Nova vest
Tenis

Nedelja, 09.09.2018.

11:15

Sportski svet stao na stranu Serene Vilijams

Teniski, ali i kompletno sportski svet stao je na stranu Serene Vilijams posle finala Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Američkih Država.

Izvor: PT

Autor: PT

Sportski svet stao na stranu Serene Vilijams
Foto: Getty Images

Iako navijači širom sveta osuđuju Amerikanku, sportisti, novinari, javne ličnosti su apsolutno stali na njenu stranu, što je i očekivano.

Veliki incident viđen je završnici finala US opena, kada je sudija Karlos Ramos postupio striktno po pravilima i oduzeo prvo poen, a potom i čitav gem.

Posao sudije jeste da poštuje i deli pravdu, međutim svi su saglasni da je za ovaj posao potrebno dosta osećaja. Mora da se oseti situacija i za dobrobit meča donese najbolja odluka, a čini se da Ramos to nije radio u subotu veče.

Niko ne može ništa da mu zameri jer je poštovao pravila, ali nije sudio prvo kolo, već finale Gren slema i meč najveće teniserke svih vremena i to pred "njenom" publikom. Zbog toga je morao bolje da kontroliše situaciju, a ne da kao "robot" primenjuje pravila.

To su komentari i mnogih poznatih ličnosti. Legenda Bili Džin King smatra da ovakva situacija nije trebala da se desi i podržala je Serenu 100 odsto.

Viktorija Azarenka, nekada prva teniserka sveta, napisala je na Tviteru da je cela situacija sr**e.

Nekadašnja teniserka Rene Stabs kaže da je u karijeri videla kako treneri iz boksova daju savete svojima igračima/igračicama i da nisu kažnjavani.

Kiki Mladenović napisala je da Serene nije ovo zaslužila, kao ni Naomi Osaka.

Ni NBA zvezda Donovan Mičel nije bio zadovoljan situacijom na terenu.

Kris Evert, teniska legenda, na Tviteru je napisala sledeće:

"Ok, poslednji osvrt na ovaj slučaj. Upozorenje za "koučing" je bilo fer, ali svi to radi i mora da se promeni pravilo. Karlos (sudija) trebalo je da kaže ili upozori Serenu pre nego što je primenio odluku".

Bobi Marks, novinar ESPN, smatra da Serene više nikada ne bi trebalo da igra na US openu.

Dejvid Oldridž, jedan od najpriznatijih novinara u SAD, prokomentarisao je situaciju kao užasnu, a potom je i kritikao sve koji su protiv Serene u ovoj situaciju.

"Neki od vas koji su uznemirani zbog toga što je Serena sudiju nazvala lopovom i tražila izvinjenje od njega, koji kažete da je kazna pravedna, verovatno nikada nisu igrali sport koji sadrži sudiju".

Endi Rodik kaže da je ovo najgore suđenje koje je ikada video.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

280 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

5 h

U fokusu

Vidi sve