Nova vest
Tenis

Utorak, 15.09.2015.

12:32

FOTO: Šampion u Central parku

Novak Đoković obavio je tradicionalno slikanje posle osvajanja titule na US Openu.

Izvor:

Autor:

Default images
Getty Images

Srbin je pozirao fotografima sa šampionskim peharom u čuvenom njujorškom Central Parku.

Đoković je na poslednjem Gren slemu sezone osvojio svoju jubilarnu desetu titulu, a drugu na terenima Flašing Medouza.

"Ovo su turniri koje sanjate da osvojite, ujedno i turniri koje se najviše računaju u našem sportu. Upravo ovi trofeji nalaze se na vašim zidovima, kada odrastate i maštate o sebi kao teniskom šampionu", rekao je Novak.

"Želite da u rukama držite trofeje sa nekog od četiri najveća turnira – US Open, Vimbldon, Rolan Garos i Australijan Open. To je suština svega", ističe on.

Đoković je ove godine po prvi put igrao finala na sva četiri Gren slema, a Stan Vavrinka sprečio ga je u Parizu da kompletira kalendarski 'Slem'.

"Naravno da sam oduševljen, pun pozitivnih osećanja i emocija... Pokušaću da zadržim taj osećaj što je duže moguće", dodao je Đoković.

Takođe, Novak je i ovoga puta postavio nekoliko rekorda – postao je prvi igrač sa više od 16.000 poena na ATP listi, ostvario je najveću prednostu ikada u odnosu na drugoplasiranog, a već sada obezbedio je prvo mesto na kraju godine – četvrti put u svojoj karijeri.

Posle fotografisanja najbolji teniser i sportista planete gostovao je na televiziji NBC, u sklopu emisije 'Morning show'.

Novak se na putu do studija slikao i sa plejmejkerom Oklahoma Siti Tandera Raselom Vestbrukom.

Priliku da proćaska sa šampionom nije propustio ni doktor Fil.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve