Lajović – Nori 3-1 (6:2, 2:6, 6:4, 6:4)

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u treće kolo US Opena pobedoom nad Britancem Kameronom Norijem u četiri seta 6:2, 2:6, 6:4, 6:4.

 6:2. 2:6, 6:4, 6:4

  LAJOVIĆ   NORI  
  3 : 1  
6:4 KRAJ - Pobeda Lajovića, idemo dalje!
Nori je uz mnogo sreće vratio lopticu u polje posle ravnog udarca Lajovića, da bi naš igrač pogodio mrežu, iznenađen kako je to Nori uopšte prebacio preko. Britanac je imao 0:30, Lajović je uzvratio sa dva vezana poena. U tom trenutku je Nori odigrao vrlo pametno jer je čitao napade Lajovića i vinerom obezbedio brejk loptu. Propustio je jednu, pa drugu malim promašajem, da bi Lajović nakon toga ispustio dve meč lopte. Nori je imao i treću brejk šansu kad je Duci promašio bekhend volej, ali je Britanac pogodio mrežu. Lajović je meč završio prelepim slajsom na mreži.
5:4 Nori odbranio servis, sada mora da ga oduzme
Imao je Lajović šansu da ugrozi Norija u ovom gemu, ali je posle 30:30 Nori počeo da servira jako i precizno i tako asom osvojio gem. Sada mora da napravi brejk da bi ostao na turniru.
5:3 - Od očaja do sjaja, Lajović na gem od pobede!
Kad "gori pod nogama" Nori napada i osvaja poen 0:15. Koncentracija je opala Lajoviću koji pravi duplu grešku, a onda i izbacuje forhend za tri brejk lopte Kameronu! Britanac je promašio na prvoj nekoliko centimetara, usledio je milimetarski as Lajovića za 40:30, a onda i OGROMNA greška na mreži Britanca. Nakon što je ispustio tri šanse, Lajović je osvojio i dva naredna poena i poveo sa 5:3.
4:3 Lajović pravi brejk! Maestralna igra!
Vrhunskim forhendom je pobrisao liniju Duci i namestio sebi laganu realizaciju na mreži i umesto poena pogodio je mrežu. Nije ga to omelo pošto je u narednim poenim bio bolji i imao je 30:30 nakon nestrpljivog istrčavanja Norija napred. Britanac promašuje na gem lopti bekhend, a Lajović bombom iz forhenda još jednom čisti liniju samo što ovoga puta Nori nije mogao da vrati loptu. Srbin se potom sjajno odbranio sa nekoliko "balona" i u dugoj razmeni "sevnuo" je forhend pa onda i smeč za brejk!
3:3 - Skoro pa rutinski
Rastrčao je Kamerona Dušan, ali promašio bekhend i prepustio Noriju poen za 15:15. Posle kraće nedoumice pripisan mu je as u poslednjem poenu i bez mnogo muke je nastavio da osvaja svoje gemove Srbin.
Po 98
Toliko su poena do ovog trenutka osvojila obojica igrača što pokazuje koliko je meč izjednačen.
3:2 Nori - Britanca "sluša" servis
Daleko izbaci Nori Dušana servisom pa i kada vrati loptu Lajović, Britanac ima mogućnost da napadne. Koristio je to, pa poveo sa 3:2.
2:2 - Lajović igra pametnije
Mnogo bolje bira trenutke kada će izaći na mrežu Duci, pa posle dobrih servisa uglavnom "potrefi" kada treba da ide napred i tako osvaja poene. Na taj način osvaja poen za 40:0, da bi sa osnovne linije dočekao omašku Norija za izjednačenje u gemovima.
2:1 Nori
Strašan ritern pod noge Noriju u prvom poenu za 0:15 i odmah zatim aut za 15:15. Kameron vraća "uslugu" lopticom van terena i onda pogađa forhend za 30:30. U neizvesnom gemu bolji je bio Nori koji ga na kraju osvaja bez brejk prilika za Srbina.
1:1 - Nema odgovora za servise Lajovića
Veliki promašaj Lajovića iako je imao otvorenu paralelu, loše gađa i Nori bekhendom do 15:15. Tri dobra servisa kasnije Lajović osvaja svoj prvi gem u četvrtom setu.
1:0 Nori siguran
Nori lako osvaja poene u prvom gemu četvrtog seta i bez ijednog izgubljenog vodi sa 1:0.
Počeo je četvrti set!
Lajović koristio medicinski tajm-aut
Čini se da nisu veće poteškoće koje bi mogle da ugroze nastavak meča.
Evo ga "heat rule"
Igrači koriste pauzu od deset minuta između trećeg i četvrtog seta zbog velike vrućine u Njujorku.
6:4 Lajović opet u prednosti!
Uz malo sreće Nori osvaja prvi poen u ovom gemu. Lajović očajno servira pa duplom greškom daje rivalu 15:30 i ispravlja se dubokim forhendom i volejem iz servis polja, 30:30. Nori je imao i brejk priliku koju nije iskoristio zbog malog auta, da bi set loptu dobio Lajović izvanrednim lobom iz bekhenda. Prvu nije iskoristio, čak je duplom greškom poklonio i novu brejk lopticu protivniku. Nije iskoristio ni drugu jer nije mogao da prođe Kamerona na mreži, ali jeste treću pošto je Norija naterao na grešku.
Nori

Getty images
5:4 - Nori stegnut, Lajović servira za set
Duci je tražio čelendž posle sumnjive loptice uz liniju, nije video dobro pa je Nori uzeo poen, a onda i naredna dva - servisima za 40:0. Nije baš da se često može videti poen osvojen ritern-slajsom ali to je Lajović uradio za 40:15, a Nori ga je duplom greškom "častio" za 40:30 i neiznuđenom za 40:40. Regulisao je ostatak gema servisom bez brejk prilika.
5:3 Lajović - Na gem od novog vođstva
Ravnije i jače idu udarci srpskog igrača u nekoliko prethodnih gemova. To očito ne odgovara Noriju koji uglavnom zategne ruku kada ih igra i rezultat su dva izgubljena poena i 30:0 za Lajovića. Sa malo više osećaja je odigrao Nori u trećem poenu, ali je i to otišlo van za 40:0, pa je Lajović do gema došao atraktivnim drop-šotom.
4:3 - Kameron osvaja gem, ali igra Lajovića obećava
Za nijansu prejak udarac Lajovića i 15:15. Gradi poen Britanac za 30:15, Lajović uzvraća fenomenalnim pasingom po dijagonali za 30:30. Nori je probao da slajsom skrati posle kik servisa lopticu, ali je Lajović to "nadalovski" stigao i raspalio po paraleli za brejk loptu. Nije je iskoristio, a njegovom protivniku je prošao drop-šot i Nori je uspeo da se izvuče iz neugodne situacije.
4:2 - Bravo Dušane!
Bravo Dušane! Samo to je moglo da se kaže Lajoviću posle prvog poena u ovom gemu. Pozvao ga je protivnik na mrežu, izašao je odigrao dva defanzivna udarca i na kraju osvojio poen. Opustio je potom ruku i sa dva vinera rešio gem u svoju korist.
3:2 Lajović - Brejk u pravom trenutku!
Čekao je grešku Norija Dušan, Britanac je malo popustio u petom gemu, dugu lopticu Lajovića je poslao u mrežu za 0:40 i tri brejk lopte za Lajovića. Novim promašajem poklanja brejk, pa Srbin vodi u trećem setu.
2:2 - Lep drop šot Ducija
Po dva poena za obojicu, Lajovićev poen za 30:30 naročito lepa paralela posle koje je Nori ostao ukopan. Imao je Lajović nakon toga gem loptu koju je prokockao greškom, ali je potom odigrao vrlo iskusan poen završen drop šotom.
2:1 Nori - Srbin propušta brejk šanse, nije dobro
Lajović ne uspeva da napravi brejk u trećem gemu trećeg seta nakon što je propustio tri brejk prilike. Nori uspeva da se izvuče u tesnom gemu kako bi pokušao da ugrozi Lajovića u narednom gemu.
1:1 Lajović greši, ali izjednačuje
Ima želju da napadne Dušan, ali i greši. Bekhend u mreži, za 15:15, uzvraća mu Nori udarcem preko osnovne linije za 30:15 i tako se izjednačio po broju grešaka sa našim igračem na 22. Ipak, već u sledećem poenu opet greši Lajović ali uspeva da uzme svoj prvi gem trećeg seta.
1:0 Lajković pretio brejkom, Nori poveo
Promenljivo igraju i jedan i drugi, ali je Britančev adut i dalje servis kojim osvaja poen za 30:15 u gemu na početku trećeg seta. Napravio je i duplu servis grešku za 30:30, a onda promašio po dijagonali za prvu brejk priliku našeg tenisera. Iz duge razmene kao pobednik izlazi Nori i uspeva da spase prvu brejk šansu 40:40. Dobro je što je proradio ritern Lajoviću opet, ali nikako nije dobro što loše bira izlaske na mrežu i jop lošije odigrava prilazne udarce. Nori jedan takav izlazak koristi za pasing šot posle čega lako osvaja gem greškom Srbina.
6:2 Nori osvaja drugi set
Dve greške Lajovića, Nori je uporan i stiže na mreži skraćenu lopticu srpskog igrača za 0:30. Lajović nakon toga pogađa mrežu za 15:40 i onda prepušta drugi set Noriju velikim promašajem preko osnovne linije.
5:2 Nori - Britanac na gem od drugog seta
Lako Nori dolazi do novog gema. Servira, kombinuje to sa dobrom promenom strana i osvaja poen za 40:15 i potom lako potvrđuje brejk.
4:2 - Pauza je pomogla Lajoviću
Servisima Lajović vraća svoju igru posle osam minuta pauze između dva gema i osvaja ga za smanjenje zaostatka.
Nastavljen je meč
Nastavlja se meč
Lajović tražio lekara
Seo je na klupu srpski teniser i požalio se da mu nije dobro pa će izaći doktor da mu pomogne.
4:1 - Pao je Dušan u igri
Dobro čita Lajović servis Norija i izvlači se na forhend, pravi inicijativu u poenu u kom Nori greši za 30:30. Međutim, pogrešio je posle toga i naš igrač i Nori potvrđuje brejk nakon lošeg napada Lajovića na mreži.
3:1 - Brejk Norija!
Posle kraće razmene po sredini Lajović menja ritam i gađa uz liniju i promašuje za 0:15. Nori osvaja i naredni poen i prvi preti u drugom setu sa 0:30 posle čelendža. Jakim forhendom pogađa ugao terena, Lajović vraća samo do mreže gde je spreman bio Britanac da bekhendom zicer realizuje za 0:40. Lajović popušta i Nori prvi pravi brejk.
2:1 - Nori sve bolji na servisu
Nori sve bolji. Pre svega servis je proradio Britancu i upravo njime as udarcem osvaja novi gem bez izgubljenog poena.
1:1 - I Lajović osvaja sa nulom
Siguran i Lajović na svoj servis. Dva kvalietna servisa, pa potom dva forhenda, jedan po paraleli i jedan po dijagonali u maniru top 20 igrača za osvojen gem bez izgubljenog poena.
1:0 Nori - Britanac sigurniji u nastavku
Nori daleko bolje počinje drugi set, malo je uspeo da se povrati posle izgubljenog prvo i uglavnom servisima rešava poene pa bez izgubljenog uzima prvi gem drugog seta.
6:2 Lajoviću prvi set!
Lajović rešava sve dobrim servisim u prva tri poena pre negp što je rival pustio ruku i riternom pogodio liniju u dva naredna poena za 40:30. Prvo osnovnu, a onda i onu na forhend strani srpskog igrača. Ušao je potom u teren srpski igrač i gađao paralelu, što je Nori pročitao i pogodio u telo. U narednih nekoliko poena je imao inicijativu Srbin, to mu se isplatilo i posle dobrog servisa potvrdio je osvajanje prvog seta.

Getty images
5:2 Dupli brejk Ducija!
Odličan bekhend po paraleli Lajovića za 0:40, nakon nekoliko loših reakcija Norija. Gubi jedan poen naš igrač, ali pravi dupli brejk i vodi 5:2.
4:2 Lajović - provukao se ovog puta Dušan
Loše zasečenim slajsom Dušan prepušta drugi poen protivniku za 15:30, pa greši iz bekhenda za dve brejk lopte rivala. Jednu spasava izlaskom na mrežu posle kraćeg riterna Norija, a drugu dobrim servisom za "đus". Uspeo je nakon toga da dobrim diktiranjem tempa i bekhendom na mreži osvoji poen za 4:2.
3:2 Lajović - novi brejk za Ducija!
Nori je pustio ruku i to je bilo jasno već na 15:15, ali onda pravi veliku grešku. Imao je 30:15, Lajović odigrava na liniju, Nori traži čelendž i greši, gubi poen, a onda još dva jer ga je loša procena poremetila - Lajović pravi novi brejk!
2:2 - Ekspresno vraća brejk Britanac!
Vraća servise i Nori, pa posle prvog riterna u četvrtom gemu osvaja poen. Duci odigrava kombinaciju forhend dijagonala iz trka i bekhend u suprotnu stranu za egal 15:15 i tu nastaju problemi. Kako došla, tako i otišla prednost, Lajović je pravio greške i ispustio stečenu prednost promašajem iz bekhenda.
2:1 Brejk za Lajovića! Sjajan ritern Srbina!
Nije imao mnogo muka ni Duci na svom servisu, a dobro je što u gemovima protivnika dobro riternira za sada. Nori jeste odservirao jedan as udarac, ali je već u drugom gemu na servis Britanca Lajović izvršio pritisak. Nori je morao da igra na razliku, ali je Lajović odličnim i dubokim riternom još jednom vratio u polje protivnika lopticu, Nori je poslao u aut i Dušan je napravio prvi brejk u meču.
1:0 Nori - Britanac bez većih problema na startu
Nije prepustio mnogo prilike Nori Lajoviću na startu meča da ga napadne, pa srpski teniser uspeva da osvoji samo jedan poen pre nego što je Britanac pri rezultatu 40:15 uzeo prvi gem u meču.
Počeo je meč!
Prvi na servisu Nori.

Možda vas zanima

Podeli: