Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 31.08.2015.

11:30

Dan I: Čilić u 3 seta, očekujemo poraz Fonjinija

Nastavljamo tradiciju koju smo zajedno ustanovili početkom godine u okviru specijala “Australijan open 2015“.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

I ovoga puta imaćete priliku da tipujete sa nama u rubrici u kojoj ćemo pokušati da zaradimo i nešto novca.

Kao i do sada, biraćemo predloge za koje mislimo da će biti prolazni – nekada ćemo rizikovati, nekada igrati „siguricu“, ali i od vas očekujemo pomoć u komentarima.

Prvi dan svakog Gren slema nezgodan je za tipovanje, a posebno sada kada je ponuda daleko od dobre.

Da pogledamo šta smo izabrali za početak...

Fabio Fonjini – Stiv Džonson

Džonson je tipičan predstavnik američke škole tenisa – jaki servis i forhend i znatno slabiji bekhend, pa često pribegava slajsu. Prilično je napredovao u poslednjih godinu i po dana, u Vašingtonu je igrao polufinale, a 2012. u Njujorku je stigao do trećeg kola. Fonjini je van forme, a na US openu je samo jednom dobio dva meča.

Predlog: Iako je Fonjini nosilac, Džonson je ovde blagi favorit. Igrajte na pobedu Amerikanca, verovatno uz bar četiri seta doduše.

Aleksandr Dolgopolov – Sem Grot

Dolgopolov je u Sinsinatiju pokazao da je u dobroj formi, ne muče ga povrede i postoje preduslovi za dobar rezultat u Njujorku. Međutim, Ukrajinac je nepredvidljiv i sklon oscilacijama, a već na startu igra sa čovekom koji poseduje fantastičan servis.

Predlog: Dolgopolov će na kraju verovatno pobediti, ali Grot će ga namučiti svojim neodbranjivim servisima. Plus gemovi.

Saša Ozmo (ozmo_sasa)

Marin Čilić – Gvido Pelja

Hrvatski teniser stiže u Njujork kao branilac titule, ali i posle ne baš uspešne američke serije koja je bila ispresecana sitnim povredama. Čilić se u prvom kolu sastaje sa Argentincem Gvidom Peljom koji zauzima 97. poziciju na svetu. Momak iz Buenos Ajresa pretežno igra čelendžere, a ove sezone ima skor 1-3 na ATP turu.

Predlog: Pobeda Čilića u tri seta ili minus gemovi.

Džesika Pegula – Alison Van Ujtvank

U drugom meču pokušaću malo da rizikujem i predložim pobedu Van Ujtvank koja se ne nalazi u dobroj formi. Ipak, Belgijanka je igrala sjajno do Rolan Garosa i možda bi mogla da povrati deo forme protiv Pegula, koja je tek 260. na WTA listi.

Predlog: Pobeda Alison Van Ujtvank.

Nikola Đukić (NikolaDjukic43)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve