- US Open 2018 -

Vilijams optužila Karlosa Ramosa za seksizam!

Serena Vilijams, najbolja teniserka svih vremena, na konferenciji za štampu stala je iza svojih reči koje je izgovorila na terenu sudiji Karlosu Ramosu.

PT
Podeli
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

* Serena divljala, plakala i "zaratila" sa sudijom Ramosom

* Osaka jača od Serene, drame i uzavrelog "Eša" za prvi GS trofej!

* Trener priznao "koučing" – Serena se klela da nije bio VIDEO

Amerikanka je u finalu US opena poražena od Naomi Osake, a meč je obeležio incident na kraju drugog seta kada je Portugalac prvo oduzeo poen, a potom i gem Sereni.

Vilijams je prvu opomenu dobila zbog "koučinga" od strane trenera Patrika Muratoglu, međutim tvrdila je da nije dobila zvaničnu opomenu, da nije čula.

Ramos drugi put je upozorio Serenu kada je razbila reket i zbog toga joj je oduzet poen. Amerikanka se tu osetila uvređeno, krenula je da vređa sudiju u stolicu, koji joj je potom oduzeo čitav gem.

Tu je tek nastao haos, Serena ga je optužila da je lopov, da joj je ukrao poen i na kraju se sve završilo pobedim mlade Naomi Osake.

"Videla sam kako muškarci govore sudijama gore stvari... Oduzeti mi čitav gem zato što sam rekla da je lopov, za mene je to seksistička odluka. Sudije nikada ne oduzimaju gemove muškarcima zbog toga. Posle toga sam poludela, ali nastaviću da se borim za ženska prava u tenisu", rekla je Serena posle meča i nastavila:

"Prošla sam kroz ovako nešto i nadam se da će ovo biti samo primer za neke druge teniserke da izraze svoje emocije, da budu jake žene. Meni danas to nije prošlo, ali će drugima to uspeti".

prethodna strana 1 / 32 sledeca idi na stranu