Nova vest
Tenis

Sreda, 12.09.2018.

12:10

Vilander: Novak jedan od najboljih u istoriji uz Džordana i Alija

Bivši švedski teniser Mats Vilander uporedio je Novaka Đokovića sa najboljim sportistima svih vremena.

Izvor: B92

Autor:B92

Vilander: Novak jedan od najboljih u istoriji uz Džordana i Alija
Foto: Getty images

Sedmostruki Grend slem šampion nije često hvalio Srbina, ali je posle US opena poručio da je verovatno bolji od Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Đoković se posle godinu i po agonije vratio na vrhunski nivo i ovog leta osvojio Vimbldon, Sinsinati i US open, pa sada ima 14 GS titula, tri manje od Španca, a šest manje od Švajcarca.

"Đoković je najmanje blistav od svih velikih šampiona. Ali igra na najvišem mogućem nivou. Bolji od Federera i Nadala? Verovatno. Jer niko ne može da ga povredi. Neverovatno je kako je uspeo da tako komplikovanu igru učini jednostavnom. Bez pokušavanja da izvede kompleksne stvari i nepotrebnog rizikovanja. Ne postoji slabost u njegovoj igri. On je ljudski zid. Nemoguće ga je proći. On je najbolji sportista koga je tenis ikad video. I jedan od najboljih u sportu generalno. Stavljam ga u rang Majkla Džordana i Mohameda Alija. Možemo tu dodati i Juseina Bolta", pohvalio je Mats Vilander našeg tenisera u kolumni za francuski "Ekip" (L'equipe).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

352 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve