Ponedeljak, 10.09.2018.

02:25

"Novak je sada kao 'ljudski zid', a setimo se Majamija..."

Mats Vilander, nekadašnji švedski teniser, rekao je da Novak Đoković može da postane najbolji teniser svih vremena.

Izvor: B92

"Novak je sada kao 'ljudski zid', a setimo se Majamija..." IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

161 Komentari

Sortiraj po:

MaaM

pre 5 godina

Од једног тениског великана се не очекује да мења мишљење о другим тенисерима чешће него чарапе, а ова сага "Виландер о Новаку" је епитом таквог склопа.

Miroslav

pre 5 godina

Ajde da zavrsimo vise tu pricu sa mesom!!! 
Ako ne pratis vesti o tenisu nemoj ni da komentarises. 
Imala si intervju sa Vajdom u kjem je covek lepo objasnio 
da je imao par uslova za dalju saradnju, a to je da pocne 
da unosi meso, Novak nije pristao na meso ali je ponovo 
poceo da jede ribu, sto je dovelo do povecanja misicne mase 
od dva kilograma, a to se i vidi, drugi uslov mu je bio da 
mu Imaz vise ne sedi u lozi i to je Novak ispostovao, ostale 
uslove sam zaboravio, a mrezi me da trazim. Poz.
(Cole, 10. septembar 2018 03:26)
-----------------------------------------------------------------
Nisi u pravu. Ima intervju sa Novakom u kome kaže da nije menjao ishranu i da je i u toku pada forme prouzrokovane nedostatkom motivacije, zamorom materijala (umor tela pošto je dugo bio u vrhunskoj formi) povrede lakta i nesrećnog poraza na OI (nadao se finalu i od srca ga priželjkivao) jeo ribu i jaja. Ista mu je ishrana poslednjih 5 godina! Isto se hranio i kad je bio u formi i kad je bio u problemu! Pad forme nije uzrok ni ishrana ni Pepe!
Nama je lakše da optužimo nekog drugog za loše rezultate. (to često radimo u svim sferama života i na taj način se odričemo odgovornosti. Tipa tako je upisano, zvezde i horoskop su krive, ne voli me profesor....)
Očigledno da mu je trebala pauza i da sad opet igra za željom da osvoji trofej!

Ivan Veljković

pre 5 godina

Jedan je Federer i niko ga nece stici jer je najbolji a vi samo mozete lepo da sanjate jer od toga nema nista.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (King Roger, 10. septembar 2018 13:23)

Šta je bilo mali, suze ne prestaju da teku od sinoć a? Neka neka i treba da ti teku ima velikih razloga da ti teku razumem te hehehe! Što se tiče sanjanja kojeg pominješ mi prikane kada je Nole u pitanju sanjamo OTVORENIH OČIJU jer nama ne trebaju snovi kada je Nole i pitanju, dovoljno je samo da bacimo pogled na pobedničko postolje sa US Opena od noćas i da uživamo! A ti plači hehe šta da ti radim! :-)

Mikii

pre 5 godina

Iskreno da vam kazem mnogo sam se iznervirao sto je Djokovic sinoc uzeo jos jedan GS. Znam da moze stici Federera, a ja cu onda puci od muke.

Bookie

pre 5 godina

Sta mu bi?! :D

Izgleda da je izgubio opkladu od Krajceka , pa mu ovaj napisao sta za kaznu da izgovori :D


Ovo su bukvalno njegove rijeci
"Đoković može da osvoji narednih šest Gren slemova. Potrebni su mu samo mečevi. Rekao bih da je već favorit za titulu na US Openu, samo da se ne povredi. Kada odigra još nekoliko teških mečeva i povrati oštrinu, biće ponovo nepobediv", uveren je Krajiček.

Upitan šta u nastavku očekuje od Nadala na najvećim turnirima, odgovorio je:

"Rafa može da sustigne Roždera, ali ako se Novak vrati na najviši nivo... Sve sad zavidi od Đokovića."

On kaže da je zadivljen time kako je Novak igrao na vrhuncu svoje karijere.

– Rodžer je igrao dobar tenis, ali onda ga je Novak dve godine zaredom pobeđivao i na travi. Nivo Đokovićeve igre može biti zastrašujući, to je nivo tenisa koji nikad pre nisam video. Oni koji su igrali sa Novakom i Rodžerom kažu da kada igrate sa Federerom, uvek imate osećaj da nešto možete da uradite. Sa Novakom, svaki retern ide blizu osnovne linije, sve stiže i jednostavno je neverovatan. Kod Rodžera imate te fizičke padove u igri – smatra Krajiček.

milan

pre 5 godina

Konacno jedna korektna analiza i da Vilander pohvali, Novaka i kaze nesto u njegovu korist.Novak je stvarno nebrobojan, ljudski zid i bice to jos vise.
(Stole, 10. septembar 2018 05:05)
Zahvaljujemo se na glasu.
hvali ga kada igra dobro a kad igra lose onda ne....retardirano je da te hvali neko stalno ....zasto volite da vas hvali neko

amrel

pre 5 godina

Ama ljudi, braćo, Srbi....
Mikii, Jumko, dr.Rodik, Labud i t.sl., to je sve 1 lik. On ovde radi za platu. Ignorišite ga. Ni + ni -.

King Roger

pre 5 godina

@Dusan.Ne lupaj kad nesto ne znas.Manje znas sah a jos manje tenis.Najbolji svih vremena sahista jeste Fiser ali zato sto je bio najtalentovaniji i uvek bio inovativan cista intelegencija.Takav u tenisu Djokovic sigurno nije vec Federer.I Fiser nije imao pozitivan skor protiv svih ali je bio najbolji svih vremena.Djokovic je cista snaga a ne intelegencija jer nema tu mnogo elegancija i inovativnosti kao kod Rodzu.Bez obzira na gs i ja se slazem da nije merilo GOAT vec sam nacin igre i koliko brzo razmislja na terenu a to je Federer.To sto je osvojio je cista sreca iako vi ne shvatate da Djokovic ima najvecu srecu jer trenutno nema igrac koji je kao ova trojica pa da mu uzima titule kao sto je to radio Djokovic kad je Federer ostareo i pao u formu.Da sad ima neko kao sto je Djokovic bio 2011 ili Federer 2006 Djokovic ne bi video gs a
Federer je imao konkurenciju i posle 32 godine dok Djokovic nece imati a i uzimao je gs kad ovi nisu bili na vrhuncu.molim da mi pustite komentar.

Eidos

pre 5 godina

OVaj Mats klasican primer osobe gladne paznje,izjavice bilo sta sto je u tom trenutku popularno kako bi bio u zizi javnosti. Zbog toga mu uopste ne verujem!

nislija

pre 5 godina

Ono sto je cekao Mats je da vidi kako ce se Novak ponasati posle povrede
Lako je jednom se popeti na VRH, tesko je to uciniti ponovo
Zato Mats sada Peva drugu pesmu

milan

pre 5 godina

Ako jo ovo rekao Vilander na taj nacin, a da nisu nasi mediji to malo prepravili iz konteksta (nisam video orginal) onda nema potrebe vise smatrati Vilandera za nekog ko osporava Djokovića, ne treba da ga voli dovoljno je da bude objektivan....
(izadji na izbore, ali ne za 20e, 10. septembar 2018 09:44)
bravo,konacno si shvatio....nikad ga nije ni osporavao samo je komentarisao onako kako mu izgleda...a sad deluje kao najbolji tenis koji je ikada igran

veder

pre 5 godina

Spavas li uopste Roze Federeze?
(Spartaaa!!!, 10. septembar 2018 03:05)

Ne spava, Mirka mu stavlja hladne obloge na glavu... slabo mu je.

Voo Doo Instalater

pre 5 godina

Kada Nole bude imao vise ili jednako GSova kao Federer, federerci ce da kazu racuna se broj nedelja na prvom mestu ATP liste. Kada Nole i to predje, onda ce biti izvucene naka leva statistika u kojoj je Fed ispred Noleta i tako dalje.
(dragan, 10. septembar 2018 10:46)

Pa nije uzeo Istanbul i Gštad. Nema G.O.A.T. bez ta dva trofeja. Tako je uklesano u kamen, prijatelju!

Gazda Dojkan

pre 5 godina

Cole....а риба није месо....??
(киза Д, 10. septembar 2018 09:11)

Nije. Riba je riba, inace bi je zvali meso.
Da si nekad postio, znao bi. Kad vec u skoli nisi pazio.

Gazda Dojkan

pre 5 godina

(Vojvoda Momcilo, 10. septembar 2018 08:04)

Da jede meso, bio bi trom a ne okretan kao cigra. Pomirite se sa tim da covek moze bez mesa. I to bolje nego sa njim. Zaboravite taj mit siromasnih o mesu kao super hrani.

milan

pre 5 godina

Hahaha ja bih ti dao OTKAZ. Pokazao si svoje "znanje"! Tvoje prognoze zasnovane su samo na tvojim KOMPLEKSIMA I MRŽNJI!
(innbecilo, 10. septembar 2018 06:30)
Wilander nikad nije pricao lose o novaku , samo je komentarisao tenis

Dusan

pre 5 godina

Svi strucnjaci se slazu da niko nikada nije igrao tenis kao Novak, kao sto niko nikad nije igrao sah kao Fiser 1972. To je opsti konsenzus. Ipak, ima dosta onih koji smatraju da je Kasparov GOAT zato sto je bio dugo na vrhu, iako priznaju da nikad nije dostigao Fiserov nivo iz 1972. To je ta dilema o uporedjivanju nivoa i trajanja. Otuda i RF u prici oko GOAT iako je svima jasno koliko je njegov tenis slabiji u odnosu na maksimum koji je dostignut. Steta bi bila da tako ostane. Novak treba da ulozi napor da bude najbolji i u numerickim parametrima kako nikome ne bi ostavio pravo na dilemu. Posle mogu da se dive stilu koji ima RF, ali to je to. Takodje, Novak treba da bude svestan da bi osvajanjem jos 7-8 slemova postao GOAT za sve sportove, ne samo za tenis.

milan

pre 5 godina

na kraju krajeva nakon ove trojice pitanje je koliko imaju pravo ove 'legende' tenisa od 5-7 GS da govore o dometima Rafe, Novaka i Rodzera. Ova trojica su se vracala u vrh tenisa i dominiraju na neverovatan nacin, njihov nivo tenisa kad su u formi je klasa iznad svega sto smo do sada videli.
(Милош-, 10. septembar 2018 06
znaci komentatori na tv moraju bar 15 da osvoje i stave to u CV za poso inace nema poso na biro pa cekaj

Whoami

pre 5 godina

Ajde da zavrsimo vise tu pricu sa mesom!!!
Ako ne pratis vesti o tenisu nemoj ni da komentarises.
Imala si intervju sa Vajdom u kjem je covek lepo objasnio
da je imao par uslova za dalju saradnju, a to je da pocne
da unosi meso, Novak nije pristao na meso ali je ponovo
poceo da jede ribu, sto je dovelo do povecanja misicne mase
od dva kilograma, a to se i vidi, drugi uslov mu je bio da
mu Imaz vise ne sedi u lozi i to je Novak ispostovao, ostale
uslove sam zaboravio, a mrezi me da trazim. Poz.

Mislim da imas i intervju Novaka posle toga gde stoji da je dosta toga izvuceno iz konteksta, da mu je ishrana ista vec neko vreme i da je i dalje prijatelj sa Imazom... No to nije bitno. Novak jede samo ribu i to verovatno povremeno. Dakle ne jede crveno meso, niti piletinu. A razlika je ogromna. Kao neko ko je citav zivot posvetio duhovnom razvoju znam kolika je razlika kad se unese meso u organizam (na istoku to zovu tamas, mracna energija) i osecao sam svaki put kad sam jeo dok ga nisam skroz izbacio. Ali poenta je da taj put nije za sve. Dakle nikako ne savetujem da prestanete sa jedete sta jedete i da predjete na vegansku hranu niti kritikujem vas kao ni vegane. Samo molim sve da ne osudjujute i da pokusate makar malo da se stavite u tudju kozu i pustite ljude da idu svojim putem. Nacin ishrane kao i sve vezano za vase telo je duboko povezan sa psihickim i duhovnim stanjem. Novak je moguce u jednom momentu hteo da bude nesto sto mozda ne moze u ovom zivotu, ali takodje je na visem nivou svesti od vecine naseg naroda pa se sad polako nalazi sto je normalno i ok. Voleo bih kad bi bar mali procenat ljidi sa ovog foruma koji su identitet vezali za Novaka malo pomerili fokus na unutra i upoznali sebe i suocili se sa svojom mracnom stranom, jer svako od nas moze da se pomeri blize sreci koja nije u uspesima Novaka i drugih sportista, vec unutra, al to posle ciscenja sopstvene kuce. Novaku svaka cast, on i jeste primer kako da budemo najbolje sto mozemo u ovom zivotu (i u onome cime se bavimo i pre svega kao ljudsko bice) sto bi svima trebalo da nam je cilj. Pozdrav dobri ljudi

baaj

pre 5 godina

Mogao bi da stigne Federera. Evo, i Nadal moze, pa nikako. Mada, ako mu zreb ponovo dodeli Sandgrene, Suze, Milmane, Nisikorije i Potrove u finalu, sve je moguce. Ako Nadal zezne i drugo koleno, pa pred mec sa Nolom odigra 5 sati, pa Nolo iz straha od poraza opet zatvori krov, moze. Tada je sve otvoreno.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mikii, 10. septembar 2018 02:35)

# Link komenta


decko nije nole kriv sto ovi ne mogu ni do finala da stignu...

Zoran

pre 5 godina

(Mikii, 10. septembar 2018 02:35)

Nema te jutros? Xanax ili Apaurin? Prvo smiruje anksioznost a od drugog se lepo buji-paji... Saće mama da zove na ručak da se detetu ne ohladi supica.

4k4.Dex

pre 5 godina

@Mikii
Pa Nole je bas mislio da odvali Nadala i Federera ali oni nisu taj nivo da prodju Milmane, Sandgrene i Potroe, sta da ti kazem... nemoj samo da places mnogo bice jos turnira da kontriras.

dragan

pre 5 godina

Kada Nole bude imao vise ili jednako GSova kao Federer, federerci ce da kazu racuna se broj nedelja na prvom mestu ATP liste. Kada Nole i to predje, onda ce biti izvucene naka leva statistika u kojoj je Fed ispred Noleta i tako dalje.

Lobotomy is the name of the game®

pre 5 godina

@Cole
Poštovani Cole, mislim da je Nole lično demantovao tu priču. "Buvu" je pustila neka slovačka novinska kuća, ako ne grešim...

izadji na izbore, ali ne za 20e

pre 5 godina

Kada je on na vrhuncu, to je najbolji tenis ikada igran, ne postoji bolje od toga. Uz njega su posle Rodžer Federer i Rafael Nadal",

Ako jo ovo rekao Vilander na taj nacin, a da nisu nasi mediji to malo prepravili iz konteksta (nisam video orginal) onda nema potrebe vise smatrati Vilandera za nekog ko osporava Djokovića, ne treba da ga voli dovoljno je da bude objektivan....

sudija

pre 5 godina

Da li znate što se ovaj g.-din preokrenuo sa izjavama o Noletu?!
Prosto, čovek je neverovatno povodljiv, potkuplijv. Sve zavisi ko mu plaća, ko ga finansira.
Zaključak: I Nole i Mats imaju istog sponzora - "La coste"!

Agent

pre 5 godina

Bas tako. Konacno je morao da przna i.on - Kada je u formi i zdrav u pitanju je najdominantniji teniser svih vremena i niko ne moze da ga dobije, ni Fedeter ni Nadal u najboljoj formi. Uostalom da bi postao broj 1 morao je da ponedjuje Federera i Nadala kad su bili u zivotnoj formi..A plus i ttrenutno oni drze prva dva mesta.

Imperator tenisa.

Zesun

pre 5 godina

Svi znamo koliko je genetika važna, a činjenica je da ljudi koji potiču iz Jasenovog polja (poznajem lično barem dvadeset Novakovih bližih i daljih rođaka Đokovića, jer sam i sam iz tog kraja) kasnije dostižu svoj fizički maksimum. Zato verujem da Novakove najbolje godine za tenis tek dolaze i da će u 35-oj biti na vrhuncu. Živi bili pa videli.

Vlada

pre 5 godina

@ Mikii
Svaka čast! To se zove kmečanje. I to u 2 ujutru. Baš si se ispraksovao. Nego uspeva li to kmečanje kod tvojih roditelja kada im tražiš pare?

bane

pre 5 godina

Novak nije nikakav zid nego raznovrstan teniser. Mats koristi nekorektne izraze prema Novaku. Videlo se sinoć koliko širi arsenal ima od Del Potra koji ima jedino razoran forhend i ostalo skoro ništa. Novak je all rounder, jedan od retkih na turu.

Ben Dover

pre 5 godina

Mikii sine, ako troluješ sve vreme i uživaš u tome, neka (mada je to na nivou deteta...a možda si i ti dete de.il), ali ako si ozbiljan...je l' ti imaš prijatelje neke?

PeruN

pre 5 godina

Šteta za Noletove protraćene dvije godine bez GS od RG 2016 do Vibledona 2018,kada je očigledno osvajanjem RS došlo do psihološkog zasićenja uz sve što mu se dešavalo,ja mislim da je to bio jedan od glavnih razloga njegovog dvogodišnjeg posta.U tom periodu su RF i RN osvojili po 3 GS,tako da je Nole i sa ova dva GS i dalje sa jednim GS u zaostatku u odnosu na stanje iz 2016.Možda ih Nole neće sustići,ali je zaista notorna činjenica ovo što konstatuje Mats,a to je da kad je Nole na svom najboljem nivou ni najbolji RF i RN mu ne mogu parirati.Ostaje da vidimo šta će se dešavati narednih godina,raduje što se vratio stari najbolji Nole koji je fizički i mentalno nenadmašiv i što se vratila motivacija i glad za trofejima.Sa srećom veliki čovječe!!!

Muči, jado

pre 5 godina

Idealan žreb po Mikiiiju
1. kolo: Federer
2. kolo: Nadal
3. kolo: Fedrer
4. kolo: Nadal
Četvrtfinale: Federer
Polufinale: Nadal
Finale: Federer i Nadal, zajedno

Wllaxy

pre 5 godina

Mogao bi da stigne Federera. Evo, i Nadal moze, pa nikako. Mada, ako mu zreb ponovo dodeli Sandgrene, Suze, Milmane, Nisikorije i Potrove u finalu, sve je moguce. Ako Nadal zezne i drugo koleno, pa pred mec sa Nolom odigra 5 sati, pa Nolo iz straha od poraza opet zatvori krov, moze. Tada je sve otvoreno.
(Mikii, 10. septembar 2018 02:35)

Dobro je ljudi, živ je!!! Doduše i dalje u toj meri tup da ne može da shvati da je žreb u stvari Novaku dodelio Federera, Zvereva i na kraju Nadala i da nije Novakova greška to što oni nisu mogli ni da stignu do meča sa njim ali bitno je da je živ! Pomolimo se da aparati izdrže i da nam se do AO vratiš bar fizički zdrav...

ovo sve govori

pre 5 godina

Kada govorimo o teniskim rekordima, treba govoriti o Đokoviću kao nekome ko ih iznova postavlja. Kada je on na vrhuncu, to je najbolji tenis ikada igran, ne postoji bolje od toga. Uz njega su posle Rodžer Federer i Rafael Nadal"

Gojko

pre 5 godina

Ne slažem se da će mu u nekoj bliskoj budućnosti biti teže da osvaja Slemove. On van velike trojke nema konkurenciju! Neće valjda Zverev i Dimitrov da mu budu konkurenti? Kad je poslednji put neko ko je rođen 90ih ostvario dobar rezultat na Mastersima ili GS? Samo polako i bez pritiska i eto tebe na 21 GS.

neko ko zna

pre 5 godina

Gde ste sada vi koji kazete da bez mesa nema energije ni snage?
(Svetlana, 10. septembar 2018 02:38)

A riba je? Biljka?
Svi znamo da je riblje meso najzdravije, ali nemamo svi mogucnost da priustimo da jedemo kvalitetnu ribu svakodnevno, pa zato jedemo druge vrste mesa

Zex

pre 5 godina

Barbara je nesti kisela, ocigledno im je tesko pala Novakova pobeda.Nije Novak nikakav zid.Covek igra najbolji tenis, ima sve udarce bolje od drugih.Najbolje skockan teniser ikada.Njegov servis nije onaj od 210kmh ali je izuzetno kvalitetan.Sinoc smo videli da sirova snaga nije garant uspeha.Novak ima sve, njegov najveci rival je upravo Novak Djokovic2.Kada se izbori sa glavom on tada igra najbolji tenis i tada je nepobediv.

biće bolje

pre 5 godina

Bilo je gusto sa Delpotrom, i ako nije bilo Nadala i Federera u finalu ostali ne sede skrštenih ruku, skupiti 20+ GS do kraja karijere biće veliki podvig. Novak mora da radi na sevisu, ma koliko se njegova igra zasnivala na defanzivi, večaras je moglo lako da meč se okrene na Delpovu stranu, upravo zbog slabog servisa.

joja

pre 5 godina

@Mikii
Druze, izvini, samo da te pitam... sta te tera da pises ovakve stvari? Tvoj komentar je prvi, dakle nicim izazvan. Zasto takve stvari? Da li je moguce da je to eto cista mrznja, ne prema Djokovicu, jer sam siguran da se ne poznajete, vec prema srpskom, pa eto da pokazujes kako nista srpsko ne volis?
Ne dozvoli sebi da te hrani mrznja, najgora je to hrana za coveka. Takav ces, ako vec nisi, postati i prema svakome ko ti u bilo kom smislu ne odgovara, i da nema veze za bilo cim srpskim.
Molim te, napisi, zasto tako pises i zasto si takav?

Urke

pre 5 godina

*Mikii: Dadoh malopre savet jednom drugaru, pa, posto vidim da vam je ista muka - nadji devojku, decka, kupi kuce... Sta god, samo nemoj da budes sam.

Sava964

pre 5 godina

Za onog Mikii koji jedva čeka da mu opiče minus, evo jedan od mene+još da kažem da je sasvim dovoljno da Nole osvoji još samo jedan GS pa da bude na sigurnom trećem mestu u istoriji i da završi karijeru sa boljim međusobnim skorom od dvojice najboljih za sada.... A budućnost šta može da donese, ne znamo....

lale

pre 5 godina

"Kada je on na vrhuncu, to je najbolji tenis ikada igran, ne postoji bolje od toga. Uz njega su posle Rodžer Federer i Rafael Nadal"

Setite se da je ovo, još pre nekoliko godina, rekao i možda najveći teniski stručnjak Nik Bolitijeri.

liko

pre 5 godina

nije samo zaključio da može da ga stigne nego je izračunao da ako ide ovim ritmom osvajanja do sad da će ga prestici već za 3.5 godina

Vojvoda Momcilo

pre 5 godina

Gde ste sada vi koji kazete da bez mesa nema energije ni snage?
(Svetlana, 10. septembar 2018 02:38)

Evo ja cu da kazem da nema energije ni snage bez mesa. Pa ovo sve je rezultat Vajdinog rada, cinjenice da je oterao onu bu.alu, a u ishranu uveo ribu. Koliko samo proteina crpi iz tune i lososa. Razmisli malo. Da jede meso, setao bi se kroz meceve jos lakse.

top

pre 5 godina

Ovaj, juce prica jedno, posle meca drugo. Uvek je najpametniji kad sve prodje. Tako bi i ja mogao da budem strusnjak. Folirant. Noleee Bravo!

Гиле

pre 5 godina

Mogao bi da stigne Federera. Evo, i Nadal moze, pa nikako. Mada, ako mu zreb ponovo dodeli Sandgrene, Suze, Milmane, Nisikorije i Potrove u finalu, sve je moguce. Ako Nadal zezne i drugo koleno, pa pred mec sa Nolom odigra 5 sati, pa Nolo iz straha od poraza opet zatvori krov, moze. Tada je sve otvoreno.
(Mikii, 10. septembar 2018 02:35)
Па мени је реалније да ће такве да му понуди него неке Роџере и Рафе. Први млађи неће бити а последњи добар турнир му је Аустралија почетком године, чак су га и Борна, Милман, Андерсон овдалили. Рафа јесте борац, али треба да се опорави од повреде па у 33 години поново потрчи као дечарац. Бетон није за његова колена.

kraja

pre 5 godina

"Mada, ako mu zreb ponovo dodeli Sandgrene, Suze, Milmane, Nisikorije i Potrove u finalu, sve je moguce."

...potcenjujuci ove igrace, ponizavas i federera, jer je od jednog od njih skoro izgubio...
...ali, znas ti to...
...nisi ti ni federerovac...
...ti si samo jedan od one dvojice mapetovaca sa terase...
...Statler ili Waldorf...???

Chiko

pre 5 godina

(Mikii, 10. septembar 2018 02:35)
Samo da te podsetim da je Nadal jedne godine u finalu RG prekinuo mec zbog kisice kad je Novak po toj kisici odvalio set. A to koliko su puta njemu stajali drugi na putu do finala to se sada ne vazi, jel?

Vladimir

pre 5 godina

Ajde sada Srbi, pljujte Vilandera. Svaka mu je ovde na mestu.
(Ivan M, 10. septembar 2018 02:38)


A zašto mu je na mestu?
Pa pogledajte znak na majci...

Admiral

pre 5 godina

Ja se izvinjavam,nisam neki ljubitelj tenisa i ne pratim puno,ali zar nije ovaj lik pljuvao Novaka na svakom koraku,u svakoj emisiji... Odkud sad ovi hvalospevi?? Kako mrzim takve licemerne,ljigave ljude!!

Miljojko

pre 5 godina

Vilander je promenio svoje komentare od trenutka kada je Novaku sponzor postao Lakost. Možda ima neke veze sa majicom koju Švedjanin nosi.

Nisam roBot

pre 5 godina

"Kada je on na vrhuncu, to je najbolji tenis ikada igran, ne postoji bolje od toga. Uz njega su posle Rodžer Federer i Rafael Nadal". Jedan je Mats Vilander.

nik

pre 5 godina

"Kada je on na vrhuncu,to je onda najbolji tenis ikada igran.Tek posle njega su Federer I Nadal".Kada je on to na kraju morao da prevali preko usta.Eto kako je I njega Novak naterao da bude realan svojom igrom.Nema vise sta da se kaze,ovo je vrh.

Respekt za Vilandera :))

pre 5 godina

Nemogu da vjerujem da niste u cjelosti prenijeli izjavu Vilandera!?
Preporucujem svima da pogledaju sta je izjavio....
Iznenditi cete se...

CroFed

pre 5 godina

Kad mu se vječiti "zaljubljenik" u njegovu igru Wilander pokloni onda je sve jasno, no ne smije mu se u narednih godinu-dvije dogoditi onakav pad-ozljeda-zasićenje kao u periodu 2017-prva polovica 2018 ako želi prestići Rafu i Rogera. Takav pad bi bio koban za njegove ambicije!

Nenad

pre 5 godina

Kada je on na vrhuncu, to je najbolji tenis ikada igran, ne postoji bolje od toga. Uz njega su posle Rodžer Federer i Rafael Nadal", 
To je to.

Милош-

pre 5 godina

na kraju krajeva nakon ove trojice pitanje je koliko imaju pravo ove 'legende' tenisa od 5-7 GS da govore o dometima Rafe, Novaka i Rodzera. Ova trojica su se vracala u vrh tenisa i dominiraju na neverovatan nacin, njihov nivo tenisa kad su u formi je klasa iznad svega sto smo do sada videli.

bozza

pre 5 godina

Mogao bi da stigne Federera. Evo, i Nadal moze, pa nikako. Mada, ako mu zreb ponovo dodeli Sandgrene, Suze, Milmane, Nisikorije i Potrove u finalu, sve je moguce. Ako Nadal zezne i drugo koleno, pa pred mec sa Nolom odigra 5 sati, pa Nolo iz straha od poraza opet zatvori krov, moze. Tada je sve otvoreno.
(Mikii, 10. septembar 2018 02:35)

pa sta da radis kad je Rodja ispao od tamo nekog Milmana... a mogao je u sledecem kolu da izadje Novaku na crtu pa da pojede krompir. Sto se tice Nadala, mislim da cemo ga od sada gledati samo u sezoni sljake, jer njegova kolena ne mogu da izdrze vise od dva turnira na betonu. Do tada, nastavi da citas ovu recenicu: "Kada je on na vrhuncu, to je najbolji tenis ikada igran, ne postoji bolje od toga." Budi mi zdrav i uzmi Persen

pixi10

pre 5 godina

Ko je rekao da su GS-ovi kriterijum za najboljeg svih vremena??? Zasto nisu SVI osvijeni turniri koji postoje trenutno, zasto nisu sva cetiri slema zaredom, zasto nisu medjusobni susreti???

Respekt za Vilandera :))

pre 5 godina

Niste napisali da je izjavio ”Da postoji svjetsko prvenstvo u tenisu Djokovic bi drzao rekord”
Zato sto kad Djokovic igra na svom najvecem nivou to je ujedno i najveci nivo ikada igran u tenisu!!
Veci i od Nadalovog i od Federevog nivoa!
To je izjavio Vilander veceras!!

Milanus - muzicki urednik fontane

pre 5 godina

@Mikii
priznaj da bi slavio i lumpovao cele noci u trenutka kada Nole postaje covek sa najvise osvojenih GS na svetu :-)

Objavite komentar

pre 5 godina

Novak je najjelastičniji teniser na turu prosto što kažu kao zid je neprobojan. Nadal je trkač i fizički životinja koja te smoždi ako mu dozvoliš. Federer je velik znalac tenisa koji je jasno dar od Boga za taj sport. Sve u svemu svako od njih na svoju način al'što je sigurno neponovljivi su ovakvi gladijatori,kibordi odnosno umetnici ove igre.

mladen

pre 5 godina

Najsmesnije je kako Nadal i Federe iz straha gube duele koji ih vode do Noleta,jer su stvarno nemocni protiv ovakve Noletove igre i plase se da jos ne vuse ne zaostanu u njihovom medjusobnom skoru ... Novak je ubedljivo najbolji u istoriji ovog sporta ,niko nema pozitivan medjusobni skor s njim,a plus je jedini koji je osvojio sve masterse i gren slemove ...jednostavno zver !!

Прота Матеја

pre 5 godina

Није ни Поћорек веровао да ће му Мишић разбити армију у парампарчад па ето.

miro

pre 5 godina

univerzalni vojnik svetskog tenisa. rafa je ubedljivo najbolji šljakaš ikad, ali je mnogo slabiji na travi i betonu od novaka.
federer je najbolji na travi ikad, ali na šljaci zaostaje ta novakom mnogo više nego novak za njim na travi.
na betonu, tu već nema konkurenciju.

Stole

pre 5 godina

Konacno jedna korektna analiza i da Vilander pohvali, Novaka i kaze nesto u njegovu korist.Novak je stvarno nebrobojan, ljudski zid i bice to jos vise.

Dušan Silni

pre 5 godina

Svetlana, Nole jede meso, to je pod jedan, pod dva, kod nas ne jesti masno pečenje znaci kao i da ne jedeš meso. Tačka.

komnen barjaktar

pre 5 godina

Mrzitelji Novakovog teniskog imena i dela morace neko vreme u ilegalu.Kada budu ponovo izasli iz te ilegale N.DJ. ce mozda imati 20+ Gren slem titula.Mozda?!Realnije mi je da se izjednaci sa Rodom Lejverom i bude vlasnik po 2x Gren slem titula.Ovo bi znacilo da se sledece sezone fokusira na sljaku i proba do nove titule na RG. Tamo su veci izazovi:Rafa, Tim, Cferef,... Ah da! Matse i Barbi sve najbolje do nekog novog finala Gren slema. I ovaj put uzalud ste se nadali. Sorry!

Sale

pre 5 godina

Gde ste sada vi koji kazete da bez mesa nema energije ni snage?
(Svetlana, 10. septembar 2018 02:38)

Svetlana, Nole je korigovao ishranu i ponovo jede ribu.

Dobro jutro

pre 5 godina

Ovde nema ništa sporno rečeno od strane Vilandera kao što je poznato da Trio NĐ,RF i RF su veliki u ovom sportu prosto toliko varijacija imaju u svojoj igri da prosto ovi ispod njih ne mogu ispratit to u kontinuitetu ne samo što ne mogu već slika na terenu oslikava apsolutno tome. Zato su vlasnici toliko GS i mastersa naspram donje pomenute garniture koji su odlični al' ne dovoljno za ovakve monstrume.

manjane

pre 5 godina

ja se potajno nadam da ce nole ovako moci da dribla do 40godina. da ce oni tek da vide sta je konstantnost. nole sto posto ima program ishrane da produzi rok trajanja firme i da to sto zabada ovako po milion dva tri pet vise puta godisnje i da je to samo deo plana naseg princa iz montekarla nase masinerije. Nadal i federer su opet sto se tice forme daleko od noleta, predali se samo da ih nole ne oduva, a nasa masina se tek zagreva, on se i dalje namesta i dalje nije 100%. samo 4 da kazes vezana kvalitetna turnira, pa on se jos nije namestio, on sa ovima sto je igrao testira granice, vezba, iscudjava se, neke proste stvari zakomplikuje, sam sebe iznenadi. zna da je klasa. imam osecaj da ce nole da bude sve jaci i jaci, a nadala i federera salje u penziju. Izgubice federer finale od novaka i otici u penziju sa tanjirom! Cim se nole priblizi 20gs fedex odma penzija, povreda u sred sezone hahahah

Svi drugi dok je Novak-Novak mogu da kao ti i Pera kojot smišljaju patente...

pre 5 godina

Mogao bi da stigne Federera. Evo, i Nadal moze, pa nikako...
(Mikii, 10. septembar 2018 02:35)

Aj da se pravimo da si ti "Perooo suuuvi genije", da sve vidiš i da si stalno ptici trkačici na repu... samo što ga ne posoliš... i uvažimo tvoje genijalne zamke i patente... i da smo evo mi svi ovde ptica trkačica i da smo se upecali u jednu...

I kao mi sad tupa i rpazna pogleda ne znamo da je dok je Noavaka i Njegove NOLE SLAM ERE, niti se on trkao niti će se trkati sa Nadalom, još manje sa Rođom(od oboje ima negativan skor zato je nabrojan poslednji) - Nole, se kao i Ptica Trkačica ne trka sa nikim do sa Noletom!

Kad je Novak - Novak, samo mu je Novak pretnja... i pomalo Pepe Imaz, kojeg opet taj Novak pusti blizu sebe!

uskok

pre 5 godina

Nisam ni sumljao da ce on necega da se seti..Kako ga covek ne voli pa to je strasno, ziv ne bi bio da ovako nesto ne provuce kroz izjavu..Pati mali mec...

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

Sećamo se svih 6 Majamija što je osvojio kao i 5 IW,samo ovih 11 mastersa vrede više od Nadalovih 33 gde su 11 iz Monte Karla koji je najslabiji i jedini neobavezni masters.

Marsovac

pre 5 godina

"Gde ste sada vi koji kazete da bez mesa nema energije ni snage?
(Svetlana, 10. septembar 2018 02:38)"
Da duvan cvarci su tajna uspeha...

Ivan

pre 5 godina

Mozda i ne bude najbolji svih vremena, ali ono oko cega se cak i Vilander slozio i sada rekao, je to da nije vidjen bolji teniser u vreme svog vrhunca i najbolje forme. Ovo sto sada prikazuje je gotovo na nivou onog najboljeg.

Cxevu94

pre 5 godina

Djokovic ima osvojene svs trofeje i tu je najbolji.
Bolji je od Federera u medjusobnom skoru.
Bolji je od Nadala u medjusobnom skoru.
Ko najlepse igra, to je variralo. Ostaje mu 'samo' da uzme jos 7GS titula u skoro isto toliko godina pa da po svim parametrima bude najveci ikad!

realista

pre 5 godina

Da igra jos 5 godina, i da osvoji svake godine barem po 1-2 GS, uz sve ostalo sto je osvojio u ovom sportu, bez problema se moze reci da je najbolji svih vremena. A za tako nesto ima apsolutno sve predispozicije.

MM

pre 5 godina

Činjenica je da je i Nole u četvrtoj deceniji života i da će mu svake naredne godine osvajanje grend slema biti sve teži zadatak. Zato mislim da će nam sledeća godina odgovoriti na pitanje da li Novak može postati najbolji ikada. Ukoliko osvoji bar 2 GS-a u 2019. mogućnost postoji. Što se Federera tiče, želim mu sve najlepše, ali imam neki osećaj da će on ostati na broju 20.
(is, 10. septembar 2018 02:38)

Ne kontam zašto se uporno potencira ta jurnjava za Federerom... Šta 20 Slemova ako ne stigne, ne može GOAT? Nije tačno. Možda najveći, ali svakako ne ključan. Novak već sada ima razloge za The Greatesta i to veće nego Nadal.

1) Pozitivan skor sa RN-om i RF-om
2) Osvojen svaki veliki trofej u ovome sportu. Federeru fale 2, a Nadalu čak 4.
3) Najkonstantija igra na sve 3 podloge.

To su, po mom mišljenju, najveći. Njemu bi bilo sjajno ako bi prvi bio na kraju godine. Pa da završi 5. put, ako se ne varam. A bilo bi idealno. Do W maltene nijedan rezultat vrijedan pomena za Đokovićeve standarde. I tada bi imao priliku da se približi Federeru jako, koji za sada sa svojih 309. djeluje nedodirljivo. Mislim da na kraju karijere može da ima najviše Mastersa, biće jurnjava tu velika.
Ali... Polako. Turnir po turnir. Sve je moguće.


P.S. RF-a fan.

Cole

pre 5 godina

Gde ste sada vi koji kazete da bez mesa nema energije ni snage?
(Svetlana, 10. septembar 2018 02:38)

Ajde da zavrsimo vise tu pricu sa mesom!!!
Ako ne pratis vesti o tenisu nemoj ni da komentarises.
Imala si intervju sa Vajdom u kjem je covek lepo objasnio
da je imao par uslova za dalju saradnju, a to je da pocne
da unosi meso, Novak nije pristao na meso ali je ponovo
poceo da jede ribu, sto je dovelo do povecanja misicne mase
od dva kilograma, a to se i vidi, drugi uslov mu je bio da
mu Imaz vise ne sedi u lozi i to je Novak ispostovao, ostale
uslove sam zaboravio, a mrezi me da trazim. Poz.

Uveseljavaj nas cesce

pre 5 godina

@ "Mogao bi da stigne Federera. Evo, i Nadal moze, pa nikako. Mada, ako mu zreb ponovo dodeli Sandgrene, Suze, Milmane, Nisikorije i Potrove u finalu, sve je moguce. Ako Nadal zezne i drugo koleno, pa pred mec sa Nolom odigra 5 sati, pa Nolo iz straha od poraza opet zatvori krov, moze. Tada je sve otvoreno."
(Mikii, 10. septembar 2018 02:35)

Gde si, rode? Tvoja naopaka logika i nedostatak memorije mi pomazu u stabilizaciji adrenalina i krvog pritiska. Hvala ti!

Ivan Veljković

pre 5 godina

Evo, stiglo je ZASLUŽENO priznanje Noletu posle još jedne velike Gren Slem titule večeras i od njegovog NAJVEĆEG kritičara koji nije birao reči kritike na račun Noleta i u trenucima kada je ovaj sa 1. mesta ATP Liste bežao najbližem pratiocu više poena nego što su 2. i 3. na listi osvojili zajedno. Međutim, sada je i Vilander najzad veoma nahvalio našeg asa i sve ovo što je rekao je apsolutno na mestu. Bravo Vilandere na ovim rečima! Zaista kada Nole igra na 100% to je najbolji tenis ikada viđen! Svi teniski stručnjaci koji su relevantni u svetu tenisa kažu isto što i Vilander sada, a to je da je Nole živi teniski ljudski neprobojni zid, koji kada je na 100% u turbo modu, tada igra najbolji tenis koji se ikada video na teniskim terenima! Same činjenice to potvrdđuju! Bravo Vilandere na ovim rečima i bravo bre Nole majstore na 14. GS i 3. USO alal vera!

kalendar

pre 5 godina

Mogao bi da stigne Federera. Evo, i Nadal moze, pa nikako. Mada, ako mu zreb ponovo dodeli Sandgrene, Suze, Milmane, Nisikorije i Potrove u finalu, sve je moguce. Ako Nadal zezne i drugo koleno, pa pred mec sa Nolom odigra 5 sati, pa Nolo iz straha od poraza opet zatvori krov, moze. Tada je sve otvoreno.
(Mikii, 10. septembar 2018 02:35)

Miki legendo, i ti si naš šampion, lepo spavaj.

Marko

pre 5 godina

Mogao bi da stigne Federera. Evo, i Nadal moze, pa nikako. Mada, ako mu zreb ponovo dodeli Sandgrene, Suze, Milmane, Nisikorije i Potrove u finalu, sve je moguce. Ako Nadal zezne i drugo koleno, pa pred mec sa Nolom odigra 5 sati, pa Nolo iz straha od poraza opet zatvori krov, moze. Tada je sve otvoreno.
(Mikii, 10. septembar 2018 02:35)

Federer, Nadal i Djokovic su 3 najbolja tenisera svih vremena i to shvati vec jednom. Djokovic bi mogao da igra sa bukvalno bilo kojim teniserom u istoriji,dakle i sa Samprasom, Mekenroom,Agasijem,Lendlom kad su oni bili na vrhunscu i svakog bi dobio. Tacka.

cacanin

pre 5 godina

Mogao bi da stigne Federera. Evo, i Nadal moze, pa nikako. Mada, ako mu zreb ponovo dodeli Sandgrene, Suze, Milmane, Nisikorije i Potrove u finalu, sve je moguce. Ako Nadal zezne i drugo koleno, pa pred mec sa Nolom odigra 5 sati, pa Nolo iz straha od poraza opet zatvori krov, moze. Tada je sve otvoreno.
(Mikii, 10. septembar 2018 02:35)

Ajoj brate, koliko ti patis sto si rodjen u Srbiji a ne u nekoj zemlji EU, toliko si jadan da i ovo malo stvari gde smo u vrhu u svetu, ti bi da nipodastavas i ponizavas...

Ćora Borić

pre 5 godina

Pa niste preveli po meni najzanimljiviju izjavu Matse - da i ako ima manje grand slamova od Rafe i Rogera, Novak podigao tenis na viši nivo, drugim rečima - najbolji Novak je bolji od Rafe i Rodžera u svojim najboljim izdanjima. Bravo Mats!

Mrkva

pre 5 godina

Vilander je rekao i da niko nije dominirao i imao konstantnost kao Novak pa ni Federer. Rekao je da je Novak ljudski zid, da se najbolje kreće i da je veoma mudro odigrao meč (misleći na Novakovo izlaženje na mrežu i dva puta više od Del Potra) i da danas igra mnogo mudrije nego npr. 2011. godine.

Ogi

pre 5 godina

@Svetlana - bio je ovdje nedavno i Vajdin intervju u kome je rekao da je Novak u ishranu ubacio ribu, a tačno od tada i igra bolje i mnogo jače udara loptice...

Mravojed

pre 5 godina

Ako Federer zadrži titulu na Australia open 2019 ja ću momentalno kupiti kartu za metro koji će se izgraditi u Beogradu u 23 veku, direktno od Aje Jung. Djole se vratio definitivno: "Welcome to machine" za sve njegove protivnike. A ako Švajcarac osvoji još neki GS do kraja karijere odmah se učlanjujem u SNS ili SRS. Poštovanje.

Bojan

pre 5 godina

Poruka za Mikii
Brate znam da ti nije lako ali pokusaj da prebrodis nekako mada bice ti tesko jer je batica Nole resio da okrene igricu jos jednom.
Zato bi ti bilo bolje da se sakrijes u tu rupu iz koje si izasao.Pozz.

slobodno objavite komentar

pre 5 godina

Mogao bi da stigne Federera. Evo, i Nadal moze, pa nikako. Mada, ako mu zreb ponovo dodeli Sandgrene, Suze, Milmane, Nisikorije i Potrove u finalu, sve je moguce. Ako Nadal zezne i drugo koleno, pa pred mec sa Nolom odigra 5 sati, pa Nolo iz straha od poraza opet zatvori krov, moze. Tada je sve otvoreno.
(Mikii, 10. septembar 2018 02:35)

Ladno te mržnja drži budnim u ovo doba...nije kao da si ostao budan da navijaš...ajde idi odmori, sanjaj nešto lepo, pa nam se vrati danas svežiji sa novim pogledom na svet ;-)

is

pre 5 godina

Činjenica je da je i Nole u četvrtoj deceniji života i da će mu svake naredne godine osvajanje grend slema biti sve teži zadatak. Zato mislim da će nam sledeća godina odgovoriti na pitanje da li Novak može postati najbolji ikada. Ukoliko osvoji bar 2 GS-a u 2019. mogućnost postoji. Što se Federera tiče, želim mu sve najlepše, ali imam neki osećaj da će on ostati na broju 20.

zz

pre 5 godina

(Mikii, 10. septembar 2018 02:35)

Isplači se, biće ti lakše.. Malo je puta tukao i Federera i Nadala.. Lepo je pometlao Feđu u Sinsinatiju, milina za gledanje :*

Kanidja PG

pre 5 godina

Mikii
Zar nije bruko jedna taj isti Milman izbačio tvog ljubimca pred meč sa Novakom.
Ista priča na Vimbldonu Fedija je isprašio Anderson a Novak mu nije dao ni set u finalu.
Konačno u Sinsinatiju se vidjelo ko kosi a ko vodu nosi laganih 2-0 protiv lažnog kinga.
Znam teško ti je,muka je to Vimbldon,Sinsinati,US serija nema kraja.Šangaj je ubrzo boljece još dugo dugo...

nemo

pre 5 godina

Ajde da budemo malo realni. Ovo su predviđali i 2016 posle roland garosa pa znamo šta se desilo. Po meni svaki novi trofej je uživanje za nas Novakove navijače tako da mi je ne bitno dal li će stići Federera. Ako ostane fit i fokusiran moguće je da dođe do 17-18 komada što je sasvim dovoljno do bude prihvaćen kao najveći ako među tim bude još jedan roland garos. Ja sam iskreno presrećan sa ovim uspehom ako se uzme u obzir gde je bio u prvoj polovini godine, nisam iznenađen ali da budemo iskreni nisam ni očekivao ovaj uspeh

stoka

pre 5 godina

Na žalost, nakon RG 2016 Federer je bio "samo" 5 GS daleko, a sad je 6.. šteta.. još ga može stići, ali mora iskoristiti svaku priliku koja mu se ponudi..

Potajno se nadam barem još jednom ili dva RG, tako da svaki GS ima osvojen po 2-3x, da bi bio barem najbolji all court igrač svih vremena.. za sve.

Zalet za 21 gs

pre 5 godina

Ovaj ekspres povratak i perfektno leto od 3 titula znaci ne samo da se vratio i da dominira, nego i psiholosku dominaciju gde se igraci plase da izadju na teren i u startu gube kao 2011-12 ili 2015-16. Nemoj da stajes kralju!

Mikii

pre 5 godina

Mogao bi da stigne Federera. Evo, i Nadal moze, pa nikako. Mada, ako mu zreb ponovo dodeli Sandgrene, Suze, Milmane, Nisikorije i Potrove u finalu, sve je moguce. Ako Nadal zezne i drugo koleno, pa pred mec sa Nolom odigra 5 sati, pa Nolo iz straha od poraza opet zatvori krov, moze. Tada je sve otvoreno.

Nebojša

pre 5 godina

Pa naravno da može jedna sezona je dovoljna da ovih 14 postane 18 ne kažem ja da će on uzeti sva četiri dogodine već kažem da vremena ima dovoljno uz dobro zdravlje i možda malo sreće naravno.

hektor

pre 5 godina

Postena i strucna opservacija ma koliko svi bili kivni na Vilandera,koji ume da bude nerealan ali u zadnje vreme sve vise postaje krajnje objektivan...Nevezano sto je Djokovic svima nama drag ali ovde rec nije ostao nedorecen....Jasno je da ponovo odskace od svih i u istoriji tesko da je neko sem Federera veci znalac tenisa,kad je fizicki spreman nema konkurencije...Ni u jednom segmentu sem riterna nije dominantno najbolji u svetu tenisa a opet je toliko konstantan....

Zalet za 21 gs

pre 5 godina

Ovaj ekspres povratak i perfektno leto od 3 titula znaci ne samo da se vratio i da dominira, nego i psiholosku dominaciju gde se igraci plase da izadju na teren i u startu gube kao 2011-12 ili 2015-16. Nemoj da stajes kralju!

Nebojša

pre 5 godina

Pa naravno da može jedna sezona je dovoljna da ovih 14 postane 18 ne kažem ja da će on uzeti sva četiri dogodine već kažem da vremena ima dovoljno uz dobro zdravlje i možda malo sreće naravno.

is

pre 5 godina

Činjenica je da je i Nole u četvrtoj deceniji života i da će mu svake naredne godine osvajanje grend slema biti sve teži zadatak. Zato mislim da će nam sledeća godina odgovoriti na pitanje da li Novak može postati najbolji ikada. Ukoliko osvoji bar 2 GS-a u 2019. mogućnost postoji. Što se Federera tiče, želim mu sve najlepše, ali imam neki osećaj da će on ostati na broju 20.

stoka

pre 5 godina

Na žalost, nakon RG 2016 Federer je bio "samo" 5 GS daleko, a sad je 6.. šteta.. još ga može stići, ali mora iskoristiti svaku priliku koja mu se ponudi..

Potajno se nadam barem još jednom ili dva RG, tako da svaki GS ima osvojen po 2-3x, da bi bio barem najbolji all court igrač svih vremena.. za sve.

hektor

pre 5 godina

Postena i strucna opservacija ma koliko svi bili kivni na Vilandera,koji ume da bude nerealan ali u zadnje vreme sve vise postaje krajnje objektivan...Nevezano sto je Djokovic svima nama drag ali ovde rec nije ostao nedorecen....Jasno je da ponovo odskace od svih i u istoriji tesko da je neko sem Federera veci znalac tenisa,kad je fizicki spreman nema konkurencije...Ni u jednom segmentu sem riterna nije dominantno najbolji u svetu tenisa a opet je toliko konstantan....

Nenad

pre 5 godina

Kada je on na vrhuncu, to je najbolji tenis ikada igran, ne postoji bolje od toga. Uz njega su posle Rodžer Federer i Rafael Nadal", 
To je to.

Nisam roBot

pre 5 godina

"Kada je on na vrhuncu, to je najbolji tenis ikada igran, ne postoji bolje od toga. Uz njega su posle Rodžer Federer i Rafael Nadal". Jedan je Mats Vilander.

Chiko

pre 5 godina

(Mikii, 10. septembar 2018 02:35)
Samo da te podsetim da je Nadal jedne godine u finalu RG prekinuo mec zbog kisice kad je Novak po toj kisici odvalio set. A to koliko su puta njemu stajali drugi na putu do finala to se sada ne vazi, jel?

nik

pre 5 godina

"Kada je on na vrhuncu,to je onda najbolji tenis ikada igran.Tek posle njega su Federer I Nadal".Kada je on to na kraju morao da prevali preko usta.Eto kako je I njega Novak naterao da bude realan svojom igrom.Nema vise sta da se kaze,ovo je vrh.

Vladimir

pre 5 godina

Ajde sada Srbi, pljujte Vilandera. Svaka mu je ovde na mestu.
(Ivan M, 10. septembar 2018 02:38)


A zašto mu je na mestu?
Pa pogledajte znak na majci...

Marko

pre 5 godina

Mogao bi da stigne Federera. Evo, i Nadal moze, pa nikako. Mada, ako mu zreb ponovo dodeli Sandgrene, Suze, Milmane, Nisikorije i Potrove u finalu, sve je moguce. Ako Nadal zezne i drugo koleno, pa pred mec sa Nolom odigra 5 sati, pa Nolo iz straha od poraza opet zatvori krov, moze. Tada je sve otvoreno.
(Mikii, 10. septembar 2018 02:35)

Federer, Nadal i Djokovic su 3 najbolja tenisera svih vremena i to shvati vec jednom. Djokovic bi mogao da igra sa bukvalno bilo kojim teniserom u istoriji,dakle i sa Samprasom, Mekenroom,Agasijem,Lendlom kad su oni bili na vrhunscu i svakog bi dobio. Tacka.

Гиле

pre 5 godina

Mogao bi da stigne Federera. Evo, i Nadal moze, pa nikako. Mada, ako mu zreb ponovo dodeli Sandgrene, Suze, Milmane, Nisikorije i Potrove u finalu, sve je moguce. Ako Nadal zezne i drugo koleno, pa pred mec sa Nolom odigra 5 sati, pa Nolo iz straha od poraza opet zatvori krov, moze. Tada je sve otvoreno.
(Mikii, 10. septembar 2018 02:35)
Па мени је реалније да ће такве да му понуди него неке Роџере и Рафе. Први млађи неће бити а последњи добар турнир му је Аустралија почетком године, чак су га и Борна, Милман, Андерсон овдалили. Рафа јесте борац, али треба да се опорави од повреде па у 33 години поново потрчи као дечарац. Бетон није за његова колена.

Admiral

pre 5 godina

Ja se izvinjavam,nisam neki ljubitelj tenisa i ne pratim puno,ali zar nije ovaj lik pljuvao Novaka na svakom koraku,u svakoj emisiji... Odkud sad ovi hvalospevi?? Kako mrzim takve licemerne,ljigave ljude!!

Cole

pre 5 godina

Gde ste sada vi koji kazete da bez mesa nema energije ni snage?
(Svetlana, 10. septembar 2018 02:38)

Ajde da zavrsimo vise tu pricu sa mesom!!!
Ako ne pratis vesti o tenisu nemoj ni da komentarises.
Imala si intervju sa Vajdom u kjem je covek lepo objasnio
da je imao par uslova za dalju saradnju, a to je da pocne
da unosi meso, Novak nije pristao na meso ali je ponovo
poceo da jede ribu, sto je dovelo do povecanja misicne mase
od dva kilograma, a to se i vidi, drugi uslov mu je bio da
mu Imaz vise ne sedi u lozi i to je Novak ispostovao, ostale
uslove sam zaboravio, a mrezi me da trazim. Poz.

Kanidja PG

pre 5 godina

Mikii
Zar nije bruko jedna taj isti Milman izbačio tvog ljubimca pred meč sa Novakom.
Ista priča na Vimbldonu Fedija je isprašio Anderson a Novak mu nije dao ni set u finalu.
Konačno u Sinsinatiju se vidjelo ko kosi a ko vodu nosi laganih 2-0 protiv lažnog kinga.
Znam teško ti je,muka je to Vimbldon,Sinsinati,US serija nema kraja.Šangaj je ubrzo boljece još dugo dugo...

slobodno objavite komentar

pre 5 godina

Mogao bi da stigne Federera. Evo, i Nadal moze, pa nikako. Mada, ako mu zreb ponovo dodeli Sandgrene, Suze, Milmane, Nisikorije i Potrove u finalu, sve je moguce. Ako Nadal zezne i drugo koleno, pa pred mec sa Nolom odigra 5 sati, pa Nolo iz straha od poraza opet zatvori krov, moze. Tada je sve otvoreno.
(Mikii, 10. septembar 2018 02:35)

Ladno te mržnja drži budnim u ovo doba...nije kao da si ostao budan da navijaš...ajde idi odmori, sanjaj nešto lepo, pa nam se vrati danas svežiji sa novim pogledom na svet ;-)

Ivan Veljković

pre 5 godina

Evo, stiglo je ZASLUŽENO priznanje Noletu posle još jedne velike Gren Slem titule večeras i od njegovog NAJVEĆEG kritičara koji nije birao reči kritike na račun Noleta i u trenucima kada je ovaj sa 1. mesta ATP Liste bežao najbližem pratiocu više poena nego što su 2. i 3. na listi osvojili zajedno. Međutim, sada je i Vilander najzad veoma nahvalio našeg asa i sve ovo što je rekao je apsolutno na mestu. Bravo Vilandere na ovim rečima! Zaista kada Nole igra na 100% to je najbolji tenis ikada viđen! Svi teniski stručnjaci koji su relevantni u svetu tenisa kažu isto što i Vilander sada, a to je da je Nole živi teniski ljudski neprobojni zid, koji kada je na 100% u turbo modu, tada igra najbolji tenis koji se ikada video na teniskim terenima! Same činjenice to potvrdđuju! Bravo Vilandere na ovim rečima i bravo bre Nole majstore na 14. GS i 3. USO alal vera!

zz

pre 5 godina

(Mikii, 10. septembar 2018 02:35)

Isplači se, biće ti lakše.. Malo je puta tukao i Federera i Nadala.. Lepo je pometlao Feđu u Sinsinatiju, milina za gledanje :*

realista

pre 5 godina

Da igra jos 5 godina, i da osvoji svake godine barem po 1-2 GS, uz sve ostalo sto je osvojio u ovom sportu, bez problema se moze reci da je najbolji svih vremena. A za tako nesto ima apsolutno sve predispozicije.

Ćora Borić

pre 5 godina

Pa niste preveli po meni najzanimljiviju izjavu Matse - da i ako ima manje grand slamova od Rafe i Rogera, Novak podigao tenis na viši nivo, drugim rečima - najbolji Novak je bolji od Rafe i Rodžera u svojim najboljim izdanjima. Bravo Mats!

nemo

pre 5 godina

Ajde da budemo malo realni. Ovo su predviđali i 2016 posle roland garosa pa znamo šta se desilo. Po meni svaki novi trofej je uživanje za nas Novakove navijače tako da mi je ne bitno dal li će stići Federera. Ako ostane fit i fokusiran moguće je da dođe do 17-18 komada što je sasvim dovoljno do bude prihvaćen kao najveći ako među tim bude još jedan roland garos. Ja sam iskreno presrećan sa ovim uspehom ako se uzme u obzir gde je bio u prvoj polovini godine, nisam iznenađen ali da budemo iskreni nisam ni očekivao ovaj uspeh

Ivan

pre 5 godina

Mozda i ne bude najbolji svih vremena, ali ono oko cega se cak i Vilander slozio i sada rekao, je to da nije vidjen bolji teniser u vreme svog vrhunca i najbolje forme. Ovo sto sada prikazuje je gotovo na nivou onog najboljeg.

Cxevu94

pre 5 godina

Djokovic ima osvojene svs trofeje i tu je najbolji.
Bolji je od Federera u medjusobnom skoru.
Bolji je od Nadala u medjusobnom skoru.
Ko najlepse igra, to je variralo. Ostaje mu 'samo' da uzme jos 7GS titula u skoro isto toliko godina pa da po svim parametrima bude najveci ikad!

Bojan

pre 5 godina

Poruka za Mikii
Brate znam da ti nije lako ali pokusaj da prebrodis nekako mada bice ti tesko jer je batica Nole resio da okrene igricu jos jednom.
Zato bi ti bilo bolje da se sakrijes u tu rupu iz koje si izasao.Pozz.

Uveseljavaj nas cesce

pre 5 godina

@ "Mogao bi da stigne Federera. Evo, i Nadal moze, pa nikako. Mada, ako mu zreb ponovo dodeli Sandgrene, Suze, Milmane, Nisikorije i Potrove u finalu, sve je moguce. Ako Nadal zezne i drugo koleno, pa pred mec sa Nolom odigra 5 sati, pa Nolo iz straha od poraza opet zatvori krov, moze. Tada je sve otvoreno."
(Mikii, 10. septembar 2018 02:35)

Gde si, rode? Tvoja naopaka logika i nedostatak memorije mi pomazu u stabilizaciji adrenalina i krvog pritiska. Hvala ti!

MM

pre 5 godina

Činjenica je da je i Nole u četvrtoj deceniji života i da će mu svake naredne godine osvajanje grend slema biti sve teži zadatak. Zato mislim da će nam sledeća godina odgovoriti na pitanje da li Novak može postati najbolji ikada. Ukoliko osvoji bar 2 GS-a u 2019. mogućnost postoji. Što se Federera tiče, želim mu sve najlepše, ali imam neki osećaj da će on ostati na broju 20.
(is, 10. septembar 2018 02:38)

Ne kontam zašto se uporno potencira ta jurnjava za Federerom... Šta 20 Slemova ako ne stigne, ne može GOAT? Nije tačno. Možda najveći, ali svakako ne ključan. Novak već sada ima razloge za The Greatesta i to veće nego Nadal.

1) Pozitivan skor sa RN-om i RF-om
2) Osvojen svaki veliki trofej u ovome sportu. Federeru fale 2, a Nadalu čak 4.
3) Najkonstantija igra na sve 3 podloge.

To su, po mom mišljenju, najveći. Njemu bi bilo sjajno ako bi prvi bio na kraju godine. Pa da završi 5. put, ako se ne varam. A bilo bi idealno. Do W maltene nijedan rezultat vrijedan pomena za Đokovićeve standarde. I tada bi imao priliku da se približi Federeru jako, koji za sada sa svojih 309. djeluje nedodirljivo. Mislim da na kraju karijere može da ima najviše Mastersa, biće jurnjava tu velika.
Ali... Polako. Turnir po turnir. Sve je moguće.


P.S. RF-a fan.

Muči, jado

pre 5 godina

Idealan žreb po Mikiiiju
1. kolo: Federer
2. kolo: Nadal
3. kolo: Fedrer
4. kolo: Nadal
Četvrtfinale: Federer
Polufinale: Nadal
Finale: Federer i Nadal, zajedno

Ogi

pre 5 godina

@Svetlana - bio je ovdje nedavno i Vajdin intervju u kome je rekao da je Novak u ishranu ubacio ribu, a tačno od tada i igra bolje i mnogo jače udara loptice...

bozza

pre 5 godina

Mogao bi da stigne Federera. Evo, i Nadal moze, pa nikako. Mada, ako mu zreb ponovo dodeli Sandgrene, Suze, Milmane, Nisikorije i Potrove u finalu, sve je moguce. Ako Nadal zezne i drugo koleno, pa pred mec sa Nolom odigra 5 sati, pa Nolo iz straha od poraza opet zatvori krov, moze. Tada je sve otvoreno.
(Mikii, 10. septembar 2018 02:35)

pa sta da radis kad je Rodja ispao od tamo nekog Milmana... a mogao je u sledecem kolu da izadje Novaku na crtu pa da pojede krompir. Sto se tice Nadala, mislim da cemo ga od sada gledati samo u sezoni sljake, jer njegova kolena ne mogu da izdrze vise od dva turnira na betonu. Do tada, nastavi da citas ovu recenicu: "Kada je on na vrhuncu, to je najbolji tenis ikada igran, ne postoji bolje od toga." Budi mi zdrav i uzmi Persen

pixi10

pre 5 godina

Ko je rekao da su GS-ovi kriterijum za najboljeg svih vremena??? Zasto nisu SVI osvijeni turniri koji postoje trenutno, zasto nisu sva cetiri slema zaredom, zasto nisu medjusobni susreti???

Respekt za Vilandera :))

pre 5 godina

Niste napisali da je izjavio ”Da postoji svjetsko prvenstvo u tenisu Djokovic bi drzao rekord”
Zato sto kad Djokovic igra na svom najvecem nivou to je ujedno i najveci nivo ikada igran u tenisu!!
Veci i od Nadalovog i od Federevog nivoa!
To je izjavio Vilander veceras!!

baaj

pre 5 godina

Mogao bi da stigne Federera. Evo, i Nadal moze, pa nikako. Mada, ako mu zreb ponovo dodeli Sandgrene, Suze, Milmane, Nisikorije i Potrove u finalu, sve je moguce. Ako Nadal zezne i drugo koleno, pa pred mec sa Nolom odigra 5 sati, pa Nolo iz straha od poraza opet zatvori krov, moze. Tada je sve otvoreno.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mikii, 10. septembar 2018 02:35)

# Link komenta


decko nije nole kriv sto ovi ne mogu ni do finala da stignu...

Mikii

pre 5 godina

Mogao bi da stigne Federera. Evo, i Nadal moze, pa nikako. Mada, ako mu zreb ponovo dodeli Sandgrene, Suze, Milmane, Nisikorije i Potrove u finalu, sve je moguce. Ako Nadal zezne i drugo koleno, pa pred mec sa Nolom odigra 5 sati, pa Nolo iz straha od poraza opet zatvori krov, moze. Tada je sve otvoreno.

Dusan

pre 5 godina

Svi strucnjaci se slazu da niko nikada nije igrao tenis kao Novak, kao sto niko nikad nije igrao sah kao Fiser 1972. To je opsti konsenzus. Ipak, ima dosta onih koji smatraju da je Kasparov GOAT zato sto je bio dugo na vrhu, iako priznaju da nikad nije dostigao Fiserov nivo iz 1972. To je ta dilema o uporedjivanju nivoa i trajanja. Otuda i RF u prici oko GOAT iako je svima jasno koliko je njegov tenis slabiji u odnosu na maksimum koji je dostignut. Steta bi bila da tako ostane. Novak treba da ulozi napor da bude najbolji i u numerickim parametrima kako nikome ne bi ostavio pravo na dilemu. Posle mogu da se dive stilu koji ima RF, ali to je to. Takodje, Novak treba da bude svestan da bi osvajanjem jos 7-8 slemova postao GOAT za sve sportove, ne samo za tenis.

Wllaxy

pre 5 godina

Mogao bi da stigne Federera. Evo, i Nadal moze, pa nikako. Mada, ako mu zreb ponovo dodeli Sandgrene, Suze, Milmane, Nisikorije i Potrove u finalu, sve je moguce. Ako Nadal zezne i drugo koleno, pa pred mec sa Nolom odigra 5 sati, pa Nolo iz straha od poraza opet zatvori krov, moze. Tada je sve otvoreno.
(Mikii, 10. septembar 2018 02:35)

Dobro je ljudi, živ je!!! Doduše i dalje u toj meri tup da ne može da shvati da je žreb u stvari Novaku dodelio Federera, Zvereva i na kraju Nadala i da nije Novakova greška to što oni nisu mogli ni da stignu do meča sa njim ali bitno je da je živ! Pomolimo se da aparati izdrže i da nam se do AO vratiš bar fizički zdrav...

lale

pre 5 godina

"Kada je on na vrhuncu, to je najbolji tenis ikada igran, ne postoji bolje od toga. Uz njega su posle Rodžer Federer i Rafael Nadal"

Setite se da je ovo, još pre nekoliko godina, rekao i možda najveći teniski stručnjak Nik Bolitijeri.

4k4.Dex

pre 5 godina

@Mikii
Pa Nole je bas mislio da odvali Nadala i Federera ali oni nisu taj nivo da prodju Milmane, Sandgrene i Potroe, sta da ti kazem... nemoj samo da places mnogo bice jos turnira da kontriras.

PeruN

pre 5 godina

Šteta za Noletove protraćene dvije godine bez GS od RG 2016 do Vibledona 2018,kada je očigledno osvajanjem RS došlo do psihološkog zasićenja uz sve što mu se dešavalo,ja mislim da je to bio jedan od glavnih razloga njegovog dvogodišnjeg posta.U tom periodu su RF i RN osvojili po 3 GS,tako da je Nole i sa ova dva GS i dalje sa jednim GS u zaostatku u odnosu na stanje iz 2016.Možda ih Nole neće sustići,ali je zaista notorna činjenica ovo što konstatuje Mats,a to je da kad je Nole na svom najboljem nivou ni najbolji RF i RN mu ne mogu parirati.Ostaje da vidimo šta će se dešavati narednih godina,raduje što se vratio stari najbolji Nole koji je fizički i mentalno nenadmašiv i što se vratila motivacija i glad za trofejima.Sa srećom veliki čovječe!!!

amrel

pre 5 godina

Ama ljudi, braćo, Srbi....
Mikii, Jumko, dr.Rodik, Labud i t.sl., to je sve 1 lik. On ovde radi za platu. Ignorišite ga. Ni + ni -.

Voo Doo Instalater

pre 5 godina

Kada Nole bude imao vise ili jednako GSova kao Federer, federerci ce da kazu racuna se broj nedelja na prvom mestu ATP liste. Kada Nole i to predje, onda ce biti izvucene naka leva statistika u kojoj je Fed ispred Noleta i tako dalje.
(dragan, 10. septembar 2018 10:46)

Pa nije uzeo Istanbul i Gštad. Nema G.O.A.T. bez ta dva trofeja. Tako je uklesano u kamen, prijatelju!

izadji na izbore, ali ne za 20e

pre 5 godina

Kada je on na vrhuncu, to je najbolji tenis ikada igran, ne postoji bolje od toga. Uz njega su posle Rodžer Federer i Rafael Nadal",

Ako jo ovo rekao Vilander na taj nacin, a da nisu nasi mediji to malo prepravili iz konteksta (nisam video orginal) onda nema potrebe vise smatrati Vilandera za nekog ko osporava Djokovića, ne treba da ga voli dovoljno je da bude objektivan....

Bookie

pre 5 godina

Sta mu bi?! :D

Izgleda da je izgubio opkladu od Krajceka , pa mu ovaj napisao sta za kaznu da izgovori :D


Ovo su bukvalno njegove rijeci
"Đoković može da osvoji narednih šest Gren slemova. Potrebni su mu samo mečevi. Rekao bih da je već favorit za titulu na US Openu, samo da se ne povredi. Kada odigra još nekoliko teških mečeva i povrati oštrinu, biće ponovo nepobediv", uveren je Krajiček.

Upitan šta u nastavku očekuje od Nadala na najvećim turnirima, odgovorio je:

"Rafa može da sustigne Roždera, ali ako se Novak vrati na najviši nivo... Sve sad zavidi od Đokovića."

On kaže da je zadivljen time kako je Novak igrao na vrhuncu svoje karijere.

– Rodžer je igrao dobar tenis, ali onda ga je Novak dve godine zaredom pobeđivao i na travi. Nivo Đokovićeve igre može biti zastrašujući, to je nivo tenisa koji nikad pre nisam video. Oni koji su igrali sa Novakom i Rodžerom kažu da kada igrate sa Federerom, uvek imate osećaj da nešto možete da uradite. Sa Novakom, svaki retern ide blizu osnovne linije, sve stiže i jednostavno je neverovatan. Kod Rodžera imate te fizičke padove u igri – smatra Krajiček.

veder

pre 5 godina

Spavas li uopste Roze Federeze?
(Spartaaa!!!, 10. septembar 2018 03:05)

Ne spava, Mirka mu stavlja hladne obloge na glavu... slabo mu je.

sudija

pre 5 godina

Da li znate što se ovaj g.-din preokrenuo sa izjavama o Noletu?!
Prosto, čovek je neverovatno povodljiv, potkuplijv. Sve zavisi ko mu plaća, ko ga finansira.
Zaključak: I Nole i Mats imaju istog sponzora - "La coste"!

joja

pre 5 godina

@Mikii
Druze, izvini, samo da te pitam... sta te tera da pises ovakve stvari? Tvoj komentar je prvi, dakle nicim izazvan. Zasto takve stvari? Da li je moguce da je to eto cista mrznja, ne prema Djokovicu, jer sam siguran da se ne poznajete, vec prema srpskom, pa eto da pokazujes kako nista srpsko ne volis?
Ne dozvoli sebi da te hrani mrznja, najgora je to hrana za coveka. Takav ces, ako vec nisi, postati i prema svakome ko ti u bilo kom smislu ne odgovara, i da nema veze za bilo cim srpskim.
Molim te, napisi, zasto tako pises i zasto si takav?

Ben Dover

pre 5 godina

Mikii sine, ako troluješ sve vreme i uživaš u tome, neka (mada je to na nivou deteta...a možda si i ti dete de.il), ali ako si ozbiljan...je l' ti imaš prijatelje neke?

Ivan Veljković

pre 5 godina

Jedan je Federer i niko ga nece stici jer je najbolji a vi samo mozete lepo da sanjate jer od toga nema nista.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (King Roger, 10. septembar 2018 13:23)

Šta je bilo mali, suze ne prestaju da teku od sinoć a? Neka neka i treba da ti teku ima velikih razloga da ti teku razumem te hehehe! Što se tiče sanjanja kojeg pominješ mi prikane kada je Nole u pitanju sanjamo OTVORENIH OČIJU jer nama ne trebaju snovi kada je Nole i pitanju, dovoljno je samo da bacimo pogled na pobedničko postolje sa US Opena od noćas i da uživamo! A ti plači hehe šta da ti radim! :-)

Mravojed

pre 5 godina

Ako Federer zadrži titulu na Australia open 2019 ja ću momentalno kupiti kartu za metro koji će se izgraditi u Beogradu u 23 veku, direktno od Aje Jung. Djole se vratio definitivno: "Welcome to machine" za sve njegove protivnike. A ako Švajcarac osvoji još neki GS do kraja karijere odmah se učlanjujem u SNS ili SRS. Poštovanje.

bane

pre 5 godina

Novak nije nikakav zid nego raznovrstan teniser. Mats koristi nekorektne izraze prema Novaku. Videlo se sinoć koliko širi arsenal ima od Del Potra koji ima jedino razoran forhend i ostalo skoro ništa. Novak je all rounder, jedan od retkih na turu.

dragan

pre 5 godina

Kada Nole bude imao vise ili jednako GSova kao Federer, federerci ce da kazu racuna se broj nedelja na prvom mestu ATP liste. Kada Nole i to predje, onda ce biti izvucene naka leva statistika u kojoj je Fed ispred Noleta i tako dalje.

ovo sve govori

pre 5 godina

Kada govorimo o teniskim rekordima, treba govoriti o Đokoviću kao nekome ko ih iznova postavlja. Kada je on na vrhuncu, to je najbolji tenis ikada igran, ne postoji bolje od toga. Uz njega su posle Rodžer Federer i Rafael Nadal"

Zoran

pre 5 godina

(Mikii, 10. septembar 2018 02:35)

Nema te jutros? Xanax ili Apaurin? Prvo smiruje anksioznost a od drugog se lepo buji-paji... Saće mama da zove na ručak da se detetu ne ohladi supica.

kraja

pre 5 godina

"Mada, ako mu zreb ponovo dodeli Sandgrene, Suze, Milmane, Nisikorije i Potrove u finalu, sve je moguce."

...potcenjujuci ove igrace, ponizavas i federera, jer je od jednog od njih skoro izgubio...
...ali, znas ti to...
...nisi ti ni federerovac...
...ti si samo jedan od one dvojice mapetovaca sa terase...
...Statler ili Waldorf...???

Zex

pre 5 godina

Barbara je nesti kisela, ocigledno im je tesko pala Novakova pobeda.Nije Novak nikakav zid.Covek igra najbolji tenis, ima sve udarce bolje od drugih.Najbolje skockan teniser ikada.Njegov servis nije onaj od 210kmh ali je izuzetno kvalitetan.Sinoc smo videli da sirova snaga nije garant uspeha.Novak ima sve, njegov najveci rival je upravo Novak Djokovic2.Kada se izbori sa glavom on tada igra najbolji tenis i tada je nepobediv.

Zesun

pre 5 godina

Svi znamo koliko je genetika važna, a činjenica je da ljudi koji potiču iz Jasenovog polja (poznajem lično barem dvadeset Novakovih bližih i daljih rođaka Đokovića, jer sam i sam iz tog kraja) kasnije dostižu svoj fizički maksimum. Zato verujem da Novakove najbolje godine za tenis tek dolaze i da će u 35-oj biti na vrhuncu. Živi bili pa videli.

Gojko

pre 5 godina

Ne slažem se da će mu u nekoj bliskoj budućnosti biti teže da osvaja Slemove. On van velike trojke nema konkurenciju! Neće valjda Zverev i Dimitrov da mu budu konkurenti? Kad je poslednji put neko ko je rođen 90ih ostvario dobar rezultat na Mastersima ili GS? Samo polako i bez pritiska i eto tebe na 21 GS.

Gazda Dojkan

pre 5 godina

(Vojvoda Momcilo, 10. septembar 2018 08:04)

Da jede meso, bio bi trom a ne okretan kao cigra. Pomirite se sa tim da covek moze bez mesa. I to bolje nego sa njim. Zaboravite taj mit siromasnih o mesu kao super hrani.

cacanin

pre 5 godina

Mogao bi da stigne Federera. Evo, i Nadal moze, pa nikako. Mada, ako mu zreb ponovo dodeli Sandgrene, Suze, Milmane, Nisikorije i Potrove u finalu, sve je moguce. Ako Nadal zezne i drugo koleno, pa pred mec sa Nolom odigra 5 sati, pa Nolo iz straha od poraza opet zatvori krov, moze. Tada je sve otvoreno.
(Mikii, 10. septembar 2018 02:35)

Ajoj brate, koliko ti patis sto si rodjen u Srbiji a ne u nekoj zemlji EU, toliko si jadan da i ovo malo stvari gde smo u vrhu u svetu, ti bi da nipodastavas i ponizavas...

Agent

pre 5 godina

Bas tako. Konacno je morao da przna i.on - Kada je u formi i zdrav u pitanju je najdominantniji teniser svih vremena i niko ne moze da ga dobije, ni Fedeter ni Nadal u najboljoj formi. Uostalom da bi postao broj 1 morao je da ponedjuje Federera i Nadala kad su bili u zivotnoj formi..A plus i ttrenutno oni drze prva dva mesta.

Imperator tenisa.

Vlada

pre 5 godina

@ Mikii
Svaka čast! To se zove kmečanje. I to u 2 ujutru. Baš si se ispraksovao. Nego uspeva li to kmečanje kod tvojih roditelja kada im tražiš pare?

milan

pre 5 godina

na kraju krajeva nakon ove trojice pitanje je koliko imaju pravo ove 'legende' tenisa od 5-7 GS da govore o dometima Rafe, Novaka i Rodzera. Ova trojica su se vracala u vrh tenisa i dominiraju na neverovatan nacin, njihov nivo tenisa kad su u formi je klasa iznad svega sto smo do sada videli.
(Милош-, 10. septembar 2018 06
znaci komentatori na tv moraju bar 15 da osvoje i stave to u CV za poso inace nema poso na biro pa cekaj

Urke

pre 5 godina

*Mikii: Dadoh malopre savet jednom drugaru, pa, posto vidim da vam je ista muka - nadji devojku, decka, kupi kuce... Sta god, samo nemoj da budes sam.

Whoami

pre 5 godina

Ajde da zavrsimo vise tu pricu sa mesom!!!
Ako ne pratis vesti o tenisu nemoj ni da komentarises.
Imala si intervju sa Vajdom u kjem je covek lepo objasnio
da je imao par uslova za dalju saradnju, a to je da pocne
da unosi meso, Novak nije pristao na meso ali je ponovo
poceo da jede ribu, sto je dovelo do povecanja misicne mase
od dva kilograma, a to se i vidi, drugi uslov mu je bio da
mu Imaz vise ne sedi u lozi i to je Novak ispostovao, ostale
uslove sam zaboravio, a mrezi me da trazim. Poz.

Mislim da imas i intervju Novaka posle toga gde stoji da je dosta toga izvuceno iz konteksta, da mu je ishrana ista vec neko vreme i da je i dalje prijatelj sa Imazom... No to nije bitno. Novak jede samo ribu i to verovatno povremeno. Dakle ne jede crveno meso, niti piletinu. A razlika je ogromna. Kao neko ko je citav zivot posvetio duhovnom razvoju znam kolika je razlika kad se unese meso u organizam (na istoku to zovu tamas, mracna energija) i osecao sam svaki put kad sam jeo dok ga nisam skroz izbacio. Ali poenta je da taj put nije za sve. Dakle nikako ne savetujem da prestanete sa jedete sta jedete i da predjete na vegansku hranu niti kritikujem vas kao ni vegane. Samo molim sve da ne osudjujute i da pokusate makar malo da se stavite u tudju kozu i pustite ljude da idu svojim putem. Nacin ishrane kao i sve vezano za vase telo je duboko povezan sa psihickim i duhovnim stanjem. Novak je moguce u jednom momentu hteo da bude nesto sto mozda ne moze u ovom zivotu, ali takodje je na visem nivou svesti od vecine naseg naroda pa se sad polako nalazi sto je normalno i ok. Voleo bih kad bi bar mali procenat ljidi sa ovog foruma koji su identitet vezali za Novaka malo pomerili fokus na unutra i upoznali sebe i suocili se sa svojom mracnom stranom, jer svako od nas moze da se pomeri blize sreci koja nije u uspesima Novaka i drugih sportista, vec unutra, al to posle ciscenja sopstvene kuce. Novaku svaka cast, on i jeste primer kako da budemo najbolje sto mozemo u ovom zivotu (i u onome cime se bavimo i pre svega kao ljudsko bice) sto bi svima trebalo da nam je cilj. Pozdrav dobri ljudi

biće bolje

pre 5 godina

Bilo je gusto sa Delpotrom, i ako nije bilo Nadala i Federera u finalu ostali ne sede skrštenih ruku, skupiti 20+ GS do kraja karijere biće veliki podvig. Novak mora da radi na sevisu, ma koliko se njegova igra zasnivala na defanzivi, večaras je moglo lako da meč se okrene na Delpovu stranu, upravo zbog slabog servisa.

Miljojko

pre 5 godina

Vilander je promenio svoje komentare od trenutka kada je Novaku sponzor postao Lakost. Možda ima neke veze sa majicom koju Švedjanin nosi.

CroFed

pre 5 godina

Kad mu se vječiti "zaljubljenik" u njegovu igru Wilander pokloni onda je sve jasno, no ne smije mu se u narednih godinu-dvije dogoditi onakav pad-ozljeda-zasićenje kao u periodu 2017-prva polovica 2018 ako želi prestići Rafu i Rogera. Takav pad bi bio koban za njegove ambicije!

manjane

pre 5 godina

ja se potajno nadam da ce nole ovako moci da dribla do 40godina. da ce oni tek da vide sta je konstantnost. nole sto posto ima program ishrane da produzi rok trajanja firme i da to sto zabada ovako po milion dva tri pet vise puta godisnje i da je to samo deo plana naseg princa iz montekarla nase masinerije. Nadal i federer su opet sto se tice forme daleko od noleta, predali se samo da ih nole ne oduva, a nasa masina se tek zagreva, on se i dalje namesta i dalje nije 100%. samo 4 da kazes vezana kvalitetna turnira, pa on se jos nije namestio, on sa ovima sto je igrao testira granice, vezba, iscudjava se, neke proste stvari zakomplikuje, sam sebe iznenadi. zna da je klasa. imam osecaj da ce nole da bude sve jaci i jaci, a nadala i federera salje u penziju. Izgubice federer finale od novaka i otici u penziju sa tanjirom! Cim se nole priblizi 20gs fedex odma penzija, povreda u sred sezone hahahah

top

pre 5 godina

Ovaj, juce prica jedno, posle meca drugo. Uvek je najpametniji kad sve prodje. Tako bi i ja mogao da budem strusnjak. Folirant. Noleee Bravo!

milan

pre 5 godina

Ako jo ovo rekao Vilander na taj nacin, a da nisu nasi mediji to malo prepravili iz konteksta (nisam video orginal) onda nema potrebe vise smatrati Vilandera za nekog ko osporava Djokovića, ne treba da ga voli dovoljno je da bude objektivan....
(izadji na izbore, ali ne za 20e, 10. septembar 2018 09:44)
bravo,konacno si shvatio....nikad ga nije ni osporavao samo je komentarisao onako kako mu izgleda...a sad deluje kao najbolji tenis koji je ikada igran

nislija

pre 5 godina

Ono sto je cekao Mats je da vidi kako ce se Novak ponasati posle povrede
Lako je jednom se popeti na VRH, tesko je to uciniti ponovo
Zato Mats sada Peva drugu pesmu

Miroslav

pre 5 godina

Ajde da zavrsimo vise tu pricu sa mesom!!! 
Ako ne pratis vesti o tenisu nemoj ni da komentarises. 
Imala si intervju sa Vajdom u kjem je covek lepo objasnio 
da je imao par uslova za dalju saradnju, a to je da pocne 
da unosi meso, Novak nije pristao na meso ali je ponovo 
poceo da jede ribu, sto je dovelo do povecanja misicne mase 
od dva kilograma, a to se i vidi, drugi uslov mu je bio da 
mu Imaz vise ne sedi u lozi i to je Novak ispostovao, ostale 
uslove sam zaboravio, a mrezi me da trazim. Poz.
(Cole, 10. septembar 2018 03:26)
-----------------------------------------------------------------
Nisi u pravu. Ima intervju sa Novakom u kome kaže da nije menjao ishranu i da je i u toku pada forme prouzrokovane nedostatkom motivacije, zamorom materijala (umor tela pošto je dugo bio u vrhunskoj formi) povrede lakta i nesrećnog poraza na OI (nadao se finalu i od srca ga priželjkivao) jeo ribu i jaja. Ista mu je ishrana poslednjih 5 godina! Isto se hranio i kad je bio u formi i kad je bio u problemu! Pad forme nije uzrok ni ishrana ni Pepe!
Nama je lakše da optužimo nekog drugog za loše rezultate. (to često radimo u svim sferama života i na taj način se odričemo odgovornosti. Tipa tako je upisano, zvezde i horoskop su krive, ne voli me profesor....)
Očigledno da mu je trebala pauza i da sad opet igra za željom da osvoji trofej!

Objavite komentar

pre 5 godina

Novak je najjelastičniji teniser na turu prosto što kažu kao zid je neprobojan. Nadal je trkač i fizički životinja koja te smoždi ako mu dozvoliš. Federer je velik znalac tenisa koji je jasno dar od Boga za taj sport. Sve u svemu svako od njih na svoju način al'što je sigurno neponovljivi su ovakvi gladijatori,kibordi odnosno umetnici ove igre.

kalendar

pre 5 godina

Mogao bi da stigne Federera. Evo, i Nadal moze, pa nikako. Mada, ako mu zreb ponovo dodeli Sandgrene, Suze, Milmane, Nisikorije i Potrove u finalu, sve je moguce. Ako Nadal zezne i drugo koleno, pa pred mec sa Nolom odigra 5 sati, pa Nolo iz straha od poraza opet zatvori krov, moze. Tada je sve otvoreno.
(Mikii, 10. septembar 2018 02:35)

Miki legendo, i ti si naš šampion, lepo spavaj.

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

Sećamo se svih 6 Majamija što je osvojio kao i 5 IW,samo ovih 11 mastersa vrede više od Nadalovih 33 gde su 11 iz Monte Karla koji je najslabiji i jedini neobavezni masters.

Прота Матеја

pre 5 godina

Није ни Поћорек веровао да ће му Мишић разбити армију у парампарчад па ето.

Sava964

pre 5 godina

Za onog Mikii koji jedva čeka da mu opiče minus, evo jedan od mene+još da kažem da je sasvim dovoljno da Nole osvoji još samo jedan GS pa da bude na sigurnom trećem mestu u istoriji i da završi karijeru sa boljim međusobnim skorom od dvojice najboljih za sada.... A budućnost šta može da donese, ne znamo....

Gazda Dojkan

pre 5 godina

Cole....а риба није месо....??
(киза Д, 10. septembar 2018 09:11)

Nije. Riba je riba, inace bi je zvali meso.
Da si nekad postio, znao bi. Kad vec u skoli nisi pazio.

Mrkva

pre 5 godina

Vilander je rekao i da niko nije dominirao i imao konstantnost kao Novak pa ni Federer. Rekao je da je Novak ljudski zid, da se najbolje kreće i da je veoma mudro odigrao meč (misleći na Novakovo izlaženje na mrežu i dva puta više od Del Potra) i da danas igra mnogo mudrije nego npr. 2011. godine.

liko

pre 5 godina

nije samo zaključio da može da ga stigne nego je izračunao da ako ide ovim ritmom osvajanja do sad da će ga prestici već za 3.5 godina

Svi drugi dok je Novak-Novak mogu da kao ti i Pera kojot smišljaju patente...

pre 5 godina

Mogao bi da stigne Federera. Evo, i Nadal moze, pa nikako...
(Mikii, 10. septembar 2018 02:35)

Aj da se pravimo da si ti "Perooo suuuvi genije", da sve vidiš i da si stalno ptici trkačici na repu... samo što ga ne posoliš... i uvažimo tvoje genijalne zamke i patente... i da smo evo mi svi ovde ptica trkačica i da smo se upecali u jednu...

I kao mi sad tupa i rpazna pogleda ne znamo da je dok je Noavaka i Njegove NOLE SLAM ERE, niti se on trkao niti će se trkati sa Nadalom, još manje sa Rođom(od oboje ima negativan skor zato je nabrojan poslednji) - Nole, se kao i Ptica Trkačica ne trka sa nikim do sa Noletom!

Kad je Novak - Novak, samo mu je Novak pretnja... i pomalo Pepe Imaz, kojeg opet taj Novak pusti blizu sebe!

Dobro jutro

pre 5 godina

Ovde nema ništa sporno rečeno od strane Vilandera kao što je poznato da Trio NĐ,RF i RF su veliki u ovom sportu prosto toliko varijacija imaju u svojoj igri da prosto ovi ispod njih ne mogu ispratit to u kontinuitetu ne samo što ne mogu već slika na terenu oslikava apsolutno tome. Zato su vlasnici toliko GS i mastersa naspram donje pomenute garniture koji su odlični al' ne dovoljno za ovakve monstrume.

komnen barjaktar

pre 5 godina

Mrzitelji Novakovog teniskog imena i dela morace neko vreme u ilegalu.Kada budu ponovo izasli iz te ilegale N.DJ. ce mozda imati 20+ Gren slem titula.Mozda?!Realnije mi je da se izjednaci sa Rodom Lejverom i bude vlasnik po 2x Gren slem titula.Ovo bi znacilo da se sledece sezone fokusira na sljaku i proba do nove titule na RG. Tamo su veci izazovi:Rafa, Tim, Cferef,... Ah da! Matse i Barbi sve najbolje do nekog novog finala Gren slema. I ovaj put uzalud ste se nadali. Sorry!

Marsovac

pre 5 godina

"Gde ste sada vi koji kazete da bez mesa nema energije ni snage?
(Svetlana, 10. septembar 2018 02:38)"
Da duvan cvarci su tajna uspeha...

Stole

pre 5 godina

Konacno jedna korektna analiza i da Vilander pohvali, Novaka i kaze nesto u njegovu korist.Novak je stvarno nebrobojan, ljudski zid i bice to jos vise.

miro

pre 5 godina

univerzalni vojnik svetskog tenisa. rafa je ubedljivo najbolji šljakaš ikad, ali je mnogo slabiji na travi i betonu od novaka.
federer je najbolji na travi ikad, ali na šljaci zaostaje ta novakom mnogo više nego novak za njim na travi.
na betonu, tu već nema konkurenciju.

mladen

pre 5 godina

Najsmesnije je kako Nadal i Federe iz straha gube duele koji ih vode do Noleta,jer su stvarno nemocni protiv ovakve Noletove igre i plase se da jos ne vuse ne zaostanu u njihovom medjusobnom skoru ... Novak je ubedljivo najbolji u istoriji ovog sporta ,niko nema pozitivan medjusobni skor s njim,a plus je jedini koji je osvojio sve masterse i gren slemove ...jednostavno zver !!

Милош-

pre 5 godina

na kraju krajeva nakon ove trojice pitanje je koliko imaju pravo ove 'legende' tenisa od 5-7 GS da govore o dometima Rafe, Novaka i Rodzera. Ova trojica su se vracala u vrh tenisa i dominiraju na neverovatan nacin, njihov nivo tenisa kad su u formi je klasa iznad svega sto smo do sada videli.

Milanus - muzicki urednik fontane

pre 5 godina

@Mikii
priznaj da bi slavio i lumpovao cele noci u trenutka kada Nole postaje covek sa najvise osvojenih GS na svetu :-)

Respekt za Vilandera :))

pre 5 godina

Nemogu da vjerujem da niste u cjelosti prenijeli izjavu Vilandera!?
Preporucujem svima da pogledaju sta je izjavio....
Iznenditi cete se...

neko ko zna

pre 5 godina

Gde ste sada vi koji kazete da bez mesa nema energije ni snage?
(Svetlana, 10. septembar 2018 02:38)

A riba je? Biljka?
Svi znamo da je riblje meso najzdravije, ali nemamo svi mogucnost da priustimo da jedemo kvalitetnu ribu svakodnevno, pa zato jedemo druge vrste mesa

Eidos

pre 5 godina

OVaj Mats klasican primer osobe gladne paznje,izjavice bilo sta sto je u tom trenutku popularno kako bi bio u zizi javnosti. Zbog toga mu uopste ne verujem!

milan

pre 5 godina

Hahaha ja bih ti dao OTKAZ. Pokazao si svoje "znanje"! Tvoje prognoze zasnovane su samo na tvojim KOMPLEKSIMA I MRŽNJI!
(innbecilo, 10. septembar 2018 06:30)
Wilander nikad nije pricao lose o novaku , samo je komentarisao tenis

Mikii

pre 5 godina

Iskreno da vam kazem mnogo sam se iznervirao sto je Djokovic sinoc uzeo jos jedan GS. Znam da moze stici Federera, a ja cu onda puci od muke.

Sale

pre 5 godina

Gde ste sada vi koji kazete da bez mesa nema energije ni snage?
(Svetlana, 10. septembar 2018 02:38)

Svetlana, Nole je korigovao ishranu i ponovo jede ribu.

Vojvoda Momcilo

pre 5 godina

Gde ste sada vi koji kazete da bez mesa nema energije ni snage?
(Svetlana, 10. septembar 2018 02:38)

Evo ja cu da kazem da nema energije ni snage bez mesa. Pa ovo sve je rezultat Vajdinog rada, cinjenice da je oterao onu bu.alu, a u ishranu uveo ribu. Koliko samo proteina crpi iz tune i lososa. Razmisli malo. Da jede meso, setao bi se kroz meceve jos lakse.

milan

pre 5 godina

Konacno jedna korektna analiza i da Vilander pohvali, Novaka i kaze nesto u njegovu korist.Novak je stvarno nebrobojan, ljudski zid i bice to jos vise.
(Stole, 10. septembar 2018 05:05)
Zahvaljujemo se na glasu.
hvali ga kada igra dobro a kad igra lose onda ne....retardirano je da te hvali neko stalno ....zasto volite da vas hvali neko

MaaM

pre 5 godina

Од једног тениског великана се не очекује да мења мишљење о другим тенисерима чешће него чарапе, а ова сага "Виландер о Новаку" је епитом таквог склопа.

King Roger

pre 5 godina

@Dusan.Ne lupaj kad nesto ne znas.Manje znas sah a jos manje tenis.Najbolji svih vremena sahista jeste Fiser ali zato sto je bio najtalentovaniji i uvek bio inovativan cista intelegencija.Takav u tenisu Djokovic sigurno nije vec Federer.I Fiser nije imao pozitivan skor protiv svih ali je bio najbolji svih vremena.Djokovic je cista snaga a ne intelegencija jer nema tu mnogo elegancija i inovativnosti kao kod Rodzu.Bez obzira na gs i ja se slazem da nije merilo GOAT vec sam nacin igre i koliko brzo razmislja na terenu a to je Federer.To sto je osvojio je cista sreca iako vi ne shvatate da Djokovic ima najvecu srecu jer trenutno nema igrac koji je kao ova trojica pa da mu uzima titule kao sto je to radio Djokovic kad je Federer ostareo i pao u formu.Da sad ima neko kao sto je Djokovic bio 2011 ili Federer 2006 Djokovic ne bi video gs a
Federer je imao konkurenciju i posle 32 godine dok Djokovic nece imati a i uzimao je gs kad ovi nisu bili na vrhuncu.molim da mi pustite komentar.

Lobotomy is the name of the game®

pre 5 godina

@Cole
Poštovani Cole, mislim da je Nole lično demantovao tu priču. "Buvu" je pustila neka slovačka novinska kuća, ako ne grešim...

uskok

pre 5 godina

Nisam ni sumljao da ce on necega da se seti..Kako ga covek ne voli pa to je strasno, ziv ne bi bio da ovako nesto ne provuce kroz izjavu..Pati mali mec...

Dušan Silni

pre 5 godina

Svetlana, Nole jede meso, to je pod jedan, pod dva, kod nas ne jesti masno pečenje znaci kao i da ne jedeš meso. Tačka.

Mikii

pre 5 godina

Mogao bi da stigne Federera. Evo, i Nadal moze, pa nikako. Mada, ako mu zreb ponovo dodeli Sandgrene, Suze, Milmane, Nisikorije i Potrove u finalu, sve je moguce. Ako Nadal zezne i drugo koleno, pa pred mec sa Nolom odigra 5 sati, pa Nolo iz straha od poraza opet zatvori krov, moze. Tada je sve otvoreno.

King Roger

pre 5 godina

@Dusan.Ne lupaj kad nesto ne znas.Manje znas sah a jos manje tenis.Najbolji svih vremena sahista jeste Fiser ali zato sto je bio najtalentovaniji i uvek bio inovativan cista intelegencija.Takav u tenisu Djokovic sigurno nije vec Federer.I Fiser nije imao pozitivan skor protiv svih ali je bio najbolji svih vremena.Djokovic je cista snaga a ne intelegencija jer nema tu mnogo elegancija i inovativnosti kao kod Rodzu.Bez obzira na gs i ja se slazem da nije merilo GOAT vec sam nacin igre i koliko brzo razmislja na terenu a to je Federer.To sto je osvojio je cista sreca iako vi ne shvatate da Djokovic ima najvecu srecu jer trenutno nema igrac koji je kao ova trojica pa da mu uzima titule kao sto je to radio Djokovic kad je Federer ostareo i pao u formu.Da sad ima neko kao sto je Djokovic bio 2011 ili Federer 2006 Djokovic ne bi video gs a
Federer je imao konkurenciju i posle 32 godine dok Djokovic nece imati a i uzimao je gs kad ovi nisu bili na vrhuncu.molim da mi pustite komentar.

hektor

pre 5 godina

Postena i strucna opservacija ma koliko svi bili kivni na Vilandera,koji ume da bude nerealan ali u zadnje vreme sve vise postaje krajnje objektivan...Nevezano sto je Djokovic svima nama drag ali ovde rec nije ostao nedorecen....Jasno je da ponovo odskace od svih i u istoriji tesko da je neko sem Federera veci znalac tenisa,kad je fizicki spreman nema konkurencije...Ni u jednom segmentu sem riterna nije dominantno najbolji u svetu tenisa a opet je toliko konstantan....

is

pre 5 godina

Činjenica je da je i Nole u četvrtoj deceniji života i da će mu svake naredne godine osvajanje grend slema biti sve teži zadatak. Zato mislim da će nam sledeća godina odgovoriti na pitanje da li Novak može postati najbolji ikada. Ukoliko osvoji bar 2 GS-a u 2019. mogućnost postoji. Što se Federera tiče, želim mu sve najlepše, ali imam neki osećaj da će on ostati na broju 20.

Nebojša

pre 5 godina

Pa naravno da može jedna sezona je dovoljna da ovih 14 postane 18 ne kažem ja da će on uzeti sva četiri dogodine već kažem da vremena ima dovoljno uz dobro zdravlje i možda malo sreće naravno.

Admiral

pre 5 godina

Ja se izvinjavam,nisam neki ljubitelj tenisa i ne pratim puno,ali zar nije ovaj lik pljuvao Novaka na svakom koraku,u svakoj emisiji... Odkud sad ovi hvalospevi?? Kako mrzim takve licemerne,ljigave ljude!!

stoka

pre 5 godina

Na žalost, nakon RG 2016 Federer je bio "samo" 5 GS daleko, a sad je 6.. šteta.. još ga može stići, ali mora iskoristiti svaku priliku koja mu se ponudi..

Potajno se nadam barem još jednom ili dva RG, tako da svaki GS ima osvojen po 2-3x, da bi bio barem najbolji all court igrač svih vremena.. za sve.

Vladimir

pre 5 godina

Ajde sada Srbi, pljujte Vilandera. Svaka mu je ovde na mestu.
(Ivan M, 10. septembar 2018 02:38)


A zašto mu je na mestu?
Pa pogledajte znak na majci...

Mikii

pre 5 godina

Iskreno da vam kazem mnogo sam se iznervirao sto je Djokovic sinoc uzeo jos jedan GS. Znam da moze stici Federera, a ja cu onda puci od muke.

Zalet za 21 gs

pre 5 godina

Ovaj ekspres povratak i perfektno leto od 3 titula znaci ne samo da se vratio i da dominira, nego i psiholosku dominaciju gde se igraci plase da izadju na teren i u startu gube kao 2011-12 ili 2015-16. Nemoj da stajes kralju!

Nenad

pre 5 godina

Kada je on na vrhuncu, to je najbolji tenis ikada igran, ne postoji bolje od toga. Uz njega su posle Rodžer Federer i Rafael Nadal", 
To je to.

Gazda Dojkan

pre 5 godina

Cole....а риба није месо....??
(киза Д, 10. septembar 2018 09:11)

Nije. Riba je riba, inace bi je zvali meso.
Da si nekad postio, znao bi. Kad vec u skoli nisi pazio.

Cole

pre 5 godina

Gde ste sada vi koji kazete da bez mesa nema energije ni snage?
(Svetlana, 10. septembar 2018 02:38)

Ajde da zavrsimo vise tu pricu sa mesom!!!
Ako ne pratis vesti o tenisu nemoj ni da komentarises.
Imala si intervju sa Vajdom u kjem je covek lepo objasnio
da je imao par uslova za dalju saradnju, a to je da pocne
da unosi meso, Novak nije pristao na meso ali je ponovo
poceo da jede ribu, sto je dovelo do povecanja misicne mase
od dva kilograma, a to se i vidi, drugi uslov mu je bio da
mu Imaz vise ne sedi u lozi i to je Novak ispostovao, ostale
uslove sam zaboravio, a mrezi me da trazim. Poz.

Гиле

pre 5 godina

Mogao bi da stigne Federera. Evo, i Nadal moze, pa nikako. Mada, ako mu zreb ponovo dodeli Sandgrene, Suze, Milmane, Nisikorije i Potrove u finalu, sve je moguce. Ako Nadal zezne i drugo koleno, pa pred mec sa Nolom odigra 5 sati, pa Nolo iz straha od poraza opet zatvori krov, moze. Tada je sve otvoreno.
(Mikii, 10. septembar 2018 02:35)
Па мени је реалније да ће такве да му понуди него неке Роџере и Рафе. Први млађи неће бити а последњи добар турнир му је Аустралија почетком године, чак су га и Борна, Милман, Андерсон овдалили. Рафа јесте борац, али треба да се опорави од повреде па у 33 години поново потрчи као дечарац. Бетон није за његова колена.

Vojvoda Momcilo

pre 5 godina

Gde ste sada vi koji kazete da bez mesa nema energije ni snage?
(Svetlana, 10. septembar 2018 02:38)

Evo ja cu da kazem da nema energije ni snage bez mesa. Pa ovo sve je rezultat Vajdinog rada, cinjenice da je oterao onu bu.alu, a u ishranu uveo ribu. Koliko samo proteina crpi iz tune i lososa. Razmisli malo. Da jede meso, setao bi se kroz meceve jos lakse.

Ogi

pre 5 godina

@Svetlana - bio je ovdje nedavno i Vajdin intervju u kome je rekao da je Novak u ishranu ubacio ribu, a tačno od tada i igra bolje i mnogo jače udara loptice...

milan

pre 5 godina

Hahaha ja bih ti dao OTKAZ. Pokazao si svoje "znanje"! Tvoje prognoze zasnovane su samo na tvojim KOMPLEKSIMA I MRŽNJI!
(innbecilo, 10. septembar 2018 06:30)
Wilander nikad nije pricao lose o novaku , samo je komentarisao tenis

milan

pre 5 godina

Konacno jedna korektna analiza i da Vilander pohvali, Novaka i kaze nesto u njegovu korist.Novak je stvarno nebrobojan, ljudski zid i bice to jos vise.
(Stole, 10. septembar 2018 05:05)
Zahvaljujemo se na glasu.
hvali ga kada igra dobro a kad igra lose onda ne....retardirano je da te hvali neko stalno ....zasto volite da vas hvali neko

uskok

pre 5 godina

Nisam ni sumljao da ce on necega da se seti..Kako ga covek ne voli pa to je strasno, ziv ne bi bio da ovako nesto ne provuce kroz izjavu..Pati mali mec...

Nisam roBot

pre 5 godina

"Kada je on na vrhuncu, to je najbolji tenis ikada igran, ne postoji bolje od toga. Uz njega su posle Rodžer Federer i Rafael Nadal". Jedan je Mats Vilander.

neko ko zna

pre 5 godina

Gde ste sada vi koji kazete da bez mesa nema energije ni snage?
(Svetlana, 10. septembar 2018 02:38)

A riba je? Biljka?
Svi znamo da je riblje meso najzdravije, ali nemamo svi mogucnost da priustimo da jedemo kvalitetnu ribu svakodnevno, pa zato jedemo druge vrste mesa

Dušan Silni

pre 5 godina

Svetlana, Nole jede meso, to je pod jedan, pod dva, kod nas ne jesti masno pečenje znaci kao i da ne jedeš meso. Tačka.

Miljojko

pre 5 godina

Vilander je promenio svoje komentare od trenutka kada je Novaku sponzor postao Lakost. Možda ima neke veze sa majicom koju Švedjanin nosi.

sudija

pre 5 godina

Da li znate što se ovaj g.-din preokrenuo sa izjavama o Noletu?!
Prosto, čovek je neverovatno povodljiv, potkuplijv. Sve zavisi ko mu plaća, ko ga finansira.
Zaključak: I Nole i Mats imaju istog sponzora - "La coste"!

Gazda Dojkan

pre 5 godina

(Vojvoda Momcilo, 10. septembar 2018 08:04)

Da jede meso, bio bi trom a ne okretan kao cigra. Pomirite se sa tim da covek moze bez mesa. I to bolje nego sa njim. Zaboravite taj mit siromasnih o mesu kao super hrani.

nislija

pre 5 godina

Ono sto je cekao Mats je da vidi kako ce se Novak ponasati posle povrede
Lako je jednom se popeti na VRH, tesko je to uciniti ponovo
Zato Mats sada Peva drugu pesmu

Kanidja PG

pre 5 godina

Mikii
Zar nije bruko jedna taj isti Milman izbačio tvog ljubimca pred meč sa Novakom.
Ista priča na Vimbldonu Fedija je isprašio Anderson a Novak mu nije dao ni set u finalu.
Konačno u Sinsinatiju se vidjelo ko kosi a ko vodu nosi laganih 2-0 protiv lažnog kinga.
Znam teško ti je,muka je to Vimbldon,Sinsinati,US serija nema kraja.Šangaj je ubrzo boljece još dugo dugo...

Dusan

pre 5 godina

Svi strucnjaci se slazu da niko nikada nije igrao tenis kao Novak, kao sto niko nikad nije igrao sah kao Fiser 1972. To je opsti konsenzus. Ipak, ima dosta onih koji smatraju da je Kasparov GOAT zato sto je bio dugo na vrhu, iako priznaju da nikad nije dostigao Fiserov nivo iz 1972. To je ta dilema o uporedjivanju nivoa i trajanja. Otuda i RF u prici oko GOAT iako je svima jasno koliko je njegov tenis slabiji u odnosu na maksimum koji je dostignut. Steta bi bila da tako ostane. Novak treba da ulozi napor da bude najbolji i u numerickim parametrima kako nikome ne bi ostavio pravo na dilemu. Posle mogu da se dive stilu koji ima RF, ali to je to. Takodje, Novak treba da bude svestan da bi osvajanjem jos 7-8 slemova postao GOAT za sve sportove, ne samo za tenis.

Eidos

pre 5 godina

OVaj Mats klasican primer osobe gladne paznje,izjavice bilo sta sto je u tom trenutku popularno kako bi bio u zizi javnosti. Zbog toga mu uopste ne verujem!

veder

pre 5 godina

Spavas li uopste Roze Federeze?
(Spartaaa!!!, 10. septembar 2018 03:05)

Ne spava, Mirka mu stavlja hladne obloge na glavu... slabo mu je.

Ivan Veljković

pre 5 godina

Jedan je Federer i niko ga nece stici jer je najbolji a vi samo mozete lepo da sanjate jer od toga nema nista.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (King Roger, 10. septembar 2018 13:23)

Šta je bilo mali, suze ne prestaju da teku od sinoć a? Neka neka i treba da ti teku ima velikih razloga da ti teku razumem te hehehe! Što se tiče sanjanja kojeg pominješ mi prikane kada je Nole u pitanju sanjamo OTVORENIH OČIJU jer nama ne trebaju snovi kada je Nole i pitanju, dovoljno je samo da bacimo pogled na pobedničko postolje sa US Opena od noćas i da uživamo! A ti plači hehe šta da ti radim! :-)

Marko

pre 5 godina

Mogao bi da stigne Federera. Evo, i Nadal moze, pa nikako. Mada, ako mu zreb ponovo dodeli Sandgrene, Suze, Milmane, Nisikorije i Potrove u finalu, sve je moguce. Ako Nadal zezne i drugo koleno, pa pred mec sa Nolom odigra 5 sati, pa Nolo iz straha od poraza opet zatvori krov, moze. Tada je sve otvoreno.
(Mikii, 10. septembar 2018 02:35)

Federer, Nadal i Djokovic su 3 najbolja tenisera svih vremena i to shvati vec jednom. Djokovic bi mogao da igra sa bukvalno bilo kojim teniserom u istoriji,dakle i sa Samprasom, Mekenroom,Agasijem,Lendlom kad su oni bili na vrhunscu i svakog bi dobio. Tacka.

Sale

pre 5 godina

Gde ste sada vi koji kazete da bez mesa nema energije ni snage?
(Svetlana, 10. septembar 2018 02:38)

Svetlana, Nole je korigovao ishranu i ponovo jede ribu.

nik

pre 5 godina

"Kada je on na vrhuncu,to je onda najbolji tenis ikada igran.Tek posle njega su Federer I Nadal".Kada je on to na kraju morao da prevali preko usta.Eto kako je I njega Novak naterao da bude realan svojom igrom.Nema vise sta da se kaze,ovo je vrh.

Chiko

pre 5 godina

(Mikii, 10. septembar 2018 02:35)
Samo da te podsetim da je Nadal jedne godine u finalu RG prekinuo mec zbog kisice kad je Novak po toj kisici odvalio set. A to koliko su puta njemu stajali drugi na putu do finala to se sada ne vazi, jel?

biće bolje

pre 5 godina

Bilo je gusto sa Delpotrom, i ako nije bilo Nadala i Federera u finalu ostali ne sede skrštenih ruku, skupiti 20+ GS do kraja karijere biće veliki podvig. Novak mora da radi na sevisu, ma koliko se njegova igra zasnivala na defanzivi, večaras je moglo lako da meč se okrene na Delpovu stranu, upravo zbog slabog servisa.

bane

pre 5 godina

Novak nije nikakav zid nego raznovrstan teniser. Mats koristi nekorektne izraze prema Novaku. Videlo se sinoć koliko širi arsenal ima od Del Potra koji ima jedino razoran forhend i ostalo skoro ništa. Novak je all rounder, jedan od retkih na turu.

4k4.Dex

pre 5 godina

@Mikii
Pa Nole je bas mislio da odvali Nadala i Federera ali oni nisu taj nivo da prodju Milmane, Sandgrene i Potroe, sta da ti kazem... nemoj samo da places mnogo bice jos turnira da kontriras.

baaj

pre 5 godina

Mogao bi da stigne Federera. Evo, i Nadal moze, pa nikako. Mada, ako mu zreb ponovo dodeli Sandgrene, Suze, Milmane, Nisikorije i Potrove u finalu, sve je moguce. Ako Nadal zezne i drugo koleno, pa pred mec sa Nolom odigra 5 sati, pa Nolo iz straha od poraza opet zatvori krov, moze. Tada je sve otvoreno.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mikii, 10. septembar 2018 02:35)

# Link komenta


decko nije nole kriv sto ovi ne mogu ni do finala da stignu...

Zoran

pre 5 godina

(Mikii, 10. septembar 2018 02:35)

Nema te jutros? Xanax ili Apaurin? Prvo smiruje anksioznost a od drugog se lepo buji-paji... Saće mama da zove na ručak da se detetu ne ohladi supica.

Voo Doo Instalater

pre 5 godina

Kada Nole bude imao vise ili jednako GSova kao Federer, federerci ce da kazu racuna se broj nedelja na prvom mestu ATP liste. Kada Nole i to predje, onda ce biti izvucene naka leva statistika u kojoj je Fed ispred Noleta i tako dalje.
(dragan, 10. septembar 2018 10:46)

Pa nije uzeo Istanbul i Gštad. Nema G.O.A.T. bez ta dva trofeja. Tako je uklesano u kamen, prijatelju!

amrel

pre 5 godina

Ama ljudi, braćo, Srbi....
Mikii, Jumko, dr.Rodik, Labud i t.sl., to je sve 1 lik. On ovde radi za platu. Ignorišite ga. Ni + ni -.

MaaM

pre 5 godina

Од једног тениског великана се не очекује да мења мишљење о другим тенисерима чешће него чарапе, а ова сага "Виландер о Новаку" је епитом таквог склопа.

MM

pre 5 godina

Činjenica je da je i Nole u četvrtoj deceniji života i da će mu svake naredne godine osvajanje grend slema biti sve teži zadatak. Zato mislim da će nam sledeća godina odgovoriti na pitanje da li Novak može postati najbolji ikada. Ukoliko osvoji bar 2 GS-a u 2019. mogućnost postoji. Što se Federera tiče, želim mu sve najlepše, ali imam neki osećaj da će on ostati na broju 20.
(is, 10. septembar 2018 02:38)

Ne kontam zašto se uporno potencira ta jurnjava za Federerom... Šta 20 Slemova ako ne stigne, ne može GOAT? Nije tačno. Možda najveći, ali svakako ne ključan. Novak već sada ima razloge za The Greatesta i to veće nego Nadal.

1) Pozitivan skor sa RN-om i RF-om
2) Osvojen svaki veliki trofej u ovome sportu. Federeru fale 2, a Nadalu čak 4.
3) Najkonstantija igra na sve 3 podloge.

To su, po mom mišljenju, najveći. Njemu bi bilo sjajno ako bi prvi bio na kraju godine. Pa da završi 5. put, ako se ne varam. A bilo bi idealno. Do W maltene nijedan rezultat vrijedan pomena za Đokovićeve standarde. I tada bi imao priliku da se približi Federeru jako, koji za sada sa svojih 309. djeluje nedodirljivo. Mislim da na kraju karijere može da ima najviše Mastersa, biće jurnjava tu velika.
Ali... Polako. Turnir po turnir. Sve je moguće.


P.S. RF-a fan.

Ćora Borić

pre 5 godina

Pa niste preveli po meni najzanimljiviju izjavu Matse - da i ako ima manje grand slamova od Rafe i Rogera, Novak podigao tenis na viši nivo, drugim rečima - najbolji Novak je bolji od Rafe i Rodžera u svojim najboljim izdanjima. Bravo Mats!

Uveseljavaj nas cesce

pre 5 godina

@ "Mogao bi da stigne Federera. Evo, i Nadal moze, pa nikako. Mada, ako mu zreb ponovo dodeli Sandgrene, Suze, Milmane, Nisikorije i Potrove u finalu, sve je moguce. Ako Nadal zezne i drugo koleno, pa pred mec sa Nolom odigra 5 sati, pa Nolo iz straha od poraza opet zatvori krov, moze. Tada je sve otvoreno."
(Mikii, 10. septembar 2018 02:35)

Gde si, rode? Tvoja naopaka logika i nedostatak memorije mi pomazu u stabilizaciji adrenalina i krvog pritiska. Hvala ti!

Ivan

pre 5 godina

Mozda i ne bude najbolji svih vremena, ali ono oko cega se cak i Vilander slozio i sada rekao, je to da nije vidjen bolji teniser u vreme svog vrhunca i najbolje forme. Ovo sto sada prikazuje je gotovo na nivou onog najboljeg.

Bojan

pre 5 godina

Poruka za Mikii
Brate znam da ti nije lako ali pokusaj da prebrodis nekako mada bice ti tesko jer je batica Nole resio da okrene igricu jos jednom.
Zato bi ti bilo bolje da se sakrijes u tu rupu iz koje si izasao.Pozz.

Cxevu94

pre 5 godina

Djokovic ima osvojene svs trofeje i tu je najbolji.
Bolji je od Federera u medjusobnom skoru.
Bolji je od Nadala u medjusobnom skoru.
Ko najlepse igra, to je variralo. Ostaje mu 'samo' da uzme jos 7GS titula u skoro isto toliko godina pa da po svim parametrima bude najveci ikad!

Stole

pre 5 godina

Konacno jedna korektna analiza i da Vilander pohvali, Novaka i kaze nesto u njegovu korist.Novak je stvarno nebrobojan, ljudski zid i bice to jos vise.

mladen

pre 5 godina

Najsmesnije je kako Nadal i Federe iz straha gube duele koji ih vode do Noleta,jer su stvarno nemocni protiv ovakve Noletove igre i plase se da jos ne vuse ne zaostanu u njihovom medjusobnom skoru ... Novak je ubedljivo najbolji u istoriji ovog sporta ,niko nema pozitivan medjusobni skor s njim,a plus je jedini koji je osvojio sve masterse i gren slemove ...jednostavno zver !!

Respekt za Vilandera :))

pre 5 godina

Nemogu da vjerujem da niste u cjelosti prenijeli izjavu Vilandera!?
Preporucujem svima da pogledaju sta je izjavio....
Iznenditi cete se...

kraja

pre 5 godina

"Mada, ako mu zreb ponovo dodeli Sandgrene, Suze, Milmane, Nisikorije i Potrove u finalu, sve je moguce."

...potcenjujuci ove igrace, ponizavas i federera, jer je od jednog od njih skoro izgubio...
...ali, znas ti to...
...nisi ti ni federerovac...
...ti si samo jedan od one dvojice mapetovaca sa terase...
...Statler ili Waldorf...???

CroFed

pre 5 godina

Kad mu se vječiti "zaljubljenik" u njegovu igru Wilander pokloni onda je sve jasno, no ne smije mu se u narednih godinu-dvije dogoditi onakav pad-ozljeda-zasićenje kao u periodu 2017-prva polovica 2018 ako želi prestići Rafu i Rogera. Takav pad bi bio koban za njegove ambicije!

Zex

pre 5 godina

Barbara je nesti kisela, ocigledno im je tesko pala Novakova pobeda.Nije Novak nikakav zid.Covek igra najbolji tenis, ima sve udarce bolje od drugih.Najbolje skockan teniser ikada.Njegov servis nije onaj od 210kmh ali je izuzetno kvalitetan.Sinoc smo videli da sirova snaga nije garant uspeha.Novak ima sve, njegov najveci rival je upravo Novak Djokovic2.Kada se izbori sa glavom on tada igra najbolji tenis i tada je nepobediv.

top

pre 5 godina

Ovaj, juce prica jedno, posle meca drugo. Uvek je najpametniji kad sve prodje. Tako bi i ja mogao da budem strusnjak. Folirant. Noleee Bravo!

Muči, jado

pre 5 godina

Idealan žreb po Mikiiiju
1. kolo: Federer
2. kolo: Nadal
3. kolo: Fedrer
4. kolo: Nadal
Četvrtfinale: Federer
Polufinale: Nadal
Finale: Federer i Nadal, zajedno

Whoami

pre 5 godina

Ajde da zavrsimo vise tu pricu sa mesom!!!
Ako ne pratis vesti o tenisu nemoj ni da komentarises.
Imala si intervju sa Vajdom u kjem je covek lepo objasnio
da je imao par uslova za dalju saradnju, a to je da pocne
da unosi meso, Novak nije pristao na meso ali je ponovo
poceo da jede ribu, sto je dovelo do povecanja misicne mase
od dva kilograma, a to se i vidi, drugi uslov mu je bio da
mu Imaz vise ne sedi u lozi i to je Novak ispostovao, ostale
uslove sam zaboravio, a mrezi me da trazim. Poz.

Mislim da imas i intervju Novaka posle toga gde stoji da je dosta toga izvuceno iz konteksta, da mu je ishrana ista vec neko vreme i da je i dalje prijatelj sa Imazom... No to nije bitno. Novak jede samo ribu i to verovatno povremeno. Dakle ne jede crveno meso, niti piletinu. A razlika je ogromna. Kao neko ko je citav zivot posvetio duhovnom razvoju znam kolika je razlika kad se unese meso u organizam (na istoku to zovu tamas, mracna energija) i osecao sam svaki put kad sam jeo dok ga nisam skroz izbacio. Ali poenta je da taj put nije za sve. Dakle nikako ne savetujem da prestanete sa jedete sta jedete i da predjete na vegansku hranu niti kritikujem vas kao ni vegane. Samo molim sve da ne osudjujute i da pokusate makar malo da se stavite u tudju kozu i pustite ljude da idu svojim putem. Nacin ishrane kao i sve vezano za vase telo je duboko povezan sa psihickim i duhovnim stanjem. Novak je moguce u jednom momentu hteo da bude nesto sto mozda ne moze u ovom zivotu, ali takodje je na visem nivou svesti od vecine naseg naroda pa se sad polako nalazi sto je normalno i ok. Voleo bih kad bi bar mali procenat ljidi sa ovog foruma koji su identitet vezali za Novaka malo pomerili fokus na unutra i upoznali sebe i suocili se sa svojom mracnom stranom, jer svako od nas moze da se pomeri blize sreci koja nije u uspesima Novaka i drugih sportista, vec unutra, al to posle ciscenja sopstvene kuce. Novaku svaka cast, on i jeste primer kako da budemo najbolje sto mozemo u ovom zivotu (i u onome cime se bavimo i pre svega kao ljudsko bice) sto bi svima trebalo da nam je cilj. Pozdrav dobri ljudi

milan

pre 5 godina

na kraju krajeva nakon ove trojice pitanje je koliko imaju pravo ove 'legende' tenisa od 5-7 GS da govore o dometima Rafe, Novaka i Rodzera. Ova trojica su se vracala u vrh tenisa i dominiraju na neverovatan nacin, njihov nivo tenisa kad su u formi je klasa iznad svega sto smo do sada videli.
(Милош-, 10. septembar 2018 06
znaci komentatori na tv moraju bar 15 da osvoje i stave to u CV za poso inace nema poso na biro pa cekaj

Bookie

pre 5 godina

Sta mu bi?! :D

Izgleda da je izgubio opkladu od Krajceka , pa mu ovaj napisao sta za kaznu da izgovori :D


Ovo su bukvalno njegove rijeci
"Đoković može da osvoji narednih šest Gren slemova. Potrebni su mu samo mečevi. Rekao bih da je već favorit za titulu na US Openu, samo da se ne povredi. Kada odigra još nekoliko teških mečeva i povrati oštrinu, biće ponovo nepobediv", uveren je Krajiček.

Upitan šta u nastavku očekuje od Nadala na najvećim turnirima, odgovorio je:

"Rafa može da sustigne Roždera, ali ako se Novak vrati na najviši nivo... Sve sad zavidi od Đokovića."

On kaže da je zadivljen time kako je Novak igrao na vrhuncu svoje karijere.

– Rodžer je igrao dobar tenis, ali onda ga je Novak dve godine zaredom pobeđivao i na travi. Nivo Đokovićeve igre može biti zastrašujući, to je nivo tenisa koji nikad pre nisam video. Oni koji su igrali sa Novakom i Rodžerom kažu da kada igrate sa Federerom, uvek imate osećaj da nešto možete da uradite. Sa Novakom, svaki retern ide blizu osnovne linije, sve stiže i jednostavno je neverovatan. Kod Rodžera imate te fizičke padove u igri – smatra Krajiček.

slobodno objavite komentar

pre 5 godina

Mogao bi da stigne Federera. Evo, i Nadal moze, pa nikako. Mada, ako mu zreb ponovo dodeli Sandgrene, Suze, Milmane, Nisikorije i Potrove u finalu, sve je moguce. Ako Nadal zezne i drugo koleno, pa pred mec sa Nolom odigra 5 sati, pa Nolo iz straha od poraza opet zatvori krov, moze. Tada je sve otvoreno.
(Mikii, 10. septembar 2018 02:35)

Ladno te mržnja drži budnim u ovo doba...nije kao da si ostao budan da navijaš...ajde idi odmori, sanjaj nešto lepo, pa nam se vrati danas svežiji sa novim pogledom na svet ;-)

zz

pre 5 godina

(Mikii, 10. septembar 2018 02:35)

Isplači se, biće ti lakše.. Malo je puta tukao i Federera i Nadala.. Lepo je pometlao Feđu u Sinsinatiju, milina za gledanje :*

realista

pre 5 godina

Da igra jos 5 godina, i da osvoji svake godine barem po 1-2 GS, uz sve ostalo sto je osvojio u ovom sportu, bez problema se moze reci da je najbolji svih vremena. A za tako nesto ima apsolutno sve predispozicije.

cacanin

pre 5 godina

Mogao bi da stigne Federera. Evo, i Nadal moze, pa nikako. Mada, ako mu zreb ponovo dodeli Sandgrene, Suze, Milmane, Nisikorije i Potrove u finalu, sve je moguce. Ako Nadal zezne i drugo koleno, pa pred mec sa Nolom odigra 5 sati, pa Nolo iz straha od poraza opet zatvori krov, moze. Tada je sve otvoreno.
(Mikii, 10. septembar 2018 02:35)

Ajoj brate, koliko ti patis sto si rodjen u Srbiji a ne u nekoj zemlji EU, toliko si jadan da i ovo malo stvari gde smo u vrhu u svetu, ti bi da nipodastavas i ponizavas...

kalendar

pre 5 godina

Mogao bi da stigne Federera. Evo, i Nadal moze, pa nikako. Mada, ako mu zreb ponovo dodeli Sandgrene, Suze, Milmane, Nisikorije i Potrove u finalu, sve je moguce. Ako Nadal zezne i drugo koleno, pa pred mec sa Nolom odigra 5 sati, pa Nolo iz straha od poraza opet zatvori krov, moze. Tada je sve otvoreno.
(Mikii, 10. septembar 2018 02:35)

Miki legendo, i ti si naš šampion, lepo spavaj.

Mravojed

pre 5 godina

Ako Federer zadrži titulu na Australia open 2019 ja ću momentalno kupiti kartu za metro koji će se izgraditi u Beogradu u 23 veku, direktno od Aje Jung. Djole se vratio definitivno: "Welcome to machine" za sve njegove protivnike. A ako Švajcarac osvoji još neki GS do kraja karijere odmah se učlanjujem u SNS ili SRS. Poštovanje.

miro

pre 5 godina

univerzalni vojnik svetskog tenisa. rafa je ubedljivo najbolji šljakaš ikad, ali je mnogo slabiji na travi i betonu od novaka.
federer je najbolji na travi ikad, ali na šljaci zaostaje ta novakom mnogo više nego novak za njim na travi.
na betonu, tu već nema konkurenciju.

Objavite komentar

pre 5 godina

Novak je najjelastičniji teniser na turu prosto što kažu kao zid je neprobojan. Nadal je trkač i fizički životinja koja te smoždi ako mu dozvoliš. Federer je velik znalac tenisa koji je jasno dar od Boga za taj sport. Sve u svemu svako od njih na svoju način al'što je sigurno neponovljivi su ovakvi gladijatori,kibordi odnosno umetnici ove igre.

komnen barjaktar

pre 5 godina

Mrzitelji Novakovog teniskog imena i dela morace neko vreme u ilegalu.Kada budu ponovo izasli iz te ilegale N.DJ. ce mozda imati 20+ Gren slem titula.Mozda?!Realnije mi je da se izjednaci sa Rodom Lejverom i bude vlasnik po 2x Gren slem titula.Ovo bi znacilo da se sledece sezone fokusira na sljaku i proba do nove titule na RG. Tamo su veci izazovi:Rafa, Tim, Cferef,... Ah da! Matse i Barbi sve najbolje do nekog novog finala Gren slema. I ovaj put uzalud ste se nadali. Sorry!

bozza

pre 5 godina

Mogao bi da stigne Federera. Evo, i Nadal moze, pa nikako. Mada, ako mu zreb ponovo dodeli Sandgrene, Suze, Milmane, Nisikorije i Potrove u finalu, sve je moguce. Ako Nadal zezne i drugo koleno, pa pred mec sa Nolom odigra 5 sati, pa Nolo iz straha od poraza opet zatvori krov, moze. Tada je sve otvoreno.
(Mikii, 10. septembar 2018 02:35)

pa sta da radis kad je Rodja ispao od tamo nekog Milmana... a mogao je u sledecem kolu da izadje Novaku na crtu pa da pojede krompir. Sto se tice Nadala, mislim da cemo ga od sada gledati samo u sezoni sljake, jer njegova kolena ne mogu da izdrze vise od dva turnira na betonu. Do tada, nastavi da citas ovu recenicu: "Kada je on na vrhuncu, to je najbolji tenis ikada igran, ne postoji bolje od toga." Budi mi zdrav i uzmi Persen

Respekt za Vilandera :))

pre 5 godina

Niste napisali da je izjavio ”Da postoji svjetsko prvenstvo u tenisu Djokovic bi drzao rekord”
Zato sto kad Djokovic igra na svom najvecem nivou to je ujedno i najveci nivo ikada igran u tenisu!!
Veci i od Nadalovog i od Federevog nivoa!
To je izjavio Vilander veceras!!

ovo sve govori

pre 5 godina

Kada govorimo o teniskim rekordima, treba govoriti o Đokoviću kao nekome ko ih iznova postavlja. Kada je on na vrhuncu, to je najbolji tenis ikada igran, ne postoji bolje od toga. Uz njega su posle Rodžer Federer i Rafael Nadal"

Sava964

pre 5 godina

Za onog Mikii koji jedva čeka da mu opiče minus, evo jedan od mene+još da kažem da je sasvim dovoljno da Nole osvoji još samo jedan GS pa da bude na sigurnom trećem mestu u istoriji i da završi karijeru sa boljim međusobnim skorom od dvojice najboljih za sada.... A budućnost šta može da donese, ne znamo....

joja

pre 5 godina

@Mikii
Druze, izvini, samo da te pitam... sta te tera da pises ovakve stvari? Tvoj komentar je prvi, dakle nicim izazvan. Zasto takve stvari? Da li je moguce da je to eto cista mrznja, ne prema Djokovicu, jer sam siguran da se ne poznajete, vec prema srpskom, pa eto da pokazujes kako nista srpsko ne volis?
Ne dozvoli sebi da te hrani mrznja, najgora je to hrana za coveka. Takav ces, ako vec nisi, postati i prema svakome ko ti u bilo kom smislu ne odgovara, i da nema veze za bilo cim srpskim.
Molim te, napisi, zasto tako pises i zasto si takav?

lale

pre 5 godina

"Kada je on na vrhuncu, to je najbolji tenis ikada igran, ne postoji bolje od toga. Uz njega su posle Rodžer Federer i Rafael Nadal"

Setite se da je ovo, još pre nekoliko godina, rekao i možda najveći teniski stručnjak Nik Bolitijeri.

Agent

pre 5 godina

Bas tako. Konacno je morao da przna i.on - Kada je u formi i zdrav u pitanju je najdominantniji teniser svih vremena i niko ne moze da ga dobije, ni Fedeter ni Nadal u najboljoj formi. Uostalom da bi postao broj 1 morao je da ponedjuje Federera i Nadala kad su bili u zivotnoj formi..A plus i ttrenutno oni drze prva dva mesta.

Imperator tenisa.

Vlada

pre 5 godina

@ Mikii
Svaka čast! To se zove kmečanje. I to u 2 ujutru. Baš si se ispraksovao. Nego uspeva li to kmečanje kod tvojih roditelja kada im tražiš pare?

Lobotomy is the name of the game®

pre 5 godina

@Cole
Poštovani Cole, mislim da je Nole lično demantovao tu priču. "Buvu" je pustila neka slovačka novinska kuća, ako ne grešim...

Wllaxy

pre 5 godina

Mogao bi da stigne Federera. Evo, i Nadal moze, pa nikako. Mada, ako mu zreb ponovo dodeli Sandgrene, Suze, Milmane, Nisikorije i Potrove u finalu, sve je moguce. Ako Nadal zezne i drugo koleno, pa pred mec sa Nolom odigra 5 sati, pa Nolo iz straha od poraza opet zatvori krov, moze. Tada je sve otvoreno.
(Mikii, 10. septembar 2018 02:35)

Dobro je ljudi, živ je!!! Doduše i dalje u toj meri tup da ne može da shvati da je žreb u stvari Novaku dodelio Federera, Zvereva i na kraju Nadala i da nije Novakova greška to što oni nisu mogli ni da stignu do meča sa njim ali bitno je da je živ! Pomolimo se da aparati izdrže i da nam se do AO vratiš bar fizički zdrav...

dragan

pre 5 godina

Kada Nole bude imao vise ili jednako GSova kao Federer, federerci ce da kazu racuna se broj nedelja na prvom mestu ATP liste. Kada Nole i to predje, onda ce biti izvucene naka leva statistika u kojoj je Fed ispred Noleta i tako dalje.

milan

pre 5 godina

Ako jo ovo rekao Vilander na taj nacin, a da nisu nasi mediji to malo prepravili iz konteksta (nisam video orginal) onda nema potrebe vise smatrati Vilandera za nekog ko osporava Djokovića, ne treba da ga voli dovoljno je da bude objektivan....
(izadji na izbore, ali ne za 20e, 10. septembar 2018 09:44)
bravo,konacno si shvatio....nikad ga nije ni osporavao samo je komentarisao onako kako mu izgleda...a sad deluje kao najbolji tenis koji je ikada igran

Miroslav

pre 5 godina

Ajde da zavrsimo vise tu pricu sa mesom!!! 
Ako ne pratis vesti o tenisu nemoj ni da komentarises. 
Imala si intervju sa Vajdom u kjem je covek lepo objasnio 
da je imao par uslova za dalju saradnju, a to je da pocne 
da unosi meso, Novak nije pristao na meso ali je ponovo 
poceo da jede ribu, sto je dovelo do povecanja misicne mase 
od dva kilograma, a to se i vidi, drugi uslov mu je bio da 
mu Imaz vise ne sedi u lozi i to je Novak ispostovao, ostale 
uslove sam zaboravio, a mrezi me da trazim. Poz.
(Cole, 10. septembar 2018 03:26)
-----------------------------------------------------------------
Nisi u pravu. Ima intervju sa Novakom u kome kaže da nije menjao ishranu i da je i u toku pada forme prouzrokovane nedostatkom motivacije, zamorom materijala (umor tela pošto je dugo bio u vrhunskoj formi) povrede lakta i nesrećnog poraza na OI (nadao se finalu i od srca ga priželjkivao) jeo ribu i jaja. Ista mu je ishrana poslednjih 5 godina! Isto se hranio i kad je bio u formi i kad je bio u problemu! Pad forme nije uzrok ni ishrana ni Pepe!
Nama je lakše da optužimo nekog drugog za loše rezultate. (to često radimo u svim sferama života i na taj način se odričemo odgovornosti. Tipa tako je upisano, zvezde i horoskop su krive, ne voli me profesor....)
Očigledno da mu je trebala pauza i da sad opet igra za željom da osvoji trofej!

nemo

pre 5 godina

Ajde da budemo malo realni. Ovo su predviđali i 2016 posle roland garosa pa znamo šta se desilo. Po meni svaki novi trofej je uživanje za nas Novakove navijače tako da mi je ne bitno dal li će stići Federera. Ako ostane fit i fokusiran moguće je da dođe do 17-18 komada što je sasvim dovoljno do bude prihvaćen kao najveći ako među tim bude još jedan roland garos. Ja sam iskreno presrećan sa ovim uspehom ako se uzme u obzir gde je bio u prvoj polovini godine, nisam iznenađen ali da budemo iskreni nisam ni očekivao ovaj uspeh

Ivan Veljković

pre 5 godina

Evo, stiglo je ZASLUŽENO priznanje Noletu posle još jedne velike Gren Slem titule večeras i od njegovog NAJVEĆEG kritičara koji nije birao reči kritike na račun Noleta i u trenucima kada je ovaj sa 1. mesta ATP Liste bežao najbližem pratiocu više poena nego što su 2. i 3. na listi osvojili zajedno. Međutim, sada je i Vilander najzad veoma nahvalio našeg asa i sve ovo što je rekao je apsolutno na mestu. Bravo Vilandere na ovim rečima! Zaista kada Nole igra na 100% to je najbolji tenis ikada viđen! Svi teniski stručnjaci koji su relevantni u svetu tenisa kažu isto što i Vilander sada, a to je da je Nole živi teniski ljudski neprobojni zid, koji kada je na 100% u turbo modu, tada igra najbolji tenis koji se ikada video na teniskim terenima! Same činjenice to potvrdđuju! Bravo Vilandere na ovim rečima i bravo bre Nole majstore na 14. GS i 3. USO alal vera!

Mrkva

pre 5 godina

Vilander je rekao i da niko nije dominirao i imao konstantnost kao Novak pa ni Federer. Rekao je da je Novak ljudski zid, da se najbolje kreće i da je veoma mudro odigrao meč (misleći na Novakovo izlaženje na mrežu i dva puta više od Del Potra) i da danas igra mnogo mudrije nego npr. 2011. godine.

Marsovac

pre 5 godina

"Gde ste sada vi koji kazete da bez mesa nema energije ni snage?
(Svetlana, 10. septembar 2018 02:38)"
Da duvan cvarci su tajna uspeha...

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

Sećamo se svih 6 Majamija što je osvojio kao i 5 IW,samo ovih 11 mastersa vrede više od Nadalovih 33 gde su 11 iz Monte Karla koji je najslabiji i jedini neobavezni masters.

Svi drugi dok je Novak-Novak mogu da kao ti i Pera kojot smišljaju patente...

pre 5 godina

Mogao bi da stigne Federera. Evo, i Nadal moze, pa nikako...
(Mikii, 10. septembar 2018 02:35)

Aj da se pravimo da si ti "Perooo suuuvi genije", da sve vidiš i da si stalno ptici trkačici na repu... samo što ga ne posoliš... i uvažimo tvoje genijalne zamke i patente... i da smo evo mi svi ovde ptica trkačica i da smo se upecali u jednu...

I kao mi sad tupa i rpazna pogleda ne znamo da je dok je Noavaka i Njegove NOLE SLAM ERE, niti se on trkao niti će se trkati sa Nadalom, još manje sa Rođom(od oboje ima negativan skor zato je nabrojan poslednji) - Nole, se kao i Ptica Trkačica ne trka sa nikim do sa Noletom!

Kad je Novak - Novak, samo mu je Novak pretnja... i pomalo Pepe Imaz, kojeg opet taj Novak pusti blizu sebe!

Dobro jutro

pre 5 godina

Ovde nema ništa sporno rečeno od strane Vilandera kao što je poznato da Trio NĐ,RF i RF su veliki u ovom sportu prosto toliko varijacija imaju u svojoj igri da prosto ovi ispod njih ne mogu ispratit to u kontinuitetu ne samo što ne mogu već slika na terenu oslikava apsolutno tome. Zato su vlasnici toliko GS i mastersa naspram donje pomenute garniture koji su odlični al' ne dovoljno za ovakve monstrume.

manjane

pre 5 godina

ja se potajno nadam da ce nole ovako moci da dribla do 40godina. da ce oni tek da vide sta je konstantnost. nole sto posto ima program ishrane da produzi rok trajanja firme i da to sto zabada ovako po milion dva tri pet vise puta godisnje i da je to samo deo plana naseg princa iz montekarla nase masinerije. Nadal i federer su opet sto se tice forme daleko od noleta, predali se samo da ih nole ne oduva, a nasa masina se tek zagreva, on se i dalje namesta i dalje nije 100%. samo 4 da kazes vezana kvalitetna turnira, pa on se jos nije namestio, on sa ovima sto je igrao testira granice, vezba, iscudjava se, neke proste stvari zakomplikuje, sam sebe iznenadi. zna da je klasa. imam osecaj da ce nole da bude sve jaci i jaci, a nadala i federera salje u penziju. Izgubice federer finale od novaka i otici u penziju sa tanjirom! Cim se nole priblizi 20gs fedex odma penzija, povreda u sred sezone hahahah

Прота Матеја

pre 5 godina

Није ни Поћорек веровао да ће му Мишић разбити армију у парампарчад па ето.

Милош-

pre 5 godina

na kraju krajeva nakon ove trojice pitanje je koliko imaju pravo ove 'legende' tenisa od 5-7 GS da govore o dometima Rafe, Novaka i Rodzera. Ova trojica su se vracala u vrh tenisa i dominiraju na neverovatan nacin, njihov nivo tenisa kad su u formi je klasa iznad svega sto smo do sada videli.

Milanus - muzicki urednik fontane

pre 5 godina

@Mikii
priznaj da bi slavio i lumpovao cele noci u trenutka kada Nole postaje covek sa najvise osvojenih GS na svetu :-)

pixi10

pre 5 godina

Ko je rekao da su GS-ovi kriterijum za najboljeg svih vremena??? Zasto nisu SVI osvijeni turniri koji postoje trenutno, zasto nisu sva cetiri slema zaredom, zasto nisu medjusobni susreti???

Gojko

pre 5 godina

Ne slažem se da će mu u nekoj bliskoj budućnosti biti teže da osvaja Slemove. On van velike trojke nema konkurenciju! Neće valjda Zverev i Dimitrov da mu budu konkurenti? Kad je poslednji put neko ko je rođen 90ih ostvario dobar rezultat na Mastersima ili GS? Samo polako i bez pritiska i eto tebe na 21 GS.

Urke

pre 5 godina

*Mikii: Dadoh malopre savet jednom drugaru, pa, posto vidim da vam je ista muka - nadji devojku, decka, kupi kuce... Sta god, samo nemoj da budes sam.

liko

pre 5 godina

nije samo zaključio da može da ga stigne nego je izračunao da ako ide ovim ritmom osvajanja do sad da će ga prestici već za 3.5 godina

PeruN

pre 5 godina

Šteta za Noletove protraćene dvije godine bez GS od RG 2016 do Vibledona 2018,kada je očigledno osvajanjem RS došlo do psihološkog zasićenja uz sve što mu se dešavalo,ja mislim da je to bio jedan od glavnih razloga njegovog dvogodišnjeg posta.U tom periodu su RF i RN osvojili po 3 GS,tako da je Nole i sa ova dva GS i dalje sa jednim GS u zaostatku u odnosu na stanje iz 2016.Možda ih Nole neće sustići,ali je zaista notorna činjenica ovo što konstatuje Mats,a to je da kad je Nole na svom najboljem nivou ni najbolji RF i RN mu ne mogu parirati.Ostaje da vidimo šta će se dešavati narednih godina,raduje što se vratio stari najbolji Nole koji je fizički i mentalno nenadmašiv i što se vratila motivacija i glad za trofejima.Sa srećom veliki čovječe!!!

Zesun

pre 5 godina

Svi znamo koliko je genetika važna, a činjenica je da ljudi koji potiču iz Jasenovog polja (poznajem lično barem dvadeset Novakovih bližih i daljih rođaka Đokovića, jer sam i sam iz tog kraja) kasnije dostižu svoj fizički maksimum. Zato verujem da Novakove najbolje godine za tenis tek dolaze i da će u 35-oj biti na vrhuncu. Živi bili pa videli.

Ben Dover

pre 5 godina

Mikii sine, ako troluješ sve vreme i uživaš u tome, neka (mada je to na nivou deteta...a možda si i ti dete de.il), ali ako si ozbiljan...je l' ti imaš prijatelje neke?

izadji na izbore, ali ne za 20e

pre 5 godina

Kada je on na vrhuncu, to je najbolji tenis ikada igran, ne postoji bolje od toga. Uz njega su posle Rodžer Federer i Rafael Nadal",

Ako jo ovo rekao Vilander na taj nacin, a da nisu nasi mediji to malo prepravili iz konteksta (nisam video orginal) onda nema potrebe vise smatrati Vilandera za nekog ko osporava Djokovića, ne treba da ga voli dovoljno je da bude objektivan....