Nova vest
Tenis

Utorak, 15.09.2015.

11:30

Đoković: Oni viču Rodžer, ja čujem Novak

Američki mediji nastavljaju sa divljenjem da pišu o najboljem teniseru sveta Novaku Đokovića.

Izvor:

Autor:

Default images
Getty Images

Najbolji sportista planete je u finalu US opena savladao, ne samo po mnogima najboljeg igraca svih vremena, Rodžera Federera, već i pravu vojsku od 23.000 navijača.

"US today" posle epske pobede Srbina konstatuje da je vreme da se otvori diskusija o tome ko je "broj jedan" svih vremena.

"Njujork tajms" takođe traga za 'tajnim oružjem' Djokovića i zaključuje da je u pitanju njegov um.

"Rasprodat Artur Eš stadion zdušno je navijao protiv Đokovića, čak ga je ometao i prilikom servisa, sve s ciljem da se pogura Federer preko ciljne crte", konstatuje "Njujork tajms" i prenosi reči Djokovića koji je u intervjuu otkrio da je sve vreme u stvari "igrao igricu protiv samog sebe".

"Kad god bi oni vikali 'Rodžer', ja bih to u svojoj glavi preveo kao 'Novak", rekao je Đoković.

Američki list ocenjuje da je Novak protiv sebe imao jednu od najneprijateljskije raspoloženih publika u novijoj istoriji Gren slem finala.

"Kapa dole pred Đokovićem koji je uspeo da se nosi sa svim tim, jer iskreno, nervi teško to mogu da podnesu", priznao je jedan od trenera Federera Zeverin Luti.

"Njujork tajms" dalje navodi da je Đoković verovatno kroz čitavu svoju karijeru i teške uslove koje je imao morao da razvije pravi odbrambeni arsenal.

"Đoković mora da je razvio taj mehanizam kroz godine stalnih izazova – od detinjstva koje je proveo u Srbiji koja je bila u ratnom okruženju, do ekonomskih nedaća i ranog odvajanja od roditelja, kada je sam morao da traži mesto pod suncem", ističe autor u tekstu i onda postavlja pitanje.

"Pogledajte ko je ponovo osvojio tri od četiri Gren slem titule ove sezone, izgubivši samo u finalu Rolan Garosa. Pogledajte ko je sakupio rekordni broj od 16,.000 poena u kompjuterskom renkingu, najveći broj otkako se vrši ovakav način izračunavanja. Pogledajte ko je već obezbedio mesto broj jedan na listi na kraju sezone".

"Uspeo sam da naučim kako da koristim sve ono sto sam već iskusio. Mislim da je moj karakter važan, ali isto tako i sve ono što sam proživeo. što mi je dalo snagu da se nosim sa okruženjem kakvo je bilo one noći u Njujorku", rekao je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

205 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve