<table class="score" cellpading="0" width="100%" cellspacing="0"> <tfoot> <tr> <td colspan="5"> 6:2, 4:6, 6:7 (5), 6:4, 4:6</td> </tr> </tfoot> <tbody> <tr class="county"> <td> </td> <td>Čilić</td> <td> </td> <td>Nišikori</td> <td> </td> </tr> <tr class="number"> <td> </td> <td>2</td> <td>:</td> <td>3</td> <td> </td> </tr> </tbody> </table>

Čilić – Nišikori 2-3
Kei Nišikori, najbolji teniser Japana, plasirao se u polufinale US opena, pošto je posle pet setova pobedio Marina Čilića.

Foto: Getty Images
KRAJ! Nišikori je u polufinalu US opena!
6:2, 4:6, 6:7 (5), 6:4, 4:6 – Greške su koštale Marina boljeg rezultata. Nišikori nije igrao spektakularan tenis, ali je manje grešio. Čilić je dopustio Hrvatu da napravi novi brejk i tako dođe do polufinala.
Nišikori siguran, Čilić servira za ostanak
6:2, 4:6, 6:7 (5), 6:4, 4:5 – Japanac dobija gem i sada Čilić servira za ostanak na turniru. Nišikori nije dozvolio Marinu da dođe do novih brejk prilika.
Čilić spasao brejk loptu i izjednačio
6:2, 4:6, 6:7 (5), 6:4, 4:4 – Imao je Nišikori brejk loptu, ali je Čilić u tom trenutku odservirao as i tako je spasao. Usledio je novi as, a potom i poen za izjednačenje. Ponovo je Marin bio na ivici.
Brejk za Čilića! Vraća se hrvatski teniser
6:2, 4:6, 6:7 (5), 6:4, 3:4 – dve gem lopte imao je Nišikori, 40:15, međutim nijednu nije uspeo da iskoristi. Stegla se ruka Japanca, Čilić je to iskoristio i zasluženo dolazi do izjednačenja. Hrvat sada mora da potvrdi oduzeti servis.
Marin spasao brejk loptu
6:2, 4:6, 6:7 (5), 6:4, 2:4 – Izvukao se Čilić "iz mrtvih". Da je sada izgubio gem verovatno bi bio kraj meča. Ipak, Hrvat je spasao brejk loptu, a potom i dobio gem. Nišikori nije imao pravu priliku, ali i dalje ima prednost brejka.
Nišikori potvrdio brejk
6:2, 4:6, 6:7 (5), 6:4, 1:4 – Nije se stegla ruka Nišikoriju. Teniser iz Japana uspeo je da potvrdi brejk i da dođe do tri gema prednosti. Kei je veoma blizu pobede i plasmana u polufinale.
Brejk Nišikorija!
6:2, 4:6, 6:7 (5), 6:4, 1:3 – Treću brejk loptu koristi Japanac. Marinu je potpuno pala koncentracija i dopustio je Keiju da ima tri brejk lopte 0:40. Spasao je prve dve, ali treću nije. Nišikori je u dobrom ritmu i servira da potvrdi brejk.
Nišikori s nulom do vođstva
6:2, 4:6, 6:7 (5), 6:4, 1:2 – Japanac veoma je siguran u petom setu. U dva gema dopustio je Marinu samo jedan poen, tačnije u ovom Čilić je ostao na "krompiru".
Čilić lako do izjednačenja
6:2, 4:6, 6:7 (5), 6:4, 1:1 – Odigrao je i Marin veoma siguran gem. Nišikori je osvojio jedan poen i to nakon greške Hrvata. Očekivano je sada zatišje pred buru koja nas očekuje u završnici seta.
Dobra igra Japanca na startu petog seta
6:2, 4:6, 6:7 (5), 6:4, 0:1 – Veoma dobra igra Nišikorija na startu odlučujućeg seta. Nije ga omelo to što je izgubio prethodni period igre i sigurnim forhendima i bekhendima dolazi do uvodnog gema.
Sledi peti set
Čilić osvaja četvrti set!
6:2, 4:6, 6:7 (5), 6:4 – Čilić je uspeo! Hrvatski igrač ostaje u životu, dobija četvrti set i sada će peti odlučiti polufinalistu US opena. Podsećamo, pobednik ovog duela ide na boljeg iz susreta Đoković/Milman.
Gem za Nišikorija, Marin servira za peti set
6:2, 4:6, 6:7 (5), 5:4 – Japanac je uspeo da dobije ovaj gem, ali sada sledi veliki izazov za njega. Da li može do brejka i tako da spasi set? Uskoro ćemo saznati, Čilić servira za 2-2.
Perfektan gem Čilića
6:2, 4:6, 6:7 (5), 5:3 – Hrvatski teniser bez izgubljenog poena dolazi do potvrde brejka. Čilić se nalazi na korak od petog seta.
Brejk za Čilića!
6:2, 4:6, 6:7 (5), 4:3 – Brejk za Čilića. Sjajan gem hrvatskog tenisera koji je iskoristio drugu brejk loptu i poveo sa 4:3. Marin je slao prepoznatljive projektile i Nišikori nije imao nikakve šanse.
Ušli smo u četvrti sat tenisa na ovom duelu
Nišikori je bliži pobedi, ali Čilić igra dobro u četvrtom setu i videćemo kakav će biti rezultat posle ovog perioda igre.

Pobeda Japanca ili peti set?
Nišikori sa nulom do trećeg gema
6:2, 4:6, 6:7 (5), 2:3 – Japanac je odigrao dobar gem, nije dopustio Hrvatu niti jedan poen i zasluženo ima mini prednost u četvrtom setu.
Marin siguran na svoj servis
6:2, 4:6, 6:7 (5), 2:2 – Čilić igra dobro na svoj servis i u ova dva gema Keiju je dopustio samo jedan poen.
Čilić propustio šanse
6:2, 4:6, 6:7 (5), 1:2 – Ako izgubi ovaj susret Čilića će koštati propuštene šanse. Hrvatski igrač imao je dve brejk lopte, ali je obe uspeo da spasi Nišikori. Teškom mukom je Japanac dobio gem.
Ipak je Agasi centralna zvezda ovog meča :)))
Amerikanac uživa u susretu hrvatskog i japanskog tenisera.

Foto: Getty Images
Lak gem za Čilića
6:2, 4:6, 6:7 (5), 1:1 – Hrvat bez izgubljenog poena dobija svoj prvi gem u četvrtom periodu igre.
Japanac osvaja uvodni gem
6:2, 4:6, 6:7 (5), 0:1 – Imao je Čilić 30 oba u ovom gemu, ali nije uspeo da dođe do brejk lopte. Nišikori dobro kreće četvrti set.
Ko će osvojiti četvrti set?
Taj-brejk – Nišikori preokreće i vodi sa 2-1 u setovima!
6:2, 4:6, 6:7 (5) – Ukratko, Čilić se duplim greškama "samoubio" u trećem setu. Hrvatski teniser imao je mini brejk prednosti, ali je onda odservirao dve duple greške zaredom.

Servirao je Čilić za 6:6 u taj-brejku kada je Nišikori iskoristio loš drugi servis i bekhend vinerom došao do trećeg seta.

5:7 – Nišikori osvaja treći set!
5:6 – set lopta za Japanca!
5:5 – vraća mini brejk Čilić!
4:5 – neverovatno, nova dupla greška Čilića, Nišikori je pred osvajanjem seta.
4:4 – dupla servis greška i Nišikori vraća mini brejk.
4:3 novi mini brejk Čilića!
3:3 – vraća mini brejk hrvatski igrač!
2:3 – Čilić smanjuje.
1:3 – mini brejk Nišikorija!
1:2 – Nišikori čuva servis.
1:1 – poen dobija Nišikori.
1:0 – Čilić (bez mini brejka).
Taj-brejk!
6:2, 4:6, 6:6 – Nišikori je sa nulom osvojio 12. gem trećeg seta.
Da li ćemo gledati taj-brejk?
6:2, 4:6, 6:5 – Na gem smo od taj-brejka u trećem setu. Nišikori je lako došao do 5:5, a potom je Čilić uzvratio istom merom u 11. gemu. Pritisak je ponovo na strani Japanca koji servira za ostanak u setu.
Nekada i sad :)))
Nekada i sad :)))
Čilić na gem od trećeg seta
6:2, 4:6, 5:4 – Čilić potvrđuje brejk i sada se nalazi na korak od trećeg seta. Čini se da su ovo prelomni trenuci meča i sigurno da će Marin pokušati da već u narednom gemu dođe do vođstva od 2-1.
Brejk s nulom!
6:2, 4:6, 4:4 – Posle velikog broja propuštenih šansi hrvatski teniser dolazi do brejka. Nišikori nije osvojiti niti jedan poen na svoj servis u ovom gemu i Marin se potpuno vraća u set.
Lak gem za Marina
6:2, 4:6, 3:4 – Bez mnogo problema, baš kao i u svoja prethodna dva gema, Čilić smanjuje prednost Japanca. Pritisak je ponovo na strani Nišikorija.
Koji će sada rezultat biti?
Desetominutni gem pripao Japancu
6:2, 4:6, 2:4 – Maratonski gem završio se bacanjem reketa na beton od strane Marina Čilića. Hrvatski teniser bio je iznerviran pošto je propustio dve uzastopne brejk lopte.

Imao je Marin dosta šansi u ovom gemu, ali jednostavno mnogo je grešio. Nije briljirao ni Nišikori, ali je bio konstantniji i zasluženo dolazi do gema.
Stisnuta pesnica
Marin se stabilizovao
6:2, 4:6, 2:3 – Lak gem za Marina. Hrvat je stabilizovao igru i u narednim gemovima očekujte da sve više i više pritiska Japanca.
Nišikori spasao brejk loptu
6:2, 4:6, 1:3 – Pretio je Hrvat u četvrtom gemu, međutim Nišikori je uspeo da se izvuče. Iako Marin nije uspeo da vrati brejk očigledno je da igra bolje, što može da raduje njegove navijače.
Čilić prekinuo crnu seriju
6:2, 4:6, 1:2 – Hrvatski teniser konačno dolazi do gema. Posle šest uzastopno izgubljenih Marin je uspeo da prekine crnu seriju. Izgledao je veoma sigurno i ovo su možda znaci da se polako oporavio.
Nišikori potvrdio brejk
6:2, 4:6, 0:2 – Šesti gem zaredom za nekada top 10 tenisera. Nišikori ja imao muke da potvrdi oduzeti servis, ali nije to bilo ništa ozbiljno. Čilić nije imao brejk šansu, tako da se ovaj gem svrstava u kategoriju sigurnih kod Japanca.
Novi brejk Japanca
6:2, 4:6, 0:1 – Nišikori dobija peti gem zaredom, odnosno pravi treći uzastopni brejk. Japanac ima prednost na startu trećeg seta. I dalje ne može da se opiše pad Čilića sredinom drugog seta.
Četiri gema zaredom
Nišikori dolazi do izjednačenja!
6:2, 4:6 – Japanac gubio je sa 4:2 u drugom setu u činilo se da će Marin lako završiti ovaj set i povesti sa dva nula. Međutim, tada se desio neshvatljiv pad koncentracije kod hrvatskog igrača.

Nišikori dobija naredna četiri gema i dolazi do izjednačenja u setovima. Japanac jeste igrao bolje, ali je Hrvat poklonio ovaj set nekadašnjem top10 teniseru.
Čilić potpuno "potonuo"
6:2, 4:5 – Novi brejk Nišikorija! Čilić u ovim trenucima poklanja poene Japancu, nešto što nije bio slučaj u prvih sat vremena igre. Izgledao je Marin veoma koncentrisano, ali ovo je sada veliki zaokret i Nišikori će servirati za izjednačenje.
Japanac potvrdio brejk
6:2, 4:4 – Lako Kei dolazi do potvrde oduzetog servisa. Nišikori igra dosta bolje, međutim Marin je i dalje u prednosti. Videćemo da li će biti i posle ovog seta.
Publika je znala da pozdravi Agasija, ali i on nju
Na tribinama "Artur Eš" stadiona nalazi se Andre Agasi koji posmatra duel dvojice tenisera.

Foto: Getty Images
Budi se Nišikori!
6:2, 4:3 – Ko bi rekao? Nišikori bez izgubljenog poena pravi brejk i vraća se u drugi set. Japanac je mnogo bolje vraćao snažne udarce i na kraju je dočekao greške Hrvata. Čini se da tek sada dobijamo meč u Njujorku.
Novi brejk za Marina
6:2, 4:2 – Čilić ponovo oduzima servis Japancu. Hrvatski teniser mnogo je bolji i to se jasno vidi na semaforu. Nišikori izgleda dekoncetrisano i teško će nešto promeniti, ako ne krene sa boljom igrom.
Bez brejk lopti za Nišikorija
6:2, 3:2 – Prošlo je skoro sat vremena igre i Kei nije još imao niti jednu brejk loptu. U ovom gemu bio je i najbliži, pošto je osvojio dva poena. Ipak, Marin nije dopustio nikakvo opuštanje.
Nišikori sve bolji
6:2, 2:2 – Vidno je da Japanac igra mnogo bolje na svoj servis. Ponovo je Marinu dopustio samo jedan poen i lako dolazi do izjednačenja. Videćemo da li Kei može nešto na servis Hrvata.
Savršen gem za Hrvata
6:2, 2:1 – Tri asa odservirao je Čilić u ovom gemu. Potpuno dominira i Kei ponovo nije uspeo da osvojiti niti jedan poen na servis protivnika.
Nišikori takođe siguran
6:2, 1:1 – Jedan od boljih gemova za Japanca. Nišikori udarao je lopticu veoma dobro i sa jednim izgubljenim poenom završio svoj prvi gem.
Čilić sigurno kreće i drugi set
6:2, 1:0 – Hrvatski teniser bez izgubljenog poena dobija uvodni gem drugog seta. Marin je i dalje 100 odsto fokusiran.
Novi brejk za ekspresni prvi set Čilića!
6:2 – Dupli brejk za vođstvo od 1-0 u setovima. Na terenu postoji samo jedan igrač i to je Čilić. Nišikori mora podhitno da promeni stav jer će u suprotnom Marin da ga "počisti".
Agasi gleda meč Nišikorija i Čilića, da li će i Novakov?
Marin siguran, Nišikori nemoćan
5:2 – U prethodnom gemu Kei je konačno lako osvojio gem i većina njegovih navijača se ponadala da bi mogao da napravi pritisak u ovom servis gemu Hrvata. Ipak, Čilić mu to nije dozvolio i lako dolazi na korak od prvog seta.
Potvrda brejka
4:1 – Doktorski igra Čilić. Za sada Japanac nema nikakve šanse i prvi set apsolutno pripada hrvatskom igraču. Marin je lako potvrdio brejk i vodi sa tri gema prednosti.
Brejk! Veoma dobra igra Čilića
3:1 – Brejk hrvatskog tenisera. Čilić je ovim samo potvrdio dobru igru na početku meča. Nišikori ne igra loše, ali "projektili" koje šalje nekadašnji šampion US opena su za sada preveliki zalogaj za Japanca.
Lak gem za Hrvata
2:1 – Čilić igra veoma dobro na svoj servis i vidi se da je 100 odsto ušao u ovaj meč. Izgleda bolje od Nišikorija, ali tek su odigrana tri gema.
Težak gem za Nišikorija
1:1 – Nije imao brejk lopre Čiliće, ali je i te kako pretio. U prvom gemu Japanca odmah smo videli "đus". Nišikori je sjajnom defanzivom naterao Čilića na grešku, a potom je dočekao još jednu grešku Hrvata za izjednačenje.
Marin spreman ušao u meč
1:0 – Prave bombe je slao hrvatski teniser u prvom gemu. Nišikori je uspeo da osvoji jedan poen, međutim to je bilo sve. Čilić je sjajnim forhendima probijao otpor Japanca i tako dobio uvodni gem.
Dobrodošli!
Putem našeg bloga pratite dešavanja sa meča Marin Čilić – Kei Nišikori. Pobednik ovog duela čeka boljeg iz susreta Đoković/Milman. Njihov meč igra se oko tri sata iza ponoći.

U prvom polufinalu US opena sastaju se Rafael Nadal i Huan Martin del Potro.

Možda vas zanima

Podeli: