Krajinović – Ebden 2-2 (predaja Krajinović)

Srpski teniser Filip Krajinović morao je da se povuče zbog povrede mišića noge u petom setu prvog kola US Opena protiv Metjua Ebdena iz Australije.

6:7(1), 7:6(5), 6:4, 1:6, 1:4 predaja

  KRA   EBD  
  2 : 2  
4:1 KRAJ - Brejk Ebdena i predaja Krajinovića!
Filip je video da definitivno ne može da nastavi da igra do kraja pa je morao da preda meč Metjuu Ebdenu.
3:1 Ebden - Krajinović povređen, sudija ne daje medicinski
Krajinović ima problema sa listom, pa više ne može da vraća servise protivnika koji lako osvaja gem za 3:1. Žali se svom boksu da ne može da dobije medicinski tajm aut iako je rekao za povredu mišića.
2:1 - Radio samo servis, Krajinović se upisao
Probao je da menja naš igrač nešto izlaskom na mrežu i pogrešio jer je Ebden odigrao pasing šot iz bekhenda. Jedino što je išlo je servis koji je Krajinoviću doneo prvi gem u ovom setu.
2:0 Ebden - Krajinoviću malo tri vezane brejk lopte
Sada kao da je posustao i Australijanac. Tri nerezonske greške poklanjaju Krajinoviću tri brejk šanse. Srbin je do sada koristio tek 7 od 15. Prvu u ovom gemu, Ebden spasava servisom, drugu smečom posle lošeg loba Filipa, a treću vinerom uz liniju za 40:40. Krajinović potom promašuje daleko van terena, ali mu protivnik svesredno greškama pomaže da se vrati u meč. Krajinović nije koristio poklone i Ebden je poveo sa 2:0.
1:0 Ebden brejk - Metju nastavlja gde je stao!
Potpuno dekoncentrisan Krajinović odigrava daleko u aut i posle dva poena na svoj servis gubi 0:30. Ebden koristi momentum i duplu grešku našeg igrača, pa koristi već prvu od tri brejk prilike za brejk bez izgubljenog poena.
6:1 Ebden - peti set odlučuje
Potpuno se predao Krajinović i nije imao nikakve šanse u poslednjem gemu ovog seta koji je odigrao "pro forma" jer je mislima već bio u narednom i odlučujućem petom setu.
5:1 Novi brejk za Australijanca! Ebden pred osvajanjem seta
Sve bolje igra Ebden i sve je sigurniji u svoje udarce pa pogađa za 15:15. U nadmudrivanju na mreži je kao pobednik izašao Krajinović, ali onda upropastio to novom neiznuđenom greškom za 30:30. Izgubio je naredni poen posle loba na mreži i Ebden je napravio dupli brejk.
4:1 Ebden - Krajinović greši
Koliko je ušao u kontra-ritam Filip pokazuje to što pogađa mrežu kada je imao dobru poziciju za napad a Ebden dolazi do 40:15. Uzeo je poen vinerom Krajinović nakon toga, ali je "Ozi" uzvratio na isti način i potvrdio brejk.
3:1 Brejk Ebdena! Krajinović od 40:0 do izgubljenog gema!
Ništa ne uspeva da vrati u polje Ebden pa Krajinović početnim udarcem osvaja tri poena bez po muke za tri gem lopte. Ebden atraktivnim drop-šotom smanjuje na 40:15, posle čega Krajinović gubi još dva poena i pravi sebi probleme 40:40. Ebden je riternirao izvanredno po dijagonali za brejk priliku, a Krajinović je pogodio mrežu i izgubio svoj servis.
2:1 Ebden - Australijanac sve sigurniji na servisu
Lepa dijagonala, a onda i kik servis, Ebden sve sigurniji u gemovima kada servira. Krajinović je to uspeo da poremeti samo kada je "ušao" u servis i primorao rivala na jednu grešku i jedan viner za 40:30. Ebden nakon toga servira as i ponovo vodi sa 2:1.
1:1 - Filip siguran u svom gemu
Delovao je fokusirano Krajinović i osvojio dva poena sve dok Metju nije snažno pod noge uputio paralelu koju je naš teniser vratio u mrežu za 30:15, a posle dobrog servisa još jednu za 40:30. Na kraju je uspeo da izjednači.
1:0 Ebden - Australijanac prvi poveo u četvrtom setu
Dobro se namestio Ebden, a namestio je i ruku na forhend na 30:15 i preciznim udarcem obezbedio dve gem lopte. Starom boljkom, duplom servis greškom poklanja poen Krajinoviću, a onda greši. Vezuje nakon toga dva poena i uspeva da osvoji prvi gem u četvrtom setu.
Da je taj prvi set završio kako treba...
"Heat rule" na delu, pauza između setova
Pozvali su se Filip i Metju na "pravilo o vrućini", ako se tako može nazvati i iskoristili pravo desetominutne pauze između setova zbog vremena u Njujorku.
6:4 - Gem i set za Krajinovića!
Ebden je dvaput napao, jednom je pogrešio, jednom je prošao pa je posle dva poena ovog gema bilo 15:15. Krajinović je u narednom poenu munjevitim forhendom odgovorio na Ebdenov kraći ritern i vinerom došao do 30:15. Ebden je potom pogodio mrežu, pogodio je i Filip 40:30, da bi set završio efektnim poenom na mreži.
5:4 - Ebden zaigrao bolje
Ono što je Ebden sebi dopuštao u prethodnim gemovima, sada nije. Brzo je došao do 40:15. Krajinović je pogodio dobar forhend za 40:30, ali je servisom Australijanac osvojio naredni poen i još jednom smanjio zaostatak.
5:3 Krajinović - još gem i preokret!
Pokušava da napadne Ebden, ali to ne prolazi čak ni na drugi servis Krajinovića koji je brzo poveo sa 30:0. Sjajnom "jedan-dva" kombinacijom osvaja i treći poen za tri gem lopte, pre nego što je riternom Metju smanjio na 40:15. Dve "mreže" vraćaju Ebdena u igru, da bi Filip uz malo sreće osvojio gem jer je ritern Ebdena bio tik uz teren, pre nego što je Krajinović pogodio as.
4:3 - Filip niže brejk šanse, ali ih olako "baca"
Siguran servis gem za Krajinovića bez mnogo problema i izgubljenog poena za 4:2.

Ebden u svom gemu ima problema. Na 15:30 za Filipa, odigrava vrhunsku paralelu Srbin za dve brejk šanse. Jednu propušta tako što šalje lopticu tek neki centimetar preko osnovne linije, a drugu tako što pogađa mrežu u kontri, pa nakon toga Ebden osvaja gem.
3:2 - Drži se Ebden
Ebden je nagovestio da podiže nivo igre jer je dobio tri kratka poena. Uglavnom se oslanja na servis kojim je napravio duplu grešku za 40:15, ali odmah potom rešio gem u svoju korist napadom sa sredine terena.
3:1 Krajinović - dupla greška nije skupo koštala
Odličan "upijač" na mreži je odigrao Filip i uštopovao lopticu za 30:15, a onda servisom uzeo naredni poen za 40:15. Posle promašenog prvog rizikovao je na drugom servisu i napravio duplu grešku i Ebden je to kaznio paralelom za 40:40. Krajinović je gem osvojio greškom rivala i dalekim autom.
2:1 - Krajinović ispustio nove brejk loptice
Krajinović je preneo igru iz prva dva gema i u treći, imao je jednu brejk lopticu koju Ebden anulira istrčavanjem prema mreži. Na smenu je Ebden servirao dobro i loše i nekoliko poena su se dvojica igrača vrtela u krug – od brejk šansi do gem loptica i nazad, sve dok Metju nije vezao dva dobra prva servisa i asom se izvukao.

Getty images
2:0 - Krajinović povećava prednost
Krajinović smešta lep forhend u polje Ebdena koji uzvraća riternom za 30:30, ali onda i greškom za gem loptu Srbina. "Fića" gađa uz liniju u narednom poenu, što Ebden ne može da stigne i gubi sa 0:2 u trećem setu.
1:0 Krajinović, brejk!
Krajinović pravi brejk odmah na početku trećeg seta. Loptica se posle forhenda Ebdena odbila od vrha mreže, pala u polje Krajinovića koji je uspeo da je stigne i poentira pa 40:30 pretvori u brejk.
Krajinović nekako do poravnanja u setovima!
Uspeo je Filip da izjednači na 1-1. Jako dugo, neizvestan i "bolan" za gledanje drugi set, ali imamo rezultatski egal. Nije se ponovio scenario iz prvog seta, kada je Krajinović deklasiran u taj-brejku. Sada je ostao smiren, igrao dobro kad je bilo bitno i osvojio ovaj deo igre.
Taj-brejk odlučuje pobednika 2. seta!
Filip je nekako došao do 6:5, a zatim imao i 0:30 prilikom riterna. Ipak, četiri poena zaredom za Ebdena i novi taj-brejk. Ovo podseća na nešto...
Krajinovićev "kambek"
Vraća se srpski teniser u 2. set, nije još ništa izgubljeno! Novi brejk, kao što smo navikli, ali onda i potvrda istog za Filipa i sada on vodi u 2. setu sa 5:4. Na servisu je Ebden, doduše. Ajmo, Filipe, do novog brejka.
Sve manje vremena za Filipa
Obojica su ovaj put, za divno čudo, bili sigurni na servisima. Ebden je izgubio dva, a Krajinović jedan poen u svom gemu, pa je sada 4:3 za Australijanca uz prednost servisa. Ipak, kolika je to prednost u ovom meču ne možemo tačno znati.
Novi brejk Ebdena
Nije se dugo čekalo da Filip izgubi servis. Po drugi put u drugom setu, u tri servis gema, Australijanac pravi brejk i ponovo ima prednost.
Brejk za brejkom, egal u drugom setu
Prvo je Metju Ebden napravio novi brejk, a zatim je istom merom uzvratio Filip Krajinović. Servisi se u ovom meču ne prikazuju kao jača stvara nijednom od tenisera i za sada viđamo veliki broj brejk lopti i brejkova.
Ovo je bilo bitno
Filip dolazi do 1:0 u drugom setu, doduše na svoj servis. Bitan gem za Krajinovića, s obzirom na pad u igri i rezultatu koji je doživeo krajem prvog dela igre.
Katastrofa za Filipa, Ebden uzima prvi set!
Kakav peh za Filipa Krajinovića. Servirao je za meč, propustio tu priliku, a onda je deklasiran u taj-brejku sa čak 7:1. Pravo ni iz čega Ebden dolazi do prve deonice meča i nanosi Krajinoviću veoma bolan gubitak prvog seta.
Ribrejk za taj-brejk
Filip nije uspeo da odservira za set i sve se raspalo u njegovoj igri. Ebden je imao tri vezane brejk šanse, koje je Srbin spasao. Zatim još jednu, a onda još jednu, i prilikom te, pete, Australijanac je došao do ribrejka.
Brejk Krajinovića!
Odlično igra Krajinović u ovim trenucima i zasluženo dolazi do brejka. Posle jednog dugog gema, sa dosta grešaka ali i dobrih poteza, Filip je uspeo da izdrži, iskoristi prvu brejk loptu posle nekoliko spasenih gem lopti za Australijanca i sada će on servirati za set.
Filip se nekako spasao novog brejka
Imao je Ebden priliku da napravi treći brejk u nizu, to jest dve šanse. Ipak, Srbin je uspeo da veže četiri poena i izjednači na 4:4. U naredna dva gema nije bilo problema za servere i sve smo bliže taj-brejku.
Brzopotezni ribrejk Srbina!
Filip nije gubio mnogo vremena i odmah je došao do ribrejka! Srpski teniser je odlično riternirao i pritisnuo servis rivala. Došao je do tri vezane brejk prilike. Nije iskoristio prve dve, ali je još jednim dobrim riternom vratio rezultatski egal u prvom setu!.
Brejk za Ebdena!
Australijski teniser je pritisao u ovom gemu i došao do dve vezane brejk prilike. Za razliku od Srbina, on je ostao pribraniji kada je bilo bitno i napravio brejk, te sada vodi 4:2.
Krajinović ređa propuštene prilike
Filip je, posle dve propuštene brejk šanse u prvom gemu, u trećem imao 0:30 i dobru priliku da pripreti protivniku, barem brejk prilikom. Ipak, Ebden ponovo pronalazi servis kada je to najpotrebnije i uzima četiri poena zaredom.
Filip protraćio dve brejk šanse na samom startu
Srpski teniser imao je dve brejk šanse u prvom gemu meča, ali je Ebden uspeo da servisima "izvuče" gem. Krajinović je zatim vrlo lagano uzeo svoj servis i izjednačio na 1:1.
Meč je počeo!

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: