Nova vest
Tenis

Četvrtak, 08.09.2016.

17:20

Heroj X dana: Nišikori hrli ka finalu

Heroj desetog dana US Opena je Japanac Kei Nišikori koji je u četvrtfinalu US Opena savladao Endija Marija.

Izvor: MN

Autor: MN

Heroj X dana: Nišikori hrli ka finalu
Getty Images

Nišikori je do polufinala stigao posle preokreta, velike borbe, pet setova i četiri sata igre (1:6, 6:4, 4:6, 6:1, 7:5).

Bila je ovo tek druga pobeda iz devet susreta Keija nad Britancem, a za finale će se boriti sa Stanom Vavrinkom koji je izbacio Huana Martina del Potra.

„Bilo je mnogo uspona i padova, ali sam pokušavao da ostanem miran i mislim da je to najvažnija stvar koju sam uradio. Shvatio sam da moram da budem agresivan, posebno protiv Marija.“

I zaista, bio je ovo duel sa mnogo uspona i padova, neizvestan gotovo do samog kraja, a ključan trenutak meča odigrao se na 5:5 u petom setu, kada je Nišikori uspeo da napravi brejk, a potom na svoj servis prepusti samo jedan poen Mariju.

Sredinom drugog seta meč je nakratko prekinut zbog kiše, postavlje je krov, a pauza je očigledno više prijala Nišikoriju, koji je za to vreme dobro razmislio, rešio da promeni pristup igre i to mu se na kraju isplatilo.

„On se veoma dobro brani. Posle prekida zbog kiše, mislim da sam unapredio svoju igru, pokušao nešto da promenim i to je bio doar potez“, rekao je Nišikori.

Sedmi teniser sveta pokušaće da izjednači svoj najbolji rezultat karijere na US Openu i gren slemovima uopšte, jer je 2014. godine igrao finale sa Marinom Čilićem, kada je poražen sa 6:3, 6:3, 6:3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve