Senzacionalni Milman srušio Federera i sprečio klasik sa Novakom!

Australijski teniser Džon Milman napravio je senzaciju i u četvrtom kolu US opena srušio velikog Rodžera Federera posle preokreta!

Izvor: B92

Utorak, 04.09.2018.

01:52

Senzacionalni Milman srušio Federera i sprečio klasik sa Novakom!
Foto: Tanjug/AP Photo/Jason DeCrow

Milman je izgubio prvi set, ali je u nastavku odigrao meč karijere i potpuno zasluženo slavio rezultatom 3:6, 7:6 (9-7), 7:5, 7:6 (7-3).

Na taj način je sprečio i četvrtfinalni klasik između Federera i Đokovića, pa će on biti taj koji će izaći na megdan srpskom teniseru u borbi za polufinale.

Đoković je prethodno u tri seta nadigrao Žoaa Sousu i ceo svet je čekao da vidi novu, 47. stranicu rivalstva dvojice velikana, ali jedan čovek je imao drugačije planove.

Za nešto više od pola sata igrač iz Bazela rešio je prvi deo igre u svoju korist i svi su već videli rutinsku pobedu. Međutim, bilo je jasno da je suviše nervozan, a potvrda toga stigla je u vidu 15-minutnog gemana startu drugog seta u kojem je spasao čak sedam brejk prilika.
Foto: Getty images
Očekivano, napravio je brejk i imao set loptu za 2-0, ali je usledio veliki pad i gubitak seta u taj brejku. Ista situacija viđena je i u trećem setu kada je mogao do vođstva, igra mu se ponovo raspala i senzacija je u tim trenucima postala izuzetno moguća – Milman je poveo 2-1.

S druge strane, Australijanac je konstantno držao visok nivo igre, nije želeo da odstupi od svoje taktike, vratio se posle brejka zaostatka u čevrtom setu, dobio i drugi taj brejk i sada će prvi put igrati u četvrtfinalu nekog Grend slema.

Federer, koji je napravio više od 70 neiznuđenih i devet dvostrukih servis grešaka, drugi put uzastopno je takmičenje na nekom od četiri najveća turnira završio posle vođstva u setovima.

Đoković i Milman su do sada odigrali jedan meč, bilo je to na Kvinsu ove godine, kada je srpski igrač ostvario lagan trijumf.

Live blog meča Federer – Milman možete pogledati i OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

462 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: