Nova vest
Tenis

Utorak, 22.08.2017.

10:00

Crvena kapa koja nikada nije prišla mreži

Prvo izdanje US opena počelo je 27. septembra 1887. godine i igrano je na terenima kriket kluba u Filadelfiji.

Izvor: B92

Autor:B92

Crvena kapa koja nikada nije prišla mreži
Foto: Wikimedia Commons/tennisfame

Od starta turnira u Pensilvaniji jedna devojka se isticala – nosila je dugu belu suknju, bluzu sa dugim rukavima i prepoznatljivu crvenu kapu.

Elen Ford Hensel osvojila je premijerno izdanje nečega što će u budućnosti biti jedan od najvećih teniskih turnira i upisala se zlatnim slovima u istoriju 'belog sporta'.

Na startu je pobedila Džesi Harding izgubivši samo jedan gem, u polufinalu je nadoknadila set zaostatka protiv Helen Dej Heris, da bi protiv Laure Najt, sigurnom igrom u finalu, došla do prvog trofeja.

Interesantno, to joj je bio jedini trofej u karijeri, pošto je sledeće godine izgubila od Berte Taunzend.

U istorijskim knjigama ostalo je zapisano da je praktikovala servis "iz ruke", obično se služila slajsom i nikada, gotovo nikada nije izlazila na mrežu.

Vrlo brzo je odustala od tenisa, samo tri godine od najvećeg uspeha. Udala se za Tejlora Alerdajsa sa kojim je imala šestoro dece, a 1965. godine je uvrštena u tenisku Kuću slavnih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve