Đoković – Gaske 3-0 (6:2, 6:3, 6:3)

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je Rišara Gaskea u trećem kolu US Opena sa 3-0 u setovima, 6:2, 6:3 i 6:3.

 6:2, 6:3, 6:3
  ĐOKOVIĆ   GASKE  
   3 : 0  
6:3 KRAJ - Đoković brejkom do treće pobede na US Openu
Izbacuje van, ili pogađa mrežu Gaske, pa Novaku pruža priliku za brejk i meč loptu, Đoković to koristi i brejkom završava meč trećeg kola protiv slabijeg protivnika za nešto više od dva sata.
5:3 - Đoković na korak od pobede
Skraćuje poen drop-šotom Novak, a Gaske to stiže i osvaja poen za 0:15. Nestrpljivost i želja da što pre osvoji poen su ga koštali riterna u mreži za 15:15, ali sve bolje napada Francuz. Forhend, bekhend, sve sada ide pod noge Đokoviću koji pogađa važan forhend viner za 30:30. Gaske nastavlja da pogađa duboke lopte i ima i novu brejk priliku koju prokockava nestrpljivim forhendom u mreži. To je ujedno za njega značilo i izgubljen gem.
Odgovor nevaspitanim navijačima
4:3 - Gaske siguran, nije dobar znak
Dubok ritern, ali još bolji bekhend Rišara za 30:15, deseti as za 40:15 i smeč za sigurno osvojen gem. Novak je prethodno odigrao jedan odličan ritern na drugom servisu rivala za 40:30.
4:2 Fantastičan gem obojice tenisera!
Ne prolazi Novakov drop-šot, a onda Srbin pravi i duplu grešku za 15:30 u korist Gaskea. Đoković pametno čeka grešku rivala, Francuz ostaje bez strpljenja i ne pogađa za 30:30. Međutim, ne pogađa ni Đoković iz bekhenda pa Gaske posle dugo vremena ima brejk šansu. Jedan od najboljih poena turnira za Đokovića osvaja Novak posle neverovatne odbrane i greške iz smeča Gaskea na brejk loptici. Francuz je imao inicijativu stovrenu forhen dijagonalom i gotovo je nezamislivo bilo da ne može da osvoji taj poen i brejk. Gaske potom izbacuje preko osnovne linije iako je još jednom imao inicijativu, a Đoković kasnije osvaja gem.
3:2 Brejk Đokovića!
Gaske nekontrolisano izbacuje lopticu u aut za 0:30, pre nego što je odigrao dva savršena poena. Prvo jednu neočekivanu dijagonalu, pa onda i servis. Novak koristi to što Rišar ne uspeva da vrati njegov ritern kako treba, napada i forhend vinerom dolazi do brejk šanse. Koristi je i pravi razliku i u trećem setu.

Getty images
2:2 - Lak gem za srpskog igrača
Jedna kratka loptica, Đoković odmah ide prema servis polju odakle kupi lopticu u penjanju i osvaja poen za 30:15. Gaske greši po dijagonali, a onda posle servisa cilja mrežu i Đoković opet poravnava.

Getty images
2:1 Gaske - Novak "se pita" u poenima, ali i greši
Gaske opet pod pritiskom greši, ali opet servis "priskače" u pomoć 15:15. Đoković nastavlja da "teroriše" protivnika pa novom savršenom paralelom dolazi do 15:30, da bi koji sekund kasnije pomalo nerezonski pogrešio za 30:30. Možda i nestrpljivo je pokušao posle toga da gađa duboko u polje naš teniser, to je rezultiralo sa dva auta i osvojenim gemom za Gaskea.
1:1 Tri vinera po paraleli i ekspresno osvojen gem
Lepo izgrađen poen i paralela posle koje je izašao napred Novak donose mu poen za 30:0, čisti liniju za 40:0, a da bi gem završio novim vinerom, trećim po paraleli.
1:0 Gaske - Francuz izgubio samo jedan poen
Malo je falilo da ritern već u prvom poenu trećeg seta završi u polju. Umesto toga, Gaske je servis-vinerom poveo 15:0, na 30:15 je Đoković promašio bekhend, a Rišar je asom osvojio gem.
6:3 Đoković osvaja i drugi set!
Greši Gaske iz forhenda po dijagonali, njegov rival po paraleli (15:15), precizan drugi servis Novaka (30:15) i loš bekhend posle istrčavanja Gaskea (30:30) bila su četiri poena kojima je Gaske potvrdio da igra bolje. Ipak, Đoković rešava set u svoju korist tako što je Rišar pogodio mrežu.
5:3 - Gaske sve bolji, ali opet na razliku
Ritern pod noge za 0:15 u korist Đokovića, Gaske drop-šotovima i servisom gasi mogući požar i osvaja tri poena za 40:15, da bi naredna dva uzeo Đoković. Još jedan gem na razliku, i ovog puta Gaske je izašao kao pobednik.
Za sada da, ali zaigrao je Gaske malo bolje
5:2 - Đoković na gem od drugog seta
Osamdeset procenata realizacije na prvi servis ima srpski igrač posle poena za 15:15. Ritern Gaskea je potom bio izvrstan i nije mu bilo teško da bekhend na mreži pretvori u poen. Dobar forhend Beograđanina Rišar ne uspeva da vrati dalje od mreže, a na identičan način gubi i gem u sledećem poenu.
Tako nekako
4:2 - Gaske spasao brejk loptu i izvukao se
Lep smeč Gaskea Đoković ne stiže, posle čega obojica pogađaju mrežu: Gaske jednom, Đoković dvaput za 40:15. Francuz je i u narednom poenu bio agresivan, ali mu se nije isplatilo. Počeo je da forsira izlaske na mrežu kao na početku meča i promašio je. A nije pogodio ni u sledećem poenu jer mu je Srbin slao duboke lopte pa se igralo na razliku 40:40. Bilo je šest izjednačenja, Đoković je imao i brejk loptu ali je Gaske na kraju uspeo da se izvuče jer loptica posle drop-šota Novaka završava na sajli.
4:1 Đoković siguran, hita ka osvajanju drugog seta
Novak izlazi na mrežu sve češće pa na mreži osvaja prvi poen u gemu, posle čega Gaske greši za 30:0. Posle manjih problema sa servisom Đokovića, Gaske osvaja dva naredna poena, da bi Srbin servis-vinerom i greškom protivnika osvojio gem.
3:1 - Osvaja nekako gem Gaske
As pa dvostruka servis greška za Francuza, koji istrčava na mrežu u pokušaju da pritisne Đokovića. Uspeva u toj nameri jer Novak greši za 30:15. Gaske je nastavio sa preciznim servisima i uspeo je da se upiše na semafor.
Finale pre finala, šta kažete Kerol?
3:0 - Đoković uz malo muke povećao prednost
Gaske uz malo sreće osvaja poen za 0:30 na servisu srpskog tenisera. Đoković je još jednom oterao rivala van terena, krenuo je na volej i malo je falilo da ga pogodi. Naredni poen uspeva da osvoji, Gaske potom pogađa mrežu za 30:30, pa šalje lopticu daleko u aut za 40:30 posle čega se igralo na razliku. Novak je poen za gem lopticu dobio teškim volejem na mreži, a gem je zatvorio smečom.

Getty images
2:0 Novi brejk za Novaka, savršena igra
Strašan viner iz forhenda za Đokovića i 0:30, još bolji ritern pod noge Gaskeu za 0:40 i tri brejk lopte. Koristi već prvu i odmah na startu vodi sa 2:0.
1:0 Đoković - Lagan prvi gem
Sve sigurniji Đoković bez izgubljenog poena uzima prvi gem drugog seta. Serivra kako treba, a jedini otpor je Gaske pružio u trećem poenu.
"Ovaj Đoković nije realan..."
Gaske posle prvog seta.

Getty images
6:2 Brejk i set za Đokovića - ovakvog Novaka smo čekali!
Fantastičan forhend Gaskea po paraleli koji Đoković čita i uzvraća još boljim bekhendom za 0:15 ostavljaju Francuza u čudu. Savršen servis, pa potom i isti takav bekhend na liniji vraćaju prednost Rišaru na 30:15. Pravi potom početničku grešku za 30:30, a Đoković odigrava neodbranjiv drop-šot za 40:40. U narednom poenu je Đoković nestvarno "prošteao" Gaskea po terenu, da bi smečom došao do set lopte. Rišar se odbranio, samo da bi Novak još jednom demonstrirao silu po paralelama za drugu set loptu na servisu Francuza koji nije uspeo da je spase i Srbin je osvojio set.
O da, vrlo fokusirano...
5:2 Đoković - Gaske servira za ostanak u setu
Novi viner za Đokovića iz bekhenda i servis kojim pravi ogromne probleme Gaskeu donose mi tri poena za 40:0. Pogrešio je potom dvaput naš igrač. Dobro je Đoković izgradio drugi poen, ali je lob posle drop-šota bio loš, otišao je u aut i Gaske je prišao na 40:30. Đoković je treću gem loptu iskoristio i poveo sa 5:2.
Ovo je pravi Novak
12:2 je razlika u vinerima u ovoj fazi meča što pokazuje koliko se Novak oseća komforno na terenu.
4:2 - Gaske se "budi"
Dobra kombinacija servisa u "T" liniju, pa onda pogođene linije, to je jedino što Gaske može da uradi da osvaja poene u ovim trenucima. To je i činio Francuz i posle 12 izgubljenih poena, dobio četiri u nizu i smanjio zaostatak.
A Gaske ima stvarno dobar bekhend
4:1 Đoković - Potvrđen brejk, Rišar nemoćan
Gaske oseća pritisak na svakom servisu Đokovića jer srpski igrač razmene rešava bez mnogo problema zbog perfektnog tajminga, Gaske teško izlazi na kraj i sa servisima, pa Đoković posle 12 uzastopno osvojenih poena potvrđuje brejk i povećava vođstvo.
3:1 Đoković - Prvi brejk za maestralnog Novaka!
Poslao je Novak Rišara iza osnovne linije dubokom loptom i naterao ga na grešku. Francuz je u najdužoj razmeni za sada 16 udaraca pogodio vrh mreže, loptica se odbila van, a Novak razbija sa osnovne linije i forhendom pogađa novi viner za tri vezane brejk šanse 0:40. Gaske ni u narednom poenu nije rešenje za Đokovića koji je paralelom rešio gem bez izgubljenog poena i uzeo prvi brejk u meču.
2:1 Đoković - Lagan i ekspresan gem za Srbina
Odličan servis gem za Đokovića koji je pogađao servis, lako rešavao poene i bez po muke poveo.
1:1 - Đoković napao, i Gaske spasavao brejk šanse
Istrčao je posle dobrog napada Đoković na mrežu i uzeo poen za 15:30, pritisnuo je i u narednom Gaskea koji greši iz bekhenda i daje Novaku dve brejk šanse. Prvu je spasao as udarcem, drugu takođe servisom, ali kada se uđe u razmenu, tu je Đoković fokusiran.

Tako je savršenim vinerom dobio i treću brejk šansu. Nije je iskoristio pošto je pogodio mrežu, a Gaske je nastavio da upisuje servis-vinere i osvojio je gem.
1:0 - Gaske agresivan od starta, Đoković spasao brejk lopte
Osam minuta je trajao ovaj gem, a Gaske je imao dve brejk lopte. Siguran prvi poen za srpskog igrača koji ga osvaja vinerom. Gaske pokazuje da će napasti pošto je izašao na mrežu već u drugom poenu Đokovića koji nije uspeo da vrati pasing u polje 15:15. Nešto lošijim servisom i duplom greškom Đoković je pružio prednost Gaskeu 15:30, a Gaske ga je "častio" greškom iz bekhenda. Napao je potom Gaske, Novak i drugi put promašuje pasing šot i Gaske ima brejk lopticu prvi na meču 30:40. Spasao je Đoković preciznom paralelom uz liniju, da bi konačno dobrim servisom naterao rivala na grešku za gem loptu. Nije je iskoristio, Gaske je imao i drugu brejk priliku, ali Đoković forhend vinerima to rešava i vodi na početku meča.
Počeo je meč!
Novak prvi na servisu

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: