Nova vest
Tenis

Petak, 24.08.2018.

18:32

"Besmrtna" Peti Šnider u glavnom žrebu US Opena

Švajcarska teniserka Peti Šnider uspela je da se plasira u glavni žreb nekog Grend slema posle više od sedam godina.

Izvor: LN

Autor: LN

Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Šnider, koja ima 39 godina i zauzima 155. poziciju WTA rang liste, davne 2005. godine bila je sedma teniserka sveta, a u "Velikoj jabuci" je dva puta igrala četvrtfinale (prvi put 1998.).

Šniderova je posle Rolan Garosa 2011. rekla da se povlači iz tenisa, i to je i uradila, ali se 2015. godine vratila terenima i pokušala da, maltene u petoj deceniji života, "oživi" karijeru.

Švajcarkinja u decembru ove godine puni okruglo 40 godina, ali je to ne sprečava da beleži fantastične rezultate. Ona je uspela da prođe kvalifikacije za US Open savladavši Zanevsku, Kudermetovu i Pegulu i obezbedila je učešće u glavnom žrebu turnira.

Ona je u prva dva kola do pobeda dolazila posle preokreta, da bi u poslednjem, finalnom rutinski bila bolja od Amerikanke.

Šnider je u svojoj bogatoj karijeri osvojila 11 WTA titula, u singlu je bila sedma na svetu, a u dublu peta, igrala je, što u singl što u dubl konkurenciji, polufinale Australijan Opena, Rolan Garosa i US Opena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve