Nadal – Del Potro 6:7 (3), 2:6 (predaja)

Huan Martin del Potro plasirao se u finale US opena, pošto mu je Rafael Nadal predao meč u drugom setu kod rezultata 7:6 (3), 6:2.

 6:7 (3), 2:6
  Nadal   Del Potro  
  0 : 2  
Poštovanje
KRAJ! Nadal predao meč Del Potru
Španac nije izdržao. Problem s kolenom bio je velik i logično usledila je predaja. Del Potro se ovako plasirao u finale gde će igrati protiv Đokovića ili Nišikorija.
Novi brejk i set za Del Potra
6:7 (3), 2:6 – Del Potro vodi sa velikih 2-0 u setovima.
Delpo na gem od drugog seta
6:7 (3), 2:5 – Gem s nulom Argentinca. Del Potro se nalazi na gem od osvajanja drugog seta. Sigurno igra Delpo od početka meča.
Nadal spasao dve brejk lopte
6:7 (3), 2:4 – Očigledno je da Španac ne igra ni na 60 odsto svojih mogućnosti, a još pritom Delpo puca od samopouzdanja. Ponovo se najbolji teniser sveta susretao sa brejk loptama, ali je ovoga puta uspeo da ih spasi. Na kraju dobrim drugim servisom dolazi do gema, kojim ostaje u priključku.
Izraz lica Rafe sve govori
Španac ima problema sa desnim kolenom, da li smo blizu predaje? Rafa je veliki borac, nadamo se da će izdržati.

Tanjug/ AP Photo/Seth Wenig
Nadalov govor tela uopšte nije dobar...
Može li Rafa do preokreta?
Nadal se otežano kreće, Delpo potvrdio brejk
6:7 (3), 1:4 – Nadal se nešto teže kreće, pogotov kad mu Delpo pošalje lopticu na forhend stranu. Argentinac igra odlično, međutim Španac nije na najvećem nivou zbog problema s kolenom.
I mi se isto pitamo...
Del Potro oduzima servis Nadalu
6:7 (3), 1:3 – Nadal je na pauzi ima masažu kolena i možda i očekivano ušao je malo mekano u gem. Del Potro je lako došao do tri brejk lopte, Nadal je spasao dve, ali nije uspeo i poslednju. Španac se nalazi u problemu.
Masaža desnog kolena
Novi medicinski tajm-aut za Nadala
Španac ima problema sa desnim kolenom, trenutno mu doktor masira predeo iznad kolena. Videćemo kako će ovo uticati na njegovu igru.
Delpo sa nulom dobija gem
6:7 (3), 1:2 – Del Potro bez izgubljenog poena dobija ovaj gem. Ovo se desilo prvi put od početka meča na servis trećeg igrača na svetu.
Izvukao se Nadal
6:7 (3) 1:1 – Imao je Argentinac dve uzastopne brejk lopte, međutim Nadal se konsolidovao spasavši obe. Rafa je pronašao prave udarce u ovim trenucima i izjednačio.
Argentinci proslavljaju prvi set Del Potra

Foto: Getty Images
Delpo osvaja prvi gem u drugom setu
0:1 – Bez brejka krenuli smo u drugi set. Nadal je pretio u ovom gemu, sa 15:40 došao je do 40:40, međutim Argentinac je dobro odservirao, a potom i skratio loptu. Sledi servis gem Španca.
Delpo je "naoštren"
"Roar"
Taj-brejk – prvi set za Argentinca!
3:7 – prvi set osvaja Del Potro! Nadal je mnogo grešio i treći teniser sveta zasluženo dolazi do vođstva.
3:6 greška Nadala, dva mini brejka prednost Del Potra.
3:5 smanjuje Nadal.
2:5 – Delpo pred osvajanjem prvog seta.
2:4 – mali aut Nadala, dva poena prednosti za Delpa.
2:3 – sreća za Španca koji smanjuje zaostatak.
1:3 – novi mini brejk Delpa.
1:2 – sjajna bekhend dijagonala Nadala za vraćen mini brejk.
0:2 – silovit forhend Argentinca.
0:1 – mini brejk Del Potra!
Delpo obezbedio taj-brejk
6:6 – Sjajan gem i još bolje razmene. Na kraju Argentinac dolazi do izjednačenja i pobednika prvog seta dobićemo posle taj-brejka.
Perfektan smeč
Dominantan gem Nadala
6:5 – Izvukao se Rafa u prethodnom gemu i sada lako dolazi do minimalnog vođstva. Argentinac je očekivano bio bez koncentracije u ovom gemu, pošto je propustio dve set lopte.
Veliku šansu propustio Argentinac
Čak dve set lopte u desetom gemu.

Foto: Getty Images
Ekspresni ribrejk Španca!
5:5 – Imao je Del Potro dve set lopte, ali je Nadal svaki put nestvarnom defanzivom naterao Argentinca da pogreši. Na kraju treći teniser ponovo greši i Španac dolazi do brejka, kojim ostaje u prvom setu.
Alek Boldvin prati duel
Poznati Američki glumac nalazi se na tribinama "Artur Eša".

Foto: Getty Images
Doktor bandažira koleno Nadalu
Za sada se čini da Rafa nema problema i da je ovo čisto mera predostrožnosti.

Foto: Getty Images
Brejk Del Potra!
4:5 – Brejk Del Potra! Pritiskao je i pritiskao Argentinac, i na kraju je zasluženo došao do brejka. Treći teniser sveta servira za osvajanje prvog seta.
Flašice su na mestu
Argentinac izjednačio
4:4 – Del Potro izgubio je samo jedan poen u ovom gemu. Argentinac izgleda veoma dobro, kao i Nadal, koji je malo pre osmog gema bandažirao koleno.
Nadal bandažirao koleno
Španac je pozvao lekara da mu bandažira desno kolone. Za sada to ne izgleda kao problem za Španca.
Nadal bez izgubljenog poena
4:3 – Nadal perfektan. Španac sa nulom dobija gem i stavlja pritisak na leđa Del Potra. Igrao je Argentinac dobro u ovom gemu, ali je Nadal bio savršen.
Delpo uz manje problema do izjednačenja
3:3 – Nalazio se u problemu Argentinac u ovom gemu, pošto je Nadal imao 0:30. Ipak, uspeo je da se stabilizuje i da osvoji četiri poena zaredom i time dođe do izjednačenja.
3:2 – Greška Del Potra, pa potom as Nadala donosi nam 30:0 za prvog igrača. Španac forhend šalje u mrežu (30:15), a onda odlično servira i dolazi do dve gem lopte, 40:15. Nadal je siguran na mreži za svoj treći gem.
Del Potro siguran
2:2 – Del Potro gem kreće sjajnim pasing šotom iz bekhenda, 15:0. Nadal je ponovo napao i izašao na mrežu, samo ovoga puta treći igrač sveta nije prošao, 15:15. Argentinac maši čist zicer i Španac ponovo pritiska, 15:30. Odličan servis Delpu donosi 30:30. Nadal greši posle slivitog forhenda, a potom Del Potro sigurnom igrom u polju dolazi do gema.
Del Potrov put do polufinala
Prvi gem bez brejka
2:1 – Nadal veoma sigurno je otvorio ovaj gem, poveo sa 30:0, međutim naredna dva poena dobija Argentinac za novi pritisak. Ipak, Španac sada nije dopustio opuštanje i dolazi do minimalnog vođstva u prvom setu.
Nadalov put do polufinala
Ribrejk!
1:1 – Španac odmah oduzima servis Argentincu. Očigledno je da su obojica malo nervozna, međutim to ih ne sprečava da igraju dobar tenis od početka.
Spektakl od početka – brejk Del Potra!
0:1 – Fantastičan tenis od početka meča na Artur Ešu. Del Potro je odigrao veoma dobar gem sa nekoliko sjajnih poteza. Imao je i Nadal njemu svojstven prelep pasing šot iz forhenda, međutim grešio je više Španac i Argentinac dolazi do brejka u prvom gemu.
Delpo...
Rafa...
Dobrodošli!
Dobrodošli na uživo blog meča između Rafaela Nadala i Huana Martina del Potra u polufinalu US opena. Španac i Argentinac sastaju se sedmanaesti put, a prvi teniser sveta vodi sa 11-5.

U drugom polufinalnom paru sastaju se Novak Đoković i Kei Nišikori. Njihov duel na programu je odmah posle završetka prvog meča za finale.

Možda vas zanima

Podeli: