Nova vest
Tenis

Nedelja, 10.09.2017.

19:15

Korak do istorije – Olga osvojila i US open!

Najbolja srpska juniorka Olga Danilović osvojila je u paru sa Martom Kostjuk juniorski US open!

Izvor: B92

Autor:B92

Korak do istorije – Olga osvojila i US open!
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Danilovićeva i Kostjukova su u finalu savladale Hrvaticu Leu Bošković i Kineskinju Ksiju Vang – 6:1, 7:5 za 64 minuta.

One su tako opravdale to što su postavljene za prve nositeljke, dok je Olgi ovo već treći Grend slem trofej u karijeri.

Prethodno je u 2016. godini bila najbolja na Rolan Garosu sa Paulom Marijas Manjon iz Španije, potom sa Kajom Juvan trijumfovala na Vimbldonu pre nekoliko meseci, pa će već u januaru na Australijan openu imati priliku za nesvakidašnji, istorijski podvig, a to je kompletiranje juniorskog Grend slema u dublu.

Njih dve su inače igrale zajedno i u Melburnu, bile na dobrom putu da daleko doguraju, ali je srpsku igračicu povreda onemogućila da nastavi takmičenje, dok je Kostjukova u singlu osvojila pehar.

Posle fantastičnog turnira, mlade teniserke iz Srbije i Ukrajine najavile su novi uspeh izuzetnim prvim setom, u kojem su prepustile protivnicama samo jedan gem za 22 minuta.

Bošković i Vang su uzvratile u drugom delu, napravile brejk u trećem gemu, a kada su došle do vođstva od 2:5, činilo se da nas čeka odlučujući set. Ipak, Olga i Marta su mislile drugačije, vezale su pet gemova i došle do velikog trijumfa.

Danilovićeva je nastup u singlu završila u četvrtfinalu porazom od Amande Anisimove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

15 h

U fokusu

Vidi sve