Đoković – Nišikori 3-0

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, plasirao se u finale US opena pošto je u tri seta pobedio Keija Nišikorija.

6:3, 6:4, 6:2

  Đoković   Nišikori  
  3 : 0  
KRAJ! Novak je u finalu US opena!
6:3, 6:4, 6:2 – Bravo! Novak Đoković plasirao se u finale US opena, pošto je posle tri seta pobedio Nišikorija. Novak je posebno ubedljiv bio u trećem setu u kojem je izgubio samo dva gema.
Dupli brejk Đokovića u trećem setu!
6:3, 6:4, 5:2 – Đoković servira za finale US opena. Srpski teniser napravio je i drugi brejk u trećem setu i sada ima sve u svojim rukama.
Samo je Džimi Konors ispred...
Đoković sve bliži pobedi
6:3, 6:4, 4:2 – Pokušao je Nišikori u ovom gemu da malo stavi na ispit Novaka i ovaj je sjajno odgovorio. Đoković je izgubio samo jedan poen i nalazi se na dva gema od trijumfa i plasmana u finale.
"Ajdeeee"

Tanjug/ AP Photo/Adam Hunger
Novak propustio šansu da reši pitanje pobednika
6:3, 6:4, 3:2 – I ovako je veoma jasno ko je bliži pobedi, ali novim brejkom Đoković bi otklonio svaku sumnju. Iako je imao šansu, nije uspeo da je iskoristi i Japanac smanjuje rezultat. Novak i dalje ima brejk prednosti.
Težak period za Nišikorija...
Novak sa nulom potvrđuje brejk
6:3, 6:4, 3:1 – Đoković bez većih problema došao do potvrde brejka! Bez izgubljenog poena.
Brejk Novaka!
6:3, 6:4, 2:1 – Srpski teniser pravi možda i odlučujući brejk u meču. Novak je odigrao veoma dobro gem na servis Nišikorija i zasluženo je napravio brejk.
Samo jednom u karijeri... Impresivno
Novak siguran u prvom servis gemu
6:3, 6:4, 1:1 – Pretio je Nišikori u ovom gemu, pošto je bilo 30:30. Ipak, Novak nije dopustio da mu padne koncentracija, osvaja naredna dva poena i dolazi izjednačenja.
Nišikori sa "nulom" otvara treći set
6:3, 6:4, 0:1 – Japanac bez izgubljenog poena dobija prvi gem trećeg seta. Dobar znak za njegove navijače.
Set od velikog finala!
Kei nije osvojio set protiv Novaka na betonu od 2014...
Sve stiže na terenu

Tanjug/ AP Photo/Seth Wenig
Japanac nemoćan

Foto: Getty Images
Novak osvaja i drugi set!
6:3, 6:4 – Više od sat vremena trajao je drugi set koji na sreću pripada srpskom teniseru. Novak je bio za dlaku bolji od Japanca u drugom periodu igre i zasluženo vodi sa 2-0.
WoW
Kako navijači širom sveta prate Novaka i Nišikorija
Đoković servira za 2-0
6:3, 5:4 – Novak i Kei lako su dobili prethodna dva gema i sada je red na srpskog tenisera da udvostruči prednost u setovima. Đoković ima priliku da dođe do 2-0 i tako se primakne velikom finalu US opena.
Zabrinuta lica iz Nišikorijevog boksa

Foto: Getty Images
Nišikori smanjuje zaostatak
6:3, 4:3 – Iako se činilo da bi Novak mogao i ovom gemu da napravi brejk, Nišikori to nije dozvolio. Japanac jeste malo pao u igri u odnosu na početak seta, ali i dalje je to visok nivo.
Đoković potvrdio brejk!
6:3, 4:2 – Odličan gem za srpskog igrača. Viđena je velika borba, ali je Novak na kraju izašao kao pobednik i sada ima dva gema prednosti.
Sjajan pogled na "Artur Eš"

Foto: Tanjug/ AP Photo/Frank Franklin II
Novi brejk za Đokovića!
6:3, 3:2 – Zaista spektakularan tenis gledamo u drugom setu. Novak je "lako" došao do tri brejk lopte, ali je onda Kei odigrao naredna tri poena fenomenalno i spasao sve tri lopte.

Japanac je potom nekontrolisano izbacio forhend u aut i Novak je došao do nove brejk lopte. Kei ponovo greši i brejk za Đokovića!
Novak bez izgubljenog poena
6:3, 2:2 – Novak četvrti gem u drugom setu dobija s nulom. Početna dva su trajala 25 minuta, ali su zato poslednja dva bila ekspresna, što je donekle i očekivano.
Saglasni smo da je meč neverovatan
Gem za Japanca
6:3, 1:2 – Konačno jedan kraći gem. Nišikori još jednom potvrđuje nivo igre u drugom setu. Na to ima veliku podršku publike. Novak nije spustio nivo igre, samo je Japanac mnogo više podigao. Očekuje nas velike borba do kraja seta.
Odličan tenis Nišikorija u drugom setu
A i publika je u velikoj meri na njegovoj strani.

Getty images
Đoković se izvukao
6:3, 1:1 – Velika borba u drugom setu, što govori podatak da su dva gema trajala 25 minuta. Novak je u ovom gemu spasao dve brejk lopte, čime je došao do izjednačenja.

Nišikori igra veoma dobro u ovom setu, videćemo kako će izgledati ostatak drugog perioda igre.
Novak ironično pokazuje publici palac
Situacija iz prvog seta kada je smeč poslao u mrežu. Pre tog smeča neko je iz publike doviknuo i to je dekoncentrisalo našeg igrača.

Foto: Getty Images
Da li će Nišikori dobiti na samopouzdanju?
Vrhunski tenis na početku drugog seta!
6:3, 0:1U ovim trenucima gledamo tenis kakav smo mislili da će se igrati od početka. Obojica briljiraju u razmena i zaista je uživanje gledati. Novak je imao 0:30, potom je Nišikori došao do 30 oba, da bi zatim Đoković poslao neverovatnu bekhend paralelu za brejk loptu, 30:40.

Japanac ništa lošije ne igra i takođe bekhend paralelom spasava istu. Novak greši, Kei dolazi do gem lopte, međutim srpski teniser bombom iz forhenda dolazi izjednačenja 40:40, a onda i još jedne prilike za brejk. Kei dobrim servisom spasava i ovu za treći đus, 40:40.

Duplom servis greškom Nišikori poklanja Novaku novu, treću, brejk loptu, ali srpski teniser ponovo greši. Nova brejk lopta za Đokovića i novo spasavanje od strane Japanca. Igra živaca u ovom gemu.

Posle više od 12 minuta Nišikori dobija prvi gem u drugom setu!
U zoni! (prvi gem drugog seta traje više od 10 minuta)
Dominantno
Prvi set ide Đokoviću!
6:3 – Posle 37 minuta igre Novak dolazi do prvog seta. Čini se da je Đoković s pola snage osvojio ovaj set, pošto je Nišikori ozbiljniji otpor pružao samo u momentima.

Poslednji gem naš igrač dobija s nulom i rutinskom igrom dolazi do vođstva u setovima.
Veoma napet gem ide Nišikoriju
5:3 – Novakov "palac" publici na 30:30 je obeležio ovaj gem. Srpski teniser imao je čist smeč, ali je neko iz publike dobacio i Đoković je lopticu poslao u mrežu.

Potom je Nišikori izvrnuo zglob, ali nije ništa ozbiljno. Na kraju Japanac dobija ovaj čudan gem.
Sve funkcioniše dobro u igri srpskog igrača

Foto: Getty Images
Gem sa nulom za Đokovića
5:2 – Dominantno i bez velike muke Novak dolazi na gem od osvajanja prvog seta. U ovom gemu nije dopustio Nišikoriju niti jedan poen. Raduje igra našeg igrača.
Novak pretio, Nišikoriju gem
4:2 – Nišikori je bez veće muke došao do dve gem lopte (40:15), međutim onda je Novak zategao, osvojio dva poena i napravio dodatni pritisak. Japanac se dobro snašao u takvoj situaciji, srpski igrač pogrešio je na gem lopti Nišikorija i 19. igrač sveta smanjuje zaostatak.
Ideeeemo!
Đoković nastavio sa dobrom igrom
4:1 – Izgubio je prvi poen u ovom gemu srpski teniser, ali je zato dobio naredna četiri. Novak izgleda dobro na terenu, ali ima još prostora za napredak. Sa druge strane, Nišikori je ušao pomalo uspavano u duel.
Novakov put do polufinala
Prvi gem za Keija
3:1 – Prvi gem za Japanca. Nišikori dobro je izgledao u ovom gemu, odigrao je nekoliko lepih poteza i time stavlja Novaku do znanja da očekuje jači otpor u nastavku meča.
Novak dolazi do potvrde brejka
3:0 – Pokazao je Nišikori koliko može da bude ozbiljan, pogotovo na 15:15 kad je lepo skratio loptu i došao na dva gema od ribrejka. Đoković to nije dopustio, pre svega odličnim servisima.
Nišikori razočaran posle brejka

Foto: Getty Images
Odmah brejk Đokovića!
2:0 – Fantastičan prvi gem na servis Japanca. Đoković je odličnom igrom sa osnovne linije došao do tri uzastopne brejke lopte, 0:40, međutim Nišikori veoma preciznim servisima dolazi do izjednačenja, 40:40.

Đoković ponovo prati pritisak i dolazi do četvrte brejk lopte, ali onda Nišikori pogađa bekhend dijagonalu i izvlači se iz nezgodne situacije. Kada nije prve četiri, Đoković koristi petu brejk loptu.
Siguran Novakov start
1:0 – Novak meč otvara sa tri veoma brza poena koja mu donose tri gem lopte, 40:0. Đoković potom greši iz forhenda za 40:15. Odličan servis osvajanje prvog gema.
Ko će u finale?
Dobrodošli!
Dobrodošli u uživo blog posvećen drugom polufinalu US opena između Novaka Đokovića i Keija Nišikorija. Srpski teniser favorit je u ovom meču i u međuosbnom duelu s Japancem ima skor od 14-2.

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: