Nova vest
Tenis

Nedelja, 09.09.2018.

10:07

Njujorška publika rasplakala Osaku, Serena je tešila FOTO/VIDEO

Šampionka US opena Naomi Osaka zaplakala je na dodeli nagrada zbog zvižduka sa tribina, koji su bili upućeni sudiji i organizatorima.

Izvor: PT

Autor: PT

Njujorška publika rasplakala Osaku, Serena je tešila FOTO/VIDEO
Foto: Getty Images

Njujorčani nisu zviždali Osaki, iako su mnogi to tako protumačili, već su bili nezadovoljni kako se arbitar Karlos Ramos poneo prema najvećoj teniserki svih vremena.

Ramos i Serena Vilijams imali su žestok obračun u završnici drugog seta, pošto je Portugalac oduzeo poen, a potom i gem Amerikanki.

To je veoma razljutilo Vilijams, meč je bio prekinut na nekoliko minuta, ali sudija nije želeo da promeni odluku i Osaka je povela sa 5:3. Mlada Japanka kasnije je osvojila turnir, ali nije znala kako da se postavi i što je najgore činilo se kao da joj je krivo što je osvojila, a sve zbog negodovanja publike.

Navijači na tribinama nisu se poneli fer prema Osaki, ali i njih treba razumeti jer je Serena domaća teniserka i verovatno najveća svih vremena. Vilijams se na dodeli ponela kao prava šampionka pošto je zagrlila Naomi, koja je plakala zbog zviždanja.

Serena se potom obratila publici i rekla da Osaka ovo nije zaslužila i da joj pruže podršku, što su oni i uradili.

Mnogi osuđuju publiku, ali kako bi reagovali Švajcarci da se ovo desilo Federeru u Cirihu, ili Španci u Madridu za Nadala, odnosno Srbi u Beogradu za Novaka?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve