Sreda, 05.09.2018.

01:08

Krompir, projektili i meč sezone – Rafa preživeo dramu sa Timom!

Rafael Nadal i Dominik Tim odigrali su meč sezone u četvrtfinalu US opena koji je posle pet sati i spektakularne borbe pripao španskom teniseru!

Izvor: B92

Krompir, projektili i meè sezone – Rafa preživeo dramu sa Timom! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

239 Komentari

Sortiraj po:

ma da

pre 5 godina

@komedija Nadal je sa 24 godine imao sve osvojene gren slemove i olimpijsko zlato. Za razliku od Federera i Novaka koji su jedini gren slem na sljaci, garos, osvojili samo jednom, on je na njihovim podlogama osvajao gren slemove vise puta, 2 vimbldona i 3 us opena, plus titula u Australiji. Covek je osvojio najvise mastersa, trijumfujuci na razlicitim podlogama, ima 17 gren slemova za sada. Jedno su navijacke strasti, drugo je realnost. Koga briga sto nije osvojio zavrsni masters, turnir na kome je u toku trajanja moguce igracu naci zamenu. To je marketinski turnir, spektakl za sponzore i medije. Bas je Nadalu mnogo stalo, a i teniskoj istoriji to sto ga nije osvojio. Samo se gren slemovi broje. I Rodzer ih ima najvise, ali ono sto ostaje mrlja u pricama o najboljem u istoriji je dominacija Nadala u medjusobnim duelima, i to dok su bili u zenitu. Da Nadal ima pobedu, dve, tri viska me bi znacilo nista, ali toliko je tokom karijere dominirao nad Federerom, tako da nema mnogo dileme da je bolji igrac. Federer moze da bude sto puta elegantniji, cinjenica je da je Nadal u vecini duela nalazio resenje i pravu taktiku da ga pobedi.

Andjela

pre 5 godina

@(komedija, 5. septembar 2018 22:00
Ne teraš šegu sa nama...
Zašto je Rafa neponovljiv u istoriji tenisa?
Iz jednog razloga:
ima prosečan servis (jačina udarca slaba, poen može da postigne samo ako je super precizan pri izvođenju servisa). Znači priroda ti nije dala UBITAČAN SERVIS ali to ga nije sprečilo da osvoji tolike titule. Pa kako ih je osvojio?
Pa na ZNANJE SVIH VRSTA UDARACA U TENISU. Pobeđivao je ZNANJe , gradio poene a ne na MIŠIĆE To ti je ta tvoja KOMPLETNOST

komedija

pre 5 godina

(Milan, 05. septembar 2018 19:57)
Zaboravio si Završni Masters top osmorice:
- Federer 6 titula
- Novak 5 titula
- Rafa 0 (NULA)
Svaka čast Rafi, ali od svih velikana u istoriji najviše nekompletan igrač. Nema igru za indoor. Nijedna indoor titula za celu karijeru. Nijedan završni masters osmorice najboljih. Bruka! Jedino mu je Sampras blizu po nekompletnosti jer nije imao igru za šljaku nikada.

Milan

pre 5 godina

17 gs, 33 mastersa - ukupno 50 najvecih turnira...ima li ko vise? Federer 20 gs i 26 mastersa, djole 14 gs i 31 masters...sta god bilo, nadal je ovim ulaskom u polufinale prakticno overio prvo mesto na kraju godine...brani 500 iz pekinga i finale mastersa u shangaju do kraja godine, koje je igrao sa federerom...znaci federer ne moze da ga stigne...ostaje mu da dopuni malo poene na zavrsnom masteru odakle se prosle godine povukao...prvedeno u nedelje ostavice i djola po broju nedelja provedenih na prvom mestu...a ako kojim slucajem osvoji 18 gs sad, ne skinu ga niko do sezone sljake...tek tada ce biti naredna prilika...

Prajm

pre 5 godina

@Srbin Druze ne lupaj vec ti se smeje narod,dovoljno si se obrukao,bitno da ti znas ko sta uzima,onda su i Federer i Djokovic na nedoz supstancama.

Prajm

pre 5 godina

@Roger Federer Je l Federer jos na turniru ili je ispao izvini nisam nesto pratio,sta je Federer osvojio ove sezone a da Stutgart 250 :D

darko

pre 5 godina

@Milan
I kad pobedi i kad izgubi on čestita ljudski i jeste LJUDINA, i nikad se ne pravda ovim i onim, čak i kad ceo svet vidi da je ceo meć skskutao na jednoj nozi...zs razliku od nekoga kome smeta sve i svašta

darko

pre 5 godina

Dobar ovaj Tim, i Djokovica je mlatio sa nulom, ali taj meč je i dobio (zbog tog meča se niko ne usudjuje da komentariše i podsmeva se).
- Kad sam jutros krenuo na posao oni su počeli taj brejk četvrtog seta, a vidim da su igrali i peti. E sad, da je Djokovic u pitanju, ovde bi se kukalo kako ima manje vremena za odmor od Delpa.

neko

pre 5 godina

@Djordje P Opet se Novakovi navijaci nasaju ocajnim izmorenim protivnicima u finalu kako bi se njihov mezimac najlakse docepao titule. Kakvi navijaci, takav i igrac. A da mu odma daju titulu da ne igra uopste?

GM

pre 5 godina

Teraju ljude da pocinju ovako kasno i zavrse u 2 ujutru, kao da nije moglo da pocne ranije...

Nego bezpotrebno stavljaju da pocne mec u 9-10 kao da znaju da ce da se igra 2 seta i da ce neko da preda, a ne da je moguce 5.

DinteRinoRopulus

pre 5 godina

Uf, kakav mec. Drago mi je da je Nadal izasao kao pobednik. Posle Novaka moj omiljeni teniser i jasno je koje finale prizeljkujem ali mislim da bi ovaj put Delpo mogao da izadje kao pobednik iz polifinala sa Rafom. Deluje dosta dobro na turniru do sada. Bice zanimljivo.

mrgud

pre 5 godina

prle

Ma da, uspesni, omiljeni, bogati, lepo vaspitani Rafa sigurno ima sindrom Djole, a ne onaj koji Djoleta smesta u centar univerzuma i sopstvenog zivota, pa misli da je i sa drugima tako.

neko normalan

pre 5 godina

Samo na US Openu se igra u tajbrejku dok na ostalim GS na razliku. Vrhunski meč koji je oblikovao fantastičnim poenima sa jedne i druge strane Nadal je bik sa izuzetno mentalnom čvrstinom i upornošću koju samo on poseduje u ovakvim situacijama. Tim je odigrao maestralno i malo mu falilo da eliminiše branioca titule. Kad se pogleda na kraju obojica su zaslužili da idu dalju da je bilo moguće ovako morao je jedan proći a to je bio El'matador. Stoga čestitke Rafi sa Delpo ima da bude još čupavije ako ne kao ovaj duel ponovni da se gleda.

Рико

pre 5 godina

Прошле сезоне када Рафа је освојио US Open, сви сте коментарисали како није имао правог протовника. Па ће сада Бик да покаже да и са оваквим противницима може да освоји

Filip

pre 5 godina

Rafa gubi sledeći meč, ne što je slabiji od delpa, već sindrom noleeee, isto kao i Federer što je uradio, živi bili pa videli
(prle, 05. septembar 2018 11:55
Pogresio si, taj sindrom ima tvoj Nole. Koliko su se puta sastali kad je Djokovic bio u boljoj formi? Bar jednom mesecno. A koliko puta obrnuto, u poslednje dve godine. 2 puta.

Gogo Đumić

pre 5 godina

(Mare, 5. septembar 2018 09:36)

Hahaha, to nije cena za kapucino nego za obicnu kafu, Tim je zaradio ogroman novac i od sponzora pa se ne bahati ko tvoj ljubimac, ima novca da vozi koji hoce auto pa vozi starudiju pogled ako ne verujes, dzabe ga branis. Gde nestade ovaj moj prvi komentar koji je objavljen pa ga sad odjednom nema? A nema ga zato što sam napisao da Novakova tašta dobija poslove od 30 000 evra bez tendera, nekome je u interesu da se ne ukalja ime ''prepoštenog'' Novaka koji radi mnogo mutnije radnje kad se kamere ugase, cilj ovog sajta je da ga predstave kao sveca a ne da prikazu realnost pa je ovaj koji je kopirao moj izbrisani komentar ''slucajno'' kopirao sve osim tog podatka. Ta porodica nije nimalo naivna kao sto mislite na celu sa vasim miljenikom i njegovim tatom. Nedavno se i striko prikljucio pa sad zajedno upravljaju vama koji ste toliko naivni da verujete samo onome sto vidite. Za vas je svako ko je uspesan ujedno i predobar covek sa najboljim osobinama. Cim neko gubi kao Kruniceva na primer odma krece pljuvacina. To ste vi, samo gledate ljude kroz uspeh i zato nam tako i ide u zemlji. Sporcki pozdrav.

ajde

pre 5 godina

Rafailo je najveci borac u svetu sporta, u istoriji. I takvom mu se klanja citav svet, prvo rivali, pa fanovi i neutralni ljubitelji. Ali samo ovde imamo one koji pravila ne znaju, za tenis su culi 2011, najveci fizicki napor im je prebaciti daljinski iz leve u desnu, oni znaju da se neko dopinguje. Trenirajte vi bar godinu dana intezivno, vodite racuna o ishrani, pa da vidite kako bi kao amateri pucali od kondicije. Ovi momci su u treningu od tinejdzerskih dana, po svim vremenskim uslovima, spremni kao Spartanci.

maxim

pre 5 godina

@DusanEh Dušane ti treba da se zapitaš kako to da na prvog nosioca Nadala naleću Tim, DelPotro pa u finalu možda NoleA sa kim je to igrao 6 nosilac da bi došao do finala?
(Andjela, 05. septembar 2018 11:55)
Sreco, ozbiljan problem imas, ovo ti je dvadeseti isti komentar.

antiDebil

pre 5 godina

Eh Dušane ti treba da se zapitaš kako to da na prvog nosioca Nadala naleću Tim, DelPotro pa u finalu možda Nole
A sa kim je to igrao 6 nosilac da bi došao do finala?
(Andjela, 5. septembar 2018 11:55)

Djole jos nije stigao do finala, veceras igra protiv Federera i Djokoviceve sanse u tom mecu su male, gde ce on protiv king goata i tako tih stvari...
Nadal takodje nije stigao do finala i nece mu biti nimalo jednostavno protiv DelPotra. Ako DelPotro bude servirao za set, kao sto je Kacanov imao priliku da povede 2-0 ili Tim 2-1, DelPotro ce, za razliku od te dvojice, osvojiti taj servis gem. Nadal ima srece sto ima jedan dodatni dan za odmor...

Samba

pre 5 godina

A ti Aco kad vec znas lepo objasni coveku a ne da pokazujes ruznu osobinu zajedljivosti.
(sky, 5. septembar 2018 10:34)

A odkud ti znaš da on stvarno ne zna?
Možda samo troluje i provocira?

pavke

pre 5 godina

Zasto se igrao tiebrek u 5 set ?
(Sandzak, 05. septembar 2018 11:40)

Namestaljka - da se ne umore, pa da što svežiji dodju do Djokovića. Sve se vrti oko Djokare. Jer - To je centar univerzuma.

Vanja

pre 5 godina

To su igrači! Nisu se zalili na vruw?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Pufta, 5. septembar 2018 10:20)

Sta ima da se zale, jedva docekali na desetominutnu 'heat rule' pauzu u svlacionice, da malo dodju sebi. Usput budi receno, Nadal se u intervjuu na terenu posle meca pozalio na teske uslove.

...ko litar boze

pre 5 godina

Koliko godina je Novak tada imao ? Nadal ima 32 godine i toliko istroseno telo da je NEMOGUCE oporavljati se i igrati na ovom nivou dan za danom bez "pomoci sa strane"... Zasto teniseri prestaju da igraju posle tridesete, ne zato sto izgube brzinu ili snagu, problem je u sposobnosti organizma da se oporavi kada se igraju teski mecevi u nizovima
(srbin, 5. septembar 2018 11:58)

Znači Federer se dopinguje već osam godina, da ne pričam o mučenom Konorsu i Navratlovoj. ;)
A i Djokara je prebacio tridesetu, znači i on je počeo u zadnjih godinu dana, eto odgovora za ovaj nagli skok forme.

Buzdovan

pre 5 godina

@MACAK: Sine, meč Andersona i Iznera može da bude u konkurenciji za najdosadnije napucavanje godine, jeste trajao n-gemova, ali je kvalitetom miljama daleko od onoga što smo noćas gledali. Tim je imao Rafu "na tacni", ali ne i dovoljno snage i znanja u ključnim momentima. Realno, i da je on pobedio, ne bi bilo nezasluženo.

antiDebil

pre 5 godina

Eh Dušane ti treba da se zapitaš kako to da na prvog nosioca Nadala naleću Tim, DelPotro pa u finalu možda Nole
A sa kim je to igrao 6 nosilac da bi došao do finala?
(Andjela, 5. septembar 2018 11:55)

Djole jos nije stigao do finala, veceras igra protiv Federera i Djokoviceve sanse u tom mecu su male, gde ce on protiv king goata i tako tih stvari...
Nadal takodje nije stigao do finala i nece mu biti nimalo jednostavno protiv DelPotra. Ako DelPotro bude servirao za set, kao sto je Kacanov imao priliku da povede 2-0 ili Tim 2-1, DelPotro ce, za razliku od te dvojice, osvojiti taj servis gem. Nadal ima srece sto ima jedan dodatni dan za odmor...

Sasa

pre 5 godina

Dobar mec, steta sto ovo nije bilo finale vec cetvrtfinale.
(BODIBOND, 05. septembar 2018 12:01)

Finale se zna kome je namenjeno, ceka te jos jedna neprospavana noc.

Dr.No

pre 5 godina

Da je Thiem igrao pametnije verovatno bi pobedio,previse je raspaljivao po loptici i preterao u agresivnosti. Slazem se da se mora izuzetno agresivno na Nadala,ali preterivao je iz ne izgradjenih pozicija. Kacanov je igrao lepse,pametnije,ali Thiem je trenutno bolji. Rafa definitivno ranjiv ovaj USO,cesto je pravio neocekivane greske kad bi napao,potpuno nesiguran na mrezi sto totalno neprilici Nadalu,malo poena posle servisa. Rekao bih da Delpo ima sansu pogotovo sto je Rafa 3 poslednja GS susreta sa njim resio u svoju korist bas u ovoj fazi! Vreme je da se to prekine,kvalitetan je Delpo igrac da uvek gubi,ali ipak Rafa je to,psihicki najjaci igrac ikada i kad udje u ovu fazu turnira veliki je favorit. Ipak,cini mi se da Rafa igra slabije nego na Wimbledonu i da moze da stane ove godine u 1/2 finalu.

Goksi

pre 5 godina

Rafa i Djokaj nezapamceni srecnici..
Da je Federer pola srece kao ova dvijica 30 grand slamova bi osvojio...
(Sandzak, 05. septembar 2018 08:34)

Da je Novak stvarno Djokaj a ne Djoković ne bi imao potrebu da pišeš bezvezne komentare
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (psihijatar0711, 5. septembar 2018 09:59) # Link komentara
Koliko neko treba da ne zna da bi ovo lupio? I Nadal i Djoković imaju bolji medjusobni skor sa džemperkom. Na GS Nadal 9-3 , Djoković 8-5 od toga 3-1 u finalima. Dovoljno je srećan što nisu ista generacija inače Rodja ne bi imao ni 10 GS titula. lako je bilo osvajati titule kad nije bilo nikakve konkurencije. Betonirani treći na rang listi u to vreme nikad u svojoj karijeri nije ni GS polufinale imao

Nebojša

pre 5 godina

Posle jednog meča u pet setova sa Delpom na wimbldonu taj meč su okrivili da je zbog njega izgubio od Novaka bio čovek kao umoran e pa vidimo da nije zato izgubio eto ovde igra već tri maratona i gura dalje videćemo ga sa Delpom siguran sam da će dati sve od sebe da dobije i taj meč za veliko finale.

King Roger

pre 5 godina

@Tihomir.Za tebe su Nadal 2011 i Djokovic 2012 bili petlici?.Tad su "petlici" dobili krompir.Pa ti vise ne znas sta ces od ljubomore.Pa budi barem malo realan u zivot.

srbin

pre 5 godina

Постоји један "начин", већином непознат за нас Србе (нажалост), којим су Новак и Рафа дошли то те невероватне физичке спреме по којој су и познати током целе каријере. Тај "начин" је упорност, жеља, воља, љубав према спорту, одрицање од раног детињства, лудачко тренирање и све остало што иде уз то. Ако треба да те потсећам управо је Новак особа која је играла у два дана прво меч од 5 сати, а онда и један од 5:53 (АО 2012)….

Koliko godina je Novak tada imao ? Nadal ima 32 godine i toliko istroseno telo da je NEMOGUCE oporavljati se i igrati na ovom nivou dan za danom bez "pomoci sa strane"... Zasto teniseri prestaju da igraju posle tridesete, ne zato sto izgube brzinu ili snagu, problem je u sposobnosti organizma da se oporavi kada se igraju teski mecevi u nizovima (jednom prilikom je Sampras o tome pricao)..Druga stvar, Novak je 8 kg laksi od Nadala (iako 3 cm visi) iz tog razloga ima puno manju snagu udaraca ali bi logicno bilo da moze vise da trci...Takodje Nadalov stil tenisa je puno defanzivniji (iako sada manje nego ranije), sto iziskuje vise trcanja i na kraju ti njegovi nenormalni spinovi trose puno vise snage nego kada se igra ravno...

Andjela

pre 5 godina

@Dusan
Eh Dušane ti treba da se zapitaš kako to da na prvog nosioca Nadala naleću Tim, DelPotro pa u finalu možda Nole
A sa kim je to igrao 6 nosilac da bi došao do finala?

Ns

pre 5 godina

Pratim sport oko trideset godina... Od lopte do kugle sto se kaze i snuker cak. Mogu reci da je bilo dvadesetak sportista koje sam gledao vrh, vrh.. Ali izdvajam tri naj jaca i naj dominantna. M Dordan, Tajson, Rafa... Ljudi "monstrumi" takve sportske gromada nevidjeno. Ima tu jos naravno ali ova trojica odskacu.

Leeds United !!!

pre 5 godina

Strasno ljudi,sta sve citam kazu za Rafu sljaker decko je sve,ne samo sljaker :D,lik 3 us opena 1 australiju ima i nekoliko mastersa na betonu takodje puno i finala izgubljenih,rafa kida na betonu sigurno ne ko na sljaci ali i na betonu ubija,zao mi je Tima zaista potencijal veliki!!! ali imao sam osecaj da ko da gledam Novaka kad igra protiv Rafe ili Fedexa ceo stadion protiv njega!..

Tihomir

pre 5 godina

Do ovog meča Federer je bio jedini koji je "podelio" krompire i Rafi i Đokeru, još dok su bili "petlići". Više nije jedini, s tim što je to Tim uspeo sa iskusnim (mada "rovitim") Novakom na RG '17. i sa prvoplasiranim na ATP-listi - na USO '18!

booouu

pre 5 godina

Joj ovog sto se potpisuje ‘srbin’ al lupa... Ti si mozda samo prosao pored tk mladost bl. Ajde strucnjak objasni ako se Rafa dopinguje kako onda npr djokovic ili bilo ko drugi igra s njim 5h bez dopinga?! Nasmija me ovo jutro svojim komentarom :)

Mirko Kojotovski

pre 5 godina

Tim klasican udarač kao Vavrinka.Dok ide ide a kad stane nemaju plan B.Nadal je igrom menjajući je iz gema u gem na kraju pobedio.Mogao je i ranije alo ovaj lupanjem svaku brejk šansu pogodi.Pogotovo na 0 40 kod 5 5 peti set.Nadal je bio 60x na mreži. Bez prvog servisa sa igrom mogu da pobede samo Rafa i Nole.Po meni je bolji meč bio Kačanov Nadal.Svega je bilo u tom meču.Ne vidim kako mladi mogu šta uraditi pored Rafe i Noleta!?Zato i navijam za to finale.Još jedan blokbasters akcioni triler i megaspektakl u najavi

Milan

pre 5 godina

Kakav potez Rafe!!! Preskocio mrezu i zagrlio Tima na njegovom delu terena. Ljudina. Posle onakve borbe...
Mec turnira trenutno.
(?, 5. septembar 2018 08:08)

Zato sto je pobedio, pogledajte nekoliko primera kako se pozdravljao kad je pobedjivao i gubio od Novaka pa onda pisite o nekoj ljudini.

Kolubarac

pre 5 godina

brate,Austrija..Kulturan normalan narod.
(Aleksej, 05. septembar 2018 09:11)

Istinu govoreći, Srbi su se kulturi učili od zapadnjaka, ali su se duhovno napajali sa istoka.

D

pre 5 godina

Rafailo jedino odlučujući set odigrao kako spada, a u ostalima je bio uglavnom rezerviran. Da i ne spominjem početni jer je prošao kao bos po trnju. Vodeći tenisač i branitelj naslova osvojio je samo sedam poena. I ostao na nuli!



Budući da trnja na središnjemu terenu nije bilo, završni je intervju odradio u čarapama. Nesvakidašnja scena, ali i pokazatelj da je jedva čekao maknuti stopala iz obuće koja se užarila nakon gotovo 300 minuta divovske borbe.



Na kraju je Thiem osvojio 171, a Nadal 165 poena. No najvažniji je onaj zadnji koji je Austrijanac darovao katastrofalno smečirajući. Ništa čudno. Uvjeti su bili pakleni, stoga smo gledali festival promašaja. Nadal je oduševio izlascima na mrežu, čak 56 puta skratio poen, ali valja reći i da je zicer propustio pretvoriti u zaključnu loptu na protivnikov servis. Umjesto da lopticu elegatno prebaci na drugu stranu, zakucao ju je u dno mreže. I morao nastaviti mučenje što je završeno u 13. igri. Sreća njegova što je američki GS jedini koji ne dopušta da se 5. set igra u nedogled.



Slijedi Delpo koji se poigrao s Iznerčićem, ali on je ipak manja prijetnja zbog toga što na bekhendu nije tako ubojit kao Thiem. Austrijančeve teške lopte Nadal često puta nije mogao kontrolirati čak ni forhendom. Jasno, Argentinac ima manje sati u nogama, stoga će mnogo ovisiti i o Nadalovu zdrastvenomu stanju. Žuljevi i koljeno na izmaku su snaga, ali valja stisnuti zube i odraditi ta dva susreta. Može to Rafailo...

m

pre 5 godina

cuj ovog znanjeimanje"koristi kvalitetno belo" ...nije to za to druze nemoj da te lazu...cuka bi mu stala posle pola sata onakvog napora pod onom vlagom i vrucinom...

sky

pre 5 godina

Kako moze da bude taj brejk u petom setu, kad se u petom setu igra na razliku?Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Svetski Mega Car, 5. septembar 2018 08:06)Eto tako, pogrešili su. Tim i Nadal, sudije, delegati i svi ostali prisutni na terenu su pogrešili a novinari i svi gledaoci koji su pratili prenos nisu videli ovu grešku...dešava se...
(Aca, 05. septembar 2018 08:29) Na US Openu se ne igra na razliku jer je turnir od 5 setova, pravilo ce verovatno da se uvede i na ostalim mejdzorima. A ti Aco kad vec znas lepo objasni coveku a ne da pokazujes ruznu osobinu zajedljivosti.

објавите ми коментар

pre 5 godina

Ne mogu vise da gledam ovog hemicara, sa Kacanovom 4,5 sata pa onda 3,5 sata pa sada skoro pet sati i zadnji poen trci kao prvi, covek sa 32 godine toliko istrosen i ispovredjivan, po ovako teskim uslovima… I sada ce protiv Delpotra da igra kao da je prvi mec na turniru, zivi bili pa videli.
(srbin, 05. septembar 2018 08:50)

Постоји један "начин", већином непознат за нас Србе (нажалост), којим су Новак и Рафа дошли то те невероватне физичке спреме по којој су и познати током целе каријере. Тај "начин" је упорност, жеља, воља, љубав према спорту, одрицање од раног детињства, лудачко тренирање и све остало што иде уз то. Ако треба да те потсећам управо је Новак особа која је играла у два дана прво меч од 5 сати, а онда и један од 5:53 (АО 2012). Они имају огромне могућности опоравка, од разних хладних купки, до хлађења у "фрижидерима" (не знам како се тачно зове) и због тога се опорављају много брже него што би било ко од нас коментатора. Мислим да је чак била вест у којој Мареј каже да, ако се меч заврши у 3 тек у 7 легне да спава (прес конференција, пут до хотела нек траје сат и по, пола сат нек је неко слављење после оваквог меча, па рачунајте колико траје опоравак). Овај човек (као и Новак, Роџер) је толико жртви претрпео за тенис да неће моћи да хода после вероватно (Новак и Роџер вероватно хоће моћи). Људи поштујте ове момке, они су живот дали за тенис (поштујте и све остале спортисте подразумева се). А то колико Надалу и целом његовом тиму, који је уз њега све време, значе ове победе можете видети на крају кад Рафина сестра почне да плаче (а ни Рафа није био далеко). После оптуживања било кога за нешто што није доказано, сетите се шта сте ви радили са 17 година са колико је Рафа добио Роџера први пут.

sasa

pre 5 godina

Novak ako uzme US open ima sansu da opet ima u rukama sva 4 gs...moze on i RG da uzme ako se spremi fizicki...sve je to daleko al takav scenario je moguc...Djokovic je to...veliki sampion...

realno

pre 5 godina

Covek preokrene posle onako izgubljenog prvog seta, bori se kao lav, citav svet i rival mu odaju pocast za svu strast koju je uneo u ovaj sport, zelju za pobedom, sve ono sto je ovom sportu dao, samo u Srbiji imamo strucnjake koji pisu da se provukao.

Uzmi Nole 14.slem zele ti Grobari!

pre 5 godina

Vidi ga ovaj dole Sanchez (mislim da se tako potpisao),klasican primer zvezdása,njega nista i niko ne zanima sem zvezde,cak ni najveci sportista Srbije svih vremena Novak Djokovic,a na sve to Novak je zvezdas,strasno je to.. Zamislite sta bi bilo da je Nole Partizanovac na primer,koliko bi tu tek pljuvanja bilo po njemu.. DA, razlikujemo se mnogo,Grobari su gospoda za ove takozvane delije,verujte mi gospoda..

sakupljač minusa

pre 5 godina

Pazi ove što se nerviraju što se Nolu nije put skroz otvorio pa prozivaju za doping neki. Niko nije spominjao doping godinu dana, al sad ipak malo postalo frka pa se na vreme traži razlog u slučaju neuspeha. Što se meča tiče, problem Rafe je to što on jako malo asova ima. I samim tim jako malo lakih poena. Protivnik njemu u jednom meču napravi asova kolko on u 3. Čak i u svom servisu on većinu poena mora da napravi iz igre. Znam, ipak svaki igrač ima neki nedostatak. Al kod Rafe se ovo baš ističe u statistici.

hmm

pre 5 godina

Kako onda Novak igra 6 i po sati protiv Nadala i pobedi? Na cemu? Nece da bude rodjaci, da bilo kakav stimulans moze da vas nauci forhendima, bekhendima. Drugo, svaki od ovih rivala je jednako spreman kao Nadal, ukljucujuci i Novaka, kako to? Koliko puta je Nole igrao maratone iz kola u kolo? Ao 2012?

mi_smo_sremci_vise_nam_stomaci

pre 5 godina

Djokovic osvaja turnir bez nekih vecih problema,tempira formu i jos vaznije ima zelju a tada protivnici gube jos u svlacionici

Zuba

pre 5 godina

meni je Ćiska najbolja
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zivadin Zanedin Zidan, 5. septembar 2018 08:27)


A meni Nadalova sestra.

Митар Пфк

pre 5 godina

И то је то од рафе , вјероватно крај сезоне ..Очекује се рутински тријумф гаучоса наравно ...

ivan

pre 5 godina

dobar meč.. igrao Tim iznad svojih mogućnosti i stalno menjao taktiku... bar u prva tri seta.
Međutim dečko, baš kao i Zverev, nije setovan u glavi za šampiona. Bljesnu na dva turnira, pokažu šta mogu i onda ih tri meseca nema nigde. Takva je cela generacija, pa ne čudi što u top 10 ima toliko "matoraca".

srbin

pre 5 godina

@srbin Verovatno se nikad nisi bavio sportom,pa ne znas na sta je ljudsko telo sposobno,ali bitno da si ti napisao da je hemicar,izadji iz kuce i idi vezbaj malo,zdravo se hrani i videces rezultate.

Haha, druze trenirao sam godinama ovaj isti sport o kojem pisemo I takmicio se, ponikao u istom klubu(TK MLADOST BANJA LUKA) i imao prvi trenig sa sadasnjim Federerovim trenerom, sa kojim sam kasnije zajedno putovao na turnire i igrao iste.. Sada bih mogao ovde da ti pisem i pisem koliko sam se i cime sve bavio i bavim od sportova ali to sve nije bitno.. Imam dosta prijatelja trenera koji rade u inostranstvu i za razne agencije koje prate atp tour, pa cesto imaju priliku i da treniraju sa nekim od ovih igraca, javna tajna je da se Nadal dopinguje, to ne vidi samo onaj ko to ne zeli da vidi…..

Duxerica

pre 5 godina

onaj decak Timu donosi peskir a ovaj mu kaze : hvala. e pa svaka mu cast, izgleda kao mnogo dobar momak !
(dr, 05. septembar 2018 04:01)
A nasa Kruniceva se prema njima ponasala sa takvom nadmenoscu da me bilo sramota.

ZnanjeImanje

pre 5 godina

Aj ne lupajte ...ovaj verovatno ima "asmu " kao Serena ...pa koriste odredjene " lekove " za asmu... više mi je muka od ovi hemičari...da bre ništa ne koristi...kosa mu počela opada u 25godinu...ne vidim da je genski... kolko vidim cela familija ima baš baš gustu i jaku kosu...

Aleksej

pre 5 godina

onaj decak Timu donosi peskir a ovaj mu kaze : hvala. e pa svaka mu cast, izgleda kao mnogo dobar momak !
(dr, 05. septembar 2018 04:01Austrija brate,Austrija..Kulturan normalan narod.

"ako za 6 meseci ne osetite boljitak, odlazim"-AVe 2012-te

pre 5 godina

Odlična vest za Noleta,najzad i njega malo da prigleda sreća i malo lakše osvaja trofeje ako se to može nazvati tako, pocepace ga Nole kao sfffinja masa dzak,jedva čekam...

King Roger

pre 5 godina

Zato Nadal nikad ne moze biti GOAT.Uvek sve na tezi nacin i to kad je u formi i prvi na svetu.A jos i ovaj krompir protiv nekog od kog ne bi smeo.Inace uvek sam govorio da od mladju generaciju najbolji je Tim jer je najbolji na GS.

Bardami

pre 5 godina

Finale Delpo-Djoković i definitivno. Da nije igrao sa Timom, koji je šljaker kao i on, a sa nekim jačim kome odgovara betonska podloga, Nadal bi izgubio. Ovako ispašće od Del Potra. Nole uzima 14-ti gren slem bez ikakve sumnje. P.S. I reći da je bilo ko drugi bio sa druge strane mreže izgubio bi od Tima. Da je bio Djoković Tim bi isto tako izgubio. Nekako se uvek zaboravi na budućeg najboljeg svih vremena.

ekg

pre 5 godina

Nadal ima dosta vremena za odmor. U Petak u deset igra sa Delpom...Verovatno ce biti spreman,mada naravno uvek ovakvi mecevi a narocito tri Rafina ostavljaju traga.

Dragana

pre 5 godina

Nisam gledala ceo meč, samo peti set, drago mi je što je Nadal prošao. Ako su juče Federer i Milman završili meč u popodnevnim časovima, Nadal i Tim su sada igrali u ranim večernjim časovima.Upitniče (?), da li je tako?:-D:-D

ernesto che

pre 5 godina

Dobro je za turnir sto je prosao nadal, da da legitimitet djokovicevoj tituli, jer realno, fed ispao, da je i nadal ispao, to bi bio penal za djokovica a federer je izveo bar 15 takvih penala, prosto to ne bi bilo to, mada ko danas pamti kakve je sve bagdatise, federer imao u finalu, na kraju se samo recke broje.

despot

pre 5 godina

Najaci su ovi likovi koji su govorili kako je Nadal umoran i za Tima,sad opet kako je umoran za Delpa,ljudi Nadal ne zna sta je umor opustite se.
(Stefan, 5. septembar 2018 08:51)
Oporavice se uz pomoc prepareata "DROGA PORTOROZ"

psihijatar0711

pre 5 godina

@Sandzak
Rafa i Djokaj nezapamceni srecnici.. 
Da je Federer pola srece kao ova dvijica 30 grand slamova bi osvojio...
(Sandzak, 05. septembar 2018 08:34)

Da je Novak stvarno Djokaj a ne Djoković ne bi imao potrebu da pišeš bezvezne komentare

Mare

pre 5 godina

Pa jok, neće da se folira ko đoković, da psuje publiku kad ne ide i da lomi rekete, da se svađa sa sudijom a posle kad pobedi da stavlja periki. Tim ne vozi ništa i stanuje skromno, ne kupuje kuće u majamiju za 10 miliona evra nego živi u svojoj zemlji. Takav čovek treba biti uzor a ne ovaj u čijem je kafiću kafa 250 dinara a šatro dobar momak, jeste ali samo pred kamerama.
(Gogo Đumić, 5. septembar 2018 08:55)

1. Djokovic svaku put kaze hvala kada mu donesu peskir, kao i svaki drugi teniser
2. Tim nema ni 10 deo zarade koju Djokovic ima na turnirima i generalno jos uvek nije u stanju bas da se bahati sa vilama po svetu. A ti se ne foliraj da bi ziveo u stanu od 50m2 i da si milioner.
3. Ta cena kafe (kapućino npr) je standardna za kafiće u Beogradu, čisto da te obavestim.
4. Nije Djokovic prosvetitelj, pa da prosveti sopstvenu taštu da bude poštena
5. Djokovic ne plaća porez, ali njegova humanitarna organzaija je "upumpala" vise para u drzavu Srbiju kroz razne fondove, nego sto ces ti dati za porez u narednih 100 godina.

Nemoj biti maliciozan bez argumenata.

Prajm

pre 5 godina

@srbin Verovatno se nikad nisi bavio sportom,pa ne znas na sta je ljudsko telo sposobno,ali bitno da si ti napisao da je hemicar,izadji iz kuce i idi vezbaj malo,zdravo se hrani i videces rezultate.

ZnanjeImanje

pre 5 godina

Nadal ako pobedi Delpa i osvoji turnir...to znaci da koristi kvalitetno belo...ajde brw ljudi da se ne kažemo , protiv Kacanova četri ipo sata ,zatim meč od tri ipo sata i ovaj od 5 sati...ljudi ne budalite ovakvi umori su poznati recimo Amstrongu...pa se kasnije ustanovilo da je decenijama bio pod raznorazni maligani...

Whoop

pre 5 godina

Odgledao sam ceo mec,mozete da ne volite Nadala ili da vam se ne svidja to je vasa stvar,ali ono sto je cinjenica da je ovaj covek najveci borac u istoriji sporta,covek je moralna gromada.Tim je igrao kao da je na nekim supstancama,i za kraj mozda Federer igra sa stilom,ali Nadal dize publiku na noge,njegovi poeni dizu masu i prave lom.

sasa

pre 5 godina

nikada na jednom grend slemu nisam navijao za Nadala i Federera kao na ovom...za Federera jer bi isao na Novaka a za Rafu kako bi usao u zavrsnicu i potencijalno finale sa Djokovicem jer je to klasik tenise i gde bi Novak imao vece sanse od Rafe,ako bi Nadal uzeo turnir priblizio bi se Federeru po br gs...smatram da bi Novak lakse. pobedio Rafu ili Federera nego Delpa,Cilica,Nisikorija,Tima u finalu....Nadal je ranjiv i tesko da ce proci Delpa iako bi to voleo

Petar

pre 5 godina

Da nije mozda Mec Decenije? Smanji malo dozivljaj.
6:0 u prvom setu pokazuje kako su igrali.
Sta reci za ovogodisnji Vimbldon i meceve ND-RN, Anderson-RF?

milann

pre 5 godina

Ih gledao ceo mec,sad lezem u 9. Ali ne zalim nikako,odlicna borbaaa!!!
P.S. Primetio sam da dosta vas se pita kada je Rafa izgubio poslednji put set sa nulom. Izgubio je prvi set protiv Kolsajbera u 3 kolu Majamija ne tako davne 2017. god. Sledeca 2 je dobio relativno lako.

tennis

pre 5 godina

Kako moze da bude taj brejk u petom setu, kad se u petom setu igra na razliku?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Svetski Mega Car, 5. septembar 2018 08:06)

GS u NY-u je jedini na kojem se igra tiebreak. Sedi, jedan.

Larry

pre 5 godina

Ne bi bas reko da je mec sezone, ipak je polufinale Wimbledon-a za nijansu bolje zbog igraca a i sobzirom da je polufinale. Cak je i mec bio kvalitetniji, plus 10:8 u 5om.

srbin

pre 5 godina

Ne mogu vise da gledam ovog hemicara, sa Kacanovom 4,5 sata pa onda 3,5 sata pa sada skoro pet sati i zadnji poen trci kao prvi, covek sa 32 godine toliko istrosen i ispovredjivan, po ovako teskim uslovima… I sada ce protiv Delpotra da igra kao da je prvi mec na turniru, zivi bili pa videli.

CroFed

pre 5 godina

Jedina dobra stvar u svemu za Nadala je to što će imati dan više odmora za razliku od ovih koji će danas igrati, možda se stigne regenrirati, možda. Inače će biti relativno laki zalogaj za Argentinca

Stefan

pre 5 godina

Najaci su ovi likovi koji su govorili kako je Nadal umoran i za Tima,sad opet kako je umoran za Delpa,ljudi Nadal ne zna sta je umor opustite se.

Aca

pre 5 godina

Kako moze da bude taj brejk u petom setu, kad se u petom setu igra na razliku?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Svetski Mega Car, 5. septembar 2018 08:06)

Eto tako, pogrešili su. Tim i Nadal, sudije, delegati i svi ostali prisutni na terenu su pogrešili a novinari i svi gledaoci koji su pratili prenos nisu videli ovu grešku...dešava se...

NADAL

pre 5 godina

Ko je ovde Tim a ko Nadal ? ��
(Dača, 5. septembar 2018 03:27

Nadal zvani apsolutna katastrofa.
(Mikii, 5. septembar 2018 03:27)

na cenjenom sportskom kanalu kaze komentator "jel moze rafael nadal da snese jaje u prvom setu" 4 0 40 30
(manjane, 5. septembar 2018 03:34)

hahahahhahaha 6:0
(Pulki, 5. septembar 2018 03:35)
=============================

Veliki pozdrav za sve vas!

utzo

pre 5 godina

Sjajan mec! Tim servira 220km/h u taj brejku 5. seta. Ovaj ishod je bolji po Novaka. Nije ni Rafa ono sto je bio, ostavice ovo posledice. Samo da Novak prezivi sutra nocas...

nata

pre 5 godina

Kako moze da bude taj brejk u petom setu, kad se u petom setu igra na razliku?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije
(Svetski Mega Car, 5. septembar 2018 08:06)

US Open je jedini slem koji ima tie break u 5om setu.


Gledala sam ceo mec i nisam mogla sa sigurnoscu da kazem ko ce pobediti. Svaka cast Domiju na igri, on stvarno zasluzuje da bude u top 10 i steta eto sto se nasao u eri velike trojke jer bi decko definitvno dominirao. Sto se tice Nadala bas mi je drago sto je prosao dalje. Ljudi mogu da kazu sta god zele o Federeru i Nadalu ali ja ne volim kad oni izgube u ranoj fazi. Jednostavno zelim da ova trojica nastave da vladaju scenom sto duze moguce i da se zablokiraju na tom vrhu pa da ova deca sto dolaze mogu samo jedino da mastaju o takvom uspehu u tim godinama.

haren

pre 5 godina

Steta sto Tim ovo nije dobio, bio je tako blizu, a i ne bi bilo nezasluzeno po prikazanoj igri.
Sta reci za Nadala, covek je sinonim upornosti. Neverovatna mentalna snaga!
Postovanje za obojicu!
Odavno bolji mec ne gledah.

aleksa

pre 5 godina

Sigurno u top 5 ako ne i u top 3 meca ove sezone... nadal nije kaznjen za brejk lopte.. gledam ceo mec strasno kako igra tim i kako udara servis je pronalazio uvek kad je najbitnije i u taj brejku peh na kraju ali sve pohvale ..rafa obloge na noge dan ipo odmor pa na delpa i on je umoran... idemo doktore

Mita

pre 5 godina

Khachanov - Nadal je bio atraktivniji meč od ovog. Tim je bio odličan, meč je bio dug, ali šta je Rus odigrao protiv Nadala to niko nikad nije!

Djordje P

pre 5 godina

Noletu ne lezi Del Potro, tako da se nadam da Nadal pobedjuje u polufinalu u pet duuugackih setova. Bolje izmoreni Nadal, nego bilo kakav Huan Martin!

it’s my life

pre 5 godina

Au,ovo mi mirise na finale Djokovic-Del Potro.Ako Nadal ispadne najrealnija opcija.Mislim da će Novak osvojiti turnir.Najstabilniju igru od sve velike 3-ke je pokazao.Nadal se muci,Federer ispao.Prosto ne mogu da zamislim da jedan od njih 3 ne ode daleko.Bar do finala,..Neka to bude nas Novak

matori

pre 5 godina

Rafa se prilično ispromašivao na kraju četvrtog seta. TB je izgubio pod utiskom promašaja na mreži u posljednjem gemu tog seta kada je mogao da dobije brejk loptu...

Mihael

pre 5 godina

Momci igraju 5 set, više od 4 sata, znoj lije sa njih dvojice a ovi bednici nazdravljaju sa pivom u sred serviranja.Nadal dva puta ne može da servira, neverovatno kakva je ova američka publika

ZORICA - CANADA

pre 5 godina

...mi malo stariji se secamo Ljube Moljca koji je znao da kaze: " Ja sam lep covek. Imam lepe crte lica ali nepravilno rasporedjene...." ....hihihi....Tako i ovaj mec. Do kraja cetvrtog seta, mali Thiem je u gemovima vodio 21:19, i imao realne sanse da IPAK izgubi mec. Ehhhh ta statistika, lopurda.... Elem, imao dosta osvojenih gemova, ali nepravilno rasporedjenih...

BgHQ

pre 5 godina

Sve je ovo lepo ali kad vidimo koliko se igraci muce zbog vrucine i vlage i kroz sta sve prolaze a znajuci za probleme sa globalnim zagrevanjem bilo bi dobro razmisliti o promeni kalendara takmicenja na GS turnirima.Tu pre svega mislim na AO i USO.Ovo je stvarno nehumano i opasno a narednih godina bice jos gore.

nik

pre 5 godina

ulazi se u peti set.Navijam za Nadala jer.smatram ako dobije ovo a posle ima kidanje I sa Del Potrom.I ko god da udje u finale bice sazvakan.A sa druge strange Novak na svojoj strani zreba ima stare musterije.Mada I musterija nekad znaju da "polude".Znaci bolje Rafa da dobije ovo,jer ovaj Mali moze da bude najgori protivnik u finalu,ako do njega dodje

Dshn

pre 5 godina

Sve sve, ali ko te obuce druze Time? Crne patike, bele carape, crveni sorts, siva majica??? Ajde Rafa zavrsavaj to u 4 seta dosta je bilo. Uvek je sladje protiv tebe ili dede nego protiv ove nabedjene decurlije.

neko normalan

pre 5 godina

Kako god da se završi meč ! Nadal je jak kao bik.

Sam kao pojava deluje zastrašujuće na terenu iako Tim se bori i odoleva muški protiv takve životinje kao što je Rafael.

Baticca

pre 5 godina

Kraj 3ceg seta. Stice se utisak da Rafa moze da brejkne svakog kad god hoce. I to dva gema za redom. Prvo Kačanov sad Tim. Oba puta za ovi serviraju za set. Strasno.Pritom Nadal nikad agresivniji prva kraca lopta, bum. Prvi ser ne racunam, taj nivo ne moze da se drzi citav mec. Dakle igra na veliki rizik

Mikii

pre 5 godina

I opet Nadal komplikuje sebi zivot. Identicna situacija kao sa Basilasvilijem. Kad su svi ocekivali da iskoristi brejk lopte i dokrajci protivnika, on ga vraca u igru. Neverovatno sta radi tako iskusan igrac.

Sabre

pre 5 godina

Ali ovaj Tim je rodjeni luzer decko. Ima sve.. udarce, kretanje.. samo nema ono glavno - glavu. Kad god je bitno, kad god treba da prelomi, on se ukaki i pokloni Nadalu. I sad umesto da vodi 2-1 on gubi 2-1. A protiv Nadala zna se ko jedino moze da preokrene 2-1...

Mikii

pre 5 godina

Prvi ser ne racunam, taj nivo ne moze da se drzi citav mec.
(Baticca, 05. septembar 2018 05:35)

Prvi set ne racunaj, jer Nadal ne moze da bude toliko los ceo mec. To je prava recenica.

Milan

pre 5 godina

Ne vredi, nateram sebe da navijam za Tima i uvek kada treba da odigra on čokira. A Rafa, čovek je neverovatan, kakva mentalna čvrstina, upornost. Doduše u Safinovom SSSR-u ne bi uspeo kao takav, ali eto srećom pa je Španac :)

Вукосав

pre 5 godina

Тим српски зет. Зовемо га следеће године на кајмак и ајвар, да удара још јаче.

Milan

pre 5 godina

U tome i jeste štos. Sirovina Thiem puca kad krene dok se igra...samo čista snaga i da ga "sere" kao u prvom setu pa da se nada nečemu..

Вукосав

pre 5 godina

Доминик Тим у 4 сетапобеђује ако у четвртом не буде tie breaka. Ако буде, 3:2 за Бика.

Spyderco

pre 5 godina

Aaaau bre... prvi set sa krompirom za 25 minuta! Za sada ovaj bije k'o iz haubice, Rafa ne može ni da mu opepeli. Biće interesantno.

Milan

pre 5 godina

Ne vredi, nateram sebe da navijam za Tima i uvek kada treba da odigra on čokira. A Rafa, čovek je neverovatan, kakva mentalna čvrstina, upornost. Doduše u Safinovom SSSR-u ne bi uspeo kao takav, ali eto srećom pa je Španac :)

Aca

pre 5 godina

Kako moze da bude taj brejk u petom setu, kad se u petom setu igra na razliku?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Svetski Mega Car, 5. septembar 2018 08:06)

Eto tako, pogrešili su. Tim i Nadal, sudije, delegati i svi ostali prisutni na terenu su pogrešili a novinari i svi gledaoci koji su pratili prenos nisu videli ovu grešku...dešava se...

haren

pre 5 godina

Steta sto Tim ovo nije dobio, bio je tako blizu, a i ne bi bilo nezasluzeno po prikazanoj igri.
Sta reci za Nadala, covek je sinonim upornosti. Neverovatna mentalna snaga!
Postovanje za obojicu!
Odavno bolji mec ne gledah.

Whoop

pre 5 godina

Odgledao sam ceo mec,mozete da ne volite Nadala ili da vam se ne svidja to je vasa stvar,ali ono sto je cinjenica da je ovaj covek najveci borac u istoriji sporta,covek je moralna gromada.Tim je igrao kao da je na nekim supstancama,i za kraj mozda Federer igra sa stilom,ali Nadal dize publiku na noge,njegovi poeni dizu masu i prave lom.

Djordje P

pre 5 godina

Noletu ne lezi Del Potro, tako da se nadam da Nadal pobedjuje u polufinalu u pet duuugackih setova. Bolje izmoreni Nadal, nego bilo kakav Huan Martin!

Stefan

pre 5 godina

Najaci su ovi likovi koji su govorili kako je Nadal umoran i za Tima,sad opet kako je umoran za Delpa,ljudi Nadal ne zna sta je umor opustite se.

Mihael

pre 5 godina

Momci igraju 5 set, više od 4 sata, znoj lije sa njih dvojice a ovi bednici nazdravljaju sa pivom u sred serviranja.Nadal dva puta ne može da servira, neverovatno kakva je ova američka publika

Larry

pre 5 godina

Ne bi bas reko da je mec sezone, ipak je polufinale Wimbledon-a za nijansu bolje zbog igraca a i sobzirom da je polufinale. Cak je i mec bio kvalitetniji, plus 10:8 u 5om.

Aleksej

pre 5 godina

onaj decak Timu donosi peskir a ovaj mu kaze : hvala. e pa svaka mu cast, izgleda kao mnogo dobar momak !
(dr, 05. septembar 2018 04:01Austrija brate,Austrija..Kulturan normalan narod.

nata

pre 5 godina

Kako moze da bude taj brejk u petom setu, kad se u petom setu igra na razliku?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije
(Svetski Mega Car, 5. septembar 2018 08:06)

US Open je jedini slem koji ima tie break u 5om setu.


Gledala sam ceo mec i nisam mogla sa sigurnoscu da kazem ko ce pobediti. Svaka cast Domiju na igri, on stvarno zasluzuje da bude u top 10 i steta eto sto se nasao u eri velike trojke jer bi decko definitvno dominirao. Sto se tice Nadala bas mi je drago sto je prosao dalje. Ljudi mogu da kazu sta god zele o Federeru i Nadalu ali ja ne volim kad oni izgube u ranoj fazi. Jednostavno zelim da ova trojica nastave da vladaju scenom sto duze moguce i da se zablokiraju na tom vrhu pa da ova deca sto dolaze mogu samo jedino da mastaju o takvom uspehu u tim godinama.

Baticca

pre 5 godina

Kraj 3ceg seta. Stice se utisak da Rafa moze da brejkne svakog kad god hoce. I to dva gema za redom. Prvo Kačanov sad Tim. Oba puta za ovi serviraju za set. Strasno.Pritom Nadal nikad agresivniji prva kraca lopta, bum. Prvi ser ne racunam, taj nivo ne moze da se drzi citav mec. Dakle igra na veliki rizik

utzo

pre 5 godina

Sjajan mec! Tim servira 220km/h u taj brejku 5. seta. Ovaj ishod je bolji po Novaka. Nije ni Rafa ono sto je bio, ostavice ovo posledice. Samo da Novak prezivi sutra nocas...

Mare

pre 5 godina

Pa jok, neće da se folira ko đoković, da psuje publiku kad ne ide i da lomi rekete, da se svađa sa sudijom a posle kad pobedi da stavlja periki. Tim ne vozi ništa i stanuje skromno, ne kupuje kuće u majamiju za 10 miliona evra nego živi u svojoj zemlji. Takav čovek treba biti uzor a ne ovaj u čijem je kafiću kafa 250 dinara a šatro dobar momak, jeste ali samo pred kamerama.
(Gogo Đumić, 5. septembar 2018 08:55)

1. Djokovic svaku put kaze hvala kada mu donesu peskir, kao i svaki drugi teniser
2. Tim nema ni 10 deo zarade koju Djokovic ima na turnirima i generalno jos uvek nije u stanju bas da se bahati sa vilama po svetu. A ti se ne foliraj da bi ziveo u stanu od 50m2 i da si milioner.
3. Ta cena kafe (kapućino npr) je standardna za kafiće u Beogradu, čisto da te obavestim.
4. Nije Djokovic prosvetitelj, pa da prosveti sopstvenu taštu da bude poštena
5. Djokovic ne plaća porez, ali njegova humanitarna organzaija je "upumpala" vise para u drzavu Srbiju kroz razne fondove, nego sto ces ti dati za porez u narednih 100 godina.

Nemoj biti maliciozan bez argumenata.

srbin

pre 5 godina

Ne mogu vise da gledam ovog hemicara, sa Kacanovom 4,5 sata pa onda 3,5 sata pa sada skoro pet sati i zadnji poen trci kao prvi, covek sa 32 godine toliko istrosen i ispovredjivan, po ovako teskim uslovima… I sada ce protiv Delpotra da igra kao da je prvi mec na turniru, zivi bili pa videli.

Вукосав

pre 5 godina

Тим српски зет. Зовемо га следеће године на кајмак и ајвар, да удара још јаче.

ivan

pre 5 godina

dobar meč.. igrao Tim iznad svojih mogućnosti i stalno menjao taktiku... bar u prva tri seta.
Međutim dečko, baš kao i Zverev, nije setovan u glavi za šampiona. Bljesnu na dva turnira, pokažu šta mogu i onda ih tri meseca nema nigde. Takva je cela generacija, pa ne čudi što u top 10 ima toliko "matoraca".

tennis

pre 5 godina

Kako moze da bude taj brejk u petom setu, kad se u petom setu igra na razliku?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Svetski Mega Car, 5. septembar 2018 08:06)

GS u NY-u je jedini na kojem se igra tiebreak. Sedi, jedan.

Zuba

pre 5 godina

meni je Ćiska najbolja
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zivadin Zanedin Zidan, 5. septembar 2018 08:27)


A meni Nadalova sestra.

Duxerica

pre 5 godina

onaj decak Timu donosi peskir a ovaj mu kaze : hvala. e pa svaka mu cast, izgleda kao mnogo dobar momak !
(dr, 05. septembar 2018 04:01)
A nasa Kruniceva se prema njima ponasala sa takvom nadmenoscu da me bilo sramota.

it’s my life

pre 5 godina

Au,ovo mi mirise na finale Djokovic-Del Potro.Ako Nadal ispadne najrealnija opcija.Mislim da će Novak osvojiti turnir.Najstabilniju igru od sve velike 3-ke je pokazao.Nadal se muci,Federer ispao.Prosto ne mogu da zamislim da jedan od njih 3 ne ode daleko.Bar do finala,..Neka to bude nas Novak

mi_smo_sremci_vise_nam_stomaci

pre 5 godina

Djokovic osvaja turnir bez nekih vecih problema,tempira formu i jos vaznije ima zelju a tada protivnici gube jos u svlacionici

milann

pre 5 godina

Ih gledao ceo mec,sad lezem u 9. Ali ne zalim nikako,odlicna borbaaa!!!
P.S. Primetio sam da dosta vas se pita kada je Rafa izgubio poslednji put set sa nulom. Izgubio je prvi set protiv Kolsajbera u 3 kolu Majamija ne tako davne 2017. god. Sledeca 2 je dobio relativno lako.

ZnanjeImanje

pre 5 godina

Nadal ako pobedi Delpa i osvoji turnir...to znaci da koristi kvalitetno belo...ajde brw ljudi da se ne kažemo , protiv Kacanova četri ipo sata ,zatim meč od tri ipo sata i ovaj od 5 sati...ljudi ne budalite ovakvi umori su poznati recimo Amstrongu...pa se kasnije ustanovilo da je decenijama bio pod raznorazni maligani...

објавите ми коментар

pre 5 godina

Ne mogu vise da gledam ovog hemicara, sa Kacanovom 4,5 sata pa onda 3,5 sata pa sada skoro pet sati i zadnji poen trci kao prvi, covek sa 32 godine toliko istrosen i ispovredjivan, po ovako teskim uslovima… I sada ce protiv Delpotra da igra kao da je prvi mec na turniru, zivi bili pa videli.
(srbin, 05. septembar 2018 08:50)

Постоји један "начин", већином непознат за нас Србе (нажалост), којим су Новак и Рафа дошли то те невероватне физичке спреме по којој су и познати током целе каријере. Тај "начин" је упорност, жеља, воља, љубав према спорту, одрицање од раног детињства, лудачко тренирање и све остало што иде уз то. Ако треба да те потсећам управо је Новак особа која је играла у два дана прво меч од 5 сати, а онда и један од 5:53 (АО 2012). Они имају огромне могућности опоравка, од разних хладних купки, до хлађења у "фрижидерима" (не знам како се тачно зове) и због тога се опорављају много брже него што би било ко од нас коментатора. Мислим да је чак била вест у којој Мареј каже да, ако се меч заврши у 3 тек у 7 легне да спава (прес конференција, пут до хотела нек траје сат и по, пола сат нек је неко слављење после оваквог меча, па рачунајте колико траје опоравак). Овај човек (као и Новак, Роџер) је толико жртви претрпео за тенис да неће моћи да хода после вероватно (Новак и Роџер вероватно хоће моћи). Људи поштујте ове момке, они су живот дали за тенис (поштујте и све остале спортисте подразумева се). А то колико Надалу и целом његовом тиму, који је уз њега све време, значе ове победе можете видети на крају кад Рафина сестра почне да плаче (а ни Рафа није био далеко). После оптуживања било кога за нешто што није доказано, сетите се шта сте ви радили са 17 година са колико је Рафа добио Роџера први пут.

aleksa

pre 5 godina

Sigurno u top 5 ako ne i u top 3 meca ove sezone... nadal nije kaznjen za brejk lopte.. gledam ceo mec strasno kako igra tim i kako udara servis je pronalazio uvek kad je najbitnije i u taj brejku peh na kraju ali sve pohvale ..rafa obloge na noge dan ipo odmor pa na delpa i on je umoran... idemo doktore

Bardami

pre 5 godina

Finale Delpo-Djoković i definitivno. Da nije igrao sa Timom, koji je šljaker kao i on, a sa nekim jačim kome odgovara betonska podloga, Nadal bi izgubio. Ovako ispašće od Del Potra. Nole uzima 14-ti gren slem bez ikakve sumnje. P.S. I reći da je bilo ko drugi bio sa druge strane mreže izgubio bi od Tima. Da je bio Djoković Tim bi isto tako izgubio. Nekako se uvek zaboravi na budućeg najboljeg svih vremena.

Leeds United !!!

pre 5 godina

Strasno ljudi,sta sve citam kazu za Rafu sljaker decko je sve,ne samo sljaker :D,lik 3 us opena 1 australiju ima i nekoliko mastersa na betonu takodje puno i finala izgubljenih,rafa kida na betonu sigurno ne ko na sljaci ali i na betonu ubija,zao mi je Tima zaista potencijal veliki!!! ali imao sam osecaj da ko da gledam Novaka kad igra protiv Rafe ili Fedexa ceo stadion protiv njega!..

despot

pre 5 godina

Najaci su ovi likovi koji su govorili kako je Nadal umoran i za Tima,sad opet kako je umoran za Delpa,ljudi Nadal ne zna sta je umor opustite se.
(Stefan, 5. septembar 2018 08:51)
Oporavice se uz pomoc prepareata "DROGA PORTOROZ"

sasa

pre 5 godina

nikada na jednom grend slemu nisam navijao za Nadala i Federera kao na ovom...za Federera jer bi isao na Novaka a za Rafu kako bi usao u zavrsnicu i potencijalno finale sa Djokovicem jer je to klasik tenise i gde bi Novak imao vece sanse od Rafe,ako bi Nadal uzeo turnir priblizio bi se Federeru po br gs...smatram da bi Novak lakse. pobedio Rafu ili Federera nego Delpa,Cilica,Nisikorija,Tima u finalu....Nadal je ranjiv i tesko da ce proci Delpa iako bi to voleo

ekg

pre 5 godina

Nadal ima dosta vremena za odmor. U Petak u deset igra sa Delpom...Verovatno ce biti spreman,mada naravno uvek ovakvi mecevi a narocito tri Rafina ostavljaju traga.

Milan

pre 5 godina

U tome i jeste štos. Sirovina Thiem puca kad krene dok se igra...samo čista snaga i da ga "sere" kao u prvom setu pa da se nada nečemu..

"ako za 6 meseci ne osetite boljitak, odlazim"-AVe 2012-te

pre 5 godina

Odlična vest za Noleta,najzad i njega malo da prigleda sreća i malo lakše osvaja trofeje ako se to može nazvati tako, pocepace ga Nole kao sfffinja masa dzak,jedva čekam...

ZORICA - CANADA

pre 5 godina

...mi malo stariji se secamo Ljube Moljca koji je znao da kaze: " Ja sam lep covek. Imam lepe crte lica ali nepravilno rasporedjene...." ....hihihi....Tako i ovaj mec. Do kraja cetvrtog seta, mali Thiem je u gemovima vodio 21:19, i imao realne sanse da IPAK izgubi mec. Ehhhh ta statistika, lopurda.... Elem, imao dosta osvojenih gemova, ali nepravilno rasporedjenih...

NADAL

pre 5 godina

Ko je ovde Tim a ko Nadal ? ��
(Dača, 5. septembar 2018 03:27

Nadal zvani apsolutna katastrofa.
(Mikii, 5. septembar 2018 03:27)

na cenjenom sportskom kanalu kaze komentator "jel moze rafael nadal da snese jaje u prvom setu" 4 0 40 30
(manjane, 5. septembar 2018 03:34)

hahahahhahaha 6:0
(Pulki, 5. septembar 2018 03:35)
=============================

Veliki pozdrav za sve vas!

Petar

pre 5 godina

Da nije mozda Mec Decenije? Smanji malo dozivljaj.
6:0 u prvom setu pokazuje kako su igrali.
Sta reci za ovogodisnji Vimbldon i meceve ND-RN, Anderson-RF?

sasa

pre 5 godina

Novak ako uzme US open ima sansu da opet ima u rukama sva 4 gs...moze on i RG da uzme ako se spremi fizicki...sve je to daleko al takav scenario je moguc...Djokovic je to...veliki sampion...

Mita

pre 5 godina

Khachanov - Nadal je bio atraktivniji meč od ovog. Tim je bio odličan, meč je bio dug, ali šta je Rus odigrao protiv Nadala to niko nikad nije!

Ns

pre 5 godina

Pratim sport oko trideset godina... Od lopte do kugle sto se kaze i snuker cak. Mogu reci da je bilo dvadesetak sportista koje sam gledao vrh, vrh.. Ali izdvajam tri naj jaca i naj dominantna. M Dordan, Tajson, Rafa... Ljudi "monstrumi" takve sportske gromada nevidjeno. Ima tu jos naravno ali ova trojica odskacu.

realno

pre 5 godina

Covek preokrene posle onako izgubljenog prvog seta, bori se kao lav, citav svet i rival mu odaju pocast za svu strast koju je uneo u ovaj sport, zelju za pobedom, sve ono sto je ovom sportu dao, samo u Srbiji imamo strucnjake koji pisu da se provukao.

Prajm

pre 5 godina

@srbin Verovatno se nikad nisi bavio sportom,pa ne znas na sta je ljudsko telo sposobno,ali bitno da si ti napisao da je hemicar,izadji iz kuce i idi vezbaj malo,zdravo se hrani i videces rezultate.

BgHQ

pre 5 godina

Sve je ovo lepo ali kad vidimo koliko se igraci muce zbog vrucine i vlage i kroz sta sve prolaze a znajuci za probleme sa globalnim zagrevanjem bilo bi dobro razmisliti o promeni kalendara takmicenja na GS turnirima.Tu pre svega mislim na AO i USO.Ovo je stvarno nehumano i opasno a narednih godina bice jos gore.

CroFed

pre 5 godina

Jedina dobra stvar u svemu za Nadala je to što će imati dan više odmora za razliku od ovih koji će danas igrati, možda se stigne regenrirati, možda. Inače će biti relativno laki zalogaj za Argentinca

psihijatar0711

pre 5 godina

@Sandzak
Rafa i Djokaj nezapamceni srecnici.. 
Da je Federer pola srece kao ova dvijica 30 grand slamova bi osvojio...
(Sandzak, 05. septembar 2018 08:34)

Da je Novak stvarno Djokaj a ne Djoković ne bi imao potrebu da pišeš bezvezne komentare

sky

pre 5 godina

Kako moze da bude taj brejk u petom setu, kad se u petom setu igra na razliku?Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Svetski Mega Car, 5. septembar 2018 08:06)Eto tako, pogrešili su. Tim i Nadal, sudije, delegati i svi ostali prisutni na terenu su pogrešili a novinari i svi gledaoci koji su pratili prenos nisu videli ovu grešku...dešava se...
(Aca, 05. septembar 2018 08:29) Na US Openu se ne igra na razliku jer je turnir od 5 setova, pravilo ce verovatno da se uvede i na ostalim mejdzorima. A ti Aco kad vec znas lepo objasni coveku a ne da pokazujes ruznu osobinu zajedljivosti.

neko normalan

pre 5 godina

Kako god da se završi meč ! Nadal je jak kao bik.

Sam kao pojava deluje zastrašujuće na terenu iako Tim se bori i odoleva muški protiv takve životinje kao što je Rafael.

maxim

pre 5 godina

@DusanEh Dušane ti treba da se zapitaš kako to da na prvog nosioca Nadala naleću Tim, DelPotro pa u finalu možda NoleA sa kim je to igrao 6 nosilac da bi došao do finala?
(Andjela, 05. septembar 2018 11:55)
Sreco, ozbiljan problem imas, ovo ti je dvadeseti isti komentar.

Mirko Kojotovski

pre 5 godina

Tim klasican udarač kao Vavrinka.Dok ide ide a kad stane nemaju plan B.Nadal je igrom menjajući je iz gema u gem na kraju pobedio.Mogao je i ranije alo ovaj lupanjem svaku brejk šansu pogodi.Pogotovo na 0 40 kod 5 5 peti set.Nadal je bio 60x na mreži. Bez prvog servisa sa igrom mogu da pobede samo Rafa i Nole.Po meni je bolji meč bio Kačanov Nadal.Svega je bilo u tom meču.Ne vidim kako mladi mogu šta uraditi pored Rafe i Noleta!?Zato i navijam za to finale.Još jedan blokbasters akcioni triler i megaspektakl u najavi

Vanja

pre 5 godina

To su igrači! Nisu se zalili na vruw?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Pufta, 5. septembar 2018 10:20)

Sta ima da se zale, jedva docekali na desetominutnu 'heat rule' pauzu u svlacionice, da malo dodju sebi. Usput budi receno, Nadal se u intervjuu na terenu posle meca pozalio na teske uslove.

Spyderco

pre 5 godina

Aaaau bre... prvi set sa krompirom za 25 minuta! Za sada ovaj bije k'o iz haubice, Rafa ne može ni da mu opepeli. Biće interesantno.

nik

pre 5 godina

ulazi se u peti set.Navijam za Nadala jer.smatram ako dobije ovo a posle ima kidanje I sa Del Potrom.I ko god da udje u finale bice sazvakan.A sa druge strange Novak na svojoj strani zreba ima stare musterije.Mada I musterija nekad znaju da "polude".Znaci bolje Rafa da dobije ovo,jer ovaj Mali moze da bude najgori protivnik u finalu,ako do njega dodje

pavke

pre 5 godina

Zasto se igrao tiebrek u 5 set ?
(Sandzak, 05. septembar 2018 11:40)

Namestaljka - da se ne umore, pa da što svežiji dodju do Djokovića. Sve se vrti oko Djokare. Jer - To je centar univerzuma.

Sabre

pre 5 godina

Ali ovaj Tim je rodjeni luzer decko. Ima sve.. udarce, kretanje.. samo nema ono glavno - glavu. Kad god je bitno, kad god treba da prelomi, on se ukaki i pokloni Nadalu. I sad umesto da vodi 2-1 on gubi 2-1. A protiv Nadala zna se ko jedino moze da preokrene 2-1...

srbin

pre 5 godina

@srbin Verovatno se nikad nisi bavio sportom,pa ne znas na sta je ljudsko telo sposobno,ali bitno da si ti napisao da je hemicar,izadji iz kuce i idi vezbaj malo,zdravo se hrani i videces rezultate.

Haha, druze trenirao sam godinama ovaj isti sport o kojem pisemo I takmicio se, ponikao u istom klubu(TK MLADOST BANJA LUKA) i imao prvi trenig sa sadasnjim Federerovim trenerom, sa kojim sam kasnije zajedno putovao na turnire i igrao iste.. Sada bih mogao ovde da ti pisem i pisem koliko sam se i cime sve bavio i bavim od sportova ali to sve nije bitno.. Imam dosta prijatelja trenera koji rade u inostranstvu i za razne agencije koje prate atp tour, pa cesto imaju priliku i da treniraju sa nekim od ovih igraca, javna tajna je da se Nadal dopinguje, to ne vidi samo onaj ko to ne zeli da vidi…..

sakupljač minusa

pre 5 godina

Pazi ove što se nerviraju što se Nolu nije put skroz otvorio pa prozivaju za doping neki. Niko nije spominjao doping godinu dana, al sad ipak malo postalo frka pa se na vreme traži razlog u slučaju neuspeha. Što se meča tiče, problem Rafe je to što on jako malo asova ima. I samim tim jako malo lakih poena. Protivnik njemu u jednom meču napravi asova kolko on u 3. Čak i u svom servisu on većinu poena mora da napravi iz igre. Znam, ipak svaki igrač ima neki nedostatak. Al kod Rafe se ovo baš ističe u statistici.

Вукосав

pre 5 godina

Доминик Тим у 4 сетапобеђује ако у четвртом не буде tie breaka. Ако буде, 3:2 за Бика.

hmm

pre 5 godina

Kako onda Novak igra 6 i po sati protiv Nadala i pobedi? Na cemu? Nece da bude rodjaci, da bilo kakav stimulans moze da vas nauci forhendima, bekhendima. Drugo, svaki od ovih rivala je jednako spreman kao Nadal, ukljucujuci i Novaka, kako to? Koliko puta je Nole igrao maratone iz kola u kolo? Ao 2012?

srbin

pre 5 godina

Постоји један "начин", већином непознат за нас Србе (нажалост), којим су Новак и Рафа дошли то те невероватне физичке спреме по којој су и познати током целе каријере. Тај "начин" је упорност, жеља, воља, љубав према спорту, одрицање од раног детињства, лудачко тренирање и све остало што иде уз то. Ако треба да те потсећам управо је Новак особа која је играла у два дана прво меч од 5 сати, а онда и један од 5:53 (АО 2012)….

Koliko godina je Novak tada imao ? Nadal ima 32 godine i toliko istroseno telo da je NEMOGUCE oporavljati se i igrati na ovom nivou dan za danom bez "pomoci sa strane"... Zasto teniseri prestaju da igraju posle tridesete, ne zato sto izgube brzinu ili snagu, problem je u sposobnosti organizma da se oporavi kada se igraju teski mecevi u nizovima (jednom prilikom je Sampras o tome pricao)..Druga stvar, Novak je 8 kg laksi od Nadala (iako 3 cm visi) iz tog razloga ima puno manju snagu udaraca ali bi logicno bilo da moze vise da trci...Takodje Nadalov stil tenisa je puno defanzivniji (iako sada manje nego ranije), sto iziskuje vise trcanja i na kraju ti njegovi nenormalni spinovi trose puno vise snage nego kada se igra ravno...

Goksi

pre 5 godina

Rafa i Djokaj nezapamceni srecnici..
Da je Federer pola srece kao ova dvijica 30 grand slamova bi osvojio...
(Sandzak, 05. septembar 2018 08:34)

Da je Novak stvarno Djokaj a ne Djoković ne bi imao potrebu da pišeš bezvezne komentare
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (psihijatar0711, 5. septembar 2018 09:59) # Link komentara
Koliko neko treba da ne zna da bi ovo lupio? I Nadal i Djoković imaju bolji medjusobni skor sa džemperkom. Na GS Nadal 9-3 , Djoković 8-5 od toga 3-1 u finalima. Dovoljno je srećan što nisu ista generacija inače Rodja ne bi imao ni 10 GS titula. lako je bilo osvajati titule kad nije bilo nikakve konkurencije. Betonirani treći na rang listi u to vreme nikad u svojoj karijeri nije ni GS polufinale imao

Dr.No

pre 5 godina

Da je Thiem igrao pametnije verovatno bi pobedio,previse je raspaljivao po loptici i preterao u agresivnosti. Slazem se da se mora izuzetno agresivno na Nadala,ali preterivao je iz ne izgradjenih pozicija. Kacanov je igrao lepse,pametnije,ali Thiem je trenutno bolji. Rafa definitivno ranjiv ovaj USO,cesto je pravio neocekivane greske kad bi napao,potpuno nesiguran na mrezi sto totalno neprilici Nadalu,malo poena posle servisa. Rekao bih da Delpo ima sansu pogotovo sto je Rafa 3 poslednja GS susreta sa njim resio u svoju korist bas u ovoj fazi! Vreme je da se to prekine,kvalitetan je Delpo igrac da uvek gubi,ali ipak Rafa je to,psihicki najjaci igrac ikada i kad udje u ovu fazu turnira veliki je favorit. Ipak,cini mi se da Rafa igra slabije nego na Wimbledonu i da moze da stane ove godine u 1/2 finalu.

Tihomir

pre 5 godina

Do ovog meča Federer je bio jedini koji je "podelio" krompire i Rafi i Đokeru, još dok su bili "petlići". Više nije jedini, s tim što je to Tim uspeo sa iskusnim (mada "rovitim") Novakom na RG '17. i sa prvoplasiranim na ATP-listi - na USO '18!

ZnanjeImanje

pre 5 godina

Aj ne lupajte ...ovaj verovatno ima "asmu " kao Serena ...pa koriste odredjene " lekove " za asmu... više mi je muka od ovi hemičari...da bre ništa ne koristi...kosa mu počela opada u 25godinu...ne vidim da je genski... kolko vidim cela familija ima baš baš gustu i jaku kosu...

Milan

pre 5 godina

Kakav potez Rafe!!! Preskocio mrezu i zagrlio Tima na njegovom delu terena. Ljudina. Posle onakve borbe...
Mec turnira trenutno.
(?, 5. septembar 2018 08:08)

Zato sto je pobedio, pogledajte nekoliko primera kako se pozdravljao kad je pobedjivao i gubio od Novaka pa onda pisite o nekoj ljudini.

Mikii

pre 5 godina

Prvi ser ne racunam, taj nivo ne moze da se drzi citav mec.
(Baticca, 05. septembar 2018 05:35)

Prvi set ne racunaj, jer Nadal ne moze da bude toliko los ceo mec. To je prava recenica.

D

pre 5 godina

Rafailo jedino odlučujući set odigrao kako spada, a u ostalima je bio uglavnom rezerviran. Da i ne spominjem početni jer je prošao kao bos po trnju. Vodeći tenisač i branitelj naslova osvojio je samo sedam poena. I ostao na nuli!



Budući da trnja na središnjemu terenu nije bilo, završni je intervju odradio u čarapama. Nesvakidašnja scena, ali i pokazatelj da je jedva čekao maknuti stopala iz obuće koja se užarila nakon gotovo 300 minuta divovske borbe.



Na kraju je Thiem osvojio 171, a Nadal 165 poena. No najvažniji je onaj zadnji koji je Austrijanac darovao katastrofalno smečirajući. Ništa čudno. Uvjeti su bili pakleni, stoga smo gledali festival promašaja. Nadal je oduševio izlascima na mrežu, čak 56 puta skratio poen, ali valja reći i da je zicer propustio pretvoriti u zaključnu loptu na protivnikov servis. Umjesto da lopticu elegatno prebaci na drugu stranu, zakucao ju je u dno mreže. I morao nastaviti mučenje što je završeno u 13. igri. Sreća njegova što je američki GS jedini koji ne dopušta da se 5. set igra u nedogled.



Slijedi Delpo koji se poigrao s Iznerčićem, ali on je ipak manja prijetnja zbog toga što na bekhendu nije tako ubojit kao Thiem. Austrijančeve teške lopte Nadal često puta nije mogao kontrolirati čak ni forhendom. Jasno, Argentinac ima manje sati u nogama, stoga će mnogo ovisiti i o Nadalovu zdrastvenomu stanju. Žuljevi i koljeno na izmaku su snaga, ali valja stisnuti zube i odraditi ta dva susreta. Može to Rafailo...

ernesto che

pre 5 godina

Dobro je za turnir sto je prosao nadal, da da legitimitet djokovicevoj tituli, jer realno, fed ispao, da je i nadal ispao, to bi bio penal za djokovica a federer je izveo bar 15 takvih penala, prosto to ne bi bilo to, mada ko danas pamti kakve je sve bagdatise, federer imao u finalu, na kraju se samo recke broje.

booouu

pre 5 godina

Joj ovog sto se potpisuje ‘srbin’ al lupa... Ti si mozda samo prosao pored tk mladost bl. Ajde strucnjak objasni ako se Rafa dopinguje kako onda npr djokovic ili bilo ko drugi igra s njim 5h bez dopinga?! Nasmija me ovo jutro svojim komentarom :)

Nebojša

pre 5 godina

Posle jednog meča u pet setova sa Delpom na wimbldonu taj meč su okrivili da je zbog njega izgubio od Novaka bio čovek kao umoran e pa vidimo da nije zato izgubio eto ovde igra već tri maratona i gura dalje videćemo ga sa Delpom siguran sam da će dati sve od sebe da dobije i taj meč za veliko finale.

ajde

pre 5 godina

Rafailo je najveci borac u svetu sporta, u istoriji. I takvom mu se klanja citav svet, prvo rivali, pa fanovi i neutralni ljubitelji. Ali samo ovde imamo one koji pravila ne znaju, za tenis su culi 2011, najveci fizicki napor im je prebaciti daljinski iz leve u desnu, oni znaju da se neko dopinguje. Trenirajte vi bar godinu dana intezivno, vodite racuna o ishrani, pa da vidite kako bi kao amateri pucali od kondicije. Ovi momci su u treningu od tinejdzerskih dana, po svim vremenskim uslovima, spremni kao Spartanci.

Dragana

pre 5 godina

Nisam gledala ceo meč, samo peti set, drago mi je što je Nadal prošao. Ako su juče Federer i Milman završili meč u popodnevnim časovima, Nadal i Tim su sada igrali u ranim večernjim časovima.Upitniče (?), da li je tako?:-D:-D

Kolubarac

pre 5 godina

brate,Austrija..Kulturan normalan narod.
(Aleksej, 05. septembar 2018 09:11)

Istinu govoreći, Srbi su se kulturi učili od zapadnjaka, ali su se duhovno napajali sa istoka.

Mikii

pre 5 godina

I opet Nadal komplikuje sebi zivot. Identicna situacija kao sa Basilasvilijem. Kad su svi ocekivali da iskoristi brejk lopte i dokrajci protivnika, on ga vraca u igru. Neverovatno sta radi tako iskusan igrac.

King Roger

pre 5 godina

Zato Nadal nikad ne moze biti GOAT.Uvek sve na tezi nacin i to kad je u formi i prvi na svetu.A jos i ovaj krompir protiv nekog od kog ne bi smeo.Inace uvek sam govorio da od mladju generaciju najbolji je Tim jer je najbolji na GS.

Uzmi Nole 14.slem zele ti Grobari!

pre 5 godina

Vidi ga ovaj dole Sanchez (mislim da se tako potpisao),klasican primer zvezdása,njega nista i niko ne zanima sem zvezde,cak ni najveci sportista Srbije svih vremena Novak Djokovic,a na sve to Novak je zvezdas,strasno je to.. Zamislite sta bi bilo da je Nole Partizanovac na primer,koliko bi tu tek pljuvanja bilo po njemu.. DA, razlikujemo se mnogo,Grobari su gospoda za ove takozvane delije,verujte mi gospoda..

Buzdovan

pre 5 godina

@MACAK: Sine, meč Andersona i Iznera može da bude u konkurenciji za najdosadnije napucavanje godine, jeste trajao n-gemova, ali je kvalitetom miljama daleko od onoga što smo noćas gledali. Tim je imao Rafu "na tacni", ali ne i dovoljno snage i znanja u ključnim momentima. Realno, i da je on pobedio, ne bi bilo nezasluženo.

Andjela

pre 5 godina

@Dusan
Eh Dušane ti treba da se zapitaš kako to da na prvog nosioca Nadala naleću Tim, DelPotro pa u finalu možda Nole
A sa kim je to igrao 6 nosilac da bi došao do finala?

neko

pre 5 godina

@Djordje P Opet se Novakovi navijaci nasaju ocajnim izmorenim protivnicima u finalu kako bi se njihov mezimac najlakse docepao titule. Kakvi navijaci, takav i igrac. A da mu odma daju titulu da ne igra uopste?

darko

pre 5 godina

@Milan
I kad pobedi i kad izgubi on čestita ljudski i jeste LJUDINA, i nikad se ne pravda ovim i onim, čak i kad ceo svet vidi da je ceo meć skskutao na jednoj nozi...zs razliku od nekoga kome smeta sve i svašta

Dshn

pre 5 godina

Sve sve, ali ko te obuce druze Time? Crne patike, bele carape, crveni sorts, siva majica??? Ajde Rafa zavrsavaj to u 4 seta dosta je bilo. Uvek je sladje protiv tebe ili dede nego protiv ove nabedjene decurlije.

matori

pre 5 godina

Rafa se prilično ispromašivao na kraju četvrtog seta. TB je izgubio pod utiskom promašaja na mreži u posljednjem gemu tog seta kada je mogao da dobije brejk loptu...

Рико

pre 5 godina

Прошле сезоне када Рафа је освојио US Open, сви сте коментарисали како није имао правог протовника. Па ће сада Бик да покаже да и са оваквим противницима може да освоји

Filip

pre 5 godina

Rafa gubi sledeći meč, ne što je slabiji od delpa, već sindrom noleeee, isto kao i Federer što je uradio, živi bili pa videli
(prle, 05. septembar 2018 11:55
Pogresio si, taj sindrom ima tvoj Nole. Koliko su se puta sastali kad je Djokovic bio u boljoj formi? Bar jednom mesecno. A koliko puta obrnuto, u poslednje dve godine. 2 puta.

m

pre 5 godina

cuj ovog znanjeimanje"koristi kvalitetno belo" ...nije to za to druze nemoj da te lazu...cuka bi mu stala posle pola sata onakvog napora pod onom vlagom i vrucinom...

...ko litar boze

pre 5 godina

Koliko godina je Novak tada imao ? Nadal ima 32 godine i toliko istroseno telo da je NEMOGUCE oporavljati se i igrati na ovom nivou dan za danom bez "pomoci sa strane"... Zasto teniseri prestaju da igraju posle tridesete, ne zato sto izgube brzinu ili snagu, problem je u sposobnosti organizma da se oporavi kada se igraju teski mecevi u nizovima
(srbin, 5. septembar 2018 11:58)

Znači Federer se dopinguje već osam godina, da ne pričam o mučenom Konorsu i Navratlovoj. ;)
A i Djokara je prebacio tridesetu, znači i on je počeo u zadnjih godinu dana, eto odgovora za ovaj nagli skok forme.

Gogo Đumić

pre 5 godina

(Mare, 5. septembar 2018 09:36)

Hahaha, to nije cena za kapucino nego za obicnu kafu, Tim je zaradio ogroman novac i od sponzora pa se ne bahati ko tvoj ljubimac, ima novca da vozi koji hoce auto pa vozi starudiju pogled ako ne verujes, dzabe ga branis. Gde nestade ovaj moj prvi komentar koji je objavljen pa ga sad odjednom nema? A nema ga zato što sam napisao da Novakova tašta dobija poslove od 30 000 evra bez tendera, nekome je u interesu da se ne ukalja ime ''prepoštenog'' Novaka koji radi mnogo mutnije radnje kad se kamere ugase, cilj ovog sajta je da ga predstave kao sveca a ne da prikazu realnost pa je ovaj koji je kopirao moj izbrisani komentar ''slucajno'' kopirao sve osim tog podatka. Ta porodica nije nimalo naivna kao sto mislite na celu sa vasim miljenikom i njegovim tatom. Nedavno se i striko prikljucio pa sad zajedno upravljaju vama koji ste toliko naivni da verujete samo onome sto vidite. Za vas je svako ko je uspesan ujedno i predobar covek sa najboljim osobinama. Cim neko gubi kao Kruniceva na primer odma krece pljuvacina. To ste vi, samo gledate ljude kroz uspeh i zato nam tako i ide u zemlji. Sporcki pozdrav.

Sasa

pre 5 godina

Dobar mec, steta sto ovo nije bilo finale vec cetvrtfinale.
(BODIBOND, 05. septembar 2018 12:01)

Finale se zna kome je namenjeno, ceka te jos jedna neprospavana noc.

Митар Пфк

pre 5 godina

И то је то од рафе , вјероватно крај сезоне ..Очекује се рутински тријумф гаучоса наравно ...

darko

pre 5 godina

Dobar ovaj Tim, i Djokovica je mlatio sa nulom, ali taj meč je i dobio (zbog tog meča se niko ne usudjuje da komentariše i podsmeva se).
- Kad sam jutros krenuo na posao oni su počeli taj brejk četvrtog seta, a vidim da su igrali i peti. E sad, da je Djokovic u pitanju, ovde bi se kukalo kako ima manje vremena za odmor od Delpa.

neko normalan

pre 5 godina

Samo na US Openu se igra u tajbrejku dok na ostalim GS na razliku. Vrhunski meč koji je oblikovao fantastičnim poenima sa jedne i druge strane Nadal je bik sa izuzetno mentalnom čvrstinom i upornošću koju samo on poseduje u ovakvim situacijama. Tim je odigrao maestralno i malo mu falilo da eliminiše branioca titule. Kad se pogleda na kraju obojica su zaslužili da idu dalju da je bilo moguće ovako morao je jedan proći a to je bio El'matador. Stoga čestitke Rafi sa Delpo ima da bude još čupavije ako ne kao ovaj duel ponovni da se gleda.

Andjela

pre 5 godina

@(komedija, 5. septembar 2018 22:00
Ne teraš šegu sa nama...
Zašto je Rafa neponovljiv u istoriji tenisa?
Iz jednog razloga:
ima prosečan servis (jačina udarca slaba, poen može da postigne samo ako je super precizan pri izvođenju servisa). Znači priroda ti nije dala UBITAČAN SERVIS ali to ga nije sprečilo da osvoji tolike titule. Pa kako ih je osvojio?
Pa na ZNANJE SVIH VRSTA UDARACA U TENISU. Pobeđivao je ZNANJe , gradio poene a ne na MIŠIĆE To ti je ta tvoja KOMPLETNOST

DinteRinoRopulus

pre 5 godina

Uf, kakav mec. Drago mi je da je Nadal izasao kao pobednik. Posle Novaka moj omiljeni teniser i jasno je koje finale prizeljkujem ali mislim da bi ovaj put Delpo mogao da izadje kao pobednik iz polifinala sa Rafom. Deluje dosta dobro na turniru do sada. Bice zanimljivo.

Milan

pre 5 godina

17 gs, 33 mastersa - ukupno 50 najvecih turnira...ima li ko vise? Federer 20 gs i 26 mastersa, djole 14 gs i 31 masters...sta god bilo, nadal je ovim ulaskom u polufinale prakticno overio prvo mesto na kraju godine...brani 500 iz pekinga i finale mastersa u shangaju do kraja godine, koje je igrao sa federerom...znaci federer ne moze da ga stigne...ostaje mu da dopuni malo poene na zavrsnom masteru odakle se prosle godine povukao...prvedeno u nedelje ostavice i djola po broju nedelja provedenih na prvom mestu...a ako kojim slucajem osvoji 18 gs sad, ne skinu ga niko do sezone sljake...tek tada ce biti naredna prilika...

King Roger

pre 5 godina

@Tihomir.Za tebe su Nadal 2011 i Djokovic 2012 bili petlici?.Tad su "petlici" dobili krompir.Pa ti vise ne znas sta ces od ljubomore.Pa budi barem malo realan u zivot.

Prajm

pre 5 godina

@Srbin Druze ne lupaj vec ti se smeje narod,dovoljno si se obrukao,bitno da ti znas ko sta uzima,onda su i Federer i Djokovic na nedoz supstancama.

GM

pre 5 godina

Teraju ljude da pocinju ovako kasno i zavrse u 2 ujutru, kao da nije moglo da pocne ranije...

Nego bezpotrebno stavljaju da pocne mec u 9-10 kao da znaju da ce da se igra 2 seta i da ce neko da preda, a ne da je moguce 5.

ma da

pre 5 godina

@komedija Nadal je sa 24 godine imao sve osvojene gren slemove i olimpijsko zlato. Za razliku od Federera i Novaka koji su jedini gren slem na sljaci, garos, osvojili samo jednom, on je na njihovim podlogama osvajao gren slemove vise puta, 2 vimbldona i 3 us opena, plus titula u Australiji. Covek je osvojio najvise mastersa, trijumfujuci na razlicitim podlogama, ima 17 gren slemova za sada. Jedno su navijacke strasti, drugo je realnost. Koga briga sto nije osvojio zavrsni masters, turnir na kome je u toku trajanja moguce igracu naci zamenu. To je marketinski turnir, spektakl za sponzore i medije. Bas je Nadalu mnogo stalo, a i teniskoj istoriji to sto ga nije osvojio. Samo se gren slemovi broje. I Rodzer ih ima najvise, ali ono sto ostaje mrlja u pricama o najboljem u istoriji je dominacija Nadala u medjusobnim duelima, i to dok su bili u zenitu. Da Nadal ima pobedu, dve, tri viska me bi znacilo nista, ali toliko je tokom karijere dominirao nad Federerom, tako da nema mnogo dileme da je bolji igrac. Federer moze da bude sto puta elegantniji, cinjenica je da je Nadal u vecini duela nalazio resenje i pravu taktiku da ga pobedi.

Samba

pre 5 godina

A ti Aco kad vec znas lepo objasni coveku a ne da pokazujes ruznu osobinu zajedljivosti.
(sky, 5. septembar 2018 10:34)

A odkud ti znaš da on stvarno ne zna?
Možda samo troluje i provocira?

antiDebil

pre 5 godina

Eh Dušane ti treba da se zapitaš kako to da na prvog nosioca Nadala naleću Tim, DelPotro pa u finalu možda Nole
A sa kim je to igrao 6 nosilac da bi došao do finala?
(Andjela, 5. septembar 2018 11:55)

Djole jos nije stigao do finala, veceras igra protiv Federera i Djokoviceve sanse u tom mecu su male, gde ce on protiv king goata i tako tih stvari...
Nadal takodje nije stigao do finala i nece mu biti nimalo jednostavno protiv DelPotra. Ako DelPotro bude servirao za set, kao sto je Kacanov imao priliku da povede 2-0 ili Tim 2-1, DelPotro ce, za razliku od te dvojice, osvojiti taj servis gem. Nadal ima srece sto ima jedan dodatni dan za odmor...

Prajm

pre 5 godina

@Roger Federer Je l Federer jos na turniru ili je ispao izvini nisam nesto pratio,sta je Federer osvojio ove sezone a da Stutgart 250 :D

komedija

pre 5 godina

(Milan, 05. septembar 2018 19:57)
Zaboravio si Završni Masters top osmorice:
- Federer 6 titula
- Novak 5 titula
- Rafa 0 (NULA)
Svaka čast Rafi, ali od svih velikana u istoriji najviše nekompletan igrač. Nema igru za indoor. Nijedna indoor titula za celu karijeru. Nijedan završni masters osmorice najboljih. Bruka! Jedino mu je Sampras blizu po nekompletnosti jer nije imao igru za šljaku nikada.

mrgud

pre 5 godina

prle

Ma da, uspesni, omiljeni, bogati, lepo vaspitani Rafa sigurno ima sindrom Djole, a ne onaj koji Djoleta smesta u centar univerzuma i sopstvenog zivota, pa misli da je i sa drugima tako.

antiDebil

pre 5 godina

Eh Dušane ti treba da se zapitaš kako to da na prvog nosioca Nadala naleću Tim, DelPotro pa u finalu možda Nole
A sa kim je to igrao 6 nosilac da bi došao do finala?
(Andjela, 5. septembar 2018 11:55)

Djole jos nije stigao do finala, veceras igra protiv Federera i Djokoviceve sanse u tom mecu su male, gde ce on protiv king goata i tako tih stvari...
Nadal takodje nije stigao do finala i nece mu biti nimalo jednostavno protiv DelPotra. Ako DelPotro bude servirao za set, kao sto je Kacanov imao priliku da povede 2-0 ili Tim 2-1, DelPotro ce, za razliku od te dvojice, osvojiti taj servis gem. Nadal ima srece sto ima jedan dodatni dan za odmor...

srbin

pre 5 godina

Ne mogu vise da gledam ovog hemicara, sa Kacanovom 4,5 sata pa onda 3,5 sata pa sada skoro pet sati i zadnji poen trci kao prvi, covek sa 32 godine toliko istrosen i ispovredjivan, po ovako teskim uslovima… I sada ce protiv Delpotra da igra kao da je prvi mec na turniru, zivi bili pa videli.

King Roger

pre 5 godina

Zato Nadal nikad ne moze biti GOAT.Uvek sve na tezi nacin i to kad je u formi i prvi na svetu.A jos i ovaj krompir protiv nekog od kog ne bi smeo.Inace uvek sam govorio da od mladju generaciju najbolji je Tim jer je najbolji na GS.

srbin

pre 5 godina

@srbin Verovatno se nikad nisi bavio sportom,pa ne znas na sta je ljudsko telo sposobno,ali bitno da si ti napisao da je hemicar,izadji iz kuce i idi vezbaj malo,zdravo se hrani i videces rezultate.

Haha, druze trenirao sam godinama ovaj isti sport o kojem pisemo I takmicio se, ponikao u istom klubu(TK MLADOST BANJA LUKA) i imao prvi trenig sa sadasnjim Federerovim trenerom, sa kojim sam kasnije zajedno putovao na turnire i igrao iste.. Sada bih mogao ovde da ti pisem i pisem koliko sam se i cime sve bavio i bavim od sportova ali to sve nije bitno.. Imam dosta prijatelja trenera koji rade u inostranstvu i za razne agencije koje prate atp tour, pa cesto imaju priliku i da treniraju sa nekim od ovih igraca, javna tajna je da se Nadal dopinguje, to ne vidi samo onaj ko to ne zeli da vidi…..

ZnanjeImanje

pre 5 godina

Nadal ako pobedi Delpa i osvoji turnir...to znaci da koristi kvalitetno belo...ajde brw ljudi da se ne kažemo , protiv Kacanova četri ipo sata ,zatim meč od tri ipo sata i ovaj od 5 sati...ljudi ne budalite ovakvi umori su poznati recimo Amstrongu...pa se kasnije ustanovilo da je decenijama bio pod raznorazni maligani...

ZnanjeImanje

pre 5 godina

Aj ne lupajte ...ovaj verovatno ima "asmu " kao Serena ...pa koriste odredjene " lekove " za asmu... više mi je muka od ovi hemičari...da bre ništa ne koristi...kosa mu počela opada u 25godinu...ne vidim da je genski... kolko vidim cela familija ima baš baš gustu i jaku kosu...

"ako za 6 meseci ne osetite boljitak, odlazim"-AVe 2012-te

pre 5 godina

Odlična vest za Noleta,najzad i njega malo da prigleda sreća i malo lakše osvaja trofeje ako se to može nazvati tako, pocepace ga Nole kao sfffinja masa dzak,jedva čekam...

Bardami

pre 5 godina

Finale Delpo-Djoković i definitivno. Da nije igrao sa Timom, koji je šljaker kao i on, a sa nekim jačim kome odgovara betonska podloga, Nadal bi izgubio. Ovako ispašće od Del Potra. Nole uzima 14-ti gren slem bez ikakve sumnje. P.S. I reći da je bilo ko drugi bio sa druge strane mreže izgubio bi od Tima. Da je bio Djoković Tim bi isto tako izgubio. Nekako se uvek zaboravi na budućeg najboljeg svih vremena.

Ns

pre 5 godina

Pratim sport oko trideset godina... Od lopte do kugle sto se kaze i snuker cak. Mogu reci da je bilo dvadesetak sportista koje sam gledao vrh, vrh.. Ali izdvajam tri naj jaca i naj dominantna. M Dordan, Tajson, Rafa... Ljudi "monstrumi" takve sportske gromada nevidjeno. Ima tu jos naravno ali ova trojica odskacu.

despot

pre 5 godina

Najaci su ovi likovi koji su govorili kako je Nadal umoran i za Tima,sad opet kako je umoran za Delpa,ljudi Nadal ne zna sta je umor opustite se.
(Stefan, 5. septembar 2018 08:51)
Oporavice se uz pomoc prepareata "DROGA PORTOROZ"

Milan

pre 5 godina

Ne vredi, nateram sebe da navijam za Tima i uvek kada treba da odigra on čokira. A Rafa, čovek je neverovatan, kakva mentalna čvrstina, upornost. Doduše u Safinovom SSSR-u ne bi uspeo kao takav, ali eto srećom pa je Španac :)

Митар Пфк

pre 5 godina

И то је то од рафе , вјероватно крај сезоне ..Очекује се рутински тријумф гаучоса наравно ...

Larry

pre 5 godina

Ne bi bas reko da je mec sezone, ipak je polufinale Wimbledon-a za nijansu bolje zbog igraca a i sobzirom da je polufinale. Cak je i mec bio kvalitetniji, plus 10:8 u 5om.

Mare

pre 5 godina

Pa jok, neće da se folira ko đoković, da psuje publiku kad ne ide i da lomi rekete, da se svađa sa sudijom a posle kad pobedi da stavlja periki. Tim ne vozi ništa i stanuje skromno, ne kupuje kuće u majamiju za 10 miliona evra nego živi u svojoj zemlji. Takav čovek treba biti uzor a ne ovaj u čijem je kafiću kafa 250 dinara a šatro dobar momak, jeste ali samo pred kamerama.
(Gogo Đumić, 5. septembar 2018 08:55)

1. Djokovic svaku put kaze hvala kada mu donesu peskir, kao i svaki drugi teniser
2. Tim nema ni 10 deo zarade koju Djokovic ima na turnirima i generalno jos uvek nije u stanju bas da se bahati sa vilama po svetu. A ti se ne foliraj da bi ziveo u stanu od 50m2 i da si milioner.
3. Ta cena kafe (kapućino npr) je standardna za kafiće u Beogradu, čisto da te obavestim.
4. Nije Djokovic prosvetitelj, pa da prosveti sopstvenu taštu da bude poštena
5. Djokovic ne plaća porez, ali njegova humanitarna organzaija je "upumpala" vise para u drzavu Srbiju kroz razne fondove, nego sto ces ti dati za porez u narednih 100 godina.

Nemoj biti maliciozan bez argumenata.

Andjela

pre 5 godina

@Dusan
Eh Dušane ti treba da se zapitaš kako to da na prvog nosioca Nadala naleću Tim, DelPotro pa u finalu možda Nole
A sa kim je to igrao 6 nosilac da bi došao do finala?

pavke

pre 5 godina

Zasto se igrao tiebrek u 5 set ?
(Sandzak, 05. septembar 2018 11:40)

Namestaljka - da se ne umore, pa da što svežiji dodju do Djokovića. Sve se vrti oko Djokare. Jer - To je centar univerzuma.

mi_smo_sremci_vise_nam_stomaci

pre 5 godina

Djokovic osvaja turnir bez nekih vecih problema,tempira formu i jos vaznije ima zelju a tada protivnici gube jos u svlacionici

Djordje P

pre 5 godina

Noletu ne lezi Del Potro, tako da se nadam da Nadal pobedjuje u polufinalu u pet duuugackih setova. Bolje izmoreni Nadal, nego bilo kakav Huan Martin!

Milan

pre 5 godina

Kakav potez Rafe!!! Preskocio mrezu i zagrlio Tima na njegovom delu terena. Ljudina. Posle onakve borbe...
Mec turnira trenutno.
(?, 5. septembar 2018 08:08)

Zato sto je pobedio, pogledajte nekoliko primera kako se pozdravljao kad je pobedjivao i gubio od Novaka pa onda pisite o nekoj ljudini.

Uzmi Nole 14.slem zele ti Grobari!

pre 5 godina

Vidi ga ovaj dole Sanchez (mislim da se tako potpisao),klasican primer zvezdása,njega nista i niko ne zanima sem zvezde,cak ni najveci sportista Srbije svih vremena Novak Djokovic,a na sve to Novak je zvezdas,strasno je to.. Zamislite sta bi bilo da je Nole Partizanovac na primer,koliko bi tu tek pljuvanja bilo po njemu.. DA, razlikujemo se mnogo,Grobari su gospoda za ove takozvane delije,verujte mi gospoda..

srbin

pre 5 godina

Постоји један "начин", већином непознат за нас Србе (нажалост), којим су Новак и Рафа дошли то те невероватне физичке спреме по којој су и познати током целе каријере. Тај "начин" је упорност, жеља, воља, љубав према спорту, одрицање од раног детињства, лудачко тренирање и све остало што иде уз то. Ако треба да те потсећам управо је Новак особа која је играла у два дана прво меч од 5 сати, а онда и један од 5:53 (АО 2012)….

Koliko godina je Novak tada imao ? Nadal ima 32 godine i toliko istroseno telo da je NEMOGUCE oporavljati se i igrati na ovom nivou dan za danom bez "pomoci sa strane"... Zasto teniseri prestaju da igraju posle tridesete, ne zato sto izgube brzinu ili snagu, problem je u sposobnosti organizma da se oporavi kada se igraju teski mecevi u nizovima (jednom prilikom je Sampras o tome pricao)..Druga stvar, Novak je 8 kg laksi od Nadala (iako 3 cm visi) iz tog razloga ima puno manju snagu udaraca ali bi logicno bilo da moze vise da trci...Takodje Nadalov stil tenisa je puno defanzivniji (iako sada manje nego ranije), sto iziskuje vise trcanja i na kraju ti njegovi nenormalni spinovi trose puno vise snage nego kada se igra ravno...

Baticca

pre 5 godina

Kraj 3ceg seta. Stice se utisak da Rafa moze da brejkne svakog kad god hoce. I to dva gema za redom. Prvo Kačanov sad Tim. Oba puta za ovi serviraju za set. Strasno.Pritom Nadal nikad agresivniji prva kraca lopta, bum. Prvi ser ne racunam, taj nivo ne moze da se drzi citav mec. Dakle igra na veliki rizik

Aleksej

pre 5 godina

onaj decak Timu donosi peskir a ovaj mu kaze : hvala. e pa svaka mu cast, izgleda kao mnogo dobar momak !
(dr, 05. septembar 2018 04:01Austrija brate,Austrija..Kulturan normalan narod.

Stefan

pre 5 godina

Najaci su ovi likovi koji su govorili kako je Nadal umoran i za Tima,sad opet kako je umoran za Delpa,ljudi Nadal ne zna sta je umor opustite se.

Milan

pre 5 godina

U tome i jeste štos. Sirovina Thiem puca kad krene dok se igra...samo čista snaga i da ga "sere" kao u prvom setu pa da se nada nečemu..

sasa

pre 5 godina

Novak ako uzme US open ima sansu da opet ima u rukama sva 4 gs...moze on i RG da uzme ako se spremi fizicki...sve je to daleko al takav scenario je moguc...Djokovic je to...veliki sampion...

Gogo Đumić

pre 5 godina

(Mare, 5. septembar 2018 09:36)

Hahaha, to nije cena za kapucino nego za obicnu kafu, Tim je zaradio ogroman novac i od sponzora pa se ne bahati ko tvoj ljubimac, ima novca da vozi koji hoce auto pa vozi starudiju pogled ako ne verujes, dzabe ga branis. Gde nestade ovaj moj prvi komentar koji je objavljen pa ga sad odjednom nema? A nema ga zato što sam napisao da Novakova tašta dobija poslove od 30 000 evra bez tendera, nekome je u interesu da se ne ukalja ime ''prepoštenog'' Novaka koji radi mnogo mutnije radnje kad se kamere ugase, cilj ovog sajta je da ga predstave kao sveca a ne da prikazu realnost pa je ovaj koji je kopirao moj izbrisani komentar ''slucajno'' kopirao sve osim tog podatka. Ta porodica nije nimalo naivna kao sto mislite na celu sa vasim miljenikom i njegovim tatom. Nedavno se i striko prikljucio pa sad zajedno upravljaju vama koji ste toliko naivni da verujete samo onome sto vidite. Za vas je svako ko je uspesan ujedno i predobar covek sa najboljim osobinama. Cim neko gubi kao Kruniceva na primer odma krece pljuvacina. To ste vi, samo gledate ljude kroz uspeh i zato nam tako i ide u zemlji. Sporcki pozdrav.

neko

pre 5 godina

@Djordje P Opet se Novakovi navijaci nasaju ocajnim izmorenim protivnicima u finalu kako bi se njihov mezimac najlakse docepao titule. Kakvi navijaci, takav i igrac. A da mu odma daju titulu da ne igra uopste?

Dshn

pre 5 godina

Sve sve, ali ko te obuce druze Time? Crne patike, bele carape, crveni sorts, siva majica??? Ajde Rafa zavrsavaj to u 4 seta dosta je bilo. Uvek je sladje protiv tebe ili dede nego protiv ove nabedjene decurlije.

Prajm

pre 5 godina

@srbin Verovatno se nikad nisi bavio sportom,pa ne znas na sta je ljudsko telo sposobno,ali bitno da si ti napisao da je hemicar,izadji iz kuce i idi vezbaj malo,zdravo se hrani i videces rezultate.

it’s my life

pre 5 godina

Au,ovo mi mirise na finale Djokovic-Del Potro.Ako Nadal ispadne najrealnija opcija.Mislim da će Novak osvojiti turnir.Najstabilniju igru od sve velike 3-ke je pokazao.Nadal se muci,Federer ispao.Prosto ne mogu da zamislim da jedan od njih 3 ne ode daleko.Bar do finala,..Neka to bude nas Novak

utzo

pre 5 godina

Sjajan mec! Tim servira 220km/h u taj brejku 5. seta. Ovaj ishod je bolji po Novaka. Nije ni Rafa ono sto je bio, ostavice ovo posledice. Samo da Novak prezivi sutra nocas...

Petar

pre 5 godina

Da nije mozda Mec Decenije? Smanji malo dozivljaj.
6:0 u prvom setu pokazuje kako su igrali.
Sta reci za ovogodisnji Vimbldon i meceve ND-RN, Anderson-RF?

Whoop

pre 5 godina

Odgledao sam ceo mec,mozete da ne volite Nadala ili da vam se ne svidja to je vasa stvar,ali ono sto je cinjenica da je ovaj covek najveci borac u istoriji sporta,covek je moralna gromada.Tim je igrao kao da je na nekim supstancama,i za kraj mozda Federer igra sa stilom,ali Nadal dize publiku na noge,njegovi poeni dizu masu i prave lom.

CroFed

pre 5 godina

Jedina dobra stvar u svemu za Nadala je to što će imati dan više odmora za razliku od ovih koji će danas igrati, možda se stigne regenrirati, možda. Inače će biti relativno laki zalogaj za Argentinca

Mita

pre 5 godina

Khachanov - Nadal je bio atraktivniji meč od ovog. Tim je bio odličan, meč je bio dug, ali šta je Rus odigrao protiv Nadala to niko nikad nije!

nata

pre 5 godina

Kako moze da bude taj brejk u petom setu, kad se u petom setu igra na razliku?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije
(Svetski Mega Car, 5. septembar 2018 08:06)

US Open je jedini slem koji ima tie break u 5om setu.


Gledala sam ceo mec i nisam mogla sa sigurnoscu da kazem ko ce pobediti. Svaka cast Domiju na igri, on stvarno zasluzuje da bude u top 10 i steta eto sto se nasao u eri velike trojke jer bi decko definitvno dominirao. Sto se tice Nadala bas mi je drago sto je prosao dalje. Ljudi mogu da kazu sta god zele o Federeru i Nadalu ali ja ne volim kad oni izgube u ranoj fazi. Jednostavno zelim da ova trojica nastave da vladaju scenom sto duze moguce i da se zablokiraju na tom vrhu pa da ova deca sto dolaze mogu samo jedino da mastaju o takvom uspehu u tim godinama.

Рико

pre 5 godina

Прошле сезоне када Рафа је освојио US Open, сви сте коментарисали како није имао правог протовника. Па ће сада Бик да покаже да и са оваквим противницима може да освоји

sakupljač minusa

pre 5 godina

Pazi ove što se nerviraju što se Nolu nije put skroz otvorio pa prozivaju za doping neki. Niko nije spominjao doping godinu dana, al sad ipak malo postalo frka pa se na vreme traži razlog u slučaju neuspeha. Što se meča tiče, problem Rafe je to što on jako malo asova ima. I samim tim jako malo lakih poena. Protivnik njemu u jednom meču napravi asova kolko on u 3. Čak i u svom servisu on većinu poena mora da napravi iz igre. Znam, ipak svaki igrač ima neki nedostatak. Al kod Rafe se ovo baš ističe u statistici.

Tihomir

pre 5 godina

Do ovog meča Federer je bio jedini koji je "podelio" krompire i Rafi i Đokeru, još dok su bili "petlići". Više nije jedini, s tim što je to Tim uspeo sa iskusnim (mada "rovitim") Novakom na RG '17. i sa prvoplasiranim na ATP-listi - na USO '18!

Filip

pre 5 godina

Rafa gubi sledeći meč, ne što je slabiji od delpa, već sindrom noleeee, isto kao i Federer što je uradio, živi bili pa videli
(prle, 05. septembar 2018 11:55
Pogresio si, taj sindrom ima tvoj Nole. Koliko su se puta sastali kad je Djokovic bio u boljoj formi? Bar jednom mesecno. A koliko puta obrnuto, u poslednje dve godine. 2 puta.

Вукосав

pre 5 godina

Тим српски зет. Зовемо га следеће године на кајмак и ајвар, да удара још јаче.

tennis

pre 5 godina

Kako moze da bude taj brejk u petom setu, kad se u petom setu igra na razliku?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Svetski Mega Car, 5. septembar 2018 08:06)

GS u NY-u je jedini na kojem se igra tiebreak. Sedi, jedan.

Aca

pre 5 godina

Kako moze da bude taj brejk u petom setu, kad se u petom setu igra na razliku?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Svetski Mega Car, 5. septembar 2018 08:06)

Eto tako, pogrešili su. Tim i Nadal, sudije, delegati i svi ostali prisutni na terenu su pogrešili a novinari i svi gledaoci koji su pratili prenos nisu videli ovu grešku...dešava se...

ernesto che

pre 5 godina

Dobro je za turnir sto je prosao nadal, da da legitimitet djokovicevoj tituli, jer realno, fed ispao, da je i nadal ispao, to bi bio penal za djokovica a federer je izveo bar 15 takvih penala, prosto to ne bi bilo to, mada ko danas pamti kakve je sve bagdatise, federer imao u finalu, na kraju se samo recke broje.

King Roger

pre 5 godina

@Tihomir.Za tebe su Nadal 2011 i Djokovic 2012 bili petlici?.Tad su "petlici" dobili krompir.Pa ti vise ne znas sta ces od ljubomore.Pa budi barem malo realan u zivot.

Mihael

pre 5 godina

Momci igraju 5 set, više od 4 sata, znoj lije sa njih dvojice a ovi bednici nazdravljaju sa pivom u sred serviranja.Nadal dva puta ne može da servira, neverovatno kakva je ova američka publika

aleksa

pre 5 godina

Sigurno u top 5 ako ne i u top 3 meca ove sezone... nadal nije kaznjen za brejk lopte.. gledam ceo mec strasno kako igra tim i kako udara servis je pronalazio uvek kad je najbitnije i u taj brejku peh na kraju ali sve pohvale ..rafa obloge na noge dan ipo odmor pa na delpa i on je umoran... idemo doktore

sasa

pre 5 godina

nikada na jednom grend slemu nisam navijao za Nadala i Federera kao na ovom...za Federera jer bi isao na Novaka a za Rafu kako bi usao u zavrsnicu i potencijalno finale sa Djokovicem jer je to klasik tenise i gde bi Novak imao vece sanse od Rafe,ako bi Nadal uzeo turnir priblizio bi se Federeru po br gs...smatram da bi Novak lakse. pobedio Rafu ili Federera nego Delpa,Cilica,Nisikorija,Tima u finalu....Nadal je ranjiv i tesko da ce proci Delpa iako bi to voleo

објавите ми коментар

pre 5 godina

Ne mogu vise da gledam ovog hemicara, sa Kacanovom 4,5 sata pa onda 3,5 sata pa sada skoro pet sati i zadnji poen trci kao prvi, covek sa 32 godine toliko istrosen i ispovredjivan, po ovako teskim uslovima… I sada ce protiv Delpotra da igra kao da je prvi mec na turniru, zivi bili pa videli.
(srbin, 05. septembar 2018 08:50)

Постоји један "начин", већином непознат за нас Србе (нажалост), којим су Новак и Рафа дошли то те невероватне физичке спреме по којој су и познати током целе каријере. Тај "начин" је упорност, жеља, воља, љубав према спорту, одрицање од раног детињства, лудачко тренирање и све остало што иде уз то. Ако треба да те потсећам управо је Новак особа која је играла у два дана прво меч од 5 сати, а онда и један од 5:53 (АО 2012). Они имају огромне могућности опоравка, од разних хладних купки, до хлађења у "фрижидерима" (не знам како се тачно зове) и због тога се опорављају много брже него што би било ко од нас коментатора. Мислим да је чак била вест у којој Мареј каже да, ако се меч заврши у 3 тек у 7 легне да спава (прес конференција, пут до хотела нек траје сат и по, пола сат нек је неко слављење после оваквог меча, па рачунајте колико траје опоравак). Овај човек (као и Новак, Роџер) је толико жртви претрпео за тенис да неће моћи да хода после вероватно (Новак и Роџер вероватно хоће моћи). Људи поштујте ове момке, они су живот дали за тенис (поштујте и све остале спортисте подразумева се). А то колико Надалу и целом његовом тиму, који је уз њега све време, значе ове победе можете видети на крају кад Рафина сестра почне да плаче (а ни Рафа није био далеко). После оптуживања било кога за нешто што није доказано, сетите се шта сте ви радили са 17 година са колико је Рафа добио Роџера први пут.

maxim

pre 5 godina

@DusanEh Dušane ti treba da se zapitaš kako to da na prvog nosioca Nadala naleću Tim, DelPotro pa u finalu možda NoleA sa kim je to igrao 6 nosilac da bi došao do finala?
(Andjela, 05. septembar 2018 11:55)
Sreco, ozbiljan problem imas, ovo ti je dvadeseti isti komentar.

komedija

pre 5 godina

(Milan, 05. septembar 2018 19:57)
Zaboravio si Završni Masters top osmorice:
- Federer 6 titula
- Novak 5 titula
- Rafa 0 (NULA)
Svaka čast Rafi, ali od svih velikana u istoriji najviše nekompletan igrač. Nema igru za indoor. Nijedna indoor titula za celu karijeru. Nijedan završni masters osmorice najboljih. Bruka! Jedino mu je Sampras blizu po nekompletnosti jer nije imao igru za šljaku nikada.

Dr.No

pre 5 godina

Da je Thiem igrao pametnije verovatno bi pobedio,previse je raspaljivao po loptici i preterao u agresivnosti. Slazem se da se mora izuzetno agresivno na Nadala,ali preterivao je iz ne izgradjenih pozicija. Kacanov je igrao lepse,pametnije,ali Thiem je trenutno bolji. Rafa definitivno ranjiv ovaj USO,cesto je pravio neocekivane greske kad bi napao,potpuno nesiguran na mrezi sto totalno neprilici Nadalu,malo poena posle servisa. Rekao bih da Delpo ima sansu pogotovo sto je Rafa 3 poslednja GS susreta sa njim resio u svoju korist bas u ovoj fazi! Vreme je da se to prekine,kvalitetan je Delpo igrac da uvek gubi,ali ipak Rafa je to,psihicki najjaci igrac ikada i kad udje u ovu fazu turnira veliki je favorit. Ipak,cini mi se da Rafa igra slabije nego na Wimbledonu i da moze da stane ove godine u 1/2 finalu.

antiDebil

pre 5 godina

Eh Dušane ti treba da se zapitaš kako to da na prvog nosioca Nadala naleću Tim, DelPotro pa u finalu možda Nole
A sa kim je to igrao 6 nosilac da bi došao do finala?
(Andjela, 5. septembar 2018 11:55)

Djole jos nije stigao do finala, veceras igra protiv Federera i Djokoviceve sanse u tom mecu su male, gde ce on protiv king goata i tako tih stvari...
Nadal takodje nije stigao do finala i nece mu biti nimalo jednostavno protiv DelPotra. Ako DelPotro bude servirao za set, kao sto je Kacanov imao priliku da povede 2-0 ili Tim 2-1, DelPotro ce, za razliku od te dvojice, osvojiti taj servis gem. Nadal ima srece sto ima jedan dodatni dan za odmor...

Spyderco

pre 5 godina

Aaaau bre... prvi set sa krompirom za 25 minuta! Za sada ovaj bije k'o iz haubice, Rafa ne može ni da mu opepeli. Biće interesantno.

haren

pre 5 godina

Steta sto Tim ovo nije dobio, bio je tako blizu, a i ne bi bilo nezasluzeno po prikazanoj igri.
Sta reci za Nadala, covek je sinonim upornosti. Neverovatna mentalna snaga!
Postovanje za obojicu!
Odavno bolji mec ne gledah.

D

pre 5 godina

Rafailo jedino odlučujući set odigrao kako spada, a u ostalima je bio uglavnom rezerviran. Da i ne spominjem početni jer je prošao kao bos po trnju. Vodeći tenisač i branitelj naslova osvojio je samo sedam poena. I ostao na nuli!



Budući da trnja na središnjemu terenu nije bilo, završni je intervju odradio u čarapama. Nesvakidašnja scena, ali i pokazatelj da je jedva čekao maknuti stopala iz obuće koja se užarila nakon gotovo 300 minuta divovske borbe.



Na kraju je Thiem osvojio 171, a Nadal 165 poena. No najvažniji je onaj zadnji koji je Austrijanac darovao katastrofalno smečirajući. Ništa čudno. Uvjeti su bili pakleni, stoga smo gledali festival promašaja. Nadal je oduševio izlascima na mrežu, čak 56 puta skratio poen, ali valja reći i da je zicer propustio pretvoriti u zaključnu loptu na protivnikov servis. Umjesto da lopticu elegatno prebaci na drugu stranu, zakucao ju je u dno mreže. I morao nastaviti mučenje što je završeno u 13. igri. Sreća njegova što je američki GS jedini koji ne dopušta da se 5. set igra u nedogled.



Slijedi Delpo koji se poigrao s Iznerčićem, ali on je ipak manja prijetnja zbog toga što na bekhendu nije tako ubojit kao Thiem. Austrijančeve teške lopte Nadal često puta nije mogao kontrolirati čak ni forhendom. Jasno, Argentinac ima manje sati u nogama, stoga će mnogo ovisiti i o Nadalovu zdrastvenomu stanju. Žuljevi i koljeno na izmaku su snaga, ali valja stisnuti zube i odraditi ta dva susreta. Može to Rafailo...

antiDebil

pre 5 godina

Eh Dušane ti treba da se zapitaš kako to da na prvog nosioca Nadala naleću Tim, DelPotro pa u finalu možda Nole
A sa kim je to igrao 6 nosilac da bi došao do finala?
(Andjela, 5. septembar 2018 11:55)

Djole jos nije stigao do finala, veceras igra protiv Federera i Djokoviceve sanse u tom mecu su male, gde ce on protiv king goata i tako tih stvari...
Nadal takodje nije stigao do finala i nece mu biti nimalo jednostavno protiv DelPotra. Ako DelPotro bude servirao za set, kao sto je Kacanov imao priliku da povede 2-0 ili Tim 2-1, DelPotro ce, za razliku od te dvojice, osvojiti taj servis gem. Nadal ima srece sto ima jedan dodatni dan za odmor...

NADAL

pre 5 godina

Ko je ovde Tim a ko Nadal ? ��
(Dača, 5. septembar 2018 03:27

Nadal zvani apsolutna katastrofa.
(Mikii, 5. septembar 2018 03:27)

na cenjenom sportskom kanalu kaze komentator "jel moze rafael nadal da snese jaje u prvom setu" 4 0 40 30
(manjane, 5. septembar 2018 03:34)

hahahahhahaha 6:0
(Pulki, 5. septembar 2018 03:35)
=============================

Veliki pozdrav za sve vas!

ivan

pre 5 godina

dobar meč.. igrao Tim iznad svojih mogućnosti i stalno menjao taktiku... bar u prva tri seta.
Međutim dečko, baš kao i Zverev, nije setovan u glavi za šampiona. Bljesnu na dva turnira, pokažu šta mogu i onda ih tri meseca nema nigde. Takva je cela generacija, pa ne čudi što u top 10 ima toliko "matoraca".

Sabre

pre 5 godina

Ali ovaj Tim je rodjeni luzer decko. Ima sve.. udarce, kretanje.. samo nema ono glavno - glavu. Kad god je bitno, kad god treba da prelomi, on se ukaki i pokloni Nadalu. I sad umesto da vodi 2-1 on gubi 2-1. A protiv Nadala zna se ko jedino moze da preokrene 2-1...

Dragana

pre 5 godina

Nisam gledala ceo meč, samo peti set, drago mi je što je Nadal prošao. Ako su juče Federer i Milman završili meč u popodnevnim časovima, Nadal i Tim su sada igrali u ranim večernjim časovima.Upitniče (?), da li je tako?:-D:-D

sky

pre 5 godina

Kako moze da bude taj brejk u petom setu, kad se u petom setu igra na razliku?Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Svetski Mega Car, 5. septembar 2018 08:06)Eto tako, pogrešili su. Tim i Nadal, sudije, delegati i svi ostali prisutni na terenu su pogrešili a novinari i svi gledaoci koji su pratili prenos nisu videli ovu grešku...dešava se...
(Aca, 05. septembar 2018 08:29) Na US Openu se ne igra na razliku jer je turnir od 5 setova, pravilo ce verovatno da se uvede i na ostalim mejdzorima. A ti Aco kad vec znas lepo objasni coveku a ne da pokazujes ruznu osobinu zajedljivosti.

Nebojša

pre 5 godina

Posle jednog meča u pet setova sa Delpom na wimbldonu taj meč su okrivili da je zbog njega izgubio od Novaka bio čovek kao umoran e pa vidimo da nije zato izgubio eto ovde igra već tri maratona i gura dalje videćemo ga sa Delpom siguran sam da će dati sve od sebe da dobije i taj meč za veliko finale.

Prajm

pre 5 godina

@Roger Federer Je l Federer jos na turniru ili je ispao izvini nisam nesto pratio,sta je Federer osvojio ove sezone a da Stutgart 250 :D

Milan

pre 5 godina

17 gs, 33 mastersa - ukupno 50 najvecih turnira...ima li ko vise? Federer 20 gs i 26 mastersa, djole 14 gs i 31 masters...sta god bilo, nadal je ovim ulaskom u polufinale prakticno overio prvo mesto na kraju godine...brani 500 iz pekinga i finale mastersa u shangaju do kraja godine, koje je igrao sa federerom...znaci federer ne moze da ga stigne...ostaje mu da dopuni malo poene na zavrsnom masteru odakle se prosle godine povukao...prvedeno u nedelje ostavice i djola po broju nedelja provedenih na prvom mestu...a ako kojim slucajem osvoji 18 gs sad, ne skinu ga niko do sezone sljake...tek tada ce biti naredna prilika...

Zuba

pre 5 godina

meni je Ćiska najbolja
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zivadin Zanedin Zidan, 5. septembar 2018 08:27)


A meni Nadalova sestra.

realno

pre 5 godina

Covek preokrene posle onako izgubljenog prvog seta, bori se kao lav, citav svet i rival mu odaju pocast za svu strast koju je uneo u ovaj sport, zelju za pobedom, sve ono sto je ovom sportu dao, samo u Srbiji imamo strucnjake koji pisu da se provukao.

nik

pre 5 godina

ulazi se u peti set.Navijam za Nadala jer.smatram ako dobije ovo a posle ima kidanje I sa Del Potrom.I ko god da udje u finale bice sazvakan.A sa druge strange Novak na svojoj strani zreba ima stare musterije.Mada I musterija nekad znaju da "polude".Znaci bolje Rafa da dobije ovo,jer ovaj Mali moze da bude najgori protivnik u finalu,ako do njega dodje

psihijatar0711

pre 5 godina

@Sandzak
Rafa i Djokaj nezapamceni srecnici.. 
Da je Federer pola srece kao ova dvijica 30 grand slamova bi osvojio...
(Sandzak, 05. septembar 2018 08:34)

Da je Novak stvarno Djokaj a ne Djoković ne bi imao potrebu da pišeš bezvezne komentare

hmm

pre 5 godina

Kako onda Novak igra 6 i po sati protiv Nadala i pobedi? Na cemu? Nece da bude rodjaci, da bilo kakav stimulans moze da vas nauci forhendima, bekhendima. Drugo, svaki od ovih rivala je jednako spreman kao Nadal, ukljucujuci i Novaka, kako to? Koliko puta je Nole igrao maratone iz kola u kolo? Ao 2012?

Goksi

pre 5 godina

Rafa i Djokaj nezapamceni srecnici..
Da je Federer pola srece kao ova dvijica 30 grand slamova bi osvojio...
(Sandzak, 05. septembar 2018 08:34)

Da je Novak stvarno Djokaj a ne Djoković ne bi imao potrebu da pišeš bezvezne komentare
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (psihijatar0711, 5. septembar 2018 09:59) # Link komentara
Koliko neko treba da ne zna da bi ovo lupio? I Nadal i Djoković imaju bolji medjusobni skor sa džemperkom. Na GS Nadal 9-3 , Djoković 8-5 od toga 3-1 u finalima. Dovoljno je srećan što nisu ista generacija inače Rodja ne bi imao ni 10 GS titula. lako je bilo osvajati titule kad nije bilo nikakve konkurencije. Betonirani treći na rang listi u to vreme nikad u svojoj karijeri nije ni GS polufinale imao

Sasa

pre 5 godina

Dobar mec, steta sto ovo nije bilo finale vec cetvrtfinale.
(BODIBOND, 05. septembar 2018 12:01)

Finale se zna kome je namenjeno, ceka te jos jedna neprospavana noc.

Вукосав

pre 5 godina

Доминик Тим у 4 сетапобеђује ако у четвртом не буде tie breaka. Ако буде, 3:2 за Бика.

Leeds United !!!

pre 5 godina

Strasno ljudi,sta sve citam kazu za Rafu sljaker decko je sve,ne samo sljaker :D,lik 3 us opena 1 australiju ima i nekoliko mastersa na betonu takodje puno i finala izgubljenih,rafa kida na betonu sigurno ne ko na sljaci ali i na betonu ubija,zao mi je Tima zaista potencijal veliki!!! ali imao sam osecaj da ko da gledam Novaka kad igra protiv Rafe ili Fedexa ceo stadion protiv njega!..

Mikii

pre 5 godina

Prvi ser ne racunam, taj nivo ne moze da se drzi citav mec.
(Baticca, 05. septembar 2018 05:35)

Prvi set ne racunaj, jer Nadal ne moze da bude toliko los ceo mec. To je prava recenica.

milann

pre 5 godina

Ih gledao ceo mec,sad lezem u 9. Ali ne zalim nikako,odlicna borbaaa!!!
P.S. Primetio sam da dosta vas se pita kada je Rafa izgubio poslednji put set sa nulom. Izgubio je prvi set protiv Kolsajbera u 3 kolu Majamija ne tako davne 2017. god. Sledeca 2 je dobio relativno lako.

ekg

pre 5 godina

Nadal ima dosta vremena za odmor. U Petak u deset igra sa Delpom...Verovatno ce biti spreman,mada naravno uvek ovakvi mecevi a narocito tri Rafina ostavljaju traga.

Duxerica

pre 5 godina

onaj decak Timu donosi peskir a ovaj mu kaze : hvala. e pa svaka mu cast, izgleda kao mnogo dobar momak !
(dr, 05. septembar 2018 04:01)
A nasa Kruniceva se prema njima ponasala sa takvom nadmenoscu da me bilo sramota.

booouu

pre 5 godina

Joj ovog sto se potpisuje ‘srbin’ al lupa... Ti si mozda samo prosao pored tk mladost bl. Ajde strucnjak objasni ako se Rafa dopinguje kako onda npr djokovic ili bilo ko drugi igra s njim 5h bez dopinga?! Nasmija me ovo jutro svojim komentarom :)

m

pre 5 godina

cuj ovog znanjeimanje"koristi kvalitetno belo" ...nije to za to druze nemoj da te lazu...cuka bi mu stala posle pola sata onakvog napora pod onom vlagom i vrucinom...

ajde

pre 5 godina

Rafailo je najveci borac u svetu sporta, u istoriji. I takvom mu se klanja citav svet, prvo rivali, pa fanovi i neutralni ljubitelji. Ali samo ovde imamo one koji pravila ne znaju, za tenis su culi 2011, najveci fizicki napor im je prebaciti daljinski iz leve u desnu, oni znaju da se neko dopinguje. Trenirajte vi bar godinu dana intezivno, vodite racuna o ishrani, pa da vidite kako bi kao amateri pucali od kondicije. Ovi momci su u treningu od tinejdzerskih dana, po svim vremenskim uslovima, spremni kao Spartanci.

Mikii

pre 5 godina

I opet Nadal komplikuje sebi zivot. Identicna situacija kao sa Basilasvilijem. Kad su svi ocekivali da iskoristi brejk lopte i dokrajci protivnika, on ga vraca u igru. Neverovatno sta radi tako iskusan igrac.

ZORICA - CANADA

pre 5 godina

...mi malo stariji se secamo Ljube Moljca koji je znao da kaze: " Ja sam lep covek. Imam lepe crte lica ali nepravilno rasporedjene...." ....hihihi....Tako i ovaj mec. Do kraja cetvrtog seta, mali Thiem je u gemovima vodio 21:19, i imao realne sanse da IPAK izgubi mec. Ehhhh ta statistika, lopurda.... Elem, imao dosta osvojenih gemova, ali nepravilno rasporedjenih...

Kolubarac

pre 5 godina

brate,Austrija..Kulturan normalan narod.
(Aleksej, 05. septembar 2018 09:11)

Istinu govoreći, Srbi su se kulturi učili od zapadnjaka, ali su se duhovno napajali sa istoka.

mrgud

pre 5 godina

prle

Ma da, uspesni, omiljeni, bogati, lepo vaspitani Rafa sigurno ima sindrom Djole, a ne onaj koji Djoleta smesta u centar univerzuma i sopstvenog zivota, pa misli da je i sa drugima tako.

darko

pre 5 godina

@Milan
I kad pobedi i kad izgubi on čestita ljudski i jeste LJUDINA, i nikad se ne pravda ovim i onim, čak i kad ceo svet vidi da je ceo meć skskutao na jednoj nozi...zs razliku od nekoga kome smeta sve i svašta

BgHQ

pre 5 godina

Sve je ovo lepo ali kad vidimo koliko se igraci muce zbog vrucine i vlage i kroz sta sve prolaze a znajuci za probleme sa globalnim zagrevanjem bilo bi dobro razmisliti o promeni kalendara takmicenja na GS turnirima.Tu pre svega mislim na AO i USO.Ovo je stvarno nehumano i opasno a narednih godina bice jos gore.

Samba

pre 5 godina

A ti Aco kad vec znas lepo objasni coveku a ne da pokazujes ruznu osobinu zajedljivosti.
(sky, 5. septembar 2018 10:34)

A odkud ti znaš da on stvarno ne zna?
Možda samo troluje i provocira?

DinteRinoRopulus

pre 5 godina

Uf, kakav mec. Drago mi je da je Nadal izasao kao pobednik. Posle Novaka moj omiljeni teniser i jasno je koje finale prizeljkujem ali mislim da bi ovaj put Delpo mogao da izadje kao pobednik iz polifinala sa Rafom. Deluje dosta dobro na turniru do sada. Bice zanimljivo.

darko

pre 5 godina

Dobar ovaj Tim, i Djokovica je mlatio sa nulom, ali taj meč je i dobio (zbog tog meča se niko ne usudjuje da komentariše i podsmeva se).
- Kad sam jutros krenuo na posao oni su počeli taj brejk četvrtog seta, a vidim da su igrali i peti. E sad, da je Djokovic u pitanju, ovde bi se kukalo kako ima manje vremena za odmor od Delpa.

Prajm

pre 5 godina

@Srbin Druze ne lupaj vec ti se smeje narod,dovoljno si se obrukao,bitno da ti znas ko sta uzima,onda su i Federer i Djokovic na nedoz supstancama.

Andjela

pre 5 godina

@(komedija, 5. septembar 2018 22:00
Ne teraš šegu sa nama...
Zašto je Rafa neponovljiv u istoriji tenisa?
Iz jednog razloga:
ima prosečan servis (jačina udarca slaba, poen može da postigne samo ako je super precizan pri izvođenju servisa). Znači priroda ti nije dala UBITAČAN SERVIS ali to ga nije sprečilo da osvoji tolike titule. Pa kako ih je osvojio?
Pa na ZNANJE SVIH VRSTA UDARACA U TENISU. Pobeđivao je ZNANJe , gradio poene a ne na MIŠIĆE To ti je ta tvoja KOMPLETNOST

neko normalan

pre 5 godina

Kako god da se završi meč ! Nadal je jak kao bik.

Sam kao pojava deluje zastrašujuće na terenu iako Tim se bori i odoleva muški protiv takve životinje kao što je Rafael.

matori

pre 5 godina

Rafa se prilično ispromašivao na kraju četvrtog seta. TB je izgubio pod utiskom promašaja na mreži u posljednjem gemu tog seta kada je mogao da dobije brejk loptu...

Mirko Kojotovski

pre 5 godina

Tim klasican udarač kao Vavrinka.Dok ide ide a kad stane nemaju plan B.Nadal je igrom menjajući je iz gema u gem na kraju pobedio.Mogao je i ranije alo ovaj lupanjem svaku brejk šansu pogodi.Pogotovo na 0 40 kod 5 5 peti set.Nadal je bio 60x na mreži. Bez prvog servisa sa igrom mogu da pobede samo Rafa i Nole.Po meni je bolji meč bio Kačanov Nadal.Svega je bilo u tom meču.Ne vidim kako mladi mogu šta uraditi pored Rafe i Noleta!?Zato i navijam za to finale.Još jedan blokbasters akcioni triler i megaspektakl u najavi

Vanja

pre 5 godina

To su igrači! Nisu se zalili na vruw?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Pufta, 5. septembar 2018 10:20)

Sta ima da se zale, jedva docekali na desetominutnu 'heat rule' pauzu u svlacionice, da malo dodju sebi. Usput budi receno, Nadal se u intervjuu na terenu posle meca pozalio na teske uslove.

...ko litar boze

pre 5 godina

Koliko godina je Novak tada imao ? Nadal ima 32 godine i toliko istroseno telo da je NEMOGUCE oporavljati se i igrati na ovom nivou dan za danom bez "pomoci sa strane"... Zasto teniseri prestaju da igraju posle tridesete, ne zato sto izgube brzinu ili snagu, problem je u sposobnosti organizma da se oporavi kada se igraju teski mecevi u nizovima
(srbin, 5. septembar 2018 11:58)

Znači Federer se dopinguje već osam godina, da ne pričam o mučenom Konorsu i Navratlovoj. ;)
A i Djokara je prebacio tridesetu, znači i on je počeo u zadnjih godinu dana, eto odgovora za ovaj nagli skok forme.

Buzdovan

pre 5 godina

@MACAK: Sine, meč Andersona i Iznera može da bude u konkurenciji za najdosadnije napucavanje godine, jeste trajao n-gemova, ali je kvalitetom miljama daleko od onoga što smo noćas gledali. Tim je imao Rafu "na tacni", ali ne i dovoljno snage i znanja u ključnim momentima. Realno, i da je on pobedio, ne bi bilo nezasluženo.

GM

pre 5 godina

Teraju ljude da pocinju ovako kasno i zavrse u 2 ujutru, kao da nije moglo da pocne ranije...

Nego bezpotrebno stavljaju da pocne mec u 9-10 kao da znaju da ce da se igra 2 seta i da ce neko da preda, a ne da je moguce 5.

neko normalan

pre 5 godina

Samo na US Openu se igra u tajbrejku dok na ostalim GS na razliku. Vrhunski meč koji je oblikovao fantastičnim poenima sa jedne i druge strane Nadal je bik sa izuzetno mentalnom čvrstinom i upornošću koju samo on poseduje u ovakvim situacijama. Tim je odigrao maestralno i malo mu falilo da eliminiše branioca titule. Kad se pogleda na kraju obojica su zaslužili da idu dalju da je bilo moguće ovako morao je jedan proći a to je bio El'matador. Stoga čestitke Rafi sa Delpo ima da bude još čupavije ako ne kao ovaj duel ponovni da se gleda.

ma da

pre 5 godina

@komedija Nadal je sa 24 godine imao sve osvojene gren slemove i olimpijsko zlato. Za razliku od Federera i Novaka koji su jedini gren slem na sljaci, garos, osvojili samo jednom, on je na njihovim podlogama osvajao gren slemove vise puta, 2 vimbldona i 3 us opena, plus titula u Australiji. Covek je osvojio najvise mastersa, trijumfujuci na razlicitim podlogama, ima 17 gren slemova za sada. Jedno su navijacke strasti, drugo je realnost. Koga briga sto nije osvojio zavrsni masters, turnir na kome je u toku trajanja moguce igracu naci zamenu. To je marketinski turnir, spektakl za sponzore i medije. Bas je Nadalu mnogo stalo, a i teniskoj istoriji to sto ga nije osvojio. Samo se gren slemovi broje. I Rodzer ih ima najvise, ali ono sto ostaje mrlja u pricama o najboljem u istoriji je dominacija Nadala u medjusobnim duelima, i to dok su bili u zenitu. Da Nadal ima pobedu, dve, tri viska me bi znacilo nista, ali toliko je tokom karijere dominirao nad Federerom, tako da nema mnogo dileme da je bolji igrac. Federer moze da bude sto puta elegantniji, cinjenica je da je Nadal u vecini duela nalazio resenje i pravu taktiku da ga pobedi.