Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 10.09.2018.

16:10

"Nemojte se iznenaditi ako Novak nadmaši Rodžerov rekord"

Novak Đoković na kraju godine biće prvi teniser sveta, smatra bivši teniser Greg Rusedski.

Izvor: PT

Autor: PT

Foto: Getty Images

"Dva Grend slema u jednog godini – neverovatno dostignuće. Mislim da će biti prvi teniser sveta na kraju godine i nemojte da se iznenadite ako izjednači Rodžerov rekord po broju Slemova ili ga čak nadmaši, s obzirom kako igra", rekao je Kanađanin.

Đoković je u noći između nedelje i ponedeljka osvojio 14. Grend slem u karijeri, pošto je u finalu US opena pobedio Huana Martina del Potra. To je ujedno bila treća titula na terenima "Flašing medouza" za srpskog igrača.

"Da je Del Potro dobio drugi set publika bi eksplodirala i tada bismo dobili meč. To je bio ključan detalj", smatra nekadašnji četvrti igrač sveta, koji potom kaže:

"...ali Novak je pokazao zašto će ponovo biti prvi teniser sveta. Osvojio je dva Slema i ako pogledate ovogodišnje pobednike, Rodžer je osvojio Australiju, Rafa Rolan Garos, a Novak Vimbldon i USO".

Rusedski je još rekao da šampione poput pomenute trojice igrača nikada ne smete otpisivati i da je glavni favorit da osvoji Australijan open.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve