"Mislio sam da će mi trening sa Marijem biti jedini nastup na Ešu"

Australijanac Džon Milman istakao je deseti gem drugog seta kao prelomnu tačku senzacionalne pobede nad Rodžerom Federerom.

Izvor: AK

Utorak, 04.09.2018.

08:15

Foto: Getty images

Milman je šokirao Švajcarca u osmini finala US Opena pobedom u četiri seta posle preokreta.

"Mnogo poštujem Federera i sve što je uradio za igru. Bio je moj heroj, a danas definitivno nije bio na svom nivou. Ali, ne smeta mi", rekao je Milman.

Federer je imao dve set lopte na 1-0 i 5:4 u drugom setu, a Milman je znao da je to prelomna tačka.

"Osećao sam se kao jelen ispred farova automobila, da budem iskren. Stopala se nisu kretala. Rodžer me držao na uzici. "Šetao" me preko terena. Ali sam uspeo da preguram težak drugi set i pokrenem stopala. Zaigrao sam agresivnije, počeo sam dobro da serviram i iskoristio sam Rodžerov slab dan na servisu".

Australijanac, koji će bez obzira na rezultat u narednom kolu od ponedeljka biti među Top 40 na ATP listi, napravio je samo 28 neiznuđenih grešaka, za razliku od čak 77 Federera, te imao impresivnih 51% poena sa osnovne linije, dok je Federer 81 put izašao na mrežu (40% poena sa linije).

"Samo jednu stvar mogu da kontrolišem, svoju unutrašnju borbu. Uvek sam to radio", rekao je Milman.

Milman će u četvrtfinalu USO igrati protiv Novaka Đokovića.

"Iskreno, došao sam na turnir sa malim očekivanjima. Mislio sam da će moj jedini nastup na "Arturu Ešu" biti treninga koji sam imao sa Endijem Marijem", zaključio je Australijanac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: