Nova vest
Tenis

Utorak, 01.09.2015.

12:00

Dan II: Federer u ’plusu’, Tanasi može sa Gaskeom

Drugog dana US opena na programu su mečevi donje polovine žreba u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Juče nismo imali previše uspeha, ali ni sreže – Fabio Fonjini je pobedio Džonsona, Alison Van Ujtvank potvrdila očajnu formu, a Aleksandr Dolgopolov predao zbog povrede.

Jedino je Marin Čilić opravdao ulogu favorita i pobedio Gvida Pelju u tri seta.

Danas je ponuda još slabija, da vidimo da li možemo nešto da izvučemo...

Rodžer Federer – Leonardo Majer

Majer je 34. teniser planete, poseduje snažne servis i forhend, a u jedinom međusobnom meču, u Šangaju prošle godine, propustio je pet meč lopti i izgubio sa 9-7 u taj brejku trećeg seta. Federer je do sada pet puta osvajao US open, ali nije bio u finalu od 2009. godine. Ipak, Rodžer je u izvanrednoj formi, osvojio je Sinsinati i igra odlično.

Predlog: Federer neće olako shvatiti Majera, ali neće ni previše siliti. Argentinac ima kvalitet da meč uvuče u ’plus gemove’.

Žil Simon – Donald Jang

Francuz je nesumnjivo kvalitetniji teniser, ali u poslednje vreme ne igra u dobroj formi i sklon je oscilacijama. U ne tako čestim trenucima kada je ’u zoni’, Janga je zaista lepo gledati, ali kontinuitet je za njega misaona imenica. Videćemo mnogo dugih razmena, verovatno i priličan broj grešaka.

Predlog: Jang će biti dovoljno inspirisan pred domaćom publikom da otkine set Simonu, što znači ’plus gemove’.

Saša Ozmo (ozmo_sasa)

Rišar Gaske – Tanasi Kokinakis

Mladi Australijanac našao se u centru skandala pre nekoliko nedelja, ali bi trebalo da je već sve to ostavio iza sebe. Prvo kolo donosi mu Rišar Gaskea kojem je osnovni cilj plasman u drugu nedelju. Kokinakis voli da igra na betonu i na Gren slemovima pruža najbolje partije. Možda i ovoga puta ’poludi’ kao na Australijan openu ove godine. Nedavno su odigrali meč kada je Tanasi u prvom setu potvrdio da može da se nosi sa Francuzem.

Predlog: ’Plus gemovi’ (granica 34,5)

Džon Izner – Malek Žaziri

U danu kada je izuzetno loša ponuda pokušaćemo da gađamo plus gemove i ovoga puta. Izner je sjajan server, dok je Žaziri tokom karijere pokazao da ume da iznenadi kada mu je dan. Očekuje se pobeda Amerikanca, a mi se nadamo velikoj borbi.

Predlog: ’Plus gemovi’ u prvom setu (granica 10,5) ili u celom meču (37,5)

Nikola Đukić (NikolaDjukic43)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve