Nova vest
Tenis

Nedelja, 11.09.2016.

15:30

Konors: Pustite da Novakova ličnost dođe do izražaja

Džimi Konors, osvajač osam Gren slem titula, kaže da Novak Đoković mora da preuzme kontrolu u razmenama sa osnovne linije u finalu US opena sa Stanom Vavrinkom.

Izvor: B92

Autor:B92

Konors: Pustite da Novakova ličnost dođe do izražaja
Getty Images

Čovek koji je u karijeri osvojio 109 titula odazvao se pozivu da kratko razgovara sa srpskim novinarima o predstojećem finalu.

“Novak je imao lak put do finala i ne bi trebalo da je umoran, ali Vavrinka igra sve bolje – njih dvojica igrali su dobre mečeve u prošlosti, a ovo je finale US opena, svaki ishod je moguć“, kaže Konors i dodaje:

“Biće dosta jakih razmena sa osnovne linije, mislim da Novak mora da udara loptu ranije i da preuzme kontrolu, a Vavrinka će pokušati da ga odgura od osnovne linije. Biće to igra mačke i miša, očekujem zanimljiv meč za gledanje“.

Novak će se boriti za 13. Gren slem titulu i već sada se može reći da je jedan od najboljih tenisera svih vremena.

“Novak još igra, zar ne? Pustite ga ga da završi, pa ćemo onda da govorimo o tome. Karijera ne podrazumeva dve-tri godine, jedan turnir, ona je celovita – i dalje se zabavlja na terenu, jeste li saglasni? Dakle, videćemo kad dođe kraj“.

Za kraj, pitali smo Konorsa kako doživljava Đokovićev karakter.

“Mislim da bi trebalo da dopuste da njegov karakter još više dođe do izražaja – sjajan je igrač, pustite ga da bude i sjajna ličnost“, zaključio je Konors.

Finale US opena Đoković – Vavrinka na programu je od 22 sata po srednjoevropskom vremenu.

Saša Ozmo (@ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve