Nadal – Ferer 1-0 (predaja Ferer)

Španski teniser David Ferer povredom je završio takmičenje na Grend slem turnirima pošto je u prvom kolu US Opena predao Rafaelu Nadalu u drugom setu.

 6:3, 3:4
  NAD   FER  
  1 : 0  
Tužan kraj velike karijere...

Getty images
KRAJ! Ferer nije mogao više i morao je da preda meč!
Reč je o povredi u predelu potkolenice zbog koje Ferer nije mogao više da izdrži bolove i predao je. Rekao je nakon meča da je to, ne samo poslednji US Open, već i poslednji Grend slem turnir na kom će učestvovati.
4:3 – Nadal smanjuje
Nadal vrlo lako osvaja gem na svoj servis bez izgubljenog poena, sledi Ferer.Kraj!
Ukratko
4:2 – Ferer se muči ali potvrđuje brejk
Nadal nije imao odgovor na odličnu dijagonalu Ferera koji je poveo 30:15, pa je napravio duplu, a onda i neiznuđenu grešku i Rafael je na poklon dobio brejk priliku.

Ferer nakon toga uspeva da osvoji tri uzastopna poena i potvrdi brejk.
Ovaj španski velikan danas slavi rođendan
Karlos Moja

Getty images
3:2 – Brejk "ranjenog" Ferera!
Nadala kao da je izbacila iz ritma povreda njegovog rivala pa gubi dva poena, drugi posle duple servis greške, da bi brzim riternom Ferer imao i brejk lopte. Koristi drugu iz potpune defanzive i pravi brejk.
2:2 – Ferer hramlje, ali osvaja gem
Meč je posle medicinskog tajm-auta, Nadal pogađa mrežu, a Ferer aut za 15:15. Rafi se mreža u ovom gemu "usladila" pošto je pogodio i drugi put za 30:15. Dugu razmenu (25 udaraca) maestralnim udarcem u telo Nadala koji je istrčao na mrežu za 40:15. Osvojio je naredna dva poena Nadal, Ferer se oslonio na servis i nekako uspeo da osvoji gem.
Ferer je pozvao doktora
Lekar je morao da reaguje zbog problema Ferera sa levom nogom u kojoj 36-godišnji Španac trpi bolove. Po svemu sudeći problem je u listu ili Ahilovoj tetivi.
2:1 Nadal – Davide, džaba si se ponadao
Tri brzo osvojena poena pokazuju da je Nadala rasvestio malopređašnji brejk Ferera. As udarcem samo potvrđuje gem za preokret i vođstvo 2:1.
1:1 – Ekspresni ribrejk Rafe!
Greši Ferer, ali i Nadal do 15:15. Rafa diktira tempo u narednom poenu i vinerom osvaja drugi poen za 15:30, a onda novim vinerom dolazi nadomak ribrejka.

Usledio je drop-šot, pozvao je Ferera na mrežu, David je stigao tu lopticu samo da bi je vratio na reket Nadalu koji vraća brejk.
1:0 – Nesigurni Nadal, Ferer pravi brejk!
Loš servis, pa onda promašena paralela nisu baš idealan početak seta za Nadala pa je Ferer imao 0:30. Nadal se nestvarno dobro branio u trećem poenu, ali je Ferer posle nekoliko promena strana odigrao na mreži i došao do tri brejk lopte 0:40.
Evo odgovora što je tako vruće
6:3 – Ferer popušta, Nadalu prvi set!
Onako kako je počeo prvi set, tako ga Ferer i završava – greškom. Rafa je dobro odigrao u gemu u kom je napravio drugi brejk na meču, ali je Ferer taj koji je tek u jednom od pet odigranih poena pokazao potrebnu dozu kvalieta pa je Nadal posle 15:40 iskoristio drugu set loptu i poveo sa 1-0.

Getty images
5:3 - Rafa na korak od prvog seta
Nadal osvaja tri poena, Ferer uzvraæa paralelom i tera "Kralja šljake" na grešku za 40:30, ali onda i sam Ferer greši iz forhenda i Rafa ima 5:3.
Lepo komentator kaže da je visoka vlažnost u Njujorku
4:3 – Ferer se ne dâ
Ferer menja strane, Rafa greši i pogađa mrežu, pa David relativno lako dolazi do 40:15. Njegov protivnik je situaciju malo zakomplikovao riternom pod noge za 40:30, ali je onda pogrešio i Ferer je osvojio gem.
Ili barem poslednji US Open
4:2 – Nadal čuva prednost
Jako dobar ritern Davida za 15:15 na servis Rafe, Nadal potom posle greške Ferera inteligentno odigrava na mreži i vrlo brzo osvaja novi gem.

Getty images
3:2 - Kada Ferer igra, igra majstorski
Kao da se Ferer uključi i isključi po potrebi jer vinerom uz liniju za 15:0 pokazuje da i dalje ima šlifa, a onda borbenošću i smečom na mreži to potvrđuje za 30:0.

Imao je i tri gem lopte, Nadal je sa dva dobra poena smanjio na 40:30, ali onda promašio sa bekhend strane i David je smanjio zaostatak.
3:1 Potvrđuje brejk Nadal
Imao je Nadal 40:15 i paralelu koju je mogao da pogodi. Umesto toga, pogodio je vrh mreže, a Ferer je iskoristio poklon kada se lopta odbila u njegovo servis-polje i vinerom trasirao put do 40:40. Rafa nije dozvolio veća uzbuđenja od toga i potvrdio je brejk.
11:2
Ovo je odnos neiznuđenih grešaka, 11 ima David Ferer koji se muči od početka poena jer je već nekoliko puta loše bacao lopticu uvis. A kada uđe u poen, onda promaši i otud prednost Nadala.

Getty images
Rafin žreb
2:1 Nadal – prvi brejk na meču!
Dvostruka servis greška Ferera je prvi nagoveštaj nesigurnosti posle kog je Nadal poveo 15:30 na servis rivala. Usledio je fantastičan bekhend Ferera za 30:30, a onda briljantna paralela za 40:30 posle otvaranja terena dijagonalom. Međutim, Nadal je iskoristio kraću loptu za napad i izlazak na mrežu za prvo igranje na razliku.

Imao je i brejk šansu Rafa, ali je Ferer "vadio" odlične udarce kada je trebalo i imao gem loptu. Starijem Špancu su presudile dve greške. Prvo dupla na servisu, a onda i iz igre i Nadal je napravio prvi brejk na meču.
Igrali su u finalu jednog GS, sada u prvom kolu
1:1 Nadal za tili čas do izjednačenja
Dva sigurna poena za Nadala, pa onda jedan solidan bekhend smeč za 40:0. Usledila je greška Rafe za 40:15 i potom kvalitetnim servisom poravnava rezultat.
Davno beše
1:0 Ferer – Ništa ti Rafa, sve ću ja...
Ferer dobro servira na startu, ali dva puta pogađa mrežu pa Nadal "ni kriv ni dužan" osvaja dva poena do 30:30. Usledio je munjevit forhend u dijagonalu Ferera za 40:30, da bi u narednom poenu dočekao grešku Rafe za 1:0 u gemovima.
Počelo je!
Ferer prvi servira

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: