"Drago mi je što se Đoković predomislio, normalno bi bilo pozvati Kirjosa"

Španski fudbaler Đerar Pike zadovoljan je što se Novak Đoković predomislio oko učestvovanja na Dejvis kupu.

Izvor: LN

Petak, 06.09.2019.

21:00

Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Dejvis kup će ove godine debitovati u novom formatu (18-24. novembar), a na njemu će se takmičiti najbolji teniser planete.

Đoković prvobitno nije planirao da bude deo reprezentacije Srbije, ali se u međuvremenu predomislio.

"On je najbolji teniser sveta, spektakularan je igrač i ove godine osvojio je dva Gren slema. Drago mi je što se predomislio i što će doći u Madrid", izjavio je Pike.

Pike je jedna od čelnika Kosmosa, grupe koja je bila podigla inicijativu za promenama u Dejvis kupu.

"Drago mi je što je (Đoković) video da je Dejvis kup jedinstveno takmičenje. Takmičiti se za svoju zemlju je nešto drugačije. Od 20 najbolje rangiranih igrača, pojaviše se njih 19 - ukoliko ne dođe do povreda", dodao je Pike.

Proslavljeni španski fudbaler pomenuo je i potencijalni dolazak Nika Kirjosa.

"To zavisi od kapitena, on je spreman i želi da dođe. U svakom timu ima pet igrača, a najnormalnija stvar za Hjuita (selektora Dejvis kup tima Australije prim. aut.) je da ga pozove. Kirjos odgovara tenisu jer mu donosi spektakl",
istakao je štoper Barselone.

Pomenuo je i Nadala, koji će najverovatnije predstavljati Španiju.

"Nadal igra dosta dobro, u polufinalu je (US opena) i ima jedinstvenu priliku da osvoji 19. Grend slem. Nadam se da će to uraditi, a onda doći na Dejvis kup sa željom da osvoji nešto za Španiju",
zaključio je Pike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: