Heroina dana VIII: Slatka osveta za Vimbldon

Pre samo dva dana je napravila najveći uspeh u karijeri plasmanom u osminu finala US Opena, a sada je priredila novu senzaciju.

Izvor: AK

Utorak, 06.09.2016.

10:26

Heroina dana VIII: Slatka osveta za Vimbldon
Foto: Getty images

Osamnaestogodišnja Hrvatica Ana Konjuh u centru je pažnje u ženskoj konkurenciji u Njujorku, nakon što je eliminisala četvrtu nositeljku Agnješku Radvanjsku.

Konjuh je slavila 6:4, 6:4 i stigla među osam najboljih teniserki na Flašing Medouzu ove godine.

Bila je to slatka osveta hrvatske tinejdžerke za nedavni poraz na Vimbldonu kada ju je bukvalno povreda omela da već tada savlada Radvanjsku. Konjuh je na 6:6 u trećem setu stala na lopticu i iskrenula skočni zglob, pa je Poljakinja stigla do pobede.

"Prvi put u karijeri igrala sam na Artur Ešu i očekivala sam da budem nervozna, ali uopšte nisam bila. Ušla sam u meč normalno, znala sam da zatvoren krov više odgovara meni nego njoj, uspela sam da ostanem fokusirana sve vreme i da iskoristim prilike, za razliku od Vimbldona, pa sam srećna što sam nešto naučila iz tog duela. Nadam se da ću nastaviti ovako", rekla je Konjuh za B92.

Za plasman u polufinale i za nastavak svoje bajke Ana će se boriti za Karolinom Pliškovom, pet godina starijom Čehinjom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: