Nova vest
Tenis

Sreda, 12.09.2018.

17:00

Rodik: Neke stvari koje Đoković radi su potpuno potcenjene

Bivši američki teniser Endi Rodik smatra da se pojedini delovi igre srpskog igrača Novaka Đokovića i dalje previđaju.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Rodik: Neke stvari koje Đoković radi su potpuno potcenjene
Getty images

Rodik je za zvanični sajt ATP tura govoroio o tome koliko je teško diktirati tempo sa osnovne linije kao što to radi srpski igrač.

Čak i kada ne napadne agresivno, Đoković uspeva da "šteluje" igru onako kako mu odgovara.

"Mislim da se ne priča dovoljno o tome da lakše od bilo kog drugog igrača u istoriji uspeva da premesti težište igre kako njemu odgovara. Agasi je recimo bio dobar na osnovnoj liniji i agresivno je napadao. Novak se jednostavno oseća komforno u razmeni sa osnovne linije ali i iz terena i to deluje lako ljudima koji nisu neki veliki ljubitelji tenisa", rekao je Rodik za zvanični sajt ATP tura.

Amerikanac je poznat po tome što je svojevremeno ulazio u verbalne i bio na ivici fizičkih okršaja sa srpskim igračem. Svi se još sećamo US opena 2008. godine kada je Rodik prozivao Đokovića. U međuvremenu je srpski igrač posle Australije te godine osvojio još 13 titula, pa i Rodik sada na sve to gleda drugačije.

"To što radi je vrlo teško i njegova sposobnost da diktira tempo bez da 'oduva nekog sa terena', ali da diktira razmene i stalno dobija iz njih ono što želi, mislim da je to malo potcenjen deo njegovog teniskog zaveštanja", smatra Rodik.

Bivši broj jedan na svetu spomenuo je i Huan Martina del Potra koji je Rodika pobeđivao na US openu.

"Sjajan momak. Del Potro kog se sećamo odavde od pre devet godina je dvadesetogodišnji klinac sa odličnim bekhendom, svaki put kad bismo pričali bio je sve bolji i bolji. Ali tek sada je doživeo najbolji renking u karijeri. Šteta je kad se karijera takvog igrača krati i uništava povredama. Voleo bih da osvoji još neku Grend slem titulu i da izazove najbolje na svetu. Osećate kao da se konačno vraća tamo gde treba da bude", istakao je Amerikanac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve