Đere – Majer 2-1 (predaja Majer)

Srpski teniser Laslo Đere plasirao se u drugo kolo US Opena predajom Leonarda Majera.

 6:4, 6:4, 4:6, 2:1 predaja
  ĐERE   MAJER  
  2 : 1  
Majer predao, Đere ide u drugo kolo!
Laslo Đere se plasirao u drugo kolo US Opena. Igrao je dobro Laslo, ali je preko puta mreže imao vidno povređenog Argentinca. Ipak, Laslo je zabeležio veoma bitnu pobedu u svojoj karijeri i ostvario najbolji uspeh u karijeri na ovom turniru.
Nema kraja brejkovima, Đere ponovo vodi
Novi brejk za Lasla. Tri gema u 4. setu i tri brejka, a dva puta je taj uspeh imao srpski teniser. Da li će ga ovaj put potvrditi niko ne može da zna.
Slabo kad je bitno, Majer uzvratio ribrejkom za 1:1
Nije dugo trajalo slavlje Lasla Đerea. Servis i dalje nije na nivou na kojem je bio tokom dva i po seta i Majer ponovo pravi brejk. Osećaj je kao da je ovo konkurencija dama, a ne muškaraca, iako po predispozicijama ne bi trebalo da bude.
Istorija se ponavlja, Brejk za Lasla i na startu 4. seta!
Đere je, kao i u trećem setu, odmaah na startu došao do brejka! Iskoristio je drugu brejk loptu od dve vezane i došao do prednosti od 1:0. Sada servira, opet ima prednost, nadamo se da se neće "provesti" kao u prethodnoj deonici meča.
Statistika 3. seta, Laslo mora da povrati servis

Strašan pad Đerea, idemo u 4. set!
Strašan pad u igri Lasla Đerea je omogučio Leonardu Majeru da se vrati u set i da ga na kraju osvoji! Vodio je Laslo sa 3:0 i imao servis, imao je sve u svojim rukama, ali onda se desio neobjašnjiv pad. Bolja igra Majera, ali pre svega mnogo gora igra Đerea i meč je otišao u 4. set, iako je Srbin bio na korak od drugog kola!
Egal i dalje u 4. setu
Đere je uspeo da dođe do izjednačenja i da prekine seriju Majera od četiri osvojena gema zaredom, ali je Argentinac uspešno nastavio da servira. Sada Leonardo vodi sa 5:4.
Đere "potonuo" potpuno
Đere je izgubio i drugi brejk prednosti. Sa 3:0 je vodio u gemovima u trećem setu, imao je servis, ali sada Majer servira za vođstvo.
Majer vraća jedan brejk...
Leo Majer je došao do tri brejk šanse zaredom, a Srbin je uspeo da spasi prve dve, ali ne i treću. Đere i dalje ima veliku prednost i, ako nastavi da igra kao ceo meč, ovaj mali korak u nazad ne bi trebalo da napravi preveliki problem.
Dupli brejk za Srbina!
Đere dolazi do duplog brejka. Joše jedanput je pokazao da je najbolji kada je to najbitnije, po ko zna koji put u meču. Laslo je sve svoje četiri brejk šanse iskoristio, pa je protivniku po drugi put oduzeo servis u trećoj deonici meča i sada je pitanje pobednika samo pitanje vremena.
Novi brejk, da li je ovo kraj?
Đere je iskoristio prvu brejk loptu na samom startu trećeg seta i protivniku oduzeo servis. S obzirom da je Majer vidno povređen, realno je reći da Laslo ovo praktično ne može da izgubi, gledajući i to kako igra i servira.
Statistika, za sad...

Sjajni Đere spasao BL i osvojio 2. set!
Sjajni Đere je došao do dve vezane set lopte, ali je Majer onda rizikovao i došao do brejk lopte. Ostao je smiren Laslo i još jedanput odigrao u seriji, te vezao nova tir poena na servis i došao i do drugog seta. Đere 2, Majer 0.
Đere servira za set!
Nastavili su u istom ritmu Argentinac i Srbin, pa se došlo do 5:4. Na svu sreću, Đere uz prednost ima i servis i jako dobru šansu za 2-0 u setovima.
Laslo čuva prednost
Laslo uspeva da odoli svim napadima Majera i mirno čuva prednost protiv povređenog protivnika. Ipak, ozbiljnost povrede Argentinca nije poznata, tako da ne treba ništa oduzimati od ove sjajne igre srpskom teniseru.
Leonardo Majer zatražio medicinski tajm-aut
Novi brejk za Lasla!
Fantastični Laslo Đere! Dolazi do novog brejka, prvog u drugoj deonici meča, i sada vodi sa 2:1 uz servis. Ništa nije slutilo na oduzimanje servisa rivalu, ali je srpski teniser od 40:15 vezao čak četiri poena, i slično kao u prvom setu napravio brejk!
Mirno u drugom setu, Majer opet pripretio
Nova poluprilika za Leonardna Majera. Uzeo je prvi gem u setu svojim servisom, a zatim nije iskoristio 0:30 na riternu. Ipak, nastavlja fantastično da servira i dolazi do prednosti od 2:1 u drugom setu. Nije bilo realno da Đere napravi brejk u prvom setu, uzimajući u obzir nivo početnog udarca Argentinca, ali to je tenis.
Koncentracija presudila, Đere vodi 1-0!
Odlični Laslo Đere! Nakon što je iskoristio prvu i jednu brejk loptu, servirao je za meč. Ipak, Majer je uspeo da dođe do brejk lopte u dva navrata, ali srpski teniser je ostao miran i odlično servirao, iskoristio svoj odlični bekhend, i došao do prvog seta!
BREJK! Laslo Đere servira za set
Đere je imao 0:30 na riternu, ali je Majer, ponovo dobro servirao, i došao do 40:30. Ipak, Srbin ostaje koncentrisan, vezuje tri poena i sada će servirati za prvi deo igre.
Kao Izner i Ranoić
Neumoljivi su za sada Đere i Majer na servisima i rezultat je 4:4. Srbin je imao polu priliku, jer je imao 30:30 na riternu, ali je Argentinac to brzo anulirao odličnim servisima. Poeni za sada nisu preterano dugački jer su obojica dobri na početnom udarcu
Mirno na servisima
Par lakih servis gemova za oba tenisera, i i dalje smo u egalu u prvom setu.
Manji pritisak Majera na samom startu
Već u prvom gemu Đerea Argentinac je došao do 15:30, ali je Laslo uspeo da, posle druge gem lopte, izjednači na 1:1
Nehumani uslovi u Njujorku
Počeo je meč!
Laslo je počeo svoj meč protiv Majera. Težak zadatak za srpskog tenisera.

Možda vas zanima

Podeli: