Nova vest
Tenis

Četvrtak, 01.09.2016.

10:33

Heroj III dana: Svi su mislili da je izgubljen...

Pre četiri godine Rajan Harison je bio najveća nada američkog tenisa.

Izvor: B92

Autor:B92

Heroj III dana: Svi su mislili da je izgubljen...
Getty images

Imao je samo 20 godina, stigao je u julu 2012. do 43. pozicije na ATP listi i delovalo je da će Amerikanci dobiti ozbiljnog igrača.

Međutim, sve se promenilo u narednom periodu, Harison nije uspevao da opravda potencijal i delovalo je da je još jedan američki talenat izgubljen.

U sredu je u Njujorku ipak pokazao da još uvek ima mnogo toga da pruži tenisu, pošto je izbacio finalistu Vimbldona Miloša Raonića sa 6:7, 7:5, 7:5, 6:1.

„Mislim da je dobro što sam skrenuo pažnju na sebe kada sam bio mlad. Još uvek sam. Imam 24 godine. Imam prostora, posebno kada vidite kako danas momci igraju u četvrtoj deceniji života. Mentalno sam sazreo, stabilizovao sam se i igram mirnije.“

Imao je Harison i veliku pomoć u duelu sa Raonićem pošto je kanadski teniser imao problema sa povredom butine, a na kraju je jedva stajao na nogama.

„Bilo mi je veoma teško, pre svega jer sam bio zabrinut. On je dobar momak i ne bih voleo da vidim da se ozbiljnije povredi. Srećan sam što sam čuo da su samo grčevi. Kada sam to shvatio, postalo je teško jer je on u tom trenutku imao brejk prednosti u trećem setu. Ruka mu je bila u redu, a on je jedan od najboljih servera. Na 4:3 u trećem setu je bio veoma važan gem kada sam vratio brejk.“

Ova pobeda Harisonu donosi veliki skok na ATP listi. Napredovaće oko 30 pozicija i ponovo se vratiti u Top100. Ova pobeda mogla bi da bude prekretnica u njegovoj karijeri...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve