- US Open 2018 -

Serena divljala, plakala i "zaratila" sa sudijom Ramosom

Američka teniserka Serena Vilijams napravila je pravu dramu u finalu US opena i "zaratila" sa sudijom Karlosom Ramosom.

Podeli
Photo by Julian Finney/Getty Images
Photo by Julian Finney/Getty Images

Serena je u drugom setu prvo dobila opomenu za "koučing", da bi onda jedan gem na servis protivnice počeo sa 15:0, što je bio start onoga što će se događati.

Prišla je glavnom arbitru i rekla mu da potez trenera Patrika Muratoglua nije bio "koučing".

"Nemaš pravo da mi oduzmeš poen kada nisi izdao zvanično obaveštenje da je bio ‘koučing’. Ja nisam varalica, nikada u životu nisam varala, imam ćerku i zalažem se za pravdu. Nikada više nećeš suditi moje mečeve", rekla je Serena koja je ipak morala da se pomiri da je izgubila poen.

Pauza između gemova donela je nastavak rasprave i teške optužbe.

"Ti si lopov jer si mi ukrao poen. Duguješ mi izvinjenje", rekla je Amerikanka, a to je koštalo i gema.

U tom trenutku je bilo 4:3 za Japanku u drugom setu, da bi posle početnog šoka, osvajačica 23. Grend slem trofeja zatražila razgovor sa supervizorom.

"Nije fer, stvarno nije fer. Nije smeo da mi oduzme poen, ovo mi se prečesto događa na ovom turniru, prečesto. Drugi igrači kažu mnogo ozbiljnije reči, pa ne budu kažnjeni, a meni se zbog ovoga oduzima gem", govorila je u suzama.

Sve to je uzbudilo publiku koja je potpuno bila na strani domaće igračice, čitav "Artur Eš" se pretvorio u grotlo, ali to nije smetalo Osaki koja je kao da je mnogo iskusnija privela meč kraju i došla do prvog Grend slem trofeja.

prethodna strana 1 / 32 sledeca idi na stranu