Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 14.09.2015.

18:44

'Proročanstvo' Srđana Đokovića se obistinilo

Najbolji teniser sveta Novak Đoković obezbedio je trijumfom u finalu US opena prvo mesto na kraju godine, četvrti put u svojoj karijeri.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Starsport

Đoković je u još jednom epskom finalu pobedio Rodžera Federera sa 3-1 i osvojio US open drugi put u svojoj karijeri.

Srpski teniser praktično dominira svetskim tenisom već pet godina, od kako je osvojio Vimbldon 2011. i postao prvi put u karijeri najbolji na svetu.

To nas vraća upravo na taj Vimbldon 2011. i intervju koji je Novakov otac Srđan dao B92 posle velikog trijumfa protiv Nadala u finalu.

„Da li vi mislite da je lako biti treći na svetu četiri godine i pored toga što potiče iz siromašne i male zemlje kao što je Srbija. Naravno da nije lako, ali kako je bio četiri godine treći na svetu, on će tako biti četiri godine i prvi na svetu“, rekao je Srđan Đoković prvog jula 2011. za B92.

Njegovo 'proročanstvo' se u potpunosti obistinilo. Novak je u ponedeljak rano ujutro nastavio da ispisuje istoriju svetskog tenisa osvojivši 10. Gren slem titulu u karijeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve