Nova vest
Tenis

Petak, 07.09.2018.

22:00

Koleno izdalo Nadala – Del Potro u finalu US opena

Huan Martin del Potro plasirao se u finale US opena, pošto mu je Rafael Nadal predao meč na kraju drugog seta kod rezultata 7:6 (3), 6:2.

Izvor: PT

Autor: PT

Koleno izdalo Nadala – Del Potro u finalu US opena
Foto: Getty Images

Najbolji teniser sveta nije mogao da izdrži i na kraju drugog perioda igre odlučio je da preda meč zbog bola u desnom kolenu.

Del Potro će u finalu igrati protiv boljeg iz susreta Novak Đoković - Kei Nišikori, koji bi uskoro trebali da izađu na teren.

Meč dvojice tenisera krenuo je baš onako kako su svi očekivali – atomskim tenisom. Ređale su se "bombe" na obe strane i navijači su gledali ujednačen tenis. Prvi problem s kolenom Rafi se javio još sredinom prvog seta kada mu je doktor bandažirao ovu regiju.

Španac je delovao dobro na terenu i činilo se da je ovo samo mera predostrožnosti. Prvi teniser sveta nastavio je sa dobrom igrom, kao i Del Potro pa je pobednik prvog seta odlučen u taj-brejku.

U 13. gemu Delpo je igrao bolje i zasluženo ga osvojio. Krenuo je drugi set i odmah problemi za Nadala, koji u prvom gemu spasava dve brejk lopte.

Novi medicinki tajm-aut za Rafu usledio je u pre četvrtog gema. Nadal nije delovao dobro i tu je bio kraj. Delpo pravi jedan brejk, potom i drugi i kasnije dobija meč. Rafa se očekivano slabo kretao i drugog rešenja nije bilo.

Meč ste mogli da pratite putem našeg Live bloga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

224 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve