Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 29.08.2016.

10:25

Dan I: Mnogo mečeva, uzbuđenja i mnogo gemova

Posle pauze od dva meseca na programu je jedan od četiri najveća teniska turnira i nova prilika da se dobro zabavimo.

Izvor: B92

Autor:B92

Dan I: Mnogo mečeva, uzbuđenja i mnogo gemova
EPA/JOHN G. MABANGLO

Rubrika „Tipovi“ nastavlja sa radom i na US openu, uz nadu da ćemo biti bolji nego na Vimbldonu, kada nismo mogli da pogodimo apsolutno ništa.

Poslednji Gren sezone donosi nam mnogo uzbuđenja i nekoliko važnih pitanja, što može da otvori više opcija prilikom tipovanja.

Takođe, vi nam u komentarima šaljite svoje predloge i sugestije, a mi ćemo ih rado prihvatiti.

Pa, da vidimo šta nas čeka prvog dana, odnosno noći u Njujorku...

Rodžerio Dutra Silva – Marin Čilić

Hrvatski teniser napravio je najbolju moguću uvertiru pred US open titulom na Mastersu u Sinsinatiju, čime je došao do prvog trofeja na turnirima iz serije 1.000. Čilić je 2014. godine osvojio Otvoreno prvenstvo SAD u tenisu, sada i Masters, ali je zanimljivo da nema nijednu titulu na turnirima iz serije 500. Nastup u Njujorku počinje duelom sa brazilskim veteranom – Dutra Silva ima 32 godine, trenutno je 108. na ATP listi, a najviši plasman imao je u 2013. kada je bio 82. Ovde se očekuje sigurna pobeda Marina, mada su bukmejkeri odredili poprilično nisku granicu, koju bi Dutra Silva mogao da prebaci.

Predlog: Plus gemovi (u meču će biti odigrano više od 26,5 gemova) – kvota 1.55.

Žo-Vilfred Conga – Gvido Andreoci

Nema mnogo dileme oko ovog para, Conga je veliki favorit i očekuje se ubedljiva pobeda Francuza. Andreoci je trenutno je 133. na svetu, dva mesta niže od najboljeg ranga u karijeri. Ima 25 godina i jedan glavni žreb Gren slem turnira iza sebe – baš na US openu pre četiri godine ispao je u prvom kolu od Nišikorija. Za razliku od susreta Dutra Silva – Čilić, granica je ovde dosta viša, pa će Argentincu biti veoma teško da je dostigne.

Predlog: Minus gemovi (u meču će biti odigrano manje od 31,5 gema) – kvota 1.70.

Gael Monfis – Žil Miler

Već prvo kolo US opena donosi nam jedan zanimljiv duel, koji bi mogao da ode i u pet setova. Monfis i Miler vole da igraju na betonu – Luksemburžanin je je igrao četvrtfinale u Njujorku 2008, dok je Francuz u dva navrata stizao među najboljih osam. Gael jeste favorit, ali ni Žil se neće predati i ne bi bilo preveliko iznenađenje ukoliko bi trijumfovao.

Predlog: Plus gemovi (u meču će biti odigrano više od 39,5 gemova) – kvota 1.85.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve