Ponedeljak, 12.09.2016.

14:00

Može li Stan da osvoji Vimbldon i kompletira Grend slem?

Treći teniser sveta Stan Vavrinka trijumfom na US openu osvojio je treći različiti Grend slem.

Izvor: ÐN

Može li Stan da osvoji Vimbldon i kompletira Grend slem? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

169 Komentari

Sortiraj po:

Da se zna

pre 7 godina

Pričajte vi šta god hoćete ali najjrealnija opcija da Vavrinka uzme poslednji GS koji mu nedostaje nego Marej što će to uspeti da osvoji AO,RG prevashodno što mentalno varira odnosno ide gore,dole Škot/Britanac..To nije slučaj kod Švajcarca kad se radi na grem-slemovima.

Zoran

pre 7 godina

Realno. Do pred 4 godine.
Protiv Nadala 0:3 0:3 0:3 i 0:3.
Protiv Federera 0:3 0:3 0:3 i 1:3 ovo zadnje na RG.
Novakova igra mu odgovara, udarci su meki i nisu ostri(mozda zbog kilaze Novak ima samo 78kg na 188cm, a recimo Marej 91kg.) Mozemo i proveriti Vavrinka protiv Nadala i Federera do 2012g. dok su bili Br 1.

šetač

pre 7 godina

Vavrinka sporo ulazi meč, treba mu vremena da uđe u udarac a kad uđe raspuca se kao nenormalan. Zato je dobar na tri dobijena i zato gubi prvi set. Solidan servis moćan slajs kojim se brani i umrtvljuje igru. I sjajaj bekhend. Bekhend paralelom ubija, jednoručni se inače teže čita. Zato Nole nema problem sa škotom.

Mile

pre 7 godina

Ja se iskreno nadam da moze. Ova era tenisa je sjajna. 3 najbolja igraca svih vremena na to jos Mari,Del Potro,Varvrinka. ..Zelim mu puno srece iako bih vise od svega voleo da Djovak prestinge Federera sa 18 GS.

Sysee

pre 7 godina

Novak - 66 atp titula (12 GS), 28 izgubljenih finala (9 GS). Ukupno 94 finala.
Vavrinka - 15 titula (3 GS), 9 izgubljenih finala (0 GS). Ukupno 24 finala.
Ko je bolji? Vavrinka? Ma nemoj?
I prosecan igrac ubode zrno, kao corava koka. Aj smirite se i ostavite Novaka na miru da igra kako mu se igra. Covek od krvi i mesa, a opet ziva legenda. Nasli ste koga cete da kritikujete, a nemate veze sa zivotom.

Mihajlo

pre 7 godina

Čitam komentare i zaključujem da to pišu sami "stručnjaci" za tenis.Pravim stručnjacima je jasno da je Novak odigrao daleko ispod svojih mogućnosti a da je Vavrinka odigrao samo onako kako stalno igra, ništa posebno. Vavrinka je samo prosečni top 10 igrač i ništa više a mnogi "stručnjaci" napraviše od njega velikog tenisera.Naravno da nisu u pravu i zna se ko je najbolji teniser danas. Ja mislim da se ovako nešto više neće ponoviti i Vavrinka će utonuti u prosečnost.Preuveličavanje Vavrinke nema nikakvog smisla jer to ne stoji a rezultati i govore u prilog tome. Kada sam rekao "stručnjaci" mislim na one koji reket u ruke nisu uzeli a videli su ga samo na televiziji.

Ace

pre 7 godina

Sa ovakvim procentom uspešnosti (57%, tj. 12/21), Novaku treba statistički još 10 ili 11 (tačnije 10,5) GS finala da bi osvojio još 6 trofeja i prestigao Federera.

Vavrinka ima 100% uspešnost (3/3).

Vavrinki treba samo malo sreće u žrebu sledećih 2-3 Vimbldona a veliki motiv da to ostvari sada ima.

Nego, da li verujete da će Đoković do kraja karijere odigrati još 10 GS finala? (tj. RF 27, NDj 31) Ja ne verujem. (+da -ne)

feda genius

pre 7 godina

nista nije nemoguce ali iskreno mislim da ne moze, tehnika njegovih udaraca, koju smatram da je veoma dobra, nije pogodna za tako nesto a u ovim godinama nesto na tom polju je skoro nemoguce. u svakom slucaju zelim mu da uspe.

Ja ne dolazim, ja se pojavljujem

pre 7 godina

Obratite paznju na sledeca 2-3 turnira, Stanislav ispada pre polufinala. Jednostavno on je takav kalibar igraca, nema konstnantnost samo vruce/hladno. Covek uzeo 3 GS bez ijednog mastersa. Ono, poludi jedmom godisnje, e sad problem je u tome sto nikad neznas kad ce opet.

ne

pre 7 godina

Jako tesko i to iskreno mislim. Recimo pred funale US opena sam znala da Novaku moze da se desi posraz jer nije to bio onaj Novak koga svi znamo. Ali Vavrinki treba mnogo toga da se poklopi imajuci u vidu da su trava i on na Vi. S obzirom da igra jedan mec godisnje kao u transu, male je verovatnoca da bude te srece.

johnny

pre 7 godina

kao da svi zaboravljaju da je vavrinka razmontirao nadala u finalu ao 2014, nadala kao broja jedan i u punoj snazi koji je dominirao u 2013 (sezona šljake i cela američka letnja turneju) kada je i preuzeo prvo mesto od novaka (2011,12), tada se nadal takođe navodno povredio u toku meča kada je bilo jasno da nema šanse da dobije

Clash

pre 7 godina

Naravni. Ako bude igrao sa Novakom u finalu.

Forma ili ne, sudbina ili ne, taj vavrinka vise nego prosecan ugrac koji je slavu izgradio na Novakovom imenu. Ne lezi mu.

?

pre 7 godina

@rale sremac
U zlatnoj eri tenisa, dok su vladali Federer i Nadal, Vavrinka je bio mlad i u punoj snazi i uspeo da osvoji par turnira serije 250. Posle je dosla ova jadna era i Vavrinka osvojio 3 GS!

rale sremac

pre 7 godina

nesrecni vavrinka. da se rodio 10 godina ranije, bio bi zapamcen kao jedan od najboljih tenisera svih vremena sa 10-ak gren slemova. maler je biti rodjen u zlatnoj eri tenisa.

Milutin

pre 7 godina

Jedino Vilanderu je svejedno, samo da nije Novak. Lik se u prognozama i komentarima raspao od kompleksa koje mu Novak godinama nabija. Neka ga sada malo neka uživa, verujem da ga čeka još mnogo stresnih mečeva i analiza posle, samo za njega, šokantnih ishoda.

Zoran

pre 7 godina

U Parizu bi dobio sa onakvom igrom koga hoćete,sinoć je igrao sa 60% spremnim Djokovicem,a kad je Nole spreman 100%,niko ne može da ga dobije.Izjave da ga je razbio su smešne,jer nije imao mnogo više poena,a i neiskoriscene brejk sanse.Nole odmori i do 18 gren slema😊

Skaj

pre 7 godina

Nije bas da je Rodja sve osvajao bez konkurencije, pre bih rekao da je trenutno ona slabija. Zato odjednom u prvi plan iskace Vavrinka koji je do skoro bio solidan top 10 igrac. U vreme velike trojke nigde ga nije bilo. Nema ni Nadala i ovo je sansa koju Djokovic mora da koristi ako zeli da postane najbolji ikada.

molim lepo

pre 7 godina

Mislim da ce tesko stici do cetvrtog slema koji mu nedostaje, jer pored Novaka tu je i Marej, a moyda i neko od mladjih igraca kao sto je Tim.

Последњи Мохиканац

pre 7 godina

Кога боли ..... да ли ће он освојити Вимблдон и комплетирати сва четири Грен слема и како ће то утицати на квалитет наших живота? Смртнике окарактерише та патетична црта у њиховим карактерима због које их занимају туђи животи, радују туђим успесима и не гледају своја посла.

Majstor Mile

pre 7 godina

E baš ste našli veliko pitanje u ovom trenutku... Jbt. do Vimlbona , što kaže narod , ko živ... U konkurenciji će biti Federer, Nadal, Endi, Nišikori, Raonić , Del Potro i još gomila "mladih lavova željnih krvi". A vi o Vavrinki! Tema iz mslig mozga!

To je neko moje miišljenje

pre 7 godina

Podjednaka mišljenja vlada ovde!" U svakom slučaju, Vavrinka može da osvoji Vimbldon, takodje..Samo bi trebalo da se potrudi malo oko mastersa više jer to je itekako važno u svetu tenisa za svakog tenisera.

tt

pre 7 godina

Mene jako interesuje, posto ja nemam odgovor na to, zasto Novak u bezbroj situacija, kada mu je W vratio lopticu u servis polje, nije odigrao kratke dijagonale nego je vracao direktno W na reket? Kao i ona dva smeca direktno opet W na reket? N ima tendenciju da nepotrebno produzava poen cak i ako vidi da protivnik samo ceka u mestu njegovu loptu. Cesto i izgubi tako poene a onda nije cudo da gubi i mec. On je taj vrhunski teniser i sigurno zna sta radi ali meni ovo kao laiku izgleda cudno.

Bogatstvo igre

pre 7 godina

Kad se u Srbiji navija to je kao oni fudbalski fanatici u Argentini. Posle prvog seta koji je Novak dobio, na sajtu jednog tabloida osvanuo je naslov: Novak razbucao Stana u taj-brejku. Ne bih da učestvujem a anketi "Može li Vavra da osvoji W", a izvesno je samo da će ga osvojiti ili da ga neće osvojiti.

Tutankamon

pre 7 godina

I nakon svega opet nepovjerenje u Wawrinku i njegovu igru sa kojekakvim opravdanjem za Đokovića. Čovjek pošteno pobjedio svaki put i zasluženo ima sva tri GS-a. Naravno da može osvojiti i četvrti GS ali na travi realno i nije tako dobar kao na ostalim podlogama iako se i na travi popravlja iz godine u godinu.

što da ne

pre 7 godina

Osvaja ga sigurno, samo ako se namesti da Nole bude u finalu, jer je Stan jedan od najboljih i najvrednijih trenutno, a zna da igra sa Novakom i Novak sa njim i uživanje je gledati ih. A Nole sigurno nadmašuje rekord osvojenih slemova u naredne tri godine.

Dacha

pre 7 godina

Naxalost ovo je zadnji slem. Pre ce Novak osvojiti 18 (sto je u domenu naucne fantastike posle ovoliko izgubljenih finala) nego on da uzme jos jedan do kraja karijere...

Ivan

pre 7 godina

Zao mi je sto moram ovo da kazem, ali Djokovic je najzasluzniji za uspon Vavrinke, direktno mu je urucio ova dva gren slema i sada od njega napravio cudoviste. Posle meceva protiv njega je stekao neverovatno samopouzdanje. Meni on izgleda u mecevima protiv Novaka kao da moze da igra deset dana bez prestanka. Koliko god se Djokovic podigne i vrati u nekim delovima, ovaj uzvrati duplo jace, kao da je na nekim drogama. U ostalom i sam je priznao juce da je Djokovic najzasluzniji za njegov uspon, sta ce vam veci dokaz od priznanja.

први српски бек

pre 7 godina

Испоставило се да је Стан врхунски тенисер и топ класа, али трава му никако не лежи, све у свему волео бих да узме и Вимблдон, али тешко.

fred

pre 7 godina

Pored Federera, Noleta i Mareja neće nikad osvojiti Vimbldon. Loptica na Old Ingland klabu ne odskače tako da Sten može da lepo zahvati jednoručni bekhend, a još nije bio prvi teniser sveta, tako da će Sten morati još mnogo da uradi u karijeri kako bi se približio velikoj četvorci tenisa. Ma sve OK, svaka mu čast zasluženo je pobedio, ali kad bude bio 200 nedelja prvi teniser sveta onda neka se javi. Znači nikad, realno.

Ziki

pre 7 godina

Ako dodje do finala a za protivnika bude imao Novaka Djokovića sigurno osvaja jer je on za Novaka alfa i omega. Djoker drhti kada čuje njegovo ime.

Milos

pre 7 godina

Upade mi u oko da je čovjek iz Lozane... To je grad manji od moje Podgorice, a ima dvije linije metroa, sa 28 stanica.

Slabo se razumijem u tenis, ali bolje u metro sisteme, pa mi je ovo fascinantno.

Rocky Balboa

pre 7 godina

Ne,trava je podloga koja mu uvjerljivo najmanje odgovara,premda,odlaskom Federera,Nadala čija se zvijezda polako gasi,novih koji nisu na kvalitetnom nivou,a ostatak društva,Nishikori,Čilić,Tsonga,klaun Monfils&comp nije dorastao najvećim uspjesima,ostaju realno samo Nole,Murray i eventualno Raonić,Delpotro kao teške prepreke,tako da i nije nemoguće,evo,ja mu od srca želim WB,to bi bio zaista nevjerojatan doseg,osvojiti 4 GSa i sva 4 u drugom gradu....

Simon

pre 7 godina

Novak je za ovog izmislio tenis, samo da ga zdravlje posluži. Za 10-15% jači i precizniji servis bi bilo sasvim dovoljno a ima i još tu prostora. Ne zanosite se.

gandalf

pre 7 godina

Kada Wawrinka igra kao sto je igrao sinoc i u finalu Roland Garosa NI JEDAN igrac ne moze da ga pobedi! Novak nema resenja kada igra protiv onakvog Stena, prosto je nemocan! Protiv Nadala, Federera i Mareja ima plan i nacin kako da ih dobije, protiv Wawrinke nema! Treba biti realan i iskren i reci da tako stoje stvari...naravno, Novak ga je mnogo puta pobedjivao a to je zato sto Sten nema tu konstantnost u igri na duzi vremenski period koja ova trojica imaju!

Beobrad

pre 7 godina

Zlatna era definitivno! Vavrinka u naponu snage, kao mladic nije mogao da prodje ni cetvrtfinale na GS, a sada u ovoj zlatnoj eri cije su perjanice Djokovic, Cilic, Nisikori, Agut i Darsis, on osvaja GS bez muke i na pragu je kompletiranja karijernog GS!

tt

pre 7 godina

Wawrinka je ove godine osvojio 3 turnira kategorije 250 i onda dodje u Njujork i osvoji GS titulu. Ovo mu je 15. titula a od toga ima cak 10 kategorije 250 i tri GS-a. Kakav apsurd! Ali kad ima prijatelja poput Novaka sve je moguce pa i jos jedna GS titula, mozda i vise, a da li ce to biti bas Vimbldon, videcemo.

munz

pre 7 godina

Naravno da može, samo verovatnoća nije velika. On je ove godine prilično glatko izgubio od Murraya, ali je činjenica da je dogurao do polufinala. Biće godinu dana stariji, trbuščić malo veći, neki mlađi okretniji i gladniji. Ali pokazao je da je veliki znalac i ako mu se ukrste "faktori uspeha" (koji su kod njega ipak relativno retki) plus da drugi fulaju, sve je moguće. Sve u svemu, rekao bih da jebar 5 puta verovatnije da neće osvojiti Wimbledon.

nemanja

pre 7 godina

na travi sumnjam, mada možda. jučerašnji meč je bio katastrofalan za Novaka, imaš 40-0 na protivnikov servis trebalo bi da si najjači mentalno i šalješ reternom drugi servis metar izvan polja. izgleda kao da ga je stan dobio lako međutim da je Novak znao da koristi brejk šanse ko zna šta bi bilo, svaka čast stanu koji je u jednom trenutku imao 80% iskorišćeni brejk lopti. još jedna činjenica da je Novak dobio još jedan gem u 4. setu imao bi i više osvojenih poena od stana, čudan je tenis.

C i n i k

pre 7 godina

Preterivanje. On nije los teniser ali preterujete. Sinoc je imao preko x sebe indisponiranog NDj koji je uz to jos i povredjen,ali Vimldon i ostali tuniri su nova prica,ako se Novak oporavi,nema nikave sanse da mu bilo ko bude konkurencija. To je realno. Zato jer je najbolji.

nele

pre 7 godina

Sve se svodi da je kvalitet tenisa ispod minimuma. Djokovic skoro dve godine igra ispod 30%svojih mogucnosti, nema Federera i Nadala pa i samo solidni igraci kao Marej i Varvinka osvajaju GS. Djokovic ako u narednih mesec-dva ne sredi probleme u kuci, nece ni doci do 17gs sto bi bila steta. Sa druge strane, sa ovakvom igrom to i ne zasluzuje.

Sole

pre 7 godina

Mislim da moze, ali nece moci da osvoji ukoliko je Novak na 100%. On ciljano dize formu za jedan GS po sezoni, jer tako je i osvajao u zadnje tri godine turnire. Drugim recima nema ga nigde tokom sezone i onda uzme GS. Sledece godine na Vimbldonu bice glavna pretnja.

pribil

pre 7 godina

Stan je veliki talenat, ali je igrac inspiracije i nema konstantnost kao Nole i Marej. Ali kad je inspirisan igra prelep tenis. Mozda je imao potencijal za 7- 8 slemova. E tu se vidi Noletova velicina i konstantnost. Od 2007- 2016 je stalno pri vrhu ili na vrhu. To je strasno tesko u bilo kom sportu. Zato je on vec sad medju najvecim imenima tenisa svih vremena.

Adjancic Bojan

pre 7 godina

Neverujem, posto znamo da loptica odskace nisko zbog proklizavanja jer je trava mislim da Wavrinkin jednorucni bekend kao njegovo najace oruzje ne bi bio uspesan uglavnom bi te loptice zavrsavale u mrezi

urke

pre 7 godina

Marej bi ga razbucao u finalu, Vavrinku mislim, pao je Nole, zelim mu sve najbolje i da izadje iz ovog stanja, kao da je na onim staklenim nogama sa pocetka karijere kad je to bilo razumljivo..

Kale

pre 7 godina

Zapamtite da ovaj drljavi bradonja nece igrati ni finale bar do AO sledece godine. Smesno je sto neki pisu da je razbio Djokovica, pa i slep bi video da nesto nije ok sa Djokovicem, drugo je kada ga neko nadigra a drugo je ovo kad mu Djokovic bukvalno namesta loptice i ovaj samo udara iz sve snage, Djokovic u celom mecu nije napravio ljudski viner onako kako samo on zna da seta protivnika, i kas ga uhati pod svoje nema greske, servis katastrofa u par navrata sam menjao program jer mi bilo muka da gledam, onako lose Djokovic nije igrao nikad, nadam se da ce se vratiti i biti onaj stari uskoro...pozdrav

Rade

pre 7 godina

Ako bude igrao protiv Noleta u finalu vimbldona osvojiće,ako pak naleti na Mareja izgubiće 3:0 jer Marej prebacuje lopticu,a Stan napada..Nole mu odgovara pa ga zato i razbije svaki put..

anica

pre 7 godina

Sinki..zbog toga sto decko u31god nema sta da izgubi I igra da pobedi da osvoji slem, ukazala mu se sansa, a svako ima nekog protivnika ko mu nebodgovara.. Vavrinka ide po poene, plus se druzi sa Novakom I oslobodjen je svih stega, agresivan tenis kao tenis nosi rizik ali ako krene da pogadja to je jezivo...u drugom setu se videlo da Novak gubi. Ko ne prati Novaka povrsno vrlo lako po govoru tela moze da vidi kakav epilog sledi...Sten je po meni kad mu ide kvalitetnija verzija Federera. Nas Novak je bio mnogo iza osnovne linije, servis ocajan..imao je problema, ali ne mozes sa covekom koji onako udara da se povuces nazad..moras po poene. Umeo je Vavrinka I Feda I Rafu da dobro istumba ne samo Noleta ihaha bice bolje, samo da se oporavi I nabaci koje kilo..pozdrav

Nikola

pre 7 godina

Tek sad vidim zasto je Djokovic propustio Sinsi, on definitivno ima neki problem, ako treba neka preskoci i naredna dva turnira, bolje tako nego da se sve to pogorsa.. i ono na OI sto su pominjali da vuce povredu, nisu hteli time da se pravdaju ali covek ima neki problem to je sigurno, da li je lakat rame ili nesto trece ima nesto sigurno..

Petar

pre 7 godina

Pa u svakom od ovih gren slemova je samo na tom turniru igrao kao drogiran dok se u ostatku sezone nije video, pa me ne bi cudilo da ga uhvati ludilo bas na sledecem Vimbldonu i to naravno protiv Djokovica

šetač

pre 7 godina

Može ali malo teže jer igra mnogo pozadi, ritern je ok ali nedovoljano dobar. Trava je brza, nizak odskok loptice a on voli da je sačeka pozadi i opali po njoj. Rođa i Nole plešu po liniji i hvataju je u penjanju.

Dusan

pre 7 godina

Stan zaista dobro igra, i pobedjuje Novaka samo kada Novak nije na svojih 100% ... i tako igraci i pobedjuju: ne mora najbolji da pobedjuje jer sve moze i zna, ima tu i toga koliko je protivnik dobar ili ne.... u tome je lakse pobediti... ako Novak igra na svom maksimumu, ne moze mu prici nijedan teniser

srle

pre 7 godina

Može. Suviše je skroman Sten, on ima kapacitet da osvoji Vimbldon ili makar finale. Ali, realno trava mu je najslabija podloga i njegovi razorni jednoručni bekhendi nemaju takvog efekta kao na betonu i šljaci. Čudo je kako Sten nije ranije počeo da osvaja grend slemove, sigurno da su tome doprineli prethodni porazi u prošlosti od Novaka i Federera najviše.

Mrki

pre 7 godina

Uvek je sve moguće,ali mislim da neće uzeti Vimbldon,ipak tako loptica odskače prebrzo i nisko za njegov stil igre,mada ako se navikne i na to svakako može jer servis mu je odličan.Kad bi recimo došao do polufinala bio bi veoma opasan i na Vimbldonu,ali moje je mišljenje ipak NE!

RF goat

pre 7 godina

Pa ja nisam mislila da moze i jedan gs, prvi je bio bas veliko iznenadjenje, osvajanjem drugog je potvrdio da to nije slucajno, sad je i definitivno da moze da osvoji svaki gs ako odigra svoj najbolji tenis, jer tada moze da pobedi svakog. Ipak mislim da trava najmanje odgovara njegovoj igri, ali sve je moguce, jer ipak trava nije ni Djokovicu bas omiljena podloga, a gubio je od Stana na svojim omiljenim, Federer je pitanje u kakvom stanju ce biti sledece godine, tako da mu je mozda Marej najveca prepreka ka tome.

huuuu

pre 7 godina

Teško, realno njegovo kretanje na travi je veliki, gotovo nepremostiv problem, moralo bi baš mnogo stvari da se poklopi, kao što i sam kaže ima dosta boljih igrača od njega na toj podlozi...

veljko

pre 7 godina

sve je moguce, verujem da ce mu to i biti u fokusu, ali trava, nizak odskok, brze lopte i njegovo nesto sporije kretanje, ne ulivaju poverenje. na betonu i narocito sljaci lopta ide sporije i odskace vise. ne mora da se sagne da je dohvati, niti da se muci da je stigne. na travi, brzi igraci mogu da koriste snagu njegovog udarca, bez potrebe da je sami generisu. na sljaci npr. podloga upije dosta snage i realno favorizuje udarace i istrajne. naravno, ljudi koji otvaraju uglove (novak, marej), a nisu izraziti razbijaci, mogu i tako da pobedjuju, posto na sljaci igraci stoje nesto dalje od linije i ranjiviji su na ostre uglove (npr nadal).

da sumiram, vavrinki se lopta brze vraca na travi i nize odskace, te mu treba bolja kretnja i reakcija, a udarci moraju da budu jos ravniji i jos nizi (blize mrezi), sto je u slucaju njegovog agresivnog stila veoma tesko. bez obzira na dosta bolje telo (ko ga je video na promeni majice, video je da je to sad drugacija gradja, sa trbusnjacima umesto slaufa), on nema te osobine i ima dosta igraca koji su na travi bolji od njega.

da ne budem defetista, mogu da pomenem i nadala, kojem trava takodje ne prija, ali je osvojio wb i bio u jos nekoliko finala. razlika je ipak, sto je nadal to radio kad je bio mladji, spremniji, a i inace je klasa iznad vavrinke.

huuuu

pre 7 godina

Teško, realno njegovo kretanje na travi je veliki, gotovo nepremostiv problem, moralo bi baš mnogo stvari da se poklopi, kao što i sam kaže ima dosta boljih igrača od njega na toj podlozi...

Ime

pre 7 godina

Može. Što da ne. Ok je momak. Sada neka drugi dominiraju. Što se mene tiče, Nole može u penziju. Ako je neko sportskim rezultatima i promocijom zadužio Srbiju, to je Novak. Bolje da ode dok je na vrhu. Pamtiće se po tome.

menjam nick

pre 7 godina

Pa.. Ako mu se poklope kocke, svakako moze.. Da ne kazem, ako bude imao srece.. On kad god stigne do polufinala vec postaje opasan..

Kobster

pre 7 godina

Smesni ste sa tim komentarima da bi to bila nepravda. Znaju se pravila, covek mora da pobedi u 7 meceva za redom da bi osvojio GS. Ako to uradi, zasluzio je. Samo napred Stan, sve najbolje i zelim!

Pedja

pre 7 godina

Covek je neverovatan, mentalna gromada. Od duela 1/8 finala AO 2013 protiv Novaka Sten je neverovatno napredovao. Jednostavno veruje u sebe, puca i pogadja sa osnovne. Nadam se da ce da kompletira Gren Slem. A sto se Noleta tice, jednostavno protiv ovakvog Stena nije imao sanse kao ni na RG 2015, previse je pasivan, tesko bi ga i na svom maksimumu dobio. Sad odmor, pa u Aziji overa prvog mesta! :D

vojin

pre 7 godina

Mislim da ne moze, sinoc je Novak bio daleko ispod svog nivoa, sto zbog povrede, sto zbog zamora. Mislim da je Wavrinka super momak, ali ne svidja mi se njegova igra u kojoj opali po lopti pa ako prodje prodje, a tako je sinoc dobio Novaka, po drugi put.
Novace nadam sa mu vise nikad neces ovo dozvoliti

sinki

pre 7 godina

Ovo je mozda najcudnija situacija u istoriji tenisa...Vavrinke nidje nije bilo u dvadesetim godinama,i kada se ocekivalo da je to to,on se u tridesetim odjednom razgoropadio i osvojio cak 3 gren slema,i na putu je da kompletira karijerni gren slem,sto je poptuno nestvarno...Mislim da Vavrinka protiv Mareja u finalu vjerovatno ne bi osvojio Us Open,ali protiv Novaka mu sve polazi za rukom,odgovara mu njegova igra,to je prosto tako.Da bude jos cudnija situacija,Vavrinka prakticno nikako Novaka ne moze da dobije u 2 seta,na mastersima,redovno gubi,ali na slemovima je potpuno druga stvar.Zbog cega je to tako,tesko je objasniti.

rejnald

pre 7 godina

Ако би тако нешто урадио био би дефинитивно најсрећнији тенисер у историји овог спорта, освајач свега 15 турнира од тога пола из серије 250 и једног јединог мастерса!...Поређења ради Енди Мареј има скор 3/11на ГС и 12 мастерса а освајач је 39 турнира...
Да не причамо о смијешном односу победа и пораза које Вавринка има против три најбоља тенисера, а на корак је да комплетира све слемове?!
Нажалост ГС су постали главни показатељи успеха у тенису а могу итекако прикрити право стање ствари и снагу неког тенисера!

alejandro

pre 7 godina

Da je mlađi u redu! Ovako teško! Ali nikad se ne zna kada može na travi da ima neverovatan niz! Može da se dogodi da kompletira Gren slemove pre Endi Marija npr.! No ipak je on 1985. godište!

Dobro

pre 7 godina

Tesko, samo zbog jedne stvari: Na travi lopitca odskace "nisko" (proklizava) tako da bi mu bilo tesko da se 'namesti' za udarce kao sto to moze na drugim podlogama. To cini njegovu igru.. Razorni udarci sa osnovne linije. Retern mu je slabiji i na ostalim podlogama, a na travi bi mu bio jos slabiji ...iz istih razloga.
Servis mu je ok i na travi, dosta je jak i prodoran... ali to mu ne bi bilo dovoljno, po mo skromnom misljenju.

iz zemlje lala, uvek Vas,

Nbg

pre 7 godina

Obzirom da on je kvalitetan tenise kakav jeste, uvek postoji sansa da zgrabi titulu u Vimbldonu, naravno sve se uzima u obzir situacija u kojoj ce biti kada dodeljen zreb.

izgubljen u prevodu

pre 7 godina

ako bude u novakovoj polovini žrijeba moze sigurno jer je Sten penicilin za Novakovu mlaku igru..niko Novaka ne razbije kao Wavrinka..veliki sam Novakov navijac ali toliko jadno izgleda kad igra protiv Stena da je to prosto nevjerovatno..a licno bih volio da osvoji wimbldon jer kad moze marej 2 puta zasluzuje i on..toliko

Ivan NK

pre 7 godina

Vrlo interesantna pojava na Atp tour-u je ovaj Wawrinka-ne zna covjek sta da misli o njemu kao teniseru.
Potpuno nestalan tj. labilan igrac-igra od ocaja do sjaja i nazad:
Ispadne u drugom kolu Wimbledon-a, Miami-a i Madrida, trecem kolu Indian Wells-a i Rima, jedva 1/4 finale Australije, spasava mec lopte protiv nekakvog Evansa na US Openu i onda "tras"-titula!!!
Ima 3 GS titule, a samo jedan Masters(ako ne grijesimMC), tako da...opet ne znam sta da kazem za njega.
I jeste dobar teniser, a opet i nije neka klasa!!!

ded

pre 7 godina

Lično sam mislio da Vavrinka ne može da osvoji nijedan slem pored Velike trojke, pa eto čovek osvoji tri i to različita. Verovatno da može i Vimbldon mada će mu trebati mnogo sreće.

racku_cg

pre 7 godina

ko moze da osvoji us open to znaci da moze i wimbledon .... to su dvije slicne podloge veoma brze sa niskim odskokom lopte .... kako je sten kupio loptu u odskoku i servirao, ako to ponovi na travi, sto da ne ..... za sve koji misle da ne zna igrat na travi neko pogledaju mec federer wawrinka wimb 2015 ...

Poštovanje

pre 7 godina

Svaki respekt za Stana,niko mu ništa nije poklonio.Tri GS i sva tri puta je morao da dobije Nola i to u zadnje tri godine kad je Novak toliko dominantan,

izgubljen u prevodu

pre 7 godina

i citam ovdje kako je Novak bio povrijedjen..vjerovatno je bio povrijedjen i u polifinale AO i u finale RG kad ga je Wavrinka razbio sa vinerima oba puta..ne budite smijesni ljudi Stan je masina za mljevenje kad igra najbolje ali nije konstantan..

Evans

pre 7 godina

Covek je ladno uzeo Novaku 3GS jer Djokovic bi takodje dobio Nadala na AO one godine kad je ovaj dobio Nadala, i hteo bih da kazem iako obozavam Novaka da on ima sraman odnos pobeda i poraza u finalima GS skoro pa 50-50

Djole*

pre 7 godina

Tesko, ali smatram da moze. Covjek je nevjerovatan. On je kao vino, sto je stariji to je bolji. Kada dodje do SF na GS-u automatski postaje jedan od glavnih favorita. Najbolji bekhend svijeta, forhend razoran, servis ubitacan. Skroz kompletan igrac. Iskusno govori da ne razmislja o W. Upravu je, ali mislim da mu je to vec sada u podsvjesti. Ako bi se posvetio travi i trenirao na njoj dosta, mogao bi da osvoji. Zanimljivo, od 15 titula, nema nijednu na travi. Jasno je da mu je to najslabija podloga, ali uzimam za primjer Endija, koji citav zivot na sljaci titulu osvojio nije, a onda dodje prosle godine uzme 2 titule, ove jednu, pa finale RG-a.. Sve je moguce, ako se naporno radi. Zamislite da osvoji W i ima u finalima Slemova 4/4. To bi vjerovatno bio prvi slucaj u istoriji. Stanu iskreno zelim da osvoji najveci turnir u tenisu i da definitivno ode u one prave teniske besmrtnike.

Pozdrav!

vojin

pre 7 godina

Mislim da ne moze, sinoc je Novak bio daleko ispod svog nivoa, sto zbog povrede, sto zbog zamora. Mislim da je Wavrinka super momak, ali ne svidja mi se njegova igra u kojoj opali po lopti pa ako prodje prodje, a tako je sinoc dobio Novaka, po drugi put.
Novace nadam sa mu vise nikad neces ovo dozvoliti

fedex1

pre 7 godina

Volio bih, al' tesko. 2 su glavna razloga, slab ritern, Federer, Murray pa i Novak su bolji igraci od njega na travi, a uvek moze ispasti od nekog servera.

stoka

pre 7 godina

Napisao sam jucer prije meca komentar o ovome, naravno da moze.

Ima sve, cak bi mu podloga zbog servisa, slajsa, i jakih bekenda i forhenda, u teoriji trebala vise odgovarati nego npr zemlja.

Tenis se promijenio, Wawrinka je u Novakovim godinama bio bez ijednog znacajnog uspjeha, tako da ce i za Novaka biti jos dosta sansi, samo da bude zdravlja.

markoni

pre 7 godina

Mislim da Vimbldon nece osvojiti, ali ce na RG sledece godine biti favorit! Australia je Novakova baza, tamo cekamo 13ti trofej. Jos da dodam da mi se iskreno svidja taj nadahnuti napadacki tenis koji igra Vavrinka, podseca me na Safina pri cemu je ipak mnogo stabilniji psihicki

To je već izglasano

pre 7 godina

Ne može. Novaku ovaj poraz neće umanjiti ono što smo još pre četiri godine izglasali, posle njegovog sedmog "grend slema": da je najbolji teniser svih vremena. I to tako zauvek ostaje.

PeteSampras

pre 7 godina

Ne, jer bi to bila nekakva nepravda. Kada pogledate koliko su se Novak i Rodžer mučili da osvoje RG, pa Rafa Vimbldon u onom epskom finalu.. Pa je bilo i suza Federera nakon poraza u Australiji od Nadala. S druge strane, Marija kuju u zvezde što je osvojio dva zlata, i igrao finale na sva četiri GS u najjačoj eri tenisa. Vavrinka nije konstantan kao Marej, ali je bljesnuo kad god je najbitnije i to se mora poštovati. Tri GS-a...

vlaca

pre 7 godina

Teško evo Novak nema mu nadala i Federer a pa ne može stigao ga je umor i u padu je fore.Bolje da napravi pauzu pa da se spremi za sledeću sezonu

Srdjan

pre 7 godina

Ako dodje do finala onda sigurno moze. :D Salu na stranu ali Stan kad dodje do polufinala postaje zvijer i tesko ga je zaustaviti. Medjutim mislim da ce on tesko do titule na WB jer je trava vrlo teska podloga, nemas mnogo vremena za razmisljanje i najvaznije, moras konstantno biti na loptici, spusten u koljenima a ako cemo realno, to je najslabiji dio njegove igre.

Kobster

pre 7 godina

Smesni ste sa tim komentarima da bi to bila nepravda. Znaju se pravila, covek mora da pobedi u 7 meceva za redom da bi osvojio GS. Ako to uradi, zasluzio je. Samo napred Stan, sve najbolje i zelim!

Djole*

pre 7 godina

Tesko, ali smatram da moze. Covjek je nevjerovatan. On je kao vino, sto je stariji to je bolji. Kada dodje do SF na GS-u automatski postaje jedan od glavnih favorita. Najbolji bekhend svijeta, forhend razoran, servis ubitacan. Skroz kompletan igrac. Iskusno govori da ne razmislja o W. Upravu je, ali mislim da mu je to vec sada u podsvjesti. Ako bi se posvetio travi i trenirao na njoj dosta, mogao bi da osvoji. Zanimljivo, od 15 titula, nema nijednu na travi. Jasno je da mu je to najslabija podloga, ali uzimam za primjer Endija, koji citav zivot na sljaci titulu osvojio nije, a onda dodje prosle godine uzme 2 titule, ove jednu, pa finale RG-a.. Sve je moguce, ako se naporno radi. Zamislite da osvoji W i ima u finalima Slemova 4/4. To bi vjerovatno bio prvi slucaj u istoriji. Stanu iskreno zelim da osvoji najveci turnir u tenisu i da definitivno ode u one prave teniske besmrtnike.

Pozdrav!

Milos

pre 7 godina

Upade mi u oko da je čovjek iz Lozane... To je grad manji od moje Podgorice, a ima dvije linije metroa, sa 28 stanica.

Slabo se razumijem u tenis, ali bolje u metro sisteme, pa mi je ovo fascinantno.

tt

pre 7 godina

Wawrinka je ove godine osvojio 3 turnira kategorije 250 i onda dodje u Njujork i osvoji GS titulu. Ovo mu je 15. titula a od toga ima cak 10 kategorije 250 i tri GS-a. Kakav apsurd! Ali kad ima prijatelja poput Novaka sve je moguce pa i jos jedna GS titula, mozda i vise, a da li ce to biti bas Vimbldon, videcemo.

sinki

pre 7 godina

Ovo je mozda najcudnija situacija u istoriji tenisa...Vavrinke nidje nije bilo u dvadesetim godinama,i kada se ocekivalo da je to to,on se u tridesetim odjednom razgoropadio i osvojio cak 3 gren slema,i na putu je da kompletira karijerni gren slem,sto je poptuno nestvarno...Mislim da Vavrinka protiv Mareja u finalu vjerovatno ne bi osvojio Us Open,ali protiv Novaka mu sve polazi za rukom,odgovara mu njegova igra,to je prosto tako.Da bude jos cudnija situacija,Vavrinka prakticno nikako Novaka ne moze da dobije u 2 seta,na mastersima,redovno gubi,ali na slemovima je potpuno druga stvar.Zbog cega je to tako,tesko je objasniti.

Srdjan

pre 7 godina

Ako dodje do finala onda sigurno moze. :D Salu na stranu ali Stan kad dodje do polufinala postaje zvijer i tesko ga je zaustaviti. Medjutim mislim da ce on tesko do titule na WB jer je trava vrlo teska podloga, nemas mnogo vremena za razmisljanje i najvaznije, moras konstantno biti na loptici, spusten u koljenima a ako cemo realno, to je najslabiji dio njegove igre.

први српски бек

pre 7 godina

Испоставило се да је Стан врхунски тенисер и топ класа, али трава му никако не лежи, све у свему волео бих да узме и Вимблдон, али тешко.

urke

pre 7 godina

Marej bi ga razbucao u finalu, Vavrinku mislim, pao je Nole, zelim mu sve najbolje i da izadje iz ovog stanja, kao da je na onim staklenim nogama sa pocetka karijere kad je to bilo razumljivo..

RF goat

pre 7 godina

Pa ja nisam mislila da moze i jedan gs, prvi je bio bas veliko iznenadjenje, osvajanjem drugog je potvrdio da to nije slucajno, sad je i definitivno da moze da osvoji svaki gs ako odigra svoj najbolji tenis, jer tada moze da pobedi svakog. Ipak mislim da trava najmanje odgovara njegovoj igri, ali sve je moguce, jer ipak trava nije ni Djokovicu bas omiljena podloga, a gubio je od Stana na svojim omiljenim, Federer je pitanje u kakvom stanju ce biti sledece godine, tako da mu je mozda Marej najveca prepreka ka tome.

Petar

pre 7 godina

Pa u svakom od ovih gren slemova je samo na tom turniru igrao kao drogiran dok se u ostatku sezone nije video, pa me ne bi cudilo da ga uhvati ludilo bas na sledecem Vimbldonu i to naravno protiv Djokovica

rejnald

pre 7 godina

Ако би тако нешто урадио био би дефинитивно најсрећнији тенисер у историји овог спорта, освајач свега 15 турнира од тога пола из серије 250 и једног јединог мастерса!...Поређења ради Енди Мареј има скор 3/11на ГС и 12 мастерса а освајач је 39 турнира...
Да не причамо о смијешном односу победа и пораза које Вавринка има против три најбоља тенисера, а на корак је да комплетира све слемове?!
Нажалост ГС су постали главни показатељи успеха у тенису а могу итекако прикрити право стање ствари и снагу неког тенисера!

gandalf

pre 7 godina

Kada Wawrinka igra kao sto je igrao sinoc i u finalu Roland Garosa NI JEDAN igrac ne moze da ga pobedi! Novak nema resenja kada igra protiv onakvog Stena, prosto je nemocan! Protiv Nadala, Federera i Mareja ima plan i nacin kako da ih dobije, protiv Wawrinke nema! Treba biti realan i iskren i reci da tako stoje stvari...naravno, Novak ga je mnogo puta pobedjivao a to je zato sto Sten nema tu konstantnost u igri na duzi vremenski period koja ova trojica imaju!

PeteSampras

pre 7 godina

Ne, jer bi to bila nekakva nepravda. Kada pogledate koliko su se Novak i Rodžer mučili da osvoje RG, pa Rafa Vimbldon u onom epskom finalu.. Pa je bilo i suza Federera nakon poraza u Australiji od Nadala. S druge strane, Marija kuju u zvezde što je osvojio dva zlata, i igrao finale na sva četiri GS u najjačoj eri tenisa. Vavrinka nije konstantan kao Marej, ali je bljesnuo kad god je najbitnije i to se mora poštovati. Tri GS-a...

ded

pre 7 godina

Lično sam mislio da Vavrinka ne može da osvoji nijedan slem pored Velike trojke, pa eto čovek osvoji tri i to različita. Verovatno da može i Vimbldon mada će mu trebati mnogo sreće.

Simon

pre 7 godina

Novak je za ovog izmislio tenis, samo da ga zdravlje posluži. Za 10-15% jači i precizniji servis bi bilo sasvim dovoljno a ima i još tu prostora. Ne zanosite se.

Ivan NK

pre 7 godina

Vrlo interesantna pojava na Atp tour-u je ovaj Wawrinka-ne zna covjek sta da misli o njemu kao teniseru.
Potpuno nestalan tj. labilan igrac-igra od ocaja do sjaja i nazad:
Ispadne u drugom kolu Wimbledon-a, Miami-a i Madrida, trecem kolu Indian Wells-a i Rima, jedva 1/4 finale Australije, spasava mec lopte protiv nekakvog Evansa na US Openu i onda "tras"-titula!!!
Ima 3 GS titule, a samo jedan Masters(ako ne grijesimMC), tako da...opet ne znam sta da kazem za njega.
I jeste dobar teniser, a opet i nije neka klasa!!!

izgubljen u prevodu

pre 7 godina

i citam ovdje kako je Novak bio povrijedjen..vjerovatno je bio povrijedjen i u polifinale AO i u finale RG kad ga je Wavrinka razbio sa vinerima oba puta..ne budite smijesni ljudi Stan je masina za mljevenje kad igra najbolje ali nije konstantan..

fedex1

pre 7 godina

Volio bih, al' tesko. 2 su glavna razloga, slab ritern, Federer, Murray pa i Novak su bolji igraci od njega na travi, a uvek moze ispasti od nekog servera.

Poštovanje

pre 7 godina

Svaki respekt za Stana,niko mu ništa nije poklonio.Tri GS i sva tri puta je morao da dobije Nola i to u zadnje tri godine kad je Novak toliko dominantan,

Kale

pre 7 godina

Zapamtite da ovaj drljavi bradonja nece igrati ni finale bar do AO sledece godine. Smesno je sto neki pisu da je razbio Djokovica, pa i slep bi video da nesto nije ok sa Djokovicem, drugo je kada ga neko nadigra a drugo je ovo kad mu Djokovic bukvalno namesta loptice i ovaj samo udara iz sve snage, Djokovic u celom mecu nije napravio ljudski viner onako kako samo on zna da seta protivnika, i kas ga uhati pod svoje nema greske, servis katastrofa u par navrata sam menjao program jer mi bilo muka da gledam, onako lose Djokovic nije igrao nikad, nadam se da ce se vratiti i biti onaj stari uskoro...pozdrav

izgubljen u prevodu

pre 7 godina

ako bude u novakovoj polovini žrijeba moze sigurno jer je Sten penicilin za Novakovu mlaku igru..niko Novaka ne razbije kao Wavrinka..veliki sam Novakov navijac ali toliko jadno izgleda kad igra protiv Stena da je to prosto nevjerovatno..a licno bih volio da osvoji wimbldon jer kad moze marej 2 puta zasluzuje i on..toliko

Evans

pre 7 godina

Covek je ladno uzeo Novaku 3GS jer Djokovic bi takodje dobio Nadala na AO one godine kad je ovaj dobio Nadala, i hteo bih da kazem iako obozavam Novaka da on ima sraman odnos pobeda i poraza u finalima GS skoro pa 50-50

vojin

pre 7 godina

Mislim da ne moze, sinoc je Novak bio daleko ispod svog nivoa, sto zbog povrede, sto zbog zamora. Mislim da je Wavrinka super momak, ali ne svidja mi se njegova igra u kojoj opali po lopti pa ako prodje prodje, a tako je sinoc dobio Novaka, po drugi put.
Novace nadam sa mu vise nikad neces ovo dozvoliti

?

pre 7 godina

@rale sremac
U zlatnoj eri tenisa, dok su vladali Federer i Nadal, Vavrinka je bio mlad i u punoj snazi i uspeo da osvoji par turnira serije 250. Posle je dosla ova jadna era i Vavrinka osvojio 3 GS!

anica

pre 7 godina

Sinki..zbog toga sto decko u31god nema sta da izgubi I igra da pobedi da osvoji slem, ukazala mu se sansa, a svako ima nekog protivnika ko mu nebodgovara.. Vavrinka ide po poene, plus se druzi sa Novakom I oslobodjen je svih stega, agresivan tenis kao tenis nosi rizik ali ako krene da pogadja to je jezivo...u drugom setu se videlo da Novak gubi. Ko ne prati Novaka povrsno vrlo lako po govoru tela moze da vidi kakav epilog sledi...Sten je po meni kad mu ide kvalitetnija verzija Federera. Nas Novak je bio mnogo iza osnovne linije, servis ocajan..imao je problema, ali ne mozes sa covekom koji onako udara da se povuces nazad..moras po poene. Umeo je Vavrinka I Feda I Rafu da dobro istumba ne samo Noleta ihaha bice bolje, samo da se oporavi I nabaci koje kilo..pozdrav

stoka

pre 7 godina

Napisao sam jucer prije meca komentar o ovome, naravno da moze.

Ima sve, cak bi mu podloga zbog servisa, slajsa, i jakih bekenda i forhenda, u teoriji trebala vise odgovarati nego npr zemlja.

Tenis se promijenio, Wawrinka je u Novakovim godinama bio bez ijednog znacajnog uspjeha, tako da ce i za Novaka biti jos dosta sansi, samo da bude zdravlja.

pribil

pre 7 godina

Stan je veliki talenat, ali je igrac inspiracije i nema konstantnost kao Nole i Marej. Ali kad je inspirisan igra prelep tenis. Mozda je imao potencijal za 7- 8 slemova. E tu se vidi Noletova velicina i konstantnost. Od 2007- 2016 je stalno pri vrhu ili na vrhu. To je strasno tesko u bilo kom sportu. Zato je on vec sad medju najvecim imenima tenisa svih vremena.

srle

pre 7 godina

Može. Suviše je skroman Sten, on ima kapacitet da osvoji Vimbldon ili makar finale. Ali, realno trava mu je najslabija podloga i njegovi razorni jednoručni bekhendi nemaju takvog efekta kao na betonu i šljaci. Čudo je kako Sten nije ranije počeo da osvaja grend slemove, sigurno da su tome doprineli prethodni porazi u prošlosti od Novaka i Federera najviše.

nele

pre 7 godina

Sve se svodi da je kvalitet tenisa ispod minimuma. Djokovic skoro dve godine igra ispod 30%svojih mogucnosti, nema Federera i Nadala pa i samo solidni igraci kao Marej i Varvinka osvajaju GS. Djokovic ako u narednih mesec-dva ne sredi probleme u kuci, nece ni doci do 17gs sto bi bila steta. Sa druge strane, sa ovakvom igrom to i ne zasluzuje.

Dacha

pre 7 godina

Naxalost ovo je zadnji slem. Pre ce Novak osvojiti 18 (sto je u domenu naucne fantastike posle ovoliko izgubljenih finala) nego on da uzme jos jedan do kraja karijere...

C i n i k

pre 7 godina

Preterivanje. On nije los teniser ali preterujete. Sinoc je imao preko x sebe indisponiranog NDj koji je uz to jos i povredjen,ali Vimldon i ostali tuniri su nova prica,ako se Novak oporavi,nema nikave sanse da mu bilo ko bude konkurencija. To je realno. Zato jer je najbolji.

rale sremac

pre 7 godina

nesrecni vavrinka. da se rodio 10 godina ranije, bio bi zapamcen kao jedan od najboljih tenisera svih vremena sa 10-ak gren slemova. maler je biti rodjen u zlatnoj eri tenisa.

Mrki

pre 7 godina

Uvek je sve moguće,ali mislim da neće uzeti Vimbldon,ipak tako loptica odskače prebrzo i nisko za njegov stil igre,mada ako se navikne i na to svakako može jer servis mu je odličan.Kad bi recimo došao do polufinala bio bi veoma opasan i na Vimbldonu,ali moje je mišljenje ipak NE!

Clash

pre 7 godina

Naravni. Ako bude igrao sa Novakom u finalu.

Forma ili ne, sudbina ili ne, taj vavrinka vise nego prosecan ugrac koji je slavu izgradio na Novakovom imenu. Ne lezi mu.

veljko

pre 7 godina

sve je moguce, verujem da ce mu to i biti u fokusu, ali trava, nizak odskok, brze lopte i njegovo nesto sporije kretanje, ne ulivaju poverenje. na betonu i narocito sljaci lopta ide sporije i odskace vise. ne mora da se sagne da je dohvati, niti da se muci da je stigne. na travi, brzi igraci mogu da koriste snagu njegovog udarca, bez potrebe da je sami generisu. na sljaci npr. podloga upije dosta snage i realno favorizuje udarace i istrajne. naravno, ljudi koji otvaraju uglove (novak, marej), a nisu izraziti razbijaci, mogu i tako da pobedjuju, posto na sljaci igraci stoje nesto dalje od linije i ranjiviji su na ostre uglove (npr nadal).

da sumiram, vavrinki se lopta brze vraca na travi i nize odskace, te mu treba bolja kretnja i reakcija, a udarci moraju da budu jos ravniji i jos nizi (blize mrezi), sto je u slucaju njegovog agresivnog stila veoma tesko. bez obzira na dosta bolje telo (ko ga je video na promeni majice, video je da je to sad drugacija gradja, sa trbusnjacima umesto slaufa), on nema te osobine i ima dosta igraca koji su na travi bolji od njega.

da ne budem defetista, mogu da pomenem i nadala, kojem trava takodje ne prija, ali je osvojio wb i bio u jos nekoliko finala. razlika je ipak, sto je nadal to radio kad je bio mladji, spremniji, a i inace je klasa iznad vavrinke.

Nikola

pre 7 godina

Tek sad vidim zasto je Djokovic propustio Sinsi, on definitivno ima neki problem, ako treba neka preskoci i naredna dva turnira, bolje tako nego da se sve to pogorsa.. i ono na OI sto su pominjali da vuce povredu, nisu hteli time da se pravdaju ali covek ima neki problem to je sigurno, da li je lakat rame ili nesto trece ima nesto sigurno..

Zoran

pre 7 godina

U Parizu bi dobio sa onakvom igrom koga hoćete,sinoć je igrao sa 60% spremnim Djokovicem,a kad je Nole spreman 100%,niko ne može da ga dobije.Izjave da ga je razbio su smešne,jer nije imao mnogo više poena,a i neiskoriscene brejk sanse.Nole odmori i do 18 gren slema😊

Ivan

pre 7 godina

Zao mi je sto moram ovo da kazem, ali Djokovic je najzasluzniji za uspon Vavrinke, direktno mu je urucio ova dva gren slema i sada od njega napravio cudoviste. Posle meceva protiv njega je stekao neverovatno samopouzdanje. Meni on izgleda u mecevima protiv Novaka kao da moze da igra deset dana bez prestanka. Koliko god se Djokovic podigne i vrati u nekim delovima, ovaj uzvrati duplo jace, kao da je na nekim drogama. U ostalom i sam je priznao juce da je Djokovic najzasluzniji za njegov uspon, sta ce vam veci dokaz od priznanja.

Sysee

pre 7 godina

Novak - 66 atp titula (12 GS), 28 izgubljenih finala (9 GS). Ukupno 94 finala.
Vavrinka - 15 titula (3 GS), 9 izgubljenih finala (0 GS). Ukupno 24 finala.
Ko je bolji? Vavrinka? Ma nemoj?
I prosecan igrac ubode zrno, kao corava koka. Aj smirite se i ostavite Novaka na miru da igra kako mu se igra. Covek od krvi i mesa, a opet ziva legenda. Nasli ste koga cete da kritikujete, a nemate veze sa zivotom.

markoni

pre 7 godina

Mislim da Vimbldon nece osvojiti, ali ce na RG sledece godine biti favorit! Australia je Novakova baza, tamo cekamo 13ti trofej. Jos da dodam da mi se iskreno svidja taj nadahnuti napadacki tenis koji igra Vavrinka, podseca me na Safina pri cemu je ipak mnogo stabilniji psihicki

Beobrad

pre 7 godina

Zlatna era definitivno! Vavrinka u naponu snage, kao mladic nije mogao da prodje ni cetvrtfinale na GS, a sada u ovoj zlatnoj eri cije su perjanice Djokovic, Cilic, Nisikori, Agut i Darsis, on osvaja GS bez muke i na pragu je kompletiranja karijernog GS!

Rade

pre 7 godina

Ako bude igrao protiv Noleta u finalu vimbldona osvojiće,ako pak naleti na Mareja izgubiće 3:0 jer Marej prebacuje lopticu,a Stan napada..Nole mu odgovara pa ga zato i razbije svaki put..

Nbg

pre 7 godina

Obzirom da on je kvalitetan tenise kakav jeste, uvek postoji sansa da zgrabi titulu u Vimbldonu, naravno sve se uzima u obzir situacija u kojoj ce biti kada dodeljen zreb.

huuuu

pre 7 godina

Teško, realno njegovo kretanje na travi je veliki, gotovo nepremostiv problem, moralo bi baš mnogo stvari da se poklopi, kao što i sam kaže ima dosta boljih igrača od njega na toj podlozi...

vojin

pre 7 godina

Mislim da ne moze, sinoc je Novak bio daleko ispod svog nivoa, sto zbog povrede, sto zbog zamora. Mislim da je Wavrinka super momak, ali ne svidja mi se njegova igra u kojoj opali po lopti pa ako prodje prodje, a tako je sinoc dobio Novaka, po drugi put.
Novace nadam sa mu vise nikad neces ovo dozvoliti

Adjancic Bojan

pre 7 godina

Neverujem, posto znamo da loptica odskace nisko zbog proklizavanja jer je trava mislim da Wavrinkin jednorucni bekend kao njegovo najace oruzje ne bi bio uspesan uglavnom bi te loptice zavrsavale u mrezi

Sole

pre 7 godina

Mislim da moze, ali nece moci da osvoji ukoliko je Novak na 100%. On ciljano dize formu za jedan GS po sezoni, jer tako je i osvajao u zadnje tri godine turnire. Drugim recima nema ga nigde tokom sezone i onda uzme GS. Sledece godine na Vimbldonu bice glavna pretnja.

Tutankamon

pre 7 godina

I nakon svega opet nepovjerenje u Wawrinku i njegovu igru sa kojekakvim opravdanjem za Đokovića. Čovjek pošteno pobjedio svaki put i zasluženo ima sva tri GS-a. Naravno da može osvojiti i četvrti GS ali na travi realno i nije tako dobar kao na ostalim podlogama iako se i na travi popravlja iz godine u godinu.

Rocky Balboa

pre 7 godina

Ne,trava je podloga koja mu uvjerljivo najmanje odgovara,premda,odlaskom Federera,Nadala čija se zvijezda polako gasi,novih koji nisu na kvalitetnom nivou,a ostatak društva,Nishikori,Čilić,Tsonga,klaun Monfils&comp nije dorastao najvećim uspjesima,ostaju realno samo Nole,Murray i eventualno Raonić,Delpotro kao teške prepreke,tako da i nije nemoguće,evo,ja mu od srca želim WB,to bi bio zaista nevjerojatan doseg,osvojiti 4 GSa i sva 4 u drugom gradu....

Milutin

pre 7 godina

Jedino Vilanderu je svejedno, samo da nije Novak. Lik se u prognozama i komentarima raspao od kompleksa koje mu Novak godinama nabija. Neka ga sada malo neka uživa, verujem da ga čeka još mnogo stresnih mečeva i analiza posle, samo za njega, šokantnih ishoda.

menjam nick

pre 7 godina

Pa.. Ako mu se poklope kocke, svakako moze.. Da ne kazem, ako bude imao srece.. On kad god stigne do polufinala vec postaje opasan..

Dusan

pre 7 godina

Stan zaista dobro igra, i pobedjuje Novaka samo kada Novak nije na svojih 100% ... i tako igraci i pobedjuju: ne mora najbolji da pobedjuje jer sve moze i zna, ima tu i toga koliko je protivnik dobar ili ne.... u tome je lakse pobediti... ako Novak igra na svom maksimumu, ne moze mu prici nijedan teniser

huuuu

pre 7 godina

Teško, realno njegovo kretanje na travi je veliki, gotovo nepremostiv problem, moralo bi baš mnogo stvari da se poklopi, kao što i sam kaže ima dosta boljih igrača od njega na toj podlozi...

Ziki

pre 7 godina

Ako dodje do finala a za protivnika bude imao Novaka Djokovića sigurno osvaja jer je on za Novaka alfa i omega. Djoker drhti kada čuje njegovo ime.

Skaj

pre 7 godina

Nije bas da je Rodja sve osvajao bez konkurencije, pre bih rekao da je trenutno ona slabija. Zato odjednom u prvi plan iskace Vavrinka koji je do skoro bio solidan top 10 igrac. U vreme velike trojke nigde ga nije bilo. Nema ni Nadala i ovo je sansa koju Djokovic mora da koristi ako zeli da postane najbolji ikada.

Dobro

pre 7 godina

Tesko, samo zbog jedne stvari: Na travi lopitca odskace "nisko" (proklizava) tako da bi mu bilo tesko da se 'namesti' za udarce kao sto to moze na drugim podlogama. To cini njegovu igru.. Razorni udarci sa osnovne linije. Retern mu je slabiji i na ostalim podlogama, a na travi bi mu bio jos slabiji ...iz istih razloga.
Servis mu je ok i na travi, dosta je jak i prodoran... ali to mu ne bi bilo dovoljno, po mo skromnom misljenju.

iz zemlje lala, uvek Vas,

Ace

pre 7 godina

Sa ovakvim procentom uspešnosti (57%, tj. 12/21), Novaku treba statistički još 10 ili 11 (tačnije 10,5) GS finala da bi osvojio još 6 trofeja i prestigao Federera.

Vavrinka ima 100% uspešnost (3/3).

Vavrinki treba samo malo sreće u žrebu sledećih 2-3 Vimbldona a veliki motiv da to ostvari sada ima.

Nego, da li verujete da će Đoković do kraja karijere odigrati još 10 GS finala? (tj. RF 27, NDj 31) Ja ne verujem. (+da -ne)

Pedja

pre 7 godina

Covek je neverovatan, mentalna gromada. Od duela 1/8 finala AO 2013 protiv Novaka Sten je neverovatno napredovao. Jednostavno veruje u sebe, puca i pogadja sa osnovne. Nadam se da ce da kompletira Gren Slem. A sto se Noleta tice, jednostavno protiv ovakvog Stena nije imao sanse kao ni na RG 2015, previse je pasivan, tesko bi ga i na svom maksimumu dobio. Sad odmor, pa u Aziji overa prvog mesta! :D

tt

pre 7 godina

Mene jako interesuje, posto ja nemam odgovor na to, zasto Novak u bezbroj situacija, kada mu je W vratio lopticu u servis polje, nije odigrao kratke dijagonale nego je vracao direktno W na reket? Kao i ona dva smeca direktno opet W na reket? N ima tendenciju da nepotrebno produzava poen cak i ako vidi da protivnik samo ceka u mestu njegovu loptu. Cesto i izgubi tako poene a onda nije cudo da gubi i mec. On je taj vrhunski teniser i sigurno zna sta radi ali meni ovo kao laiku izgleda cudno.

Ja ne dolazim, ja se pojavljujem

pre 7 godina

Obratite paznju na sledeca 2-3 turnira, Stanislav ispada pre polufinala. Jednostavno on je takav kalibar igraca, nema konstnantnost samo vruce/hladno. Covek uzeo 3 GS bez ijednog mastersa. Ono, poludi jedmom godisnje, e sad problem je u tome sto nikad neznas kad ce opet.

nemanja

pre 7 godina

na travi sumnjam, mada možda. jučerašnji meč je bio katastrofalan za Novaka, imaš 40-0 na protivnikov servis trebalo bi da si najjači mentalno i šalješ reternom drugi servis metar izvan polja. izgleda kao da ga je stan dobio lako međutim da je Novak znao da koristi brejk šanse ko zna šta bi bilo, svaka čast stanu koji je u jednom trenutku imao 80% iskorišćeni brejk lopti. još jedna činjenica da je Novak dobio još jedan gem u 4. setu imao bi i više osvojenih poena od stana, čudan je tenis.

munz

pre 7 godina

Naravno da može, samo verovatnoća nije velika. On je ove godine prilično glatko izgubio od Murraya, ali je činjenica da je dogurao do polufinala. Biće godinu dana stariji, trbuščić malo veći, neki mlađi okretniji i gladniji. Ali pokazao je da je veliki znalac i ako mu se ukrste "faktori uspeha" (koji su kod njega ipak relativno retki) plus da drugi fulaju, sve je moguće. Sve u svemu, rekao bih da jebar 5 puta verovatnije da neće osvojiti Wimbledon.

šetač

pre 7 godina

Vavrinka sporo ulazi meč, treba mu vremena da uđe u udarac a kad uđe raspuca se kao nenormalan. Zato je dobar na tri dobijena i zato gubi prvi set. Solidan servis moćan slajs kojim se brani i umrtvljuje igru. I sjajaj bekhend. Bekhend paralelom ubija, jednoručni se inače teže čita. Zato Nole nema problem sa škotom.

Ime

pre 7 godina

Može. Što da ne. Ok je momak. Sada neka drugi dominiraju. Što se mene tiče, Nole može u penziju. Ako je neko sportskim rezultatima i promocijom zadužio Srbiju, to je Novak. Bolje da ode dok je na vrhu. Pamtiće se po tome.

šetač

pre 7 godina

Može ali malo teže jer igra mnogo pozadi, ritern je ok ali nedovoljano dobar. Trava je brza, nizak odskok loptice a on voli da je sačeka pozadi i opali po njoj. Rođa i Nole plešu po liniji i hvataju je u penjanju.

racku_cg

pre 7 godina

ko moze da osvoji us open to znaci da moze i wimbledon .... to su dvije slicne podloge veoma brze sa niskim odskokom lopte .... kako je sten kupio loptu u odskoku i servirao, ako to ponovi na travi, sto da ne ..... za sve koji misle da ne zna igrat na travi neko pogledaju mec federer wawrinka wimb 2015 ...

fred

pre 7 godina

Pored Federera, Noleta i Mareja neće nikad osvojiti Vimbldon. Loptica na Old Ingland klabu ne odskače tako da Sten može da lepo zahvati jednoručni bekhend, a još nije bio prvi teniser sveta, tako da će Sten morati još mnogo da uradi u karijeri kako bi se približio velikoj četvorci tenisa. Ma sve OK, svaka mu čast zasluženo je pobedio, ali kad bude bio 200 nedelja prvi teniser sveta onda neka se javi. Znači nikad, realno.

feda genius

pre 7 godina

nista nije nemoguce ali iskreno mislim da ne moze, tehnika njegovih udaraca, koju smatram da je veoma dobra, nije pogodna za tako nesto a u ovim godinama nesto na tom polju je skoro nemoguce. u svakom slucaju zelim mu da uspe.

Da se zna

pre 7 godina

Pričajte vi šta god hoćete ali najjrealnija opcija da Vavrinka uzme poslednji GS koji mu nedostaje nego Marej što će to uspeti da osvoji AO,RG prevashodno što mentalno varira odnosno ide gore,dole Škot/Britanac..To nije slučaj kod Švajcarca kad se radi na grem-slemovima.

alejandro

pre 7 godina

Da je mlađi u redu! Ovako teško! Ali nikad se ne zna kada može na travi da ima neverovatan niz! Može da se dogodi da kompletira Gren slemove pre Endi Marija npr.! No ipak je on 1985. godište!

molim lepo

pre 7 godina

Mislim da ce tesko stici do cetvrtog slema koji mu nedostaje, jer pored Novaka tu je i Marej, a moyda i neko od mladjih igraca kao sto je Tim.

johnny

pre 7 godina

kao da svi zaboravljaju da je vavrinka razmontirao nadala u finalu ao 2014, nadala kao broja jedan i u punoj snazi koji je dominirao u 2013 (sezona šljake i cela američka letnja turneju) kada je i preuzeo prvo mesto od novaka (2011,12), tada se nadal takođe navodno povredio u toku meča kada je bilo jasno da nema šanse da dobije

Bogatstvo igre

pre 7 godina

Kad se u Srbiji navija to je kao oni fudbalski fanatici u Argentini. Posle prvog seta koji je Novak dobio, na sajtu jednog tabloida osvanuo je naslov: Novak razbucao Stana u taj-brejku. Ne bih da učestvujem a anketi "Može li Vavra da osvoji W", a izvesno je samo da će ga osvojiti ili da ga neće osvojiti.

Mihajlo

pre 7 godina

Čitam komentare i zaključujem da to pišu sami "stručnjaci" za tenis.Pravim stručnjacima je jasno da je Novak odigrao daleko ispod svojih mogućnosti a da je Vavrinka odigrao samo onako kako stalno igra, ništa posebno. Vavrinka je samo prosečni top 10 igrač i ništa više a mnogi "stručnjaci" napraviše od njega velikog tenisera.Naravno da nisu u pravu i zna se ko je najbolji teniser danas. Ja mislim da se ovako nešto više neće ponoviti i Vavrinka će utonuti u prosečnost.Preuveličavanje Vavrinke nema nikakvog smisla jer to ne stoji a rezultati i govore u prilog tome. Kada sam rekao "stručnjaci" mislim na one koji reket u ruke nisu uzeli a videli su ga samo na televiziji.

Последњи Мохиканац

pre 7 godina

Кога боли ..... да ли ће он освојити Вимблдон и комплетирати сва четири Грен слема и како ће то утицати на квалитет наших живота? Смртнике окарактерише та патетична црта у њиховим карактерима због које их занимају туђи животи, радују туђим успесима и не гледају своја посла.

Mile

pre 7 godina

Ja se iskreno nadam da moze. Ova era tenisa je sjajna. 3 najbolja igraca svih vremena na to jos Mari,Del Potro,Varvrinka. ..Zelim mu puno srece iako bih vise od svega voleo da Djovak prestinge Federera sa 18 GS.

Majstor Mile

pre 7 godina

E baš ste našli veliko pitanje u ovom trenutku... Jbt. do Vimlbona , što kaže narod , ko živ... U konkurenciji će biti Federer, Nadal, Endi, Nišikori, Raonić , Del Potro i još gomila "mladih lavova željnih krvi". A vi o Vavrinki! Tema iz mslig mozga!

Zoran

pre 7 godina

Realno. Do pred 4 godine.
Protiv Nadala 0:3 0:3 0:3 i 0:3.
Protiv Federera 0:3 0:3 0:3 i 1:3 ovo zadnje na RG.
Novakova igra mu odgovara, udarci su meki i nisu ostri(mozda zbog kilaze Novak ima samo 78kg na 188cm, a recimo Marej 91kg.) Mozemo i proveriti Vavrinka protiv Nadala i Federera do 2012g. dok su bili Br 1.

ne

pre 7 godina

Jako tesko i to iskreno mislim. Recimo pred funale US opena sam znala da Novaku moze da se desi posraz jer nije to bio onaj Novak koga svi znamo. Ali Vavrinki treba mnogo toga da se poklopi imajuci u vidu da su trava i on na Vi. S obzirom da igra jedan mec godisnje kao u transu, male je verovatnoca da bude te srece.

vlaca

pre 7 godina

Teško evo Novak nema mu nadala i Federer a pa ne može stigao ga je umor i u padu je fore.Bolje da napravi pauzu pa da se spremi za sledeću sezonu

To je već izglasano

pre 7 godina

Ne može. Novaku ovaj poraz neće umanjiti ono što smo još pre četiri godine izglasali, posle njegovog sedmog "grend slema": da je najbolji teniser svih vremena. I to tako zauvek ostaje.

To je neko moje miišljenje

pre 7 godina

Podjednaka mišljenja vlada ovde!" U svakom slučaju, Vavrinka može da osvoji Vimbldon, takodje..Samo bi trebalo da se potrudi malo oko mastersa više jer to je itekako važno u svetu tenisa za svakog tenisera.

što da ne

pre 7 godina

Osvaja ga sigurno, samo ako se namesti da Nole bude u finalu, jer je Stan jedan od najboljih i najvrednijih trenutno, a zna da igra sa Novakom i Novak sa njim i uživanje je gledati ih. A Nole sigurno nadmašuje rekord osvojenih slemova u naredne tri godine.

Dacha

pre 7 godina

Naxalost ovo je zadnji slem. Pre ce Novak osvojiti 18 (sto je u domenu naucne fantastike posle ovoliko izgubljenih finala) nego on da uzme jos jedan do kraja karijere...

vojin

pre 7 godina

Mislim da ne moze, sinoc je Novak bio daleko ispod svog nivoa, sto zbog povrede, sto zbog zamora. Mislim da je Wavrinka super momak, ali ne svidja mi se njegova igra u kojoj opali po lopti pa ako prodje prodje, a tako je sinoc dobio Novaka, po drugi put.
Novace nadam sa mu vise nikad neces ovo dozvoliti

?

pre 7 godina

@rale sremac
U zlatnoj eri tenisa, dok su vladali Federer i Nadal, Vavrinka je bio mlad i u punoj snazi i uspeo da osvoji par turnira serije 250. Posle je dosla ova jadna era i Vavrinka osvojio 3 GS!

vojin

pre 7 godina

Mislim da ne moze, sinoc je Novak bio daleko ispod svog nivoa, sto zbog povrede, sto zbog zamora. Mislim da je Wavrinka super momak, ali ne svidja mi se njegova igra u kojoj opali po lopti pa ako prodje prodje, a tako je sinoc dobio Novaka, po drugi put.
Novace nadam sa mu vise nikad neces ovo dozvoliti

Simon

pre 7 godina

Novak je za ovog izmislio tenis, samo da ga zdravlje posluži. Za 10-15% jači i precizniji servis bi bilo sasvim dovoljno a ima i još tu prostora. Ne zanosite se.

Kale

pre 7 godina

Zapamtite da ovaj drljavi bradonja nece igrati ni finale bar do AO sledece godine. Smesno je sto neki pisu da je razbio Djokovica, pa i slep bi video da nesto nije ok sa Djokovicem, drugo je kada ga neko nadigra a drugo je ovo kad mu Djokovic bukvalno namesta loptice i ovaj samo udara iz sve snage, Djokovic u celom mecu nije napravio ljudski viner onako kako samo on zna da seta protivnika, i kas ga uhati pod svoje nema greske, servis katastrofa u par navrata sam menjao program jer mi bilo muka da gledam, onako lose Djokovic nije igrao nikad, nadam se da ce se vratiti i biti onaj stari uskoro...pozdrav

Evans

pre 7 godina

Covek je ladno uzeo Novaku 3GS jer Djokovic bi takodje dobio Nadala na AO one godine kad je ovaj dobio Nadala, i hteo bih da kazem iako obozavam Novaka da on ima sraman odnos pobeda i poraza u finalima GS skoro pa 50-50

C i n i k

pre 7 godina

Preterivanje. On nije los teniser ali preterujete. Sinoc je imao preko x sebe indisponiranog NDj koji je uz to jos i povredjen,ali Vimldon i ostali tuniri su nova prica,ako se Novak oporavi,nema nikave sanse da mu bilo ko bude konkurencija. To je realno. Zato jer je najbolji.

To je već izglasano

pre 7 godina

Ne može. Novaku ovaj poraz neće umanjiti ono što smo još pre četiri godine izglasali, posle njegovog sedmog "grend slema": da je najbolji teniser svih vremena. I to tako zauvek ostaje.

Sole

pre 7 godina

Mislim da moze, ali nece moci da osvoji ukoliko je Novak na 100%. On ciljano dize formu za jedan GS po sezoni, jer tako je i osvajao u zadnje tri godine turnire. Drugim recima nema ga nigde tokom sezone i onda uzme GS. Sledece godine na Vimbldonu bice glavna pretnja.

Zoran

pre 7 godina

U Parizu bi dobio sa onakvom igrom koga hoćete,sinoć je igrao sa 60% spremnim Djokovicem,a kad je Nole spreman 100%,niko ne može da ga dobije.Izjave da ga je razbio su smešne,jer nije imao mnogo više poena,a i neiskoriscene brejk sanse.Nole odmori i do 18 gren slema😊

Последњи Мохиканац

pre 7 godina

Кога боли ..... да ли ће он освојити Вимблдон и комплетирати сва четири Грен слема и како ће то утицати на квалитет наших живота? Смртнике окарактерише та патетична црта у њиховим карактерима због које их занимају туђи животи, радују туђим успесима и не гледају своја посла.

fred

pre 7 godina

Pored Federera, Noleta i Mareja neće nikad osvojiti Vimbldon. Loptica na Old Ingland klabu ne odskače tako da Sten može da lepo zahvati jednoručni bekhend, a još nije bio prvi teniser sveta, tako da će Sten morati još mnogo da uradi u karijeri kako bi se približio velikoj četvorci tenisa. Ma sve OK, svaka mu čast zasluženo je pobedio, ali kad bude bio 200 nedelja prvi teniser sveta onda neka se javi. Znači nikad, realno.

Beobrad

pre 7 godina

Zlatna era definitivno! Vavrinka u naponu snage, kao mladic nije mogao da prodje ni cetvrtfinale na GS, a sada u ovoj zlatnoj eri cije su perjanice Djokovic, Cilic, Nisikori, Agut i Darsis, on osvaja GS bez muke i na pragu je kompletiranja karijernog GS!

tt

pre 7 godina

Wawrinka je ove godine osvojio 3 turnira kategorije 250 i onda dodje u Njujork i osvoji GS titulu. Ovo mu je 15. titula a od toga ima cak 10 kategorije 250 i tri GS-a. Kakav apsurd! Ali kad ima prijatelja poput Novaka sve je moguce pa i jos jedna GS titula, mozda i vise, a da li ce to biti bas Vimbldon, videcemo.

Ime

pre 7 godina

Može. Što da ne. Ok je momak. Sada neka drugi dominiraju. Što se mene tiče, Nole može u penziju. Ako je neko sportskim rezultatima i promocijom zadužio Srbiju, to je Novak. Bolje da ode dok je na vrhu. Pamtiće se po tome.

Dusan

pre 7 godina

Stan zaista dobro igra, i pobedjuje Novaka samo kada Novak nije na svojih 100% ... i tako igraci i pobedjuju: ne mora najbolji da pobedjuje jer sve moze i zna, ima tu i toga koliko je protivnik dobar ili ne.... u tome je lakse pobediti... ako Novak igra na svom maksimumu, ne moze mu prici nijedan teniser

gandalf

pre 7 godina

Kada Wawrinka igra kao sto je igrao sinoc i u finalu Roland Garosa NI JEDAN igrac ne moze da ga pobedi! Novak nema resenja kada igra protiv onakvog Stena, prosto je nemocan! Protiv Nadala, Federera i Mareja ima plan i nacin kako da ih dobije, protiv Wawrinke nema! Treba biti realan i iskren i reci da tako stoje stvari...naravno, Novak ga je mnogo puta pobedjivao a to je zato sto Sten nema tu konstantnost u igri na duzi vremenski period koja ova trojica imaju!

rale sremac

pre 7 godina

nesrecni vavrinka. da se rodio 10 godina ranije, bio bi zapamcen kao jedan od najboljih tenisera svih vremena sa 10-ak gren slemova. maler je biti rodjen u zlatnoj eri tenisa.

Clash

pre 7 godina

Naravni. Ako bude igrao sa Novakom u finalu.

Forma ili ne, sudbina ili ne, taj vavrinka vise nego prosecan ugrac koji je slavu izgradio na Novakovom imenu. Ne lezi mu.

nele

pre 7 godina

Sve se svodi da je kvalitet tenisa ispod minimuma. Djokovic skoro dve godine igra ispod 30%svojih mogucnosti, nema Federera i Nadala pa i samo solidni igraci kao Marej i Varvinka osvajaju GS. Djokovic ako u narednih mesec-dva ne sredi probleme u kuci, nece ni doci do 17gs sto bi bila steta. Sa druge strane, sa ovakvom igrom to i ne zasluzuje.

Djole*

pre 7 godina

Tesko, ali smatram da moze. Covjek je nevjerovatan. On je kao vino, sto je stariji to je bolji. Kada dodje do SF na GS-u automatski postaje jedan od glavnih favorita. Najbolji bekhend svijeta, forhend razoran, servis ubitacan. Skroz kompletan igrac. Iskusno govori da ne razmislja o W. Upravu je, ali mislim da mu je to vec sada u podsvjesti. Ako bi se posvetio travi i trenirao na njoj dosta, mogao bi da osvoji. Zanimljivo, od 15 titula, nema nijednu na travi. Jasno je da mu je to najslabija podloga, ali uzimam za primjer Endija, koji citav zivot na sljaci titulu osvojio nije, a onda dodje prosle godine uzme 2 titule, ove jednu, pa finale RG-a.. Sve je moguce, ako se naporno radi. Zamislite da osvoji W i ima u finalima Slemova 4/4. To bi vjerovatno bio prvi slucaj u istoriji. Stanu iskreno zelim da osvoji najveci turnir u tenisu i da definitivno ode u one prave teniske besmrtnike.

Pozdrav!

први српски бек

pre 7 godina

Испоставило се да је Стан врхунски тенисер и топ класа, али трава му никако не лежи, све у свему волео бих да узме и Вимблдон, али тешко.

Sysee

pre 7 godina

Novak - 66 atp titula (12 GS), 28 izgubljenih finala (9 GS). Ukupno 94 finala.
Vavrinka - 15 titula (3 GS), 9 izgubljenih finala (0 GS). Ukupno 24 finala.
Ko je bolji? Vavrinka? Ma nemoj?
I prosecan igrac ubode zrno, kao corava koka. Aj smirite se i ostavite Novaka na miru da igra kako mu se igra. Covek od krvi i mesa, a opet ziva legenda. Nasli ste koga cete da kritikujete, a nemate veze sa zivotom.

Ace

pre 7 godina

Sa ovakvim procentom uspešnosti (57%, tj. 12/21), Novaku treba statistički još 10 ili 11 (tačnije 10,5) GS finala da bi osvojio još 6 trofeja i prestigao Federera.

Vavrinka ima 100% uspešnost (3/3).

Vavrinki treba samo malo sreće u žrebu sledećih 2-3 Vimbldona a veliki motiv da to ostvari sada ima.

Nego, da li verujete da će Đoković do kraja karijere odigrati još 10 GS finala? (tj. RF 27, NDj 31) Ja ne verujem. (+da -ne)

Mihajlo

pre 7 godina

Čitam komentare i zaključujem da to pišu sami "stručnjaci" za tenis.Pravim stručnjacima je jasno da je Novak odigrao daleko ispod svojih mogućnosti a da je Vavrinka odigrao samo onako kako stalno igra, ništa posebno. Vavrinka je samo prosečni top 10 igrač i ništa više a mnogi "stručnjaci" napraviše od njega velikog tenisera.Naravno da nisu u pravu i zna se ko je najbolji teniser danas. Ja mislim da se ovako nešto više neće ponoviti i Vavrinka će utonuti u prosečnost.Preuveličavanje Vavrinke nema nikakvog smisla jer to ne stoji a rezultati i govore u prilog tome. Kada sam rekao "stručnjaci" mislim na one koji reket u ruke nisu uzeli a videli su ga samo na televiziji.

Milutin

pre 7 godina

Jedino Vilanderu je svejedno, samo da nije Novak. Lik se u prognozama i komentarima raspao od kompleksa koje mu Novak godinama nabija. Neka ga sada malo neka uživa, verujem da ga čeka još mnogo stresnih mečeva i analiza posle, samo za njega, šokantnih ishoda.

rejnald

pre 7 godina

Ако би тако нешто урадио био би дефинитивно најсрећнији тенисер у историји овог спорта, освајач свега 15 турнира од тога пола из серије 250 и једног јединог мастерса!...Поређења ради Енди Мареј има скор 3/11на ГС и 12 мастерса а освајач је 39 турнира...
Да не причамо о смијешном односу победа и пораза које Вавринка има против три најбоља тенисера, а на корак је да комплетира све слемове?!
Нажалост ГС су постали главни показатељи успеха у тенису а могу итекако прикрити право стање ствари и снагу неког тенисера!

izgubljen u prevodu

pre 7 godina

i citam ovdje kako je Novak bio povrijedjen..vjerovatno je bio povrijedjen i u polifinale AO i u finale RG kad ga je Wavrinka razbio sa vinerima oba puta..ne budite smijesni ljudi Stan je masina za mljevenje kad igra najbolje ali nije konstantan..

urke

pre 7 godina

Marej bi ga razbucao u finalu, Vavrinku mislim, pao je Nole, zelim mu sve najbolje i da izadje iz ovog stanja, kao da je na onim staklenim nogama sa pocetka karijere kad je to bilo razumljivo..

anica

pre 7 godina

Sinki..zbog toga sto decko u31god nema sta da izgubi I igra da pobedi da osvoji slem, ukazala mu se sansa, a svako ima nekog protivnika ko mu nebodgovara.. Vavrinka ide po poene, plus se druzi sa Novakom I oslobodjen je svih stega, agresivan tenis kao tenis nosi rizik ali ako krene da pogadja to je jezivo...u drugom setu se videlo da Novak gubi. Ko ne prati Novaka povrsno vrlo lako po govoru tela moze da vidi kakav epilog sledi...Sten je po meni kad mu ide kvalitetnija verzija Federera. Nas Novak je bio mnogo iza osnovne linije, servis ocajan..imao je problema, ali ne mozes sa covekom koji onako udara da se povuces nazad..moras po poene. Umeo je Vavrinka I Feda I Rafu da dobro istumba ne samo Noleta ihaha bice bolje, samo da se oporavi I nabaci koje kilo..pozdrav

PeteSampras

pre 7 godina

Ne, jer bi to bila nekakva nepravda. Kada pogledate koliko su se Novak i Rodžer mučili da osvoje RG, pa Rafa Vimbldon u onom epskom finalu.. Pa je bilo i suza Federera nakon poraza u Australiji od Nadala. S druge strane, Marija kuju u zvezde što je osvojio dva zlata, i igrao finale na sva četiri GS u najjačoj eri tenisa. Vavrinka nije konstantan kao Marej, ali je bljesnuo kad god je najbitnije i to se mora poštovati. Tri GS-a...

Ivan NK

pre 7 godina

Vrlo interesantna pojava na Atp tour-u je ovaj Wawrinka-ne zna covjek sta da misli o njemu kao teniseru.
Potpuno nestalan tj. labilan igrac-igra od ocaja do sjaja i nazad:
Ispadne u drugom kolu Wimbledon-a, Miami-a i Madrida, trecem kolu Indian Wells-a i Rima, jedva 1/4 finale Australije, spasava mec lopte protiv nekakvog Evansa na US Openu i onda "tras"-titula!!!
Ima 3 GS titule, a samo jedan Masters(ako ne grijesimMC), tako da...opet ne znam sta da kazem za njega.
I jeste dobar teniser, a opet i nije neka klasa!!!

pribil

pre 7 godina

Stan je veliki talenat, ali je igrac inspiracije i nema konstantnost kao Nole i Marej. Ali kad je inspirisan igra prelep tenis. Mozda je imao potencijal za 7- 8 slemova. E tu se vidi Noletova velicina i konstantnost. Od 2007- 2016 je stalno pri vrhu ili na vrhu. To je strasno tesko u bilo kom sportu. Zato je on vec sad medju najvecim imenima tenisa svih vremena.

To je neko moje miišljenje

pre 7 godina

Podjednaka mišljenja vlada ovde!" U svakom slučaju, Vavrinka može da osvoji Vimbldon, takodje..Samo bi trebalo da se potrudi malo oko mastersa više jer to je itekako važno u svetu tenisa za svakog tenisera.

Ziki

pre 7 godina

Ako dodje do finala a za protivnika bude imao Novaka Djokovića sigurno osvaja jer je on za Novaka alfa i omega. Djoker drhti kada čuje njegovo ime.

što da ne

pre 7 godina

Osvaja ga sigurno, samo ako se namesti da Nole bude u finalu, jer je Stan jedan od najboljih i najvrednijih trenutno, a zna da igra sa Novakom i Novak sa njim i uživanje je gledati ih. A Nole sigurno nadmašuje rekord osvojenih slemova u naredne tri godine.

Kobster

pre 7 godina

Smesni ste sa tim komentarima da bi to bila nepravda. Znaju se pravila, covek mora da pobedi u 7 meceva za redom da bi osvojio GS. Ako to uradi, zasluzio je. Samo napred Stan, sve najbolje i zelim!

sinki

pre 7 godina

Ovo je mozda najcudnija situacija u istoriji tenisa...Vavrinke nidje nije bilo u dvadesetim godinama,i kada se ocekivalo da je to to,on se u tridesetim odjednom razgoropadio i osvojio cak 3 gren slema,i na putu je da kompletira karijerni gren slem,sto je poptuno nestvarno...Mislim da Vavrinka protiv Mareja u finalu vjerovatno ne bi osvojio Us Open,ali protiv Novaka mu sve polazi za rukom,odgovara mu njegova igra,to je prosto tako.Da bude jos cudnija situacija,Vavrinka prakticno nikako Novaka ne moze da dobije u 2 seta,na mastersima,redovno gubi,ali na slemovima je potpuno druga stvar.Zbog cega je to tako,tesko je objasniti.

Rade

pre 7 godina

Ako bude igrao protiv Noleta u finalu vimbldona osvojiće,ako pak naleti na Mareja izgubiće 3:0 jer Marej prebacuje lopticu,a Stan napada..Nole mu odgovara pa ga zato i razbije svaki put..

fedex1

pre 7 godina

Volio bih, al' tesko. 2 su glavna razloga, slab ritern, Federer, Murray pa i Novak su bolji igraci od njega na travi, a uvek moze ispasti od nekog servera.

munz

pre 7 godina

Naravno da može, samo verovatnoća nije velika. On je ove godine prilično glatko izgubio od Murraya, ali je činjenica da je dogurao do polufinala. Biće godinu dana stariji, trbuščić malo veći, neki mlađi okretniji i gladniji. Ali pokazao je da je veliki znalac i ako mu se ukrste "faktori uspeha" (koji su kod njega ipak relativno retki) plus da drugi fulaju, sve je moguće. Sve u svemu, rekao bih da jebar 5 puta verovatnije da neće osvojiti Wimbledon.

huuuu

pre 7 godina

Teško, realno njegovo kretanje na travi je veliki, gotovo nepremostiv problem, moralo bi baš mnogo stvari da se poklopi, kao što i sam kaže ima dosta boljih igrača od njega na toj podlozi...

Pedja

pre 7 godina

Covek je neverovatan, mentalna gromada. Od duela 1/8 finala AO 2013 protiv Novaka Sten je neverovatno napredovao. Jednostavno veruje u sebe, puca i pogadja sa osnovne. Nadam se da ce da kompletira Gren Slem. A sto se Noleta tice, jednostavno protiv ovakvog Stena nije imao sanse kao ni na RG 2015, previse je pasivan, tesko bi ga i na svom maksimumu dobio. Sad odmor, pa u Aziji overa prvog mesta! :D

Adjancic Bojan

pre 7 godina

Neverujem, posto znamo da loptica odskace nisko zbog proklizavanja jer je trava mislim da Wavrinkin jednorucni bekend kao njegovo najace oruzje ne bi bio uspesan uglavnom bi te loptice zavrsavale u mrezi

molim lepo

pre 7 godina

Mislim da ce tesko stici do cetvrtog slema koji mu nedostaje, jer pored Novaka tu je i Marej, a moyda i neko od mladjih igraca kao sto je Tim.

Petar

pre 7 godina

Pa u svakom od ovih gren slemova je samo na tom turniru igrao kao drogiran dok se u ostatku sezone nije video, pa me ne bi cudilo da ga uhvati ludilo bas na sledecem Vimbldonu i to naravno protiv Djokovica

Skaj

pre 7 godina

Nije bas da je Rodja sve osvajao bez konkurencije, pre bih rekao da je trenutno ona slabija. Zato odjednom u prvi plan iskace Vavrinka koji je do skoro bio solidan top 10 igrac. U vreme velike trojke nigde ga nije bilo. Nema ni Nadala i ovo je sansa koju Djokovic mora da koristi ako zeli da postane najbolji ikada.

Dobro

pre 7 godina

Tesko, samo zbog jedne stvari: Na travi lopitca odskace "nisko" (proklizava) tako da bi mu bilo tesko da se 'namesti' za udarce kao sto to moze na drugim podlogama. To cini njegovu igru.. Razorni udarci sa osnovne linije. Retern mu je slabiji i na ostalim podlogama, a na travi bi mu bio jos slabiji ...iz istih razloga.
Servis mu je ok i na travi, dosta je jak i prodoran... ali to mu ne bi bilo dovoljno, po mo skromnom misljenju.

iz zemlje lala, uvek Vas,

Majstor Mile

pre 7 godina

E baš ste našli veliko pitanje u ovom trenutku... Jbt. do Vimlbona , što kaže narod , ko živ... U konkurenciji će biti Federer, Nadal, Endi, Nišikori, Raonić , Del Potro i još gomila "mladih lavova željnih krvi". A vi o Vavrinki! Tema iz mslig mozga!

johnny

pre 7 godina

kao da svi zaboravljaju da je vavrinka razmontirao nadala u finalu ao 2014, nadala kao broja jedan i u punoj snazi koji je dominirao u 2013 (sezona šljake i cela američka letnja turneju) kada je i preuzeo prvo mesto od novaka (2011,12), tada se nadal takođe navodno povredio u toku meča kada je bilo jasno da nema šanse da dobije

feda genius

pre 7 godina

nista nije nemoguce ali iskreno mislim da ne moze, tehnika njegovih udaraca, koju smatram da je veoma dobra, nije pogodna za tako nesto a u ovim godinama nesto na tom polju je skoro nemoguce. u svakom slucaju zelim mu da uspe.

Mrki

pre 7 godina

Uvek je sve moguće,ali mislim da neće uzeti Vimbldon,ipak tako loptica odskače prebrzo i nisko za njegov stil igre,mada ako se navikne i na to svakako može jer servis mu je odličan.Kad bi recimo došao do polufinala bio bi veoma opasan i na Vimbldonu,ali moje je mišljenje ipak NE!

stoka

pre 7 godina

Napisao sam jucer prije meca komentar o ovome, naravno da moze.

Ima sve, cak bi mu podloga zbog servisa, slajsa, i jakih bekenda i forhenda, u teoriji trebala vise odgovarati nego npr zemlja.

Tenis se promijenio, Wawrinka je u Novakovim godinama bio bez ijednog znacajnog uspjeha, tako da ce i za Novaka biti jos dosta sansi, samo da bude zdravlja.

veljko

pre 7 godina

sve je moguce, verujem da ce mu to i biti u fokusu, ali trava, nizak odskok, brze lopte i njegovo nesto sporije kretanje, ne ulivaju poverenje. na betonu i narocito sljaci lopta ide sporije i odskace vise. ne mora da se sagne da je dohvati, niti da se muci da je stigne. na travi, brzi igraci mogu da koriste snagu njegovog udarca, bez potrebe da je sami generisu. na sljaci npr. podloga upije dosta snage i realno favorizuje udarace i istrajne. naravno, ljudi koji otvaraju uglove (novak, marej), a nisu izraziti razbijaci, mogu i tako da pobedjuju, posto na sljaci igraci stoje nesto dalje od linije i ranjiviji su na ostre uglove (npr nadal).

da sumiram, vavrinki se lopta brze vraca na travi i nize odskace, te mu treba bolja kretnja i reakcija, a udarci moraju da budu jos ravniji i jos nizi (blize mrezi), sto je u slucaju njegovog agresivnog stila veoma tesko. bez obzira na dosta bolje telo (ko ga je video na promeni majice, video je da je to sad drugacija gradja, sa trbusnjacima umesto slaufa), on nema te osobine i ima dosta igraca koji su na travi bolji od njega.

da ne budem defetista, mogu da pomenem i nadala, kojem trava takodje ne prija, ali je osvojio wb i bio u jos nekoliko finala. razlika je ipak, sto je nadal to radio kad je bio mladji, spremniji, a i inace je klasa iznad vavrinke.

izgubljen u prevodu

pre 7 godina

ako bude u novakovoj polovini žrijeba moze sigurno jer je Sten penicilin za Novakovu mlaku igru..niko Novaka ne razbije kao Wavrinka..veliki sam Novakov navijac ali toliko jadno izgleda kad igra protiv Stena da je to prosto nevjerovatno..a licno bih volio da osvoji wimbldon jer kad moze marej 2 puta zasluzuje i on..toliko

markoni

pre 7 godina

Mislim da Vimbldon nece osvojiti, ali ce na RG sledece godine biti favorit! Australia je Novakova baza, tamo cekamo 13ti trofej. Jos da dodam da mi se iskreno svidja taj nadahnuti napadacki tenis koji igra Vavrinka, podseca me na Safina pri cemu je ipak mnogo stabilniji psihicki

Nikola

pre 7 godina

Tek sad vidim zasto je Djokovic propustio Sinsi, on definitivno ima neki problem, ako treba neka preskoci i naredna dva turnira, bolje tako nego da se sve to pogorsa.. i ono na OI sto su pominjali da vuce povredu, nisu hteli time da se pravdaju ali covek ima neki problem to je sigurno, da li je lakat rame ili nesto trece ima nesto sigurno..

Srdjan

pre 7 godina

Ako dodje do finala onda sigurno moze. :D Salu na stranu ali Stan kad dodje do polufinala postaje zvijer i tesko ga je zaustaviti. Medjutim mislim da ce on tesko do titule na WB jer je trava vrlo teska podloga, nemas mnogo vremena za razmisljanje i najvaznije, moras konstantno biti na loptici, spusten u koljenima a ako cemo realno, to je najslabiji dio njegove igre.

nemanja

pre 7 godina

na travi sumnjam, mada možda. jučerašnji meč je bio katastrofalan za Novaka, imaš 40-0 na protivnikov servis trebalo bi da si najjači mentalno i šalješ reternom drugi servis metar izvan polja. izgleda kao da ga je stan dobio lako međutim da je Novak znao da koristi brejk šanse ko zna šta bi bilo, svaka čast stanu koji je u jednom trenutku imao 80% iskorišćeni brejk lopti. još jedna činjenica da je Novak dobio još jedan gem u 4. setu imao bi i više osvojenih poena od stana, čudan je tenis.

ded

pre 7 godina

Lično sam mislio da Vavrinka ne može da osvoji nijedan slem pored Velike trojke, pa eto čovek osvoji tri i to različita. Verovatno da može i Vimbldon mada će mu trebati mnogo sreće.

RF goat

pre 7 godina

Pa ja nisam mislila da moze i jedan gs, prvi je bio bas veliko iznenadjenje, osvajanjem drugog je potvrdio da to nije slucajno, sad je i definitivno da moze da osvoji svaki gs ako odigra svoj najbolji tenis, jer tada moze da pobedi svakog. Ipak mislim da trava najmanje odgovara njegovoj igri, ali sve je moguce, jer ipak trava nije ni Djokovicu bas omiljena podloga, a gubio je od Stana na svojim omiljenim, Federer je pitanje u kakvom stanju ce biti sledece godine, tako da mu je mozda Marej najveca prepreka ka tome.

tt

pre 7 godina

Mene jako interesuje, posto ja nemam odgovor na to, zasto Novak u bezbroj situacija, kada mu je W vratio lopticu u servis polje, nije odigrao kratke dijagonale nego je vracao direktno W na reket? Kao i ona dva smeca direktno opet W na reket? N ima tendenciju da nepotrebno produzava poen cak i ako vidi da protivnik samo ceka u mestu njegovu loptu. Cesto i izgubi tako poene a onda nije cudo da gubi i mec. On je taj vrhunski teniser i sigurno zna sta radi ali meni ovo kao laiku izgleda cudno.

Bogatstvo igre

pre 7 godina

Kad se u Srbiji navija to je kao oni fudbalski fanatici u Argentini. Posle prvog seta koji je Novak dobio, na sajtu jednog tabloida osvanuo je naslov: Novak razbucao Stana u taj-brejku. Ne bih da učestvujem a anketi "Može li Vavra da osvoji W", a izvesno je samo da će ga osvojiti ili da ga neće osvojiti.

menjam nick

pre 7 godina

Pa.. Ako mu se poklope kocke, svakako moze.. Da ne kazem, ako bude imao srece.. On kad god stigne do polufinala vec postaje opasan..

vlaca

pre 7 godina

Teško evo Novak nema mu nadala i Federer a pa ne može stigao ga je umor i u padu je fore.Bolje da napravi pauzu pa da se spremi za sledeću sezonu

alejandro

pre 7 godina

Da je mlađi u redu! Ovako teško! Ali nikad se ne zna kada može na travi da ima neverovatan niz! Može da se dogodi da kompletira Gren slemove pre Endi Marija npr.! No ipak je on 1985. godište!

Ja ne dolazim, ja se pojavljujem

pre 7 godina

Obratite paznju na sledeca 2-3 turnira, Stanislav ispada pre polufinala. Jednostavno on je takav kalibar igraca, nema konstnantnost samo vruce/hladno. Covek uzeo 3 GS bez ijednog mastersa. Ono, poludi jedmom godisnje, e sad problem je u tome sto nikad neznas kad ce opet.

huuuu

pre 7 godina

Teško, realno njegovo kretanje na travi je veliki, gotovo nepremostiv problem, moralo bi baš mnogo stvari da se poklopi, kao što i sam kaže ima dosta boljih igrača od njega na toj podlozi...

Poštovanje

pre 7 godina

Svaki respekt za Stana,niko mu ništa nije poklonio.Tri GS i sva tri puta je morao da dobije Nola i to u zadnje tri godine kad je Novak toliko dominantan,

šetač

pre 7 godina

Može ali malo teže jer igra mnogo pozadi, ritern je ok ali nedovoljano dobar. Trava je brza, nizak odskok loptice a on voli da je sačeka pozadi i opali po njoj. Rođa i Nole plešu po liniji i hvataju je u penjanju.

Rocky Balboa

pre 7 godina

Ne,trava je podloga koja mu uvjerljivo najmanje odgovara,premda,odlaskom Federera,Nadala čija se zvijezda polako gasi,novih koji nisu na kvalitetnom nivou,a ostatak društva,Nishikori,Čilić,Tsonga,klaun Monfils&comp nije dorastao najvećim uspjesima,ostaju realno samo Nole,Murray i eventualno Raonić,Delpotro kao teške prepreke,tako da i nije nemoguće,evo,ja mu od srca želim WB,to bi bio zaista nevjerojatan doseg,osvojiti 4 GSa i sva 4 u drugom gradu....

Ivan

pre 7 godina

Zao mi je sto moram ovo da kazem, ali Djokovic je najzasluzniji za uspon Vavrinke, direktno mu je urucio ova dva gren slema i sada od njega napravio cudoviste. Posle meceva protiv njega je stekao neverovatno samopouzdanje. Meni on izgleda u mecevima protiv Novaka kao da moze da igra deset dana bez prestanka. Koliko god se Djokovic podigne i vrati u nekim delovima, ovaj uzvrati duplo jace, kao da je na nekim drogama. U ostalom i sam je priznao juce da je Djokovic najzasluzniji za njegov uspon, sta ce vam veci dokaz od priznanja.

Tutankamon

pre 7 godina

I nakon svega opet nepovjerenje u Wawrinku i njegovu igru sa kojekakvim opravdanjem za Đokovića. Čovjek pošteno pobjedio svaki put i zasluženo ima sva tri GS-a. Naravno da može osvojiti i četvrti GS ali na travi realno i nije tako dobar kao na ostalim podlogama iako se i na travi popravlja iz godine u godinu.

Mile

pre 7 godina

Ja se iskreno nadam da moze. Ova era tenisa je sjajna. 3 najbolja igraca svih vremena na to jos Mari,Del Potro,Varvrinka. ..Zelim mu puno srece iako bih vise od svega voleo da Djovak prestinge Federera sa 18 GS.

racku_cg

pre 7 godina

ko moze da osvoji us open to znaci da moze i wimbledon .... to su dvije slicne podloge veoma brze sa niskim odskokom lopte .... kako je sten kupio loptu u odskoku i servirao, ako to ponovi na travi, sto da ne ..... za sve koji misle da ne zna igrat na travi neko pogledaju mec federer wawrinka wimb 2015 ...

Milos

pre 7 godina

Upade mi u oko da je čovjek iz Lozane... To je grad manji od moje Podgorice, a ima dvije linije metroa, sa 28 stanica.

Slabo se razumijem u tenis, ali bolje u metro sisteme, pa mi je ovo fascinantno.

šetač

pre 7 godina

Vavrinka sporo ulazi meč, treba mu vremena da uđe u udarac a kad uđe raspuca se kao nenormalan. Zato je dobar na tri dobijena i zato gubi prvi set. Solidan servis moćan slajs kojim se brani i umrtvljuje igru. I sjajaj bekhend. Bekhend paralelom ubija, jednoručni se inače teže čita. Zato Nole nema problem sa škotom.

srle

pre 7 godina

Može. Suviše je skroman Sten, on ima kapacitet da osvoji Vimbldon ili makar finale. Ali, realno trava mu je najslabija podloga i njegovi razorni jednoručni bekhendi nemaju takvog efekta kao na betonu i šljaci. Čudo je kako Sten nije ranije počeo da osvaja grend slemove, sigurno da su tome doprineli prethodni porazi u prošlosti od Novaka i Federera najviše.

Nbg

pre 7 godina

Obzirom da on je kvalitetan tenise kakav jeste, uvek postoji sansa da zgrabi titulu u Vimbldonu, naravno sve se uzima u obzir situacija u kojoj ce biti kada dodeljen zreb.

Zoran

pre 7 godina

Realno. Do pred 4 godine.
Protiv Nadala 0:3 0:3 0:3 i 0:3.
Protiv Federera 0:3 0:3 0:3 i 1:3 ovo zadnje na RG.
Novakova igra mu odgovara, udarci su meki i nisu ostri(mozda zbog kilaze Novak ima samo 78kg na 188cm, a recimo Marej 91kg.) Mozemo i proveriti Vavrinka protiv Nadala i Federera do 2012g. dok su bili Br 1.

Da se zna

pre 7 godina

Pričajte vi šta god hoćete ali najjrealnija opcija da Vavrinka uzme poslednji GS koji mu nedostaje nego Marej što će to uspeti da osvoji AO,RG prevashodno što mentalno varira odnosno ide gore,dole Škot/Britanac..To nije slučaj kod Švajcarca kad se radi na grem-slemovima.

ne

pre 7 godina

Jako tesko i to iskreno mislim. Recimo pred funale US opena sam znala da Novaku moze da se desi posraz jer nije to bio onaj Novak koga svi znamo. Ali Vavrinki treba mnogo toga da se poklopi imajuci u vidu da su trava i on na Vi. S obzirom da igra jedan mec godisnje kao u transu, male je verovatnoca da bude te srece.