Sreda, 16.09.2015.

17:50

Nadal i Federer bez Gren slema posle 13 godina

Trijumf Novaka Đokovića u finalu US opena takođe je označio i prekid velike serije Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Izvor: B92

Nadal i Federer bez Gren slema posle 13 godina IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

Boban Nikolic

pre 8 godina

Od svojih 17 GS titula Federer je 5 osvojio igrajuci protiv slucajnih finalista (Filipusis,Safin,Bagdatis,Gonzales i Soderling)a zbir renkinga svih 17 protivnika u finalima tih GS-ova je 277.
Novak je do svojih 10 GS titula dosao igrajuci sa jednim "slucajnim" ucesnikom finala ( Conga) a zbir renkinga njegovih protivnika u tim finalima je 65.
@ Dino Pametnome dosta.
Pozdrav,Boban Nikolic

tom

pre 8 godina

(DINO, 19. septembar 2015 10:02)
I posle 6 dana tebe još boli ono finale!?!
Pozdravio te "prebacivač loptice" koji je objasnio tenis tom tvom "talentu" he, he...
Džaba mu talenat, moraće da trenira malo više he he...

DINO

pre 8 godina

Bobane misliš li da će se za koju godinu neko sjećati Joao Souze i Hajdera Maurera? U odnosu na Federerovu karijeru i talenat, Novak je obični prebacivač loptice, koji na mrežu izađe samo da se na kraju meča pozdravi sa protivnikom.

Boban Nikolic

pre 8 godina

Da li se neko od vas seca ovih ljudi:Hyung-Talk Lee,Stefan Koubek,Sjeng Schalken,Todd Reld,Jeff Morrison,Alex Bogomolov Jr,Alex Bogdanovic,Andrel Pavel.Pa naravno da ne.Njih pamti samo rodbina i statisticari.Ko su zapravo oni.To su protivnici Federera na prva 4 GS turnira koje je osvojio.
Prvu GS titulu na Winbldonu Federer je osvojio protiv Marka Philippousisa vlasnika 9 atp titula i slucajnog ucesnika tog finala.Pomenuti igrac je tog trenutka zauzimao 48 mesto na Atp listi.
Sledecih 8 GS titula je Federer osvojio igrajuci ,izmedju ostalih,sa takodje,porodici i statisticarima poznatim teniserima:Paul Capdeville,Scoville Jenkins,Ivo Minar,Jimmy Wang,Vincent Spadea,Bjorn Phau,Thierry Ascione,Michael Russell.
Sta se zatim desilo.Novak je stasao,napunio 20 godina a dalje i sami znate.
Do svoje 4 GS titule Federer je igrao i pobedjivao osmoricu "poznatih" tenisera a Novak igrao i pobedjivao osmoricu medju prvih 10 na atp listi:Federer 3x,Nadal 2x,Murray 1x,Ferrer 1x i Berdych 1x.
I na kraju,posto sam vas podsetio kako su dolazili do svojih prvih titula na GS turnirima,dolazimo do zakljucka da je Federer napravio ipak veliki rezultat jer je u periodu dominacije prvo Nadala a zatim i Novaka ipak osvojio 5 GS titula.Medjutim prve 4 je osvojio kada pomenuta dvojica i nisu bila na turu a drugih 8 kada su oni imali 18,19 20 ili 21 godina.
Sta jos?

Mrkva

pre 8 godina

Meni je najžalije to što je Novak izgubio 3-4 GS-a, povreda na US Openu protiv Mareja, Vimbldon protiv Mareja, RG protiv Vavrinke...i ima još neko finale, ali ne mogu da se setim trenutno. Da ta finala nije izgubio 99% šanse bi bile da pretekne Federera u naredne dve godine. Pa i kad bi ponovio ovu godinu sledeće godine imao bi 17 GS-a.
Ja još ne mogu da se načudim kako je izgubio Vimbldon protiv Mareja i kako je Vavrinka udarao onako jako i precizno na RG-u. Čovek je išamarao onu lopticu kao nikad u životu i onda ga nigde nema.

Sad je sve u Novakovim rukama, ukoliko ostane zdrav, fokusiran, voljan, bez potcenjivanja bilo kakvog protivnika on može i sledeće godine da uzme 3, ako ne i sva 4 GS-a. Ali, ko zna, možda se pojavi opet neki lik koji počne da šamara loptice 120km/h i pogađa sve živo i neživo.

Zoran

pre 8 godina

Nadal nije osvojio GS u 2015, a Federer odavno ne osvaja GS- move 2011 13 14 15g. Ovde staviti Federera je ko kad stavimo Mareja u veliku cetvorku.

biti normalan

pre 8 godina

Hajd' polako.... Kad i ako stigne Nadala, moze razmisljati o Rodzeru. A i nije Novak zaustavio Nadala, vec povrede. Ovo sve je toliko iracionalno, da se plasim da bi u slucaju Novakove stagnacije ili povrede, svi ovi idolopoklonici krenuli da ga mrze istom zestinom. Uzivajte u njegovom uspehu, postovanje prema onima ciji status jos nije dostigao, ne bi trebalo da vam umanji zadovoljstvo.

dragan

pre 8 godina

1)Najbolji mec ikada je finale AO NOVAK/NADAL.
2)Na pocetku godinne bilo je 17:7 odnosno 14:7
3)Istina je da su Rafa i Fed najbolji ikada osim...
4)Novak ce biti bolji od najboljih cime ce njegov uspeh biti jos veci.
5)Samo da se ne povredi...

markonato

pre 8 godina

ljudi, smarate malo sa ovim komentarima. Visoko ste poleteli. 'U dobru se ponesi, a u zlu se ne ponizi'. Tako smo i 2011 mislili da mu niko nece stati u kraj, pa se on ipak nekoliko godina mucio, uzimajuci po jedan GS godisnje. Sta mislite, da ce biti lako braniti sve te poene naredne godine?! Zato ohladite i ne palite narod svojim senzacionalistickim izjavama tipa-nova era je tu i sl. Vreme radi za Djokovica, a vi mu ga nemojte 'terati u susret':-)
pozdrav za redakciju i molim vas da objavite komentar

Boris

pre 8 godina

Ajde sto je Novak upropastio njih, nego je upropastio i njihove sponzore ne bukvalno ali koliko bi zaradili ds nije Novaka, upropastio njihove navijace, neverovatnog coveka ima Srbija.

milos

pre 8 godina

Meno logika kaže; zlatna olimpijska medalja u Riu jer se igra na betonu :) zatim osvajanje RG jer ove godine nije osvojio ali je pobedio Nadala zatim osvajanje Cincinatija mislim da je to važnije nego broj GS titula. To će teško ko moći da stigne da na svim podlogama bude najbolji na planaeti.

my way

pre 8 godina

Tako ce verovatno ostati i u buducnosti Pre US Opena sam pisao da se preuvelicava Noletov poraz u Sinsinatiju i losa forma, jer je dovoljno staviti se u njegovu poziciju i shvatiti da je njemu ove godine samo jos poslednji grend slem vazan. I sada treba svima da bude jasno da je Nole vec u 2016, velikoj godini koja moze (a naravno je mora) da ispise istoriju svetskog tenisa i donese novog kralja tenisa svih vremena. U igri je Golden Grand Slam (sva 4 grend slema + olimpijsko zlato) i sigurno je Novaku to prisutno. Ne samo sto bi to samo po sebi bio epski, bajkovit, cudesan poduhvat, vec bi time pali Sampras i Rafa sa 14 titula, kao i Roland Garros i Nole bi vec tada stao ispred Rodzera kao najveci medju najvecima. Legenda, tek cemo postati svesni sta imamo!

aggz

pre 8 godina

Ipak su jos ovek njih dvojica, dvojica najvecih! Treba Djokovicu jos mnogo, mnogo do 14 GS a kamoli do 17. Jesu oni odigrali manje meceva ali ovo jeste najvece rivalstvo, a legendarni mecevi na Wimbledonu 2007 i 2008 (najbolji ikad) se ne zaboravljaju.

simke

pre 8 godina

Najcudnije je od svega sto se Federer i Nadal nisu sastali skoro 2 godine...To je predugacak period...Po meni je sada tek na 3 mjestu rivalitet izmedju Nadala i Federera,koliko god zeljeli mediji da to napumpaju i naprave kao najvece rivalstvo....Broj 1...Djokovic-Nadal 44 meca,broj 2...Djokovic-Federer 42 meca...Nadal je previse puta dobjao Federera da bi to moglo biti najvece rivalstvo u istoriji tenisa.

anica

pre 8 godina

Novak Roki i Rafa su uzeli 41 slem, ispada da su 10 godina samo oni osvajali:) steta sto Fed nije njihovih godina, mnogo bi me zanimalo kako bi se snasao, sve u svemu teniski majstori, ali ja i dalje ne verujem sta se desi sa Nadalom, kako se ispumpa kao guma...posle poraza na US openu sumnjam da moze da se vrati, iako sam se nadala, sto se Rodje tice, ne volim ga, ali ga i ne mrzim, tj.nemoj Rodjo u penziju jos:) igraj do 40te, vitalan si.

Dott

pre 8 godina

Imam bas ovaj dijalog koji su vodili kad su ih slikali:
Nadal: Roger darse cuenta si he he he, ya no podemos ganarla!
Roger: Come on, come on, it'll be all good, whatever you've got 14 GSlema, relaxed!
Nadal: ¿Cree usted que el próximo año no va a ser capaz de tomar todos vivos y los Juegos Olímpicos!?
Roger: When Novak !? Come on, it's not on me, I think you ...
Nadal pero ..
Roger: We have not, neither did we, but not even he, go and ask for Tony, just do Vilander, a little busy these days, you know ...

To bi u nasem prevodu bilo nesto ovako:

Nadal:Rodzer shvatas li, on on on, mi vise ne mozemo da ga pobedimo!
Rodzer: Ajde ajde, bice sve dobro, ma ti imas 14 GSlema, opusteno!
Nadal: Mislis da sledece godine nece moci da uzme sve zivo i olimpijadu!?
Rodzer: Ko Novak!? Ma daj, pa nije on ja, mislim ti...
Nadal: ali mi nismo..
Rodzer: Nismo, nismo ni mi, ali nece ni on, idi i pitaj Tonija, samo nemoj Vilandera, nesto je zauzet ovih dana znas...

E sad, nesto mi tu nije jasno, Nadal je govorio Spanski, a Rodzer od Spanskog
zna dveipo reci!?

Neko iz mase

pre 8 godina

Pa sta da jesu!?
Na kraju krajeva to je samo sport.
Nije valjda da se ocekivalo da ce Nadal i Rodzer dominirati stalno uzimati najvece turnire skoro svake godine kao sto su cinili dosada..Izmedju ostalog 13 godina njihove dominacije nije malo naspram Novakovih 4..Imajte u vidu da Novaka ceka ista situacija kroz godinu dve.

sasa jokic

pre 8 godina

Kao sto rekoh, Noletu se otvaraju vrata vece dominacije, obzirom da ova dvojica posustaju. Rodzer jos moze masterse da osvaja, ali GS tesko. Rafu je "ubio" bioloski pasos, tako da placa cenu "taktici" koja mu je donela 14 GS titula, tako vise nece moci.

simke

pre 8 godina

Najcudnije je od svega sto se Federer i Nadal nisu sastali skoro 2 godine...To je predugacak period...Po meni je sada tek na 3 mjestu rivalitet izmedju Nadala i Federera,koliko god zeljeli mediji da to napumpaju i naprave kao najvece rivalstvo....Broj 1...Djokovic-Nadal 44 meca,broj 2...Djokovic-Federer 42 meca...Nadal je previse puta dobjao Federera da bi to moglo biti najvece rivalstvo u istoriji tenisa.

sasa jokic

pre 8 godina

Kao sto rekoh, Noletu se otvaraju vrata vece dominacije, obzirom da ova dvojica posustaju. Rodzer jos moze masterse da osvaja, ali GS tesko. Rafu je "ubio" bioloski pasos, tako da placa cenu "taktici" koja mu je donela 14 GS titula, tako vise nece moci.

anica

pre 8 godina

Novak Roki i Rafa su uzeli 41 slem, ispada da su 10 godina samo oni osvajali:) steta sto Fed nije njihovih godina, mnogo bi me zanimalo kako bi se snasao, sve u svemu teniski majstori, ali ja i dalje ne verujem sta se desi sa Nadalom, kako se ispumpa kao guma...posle poraza na US openu sumnjam da moze da se vrati, iako sam se nadala, sto se Rodje tice, ne volim ga, ali ga i ne mrzim, tj.nemoj Rodjo u penziju jos:) igraj do 40te, vitalan si.

my way

pre 8 godina

Tako ce verovatno ostati i u buducnosti Pre US Opena sam pisao da se preuvelicava Noletov poraz u Sinsinatiju i losa forma, jer je dovoljno staviti se u njegovu poziciju i shvatiti da je njemu ove godine samo jos poslednji grend slem vazan. I sada treba svima da bude jasno da je Nole vec u 2016, velikoj godini koja moze (a naravno je mora) da ispise istoriju svetskog tenisa i donese novog kralja tenisa svih vremena. U igri je Golden Grand Slam (sva 4 grend slema + olimpijsko zlato) i sigurno je Novaku to prisutno. Ne samo sto bi to samo po sebi bio epski, bajkovit, cudesan poduhvat, vec bi time pali Sampras i Rafa sa 14 titula, kao i Roland Garros i Nole bi vec tada stao ispred Rodzera kao najveci medju najvecima. Legenda, tek cemo postati svesni sta imamo!

markonato

pre 8 godina

ljudi, smarate malo sa ovim komentarima. Visoko ste poleteli. 'U dobru se ponesi, a u zlu se ne ponizi'. Tako smo i 2011 mislili da mu niko nece stati u kraj, pa se on ipak nekoliko godina mucio, uzimajuci po jedan GS godisnje. Sta mislite, da ce biti lako braniti sve te poene naredne godine?! Zato ohladite i ne palite narod svojim senzacionalistickim izjavama tipa-nova era je tu i sl. Vreme radi za Djokovica, a vi mu ga nemojte 'terati u susret':-)
pozdrav za redakciju i molim vas da objavite komentar

dragan

pre 8 godina

1)Najbolji mec ikada je finale AO NOVAK/NADAL.
2)Na pocetku godinne bilo je 17:7 odnosno 14:7
3)Istina je da su Rafa i Fed najbolji ikada osim...
4)Novak ce biti bolji od najboljih cime ce njegov uspeh biti jos veci.
5)Samo da se ne povredi...

Dott

pre 8 godina

Imam bas ovaj dijalog koji su vodili kad su ih slikali:
Nadal: Roger darse cuenta si he he he, ya no podemos ganarla!
Roger: Come on, come on, it'll be all good, whatever you've got 14 GSlema, relaxed!
Nadal: ¿Cree usted que el próximo año no va a ser capaz de tomar todos vivos y los Juegos Olímpicos!?
Roger: When Novak !? Come on, it's not on me, I think you ...
Nadal pero ..
Roger: We have not, neither did we, but not even he, go and ask for Tony, just do Vilander, a little busy these days, you know ...

To bi u nasem prevodu bilo nesto ovako:

Nadal:Rodzer shvatas li, on on on, mi vise ne mozemo da ga pobedimo!
Rodzer: Ajde ajde, bice sve dobro, ma ti imas 14 GSlema, opusteno!
Nadal: Mislis da sledece godine nece moci da uzme sve zivo i olimpijadu!?
Rodzer: Ko Novak!? Ma daj, pa nije on ja, mislim ti...
Nadal: ali mi nismo..
Rodzer: Nismo, nismo ni mi, ali nece ni on, idi i pitaj Tonija, samo nemoj Vilandera, nesto je zauzet ovih dana znas...

E sad, nesto mi tu nije jasno, Nadal je govorio Spanski, a Rodzer od Spanskog
zna dveipo reci!?

Boris

pre 8 godina

Ajde sto je Novak upropastio njih, nego je upropastio i njihove sponzore ne bukvalno ali koliko bi zaradili ds nije Novaka, upropastio njihove navijace, neverovatnog coveka ima Srbija.

milos

pre 8 godina

Meno logika kaže; zlatna olimpijska medalja u Riu jer se igra na betonu :) zatim osvajanje RG jer ove godine nije osvojio ali je pobedio Nadala zatim osvajanje Cincinatija mislim da je to važnije nego broj GS titula. To će teško ko moći da stigne da na svim podlogama bude najbolji na planaeti.

Mrkva

pre 8 godina

Meni je najžalije to što je Novak izgubio 3-4 GS-a, povreda na US Openu protiv Mareja, Vimbldon protiv Mareja, RG protiv Vavrinke...i ima još neko finale, ali ne mogu da se setim trenutno. Da ta finala nije izgubio 99% šanse bi bile da pretekne Federera u naredne dve godine. Pa i kad bi ponovio ovu godinu sledeće godine imao bi 17 GS-a.
Ja još ne mogu da se načudim kako je izgubio Vimbldon protiv Mareja i kako je Vavrinka udarao onako jako i precizno na RG-u. Čovek je išamarao onu lopticu kao nikad u životu i onda ga nigde nema.

Sad je sve u Novakovim rukama, ukoliko ostane zdrav, fokusiran, voljan, bez potcenjivanja bilo kakvog protivnika on može i sledeće godine da uzme 3, ako ne i sva 4 GS-a. Ali, ko zna, možda se pojavi opet neki lik koji počne da šamara loptice 120km/h i pogađa sve živo i neživo.

biti normalan

pre 8 godina

Hajd' polako.... Kad i ako stigne Nadala, moze razmisljati o Rodzeru. A i nije Novak zaustavio Nadala, vec povrede. Ovo sve je toliko iracionalno, da se plasim da bi u slucaju Novakove stagnacije ili povrede, svi ovi idolopoklonici krenuli da ga mrze istom zestinom. Uzivajte u njegovom uspehu, postovanje prema onima ciji status jos nije dostigao, ne bi trebalo da vam umanji zadovoljstvo.

Neko iz mase

pre 8 godina

Pa sta da jesu!?
Na kraju krajeva to je samo sport.
Nije valjda da se ocekivalo da ce Nadal i Rodzer dominirati stalno uzimati najvece turnire skoro svake godine kao sto su cinili dosada..Izmedju ostalog 13 godina njihove dominacije nije malo naspram Novakovih 4..Imajte u vidu da Novaka ceka ista situacija kroz godinu dve.

Boban Nikolic

pre 8 godina

Da li se neko od vas seca ovih ljudi:Hyung-Talk Lee,Stefan Koubek,Sjeng Schalken,Todd Reld,Jeff Morrison,Alex Bogomolov Jr,Alex Bogdanovic,Andrel Pavel.Pa naravno da ne.Njih pamti samo rodbina i statisticari.Ko su zapravo oni.To su protivnici Federera na prva 4 GS turnira koje je osvojio.
Prvu GS titulu na Winbldonu Federer je osvojio protiv Marka Philippousisa vlasnika 9 atp titula i slucajnog ucesnika tog finala.Pomenuti igrac je tog trenutka zauzimao 48 mesto na Atp listi.
Sledecih 8 GS titula je Federer osvojio igrajuci ,izmedju ostalih,sa takodje,porodici i statisticarima poznatim teniserima:Paul Capdeville,Scoville Jenkins,Ivo Minar,Jimmy Wang,Vincent Spadea,Bjorn Phau,Thierry Ascione,Michael Russell.
Sta se zatim desilo.Novak je stasao,napunio 20 godina a dalje i sami znate.
Do svoje 4 GS titule Federer je igrao i pobedjivao osmoricu "poznatih" tenisera a Novak igrao i pobedjivao osmoricu medju prvih 10 na atp listi:Federer 3x,Nadal 2x,Murray 1x,Ferrer 1x i Berdych 1x.
I na kraju,posto sam vas podsetio kako su dolazili do svojih prvih titula na GS turnirima,dolazimo do zakljucka da je Federer napravio ipak veliki rezultat jer je u periodu dominacije prvo Nadala a zatim i Novaka ipak osvojio 5 GS titula.Medjutim prve 4 je osvojio kada pomenuta dvojica i nisu bila na turu a drugih 8 kada su oni imali 18,19 20 ili 21 godina.
Sta jos?

Zoran

pre 8 godina

Nadal nije osvojio GS u 2015, a Federer odavno ne osvaja GS- move 2011 13 14 15g. Ovde staviti Federera je ko kad stavimo Mareja u veliku cetvorku.

aggz

pre 8 godina

Ipak su jos ovek njih dvojica, dvojica najvecih! Treba Djokovicu jos mnogo, mnogo do 14 GS a kamoli do 17. Jesu oni odigrali manje meceva ali ovo jeste najvece rivalstvo, a legendarni mecevi na Wimbledonu 2007 i 2008 (najbolji ikad) se ne zaboravljaju.

tom

pre 8 godina

(DINO, 19. septembar 2015 10:02)
I posle 6 dana tebe još boli ono finale!?!
Pozdravio te "prebacivač loptice" koji je objasnio tenis tom tvom "talentu" he, he...
Džaba mu talenat, moraće da trenira malo više he he...

DINO

pre 8 godina

Bobane misliš li da će se za koju godinu neko sjećati Joao Souze i Hajdera Maurera? U odnosu na Federerovu karijeru i talenat, Novak je obični prebacivač loptice, koji na mrežu izađe samo da se na kraju meča pozdravi sa protivnikom.

Boban Nikolic

pre 8 godina

Od svojih 17 GS titula Federer je 5 osvojio igrajuci protiv slucajnih finalista (Filipusis,Safin,Bagdatis,Gonzales i Soderling)a zbir renkinga svih 17 protivnika u finalima tih GS-ova je 277.
Novak je do svojih 10 GS titula dosao igrajuci sa jednim "slucajnim" ucesnikom finala ( Conga) a zbir renkinga njegovih protivnika u tim finalima je 65.
@ Dino Pametnome dosta.
Pozdrav,Boban Nikolic

aggz

pre 8 godina

Ipak su jos ovek njih dvojica, dvojica najvecih! Treba Djokovicu jos mnogo, mnogo do 14 GS a kamoli do 17. Jesu oni odigrali manje meceva ali ovo jeste najvece rivalstvo, a legendarni mecevi na Wimbledonu 2007 i 2008 (najbolji ikad) se ne zaboravljaju.

Neko iz mase

pre 8 godina

Pa sta da jesu!?
Na kraju krajeva to je samo sport.
Nije valjda da se ocekivalo da ce Nadal i Rodzer dominirati stalno uzimati najvece turnire skoro svake godine kao sto su cinili dosada..Izmedju ostalog 13 godina njihove dominacije nije malo naspram Novakovih 4..Imajte u vidu da Novaka ceka ista situacija kroz godinu dve.

biti normalan

pre 8 godina

Hajd' polako.... Kad i ako stigne Nadala, moze razmisljati o Rodzeru. A i nije Novak zaustavio Nadala, vec povrede. Ovo sve je toliko iracionalno, da se plasim da bi u slucaju Novakove stagnacije ili povrede, svi ovi idolopoklonici krenuli da ga mrze istom zestinom. Uzivajte u njegovom uspehu, postovanje prema onima ciji status jos nije dostigao, ne bi trebalo da vam umanji zadovoljstvo.

markonato

pre 8 godina

ljudi, smarate malo sa ovim komentarima. Visoko ste poleteli. 'U dobru se ponesi, a u zlu se ne ponizi'. Tako smo i 2011 mislili da mu niko nece stati u kraj, pa se on ipak nekoliko godina mucio, uzimajuci po jedan GS godisnje. Sta mislite, da ce biti lako braniti sve te poene naredne godine?! Zato ohladite i ne palite narod svojim senzacionalistickim izjavama tipa-nova era je tu i sl. Vreme radi za Djokovica, a vi mu ga nemojte 'terati u susret':-)
pozdrav za redakciju i molim vas da objavite komentar

DINO

pre 8 godina

Bobane misliš li da će se za koju godinu neko sjećati Joao Souze i Hajdera Maurera? U odnosu na Federerovu karijeru i talenat, Novak je obični prebacivač loptice, koji na mrežu izađe samo da se na kraju meča pozdravi sa protivnikom.

Dott

pre 8 godina

Imam bas ovaj dijalog koji su vodili kad su ih slikali:
Nadal: Roger darse cuenta si he he he, ya no podemos ganarla!
Roger: Come on, come on, it'll be all good, whatever you've got 14 GSlema, relaxed!
Nadal: ¿Cree usted que el próximo año no va a ser capaz de tomar todos vivos y los Juegos Olímpicos!?
Roger: When Novak !? Come on, it's not on me, I think you ...
Nadal pero ..
Roger: We have not, neither did we, but not even he, go and ask for Tony, just do Vilander, a little busy these days, you know ...

To bi u nasem prevodu bilo nesto ovako:

Nadal:Rodzer shvatas li, on on on, mi vise ne mozemo da ga pobedimo!
Rodzer: Ajde ajde, bice sve dobro, ma ti imas 14 GSlema, opusteno!
Nadal: Mislis da sledece godine nece moci da uzme sve zivo i olimpijadu!?
Rodzer: Ko Novak!? Ma daj, pa nije on ja, mislim ti...
Nadal: ali mi nismo..
Rodzer: Nismo, nismo ni mi, ali nece ni on, idi i pitaj Tonija, samo nemoj Vilandera, nesto je zauzet ovih dana znas...

E sad, nesto mi tu nije jasno, Nadal je govorio Spanski, a Rodzer od Spanskog
zna dveipo reci!?

sasa jokic

pre 8 godina

Kao sto rekoh, Noletu se otvaraju vrata vece dominacije, obzirom da ova dvojica posustaju. Rodzer jos moze masterse da osvaja, ali GS tesko. Rafu je "ubio" bioloski pasos, tako da placa cenu "taktici" koja mu je donela 14 GS titula, tako vise nece moci.

milos

pre 8 godina

Meno logika kaže; zlatna olimpijska medalja u Riu jer se igra na betonu :) zatim osvajanje RG jer ove godine nije osvojio ali je pobedio Nadala zatim osvajanje Cincinatija mislim da je to važnije nego broj GS titula. To će teško ko moći da stigne da na svim podlogama bude najbolji na planaeti.

dragan

pre 8 godina

1)Najbolji mec ikada je finale AO NOVAK/NADAL.
2)Na pocetku godinne bilo je 17:7 odnosno 14:7
3)Istina je da su Rafa i Fed najbolji ikada osim...
4)Novak ce biti bolji od najboljih cime ce njegov uspeh biti jos veci.
5)Samo da se ne povredi...

simke

pre 8 godina

Najcudnije je od svega sto se Federer i Nadal nisu sastali skoro 2 godine...To je predugacak period...Po meni je sada tek na 3 mjestu rivalitet izmedju Nadala i Federera,koliko god zeljeli mediji da to napumpaju i naprave kao najvece rivalstvo....Broj 1...Djokovic-Nadal 44 meca,broj 2...Djokovic-Federer 42 meca...Nadal je previse puta dobjao Federera da bi to moglo biti najvece rivalstvo u istoriji tenisa.

anica

pre 8 godina

Novak Roki i Rafa su uzeli 41 slem, ispada da su 10 godina samo oni osvajali:) steta sto Fed nije njihovih godina, mnogo bi me zanimalo kako bi se snasao, sve u svemu teniski majstori, ali ja i dalje ne verujem sta se desi sa Nadalom, kako se ispumpa kao guma...posle poraza na US openu sumnjam da moze da se vrati, iako sam se nadala, sto se Rodje tice, ne volim ga, ali ga i ne mrzim, tj.nemoj Rodjo u penziju jos:) igraj do 40te, vitalan si.

my way

pre 8 godina

Tako ce verovatno ostati i u buducnosti Pre US Opena sam pisao da se preuvelicava Noletov poraz u Sinsinatiju i losa forma, jer je dovoljno staviti se u njegovu poziciju i shvatiti da je njemu ove godine samo jos poslednji grend slem vazan. I sada treba svima da bude jasno da je Nole vec u 2016, velikoj godini koja moze (a naravno je mora) da ispise istoriju svetskog tenisa i donese novog kralja tenisa svih vremena. U igri je Golden Grand Slam (sva 4 grend slema + olimpijsko zlato) i sigurno je Novaku to prisutno. Ne samo sto bi to samo po sebi bio epski, bajkovit, cudesan poduhvat, vec bi time pali Sampras i Rafa sa 14 titula, kao i Roland Garros i Nole bi vec tada stao ispred Rodzera kao najveci medju najvecima. Legenda, tek cemo postati svesni sta imamo!

Boban Nikolic

pre 8 godina

Da li se neko od vas seca ovih ljudi:Hyung-Talk Lee,Stefan Koubek,Sjeng Schalken,Todd Reld,Jeff Morrison,Alex Bogomolov Jr,Alex Bogdanovic,Andrel Pavel.Pa naravno da ne.Njih pamti samo rodbina i statisticari.Ko su zapravo oni.To su protivnici Federera na prva 4 GS turnira koje je osvojio.
Prvu GS titulu na Winbldonu Federer je osvojio protiv Marka Philippousisa vlasnika 9 atp titula i slucajnog ucesnika tog finala.Pomenuti igrac je tog trenutka zauzimao 48 mesto na Atp listi.
Sledecih 8 GS titula je Federer osvojio igrajuci ,izmedju ostalih,sa takodje,porodici i statisticarima poznatim teniserima:Paul Capdeville,Scoville Jenkins,Ivo Minar,Jimmy Wang,Vincent Spadea,Bjorn Phau,Thierry Ascione,Michael Russell.
Sta se zatim desilo.Novak je stasao,napunio 20 godina a dalje i sami znate.
Do svoje 4 GS titule Federer je igrao i pobedjivao osmoricu "poznatih" tenisera a Novak igrao i pobedjivao osmoricu medju prvih 10 na atp listi:Federer 3x,Nadal 2x,Murray 1x,Ferrer 1x i Berdych 1x.
I na kraju,posto sam vas podsetio kako su dolazili do svojih prvih titula na GS turnirima,dolazimo do zakljucka da je Federer napravio ipak veliki rezultat jer je u periodu dominacije prvo Nadala a zatim i Novaka ipak osvojio 5 GS titula.Medjutim prve 4 je osvojio kada pomenuta dvojica i nisu bila na turu a drugih 8 kada su oni imali 18,19 20 ili 21 godina.
Sta jos?

Boris

pre 8 godina

Ajde sto je Novak upropastio njih, nego je upropastio i njihove sponzore ne bukvalno ali koliko bi zaradili ds nije Novaka, upropastio njihove navijace, neverovatnog coveka ima Srbija.

Zoran

pre 8 godina

Nadal nije osvojio GS u 2015, a Federer odavno ne osvaja GS- move 2011 13 14 15g. Ovde staviti Federera je ko kad stavimo Mareja u veliku cetvorku.

Mrkva

pre 8 godina

Meni je najžalije to što je Novak izgubio 3-4 GS-a, povreda na US Openu protiv Mareja, Vimbldon protiv Mareja, RG protiv Vavrinke...i ima još neko finale, ali ne mogu da se setim trenutno. Da ta finala nije izgubio 99% šanse bi bile da pretekne Federera u naredne dve godine. Pa i kad bi ponovio ovu godinu sledeće godine imao bi 17 GS-a.
Ja još ne mogu da se načudim kako je izgubio Vimbldon protiv Mareja i kako je Vavrinka udarao onako jako i precizno na RG-u. Čovek je išamarao onu lopticu kao nikad u životu i onda ga nigde nema.

Sad je sve u Novakovim rukama, ukoliko ostane zdrav, fokusiran, voljan, bez potcenjivanja bilo kakvog protivnika on može i sledeće godine da uzme 3, ako ne i sva 4 GS-a. Ali, ko zna, možda se pojavi opet neki lik koji počne da šamara loptice 120km/h i pogađa sve živo i neživo.

tom

pre 8 godina

(DINO, 19. septembar 2015 10:02)
I posle 6 dana tebe još boli ono finale!?!
Pozdravio te "prebacivač loptice" koji je objasnio tenis tom tvom "talentu" he, he...
Džaba mu talenat, moraće da trenira malo više he he...

Boban Nikolic

pre 8 godina

Od svojih 17 GS titula Federer je 5 osvojio igrajuci protiv slucajnih finalista (Filipusis,Safin,Bagdatis,Gonzales i Soderling)a zbir renkinga svih 17 protivnika u finalima tih GS-ova je 277.
Novak je do svojih 10 GS titula dosao igrajuci sa jednim "slucajnim" ucesnikom finala ( Conga) a zbir renkinga njegovih protivnika u tim finalima je 65.
@ Dino Pametnome dosta.
Pozdrav,Boban Nikolic