Utorak, 15.09.2015.

18:30

Novak o Gren slemovima: Želim da stignem Nadala i Samprasa

Najbolji teniser sveta Novak Đoković priznao je da ima nameru da sustigne i možda prestigne Rafaela Nadala i Pita Samprasa po broju osvojenih Gren slemova.

Izvor: B92

Novak o Gren slemovima: Želim da stignem Nadala i Samprasa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

165 Komentari

Sortiraj po:

Sasa

pre 8 godina

Nole, ako uzmes jos RG, Sinsinati, i OI, ne vidim ko moze da kaze da nisi najbolji u istoriji. Bio bi jedini ikad ko je uzeo sve velike turnire koji postoje. Matorom RF i "umornom" RN je "dopuna" nedostajucih trofeja nemoguca misija. SLEDECA GODINA MOZE DA BUDE ODLUCUJUCA!!!

realno

pre 8 godina

@samopouzdanje mu jedino fali
Druze Nadal nije zaboravio da igra tenis, samo ga prosto nikada nije ni znao igrati sem na sljaci.

Ovih 5 GS titula koje je osvojio van sljake je da se ne lazemo osvojio samo zbog LUDACKE SRECE, a ne zbog toga sto je tada znao igrati.

1. Wimbldon 2008. Nadal igra polufinale sa Sutlerom 94. teniserom na listi, pa onda dobija Federera u 5 neizvesnih setova
2009. Australija, opet igra polufinale sa Verdaskom (15. na listi), dobija vec izgubljen mec, pa onda u finalu opet pobedjuje Federera iako je Federer trebao da dobije taj mec jer je u svim parametrima igre bio bolji pa cak imao i vise poena od Nadala na kraju meca.
2010. Vimbldon, Nadal igra finale sa Berdihom (13. na listi), a istovremeno mu je Berdih sa puta sklonio i Federera i Djokovica.
2010. US Open, Nadal igra polufinale sa Juznim (13. na listi), a sa druge strane Djokovic maraton sa Federerom i naravno gubi finale zbog umora.
2013. US Open polufinale sa Gaskeom (9. na listi) i opet Djokovic maraton ovaj put protiv Vavrinke, pa u finalu gubi zbog umora.

E pa da Nadal nije imao toliko srece ne samo da ne bi osvojio ni jednu od tih 5 titula, vec ne bi bio ni u jednom od tih 5 finala.

Nadal eventualno moze da osvoji nesto na sljaci, ali van sljake postoji bar 10 tenisera koji igraju bolji tenis od Nadala i koji vise zasluzuju da uzmu neki GS od njega.
Nadal je realno mnogo blizi penziji nego jos nekoj GS tituli.

polako

pre 8 godina

Realno konkurencija mu je bas kao i Federeru na pocetku karijere, nema je. Tako da mozda i ostvari ovaj uspeh. Ali nije to tako lako. Ako bude igrao kao ove sezone osvojice lako, ali ako bude igrao kao 2012 i 2013 nista od toga.

Sava

pre 8 godina

(m., 16. septembar 2015 12:06)

Rod Lejver je kalendarski gren slem osvojio 1969. Open era je pocela 1968. u muskoj, a 1975. u zenskoj konkurenciji.

anica

pre 8 godina

(drago, 16. septembar 2015 13:29)
Cemu toliko nipodastavanje Noleta u svakom vasem komentaru, dobar je momak, sportista za primer, nema mesta za ista ruzno...kada gubi nagomilate se na ovom forumu kao pijavice, a onda posle osvajanja gs vas nema nigde tek po koji komentar, umete li da pozdravite ono sto valja, dobrog coveka, lepu bastu, dobar krompir, kolach, brodet, sportistu...vama je jedini smisao u zivotu da ga omalovazite i da dokazete da nije bolji od Federera i Nadala, pustite to, to su price koje gube smisao, velicina je Nole i bez 14 GS verujte, pred njim su tek godine rada i osvajanja titula, znate i sami koliko ih ima za sada, i sta je sve osvojio, da nista vise ne osvoji puna kapa, ponosite se Blankom Vlasic, Cilicem, Srnom, onim sto igra u prvom timu Barse, Kostelicima, pustite vise Novaka, ne razumem zasto ga uopste "uzimate u usta"...smeta.

Milosav

pre 8 godina

Pisao sam ovo pre pa da ponovim: ne komentarisite luzere koji vise na ovom sajtu i non stop pljuju po Novaku i nasim drugim sportistima.
To im samo daje vise snage posto su jadni i bedni i jedina satisfakcije u zivotu su im minusi koje popiju a ako jos neko napise komentar na njihov komentar to ih dovodi do instant vrhunca. Znaci neko im posvecuje paznju sto u svom zivotu sto posto nemaju.
Zato ignorisite ih, nisu vredni jednog slova. Kada vide da niko ne pridaje paznju njihovom blejanju, nestace odavde.

Melenci

pre 8 godina

Drago,prihvatam tvoj pomirljiv ton.Ali kakve veze ima sa pogledom u ledja,ovih godina koliko god,kada se racuna svakome rezultat na kraju karijere?Opet nalazis manu,ili nidpostovanje na racun Noleta.Ali dobro,ti imas svoje heroje,mi svoje i to je ok.Samo mi glupo reci kao neki argument ili kako ti kazes cinjenicu,to sto pises,da se ne ponavljamo.Gledale sam i ja u ledja komsinice,lepa kuca,moja ni da se sakupim da okrecim,danas ona meni gleda u ledja na primer!Tako da je to totalno nebitno,mi smo dobre komsinice.Okrece se kolo srece ne zaboravi!

Svete

pre 8 godina

Svete

...idi lepi tapete :)))
Salim se naravno.
Iatina je to da se gleda kako ce biti na kraju ali Nadal je i dalje ouno vece ime od Djokovica. Vidit cemo ko ce biti cece jad zavrse jarijeru. Evo Wlander ima vise Slamova od Mcenroea, Beckera, Edberga ali nije tolika legenda.
Vjerovatno ne bi ni Djoko bio da prestigne Nadala jer recimo nema 9 trofeja na Wimbledonu ili RG-u, najvecim Slamovima.
Nemam nista protiv Djokovica, na kraju krajeva pola munje rodbine u Vinkovcima, Hrvati kao i ja. Stalno u ljetuje u HR, dolazi u Umag.
(drago, 16. septembar 2015 13:29)


A ti si 100% siguran da ste svi vi Hrvati ?
Tacno je ne gleda se to tako, to sam ja ovde vise puta napisao ali tvoji sunarodnjaci su se i tome smejali!
Po cemu je RG najveci GS ? Koliko ja vidim taj turnir je trenutno jedna od najvecih ruina u svetskom tenisu sa najmanjim nagradnim fondom od svih GS i sa jos mnogim manjkavostima !
Djokovic je najuspesniji igrac na 1 od 4 GS turnira a od Nadala je uspesniji na 3od4, i da tko to ima 9 trofeja na Wimbledonu, dakle i Federer otpada iz te price, Nadal na vrhu a to sto osvoji RG pa izgubi na Wimbledonu u 1R je nebitno, i sto 11 sezona ne preskoci nijedan turnir na sljaci a stalno prica o nekim povredema, ko te pita ? Malo si se zaneo !
Neka on prestigne Nadala pa cemo mi da vidimo tko je kolika legenda!

ika

pre 8 godina

bilo bi lepo i ostvarivo da novak sledeće sezone uzme ao i rg, što bi značilo da je objedinio sva 4 gs (ko je rekao da mora biti kalendarski) plus zlato na oi i sinsinati (ako treba neka žrtvuje wimbldn i uso), samim tim bi postao najveći svih vremena bez obzira na dalji tok karijere
to bi bila realno najbrža i izvodljiva opcija, sigurno će se pojaviti u naredne dve sezone neki mlađi igrači koji neće odgovarati novaku, tako da što pre treba iskoristiti momentum
naravno uz mareja, najveća pretnja na recimo rg bio bi zdrav nišikori, a takođe ne treba zaboraviti dimitrova, koji ako mu se sklope kockice i uhvati svoj prevalni momenat (nešto kao novak 2011), može biti ozbiljna pretnja svima

anica

pre 8 godina

(Svete, 16. septembar 2015 12:56)
Sampras nema RG, ali i po meni je prvi na listi, Rafa ima 9RG i zato je ispred Novaka medjutim na ostalim GS ...US open 2/2, Wimbldon Nole 3 Rafa 2...AO NOle 5 Rafa 1...stici ce ga Novak i njega i Samprasa, htedoh reci, bolje i nemati RG kao Sampras nego ga imati kao Rodja.

drago

pre 8 godina

Svete

...idi lepi tapete :)))
Salim se naravno.
Iatina je to da se gleda kako ce biti na kraju ali Nadal je i dalje ouno vece ime od Djokovica. Vidit cemo ko ce biti cece jad zavrse jarijeru. Evo Wlander ima vise Slamova od Mcenroea, Beckera, Edberga ali nije tolika legenda.
Vjerovatno ne bi ni Djoko bio da prestigne Nadala jer recimo nema 9 trofeja na Wimbledonu ili RG-u, najvecim Slamovima.
Nemam nista protiv Djokovica, na kraju krajeva pola munje rodbine u Vinkovcima, Hrvati kao i ja. Stalno u ljetuje u HR, dolazi u Umag.

samopouzdanje mu jedino fali, tako i sâm kaže...

pre 8 godina

Ljudi moji, kako niko ne spominje Nadala? Pa, nije on zaboravio da igra tenis, a nedostaju mu samo 3 GS da bi se izjednačio sa RF kao najuspešniji svih vremena. Pre će on prestići Rodžera nego Nole, zar ne?

Boban Nikolic

pre 8 godina

Ako pazljivo procitate Novakovu izjavu "cilj mi je da dostignem Nadala i Samprasa" bice vam jasno zasto ih je poredjao tim redom.Razlog je prost:Nadal jos uvek igra a Sampras je davno prestao.Sam taj podatak , u potpunosti ne otkriva zadnju nameru tj.konacni cilj.Posto Nadal jos uvek igra vise je nego normalno da ce on svoj broj GS titula biti u prilici da uveca i samim tim Novakov cilj ucini daljim ali dostiznim.Sto se Nadal bude vise priblizavao Federeru,Novaku ce biti lakse da ih obojicu prestigne.Samo prisustvo Federera na GS turnirima Novaku odgovara.Kao sto je neko napisao:"Federer cisti Novaku put do finala".U samom finalu tih turnira,bez obzira na podlogu,Novak ne moze da izgubi od Federera.
Samim dostzanjem Nadala i Federera po broju GS titula u naredne 3 godine Novaku i ukupan broj Federerovih nedelja na prvom mestu Atp liste nece biti nedostizan(ako na ovih 164 nedelja dodamo 156).Sta mu je potrebno u tom periodu?Da u svakoj narednoj godini 2016,2017 i 2018 osvaja po cca.11000 bodova.Kako?Pa jednostavno.Jureci GS, Materse i Zavrsne masterse(GS 8*2000,Masters 12*1000,Zavrsni masters 2*1500,Masters serije 500*4)Sve preko toga je cist car.
Juce,u jednom od svojih komentara, napisao sam da verujem Novaku kada je sa 7 godina izjavio da mu je:" cilj da bude najbolji na svetu".S`obzirom da je tu svoju zelju davno ispunio a nastavlja i dalje izgleda da je nisam razumeo.Ocigledno je mislio na krajnji cilj.
Sto rekose nasi stari:"Neka je zdravlj,sve ce biti".

Zoran

pre 8 godina

Gledajući kako Nole teško osvaja GS titule (konkurencija), deluje neverovatno da se sve to može izdržati još mnogo puta. Ali, on je od sve tvrđeg materijala. Ako se ne pojavi neko novi, ostaće mu jedino Mari kao konkurencija. Kad bi se bar do nekog GS-a prošetao... Evo, sad sam mislio da je taj, nijedan težak meč do finala, a onda meč do uništenja...

Bosanac

pre 8 godina

Presti ces ti i Fedrera, ima jos godina i gidina!
(NOLKICA, 15. septembar 2015 21:44)
Ti bi mogao ponovo u školu...Ko je tebe učio pisati?Sjedi 1 !!!!!
(Bosanac, 15. septembar 2015 22:10)

A ko je tebe ucio da kucas?
(Pedja, Edmonton, 16. septembar 2015 02:58)

Babo. Sto?

Svete

pre 8 godina

Ne kazem ja, Novaku svaka cast. Jos ako dostigne i prestigne takve velicine.
Ali Sampras je bio najveci svih vremena a Djokovic i da prestigne Nadala stoji cinjenica da mu je 90% vremena gledao u ledja gledao u ledja. 100% do sada i 10% ako ga prestigne za 2 godine. Pricamo o Slamovima, sto je jedino i bitno.
Na Slamovima je 9:4 za Nadala (ali finala samo 4:3).
(drago, 16. septembar 2015 10:58)


Ti si izgleda malko opterecen ?
Kako je to Novak 90% Nadalu gledao u ledja gledao u ledja ? Tom logikom je Federer Agasiju 100% gledao u ledja gledao u ledja, pokusavam da razumem ? Kada ga Novak bude prestigao Nadal ce gledati njemu u ledja narednih 500 godina, kontas ?
Sto se tice skora to ti je isto kao i sto je na slemovima 9-2 za Nadala protiv Federera, u finalima 6-2, ukupno 23-10, Federer igra sa njim i izgubi a Nadal izgubi od Fonjinija, Raonica, Lopesa i da ne nabrajam od koga je sve gubio pogotovu od 05-07...
Ista je prica i u mecevima Novak-Nadal mnogo vise puta je Novak dosao do Nadala nego Nadal do Novaka, 7 puta su igrali na RG a 6 puta na preostala 3GS, moras da razumes takve stvari da bi mogao da shvatis !

I cemu tolika opterecenost, vidim Novosel laje, neki tata nekog polukosarkasa laje, novine u lijepoj vasoj pisu svasta, komentatori, kaj se to s vama desava dijecki ?
Ne sekiraj se ti za Novaka, tek ce on da melje i trebace ti jos mnogo zivaca da to prezivis, tako da samo polako !

Lepo si rekao, Sampras je bio najveci svih vremena (bio)...

Bosanac

pre 8 godina

Presti ces ti i Fedrera, ima jos godina i gidina! (NOLKICA, 15. septembar 2015 21:44) Ti bi mogao ponovo u školu...Ko je tebe učio pisati?Sjedi 1 !!!!! (Bosanac, 15. septembar 2015 22:10) A ko je tebe ucio da kucas?
(Pedja, Edmonton, 16. septembar 2015 02:58)A šta ćeš ti u Edmontonu pored takve ljepote u Srbiji?Med i mlijeko a ti razgulio...E moj Peđa(Pedja),srpski patrioto....

m.

pre 8 godina

Đoković se u ponedeljak pridružio Federeru i Rodu Lejveru, jedinim igračima u Open eri koji su uspeli da u jednoj godini igraju u sva četiri gren slem finala.

Rod Lejver u Open eri ???

Bosanac

pre 8 godina

Ti bi mogao ponovo u školu...Ko je tebe učio pisati?Sjedi 1 !!!!!(Bosanac, 15. septembar 2015 22:10)Alo,lektore,profesore,oladi malo sa tim pravopisom ,znamo sta je čovek hteo da kaže.PS.Meni lično kao Užičaninu smeta to SJEDI.
(NIKOLA, 16. septembar 2015 00:02)Da nije možda "sedi", hahaha...Nije samo on taj koji nema osnovno obrazovanje nego kod vas prijatelju svaki drugi nezna gramatiku i pravopis,bez obzira koliko slova koristio...Treba da vas je sramota...Svaki drugi kod vas piše:
Ja bih,ti bih,on bih,ona bih,oni bih....Je li to današnji srpski pravopis?Je li vas tako danas u školi uče?Što se tiče vaše štednje na slovima(sedi,mleko,hleb,....),trebao bi da znaš da vaša braća sa ove strane Drine pričaju i pišu upravo ovako kao što pričam i pišem ja i kod nas je sjedi,mlijeko,hljeb...Isto tako je pričao i Vuk Stefanović Karadžić,koji je i postavio osnove današnjeg srpskog jezika...To da li ga vi u Srbiji priznajete ili ne me ne zanima ali je odvratno i tužno da vaša djeca ne znaju da pričaju a o pisanju smo se uvjerili kroz komentare...Što se Đokovića tiče,od mene samo riječi hvale...Da li će nekog stići ili ne je potpuno nebitno...Dokazao je on i sebi i cijelom svijetu da trenutno nema boljeg od njega i kako god se situacija odvijala,to da je bio prvi na ATP listi, a što je i bio njegov dječački san,mu niko više ne može uzeti...Nek je živ i zdrav i on i njegova familija...PS.Obrazujte se djeco...Vaš čika lektor...

Ng

pre 8 godina

Đoković se u ponedeljak pridružio Federeru i Rodu Lejveru, jedinim igračima u Open eri koji su uspeli da u jednoj godini igraju u sva četiri gren slem finala.

Rod Lejver u Open eri ???
(m., 16. septembar 2015 12:06)

Rod Lejver je igrao u Open eri.

Djordje

pre 8 godina

Sledece god je paklena god , tako da ne ocekujem da ce Nole ponoviti uspeh ... imamo 4GS i olimpijada ( sve se ogra u 3 dobijena seta ) ...to ce biti prenaporno za tenisere , sama cinjenica da ce raspored biti mnogo gusci i da nece imati vremena za odmor a drugo treba podneti i te vremenske zone ...to itekako ubija , cak se moze ocekivati veliki broj odustajanja sa pojedinih turnira zbog iscrpljenosti ,


Olimpijada se igra na dva dobijena

Običan

pre 8 godina

14 GS je ok.Neka igra još 3 godine vrhunski,logično je da će najmanje 4 uzeti.Moramo biti prezadovoljni.Ljudi pa mi ćemo tek za 10 godina biti svesni šta je Novak postigao kad bude u penziji!!!Iskreno voleo bih da osvoji Olimpijske igre,iako to u tenisu i nije toliko bitno.

Alex

pre 8 godina

Pročitajte intervju sa Tipsarevićem: "Znam Novaka odlično, i ako mene pitate, on neće stati dok ne postane najbolji svih vremena."

vamossss

pre 8 godina

federer,nadal,borg pa Novak ... Po meni je Nole bolji od Samprasa jer je mnogo svestraniji igrac.a svakako ce ga dostici po broju GS. ima i mnogo vise mastersa . Nisam siguran ali mislim da Sampras nikad nije stigao ni do polufinala Roland Garosa.do finala sigurno nikad. tako da Nole napred do 18 GS.sa tvojom posvecenoscu to mozes sigurno

drago

pre 8 godina

Melenci

Ne kazem ja, Novaku svaka cast. Jos ako dostigne i prestigne takve velicine.
Ali Sampras je bio najveci svih vremena a Djokovic i da prestigne Nadala stoji cinjenica da mu je 90% vremena gledao u ledja gledao u ledja. 100% do sada i 10% ako ga prestigne za 2 godine. Pricamo o Slamovima, sto je jedino i bitno.
Na Slamovima je 9:4 za Nadala (ali finala samo 4:3).

fancy

pre 8 godina

Pa uz raspalog Nadala, nista mladjeg Federera, prevrtljivog sa formom Stanimala i ajde Mareja mislim da Nole ima realne sanse bar 2 slema godisnje da uzima...minimum, znao on i to, znamo to svi samo zdravlje da ga posluži..predvidjam sl godine da uzima napokon RG! A za njim odmah i Wimbledon!

llopez

pre 8 godina

Tesko tesko tesko ... sta smo pricali posle 2011, da ce Novak da osvaja redom sve GS do kraja karijere kad ono 2012 samo 1 gs, 2013 isto samo 1 gs, 2014 samo 1 gs ... ne ide to tako, docice do prorodnog pada motiva i zelje - nije on Michael Jordan ... ali svakako ocekujem da Novak osvoji bar jedan RG, jos 2 AO, i 1 WB ... to je 14 i biti u drustvu Nadala i Samprasa - izuzetan uspjeh

Don Serđo

pre 8 godina

Činjenica je da će Novak da stigne Rafu i Samprasa(ipak se godišnje igraju 4 GS-a, on ima samo 28 godina i neka uzima po jedan svake od te četri godine i to je to, a realno je da ako bude zdrav taj prosjek bude na oko 2 GS godišnje)...Australija je njegov turnir, polako to postaje i Wimbledon(ipak su tu 3 titule), mislim da US OPEN polako počinje da bude njegov teren....sve kad se sabere nije sporno da je sad već Novak u top 5 igrača svih vremena, ima još mnogo prostora da ide ka samom vrhu(tu prije svega mislim na osvajanje bar još ta 4 GS i naravno, uslov broj 1. je da uzme RG jer samo tako da će u svim analizama postane kandidat za najboljeg ikad...džaba što se Rodžer većinom brukao protiv Nadala u Parizu kad se gleda samo titula)...ono što je najbolje u cijeloj situaciji je da on ima SAMO 28 godina...bar 4 godine vrhunskog top tenisa je pred njim...da si mi živ i zdrav Novače, a ostalo će samo da dođe!!!

Joc@

pre 8 godina

I Nole, tako kao i svi vrhunski profesionalci u sportu, imaju instrukciju da u javnosti moraju izjavljivati kako uživaju (to npr. ne propušta da kaže Ana), i kako su žedni trijumfa, i kako jure rekorde i sl. Ovo je marketing. U suštini, skoro svi oni, pa i Nole, ne pale se tako lako. Jer, raznovrsnih rekorda ima hiljadu (karikiram), i ko bi sve to podmirio, i čemu osim pothranjivanju svoga ega?
* * *
Ono što je najvažnije to je (1) prvo mesto na listi, za istoriju, i najvažnije za premije jer se one direktno vezuju za renking. Tek potom su važne pobede na GS. A i one više stoga što se plaćaju žestoko i što se na renkig poene dodaje 2kg (2000). A to je opet: vrati se na (1).
.

srbin iz bosne

pre 8 godina

smiješni su mi ovi što govore da je pad Nadala i nepostojanje konkurencije razlog što je Novak osvojio toliko titula ove godine, I da nije napredovao u igri...ali u tome i jeste fazon, nije ni nazadova, Novak je za razliku od ostalih konstantan i to je ono što ga čini najboljim...koliko je čovjek dobar u svijetu tenisa bi se mogao pojaviti izraz "Novakova konstanta" haha....živ I zdrav bio Novače

"Kako trese, lupa, udara..."

pre 8 godina

Meni je najrealnije da u sledeće tri godine osvoji minimum pet GS.... Daj Bože neka ih bude i više, ali pet minimum za tri godine.Sa srećom!

tkozla69

pre 8 godina

Poštovani komentatori,
Mnogo prognoza, mnogo matematike, ali mi nije jasno što jednostavno ne vidimo šta će se dalje dešavati. Neka mi daju minuse svi koji misle da ovo što je Nole do sada uradio nije dovoljno, a neka mi daju plus svi oni koji smatraju da je ovo do sada super, a na dalje neka bude kako bude-bićemo ponosni i srećni što smo u svemu uživali, pa i da ništa više ne osvoji!!!
Inače, realno bi bilo, obzirom na njegovu fizičku konstituciju i ako ga veće povrede zaobiđu (kao što Nadala nisu, a trenutno najboljeg jesu), da u naredne 4 godine odigra vrhunski tenis i ako svake od tih godina uzme po 2 GS-to je to. Nekako mislim da i Nole slično razmišlja.
Osvrnuo bih se i na ovu sezonu. Osim RG, gde je pobedio samog sebe (kao mnogo puta do sada, jer je mnogo kompletniji teniser od lika sa šarenim gaćama), sve ostalo je bilo skoro pa savršeno do američke turneje. A onda je u Montrealu i Sinsinatiju bilo vidljivo da mu je voljni momenat loš, a kad Nole igra u takvom stanju, porazi su neminovni. Zato je ova pobeda na US open-u od velikog značaja ne samo trenutno kao deseta GS pobeda nego i za ostatak karijere-pozitiva se vratila, a vizija koliko još Slam-ova može osvojiti je mnogo jasnija.
Zato, ako bude sve na nivou,i najvažnije ako bude imao bezrezervnu podršku od porodice, ja se lično ne bih pitao koliko će titula na GS osvojiti u naredne 4 godine, već koliko neće!!!
Pozdrav svim istinskim ljubiteljima tenisa i uživajmo u igrama Noleta dok možemo.

Melenci

pre 8 godina

Drago,bas ti je komentar i zloban i pun zavisti.Ocigledno je,da je Nadal isao iznad svojih mogucnostii stao u svojoj 27.Zar ne mislis da su te godine najjace u svakom smislu?Stao covek,ne ide vise!Volela bih da mu krene,ali tesko ce sve to ici!Sto se tvog vidjenja Noletove buducnosti,postoji poslovica "tiha voda breg roni",korak po korak!O pasno je preskakati stepenice,okliznes se,padnes!

Ja

pre 8 godina

Nadal je do 10 dosao jos prije 5 godina vrsnjaci ste prakticno.
(drago, 15. septembar 2015 23:19)

Tacno, samo sto je Nadalova vrsta igre dovela do toga da se sada Nadal muci sa povredama i zbog toga verovatno vise nijedan GS nece osvojiti, dok Novak najverovatnije ima bar jos 2-3 vrhunske sezone pred sobom (a mozda i vise). Nije bitno sa koliko godina dostignes svoj vrhunac, nego je bitno koliko si dobar onda kada ga dostignes. Hoces da kazes da je Nadal na svom vrhuncu bio bolji od sadasnjeg Novaka? Ne bih bas rekla (osim, naravno, na sljaci).

SLOBODAN

pre 8 godina

Navijam iz petnih žila da Federer u naredne dve godine osvoji još 2 GS. To znači Novaku u sledećih 7 još 10. Po završetku karijera 20:19 za Novaka! Pa Sampras , Nadal 14... Koja bi to dostignuća bila. Za obojicu!

VUK

pre 8 godina

@Jumko.. stvarno pojma nemaš o sportu.Današnji tenis, atletika, fudbal, košarka, rukomet... to nema veze sa tim disciplina od pre 10 godina.. to nije sada isti sport..trening, brzina oporavka, sama igra.. sve je napredovalo..kao što će ovaj tenis i sport za 10 godina biti smešan.. sve napreduje kao posledica ozbiljnog rada i primene nauke i tehnologije u sportu koja se razvija.. uvek je trenutna igra najkvalitetnija.. kao i trenutni br.1..a kako u ovoj konkurenciji, tolike godine Federer ne može da uzme GS? i pre godinu dana si se smejao kad sam napisao da će Nole uzeti u 2015 deseti GS i da će imati sa Federerom pozitivan skor.. Najveći teniser svih vremena igra protiv Nola 10godina, a Nadala 12 i kad se povuče, imaće sa njima negativan skor!!! eeeeej Jumko, 44 meča je najveći u istoriji izgubio od dva tenisera.. pokri se ušima i ti i Federer i Mirka..uuf.ona ne može sa 100 kila ušima.. treba joj šatorsko krilo.

TenExpert

pre 8 godina

Moze Nole i da osvoji 4 GS u nizu, vec ima u dzepu Wb i US, jos da osvoji naredne AO i RG i vec je tu. Statisticki gledano, tesko je verovatno da naredne godine osvoji sva 4 GS, jer bi to bilo vec 6 u nizu. Ali opet, sve je moguce, Nole je to...

silvaner

pre 8 godina

Federer je i dalje najveca opasnost za Novaka.I potrebno je da Rodja konstantno bude drugi teniser sveta pa da se srecu samo u finalima GS kada je vec umorniji a samim tim njegovo kretanje i koncetracija losije.Da nema Novaka,Federer bi suvereno vladao ATP turom.Posle Vimbldona sam rekao da ce deda jos dugo nabijati komplekse svim igracima na turu, narocito ovim mladjima i da ce igrati sve dok bude mogao da trpi poraze od Novaka na GS.Njegova sansa su brze podloge u dva seta narociti kada Novak tek dolazi sa plaze,odmora i tempira formu za GS kao sto se ove godine i desilo prvo u Dubaiju pa i u Sinsinatiju(super brze podloge).
Videli smo kako je Novak ostao ove godine bez RG tako da se ne sme zanemariti zreb za koji sam 100% siguran da je namesten.Analizirajte ga u detalje i videcete da je prosto nemoguce napraviti gori zreb od ovoga za Novaka.Sve najbolje sljakarose baciti u Novakovu polovinu a betonase i travare u Federerovu.Jedino su Vavrinku morali baciti kod Rodje koji ocigledno ovog puta nije hteo da ga pusti.Vavrinka je kao posledicu ovakvog zrebanja sacuvao snagu i koncetraciju na najtezoj podlozi i umesto usluge Federeru on je iskoristio Novakov surov put do finala.

siporex

pre 8 godina

...uh sto ne volim ovakve izjave - budu obicno malerozne - nemoj, nole, vise da ovako konkretno govoris o gs titulama - govori uopsteno "pokusacu,bice tesko...itd." - skromno - plasim se uroka - ajde sad si rekao i nemoj vise - pozdrav...

Ivan NS

pre 8 godina

Velika tragedija bi bila da ih stigne u vreme kada su mu protivnici Sardi, Dolgopolov, Vavrinka, Cilic, Raonic, Dimitrov, Berdih, klasicni Marej i matori Federer. Nadala naravno ne racunam. E sad me vi izvolite dopunite i napisite ko je jos konkurencija... Hvala!
(Jumko, 15. septembar 2015 23:25)

Velika tragedija je Federer, koji je nagruvao prvih pet-sest Grand Slam-ova protiv totalnih levaka. A ako je Novak od 10 GS-a u finalima po tri puta pobedjivao Federerea, Nadala, Mareja, i jednom Congu, sta da ti kazem. Ostani kuci i nastavi da se jedis, hahahaha!

Ivica Đurović

pre 8 godina

Ukoliko ga zaobiđu povrede u naredne tri godine gotovo je izvesno da će Nole osvojiti još najmanje pet ili šest gren slem titula. Nama preostaje da ga podržavamo i uživamo u trenucima sreće koje nam je ovaj izuzetan čovek podario.

kum

pre 8 godina

"Tiha voda, breg roni" , samo nek te zdravlje dobro sluzi a u naredne 4 god.osvojiš isto koliko si osvojio u ove 4 a realno možeš, onda možeš 'ladno' da razmišljaš kao Serena. Živ i zdrav ti nama bio sokole ...

pribil

pre 8 godina

jumko@ konkurencija je takva kakva jeste. Nole je u vrhu zadnjih 8 godina u vreme verovatno najvece konkurencije ikad. Razmisli o fedexovoj konkurenciji 2005,6,7-me? A tada je uzeo gro slemova. Zamisli da su nole i rafa i fedex bili i piku u isto vreme. Da li bi rodja imao 17 GS??

Mirko

pre 8 godina

Čitajući komentare i vesti iz raznih svetskih novina, stičem utisak da nije dovoljno naglašena jedna činjenica.
Ovo što je Novak Đoković postigao, gotovo da je nedostižno, za sve ostale tenisere koji se u ovom trenutku bave tenisom. Zašto? Pa zato što on nije proizvod trenutka, već mašina koja je pravljena od njegove 5.te godine. To su sve lekcije Jelene Genčić, njegovo skijanje na Kopaoniku, sve lekcije koje je dobio od svojih trenera, holistički pristup životu, tenisu, ishrani, ljudima, godine rada i exponencijalnog napredovanja i usavršavanja pristupa i igre. Zatim ponovnog samo-usavršavanja, da bi smo na kraju dobili Srbskog Terminatora Novaka Đokovića.
Svi teniseri današnjice prosto nisu prošli sve ovo, ni na njihov specifičan način niti ikako, i svakome od njih fali "nešto" od nauka. Jer, da im ne fali - oni bi bili tu gde je Novak, a ne on. Dodatna stvar je što on i ovako najbolji, i dalje napreduje i usavršava se brže od ostalih, tako da je mogućnost da ga neko skoro stigne ravna nuli. Slično tome kako je i njemu i koliko bilo potrebno da stigne Federera i Nadala, a sad kad ih stiže i prestiže, svaki novi izazivač moraće da se bori i sa iskustvom pobeđivanja najvećih - Federera i Nadala, i plus samog Novaka Đokovića. Brzina napredovanja nekog potencijalnog izazivača morala bi da bude blizu brzine svetlosti.
Najveći i najbliži njemu, skoro je abdicirao i ostavio uplakane milione podanika, a novog koji će zameniti Novaka nema ni u mislima, a kamo li na vidiku.

komšija

pre 8 godina

@Mare NS

Mare, volim tvoje komentare, ali si ovaj put omašio. 2011 nije igrao sva 4 slam finala. Rođo ga je dobio u polufinalu nakon one Noletove monstruozne serije pobeda, nikad neću zaboraviti onaj bezobrazni Rođin prst.

Mirko

pre 8 godina

Treba dogodine izpreživljavat sve sto si prezivio ove moj Novace. Mareja i Wawrinku u Melburnu, Andersona, Federera i ostale meceve u pet setova. Ako se posrecilo ove godine ne znaci da ce uvjek.
2012.,2013. moglo je bit vise titula a tada nije igrao nista losije nego sad samo mu je momenat pobjegao.
Inace,ove godine su ubrani plodovi i od Nadalovog pada to niko ne spominje.To nije bilo predhodnih godina tako da sve u svemu mislim da su rezultati ovakve godine vise posledica srece i okolnosti jer u Djokovic igri ne vidim nikakvu razliku u odnosu na ranije.
(Oskar)

Uopšte nije bitno dal' ti vidiš neku razliku ili ne - bitno je da je više njegovi protivnici,zaključno sa Federerom koji stalno poboljšava svoju igru i svi se slažu da igra nikad bolje, što je i moje mišljenje - a nikako ne uspeva da ga dobije na nekom GS-u. I ovo što mu je uspelo ove godine,verovatno je zato što je Novak formu štimovao za GS-e i odsad pa nadalje će tako raditi,a mastersi su došli onako pride u fazonu: ako bude-bude. Pogledaj i po zaradi - na jednom GS-u je zaradio kolko na svim ostalim mastersima zajedno,to je samo jedan pokazatelj koliko to vredi.U teniskom smislu isto je: Niko ne spominje Novakova 55 osvojena mastersa što je mnogo više nego Federerovih 22 serije 1000 i 6 završna masters kupa i osvojeno na olimpijadi i u davis kupu,samo pominju razliku između njegovih i Federerovih osvojenih GS-a i da li će ga Novak sustići ili prestići. Novak prestiže Federera u osvojenim GS.

Mirko

pre 8 godina

Velika tragedija bi bila da ih stigne u vreme kada su mu protivnici Sardi, Dolgopolov, Vavrinka, Cilic, Raonic, Dimitrov, Berdih, klasicni Marej i matori Federer. Nadala naravno ne racunam. E sad me vi izvolite dopunite i napisite ko je jos konkurencija... Hvala!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije
(Jumko, 15. septembar 2015 23:25)

Jel bolelo? Preživeo šok? Šta kažu, jel mora da paziš na ishranu i na sekiraciju?
Pa nego... Nemoj molim te više da pratiš Noleta, strefiće te srčka i nema povratka. Šta ćemo mi jadni posle bez tebe? Stvarno bi mogao da pomogneš sebi a i nama, i da prestaneš da se samopovređuješ.

Aj zdravo.

polako

pre 8 godina

Zaboravite reč "najbolji svih vremena" jer vreme nije niti prošlo niti "zaustavjeno",dakle Federer ima 17 gs titula i tačka,a Nole može i više.Srećno junače.

Bruguera

pre 8 godina

Novak je vec po mnogim parametrima najbolji u istoriji!!! a posto vidim da ove croasane i domace maloumnike i kompleksase mnogo brine to' najbolji u istoriji' samo da najavim broj nedelja i 18 GS je pravi cilj!!! sta cete onda pljuvati mizerni ljudi?! Novak Srbin ce oduvati sve rekorde kao sto je i 16000 poena, to niko nikad pre njega nije dostigao, cao zdravo!! a vi patite, tesko je, znam!!

Jo1e

pre 8 godina

Polako drugari, svasta moze da se promeni kroz godinu dve. Evo, pogledajte proslu godinu. Nole je imao 7 slema I jednak broj dobijenih i izgubljenih finala ako se ne varam. Sada je drugacija prica. Ono sto hrabri jeste da Novak od ove sezone jasno stavlja akcenat na slemove, vise nego predhodnih sezona. To znaci da cemo sigurno videti jos neku titulu. E sad, tu je Mari, Nadal I Federer. Mene najvise brine Nadal, jer on nema sta da izgubi a takvi su najopasniji. Ovo mu je prva sezona bez slema posle vise godina I u novu sezonu ulazi rasterecen. On je veliki borac i mislim da nije rekao sve. Federer nekako mislim da je na ovom US Openu dostigao svoj neki limitbi da ce se seledece godine kocentrisati na zlato u Riu. To ce biti finale Novak-Roger. Na Australia Openu ocekujem finale sa Marryjem dok na Wimbledonu to moze da bude Wawrinka. Roland Garos Nadal i US Open opet Nadal. To su neke moje prognoze. Srecno Nole!

Mambolina i Krco

pre 8 godina

Nole sledece godine uzima sva cetiri GS i to je vec 14 videcete....i ove godine sam to prognozirao ali sam omanuo za Pariz ali dogodine ce biti jos zesci Noletov teror - videcete.....

LOL

pre 8 godina

@ajde

Pa ako mene pitas 5 GS za naredne 3 godine je sasvim realno, ako uspe vise od toga svaka mu cast i naravno bicu srecan ako osvoji vise ali polako jer ipak je sada lako reci da ce da uzme i jos 10 posle ove pobede ali po meni je mnogo tesko da se osvoji gs titula.

Ova godina je bila jos uspesnija od 2011, mislim da je fer ocekivati da se malo odmori i da je sasvim ok iako ne odbrani sve ove pobede sledece godine.

Ako bi uzeo sledece godine "samo" Roland Garros bio bi presrecan!

Pedja, Edmonton

pre 8 godina

Presti ces ti i Fedrera, ima jos godina i gidina!
(NOLKICA, 15. septembar 2015 21:44)
Ti bi mogao ponovo u školu...Ko je tebe učio pisati?Sjedi 1 !!!!!
(Bosanac, 15. septembar 2015 22:10)

A ko je tebe ucio da kucas?

straja

pre 8 godina

Pazite wawrinka gazi 30, nije ozenjen, ko zna sta se njemu vrzma po glavi. Nadal mora da se preokrene za 180 stepeni, nije to vise isti igrac, fedex je najjaci i to je pokazao u ovom finalu, po meni sreca ali i godine fedexa, jedini kanididat je marej koji moze da ugrozi novaka. novak obelezava 2016 sigurno, gledajuci realno, od 3 do 7 osvaja do kraja karijere.

Vladislav

pre 8 godina

Sledece god je paklena god , tako da ne ocekujem da ce Nole ponoviti uspeh ... imamo 4GS i olimpijada ( sve se ogra u 3 dobijena seta ) ...to ce biti prenaporno za tenisere , sama cinjenica da ce raspored biti mnogo gusci i da nece imati vremena za odmor a drugo treba podneti i te vremenske zone ...to itekako ubija , cak se moze ocekivati veliki broj odustajanja sa pojedinih turnira zbog iscrpljenosti ,

Svete

pre 8 godina

Nadal ako se vrati u formu moze pokvariti Novaku put do 18 titula ovo ostalo je sve boranija
(Muratoglu, 15. septembar 2015 23:44)


Meni se cini da Nadal ne moze tek tako da zaigra kao sto je nekada igrao, po meni kada bi se to dogodilo ozbiljno bih posumnjao u njegovu ispravnost, jednostavno on je atipican igrac sa nikada ranije vidjenim stilom igre, pohaban, kada se nesto pohaba to ne moze da obnovi !
Djokovic samo neka gura polako i strpljivo kao do sada i sigurno ce to ostvariti, on ce biti prvi favorit na sledecih 20-tak GS turnira i neka osvoji svaki treci i eto ga. Mladima je danas mnogo teze da se probiju zato sto je, svidelo se to nekome ili ne, danas mnogo jaca konkurencija nego kada je Novak imao 19,20 godina, mnogo vise igraca moras da prodjes da bi dosao do Novaka, dok su on, Nadal i Marej na brzinu projurili do vrha, maknuli odatle Federerove pajtose i predstavljali mu najozbiljnije protivnike i to se sve dogadjalo kada su oni imali 19 i 20 godina !
Gde su svi oni Hewitt, Roddick, Safin, sta su svi oni zajedno uradili u poslednjih 10 sezona, ne bas previse a svi su oni Federerovo a ne recimo Borgovo godiste...
Nastavi ovako Novace!

Melenci

pre 8 godina

uvek odmeren i skroman,iznad svega kulturan,sjajni nas Nole!Samo kada se izborio sa publikom,sa tonom bezobrazluka.Dostizni su jos cetiri Gren slema minimum,samo zdravlja!Da osvaja "samo"po dva u sezoni,a da igra jos cetiri godine sto je realno bice na 18!Ali pre svega samo da se sacuva od povreda,titule ce dolaziti!

Marko

pre 8 godina

Sledece godine su najvazniji AO,RG i OI.Tako bi kompletirao sve najvece titule i imao bi nekalendarski grend slem.Ako uzme nekalendarski grend slem (nadam se da hoce) onda moze da napada i kalendarski GS bez pritiska.Idemo korak po korak.Sledeci cilj treba da bude osvajanje zavrsnog turnira (bice prvi teniser sa 4 uzastopnim titulama).Pa tek posle zavrsnog turnira trebali bi da razmisljamo o nekalendarskim ili kalendarskim grend slemom.

joki

pre 8 godina

e ovako

ovi sto spominju godine..
novakove nisu samo sledece 2 godine,vec sledece 4 god gdje ce biti glavni favorit.
pa ljudi jeste li vi svjesni,da je federera koji ima 34 god.jedino novak sprijecio da ne uzme 2GS ove godine.
hajmo sad logicno gledati.novak je mladji od federera 6 godina.
novak kad bude imo 32 god trebace neko da ge sprecava da uzima GS KO IMA 28 GOD.
izvinite ali ja ne vidim ko je taj igrac.
vavrinka ga moze uvijek dobiti ali vavrinka je starij od novaka.

tako god nisu problem..dokaz je federer koji sve dere bez imalo muke ali ima tu nesrecu da je tu nevjerovatni novak u najboljim godinama.
novak sa 32 god siguran sam nece imati toliku nesrecu..

i da ne zaboravite da novak i te kako zna igrati i ofanzivan tenis koji je i igrao do 2012.
i suguran sam kad vajda i beker a i sam novak bude osjetio da tijelo ne moze vize izdrzati taj tempo,
da ce novak opet igrati onfazivan tenis jel on to moze.

gradinar

pre 8 godina

Da sam na Novakovom mestu razmišljao bih da ostvarim sledeća 4 cilja:
- osvojiti RG
- osvojiti sva 4 GS u godini (sezonski GS)
- osvojiti Sinsinati
- osvojiti zlato na olimpijadi

Na žalost, za tri prve stavke Novak je propustio šansu ove godine.

Inače, mislim da je realno da Novak bude u top 3 Open ere, na kraju svoje karijere. Jedino po broju nedelja na prvom mestu neće moći da prevaziđe Federera (302 nedelje su stvarno nedostižne).

NIKOLA

pre 8 godina

Ti bi mogao ponovo u školu...Ko je tebe učio pisati?Sjedi 1 !!!!!
(Bosanac, 15. septembar 2015 22:10)


Alo,lektore,profesore,oladi malo sa tim pravopisom ,znamo sta je čovek hteo da kaže.PS.Meni lično kao Užičaninu smeta to SJEDI.

Vladislav

pre 8 godina

Nole moze osvojiti 30 GS ali nikad nece biti cenjen i postovan kao ,Federer ,Nadal , Borg , Agasi...bice to tamo neki Balkanac ...ljudi budimo realni zbog svega sto nam se desavalo...ljudi u svetu i dalje imaju izopacenu sliku o nama pa i o velikim sportistima koj odatle dilaze , ne samo odavde vec sa istoka...sem Bupke i jos par sportista , koj je to sportista sa istoka jako cenjen i postovan ...? Skoro da nema niti ce biti ...

dominus

pre 8 godina

Sledeca godina je olimpijska.RG ove nije osvojio,ali je uradio nesto drugo,za psihu mnogo bitno-konacno je dobio Nadala.Zato verujem da ce sledece godine imati drugaciji pristup tom turniru.Ako ga osvoji,do kraja 2016te bi mogao uraditi ono sto nikom nije poslo za rukom u muskom tenisu-kalendarski slem + olimpijsko zlato.Verujem da mu je to cilj.Ovom izjavom to delimicno potvrdjuje,pa sta Bog da.

Željko

pre 8 godina

E, na ovo se čekalo. Ova izjava je pečat na ovu sezonu. Nadali smo se od prvog turnira u 2015 da godina bude ovakva i dobili smo čemu smo se nadali... a nadalje...Novak percepira horizont onako kako su iskreni i realni fanovi sanjali!
Kompletna izjava je realna i zrela. Čovek nastupa sa pozicije aktuelnog i neprikosnovenog lidera, svestan svojih mogućnosti, usklađen savršeno između svojih poriva i stvarnosti(trenutne i potencijalne).
Zato, jasno i glasno imenuje sledeći cilj: 14 i više GS.
Prihvata oberučke priču o kalendarskom GS dajući do znanja da je svestan da on i samo on u bliskoj budućnosti(2016) može to da uradi ali i da je to proces toliko težak i kompleksan da "ćemo prićati sledeće godine pred US Open".
RG i OI se podrazumevaju kao dugogodišnji ciljevi...

Blajv

pre 8 godina

Prosto pogledajte celu open eru koja traje nekih 45 godina i u kojoj je odigrano oko180 gs turnira.
Mislim da su svega 3 ili 4 titule od tih 180 osvojili teniseri koji su imali preko 30 godina.
Prosti zakoni prirode na koje niko nije imun pa ni teniseri.
(ja, 15. septembar 2015 23:11)

Neko ovde nije gledao baš mnogo tenisa.

Anti-Jumko

pre 8 godina

Jumko sine, jesi li nam dobro ? Bas si nam nedostajao. A gde si skrivao ova dva-tri dana ? U kojoj rupi ? ...
A jel znas sta se dogodilo u NY ? Ne znas jer nemas TV tamo na planini ? ... Ah, OK dobro reci cemo ti. Cika Nole je osvojio svoj deseti GS ... A jel ti malo krivo ? Jeste ? Pa navikni se malo, jer ce ih cika Nole jos drmnuti bar desetak.
Nego znas sta, pusti nas da bar malo uzivamo u necemu sto niko nikada sa ovih nesretnih prostora nije napravio niti ce napraviti.
Mozda da iskoristis ovu guzvu u Evropi pas preko Madjarske prosvercaj u planine kod ujka Feda, pa mu onda cuvaj onu kravu sta je na dobio na poklon (tamo davno, davno).

Jumko

pre 8 godina

Velika tragedija bi bila da ih stigne u vreme kada su mu protivnici Sardi, Dolgopolov, Vavrinka, Cilic, Raonic, Dimitrov, Berdih, klasicni Marej i matori Federer. Nadala naravno ne racunam. E sad me vi izvolite dopunite i napisite ko je jos konkurencija... Hvala!

Oskar

pre 8 godina

Treba dogodine izpreživljavat sve sto si prezivio ove moj Novace. Mareja i Wawrinku u Melburnu, Andersona, Federera i ostale meceve u pet setova. Ako se posrecilo ove godine ne znaci da ce uvjek.
2012., 2013. moglo je bit vise titula a tada nije igrao nista losije nego sad samo mu je momenat pobjegao.
Inace, ove godine su ubrani plodovi i od Nadalovog pada to niko ne spominje. To nije bilo predhodnih godina tako da sve u svemu mislim da su rezultati ovakve godine vise posledica srece i okolnosti jer u Djokovic igri ne vidim nikakvu razliku u odnosu na ranije.

danix

pre 8 godina

Nole ima sve sto treba da osvoji jos mnogo GS-ova i ostalih turnira,a kolko ce uzeti,to zavisi da li ce biti zdrav,kao sto je i sam rekao.Ne znamo ni kakva ce konkurencija biti narednih godina ali slutim da nece biti velikih iznenadjenja bar 3 godine.
Ja mislim da Novak moze stici i Fedexa zato sto je uredio svoj zivot na najbolji moguci nacin i nista mu ne preostaje nego da se bavi tenison.I neka njemu i svima oko njega Bog da dobro zdravlje i veselje.
Srecno,care,Nole,najbolji si,idemo do kraja,18 GS i ukupno sedam godina na prvom mjestu ATP.
PS:Nisam ja jedini bio ovdje koji je rekao,poslije RG,da ce Nole uzeti Wimbledon i USOpen i evo,pogodili smo.

slobodno objavite

pre 8 godina

Ne bi trebalo biti previše smetnji do super slema sledeće godine, jedino Rodžer u Londonu i Njujorku, ali u prva dva nema ozbiljnog konkurenta više.

drago

pre 8 godina

Mizes ti njih dostici, samo Samoras je bio najbolji svih vremena a ti ces biti treci u generaciji. Nadal je do 10 dosao jos prije 5 godina vrsnjaci ste prakticno.

ja

pre 8 godina

Naravno da Novak moze da osvoji jos GS titula. Jedino je pitanje koliko ce dugo jos igrati.
Novak sigurno nece igrati tenis sa 34 godine kao Federer, jer je njegov nacin igre mnogo zahtevniji i prosto ne bi mogao u tim godinama da postize neke vece uspehe.
Otprilike sve sto Novak osvoji u nastavku karijere bice u naredne dve godine. To je nekih 8 GS turnira na kojima ima sanse za titulu. Posle toga ce morati uslediti neminovni pad i Novakovo razmisljanje o penzionisanju.
Videcemo koliko jos Gs titula moze Novak da osvoji za te dve godine. Mozda jednu, mozda i svih 8. Ima sasvim solidne sanse da bar stigne Nadala i Samprasa.
Da je godinu-dve mladji imao bi sanse i da stigne Federera.
Ovako ipak sumnjam u tu mogucnost, pre svega zbog godina.
Prosto pogledajte celu open eru koja traje nekih 45 godina i u kojoj je odigrano oko180 gs turnira.
Mislim da su svega 3 ili 4 titule od tih 180 osvojili teniseri koji su imali preko 30 godina.
Prosti zakoni prirode na koje niko nije imun pa ni teniseri.

ajde

pre 8 godina

@LOL,
Ti nisi bas neki veliki optimista. :) Realno, Novak ovih godina ima vece sanse da osvoji 3 ili 4 GS nego 2 koliko mu prognoziras. A Nadala bez razloga dizes, nece on vise osvajati, Federer je veca pretnja, ali ima Nole odgovor na njegovu igru, sto u riternu, sto u glavi i srcu.
Videces gde ce biti Novak za 2-3 godine (a moze igrati na istom nivou jos 4-5 bar), ne medju 3 najbolja, nego na prvom mestu, bice najbolji IKAD. Gledaj i uzivaj. Neka bude da si los prognozer, ne verujem da ces se ljutiti ako te Nole obraduje.

charlotte sometimes

pre 8 godina

Svi koji su govorili da je mnogo bitno da se stigne do desetke u ovoj godini su bili apsolutno u pravu. Dosta je bilo izgubljenih finala, da ne kazem ''poklonjenih'' jer to nike sportski i bilo bi neposteno prema njegovim protivnicima u istim, jer i svi oni ljudi treniraju i bore se, i svakako da se nesto pitaju. Sada kada je dostignuta ta magicna cifra, mnoooogo se lakse dise. I mi verujemo, a narocito Novak. Fenomenalno je za samopouzdanje, jer ruku na srce bilo je malo vise poteskoca na slemovima 2012/13/14. Vimbldon prosle godine je bio na neki nacin ili ''dza'' ili ''bu'', jer bi cetvrto uzastopno GS finale zaista pretilo da potopi Novaka. Zato ja izuzetno cenim tu pobedu jer je Novak ne znam kako i cime na kraju izvukao taj mec, iako je mogao mnogo ranike da zavrsi. Od tada bukvalno krece bajka. Jedino taj prokleti RG, ali i to ce da padne, ja verujem. A ovaj US open mi je definitivno jedan od najdrazih Novakovih osvojenih slemova imajuci u vidu u kakvim je okolnostima osvojen, svemu sto je predhodilo, opstom pomamom sa Federerom koji je fenomenalno igrao, iako sam rekla da ce se slomiti kao jaje koke sam bacila sa petog sprata (mozda se neko seca tog komentara) jer se videlo po njegovom ponasanju i nikad duzim izjavama koje je davao da je previse poleteo i da ce verovatno puci pod pritiskom. Osvojen Sinsi, nahranjen ego, u centru svih zbivanja posle duzeg vremena, opsti delirijum zbog ''novog'' riiterna. I na kraju lazna slika o njegovim realnim mogucnostima protiv naseg coveka. Jos je fascinantnije da je Novak uzeo titulu prakticno bez prvog servisa koji je radio prakticno samo kad zagusti, ali bolje ista nego nista. Najveci utisak je da se nije ''posvadjao'' sa publikom. Uspeo da se izdigne iznad svega i svih. To je moj najveci sok, u pozitivnom smislu naravno.

Necu nista da predvidjam, mislim da svi treba da ostanemo na zemlji, ali da je sve ovo realno, realno je. Najgore je proslo. Samo nek je zdravlja i Novaku i svima nama. Pozdrav.

olja

pre 8 godina

Ma, daj Nole! Mislis ti na broj 17 kad kazes Sampras i Nadal, zar ne? Ako u naredne 4 godine osvojis samo po 2 GS godisnje eto 18 - tice. To je sasvim moguce i mogla bih se gotovo kladiti da ce tako biti.

kurajber

pre 8 godina

Nole ovo skromno kaže da želi stici Samprasa i Nadala ali meni se čini da želi prestići i Federera.
Neće se taj smiriti dok ne pobrise sve rekorde koji postoje u tenisu.
Nije on kao klinac sanjao da bude samo na prvom mestu taj je sanjao da bude najbolji svih vremena. Daj Bože zdravlja i srece sve ostalo ima da ostvari taj naum i ja verujem da je to moguće.

sveki

pre 8 godina

Tacno je da se Novak prikljucio R.Lejveru i R.Federeru,kao i da je igrao sva GS finala 2015.
Medjutim,on se njima prikljucio jos 2011.g.,Novakove najbolje sezone do sada(takodje sva cetiri finala GS-a),ali ova ce je nadmasiti,kako stvari stoje!
(Mare,NS, 15. septembar 2015 20:58)Greska,izgubio je polufinale rolan garosa od federera!!

Bosanac

pre 8 godina

Presti ces ti i Fedrera, ima jos godina i gidina!
(NOLKICA, 15. septembar 2015 21:44)
Ti bi mogao ponovo u školu...Ko je tebe učio pisati?Sjedi 1 !!!!!

draganz

pre 8 godina

Predlazem redakciji, da one Youtubove koje stavljaju u prilog vesti, obavezno skinu (naprave rezervni snimak) kod sebe, pa ako ga onaj ko ga je postavio ukloni, kao sto je uraido u ovoj vesti, da ga onda redakcija (ili nego drugi) postavi i da u vesti prebaci link ka njemu.

nebojsa

pre 8 godina

Ako se uzme u obzir da je Federer skoro 6 godina stariji od Novaka, a to je preko 20 grend slemova, Novak će, ako ostane zdrav i zadrži ovaj nivo osvojiti najmanje trećinu a verovatno o više, to je znači od 7-10 slemova...u prevodu, jeste teško stići Federera ali ako Nole bude i narednih godina onaj pravi, onda će i prestići Federera.

nolemanijakinja

pre 8 godina

Budi nam živ i zdrav, junače! Ponosna sam što si nam omogućio da te doživljavamo kao najrođenijeg, da uživamo u tvojim pobedama, kao da su naše lične. Posebno sam ponosna što si tom nadobudnom zapadu objasnio šta je dostojanstvo. Bojala sam se da ćeš im uputiti neku sočnu psovku. Ono, nije da nisu zaslužili, ali mi je drago što si ostao dostojanstven. Tako novinari ne mogu reći da su gledaoci bili isprovocirani, već moraju da prenesu pravu sliku. Ti si lice Srbije!

I.B.

pre 8 godina

Koliko me secanje sluzi,ovo je prvi put da je Novak GLASNO izgovorio, ono sto mi zelimo, jos od 2011! I to trebamo oybiljno da shvatimo, sada vec kao projektovani CILJ!Ovakve izjave, Novak nikada ne daje,cak i ove godine, kada se u kuloarima, doduse u pola glasa pricalo posle AO, da bi mogao do kalendarskog...on je cutao.Jako mi je drago da je ovu izjavu dao!

Najsrdacniji pozdrav, najvernijim +novakovcima+ stare garde- DDu, Djoksi, Predo,znanje-imanje, PVD, Goranu.S, Dorcolcu, Ratku...damama naravno, dragoj Jovi, Nikol.dz.femiji..i svim ostalim koje preskocih!!

Neka nam je Novak, zdrav i bodar..

Radovan

pre 8 godina

Ovi pisu kao da Federer nikad vise nece uzeti ni jedan,a tvrdim da ce uzeti jos minimum 2 ! Veliki je to majsor on bi i sa 40 godina bio sigurno medju 5 na svetu !
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mijat pogodio precku te 1998 !!!, 15. septembar 2015 21:18)

Federer zadnje 3 godine nije uzeo NIJEDAN GS a ti tvrdis da ce odsad da uzme najmanje jos 2. Jel ce to Federer da se podmladi?

landownunder

pre 8 godina

Naredne 2 godine su kljuc, mora iskoristiti mali pad konkurencije, Fed ce biti godinu,dve stariji,a mlade snage ne dolaze tom dinamikom kao nekada Nole. Ako ponovi uspeh od ove i ''11 bice na jednom Slemu manje od Feda i to u 30-oj! Svi se pitaju koliko dugo ce Nole igrati, a zna se da je mozda i fizicki najspremniji i najfleksibilniji igrac ikada. Od kada je poveo racuna u ishrani i svom telu postao je sem mentalne i fizicka gromada. Pogledajte Nadala kako se forsirao i sada cesre povrede uzimaju danak. Od 30te pa nadalje od Noleta mozemo ocekivati svesno preorjentisavanje na Slemove sa mozda i propustanjem i losijom igrom na nekim turnirima 1000 serije, nesto slicno kao Serena sto radi. Sve u svemu ostaje nam da uzivamo i prisustvujemo teniskoj istoriji. Koliko je ljudi igralo ovaj sport, nije mala stvar imati najboljeg. Svih vremena!

Đorđe

pre 8 godina

Novak je već sada legenda pa makar ništa više ne osvojio do kraja karijere. Uopšte ne treba da se opterećuje brojem slemova, jet to može biti kontraproduktivno. Treba da uživa u igri i da razmišlja samo o prvom sledećem turniru.
Mnogo mi se sviđa njegov skroman stav i time pokazuje svoju veličinu.
A biće teško stići Federera, mada ne i nemoguće. Naredne 3-4 godine Nole će biti u top formi, a pravu konkurenciju neće imati. Nadal je gotov, Marej nema taj kvalitet,a Federer koliko god da je dobar, fizički ne može da se nosi sa Novakom. U naredne 3 godine po 2 slema to je već 16.
U svakom slučaju, Federer će verovatno i na dalje važiti za najboljeg svih vremena(po meni zasluženo), a Novak će sigurno biti u top 5 svih vremena, što je nestvaran uspeh. Ma samo neka ga posluži zdravlje i neka uživa u igri.

mister mister

pre 8 godina

Moze da ih stigne!Ako Nadal ne "poludi" sto je malo verovatno..Federera tesko,ne i nemoguce.Novak je nabio strah,kao Federer svojevremeno,melje sve pred sobom.Nevezano za temu,po meni,Novak i Federer su dvojica najboljih u istoriji,svaki na svoj nacin!!!Fali mu taj RG,bice valjda legendo,majstore :)

Kiki

pre 8 godina

Ja se nadam da ce osvojiti Roland Garos i Sinsinati i tako postati besmrtan u tenisu i jedini koji je to ikada uspeo.Ako bi se tome dodala i titula na sledecim olimpijskim igrama to bi bilo neverovatno.

Vlada

pre 8 godina

Nije nikakva filozofija, danas se i najbolji strucnjaci ove materije i potpuni laici rekreativci u pracenju tenisa sirom sveta slazu da ce Novak osvojiti jos gren slem titula, samo je pitanje jos koliko. Moje misljenje jos najmanje pet u naredne 4 sezone. Gotovo sigurno u tom periodu titule osvajaju Marej bar tri, Nadal koji se mora vratiti bar dve ili tri a vrlo verovatno i Rodzer bar jednu. Nazalost, od ostalih jedini ima sansu Vavrinka dokle god bude aktivna ova velika cetvorka.

Fiki

pre 8 godina

Ako Novak i sledece godine uzme 3 GS ja ne sumljam da ce stice Federera do kraja karijere...ako ostane zdrav novak sigurno ima jos 5-6 godina na vrhunskom nivou a to su ukupno 20-24 GS......od tih turnira Novak moze uzeti 11-15 ako ne i vise....Najbitnije je da Novak ostane zdrav i ostalo ce sigurno doci!!Uzivajmo u voznji dok traje:)

Damir

pre 8 godina

Polako...Još uvijek igraju i Federer i Nadal,a i Murray i Wawrinka su konkurentni za slamove naravno. A kroz par godina moguće da još neko stasa,i u tom periodu se svašta može desit. Izgledao je nedodirljiv i Federer prije 5-6 godina,pa više nije. Niko ne traje vječno na vrhu. Velika je stvar i 10,vjerujem da će ih bit još nekoliko,a veliko je pitanje koliko. Ovo finale je lako moglo u drugom smjeru,nije to bila neka dominacija. Ključ je bila katastrofna realizacija break lopti Federera. Novak je svoje šanse iskoristio i dobio,sve ok,samo nije to toliko suvereno kako neki prikazuju. Da je izgubio,bilo bi - evo ga,gotov je,"deda" ga uzima. Samo treba bit na zemlji.

Mijat pogodio precku te 1998 !!!

pre 8 godina

Ovi pisu kao da Federer nikad vise nece uzeti ni jedan,a tvrdim da ce uzeti jos minimum 2 ! Veliki je to majsor on bi i sa 40 godina bio sigurno medju 5 na svetu !

Mikii

pre 8 godina

Decko tek sad u ovoj proredjenoj konkurenciji stigao do desetog gren slema koji je Nadal osvojio jos pre 5 punih godina :) Jos treba mnogoo da sljaka da bi ga stigao, a Rafa je nepunu godinu stariji. Pa vi vidite kakva je to igracina i nastavite sa pljuvanjem istog, botovi.

matori

pre 8 godina

pa i laže Novak! ja verujem da mu je cilj da prestigne Rodžera, ali to sada nije rekao iz kurtoazije....to će reći kada prestigne ovu dvojicu za jedno godinu i po dana....

LOL

pre 8 godina

Kad bi uzeo jos 5 do kraja karijere bilo bi sjajno! 15 GS titula i medju top 3 najboljih svih vremena !

Do 30. godine ima 8 sansi, ako iskoristi pola od tih sansi imace 14 i onda mu treba jos samo jedna do kraja karijere...Pod uslovom da Nadal ne osvoji vise, sto ce biti tesko ali mozda se desi da na kraju karijere obojica imaju po 15 GS titula :)

Mare,NS

pre 8 godina

Tacno je da se Novak prikljucio R.Lejveru i R.Federeru,kao i da je igrao sva GS finala 2015.

Medjutim,on se njima prikljucio jos 2011.g.,Novakove najbolje sezone do sada(takodje sva cetiri finala GS-a),ali ova ce je nadmasiti,kako stvari stoje!

Te godine je u finalu US Opena pobedio RN sa 3:1,a svi pamte mec iz 1/2 finala i preokreta protiv RF(3:2) i cuvenog riterna na mec loptu Svajcarca,kada je ceo stadion zanemeo,a zatim se zacuo gromoglasan aplauz.
Secam se i izjave RF posle meca,kada je rekao da NIJEDAN TENISER,koji ozbiljno trenira u ovako vaznom trenutku ne bi raspalio tako po lopti,bar on ne bi.
Tada jos nije znao s kakvim buducim sampionom ima posla,sada su mu neke stvari jasnije.
Objasnjeno tamo,gde i treba.
Na terenu!

simke

pre 8 godina

Dobro je sto Novak ima tu strast i zelju da stigne Nadala i Samprasa...Sto se tice Federera to je stvarno jos daleko i o tome treba pricati tek kada osvoji jos koji gren slem.

novak123

pre 8 godina

Brate stizese ih sledece godina,bices prvi u open eri koji je to uradio da uzme sva 4 GS u godini,a ako uzmes i Sinsinati bices prvi teniser koji ima sve osvojeno,TAD CES BITI NAJBOLJI SVIH VREMENA.I onda lagano do kraja karijere koja moze da traje 4 god sigurno uzeti jos 3-4 da stignemo Rodja da vidi zapad sta je SRBIN

ADVOKAT

pre 8 godina

Mislim da dok ne stigne RF, Nole neće da se smiri! Svi uslovi za to postoje. Tu opasnost je uvideo i RF, igraće do poslednjeg daha nebi li nešto pokvario!

Boxy

pre 8 godina

Nadal i Sampras "padaju" sigurno! U to sam uveren, a verujem i da je Novak, ali je svestan da to ne sme i otvoreno da kaže. Samo da izbegne povrede i preskoči poneki masters, makar i po cenu gubitka bodova. Nadal, kako stoje stvari, teško da će se vratiti u " GS mode", ali Federer je objektivno pretnja, pogotovo na WB. Objektivno, Novak za godinu i po može nakupiti 14 GS titula. Stići Federera biće vraški teško, ali Novak je čovek koji pomera granice, tako da se i taj podvig može očekivati.

Nebojša

pre 8 godina

Deluje daleko ali ni nije toliko zamislite da i naredne godine osvoji tri što nije nemoguće imao bi trinaest onda narednih par sezona može i po jedan i stiže ih možda čak i Federera.

Banjica čeka 11, 12....18..... slem

pre 8 godina

Samo da ga zdravlje posluži Miljan Amanović je rekao da će njogovo telo biti ovakvo još 3 do 5 godina. Uzmimo da u periodu od 4 godine osvaja u proseku po 2 slema i prestiže Federera. Motivacija mu neće faliti.

mitko gjakovik

pre 8 godina

Za meme si najbolji svih vremena a za one neverne tome daj osvoji jos 5 barem. Trebas vise raditi na servisu,jer je nedopustlivo igrac tvoje velicine da dozvoli 23 break lopte na svom servisu. U nekim momentima protiv federera si me toliko mucio kad si servirao 110 milja na satu. Moras da serviras svaki prvi servis najmanje 120-125 mph. Ako to postignes bogme nema te ko pobediti moze. Ajde ziv i zdrav nam bio jos puno godina. Pozdrav iz Makedonije.

mickey

pre 8 godina

27:1 skor na GS-ovima!!! Auuuu! Mi ne da nemamo pravo da ga pljujemo kada gubi,vec da cutimo i zavucemo se u misiju rupu,jer decko tako retko gubi da je to za nase male mozgove nepojmljivo,pa se pogubimo i pocnemo da ga omalovazavamo,trazimo mu mane i "ucimo" ga kako u buducnosti da igra. Dakle,sram nas i stid bilo ako tako vise dozvolimo sebi da reagujemo. On to ne zasluzuje!!! Neku normalnu kritiku da,ali tipa da nema pojma,da gresi ovde,onde,da drugi to bolje rade,NE,NE I NE!
Njegovi rezultati u ovoj eri(nije floskula) govore u korist moga komentara.

Andjela

pre 8 godina

Da ne bude da ga sledece godine pljuju isti oni navijaci koji sada prizeljkuju zlatni slem, zelela bih da istaknem jednu stvar. Nije realno ocekivati da sledece godine veze 4 GSa, jer bi to znacilo da ukupno mora da osvoji 6 za redom( uz USO i W od ove), plus OI na kojima sigurno puca na zlato. To je gotovo nemoguca misija. Pogledajte samo Serenu koja nije mogla da veze 5 uz prilicno losu wta konkurenciju. Mada ako je neko mentalna gromada da to postigne onda je to Nole.
Mnogo je realnija opcija "Nole Slem", znaci jos Australija i RG, a ostala dva kako bude.

simke

pre 8 godina

Dobro je sto Novak ima tu strast i zelju da stigne Nadala i Samprasa...Sto se tice Federera to je stvarno jos daleko i o tome treba pricati tek kada osvoji jos koji gren slem.

Boxy

pre 8 godina

Nadal i Sampras "padaju" sigurno! U to sam uveren, a verujem i da je Novak, ali je svestan da to ne sme i otvoreno da kaže. Samo da izbegne povrede i preskoči poneki masters, makar i po cenu gubitka bodova. Nadal, kako stoje stvari, teško da će se vratiti u " GS mode", ali Federer je objektivno pretnja, pogotovo na WB. Objektivno, Novak za godinu i po može nakupiti 14 GS titula. Stići Federera biće vraški teško, ali Novak je čovek koji pomera granice, tako da se i taj podvig može očekivati.

novak123

pre 8 godina

Brate stizese ih sledece godina,bices prvi u open eri koji je to uradio da uzme sva 4 GS u godini,a ako uzmes i Sinsinati bices prvi teniser koji ima sve osvojeno,TAD CES BITI NAJBOLJI SVIH VREMENA.I onda lagano do kraja karijere koja moze da traje 4 god sigurno uzeti jos 3-4 da stignemo Rodja da vidi zapad sta je SRBIN

ADVOKAT

pre 8 godina

Mislim da dok ne stigne RF, Nole neće da se smiri! Svi uslovi za to postoje. Tu opasnost je uvideo i RF, igraće do poslednjeg daha nebi li nešto pokvario!

mickey

pre 8 godina

27:1 skor na GS-ovima!!! Auuuu! Mi ne da nemamo pravo da ga pljujemo kada gubi,vec da cutimo i zavucemo se u misiju rupu,jer decko tako retko gubi da je to za nase male mozgove nepojmljivo,pa se pogubimo i pocnemo da ga omalovazavamo,trazimo mu mane i "ucimo" ga kako u buducnosti da igra. Dakle,sram nas i stid bilo ako tako vise dozvolimo sebi da reagujemo. On to ne zasluzuje!!! Neku normalnu kritiku da,ali tipa da nema pojma,da gresi ovde,onde,da drugi to bolje rade,NE,NE I NE!
Njegovi rezultati u ovoj eri(nije floskula) govore u korist moga komentara.

mitko gjakovik

pre 8 godina

Za meme si najbolji svih vremena a za one neverne tome daj osvoji jos 5 barem. Trebas vise raditi na servisu,jer je nedopustlivo igrac tvoje velicine da dozvoli 23 break lopte na svom servisu. U nekim momentima protiv federera si me toliko mucio kad si servirao 110 milja na satu. Moras da serviras svaki prvi servis najmanje 120-125 mph. Ako to postignes bogme nema te ko pobediti moze. Ajde ziv i zdrav nam bio jos puno godina. Pozdrav iz Makedonije.

charlotte sometimes

pre 8 godina

Svi koji su govorili da je mnogo bitno da se stigne do desetke u ovoj godini su bili apsolutno u pravu. Dosta je bilo izgubljenih finala, da ne kazem ''poklonjenih'' jer to nike sportski i bilo bi neposteno prema njegovim protivnicima u istim, jer i svi oni ljudi treniraju i bore se, i svakako da se nesto pitaju. Sada kada je dostignuta ta magicna cifra, mnoooogo se lakse dise. I mi verujemo, a narocito Novak. Fenomenalno je za samopouzdanje, jer ruku na srce bilo je malo vise poteskoca na slemovima 2012/13/14. Vimbldon prosle godine je bio na neki nacin ili ''dza'' ili ''bu'', jer bi cetvrto uzastopno GS finale zaista pretilo da potopi Novaka. Zato ja izuzetno cenim tu pobedu jer je Novak ne znam kako i cime na kraju izvukao taj mec, iako je mogao mnogo ranike da zavrsi. Od tada bukvalno krece bajka. Jedino taj prokleti RG, ali i to ce da padne, ja verujem. A ovaj US open mi je definitivno jedan od najdrazih Novakovih osvojenih slemova imajuci u vidu u kakvim je okolnostima osvojen, svemu sto je predhodilo, opstom pomamom sa Federerom koji je fenomenalno igrao, iako sam rekla da ce se slomiti kao jaje koke sam bacila sa petog sprata (mozda se neko seca tog komentara) jer se videlo po njegovom ponasanju i nikad duzim izjavama koje je davao da je previse poleteo i da ce verovatno puci pod pritiskom. Osvojen Sinsi, nahranjen ego, u centru svih zbivanja posle duzeg vremena, opsti delirijum zbog ''novog'' riiterna. I na kraju lazna slika o njegovim realnim mogucnostima protiv naseg coveka. Jos je fascinantnije da je Novak uzeo titulu prakticno bez prvog servisa koji je radio prakticno samo kad zagusti, ali bolje ista nego nista. Najveci utisak je da se nije ''posvadjao'' sa publikom. Uspeo da se izdigne iznad svega i svih. To je moj najveci sok, u pozitivnom smislu naravno.

Necu nista da predvidjam, mislim da svi treba da ostanemo na zemlji, ali da je sve ovo realno, realno je. Najgore je proslo. Samo nek je zdravlja i Novaku i svima nama. Pozdrav.

Banjica čeka 11, 12....18..... slem

pre 8 godina

Samo da ga zdravlje posluži Miljan Amanović je rekao da će njogovo telo biti ovakvo još 3 do 5 godina. Uzmimo da u periodu od 4 godine osvaja u proseku po 2 slema i prestiže Federera. Motivacija mu neće faliti.

kurajber

pre 8 godina

Nole ovo skromno kaže da želi stici Samprasa i Nadala ali meni se čini da želi prestići i Federera.
Neće se taj smiriti dok ne pobrise sve rekorde koji postoje u tenisu.
Nije on kao klinac sanjao da bude samo na prvom mestu taj je sanjao da bude najbolji svih vremena. Daj Bože zdravlja i srece sve ostalo ima da ostvari taj naum i ja verujem da je to moguće.

Kiki

pre 8 godina

Ja se nadam da ce osvojiti Roland Garos i Sinsinati i tako postati besmrtan u tenisu i jedini koji je to ikada uspeo.Ako bi se tome dodala i titula na sledecim olimpijskim igrama to bi bilo neverovatno.

matori

pre 8 godina

pa i laže Novak! ja verujem da mu je cilj da prestigne Rodžera, ali to sada nije rekao iz kurtoazije....to će reći kada prestigne ovu dvojicu za jedno godinu i po dana....

Andjela

pre 8 godina

Da ne bude da ga sledece godine pljuju isti oni navijaci koji sada prizeljkuju zlatni slem, zelela bih da istaknem jednu stvar. Nije realno ocekivati da sledece godine veze 4 GSa, jer bi to znacilo da ukupno mora da osvoji 6 za redom( uz USO i W od ove), plus OI na kojima sigurno puca na zlato. To je gotovo nemoguca misija. Pogledajte samo Serenu koja nije mogla da veze 5 uz prilicno losu wta konkurenciju. Mada ako je neko mentalna gromada da to postigne onda je to Nole.
Mnogo je realnija opcija "Nole Slem", znaci jos Australija i RG, a ostala dva kako bude.

landownunder

pre 8 godina

Naredne 2 godine su kljuc, mora iskoristiti mali pad konkurencije, Fed ce biti godinu,dve stariji,a mlade snage ne dolaze tom dinamikom kao nekada Nole. Ako ponovi uspeh od ove i ''11 bice na jednom Slemu manje od Feda i to u 30-oj! Svi se pitaju koliko dugo ce Nole igrati, a zna se da je mozda i fizicki najspremniji i najfleksibilniji igrac ikada. Od kada je poveo racuna u ishrani i svom telu postao je sem mentalne i fizicka gromada. Pogledajte Nadala kako se forsirao i sada cesre povrede uzimaju danak. Od 30te pa nadalje od Noleta mozemo ocekivati svesno preorjentisavanje na Slemove sa mozda i propustanjem i losijom igrom na nekim turnirima 1000 serije, nesto slicno kao Serena sto radi. Sve u svemu ostaje nam da uzivamo i prisustvujemo teniskoj istoriji. Koliko je ljudi igralo ovaj sport, nije mala stvar imati najboljeg. Svih vremena!

LOL

pre 8 godina

Kad bi uzeo jos 5 do kraja karijere bilo bi sjajno! 15 GS titula i medju top 3 najboljih svih vremena !

Do 30. godine ima 8 sansi, ako iskoristi pola od tih sansi imace 14 i onda mu treba jos samo jedna do kraja karijere...Pod uslovom da Nadal ne osvoji vise, sto ce biti tesko ali mozda se desi da na kraju karijere obojica imaju po 15 GS titula :)

ajde

pre 8 godina

@LOL,
Ti nisi bas neki veliki optimista. :) Realno, Novak ovih godina ima vece sanse da osvoji 3 ili 4 GS nego 2 koliko mu prognoziras. A Nadala bez razloga dizes, nece on vise osvajati, Federer je veca pretnja, ali ima Nole odgovor na njegovu igru, sto u riternu, sto u glavi i srcu.
Videces gde ce biti Novak za 2-3 godine (a moze igrati na istom nivou jos 4-5 bar), ne medju 3 najbolja, nego na prvom mestu, bice najbolji IKAD. Gledaj i uzivaj. Neka bude da si los prognozer, ne verujem da ces se ljutiti ako te Nole obraduje.

danix

pre 8 godina

Nole ima sve sto treba da osvoji jos mnogo GS-ova i ostalih turnira,a kolko ce uzeti,to zavisi da li ce biti zdrav,kao sto je i sam rekao.Ne znamo ni kakva ce konkurencija biti narednih godina ali slutim da nece biti velikih iznenadjenja bar 3 godine.
Ja mislim da Novak moze stici i Fedexa zato sto je uredio svoj zivot na najbolji moguci nacin i nista mu ne preostaje nego da se bavi tenison.I neka njemu i svima oko njega Bog da dobro zdravlje i veselje.
Srecno,care,Nole,najbolji si,idemo do kraja,18 GS i ukupno sedam godina na prvom mjestu ATP.
PS:Nisam ja jedini bio ovdje koji je rekao,poslije RG,da ce Nole uzeti Wimbledon i USOpen i evo,pogodili smo.

Nebojša

pre 8 godina

Deluje daleko ali ni nije toliko zamislite da i naredne godine osvoji tri što nije nemoguće imao bi trinaest onda narednih par sezona može i po jedan i stiže ih možda čak i Federera.

sveki

pre 8 godina

Tacno je da se Novak prikljucio R.Lejveru i R.Federeru,kao i da je igrao sva GS finala 2015.
Medjutim,on se njima prikljucio jos 2011.g.,Novakove najbolje sezone do sada(takodje sva cetiri finala GS-a),ali ova ce je nadmasiti,kako stvari stoje!
(Mare,NS, 15. septembar 2015 20:58)Greska,izgubio je polufinale rolan garosa od federera!!

Radovan

pre 8 godina

Ovi pisu kao da Federer nikad vise nece uzeti ni jedan,a tvrdim da ce uzeti jos minimum 2 ! Veliki je to majsor on bi i sa 40 godina bio sigurno medju 5 na svetu !
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mijat pogodio precku te 1998 !!!, 15. septembar 2015 21:18)

Federer zadnje 3 godine nije uzeo NIJEDAN GS a ti tvrdis da ce odsad da uzme najmanje jos 2. Jel ce to Federer da se podmladi?

Fiki

pre 8 godina

Ako Novak i sledece godine uzme 3 GS ja ne sumljam da ce stice Federera do kraja karijere...ako ostane zdrav novak sigurno ima jos 5-6 godina na vrhunskom nivou a to su ukupno 20-24 GS......od tih turnira Novak moze uzeti 11-15 ako ne i vise....Najbitnije je da Novak ostane zdrav i ostalo ce sigurno doci!!Uzivajmo u voznji dok traje:)

Mare,NS

pre 8 godina

Tacno je da se Novak prikljucio R.Lejveru i R.Federeru,kao i da je igrao sva GS finala 2015.

Medjutim,on se njima prikljucio jos 2011.g.,Novakove najbolje sezone do sada(takodje sva cetiri finala GS-a),ali ova ce je nadmasiti,kako stvari stoje!

Te godine je u finalu US Opena pobedio RN sa 3:1,a svi pamte mec iz 1/2 finala i preokreta protiv RF(3:2) i cuvenog riterna na mec loptu Svajcarca,kada je ceo stadion zanemeo,a zatim se zacuo gromoglasan aplauz.
Secam se i izjave RF posle meca,kada je rekao da NIJEDAN TENISER,koji ozbiljno trenira u ovako vaznom trenutku ne bi raspalio tako po lopti,bar on ne bi.
Tada jos nije znao s kakvim buducim sampionom ima posla,sada su mu neke stvari jasnije.
Objasnjeno tamo,gde i treba.
Na terenu!

Đorđe

pre 8 godina

Novak je već sada legenda pa makar ništa više ne osvojio do kraja karijere. Uopšte ne treba da se opterećuje brojem slemova, jet to može biti kontraproduktivno. Treba da uživa u igri i da razmišlja samo o prvom sledećem turniru.
Mnogo mi se sviđa njegov skroman stav i time pokazuje svoju veličinu.
A biće teško stići Federera, mada ne i nemoguće. Naredne 3-4 godine Nole će biti u top formi, a pravu konkurenciju neće imati. Nadal je gotov, Marej nema taj kvalitet,a Federer koliko god da je dobar, fizički ne može da se nosi sa Novakom. U naredne 3 godine po 2 slema to je već 16.
U svakom slučaju, Federer će verovatno i na dalje važiti za najboljeg svih vremena(po meni zasluženo), a Novak će sigurno biti u top 5 svih vremena, što je nestvaran uspeh. Ma samo neka ga posluži zdravlje i neka uživa u igri.

mister mister

pre 8 godina

Moze da ih stigne!Ako Nadal ne "poludi" sto je malo verovatno..Federera tesko,ne i nemoguce.Novak je nabio strah,kao Federer svojevremeno,melje sve pred sobom.Nevezano za temu,po meni,Novak i Federer su dvojica najboljih u istoriji,svaki na svoj nacin!!!Fali mu taj RG,bice valjda legendo,majstore :)

I.B.

pre 8 godina

Koliko me secanje sluzi,ovo je prvi put da je Novak GLASNO izgovorio, ono sto mi zelimo, jos od 2011! I to trebamo oybiljno da shvatimo, sada vec kao projektovani CILJ!Ovakve izjave, Novak nikada ne daje,cak i ove godine, kada se u kuloarima, doduse u pola glasa pricalo posle AO, da bi mogao do kalendarskog...on je cutao.Jako mi je drago da je ovu izjavu dao!

Najsrdacniji pozdrav, najvernijim +novakovcima+ stare garde- DDu, Djoksi, Predo,znanje-imanje, PVD, Goranu.S, Dorcolcu, Ratku...damama naravno, dragoj Jovi, Nikol.dz.femiji..i svim ostalim koje preskocih!!

Neka nam je Novak, zdrav i bodar..

tkozla69

pre 8 godina

Poštovani komentatori,
Mnogo prognoza, mnogo matematike, ali mi nije jasno što jednostavno ne vidimo šta će se dalje dešavati. Neka mi daju minuse svi koji misle da ovo što je Nole do sada uradio nije dovoljno, a neka mi daju plus svi oni koji smatraju da je ovo do sada super, a na dalje neka bude kako bude-bićemo ponosni i srećni što smo u svemu uživali, pa i da ništa više ne osvoji!!!
Inače, realno bi bilo, obzirom na njegovu fizičku konstituciju i ako ga veće povrede zaobiđu (kao što Nadala nisu, a trenutno najboljeg jesu), da u naredne 4 godine odigra vrhunski tenis i ako svake od tih godina uzme po 2 GS-to je to. Nekako mislim da i Nole slično razmišlja.
Osvrnuo bih se i na ovu sezonu. Osim RG, gde je pobedio samog sebe (kao mnogo puta do sada, jer je mnogo kompletniji teniser od lika sa šarenim gaćama), sve ostalo je bilo skoro pa savršeno do američke turneje. A onda je u Montrealu i Sinsinatiju bilo vidljivo da mu je voljni momenat loš, a kad Nole igra u takvom stanju, porazi su neminovni. Zato je ova pobeda na US open-u od velikog značaja ne samo trenutno kao deseta GS pobeda nego i za ostatak karijere-pozitiva se vratila, a vizija koliko još Slam-ova može osvojiti je mnogo jasnija.
Zato, ako bude sve na nivou,i najvažnije ako bude imao bezrezervnu podršku od porodice, ja se lično ne bih pitao koliko će titula na GS osvojiti u naredne 4 godine, već koliko neće!!!
Pozdrav svim istinskim ljubiteljima tenisa i uživajmo u igrama Noleta dok možemo.

nolemanijakinja

pre 8 godina

Budi nam živ i zdrav, junače! Ponosna sam što si nam omogućio da te doživljavamo kao najrođenijeg, da uživamo u tvojim pobedama, kao da su naše lične. Posebno sam ponosna što si tom nadobudnom zapadu objasnio šta je dostojanstvo. Bojala sam se da ćeš im uputiti neku sočnu psovku. Ono, nije da nisu zaslužili, ali mi je drago što si ostao dostojanstven. Tako novinari ne mogu reći da su gledaoci bili isprovocirani, već moraju da prenesu pravu sliku. Ti si lice Srbije!

Damir

pre 8 godina

Polako...Još uvijek igraju i Federer i Nadal,a i Murray i Wawrinka su konkurentni za slamove naravno. A kroz par godina moguće da još neko stasa,i u tom periodu se svašta može desit. Izgledao je nedodirljiv i Federer prije 5-6 godina,pa više nije. Niko ne traje vječno na vrhu. Velika je stvar i 10,vjerujem da će ih bit još nekoliko,a veliko je pitanje koliko. Ovo finale je lako moglo u drugom smjeru,nije to bila neka dominacija. Ključ je bila katastrofna realizacija break lopti Federera. Novak je svoje šanse iskoristio i dobio,sve ok,samo nije to toliko suvereno kako neki prikazuju. Da je izgubio,bilo bi - evo ga,gotov je,"deda" ga uzima. Samo treba bit na zemlji.

slobodno objavite

pre 8 godina

Ne bi trebalo biti previše smetnji do super slema sledeće godine, jedino Rodžer u Londonu i Njujorku, ali u prva dva nema ozbiljnog konkurenta više.

olja

pre 8 godina

Ma, daj Nole! Mislis ti na broj 17 kad kazes Sampras i Nadal, zar ne? Ako u naredne 4 godine osvojis samo po 2 GS godisnje eto 18 - tice. To je sasvim moguce i mogla bih se gotovo kladiti da ce tako biti.

nebojsa

pre 8 godina

Ako se uzme u obzir da je Federer skoro 6 godina stariji od Novaka, a to je preko 20 grend slemova, Novak će, ako ostane zdrav i zadrži ovaj nivo osvojiti najmanje trećinu a verovatno o više, to je znači od 7-10 slemova...u prevodu, jeste teško stići Federera ali ako Nole bude i narednih godina onaj pravi, onda će i prestići Federera.

srbin iz bosne

pre 8 godina

smiješni su mi ovi što govore da je pad Nadala i nepostojanje konkurencije razlog što je Novak osvojio toliko titula ove godine, I da nije napredovao u igri...ali u tome i jeste fazon, nije ni nazadova, Novak je za razliku od ostalih konstantan i to je ono što ga čini najboljim...koliko je čovjek dobar u svijetu tenisa bi se mogao pojaviti izraz "Novakova konstanta" haha....živ I zdrav bio Novače

Ivan NS

pre 8 godina

Velika tragedija bi bila da ih stigne u vreme kada su mu protivnici Sardi, Dolgopolov, Vavrinka, Cilic, Raonic, Dimitrov, Berdih, klasicni Marej i matori Federer. Nadala naravno ne racunam. E sad me vi izvolite dopunite i napisite ko je jos konkurencija... Hvala!
(Jumko, 15. septembar 2015 23:25)

Velika tragedija je Federer, koji je nagruvao prvih pet-sest Grand Slam-ova protiv totalnih levaka. A ako je Novak od 10 GS-a u finalima po tri puta pobedjivao Federerea, Nadala, Mareja, i jednom Congu, sta da ti kazem. Ostani kuci i nastavi da se jedis, hahahaha!

Don Serđo

pre 8 godina

Činjenica je da će Novak da stigne Rafu i Samprasa(ipak se godišnje igraju 4 GS-a, on ima samo 28 godina i neka uzima po jedan svake od te četri godine i to je to, a realno je da ako bude zdrav taj prosjek bude na oko 2 GS godišnje)...Australija je njegov turnir, polako to postaje i Wimbledon(ipak su tu 3 titule), mislim da US OPEN polako počinje da bude njegov teren....sve kad se sabere nije sporno da je sad već Novak u top 5 igrača svih vremena, ima još mnogo prostora da ide ka samom vrhu(tu prije svega mislim na osvajanje bar još ta 4 GS i naravno, uslov broj 1. je da uzme RG jer samo tako da će u svim analizama postane kandidat za najboljeg ikad...džaba što se Rodžer većinom brukao protiv Nadala u Parizu kad se gleda samo titula)...ono što je najbolje u cijeloj situaciji je da on ima SAMO 28 godina...bar 4 godine vrhunskog top tenisa je pred njim...da si mi živ i zdrav Novače, a ostalo će samo da dođe!!!

draganz

pre 8 godina

Predlazem redakciji, da one Youtubove koje stavljaju u prilog vesti, obavezno skinu (naprave rezervni snimak) kod sebe, pa ako ga onaj ko ga je postavio ukloni, kao sto je uraido u ovoj vesti, da ga onda redakcija (ili nego drugi) postavi i da u vesti prebaci link ka njemu.

TenExpert

pre 8 godina

Moze Nole i da osvoji 4 GS u nizu, vec ima u dzepu Wb i US, jos da osvoji naredne AO i RG i vec je tu. Statisticki gledano, tesko je verovatno da naredne godine osvoji sva 4 GS, jer bi to bilo vec 6 u nizu. Ali opet, sve je moguce, Nole je to...

Ja

pre 8 godina

Nadal je do 10 dosao jos prije 5 godina vrsnjaci ste prakticno.
(drago, 15. septembar 2015 23:19)

Tacno, samo sto je Nadalova vrsta igre dovela do toga da se sada Nadal muci sa povredama i zbog toga verovatno vise nijedan GS nece osvojiti, dok Novak najverovatnije ima bar jos 2-3 vrhunske sezone pred sobom (a mozda i vise). Nije bitno sa koliko godina dostignes svoj vrhunac, nego je bitno koliko si dobar onda kada ga dostignes. Hoces da kazes da je Nadal na svom vrhuncu bio bolji od sadasnjeg Novaka? Ne bih bas rekla (osim, naravno, na sljaci).

Mirko

pre 8 godina

Velika tragedija bi bila da ih stigne u vreme kada su mu protivnici Sardi, Dolgopolov, Vavrinka, Cilic, Raonic, Dimitrov, Berdih, klasicni Marej i matori Federer. Nadala naravno ne racunam. E sad me vi izvolite dopunite i napisite ko je jos konkurencija... Hvala!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije
(Jumko, 15. septembar 2015 23:25)

Jel bolelo? Preživeo šok? Šta kažu, jel mora da paziš na ishranu i na sekiraciju?
Pa nego... Nemoj molim te više da pratiš Noleta, strefiće te srčka i nema povratka. Šta ćemo mi jadni posle bez tebe? Stvarno bi mogao da pomogneš sebi a i nama, i da prestaneš da se samopovređuješ.

Aj zdravo.

VUK

pre 8 godina

@Jumko.. stvarno pojma nemaš o sportu.Današnji tenis, atletika, fudbal, košarka, rukomet... to nema veze sa tim disciplina od pre 10 godina.. to nije sada isti sport..trening, brzina oporavka, sama igra.. sve je napredovalo..kao što će ovaj tenis i sport za 10 godina biti smešan.. sve napreduje kao posledica ozbiljnog rada i primene nauke i tehnologije u sportu koja se razvija.. uvek je trenutna igra najkvalitetnija.. kao i trenutni br.1..a kako u ovoj konkurenciji, tolike godine Federer ne može da uzme GS? i pre godinu dana si se smejao kad sam napisao da će Nole uzeti u 2015 deseti GS i da će imati sa Federerom pozitivan skor.. Najveći teniser svih vremena igra protiv Nola 10godina, a Nadala 12 i kad se povuče, imaće sa njima negativan skor!!! eeeeej Jumko, 44 meča je najveći u istoriji izgubio od dva tenisera.. pokri se ušima i ti i Federer i Mirka..uuf.ona ne može sa 100 kila ušima.. treba joj šatorsko krilo.

ja

pre 8 godina

Naravno da Novak moze da osvoji jos GS titula. Jedino je pitanje koliko ce dugo jos igrati.
Novak sigurno nece igrati tenis sa 34 godine kao Federer, jer je njegov nacin igre mnogo zahtevniji i prosto ne bi mogao u tim godinama da postize neke vece uspehe.
Otprilike sve sto Novak osvoji u nastavku karijere bice u naredne dve godine. To je nekih 8 GS turnira na kojima ima sanse za titulu. Posle toga ce morati uslediti neminovni pad i Novakovo razmisljanje o penzionisanju.
Videcemo koliko jos Gs titula moze Novak da osvoji za te dve godine. Mozda jednu, mozda i svih 8. Ima sasvim solidne sanse da bar stigne Nadala i Samprasa.
Da je godinu-dve mladji imao bi sanse i da stigne Federera.
Ovako ipak sumnjam u tu mogucnost, pre svega zbog godina.
Prosto pogledajte celu open eru koja traje nekih 45 godina i u kojoj je odigrano oko180 gs turnira.
Mislim da su svega 3 ili 4 titule od tih 180 osvojili teniseri koji su imali preko 30 godina.
Prosti zakoni prirode na koje niko nije imun pa ni teniseri.

Alex

pre 8 godina

Pročitajte intervju sa Tipsarevićem: "Znam Novaka odlično, i ako mene pitate, on neće stati dok ne postane najbolji svih vremena."

komšija

pre 8 godina

@Mare NS

Mare, volim tvoje komentare, ali si ovaj put omašio. 2011 nije igrao sva 4 slam finala. Rođo ga je dobio u polufinalu nakon one Noletove monstruozne serije pobeda, nikad neću zaboraviti onaj bezobrazni Rođin prst.

"Kako trese, lupa, udara..."

pre 8 godina

Meni je najrealnije da u sledeće tri godine osvoji minimum pet GS.... Daj Bože neka ih bude i više, ali pet minimum za tri godine.Sa srećom!

pribil

pre 8 godina

jumko@ konkurencija je takva kakva jeste. Nole je u vrhu zadnjih 8 godina u vreme verovatno najvece konkurencije ikad. Razmisli o fedexovoj konkurenciji 2005,6,7-me? A tada je uzeo gro slemova. Zamisli da su nole i rafa i fedex bili i piku u isto vreme. Da li bi rodja imao 17 GS??

Mijat pogodio precku te 1998 !!!

pre 8 godina

Ovi pisu kao da Federer nikad vise nece uzeti ni jedan,a tvrdim da ce uzeti jos minimum 2 ! Veliki je to majsor on bi i sa 40 godina bio sigurno medju 5 na svetu !

silvaner

pre 8 godina

Federer je i dalje najveca opasnost za Novaka.I potrebno je da Rodja konstantno bude drugi teniser sveta pa da se srecu samo u finalima GS kada je vec umorniji a samim tim njegovo kretanje i koncetracija losije.Da nema Novaka,Federer bi suvereno vladao ATP turom.Posle Vimbldona sam rekao da ce deda jos dugo nabijati komplekse svim igracima na turu, narocito ovim mladjima i da ce igrati sve dok bude mogao da trpi poraze od Novaka na GS.Njegova sansa su brze podloge u dva seta narociti kada Novak tek dolazi sa plaze,odmora i tempira formu za GS kao sto se ove godine i desilo prvo u Dubaiju pa i u Sinsinatiju(super brze podloge).
Videli smo kako je Novak ostao ove godine bez RG tako da se ne sme zanemariti zreb za koji sam 100% siguran da je namesten.Analizirajte ga u detalje i videcete da je prosto nemoguce napraviti gori zreb od ovoga za Novaka.Sve najbolje sljakarose baciti u Novakovu polovinu a betonase i travare u Federerovu.Jedino su Vavrinku morali baciti kod Rodje koji ocigledno ovog puta nije hteo da ga pusti.Vavrinka je kao posledicu ovakvog zrebanja sacuvao snagu i koncetraciju na najtezoj podlozi i umesto usluge Federeru on je iskoristio Novakov surov put do finala.

Melenci

pre 8 godina

Drago,bas ti je komentar i zloban i pun zavisti.Ocigledno je,da je Nadal isao iznad svojih mogucnostii stao u svojoj 27.Zar ne mislis da su te godine najjace u svakom smislu?Stao covek,ne ide vise!Volela bih da mu krene,ali tesko ce sve to ici!Sto se tvog vidjenja Noletove buducnosti,postoji poslovica "tiha voda breg roni",korak po korak!O pasno je preskakati stepenice,okliznes se,padnes!

Mirko

pre 8 godina

Čitajući komentare i vesti iz raznih svetskih novina, stičem utisak da nije dovoljno naglašena jedna činjenica.
Ovo što je Novak Đoković postigao, gotovo da je nedostižno, za sve ostale tenisere koji se u ovom trenutku bave tenisom. Zašto? Pa zato što on nije proizvod trenutka, već mašina koja je pravljena od njegove 5.te godine. To su sve lekcije Jelene Genčić, njegovo skijanje na Kopaoniku, sve lekcije koje je dobio od svojih trenera, holistički pristup životu, tenisu, ishrani, ljudima, godine rada i exponencijalnog napredovanja i usavršavanja pristupa i igre. Zatim ponovnog samo-usavršavanja, da bi smo na kraju dobili Srbskog Terminatora Novaka Đokovića.
Svi teniseri današnjice prosto nisu prošli sve ovo, ni na njihov specifičan način niti ikako, i svakome od njih fali "nešto" od nauka. Jer, da im ne fali - oni bi bili tu gde je Novak, a ne on. Dodatna stvar je što on i ovako najbolji, i dalje napreduje i usavršava se brže od ostalih, tako da je mogućnost da ga neko skoro stigne ravna nuli. Slično tome kako je i njemu i koliko bilo potrebno da stigne Federera i Nadala, a sad kad ih stiže i prestiže, svaki novi izazivač moraće da se bori i sa iskustvom pobeđivanja najvećih - Federera i Nadala, i plus samog Novaka Đokovića. Brzina napredovanja nekog potencijalnog izazivača morala bi da bude blizu brzine svetlosti.
Najveći i najbliži njemu, skoro je abdicirao i ostavio uplakane milione podanika, a novog koji će zameniti Novaka nema ni u mislima, a kamo li na vidiku.

Bosanac

pre 8 godina

Presti ces ti i Fedrera, ima jos godina i gidina!
(NOLKICA, 15. septembar 2015 21:44)
Ti bi mogao ponovo u školu...Ko je tebe učio pisati?Sjedi 1 !!!!!

Mikii

pre 8 godina

Decko tek sad u ovoj proredjenoj konkurenciji stigao do desetog gren slema koji je Nadal osvojio jos pre 5 punih godina :) Jos treba mnogoo da sljaka da bi ga stigao, a Rafa je nepunu godinu stariji. Pa vi vidite kakva je to igracina i nastavite sa pljuvanjem istog, botovi.

Anti-Jumko

pre 8 godina

Jumko sine, jesi li nam dobro ? Bas si nam nedostajao. A gde si skrivao ova dva-tri dana ? U kojoj rupi ? ...
A jel znas sta se dogodilo u NY ? Ne znas jer nemas TV tamo na planini ? ... Ah, OK dobro reci cemo ti. Cika Nole je osvojio svoj deseti GS ... A jel ti malo krivo ? Jeste ? Pa navikni se malo, jer ce ih cika Nole jos drmnuti bar desetak.
Nego znas sta, pusti nas da bar malo uzivamo u necemu sto niko nikada sa ovih nesretnih prostora nije napravio niti ce napraviti.
Mozda da iskoristis ovu guzvu u Evropi pas preko Madjarske prosvercaj u planine kod ujka Feda, pa mu onda cuvaj onu kravu sta je na dobio na poklon (tamo davno, davno).

kum

pre 8 godina

"Tiha voda, breg roni" , samo nek te zdravlje dobro sluzi a u naredne 4 god.osvojiš isto koliko si osvojio u ove 4 a realno možeš, onda možeš 'ladno' da razmišljaš kao Serena. Živ i zdrav ti nama bio sokole ...

anica

pre 8 godina

(drago, 16. septembar 2015 13:29)
Cemu toliko nipodastavanje Noleta u svakom vasem komentaru, dobar je momak, sportista za primer, nema mesta za ista ruzno...kada gubi nagomilate se na ovom forumu kao pijavice, a onda posle osvajanja gs vas nema nigde tek po koji komentar, umete li da pozdravite ono sto valja, dobrog coveka, lepu bastu, dobar krompir, kolach, brodet, sportistu...vama je jedini smisao u zivotu da ga omalovazite i da dokazete da nije bolji od Federera i Nadala, pustite to, to su price koje gube smisao, velicina je Nole i bez 14 GS verujte, pred njim su tek godine rada i osvajanja titula, znate i sami koliko ih ima za sada, i sta je sve osvojio, da nista vise ne osvoji puna kapa, ponosite se Blankom Vlasic, Cilicem, Srnom, onim sto igra u prvom timu Barse, Kostelicima, pustite vise Novaka, ne razumem zasto ga uopste "uzimate u usta"...smeta.

Ivica Đurović

pre 8 godina

Ukoliko ga zaobiđu povrede u naredne tri godine gotovo je izvesno da će Nole osvojiti još najmanje pet ili šest gren slem titula. Nama preostaje da ga podržavamo i uživamo u trenucima sreće koje nam je ovaj izuzetan čovek podario.

llopez

pre 8 godina

Tesko tesko tesko ... sta smo pricali posle 2011, da ce Novak da osvaja redom sve GS do kraja karijere kad ono 2012 samo 1 gs, 2013 isto samo 1 gs, 2014 samo 1 gs ... ne ide to tako, docice do prorodnog pada motiva i zelje - nije on Michael Jordan ... ali svakako ocekujem da Novak osvoji bar jedan RG, jos 2 AO, i 1 WB ... to je 14 i biti u drustvu Nadala i Samprasa - izuzetan uspjeh

Jumko

pre 8 godina

Velika tragedija bi bila da ih stigne u vreme kada su mu protivnici Sardi, Dolgopolov, Vavrinka, Cilic, Raonic, Dimitrov, Berdih, klasicni Marej i matori Federer. Nadala naravno ne racunam. E sad me vi izvolite dopunite i napisite ko je jos konkurencija... Hvala!

Svete

pre 8 godina

Svete

...idi lepi tapete :)))
Salim se naravno.
Iatina je to da se gleda kako ce biti na kraju ali Nadal je i dalje ouno vece ime od Djokovica. Vidit cemo ko ce biti cece jad zavrse jarijeru. Evo Wlander ima vise Slamova od Mcenroea, Beckera, Edberga ali nije tolika legenda.
Vjerovatno ne bi ni Djoko bio da prestigne Nadala jer recimo nema 9 trofeja na Wimbledonu ili RG-u, najvecim Slamovima.
Nemam nista protiv Djokovica, na kraju krajeva pola munje rodbine u Vinkovcima, Hrvati kao i ja. Stalno u ljetuje u HR, dolazi u Umag.
(drago, 16. septembar 2015 13:29)


A ti si 100% siguran da ste svi vi Hrvati ?
Tacno je ne gleda se to tako, to sam ja ovde vise puta napisao ali tvoji sunarodnjaci su se i tome smejali!
Po cemu je RG najveci GS ? Koliko ja vidim taj turnir je trenutno jedna od najvecih ruina u svetskom tenisu sa najmanjim nagradnim fondom od svih GS i sa jos mnogim manjkavostima !
Djokovic je najuspesniji igrac na 1 od 4 GS turnira a od Nadala je uspesniji na 3od4, i da tko to ima 9 trofeja na Wimbledonu, dakle i Federer otpada iz te price, Nadal na vrhu a to sto osvoji RG pa izgubi na Wimbledonu u 1R je nebitno, i sto 11 sezona ne preskoci nijedan turnir na sljaci a stalno prica o nekim povredema, ko te pita ? Malo si se zaneo !
Neka on prestigne Nadala pa cemo mi da vidimo tko je kolika legenda!

Vlada

pre 8 godina

Nije nikakva filozofija, danas se i najbolji strucnjaci ove materije i potpuni laici rekreativci u pracenju tenisa sirom sveta slazu da ce Novak osvojiti jos gren slem titula, samo je pitanje jos koliko. Moje misljenje jos najmanje pet u naredne 4 sezone. Gotovo sigurno u tom periodu titule osvajaju Marej bar tri, Nadal koji se mora vratiti bar dve ili tri a vrlo verovatno i Rodzer bar jednu. Nazalost, od ostalih jedini ima sansu Vavrinka dokle god bude aktivna ova velika cetvorka.

polako

pre 8 godina

Zaboravite reč "najbolji svih vremena" jer vreme nije niti prošlo niti "zaustavjeno",dakle Federer ima 17 gs titula i tačka,a Nole može i više.Srećno junače.

Boban Nikolic

pre 8 godina

Ako pazljivo procitate Novakovu izjavu "cilj mi je da dostignem Nadala i Samprasa" bice vam jasno zasto ih je poredjao tim redom.Razlog je prost:Nadal jos uvek igra a Sampras je davno prestao.Sam taj podatak , u potpunosti ne otkriva zadnju nameru tj.konacni cilj.Posto Nadal jos uvek igra vise je nego normalno da ce on svoj broj GS titula biti u prilici da uveca i samim tim Novakov cilj ucini daljim ali dostiznim.Sto se Nadal bude vise priblizavao Federeru,Novaku ce biti lakse da ih obojicu prestigne.Samo prisustvo Federera na GS turnirima Novaku odgovara.Kao sto je neko napisao:"Federer cisti Novaku put do finala".U samom finalu tih turnira,bez obzira na podlogu,Novak ne moze da izgubi od Federera.
Samim dostzanjem Nadala i Federera po broju GS titula u naredne 3 godine Novaku i ukupan broj Federerovih nedelja na prvom mestu Atp liste nece biti nedostizan(ako na ovih 164 nedelja dodamo 156).Sta mu je potrebno u tom periodu?Da u svakoj narednoj godini 2016,2017 i 2018 osvaja po cca.11000 bodova.Kako?Pa jednostavno.Jureci GS, Materse i Zavrsne masterse(GS 8*2000,Masters 12*1000,Zavrsni masters 2*1500,Masters serije 500*4)Sve preko toga je cist car.
Juce,u jednom od svojih komentara, napisao sam da verujem Novaku kada je sa 7 godina izjavio da mu je:" cilj da bude najbolji na svetu".S`obzirom da je tu svoju zelju davno ispunio a nastavlja i dalje izgleda da je nisam razumeo.Ocigledno je mislio na krajnji cilj.
Sto rekose nasi stari:"Neka je zdravlj,sve ce biti".

Običan

pre 8 godina

14 GS je ok.Neka igra još 3 godine vrhunski,logično je da će najmanje 4 uzeti.Moramo biti prezadovoljni.Ljudi pa mi ćemo tek za 10 godina biti svesni šta je Novak postigao kad bude u penziji!!!Iskreno voleo bih da osvoji Olimpijske igre,iako to u tenisu i nije toliko bitno.

Oskar

pre 8 godina

Treba dogodine izpreživljavat sve sto si prezivio ove moj Novace. Mareja i Wawrinku u Melburnu, Andersona, Federera i ostale meceve u pet setova. Ako se posrecilo ove godine ne znaci da ce uvjek.
2012., 2013. moglo je bit vise titula a tada nije igrao nista losije nego sad samo mu je momenat pobjegao.
Inace, ove godine su ubrani plodovi i od Nadalovog pada to niko ne spominje. To nije bilo predhodnih godina tako da sve u svemu mislim da su rezultati ovakve godine vise posledica srece i okolnosti jer u Djokovic igri ne vidim nikakvu razliku u odnosu na ranije.

Bruguera

pre 8 godina

Novak je vec po mnogim parametrima najbolji u istoriji!!! a posto vidim da ove croasane i domace maloumnike i kompleksase mnogo brine to' najbolji u istoriji' samo da najavim broj nedelja i 18 GS je pravi cilj!!! sta cete onda pljuvati mizerni ljudi?! Novak Srbin ce oduvati sve rekorde kao sto je i 16000 poena, to niko nikad pre njega nije dostigao, cao zdravo!! a vi patite, tesko je, znam!!

drago

pre 8 godina

Mizes ti njih dostici, samo Samoras je bio najbolji svih vremena a ti ces biti treci u generaciji. Nadal je do 10 dosao jos prije 5 godina vrsnjaci ste prakticno.

Mambolina i Krco

pre 8 godina

Nole sledece godine uzima sva cetiri GS i to je vec 14 videcete....i ove godine sam to prognozirao ali sam omanuo za Pariz ali dogodine ce biti jos zesci Noletov teror - videcete.....

LOL

pre 8 godina

@ajde

Pa ako mene pitas 5 GS za naredne 3 godine je sasvim realno, ako uspe vise od toga svaka mu cast i naravno bicu srecan ako osvoji vise ali polako jer ipak je sada lako reci da ce da uzme i jos 10 posle ove pobede ali po meni je mnogo tesko da se osvoji gs titula.

Ova godina je bila jos uspesnija od 2011, mislim da je fer ocekivati da se malo odmori i da je sasvim ok iako ne odbrani sve ove pobede sledece godine.

Ako bi uzeo sledece godine "samo" Roland Garros bio bi presrecan!

siporex

pre 8 godina

...uh sto ne volim ovakve izjave - budu obicno malerozne - nemoj, nole, vise da ovako konkretno govoris o gs titulama - govori uopsteno "pokusacu,bice tesko...itd." - skromno - plasim se uroka - ajde sad si rekao i nemoj vise - pozdrav...

Milosav

pre 8 godina

Pisao sam ovo pre pa da ponovim: ne komentarisite luzere koji vise na ovom sajtu i non stop pljuju po Novaku i nasim drugim sportistima.
To im samo daje vise snage posto su jadni i bedni i jedina satisfakcije u zivotu su im minusi koje popiju a ako jos neko napise komentar na njihov komentar to ih dovodi do instant vrhunca. Znaci neko im posvecuje paznju sto u svom zivotu sto posto nemaju.
Zato ignorisite ih, nisu vredni jednog slova. Kada vide da niko ne pridaje paznju njihovom blejanju, nestace odavde.

Svete

pre 8 godina

Nadal ako se vrati u formu moze pokvariti Novaku put do 18 titula ovo ostalo je sve boranija
(Muratoglu, 15. septembar 2015 23:44)


Meni se cini da Nadal ne moze tek tako da zaigra kao sto je nekada igrao, po meni kada bi se to dogodilo ozbiljno bih posumnjao u njegovu ispravnost, jednostavno on je atipican igrac sa nikada ranije vidjenim stilom igre, pohaban, kada se nesto pohaba to ne moze da obnovi !
Djokovic samo neka gura polako i strpljivo kao do sada i sigurno ce to ostvariti, on ce biti prvi favorit na sledecih 20-tak GS turnira i neka osvoji svaki treci i eto ga. Mladima je danas mnogo teze da se probiju zato sto je, svidelo se to nekome ili ne, danas mnogo jaca konkurencija nego kada je Novak imao 19,20 godina, mnogo vise igraca moras da prodjes da bi dosao do Novaka, dok su on, Nadal i Marej na brzinu projurili do vrha, maknuli odatle Federerove pajtose i predstavljali mu najozbiljnije protivnike i to se sve dogadjalo kada su oni imali 19 i 20 godina !
Gde su svi oni Hewitt, Roddick, Safin, sta su svi oni zajedno uradili u poslednjih 10 sezona, ne bas previse a svi su oni Federerovo a ne recimo Borgovo godiste...
Nastavi ovako Novace!

joki

pre 8 godina

e ovako

ovi sto spominju godine..
novakove nisu samo sledece 2 godine,vec sledece 4 god gdje ce biti glavni favorit.
pa ljudi jeste li vi svjesni,da je federera koji ima 34 god.jedino novak sprijecio da ne uzme 2GS ove godine.
hajmo sad logicno gledati.novak je mladji od federera 6 godina.
novak kad bude imo 32 god trebace neko da ge sprecava da uzima GS KO IMA 28 GOD.
izvinite ali ja ne vidim ko je taj igrac.
vavrinka ga moze uvijek dobiti ali vavrinka je starij od novaka.

tako god nisu problem..dokaz je federer koji sve dere bez imalo muke ali ima tu nesrecu da je tu nevjerovatni novak u najboljim godinama.
novak sa 32 god siguran sam nece imati toliku nesrecu..

i da ne zaboravite da novak i te kako zna igrati i ofanzivan tenis koji je i igrao do 2012.
i suguran sam kad vajda i beker a i sam novak bude osjetio da tijelo ne moze vize izdrzati taj tempo,
da ce novak opet igrati onfazivan tenis jel on to moze.

realno

pre 8 godina

@samopouzdanje mu jedino fali
Druze Nadal nije zaboravio da igra tenis, samo ga prosto nikada nije ni znao igrati sem na sljaci.

Ovih 5 GS titula koje je osvojio van sljake je da se ne lazemo osvojio samo zbog LUDACKE SRECE, a ne zbog toga sto je tada znao igrati.

1. Wimbldon 2008. Nadal igra polufinale sa Sutlerom 94. teniserom na listi, pa onda dobija Federera u 5 neizvesnih setova
2009. Australija, opet igra polufinale sa Verdaskom (15. na listi), dobija vec izgubljen mec, pa onda u finalu opet pobedjuje Federera iako je Federer trebao da dobije taj mec jer je u svim parametrima igre bio bolji pa cak imao i vise poena od Nadala na kraju meca.
2010. Vimbldon, Nadal igra finale sa Berdihom (13. na listi), a istovremeno mu je Berdih sa puta sklonio i Federera i Djokovica.
2010. US Open, Nadal igra polufinale sa Juznim (13. na listi), a sa druge strane Djokovic maraton sa Federerom i naravno gubi finale zbog umora.
2013. US Open polufinale sa Gaskeom (9. na listi) i opet Djokovic maraton ovaj put protiv Vavrinke, pa u finalu gubi zbog umora.

E pa da Nadal nije imao toliko srece ne samo da ne bi osvojio ni jednu od tih 5 titula, vec ne bi bio ni u jednom od tih 5 finala.

Nadal eventualno moze da osvoji nesto na sljaci, ali van sljake postoji bar 10 tenisera koji igraju bolji tenis od Nadala i koji vise zasluzuju da uzmu neki GS od njega.
Nadal je realno mnogo blizi penziji nego jos nekoj GS tituli.

Svete

pre 8 godina

Ne kazem ja, Novaku svaka cast. Jos ako dostigne i prestigne takve velicine.
Ali Sampras je bio najveci svih vremena a Djokovic i da prestigne Nadala stoji cinjenica da mu je 90% vremena gledao u ledja gledao u ledja. 100% do sada i 10% ako ga prestigne za 2 godine. Pricamo o Slamovima, sto je jedino i bitno.
Na Slamovima je 9:4 za Nadala (ali finala samo 4:3).
(drago, 16. septembar 2015 10:58)


Ti si izgleda malko opterecen ?
Kako je to Novak 90% Nadalu gledao u ledja gledao u ledja ? Tom logikom je Federer Agasiju 100% gledao u ledja gledao u ledja, pokusavam da razumem ? Kada ga Novak bude prestigao Nadal ce gledati njemu u ledja narednih 500 godina, kontas ?
Sto se tice skora to ti je isto kao i sto je na slemovima 9-2 za Nadala protiv Federera, u finalima 6-2, ukupno 23-10, Federer igra sa njim i izgubi a Nadal izgubi od Fonjinija, Raonica, Lopesa i da ne nabrajam od koga je sve gubio pogotovu od 05-07...
Ista je prica i u mecevima Novak-Nadal mnogo vise puta je Novak dosao do Nadala nego Nadal do Novaka, 7 puta su igrali na RG a 6 puta na preostala 3GS, moras da razumes takve stvari da bi mogao da shvatis !

I cemu tolika opterecenost, vidim Novosel laje, neki tata nekog polukosarkasa laje, novine u lijepoj vasoj pisu svasta, komentatori, kaj se to s vama desava dijecki ?
Ne sekiraj se ti za Novaka, tek ce on da melje i trebace ti jos mnogo zivaca da to prezivis, tako da samo polako !

Lepo si rekao, Sampras je bio najveci svih vremena (bio)...

straja

pre 8 godina

Pazite wawrinka gazi 30, nije ozenjen, ko zna sta se njemu vrzma po glavi. Nadal mora da se preokrene za 180 stepeni, nije to vise isti igrac, fedex je najjaci i to je pokazao u ovom finalu, po meni sreca ali i godine fedexa, jedini kanididat je marej koji moze da ugrozi novaka. novak obelezava 2016 sigurno, gledajuci realno, od 3 do 7 osvaja do kraja karijere.

Željko

pre 8 godina

E, na ovo se čekalo. Ova izjava je pečat na ovu sezonu. Nadali smo se od prvog turnira u 2015 da godina bude ovakva i dobili smo čemu smo se nadali... a nadalje...Novak percepira horizont onako kako su iskreni i realni fanovi sanjali!
Kompletna izjava je realna i zrela. Čovek nastupa sa pozicije aktuelnog i neprikosnovenog lidera, svestan svojih mogućnosti, usklađen savršeno između svojih poriva i stvarnosti(trenutne i potencijalne).
Zato, jasno i glasno imenuje sledeći cilj: 14 i više GS.
Prihvata oberučke priču o kalendarskom GS dajući do znanja da je svestan da on i samo on u bliskoj budućnosti(2016) može to da uradi ali i da je to proces toliko težak i kompleksan da "ćemo prićati sledeće godine pred US Open".
RG i OI se podrazumevaju kao dugogodišnji ciljevi...

Jo1e

pre 8 godina

Polako drugari, svasta moze da se promeni kroz godinu dve. Evo, pogledajte proslu godinu. Nole je imao 7 slema I jednak broj dobijenih i izgubljenih finala ako se ne varam. Sada je drugacija prica. Ono sto hrabri jeste da Novak od ove sezone jasno stavlja akcenat na slemove, vise nego predhodnih sezona. To znaci da cemo sigurno videti jos neku titulu. E sad, tu je Mari, Nadal I Federer. Mene najvise brine Nadal, jer on nema sta da izgubi a takvi su najopasniji. Ovo mu je prva sezona bez slema posle vise godina I u novu sezonu ulazi rasterecen. On je veliki borac i mislim da nije rekao sve. Federer nekako mislim da je na ovom US Openu dostigao svoj neki limitbi da ce se seledece godine kocentrisati na zlato u Riu. To ce biti finale Novak-Roger. Na Australia Openu ocekujem finale sa Marryjem dok na Wimbledonu to moze da bude Wawrinka. Roland Garos Nadal i US Open opet Nadal. To su neke moje prognoze. Srecno Nole!

Mirko

pre 8 godina

Treba dogodine izpreživljavat sve sto si prezivio ove moj Novace. Mareja i Wawrinku u Melburnu, Andersona, Federera i ostale meceve u pet setova. Ako se posrecilo ove godine ne znaci da ce uvjek.
2012.,2013. moglo je bit vise titula a tada nije igrao nista losije nego sad samo mu je momenat pobjegao.
Inace,ove godine su ubrani plodovi i od Nadalovog pada to niko ne spominje.To nije bilo predhodnih godina tako da sve u svemu mislim da su rezultati ovakve godine vise posledica srece i okolnosti jer u Djokovic igri ne vidim nikakvu razliku u odnosu na ranije.
(Oskar)

Uopšte nije bitno dal' ti vidiš neku razliku ili ne - bitno je da je više njegovi protivnici,zaključno sa Federerom koji stalno poboljšava svoju igru i svi se slažu da igra nikad bolje, što je i moje mišljenje - a nikako ne uspeva da ga dobije na nekom GS-u. I ovo što mu je uspelo ove godine,verovatno je zato što je Novak formu štimovao za GS-e i odsad pa nadalje će tako raditi,a mastersi su došli onako pride u fazonu: ako bude-bude. Pogledaj i po zaradi - na jednom GS-u je zaradio kolko na svim ostalim mastersima zajedno,to je samo jedan pokazatelj koliko to vredi.U teniskom smislu isto je: Niko ne spominje Novakova 55 osvojena mastersa što je mnogo više nego Federerovih 22 serije 1000 i 6 završna masters kupa i osvojeno na olimpijadi i u davis kupu,samo pominju razliku između njegovih i Federerovih osvojenih GS-a i da li će ga Novak sustići ili prestići. Novak prestiže Federera u osvojenim GS.

vamossss

pre 8 godina

federer,nadal,borg pa Novak ... Po meni je Nole bolji od Samprasa jer je mnogo svestraniji igrac.a svakako ce ga dostici po broju GS. ima i mnogo vise mastersa . Nisam siguran ali mislim da Sampras nikad nije stigao ni do polufinala Roland Garosa.do finala sigurno nikad. tako da Nole napred do 18 GS.sa tvojom posvecenoscu to mozes sigurno

Djordje

pre 8 godina

Sledece god je paklena god , tako da ne ocekujem da ce Nole ponoviti uspeh ... imamo 4GS i olimpijada ( sve se ogra u 3 dobijena seta ) ...to ce biti prenaporno za tenisere , sama cinjenica da ce raspored biti mnogo gusci i da nece imati vremena za odmor a drugo treba podneti i te vremenske zone ...to itekako ubija , cak se moze ocekivati veliki broj odustajanja sa pojedinih turnira zbog iscrpljenosti ,


Olimpijada se igra na dva dobijena

Ng

pre 8 godina

Đoković se u ponedeljak pridružio Federeru i Rodu Lejveru, jedinim igračima u Open eri koji su uspeli da u jednoj godini igraju u sva četiri gren slem finala.

Rod Lejver u Open eri ???
(m., 16. septembar 2015 12:06)

Rod Lejver je igrao u Open eri.

Marko

pre 8 godina

Sledece godine su najvazniji AO,RG i OI.Tako bi kompletirao sve najvece titule i imao bi nekalendarski grend slem.Ako uzme nekalendarski grend slem (nadam se da hoce) onda moze da napada i kalendarski GS bez pritiska.Idemo korak po korak.Sledeci cilj treba da bude osvajanje zavrsnog turnira (bice prvi teniser sa 4 uzastopnim titulama).Pa tek posle zavrsnog turnira trebali bi da razmisljamo o nekalendarskim ili kalendarskim grend slemom.

Blajv

pre 8 godina

Prosto pogledajte celu open eru koja traje nekih 45 godina i u kojoj je odigrano oko180 gs turnira.
Mislim da su svega 3 ili 4 titule od tih 180 osvojili teniseri koji su imali preko 30 godina.
Prosti zakoni prirode na koje niko nije imun pa ni teniseri.
(ja, 15. septembar 2015 23:11)

Neko ovde nije gledao baš mnogo tenisa.

fancy

pre 8 godina

Pa uz raspalog Nadala, nista mladjeg Federera, prevrtljivog sa formom Stanimala i ajde Mareja mislim da Nole ima realne sanse bar 2 slema godisnje da uzima...minimum, znao on i to, znamo to svi samo zdravlje da ga posluži..predvidjam sl godine da uzima napokon RG! A za njim odmah i Wimbledon!

dominus

pre 8 godina

Sledeca godina je olimpijska.RG ove nije osvojio,ali je uradio nesto drugo,za psihu mnogo bitno-konacno je dobio Nadala.Zato verujem da ce sledece godine imati drugaciji pristup tom turniru.Ako ga osvoji,do kraja 2016te bi mogao uraditi ono sto nikom nije poslo za rukom u muskom tenisu-kalendarski slem + olimpijsko zlato.Verujem da mu je to cilj.Ovom izjavom to delimicno potvrdjuje,pa sta Bog da.

Pedja, Edmonton

pre 8 godina

Presti ces ti i Fedrera, ima jos godina i gidina!
(NOLKICA, 15. septembar 2015 21:44)
Ti bi mogao ponovo u školu...Ko je tebe učio pisati?Sjedi 1 !!!!!
(Bosanac, 15. septembar 2015 22:10)

A ko je tebe ucio da kucas?

anica

pre 8 godina

(Svete, 16. septembar 2015 12:56)
Sampras nema RG, ali i po meni je prvi na listi, Rafa ima 9RG i zato je ispred Novaka medjutim na ostalim GS ...US open 2/2, Wimbldon Nole 3 Rafa 2...AO NOle 5 Rafa 1...stici ce ga Novak i njega i Samprasa, htedoh reci, bolje i nemati RG kao Sampras nego ga imati kao Rodja.

Melenci

pre 8 godina

Drago,prihvatam tvoj pomirljiv ton.Ali kakve veze ima sa pogledom u ledja,ovih godina koliko god,kada se racuna svakome rezultat na kraju karijere?Opet nalazis manu,ili nidpostovanje na racun Noleta.Ali dobro,ti imas svoje heroje,mi svoje i to je ok.Samo mi glupo reci kao neki argument ili kako ti kazes cinjenicu,to sto pises,da se ne ponavljamo.Gledale sam i ja u ledja komsinice,lepa kuca,moja ni da se sakupim da okrecim,danas ona meni gleda u ledja na primer!Tako da je to totalno nebitno,mi smo dobre komsinice.Okrece se kolo srece ne zaboravi!

Joc@

pre 8 godina

I Nole, tako kao i svi vrhunski profesionalci u sportu, imaju instrukciju da u javnosti moraju izjavljivati kako uživaju (to npr. ne propušta da kaže Ana), i kako su žedni trijumfa, i kako jure rekorde i sl. Ovo je marketing. U suštini, skoro svi oni, pa i Nole, ne pale se tako lako. Jer, raznovrsnih rekorda ima hiljadu (karikiram), i ko bi sve to podmirio, i čemu osim pothranjivanju svoga ega?
* * *
Ono što je najvažnije to je (1) prvo mesto na listi, za istoriju, i najvažnije za premije jer se one direktno vezuju za renking. Tek potom su važne pobede na GS. A i one više stoga što se plaćaju žestoko i što se na renkig poene dodaje 2kg (2000). A to je opet: vrati se na (1).
.

Melenci

pre 8 godina

uvek odmeren i skroman,iznad svega kulturan,sjajni nas Nole!Samo kada se izborio sa publikom,sa tonom bezobrazluka.Dostizni su jos cetiri Gren slema minimum,samo zdravlja!Da osvaja "samo"po dva u sezoni,a da igra jos cetiri godine sto je realno bice na 18!Ali pre svega samo da se sacuva od povreda,titule ce dolaziti!

Sava

pre 8 godina

(m., 16. septembar 2015 12:06)

Rod Lejver je kalendarski gren slem osvojio 1969. Open era je pocela 1968. u muskoj, a 1975. u zenskoj konkurenciji.

NIKOLA

pre 8 godina

Ti bi mogao ponovo u školu...Ko je tebe učio pisati?Sjedi 1 !!!!!
(Bosanac, 15. septembar 2015 22:10)


Alo,lektore,profesore,oladi malo sa tim pravopisom ,znamo sta je čovek hteo da kaže.PS.Meni lično kao Užičaninu smeta to SJEDI.

ika

pre 8 godina

bilo bi lepo i ostvarivo da novak sledeće sezone uzme ao i rg, što bi značilo da je objedinio sva 4 gs (ko je rekao da mora biti kalendarski) plus zlato na oi i sinsinati (ako treba neka žrtvuje wimbldn i uso), samim tim bi postao najveći svih vremena bez obzira na dalji tok karijere
to bi bila realno najbrža i izvodljiva opcija, sigurno će se pojaviti u naredne dve sezone neki mlađi igrači koji neće odgovarati novaku, tako da što pre treba iskoristiti momentum
naravno uz mareja, najveća pretnja na recimo rg bio bi zdrav nišikori, a takođe ne treba zaboraviti dimitrova, koji ako mu se sklope kockice i uhvati svoj prevalni momenat (nešto kao novak 2011), može biti ozbiljna pretnja svima

m.

pre 8 godina

Đoković se u ponedeljak pridružio Federeru i Rodu Lejveru, jedinim igračima u Open eri koji su uspeli da u jednoj godini igraju u sva četiri gren slem finala.

Rod Lejver u Open eri ???

Bosanac

pre 8 godina

Ti bi mogao ponovo u školu...Ko je tebe učio pisati?Sjedi 1 !!!!!(Bosanac, 15. septembar 2015 22:10)Alo,lektore,profesore,oladi malo sa tim pravopisom ,znamo sta je čovek hteo da kaže.PS.Meni lično kao Užičaninu smeta to SJEDI.
(NIKOLA, 16. septembar 2015 00:02)Da nije možda "sedi", hahaha...Nije samo on taj koji nema osnovno obrazovanje nego kod vas prijatelju svaki drugi nezna gramatiku i pravopis,bez obzira koliko slova koristio...Treba da vas je sramota...Svaki drugi kod vas piše:
Ja bih,ti bih,on bih,ona bih,oni bih....Je li to današnji srpski pravopis?Je li vas tako danas u školi uče?Što se tiče vaše štednje na slovima(sedi,mleko,hleb,....),trebao bi da znaš da vaša braća sa ove strane Drine pričaju i pišu upravo ovako kao što pričam i pišem ja i kod nas je sjedi,mlijeko,hljeb...Isto tako je pričao i Vuk Stefanović Karadžić,koji je i postavio osnove današnjeg srpskog jezika...To da li ga vi u Srbiji priznajete ili ne me ne zanima ali je odvratno i tužno da vaša djeca ne znaju da pričaju a o pisanju smo se uvjerili kroz komentare...Što se Đokovića tiče,od mene samo riječi hvale...Da li će nekog stići ili ne je potpuno nebitno...Dokazao je on i sebi i cijelom svijetu da trenutno nema boljeg od njega i kako god se situacija odvijala,to da je bio prvi na ATP listi, a što je i bio njegov dječački san,mu niko više ne može uzeti...Nek je živ i zdrav i on i njegova familija...PS.Obrazujte se djeco...Vaš čika lektor...

Vladislav

pre 8 godina

Sledece god je paklena god , tako da ne ocekujem da ce Nole ponoviti uspeh ... imamo 4GS i olimpijada ( sve se ogra u 3 dobijena seta ) ...to ce biti prenaporno za tenisere , sama cinjenica da ce raspored biti mnogo gusci i da nece imati vremena za odmor a drugo treba podneti i te vremenske zone ...to itekako ubija , cak se moze ocekivati veliki broj odustajanja sa pojedinih turnira zbog iscrpljenosti ,

Bosanac

pre 8 godina

Presti ces ti i Fedrera, ima jos godina i gidina!
(NOLKICA, 15. septembar 2015 21:44)
Ti bi mogao ponovo u školu...Ko je tebe učio pisati?Sjedi 1 !!!!!
(Bosanac, 15. septembar 2015 22:10)

A ko je tebe ucio da kucas?
(Pedja, Edmonton, 16. septembar 2015 02:58)

Babo. Sto?

polako

pre 8 godina

Realno konkurencija mu je bas kao i Federeru na pocetku karijere, nema je. Tako da mozda i ostvari ovaj uspeh. Ali nije to tako lako. Ako bude igrao kao ove sezone osvojice lako, ali ako bude igrao kao 2012 i 2013 nista od toga.

Vladislav

pre 8 godina

Nole moze osvojiti 30 GS ali nikad nece biti cenjen i postovan kao ,Federer ,Nadal , Borg , Agasi...bice to tamo neki Balkanac ...ljudi budimo realni zbog svega sto nam se desavalo...ljudi u svetu i dalje imaju izopacenu sliku o nama pa i o velikim sportistima koj odatle dilaze , ne samo odavde vec sa istoka...sem Bupke i jos par sportista , koj je to sportista sa istoka jako cenjen i postovan ...? Skoro da nema niti ce biti ...

samopouzdanje mu jedino fali, tako i sâm kaže...

pre 8 godina

Ljudi moji, kako niko ne spominje Nadala? Pa, nije on zaboravio da igra tenis, a nedostaju mu samo 3 GS da bi se izjednačio sa RF kao najuspešniji svih vremena. Pre će on prestići Rodžera nego Nole, zar ne?

Zoran

pre 8 godina

Gledajući kako Nole teško osvaja GS titule (konkurencija), deluje neverovatno da se sve to može izdržati još mnogo puta. Ali, on je od sve tvrđeg materijala. Ako se ne pojavi neko novi, ostaće mu jedino Mari kao konkurencija. Kad bi se bar do nekog GS-a prošetao... Evo, sad sam mislio da je taj, nijedan težak meč do finala, a onda meč do uništenja...

gradinar

pre 8 godina

Da sam na Novakovom mestu razmišljao bih da ostvarim sledeća 4 cilja:
- osvojiti RG
- osvojiti sva 4 GS u godini (sezonski GS)
- osvojiti Sinsinati
- osvojiti zlato na olimpijadi

Na žalost, za tri prve stavke Novak je propustio šansu ove godine.

Inače, mislim da je realno da Novak bude u top 3 Open ere, na kraju svoje karijere. Jedino po broju nedelja na prvom mestu neće moći da prevaziđe Federera (302 nedelje su stvarno nedostižne).

SLOBODAN

pre 8 godina

Navijam iz petnih žila da Federer u naredne dve godine osvoji još 2 GS. To znači Novaku u sledećih 7 još 10. Po završetku karijera 20:19 za Novaka! Pa Sampras , Nadal 14... Koja bi to dostignuća bila. Za obojicu!

Bosanac

pre 8 godina

Presti ces ti i Fedrera, ima jos godina i gidina! (NOLKICA, 15. septembar 2015 21:44) Ti bi mogao ponovo u školu...Ko je tebe učio pisati?Sjedi 1 !!!!! (Bosanac, 15. septembar 2015 22:10) A ko je tebe ucio da kucas?
(Pedja, Edmonton, 16. septembar 2015 02:58)A šta ćeš ti u Edmontonu pored takve ljepote u Srbiji?Med i mlijeko a ti razgulio...E moj Peđa(Pedja),srpski patrioto....

Sasa

pre 8 godina

Nole, ako uzmes jos RG, Sinsinati, i OI, ne vidim ko moze da kaze da nisi najbolji u istoriji. Bio bi jedini ikad ko je uzeo sve velike turnire koji postoje. Matorom RF i "umornom" RN je "dopuna" nedostajucih trofeja nemoguca misija. SLEDECA GODINA MOZE DA BUDE ODLUCUJUCA!!!

drago

pre 8 godina

Melenci

Ne kazem ja, Novaku svaka cast. Jos ako dostigne i prestigne takve velicine.
Ali Sampras je bio najveci svih vremena a Djokovic i da prestigne Nadala stoji cinjenica da mu je 90% vremena gledao u ledja gledao u ledja. 100% do sada i 10% ako ga prestigne za 2 godine. Pricamo o Slamovima, sto je jedino i bitno.
Na Slamovima je 9:4 za Nadala (ali finala samo 4:3).

drago

pre 8 godina

Svete

...idi lepi tapete :)))
Salim se naravno.
Iatina je to da se gleda kako ce biti na kraju ali Nadal je i dalje ouno vece ime od Djokovica. Vidit cemo ko ce biti cece jad zavrse jarijeru. Evo Wlander ima vise Slamova od Mcenroea, Beckera, Edberga ali nije tolika legenda.
Vjerovatno ne bi ni Djoko bio da prestigne Nadala jer recimo nema 9 trofeja na Wimbledonu ili RG-u, najvecim Slamovima.
Nemam nista protiv Djokovica, na kraju krajeva pola munje rodbine u Vinkovcima, Hrvati kao i ja. Stalno u ljetuje u HR, dolazi u Umag.

Jumko

pre 8 godina

Velika tragedija bi bila da ih stigne u vreme kada su mu protivnici Sardi, Dolgopolov, Vavrinka, Cilic, Raonic, Dimitrov, Berdih, klasicni Marej i matori Federer. Nadala naravno ne racunam. E sad me vi izvolite dopunite i napisite ko je jos konkurencija... Hvala!

Mikii

pre 8 godina

Decko tek sad u ovoj proredjenoj konkurenciji stigao do desetog gren slema koji je Nadal osvojio jos pre 5 punih godina :) Jos treba mnogoo da sljaka da bi ga stigao, a Rafa je nepunu godinu stariji. Pa vi vidite kakva je to igracina i nastavite sa pljuvanjem istog, botovi.

drago

pre 8 godina

Mizes ti njih dostici, samo Samoras je bio najbolji svih vremena a ti ces biti treci u generaciji. Nadal je do 10 dosao jos prije 5 godina vrsnjaci ste prakticno.

Mijat pogodio precku te 1998 !!!

pre 8 godina

Ovi pisu kao da Federer nikad vise nece uzeti ni jedan,a tvrdim da ce uzeti jos minimum 2 ! Veliki je to majsor on bi i sa 40 godina bio sigurno medju 5 na svetu !

Oskar

pre 8 godina

Treba dogodine izpreživljavat sve sto si prezivio ove moj Novace. Mareja i Wawrinku u Melburnu, Andersona, Federera i ostale meceve u pet setova. Ako se posrecilo ove godine ne znaci da ce uvjek.
2012., 2013. moglo je bit vise titula a tada nije igrao nista losije nego sad samo mu je momenat pobjegao.
Inace, ove godine su ubrani plodovi i od Nadalovog pada to niko ne spominje. To nije bilo predhodnih godina tako da sve u svemu mislim da su rezultati ovakve godine vise posledica srece i okolnosti jer u Djokovic igri ne vidim nikakvu razliku u odnosu na ranije.

Vlada

pre 8 godina

Nije nikakva filozofija, danas se i najbolji strucnjaci ove materije i potpuni laici rekreativci u pracenju tenisa sirom sveta slazu da ce Novak osvojiti jos gren slem titula, samo je pitanje jos koliko. Moje misljenje jos najmanje pet u naredne 4 sezone. Gotovo sigurno u tom periodu titule osvajaju Marej bar tri, Nadal koji se mora vratiti bar dve ili tri a vrlo verovatno i Rodzer bar jednu. Nazalost, od ostalih jedini ima sansu Vavrinka dokle god bude aktivna ova velika cetvorka.

ja

pre 8 godina

Naravno da Novak moze da osvoji jos GS titula. Jedino je pitanje koliko ce dugo jos igrati.
Novak sigurno nece igrati tenis sa 34 godine kao Federer, jer je njegov nacin igre mnogo zahtevniji i prosto ne bi mogao u tim godinama da postize neke vece uspehe.
Otprilike sve sto Novak osvoji u nastavku karijere bice u naredne dve godine. To je nekih 8 GS turnira na kojima ima sanse za titulu. Posle toga ce morati uslediti neminovni pad i Novakovo razmisljanje o penzionisanju.
Videcemo koliko jos Gs titula moze Novak da osvoji za te dve godine. Mozda jednu, mozda i svih 8. Ima sasvim solidne sanse da bar stigne Nadala i Samprasa.
Da je godinu-dve mladji imao bi sanse i da stigne Federera.
Ovako ipak sumnjam u tu mogucnost, pre svega zbog godina.
Prosto pogledajte celu open eru koja traje nekih 45 godina i u kojoj je odigrano oko180 gs turnira.
Mislim da su svega 3 ili 4 titule od tih 180 osvojili teniseri koji su imali preko 30 godina.
Prosti zakoni prirode na koje niko nije imun pa ni teniseri.

Damir

pre 8 godina

Polako...Još uvijek igraju i Federer i Nadal,a i Murray i Wawrinka su konkurentni za slamove naravno. A kroz par godina moguće da još neko stasa,i u tom periodu se svašta može desit. Izgledao je nedodirljiv i Federer prije 5-6 godina,pa više nije. Niko ne traje vječno na vrhu. Velika je stvar i 10,vjerujem da će ih bit još nekoliko,a veliko je pitanje koliko. Ovo finale je lako moglo u drugom smjeru,nije to bila neka dominacija. Ključ je bila katastrofna realizacija break lopti Federera. Novak je svoje šanse iskoristio i dobio,sve ok,samo nije to toliko suvereno kako neki prikazuju. Da je izgubio,bilo bi - evo ga,gotov je,"deda" ga uzima. Samo treba bit na zemlji.

llopez

pre 8 godina

Tesko tesko tesko ... sta smo pricali posle 2011, da ce Novak da osvaja redom sve GS do kraja karijere kad ono 2012 samo 1 gs, 2013 isto samo 1 gs, 2014 samo 1 gs ... ne ide to tako, docice do prorodnog pada motiva i zelje - nije on Michael Jordan ... ali svakako ocekujem da Novak osvoji bar jedan RG, jos 2 AO, i 1 WB ... to je 14 i biti u drustvu Nadala i Samprasa - izuzetan uspjeh

Fiki

pre 8 godina

Ako Novak i sledece godine uzme 3 GS ja ne sumljam da ce stice Federera do kraja karijere...ako ostane zdrav novak sigurno ima jos 5-6 godina na vrhunskom nivou a to su ukupno 20-24 GS......od tih turnira Novak moze uzeti 11-15 ako ne i vise....Najbitnije je da Novak ostane zdrav i ostalo ce sigurno doci!!Uzivajmo u voznji dok traje:)

Bosanac

pre 8 godina

Presti ces ti i Fedrera, ima jos godina i gidina!
(NOLKICA, 15. septembar 2015 21:44)
Ti bi mogao ponovo u školu...Ko je tebe učio pisati?Sjedi 1 !!!!!

Mare,NS

pre 8 godina

Tacno je da se Novak prikljucio R.Lejveru i R.Federeru,kao i da je igrao sva GS finala 2015.

Medjutim,on se njima prikljucio jos 2011.g.,Novakove najbolje sezone do sada(takodje sva cetiri finala GS-a),ali ova ce je nadmasiti,kako stvari stoje!

Te godine je u finalu US Opena pobedio RN sa 3:1,a svi pamte mec iz 1/2 finala i preokreta protiv RF(3:2) i cuvenog riterna na mec loptu Svajcarca,kada je ceo stadion zanemeo,a zatim se zacuo gromoglasan aplauz.
Secam se i izjave RF posle meca,kada je rekao da NIJEDAN TENISER,koji ozbiljno trenira u ovako vaznom trenutku ne bi raspalio tako po lopti,bar on ne bi.
Tada jos nije znao s kakvim buducim sampionom ima posla,sada su mu neke stvari jasnije.
Objasnjeno tamo,gde i treba.
Na terenu!

drago

pre 8 godina

Melenci

Ne kazem ja, Novaku svaka cast. Jos ako dostigne i prestigne takve velicine.
Ali Sampras je bio najveci svih vremena a Djokovic i da prestigne Nadala stoji cinjenica da mu je 90% vremena gledao u ledja gledao u ledja. 100% do sada i 10% ako ga prestigne za 2 godine. Pricamo o Slamovima, sto je jedino i bitno.
Na Slamovima je 9:4 za Nadala (ali finala samo 4:3).

SLOBODAN

pre 8 godina

Navijam iz petnih žila da Federer u naredne dve godine osvoji još 2 GS. To znači Novaku u sledećih 7 još 10. Po završetku karijera 20:19 za Novaka! Pa Sampras , Nadal 14... Koja bi to dostignuća bila. Za obojicu!

novak123

pre 8 godina

Brate stizese ih sledece godina,bices prvi u open eri koji je to uradio da uzme sva 4 GS u godini,a ako uzmes i Sinsinati bices prvi teniser koji ima sve osvojeno,TAD CES BITI NAJBOLJI SVIH VREMENA.I onda lagano do kraja karijere koja moze da traje 4 god sigurno uzeti jos 3-4 da stignemo Rodja da vidi zapad sta je SRBIN

Đorđe

pre 8 godina

Novak je već sada legenda pa makar ništa više ne osvojio do kraja karijere. Uopšte ne treba da se opterećuje brojem slemova, jet to može biti kontraproduktivno. Treba da uživa u igri i da razmišlja samo o prvom sledećem turniru.
Mnogo mi se sviđa njegov skroman stav i time pokazuje svoju veličinu.
A biće teško stići Federera, mada ne i nemoguće. Naredne 3-4 godine Nole će biti u top formi, a pravu konkurenciju neće imati. Nadal je gotov, Marej nema taj kvalitet,a Federer koliko god da je dobar, fizički ne može da se nosi sa Novakom. U naredne 3 godine po 2 slema to je već 16.
U svakom slučaju, Federer će verovatno i na dalje važiti za najboljeg svih vremena(po meni zasluženo), a Novak će sigurno biti u top 5 svih vremena, što je nestvaran uspeh. Ma samo neka ga posluži zdravlje i neka uživa u igri.

samopouzdanje mu jedino fali, tako i sâm kaže...

pre 8 godina

Ljudi moji, kako niko ne spominje Nadala? Pa, nije on zaboravio da igra tenis, a nedostaju mu samo 3 GS da bi se izjednačio sa RF kao najuspešniji svih vremena. Pre će on prestići Rodžera nego Nole, zar ne?

mitko gjakovik

pre 8 godina

Za meme si najbolji svih vremena a za one neverne tome daj osvoji jos 5 barem. Trebas vise raditi na servisu,jer je nedopustlivo igrac tvoje velicine da dozvoli 23 break lopte na svom servisu. U nekim momentima protiv federera si me toliko mucio kad si servirao 110 milja na satu. Moras da serviras svaki prvi servis najmanje 120-125 mph. Ako to postignes bogme nema te ko pobediti moze. Ajde ziv i zdrav nam bio jos puno godina. Pozdrav iz Makedonije.

Boxy

pre 8 godina

Nadal i Sampras "padaju" sigurno! U to sam uveren, a verujem i da je Novak, ali je svestan da to ne sme i otvoreno da kaže. Samo da izbegne povrede i preskoči poneki masters, makar i po cenu gubitka bodova. Nadal, kako stoje stvari, teško da će se vratiti u " GS mode", ali Federer je objektivno pretnja, pogotovo na WB. Objektivno, Novak za godinu i po može nakupiti 14 GS titula. Stići Federera biće vraški teško, ali Novak je čovek koji pomera granice, tako da se i taj podvig može očekivati.

gradinar

pre 8 godina

Da sam na Novakovom mestu razmišljao bih da ostvarim sledeća 4 cilja:
- osvojiti RG
- osvojiti sva 4 GS u godini (sezonski GS)
- osvojiti Sinsinati
- osvojiti zlato na olimpijadi

Na žalost, za tri prve stavke Novak je propustio šansu ove godine.

Inače, mislim da je realno da Novak bude u top 3 Open ere, na kraju svoje karijere. Jedino po broju nedelja na prvom mestu neće moći da prevaziđe Federera (302 nedelje su stvarno nedostižne).

ajde

pre 8 godina

@LOL,
Ti nisi bas neki veliki optimista. :) Realno, Novak ovih godina ima vece sanse da osvoji 3 ili 4 GS nego 2 koliko mu prognoziras. A Nadala bez razloga dizes, nece on vise osvajati, Federer je veca pretnja, ali ima Nole odgovor na njegovu igru, sto u riternu, sto u glavi i srcu.
Videces gde ce biti Novak za 2-3 godine (a moze igrati na istom nivou jos 4-5 bar), ne medju 3 najbolja, nego na prvom mestu, bice najbolji IKAD. Gledaj i uzivaj. Neka bude da si los prognozer, ne verujem da ces se ljutiti ako te Nole obraduje.

drago

pre 8 godina

Svete

...idi lepi tapete :)))
Salim se naravno.
Iatina je to da se gleda kako ce biti na kraju ali Nadal je i dalje ouno vece ime od Djokovica. Vidit cemo ko ce biti cece jad zavrse jarijeru. Evo Wlander ima vise Slamova od Mcenroea, Beckera, Edberga ali nije tolika legenda.
Vjerovatno ne bi ni Djoko bio da prestigne Nadala jer recimo nema 9 trofeja na Wimbledonu ili RG-u, najvecim Slamovima.
Nemam nista protiv Djokovica, na kraju krajeva pola munje rodbine u Vinkovcima, Hrvati kao i ja. Stalno u ljetuje u HR, dolazi u Umag.

slobodno objavite

pre 8 godina

Ne bi trebalo biti previše smetnji do super slema sledeće godine, jedino Rodžer u Londonu i Njujorku, ali u prva dva nema ozbiljnog konkurenta više.

Vladislav

pre 8 godina

Nole moze osvojiti 30 GS ali nikad nece biti cenjen i postovan kao ,Federer ,Nadal , Borg , Agasi...bice to tamo neki Balkanac ...ljudi budimo realni zbog svega sto nam se desavalo...ljudi u svetu i dalje imaju izopacenu sliku o nama pa i o velikim sportistima koj odatle dilaze , ne samo odavde vec sa istoka...sem Bupke i jos par sportista , koj je to sportista sa istoka jako cenjen i postovan ...? Skoro da nema niti ce biti ...

mickey

pre 8 godina

27:1 skor na GS-ovima!!! Auuuu! Mi ne da nemamo pravo da ga pljujemo kada gubi,vec da cutimo i zavucemo se u misiju rupu,jer decko tako retko gubi da je to za nase male mozgove nepojmljivo,pa se pogubimo i pocnemo da ga omalovazavamo,trazimo mu mane i "ucimo" ga kako u buducnosti da igra. Dakle,sram nas i stid bilo ako tako vise dozvolimo sebi da reagujemo. On to ne zasluzuje!!! Neku normalnu kritiku da,ali tipa da nema pojma,da gresi ovde,onde,da drugi to bolje rade,NE,NE I NE!
Njegovi rezultati u ovoj eri(nije floskula) govore u korist moga komentara.

LOL

pre 8 godina

Kad bi uzeo jos 5 do kraja karijere bilo bi sjajno! 15 GS titula i medju top 3 najboljih svih vremena !

Do 30. godine ima 8 sansi, ako iskoristi pola od tih sansi imace 14 i onda mu treba jos samo jedna do kraja karijere...Pod uslovom da Nadal ne osvoji vise, sto ce biti tesko ali mozda se desi da na kraju karijere obojica imaju po 15 GS titula :)

Joc@

pre 8 godina

I Nole, tako kao i svi vrhunski profesionalci u sportu, imaju instrukciju da u javnosti moraju izjavljivati kako uživaju (to npr. ne propušta da kaže Ana), i kako su žedni trijumfa, i kako jure rekorde i sl. Ovo je marketing. U suštini, skoro svi oni, pa i Nole, ne pale se tako lako. Jer, raznovrsnih rekorda ima hiljadu (karikiram), i ko bi sve to podmirio, i čemu osim pothranjivanju svoga ega?
* * *
Ono što je najvažnije to je (1) prvo mesto na listi, za istoriju, i najvažnije za premije jer se one direktno vezuju za renking. Tek potom su važne pobede na GS. A i one više stoga što se plaćaju žestoko i što se na renkig poene dodaje 2kg (2000). A to je opet: vrati se na (1).
.

m.

pre 8 godina

Đoković se u ponedeljak pridružio Federeru i Rodu Lejveru, jedinim igračima u Open eri koji su uspeli da u jednoj godini igraju u sva četiri gren slem finala.

Rod Lejver u Open eri ???

Bosanac

pre 8 godina

Presti ces ti i Fedrera, ima jos godina i gidina! (NOLKICA, 15. septembar 2015 21:44) Ti bi mogao ponovo u školu...Ko je tebe učio pisati?Sjedi 1 !!!!! (Bosanac, 15. septembar 2015 22:10) A ko je tebe ucio da kucas?
(Pedja, Edmonton, 16. septembar 2015 02:58)A šta ćeš ti u Edmontonu pored takve ljepote u Srbiji?Med i mlijeko a ti razgulio...E moj Peđa(Pedja),srpski patrioto....

I.B.

pre 8 godina

Koliko me secanje sluzi,ovo je prvi put da je Novak GLASNO izgovorio, ono sto mi zelimo, jos od 2011! I to trebamo oybiljno da shvatimo, sada vec kao projektovani CILJ!Ovakve izjave, Novak nikada ne daje,cak i ove godine, kada se u kuloarima, doduse u pola glasa pricalo posle AO, da bi mogao do kalendarskog...on je cutao.Jako mi je drago da je ovu izjavu dao!

Najsrdacniji pozdrav, najvernijim +novakovcima+ stare garde- DDu, Djoksi, Predo,znanje-imanje, PVD, Goranu.S, Dorcolcu, Ratku...damama naravno, dragoj Jovi, Nikol.dz.femiji..i svim ostalim koje preskocih!!

Neka nam je Novak, zdrav i bodar..

matori

pre 8 godina

pa i laže Novak! ja verujem da mu je cilj da prestigne Rodžera, ali to sada nije rekao iz kurtoazije....to će reći kada prestigne ovu dvojicu za jedno godinu i po dana....

Andjela

pre 8 godina

Da ne bude da ga sledece godine pljuju isti oni navijaci koji sada prizeljkuju zlatni slem, zelela bih da istaknem jednu stvar. Nije realno ocekivati da sledece godine veze 4 GSa, jer bi to znacilo da ukupno mora da osvoji 6 za redom( uz USO i W od ove), plus OI na kojima sigurno puca na zlato. To je gotovo nemoguca misija. Pogledajte samo Serenu koja nije mogla da veze 5 uz prilicno losu wta konkurenciju. Mada ako je neko mentalna gromada da to postigne onda je to Nole.
Mnogo je realnija opcija "Nole Slem", znaci jos Australija i RG, a ostala dva kako bude.

mister mister

pre 8 godina

Moze da ih stigne!Ako Nadal ne "poludi" sto je malo verovatno..Federera tesko,ne i nemoguce.Novak je nabio strah,kao Federer svojevremeno,melje sve pred sobom.Nevezano za temu,po meni,Novak i Federer su dvojica najboljih u istoriji,svaki na svoj nacin!!!Fali mu taj RG,bice valjda legendo,majstore :)

sveki

pre 8 godina

Tacno je da se Novak prikljucio R.Lejveru i R.Federeru,kao i da je igrao sva GS finala 2015.
Medjutim,on se njima prikljucio jos 2011.g.,Novakove najbolje sezone do sada(takodje sva cetiri finala GS-a),ali ova ce je nadmasiti,kako stvari stoje!
(Mare,NS, 15. septembar 2015 20:58)Greska,izgubio je polufinale rolan garosa od federera!!

Bosanac

pre 8 godina

Ti bi mogao ponovo u školu...Ko je tebe učio pisati?Sjedi 1 !!!!!(Bosanac, 15. septembar 2015 22:10)Alo,lektore,profesore,oladi malo sa tim pravopisom ,znamo sta je čovek hteo da kaže.PS.Meni lično kao Užičaninu smeta to SJEDI.
(NIKOLA, 16. septembar 2015 00:02)Da nije možda "sedi", hahaha...Nije samo on taj koji nema osnovno obrazovanje nego kod vas prijatelju svaki drugi nezna gramatiku i pravopis,bez obzira koliko slova koristio...Treba da vas je sramota...Svaki drugi kod vas piše:
Ja bih,ti bih,on bih,ona bih,oni bih....Je li to današnji srpski pravopis?Je li vas tako danas u školi uče?Što se tiče vaše štednje na slovima(sedi,mleko,hleb,....),trebao bi da znaš da vaša braća sa ove strane Drine pričaju i pišu upravo ovako kao što pričam i pišem ja i kod nas je sjedi,mlijeko,hljeb...Isto tako je pričao i Vuk Stefanović Karadžić,koji je i postavio osnove današnjeg srpskog jezika...To da li ga vi u Srbiji priznajete ili ne me ne zanima ali je odvratno i tužno da vaša djeca ne znaju da pričaju a o pisanju smo se uvjerili kroz komentare...Što se Đokovića tiče,od mene samo riječi hvale...Da li će nekog stići ili ne je potpuno nebitno...Dokazao je on i sebi i cijelom svijetu da trenutno nema boljeg od njega i kako god se situacija odvijala,to da je bio prvi na ATP listi, a što je i bio njegov dječački san,mu niko više ne može uzeti...Nek je živ i zdrav i on i njegova familija...PS.Obrazujte se djeco...Vaš čika lektor...

simke

pre 8 godina

Dobro je sto Novak ima tu strast i zelju da stigne Nadala i Samprasa...Sto se tice Federera to je stvarno jos daleko i o tome treba pricati tek kada osvoji jos koji gren slem.

Radovan

pre 8 godina

Ovi pisu kao da Federer nikad vise nece uzeti ni jedan,a tvrdim da ce uzeti jos minimum 2 ! Veliki je to majsor on bi i sa 40 godina bio sigurno medju 5 na svetu !
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mijat pogodio precku te 1998 !!!, 15. septembar 2015 21:18)

Federer zadnje 3 godine nije uzeo NIJEDAN GS a ti tvrdis da ce odsad da uzme najmanje jos 2. Jel ce to Federer da se podmladi?

olja

pre 8 godina

Ma, daj Nole! Mislis ti na broj 17 kad kazes Sampras i Nadal, zar ne? Ako u naredne 4 godine osvojis samo po 2 GS godisnje eto 18 - tice. To je sasvim moguce i mogla bih se gotovo kladiti da ce tako biti.

nolemanijakinja

pre 8 godina

Budi nam živ i zdrav, junače! Ponosna sam što si nam omogućio da te doživljavamo kao najrođenijeg, da uživamo u tvojim pobedama, kao da su naše lične. Posebno sam ponosna što si tom nadobudnom zapadu objasnio šta je dostojanstvo. Bojala sam se da ćeš im uputiti neku sočnu psovku. Ono, nije da nisu zaslužili, ali mi je drago što si ostao dostojanstven. Tako novinari ne mogu reći da su gledaoci bili isprovocirani, već moraju da prenesu pravu sliku. Ti si lice Srbije!

danix

pre 8 godina

Nole ima sve sto treba da osvoji jos mnogo GS-ova i ostalih turnira,a kolko ce uzeti,to zavisi da li ce biti zdrav,kao sto je i sam rekao.Ne znamo ni kakva ce konkurencija biti narednih godina ali slutim da nece biti velikih iznenadjenja bar 3 godine.
Ja mislim da Novak moze stici i Fedexa zato sto je uredio svoj zivot na najbolji moguci nacin i nista mu ne preostaje nego da se bavi tenison.I neka njemu i svima oko njega Bog da dobro zdravlje i veselje.
Srecno,care,Nole,najbolji si,idemo do kraja,18 GS i ukupno sedam godina na prvom mjestu ATP.
PS:Nisam ja jedini bio ovdje koji je rekao,poslije RG,da ce Nole uzeti Wimbledon i USOpen i evo,pogodili smo.

polako

pre 8 godina

Realno konkurencija mu je bas kao i Federeru na pocetku karijere, nema je. Tako da mozda i ostvari ovaj uspeh. Ali nije to tako lako. Ako bude igrao kao ove sezone osvojice lako, ali ako bude igrao kao 2012 i 2013 nista od toga.

ADVOKAT

pre 8 godina

Mislim da dok ne stigne RF, Nole neće da se smiri! Svi uslovi za to postoje. Tu opasnost je uvideo i RF, igraće do poslednjeg daha nebi li nešto pokvario!

Kiki

pre 8 godina

Ja se nadam da ce osvojiti Roland Garos i Sinsinati i tako postati besmrtan u tenisu i jedini koji je to ikada uspeo.Ako bi se tome dodala i titula na sledecim olimpijskim igrama to bi bilo neverovatno.

nebojsa

pre 8 godina

Ako se uzme u obzir da je Federer skoro 6 godina stariji od Novaka, a to je preko 20 grend slemova, Novak će, ako ostane zdrav i zadrži ovaj nivo osvojiti najmanje trećinu a verovatno o više, to je znači od 7-10 slemova...u prevodu, jeste teško stići Federera ali ako Nole bude i narednih godina onaj pravi, onda će i prestići Federera.

tkozla69

pre 8 godina

Poštovani komentatori,
Mnogo prognoza, mnogo matematike, ali mi nije jasno što jednostavno ne vidimo šta će se dalje dešavati. Neka mi daju minuse svi koji misle da ovo što je Nole do sada uradio nije dovoljno, a neka mi daju plus svi oni koji smatraju da je ovo do sada super, a na dalje neka bude kako bude-bićemo ponosni i srećni što smo u svemu uživali, pa i da ništa više ne osvoji!!!
Inače, realno bi bilo, obzirom na njegovu fizičku konstituciju i ako ga veće povrede zaobiđu (kao što Nadala nisu, a trenutno najboljeg jesu), da u naredne 4 godine odigra vrhunski tenis i ako svake od tih godina uzme po 2 GS-to je to. Nekako mislim da i Nole slično razmišlja.
Osvrnuo bih se i na ovu sezonu. Osim RG, gde je pobedio samog sebe (kao mnogo puta do sada, jer je mnogo kompletniji teniser od lika sa šarenim gaćama), sve ostalo je bilo skoro pa savršeno do američke turneje. A onda je u Montrealu i Sinsinatiju bilo vidljivo da mu je voljni momenat loš, a kad Nole igra u takvom stanju, porazi su neminovni. Zato je ova pobeda na US open-u od velikog značaja ne samo trenutno kao deseta GS pobeda nego i za ostatak karijere-pozitiva se vratila, a vizija koliko još Slam-ova može osvojiti je mnogo jasnija.
Zato, ako bude sve na nivou,i najvažnije ako bude imao bezrezervnu podršku od porodice, ja se lično ne bih pitao koliko će titula na GS osvojiti u naredne 4 godine, već koliko neće!!!
Pozdrav svim istinskim ljubiteljima tenisa i uživajmo u igrama Noleta dok možemo.

Običan

pre 8 godina

14 GS je ok.Neka igra još 3 godine vrhunski,logično je da će najmanje 4 uzeti.Moramo biti prezadovoljni.Ljudi pa mi ćemo tek za 10 godina biti svesni šta je Novak postigao kad bude u penziji!!!Iskreno voleo bih da osvoji Olimpijske igre,iako to u tenisu i nije toliko bitno.

Banjica čeka 11, 12....18..... slem

pre 8 godina

Samo da ga zdravlje posluži Miljan Amanović je rekao da će njogovo telo biti ovakvo još 3 do 5 godina. Uzmimo da u periodu od 4 godine osvaja u proseku po 2 slema i prestiže Federera. Motivacija mu neće faliti.

landownunder

pre 8 godina

Naredne 2 godine su kljuc, mora iskoristiti mali pad konkurencije, Fed ce biti godinu,dve stariji,a mlade snage ne dolaze tom dinamikom kao nekada Nole. Ako ponovi uspeh od ove i ''11 bice na jednom Slemu manje od Feda i to u 30-oj! Svi se pitaju koliko dugo ce Nole igrati, a zna se da je mozda i fizicki najspremniji i najfleksibilniji igrac ikada. Od kada je poveo racuna u ishrani i svom telu postao je sem mentalne i fizicka gromada. Pogledajte Nadala kako se forsirao i sada cesre povrede uzimaju danak. Od 30te pa nadalje od Noleta mozemo ocekivati svesno preorjentisavanje na Slemove sa mozda i propustanjem i losijom igrom na nekim turnirima 1000 serije, nesto slicno kao Serena sto radi. Sve u svemu ostaje nam da uzivamo i prisustvujemo teniskoj istoriji. Koliko je ljudi igralo ovaj sport, nije mala stvar imati najboljeg. Svih vremena!

kurajber

pre 8 godina

Nole ovo skromno kaže da želi stici Samprasa i Nadala ali meni se čini da želi prestići i Federera.
Neće se taj smiriti dok ne pobrise sve rekorde koji postoje u tenisu.
Nije on kao klinac sanjao da bude samo na prvom mestu taj je sanjao da bude najbolji svih vremena. Daj Bože zdravlja i srece sve ostalo ima da ostvari taj naum i ja verujem da je to moguće.

Pedja, Edmonton

pre 8 godina

Presti ces ti i Fedrera, ima jos godina i gidina!
(NOLKICA, 15. septembar 2015 21:44)
Ti bi mogao ponovo u školu...Ko je tebe učio pisati?Sjedi 1 !!!!!
(Bosanac, 15. septembar 2015 22:10)

A ko je tebe ucio da kucas?

Bruguera

pre 8 godina

Novak je vec po mnogim parametrima najbolji u istoriji!!! a posto vidim da ove croasane i domace maloumnike i kompleksase mnogo brine to' najbolji u istoriji' samo da najavim broj nedelja i 18 GS je pravi cilj!!! sta cete onda pljuvati mizerni ljudi?! Novak Srbin ce oduvati sve rekorde kao sto je i 16000 poena, to niko nikad pre njega nije dostigao, cao zdravo!! a vi patite, tesko je, znam!!

siporex

pre 8 godina

...uh sto ne volim ovakve izjave - budu obicno malerozne - nemoj, nole, vise da ovako konkretno govoris o gs titulama - govori uopsteno "pokusacu,bice tesko...itd." - skromno - plasim se uroka - ajde sad si rekao i nemoj vise - pozdrav...

Ja

pre 8 godina

Nadal je do 10 dosao jos prije 5 godina vrsnjaci ste prakticno.
(drago, 15. septembar 2015 23:19)

Tacno, samo sto je Nadalova vrsta igre dovela do toga da se sada Nadal muci sa povredama i zbog toga verovatno vise nijedan GS nece osvojiti, dok Novak najverovatnije ima bar jos 2-3 vrhunske sezone pred sobom (a mozda i vise). Nije bitno sa koliko godina dostignes svoj vrhunac, nego je bitno koliko si dobar onda kada ga dostignes. Hoces da kazes da je Nadal na svom vrhuncu bio bolji od sadasnjeg Novaka? Ne bih bas rekla (osim, naravno, na sljaci).

Don Serđo

pre 8 godina

Činjenica je da će Novak da stigne Rafu i Samprasa(ipak se godišnje igraju 4 GS-a, on ima samo 28 godina i neka uzima po jedan svake od te četri godine i to je to, a realno je da ako bude zdrav taj prosjek bude na oko 2 GS godišnje)...Australija je njegov turnir, polako to postaje i Wimbledon(ipak su tu 3 titule), mislim da US OPEN polako počinje da bude njegov teren....sve kad se sabere nije sporno da je sad već Novak u top 5 igrača svih vremena, ima još mnogo prostora da ide ka samom vrhu(tu prije svega mislim na osvajanje bar još ta 4 GS i naravno, uslov broj 1. je da uzme RG jer samo tako da će u svim analizama postane kandidat za najboljeg ikad...džaba što se Rodžer većinom brukao protiv Nadala u Parizu kad se gleda samo titula)...ono što je najbolje u cijeloj situaciji je da on ima SAMO 28 godina...bar 4 godine vrhunskog top tenisa je pred njim...da si mi živ i zdrav Novače, a ostalo će samo da dođe!!!

Bosanac

pre 8 godina

Presti ces ti i Fedrera, ima jos godina i gidina!
(NOLKICA, 15. septembar 2015 21:44)
Ti bi mogao ponovo u školu...Ko je tebe učio pisati?Sjedi 1 !!!!!
(Bosanac, 15. septembar 2015 22:10)

A ko je tebe ucio da kucas?
(Pedja, Edmonton, 16. septembar 2015 02:58)

Babo. Sto?

Nebojša

pre 8 godina

Deluje daleko ali ni nije toliko zamislite da i naredne godine osvoji tri što nije nemoguće imao bi trinaest onda narednih par sezona može i po jedan i stiže ih možda čak i Federera.

draganz

pre 8 godina

Predlazem redakciji, da one Youtubove koje stavljaju u prilog vesti, obavezno skinu (naprave rezervni snimak) kod sebe, pa ako ga onaj ko ga je postavio ukloni, kao sto je uraido u ovoj vesti, da ga onda redakcija (ili nego drugi) postavi i da u vesti prebaci link ka njemu.

charlotte sometimes

pre 8 godina

Svi koji su govorili da je mnogo bitno da se stigne do desetke u ovoj godini su bili apsolutno u pravu. Dosta je bilo izgubljenih finala, da ne kazem ''poklonjenih'' jer to nike sportski i bilo bi neposteno prema njegovim protivnicima u istim, jer i svi oni ljudi treniraju i bore se, i svakako da se nesto pitaju. Sada kada je dostignuta ta magicna cifra, mnoooogo se lakse dise. I mi verujemo, a narocito Novak. Fenomenalno je za samopouzdanje, jer ruku na srce bilo je malo vise poteskoca na slemovima 2012/13/14. Vimbldon prosle godine je bio na neki nacin ili ''dza'' ili ''bu'', jer bi cetvrto uzastopno GS finale zaista pretilo da potopi Novaka. Zato ja izuzetno cenim tu pobedu jer je Novak ne znam kako i cime na kraju izvukao taj mec, iako je mogao mnogo ranike da zavrsi. Od tada bukvalno krece bajka. Jedino taj prokleti RG, ali i to ce da padne, ja verujem. A ovaj US open mi je definitivno jedan od najdrazih Novakovih osvojenih slemova imajuci u vidu u kakvim je okolnostima osvojen, svemu sto je predhodilo, opstom pomamom sa Federerom koji je fenomenalno igrao, iako sam rekla da ce se slomiti kao jaje koke sam bacila sa petog sprata (mozda se neko seca tog komentara) jer se videlo po njegovom ponasanju i nikad duzim izjavama koje je davao da je previse poleteo i da ce verovatno puci pod pritiskom. Osvojen Sinsi, nahranjen ego, u centru svih zbivanja posle duzeg vremena, opsti delirijum zbog ''novog'' riiterna. I na kraju lazna slika o njegovim realnim mogucnostima protiv naseg coveka. Jos je fascinantnije da je Novak uzeo titulu prakticno bez prvog servisa koji je radio prakticno samo kad zagusti, ali bolje ista nego nista. Najveci utisak je da se nije ''posvadjao'' sa publikom. Uspeo da se izdigne iznad svega i svih. To je moj najveci sok, u pozitivnom smislu naravno.

Necu nista da predvidjam, mislim da svi treba da ostanemo na zemlji, ali da je sve ovo realno, realno je. Najgore je proslo. Samo nek je zdravlja i Novaku i svima nama. Pozdrav.

VUK

pre 8 godina

@Jumko.. stvarno pojma nemaš o sportu.Današnji tenis, atletika, fudbal, košarka, rukomet... to nema veze sa tim disciplina od pre 10 godina.. to nije sada isti sport..trening, brzina oporavka, sama igra.. sve je napredovalo..kao što će ovaj tenis i sport za 10 godina biti smešan.. sve napreduje kao posledica ozbiljnog rada i primene nauke i tehnologije u sportu koja se razvija.. uvek je trenutna igra najkvalitetnija.. kao i trenutni br.1..a kako u ovoj konkurenciji, tolike godine Federer ne može da uzme GS? i pre godinu dana si se smejao kad sam napisao da će Nole uzeti u 2015 deseti GS i da će imati sa Federerom pozitivan skor.. Najveći teniser svih vremena igra protiv Nola 10godina, a Nadala 12 i kad se povuče, imaće sa njima negativan skor!!! eeeeej Jumko, 44 meča je najveći u istoriji izgubio od dva tenisera.. pokri se ušima i ti i Federer i Mirka..uuf.ona ne može sa 100 kila ušima.. treba joj šatorsko krilo.

srbin iz bosne

pre 8 godina

smiješni su mi ovi što govore da je pad Nadala i nepostojanje konkurencije razlog što je Novak osvojio toliko titula ove godine, I da nije napredovao u igri...ali u tome i jeste fazon, nije ni nazadova, Novak je za razliku od ostalih konstantan i to je ono što ga čini najboljim...koliko je čovjek dobar u svijetu tenisa bi se mogao pojaviti izraz "Novakova konstanta" haha....živ I zdrav bio Novače

Ng

pre 8 godina

Đoković se u ponedeljak pridružio Federeru i Rodu Lejveru, jedinim igračima u Open eri koji su uspeli da u jednoj godini igraju u sva četiri gren slem finala.

Rod Lejver u Open eri ???
(m., 16. septembar 2015 12:06)

Rod Lejver je igrao u Open eri.

ika

pre 8 godina

bilo bi lepo i ostvarivo da novak sledeće sezone uzme ao i rg, što bi značilo da je objedinio sva 4 gs (ko je rekao da mora biti kalendarski) plus zlato na oi i sinsinati (ako treba neka žrtvuje wimbldn i uso), samim tim bi postao najveći svih vremena bez obzira na dalji tok karijere
to bi bila realno najbrža i izvodljiva opcija, sigurno će se pojaviti u naredne dve sezone neki mlađi igrači koji neće odgovarati novaku, tako da što pre treba iskoristiti momentum
naravno uz mareja, najveća pretnja na recimo rg bio bi zdrav nišikori, a takođe ne treba zaboraviti dimitrova, koji ako mu se sklope kockice i uhvati svoj prevalni momenat (nešto kao novak 2011), može biti ozbiljna pretnja svima

Milosav

pre 8 godina

Pisao sam ovo pre pa da ponovim: ne komentarisite luzere koji vise na ovom sajtu i non stop pljuju po Novaku i nasim drugim sportistima.
To im samo daje vise snage posto su jadni i bedni i jedina satisfakcije u zivotu su im minusi koje popiju a ako jos neko napise komentar na njihov komentar to ih dovodi do instant vrhunca. Znaci neko im posvecuje paznju sto u svom zivotu sto posto nemaju.
Zato ignorisite ih, nisu vredni jednog slova. Kada vide da niko ne pridaje paznju njihovom blejanju, nestace odavde.

realno

pre 8 godina

@samopouzdanje mu jedino fali
Druze Nadal nije zaboravio da igra tenis, samo ga prosto nikada nije ni znao igrati sem na sljaci.

Ovih 5 GS titula koje je osvojio van sljake je da se ne lazemo osvojio samo zbog LUDACKE SRECE, a ne zbog toga sto je tada znao igrati.

1. Wimbldon 2008. Nadal igra polufinale sa Sutlerom 94. teniserom na listi, pa onda dobija Federera u 5 neizvesnih setova
2009. Australija, opet igra polufinale sa Verdaskom (15. na listi), dobija vec izgubljen mec, pa onda u finalu opet pobedjuje Federera iako je Federer trebao da dobije taj mec jer je u svim parametrima igre bio bolji pa cak imao i vise poena od Nadala na kraju meca.
2010. Vimbldon, Nadal igra finale sa Berdihom (13. na listi), a istovremeno mu je Berdih sa puta sklonio i Federera i Djokovica.
2010. US Open, Nadal igra polufinale sa Juznim (13. na listi), a sa druge strane Djokovic maraton sa Federerom i naravno gubi finale zbog umora.
2013. US Open polufinale sa Gaskeom (9. na listi) i opet Djokovic maraton ovaj put protiv Vavrinke, pa u finalu gubi zbog umora.

E pa da Nadal nije imao toliko srece ne samo da ne bi osvojio ni jednu od tih 5 titula, vec ne bi bio ni u jednom od tih 5 finala.

Nadal eventualno moze da osvoji nesto na sljaci, ali van sljake postoji bar 10 tenisera koji igraju bolji tenis od Nadala i koji vise zasluzuju da uzmu neki GS od njega.
Nadal je realno mnogo blizi penziji nego jos nekoj GS tituli.

Jo1e

pre 8 godina

Polako drugari, svasta moze da se promeni kroz godinu dve. Evo, pogledajte proslu godinu. Nole je imao 7 slema I jednak broj dobijenih i izgubljenih finala ako se ne varam. Sada je drugacija prica. Ono sto hrabri jeste da Novak od ove sezone jasno stavlja akcenat na slemove, vise nego predhodnih sezona. To znaci da cemo sigurno videti jos neku titulu. E sad, tu je Mari, Nadal I Federer. Mene najvise brine Nadal, jer on nema sta da izgubi a takvi su najopasniji. Ovo mu je prva sezona bez slema posle vise godina I u novu sezonu ulazi rasterecen. On je veliki borac i mislim da nije rekao sve. Federer nekako mislim da je na ovom US Openu dostigao svoj neki limitbi da ce se seledece godine kocentrisati na zlato u Riu. To ce biti finale Novak-Roger. Na Australia Openu ocekujem finale sa Marryjem dok na Wimbledonu to moze da bude Wawrinka. Roland Garos Nadal i US Open opet Nadal. To su neke moje prognoze. Srecno Nole!

Mirko

pre 8 godina

Treba dogodine izpreživljavat sve sto si prezivio ove moj Novace. Mareja i Wawrinku u Melburnu, Andersona, Federera i ostale meceve u pet setova. Ako se posrecilo ove godine ne znaci da ce uvjek.
2012.,2013. moglo je bit vise titula a tada nije igrao nista losije nego sad samo mu je momenat pobjegao.
Inace,ove godine su ubrani plodovi i od Nadalovog pada to niko ne spominje.To nije bilo predhodnih godina tako da sve u svemu mislim da su rezultati ovakve godine vise posledica srece i okolnosti jer u Djokovic igri ne vidim nikakvu razliku u odnosu na ranije.
(Oskar)

Uopšte nije bitno dal' ti vidiš neku razliku ili ne - bitno je da je više njegovi protivnici,zaključno sa Federerom koji stalno poboljšava svoju igru i svi se slažu da igra nikad bolje, što je i moje mišljenje - a nikako ne uspeva da ga dobije na nekom GS-u. I ovo što mu je uspelo ove godine,verovatno je zato što je Novak formu štimovao za GS-e i odsad pa nadalje će tako raditi,a mastersi su došli onako pride u fazonu: ako bude-bude. Pogledaj i po zaradi - na jednom GS-u je zaradio kolko na svim ostalim mastersima zajedno,to je samo jedan pokazatelj koliko to vredi.U teniskom smislu isto je: Niko ne spominje Novakova 55 osvojena mastersa što je mnogo više nego Federerovih 22 serije 1000 i 6 završna masters kupa i osvojeno na olimpijadi i u davis kupu,samo pominju razliku između njegovih i Federerovih osvojenih GS-a i da li će ga Novak sustići ili prestići. Novak prestiže Federera u osvojenim GS.

pribil

pre 8 godina

jumko@ konkurencija je takva kakva jeste. Nole je u vrhu zadnjih 8 godina u vreme verovatno najvece konkurencije ikad. Razmisli o fedexovoj konkurenciji 2005,6,7-me? A tada je uzeo gro slemova. Zamisli da su nole i rafa i fedex bili i piku u isto vreme. Da li bi rodja imao 17 GS??

Ivan NS

pre 8 godina

Velika tragedija bi bila da ih stigne u vreme kada su mu protivnici Sardi, Dolgopolov, Vavrinka, Cilic, Raonic, Dimitrov, Berdih, klasicni Marej i matori Federer. Nadala naravno ne racunam. E sad me vi izvolite dopunite i napisite ko je jos konkurencija... Hvala!
(Jumko, 15. septembar 2015 23:25)

Velika tragedija je Federer, koji je nagruvao prvih pet-sest Grand Slam-ova protiv totalnih levaka. A ako je Novak od 10 GS-a u finalima po tri puta pobedjivao Federerea, Nadala, Mareja, i jednom Congu, sta da ti kazem. Ostani kuci i nastavi da se jedis, hahahaha!

Melenci

pre 8 godina

Drago,prihvatam tvoj pomirljiv ton.Ali kakve veze ima sa pogledom u ledja,ovih godina koliko god,kada se racuna svakome rezultat na kraju karijere?Opet nalazis manu,ili nidpostovanje na racun Noleta.Ali dobro,ti imas svoje heroje,mi svoje i to je ok.Samo mi glupo reci kao neki argument ili kako ti kazes cinjenicu,to sto pises,da se ne ponavljamo.Gledale sam i ja u ledja komsinice,lepa kuca,moja ni da se sakupim da okrecim,danas ona meni gleda u ledja na primer!Tako da je to totalno nebitno,mi smo dobre komsinice.Okrece se kolo srece ne zaboravi!

NIKOLA

pre 8 godina

Ti bi mogao ponovo u školu...Ko je tebe učio pisati?Sjedi 1 !!!!!
(Bosanac, 15. septembar 2015 22:10)


Alo,lektore,profesore,oladi malo sa tim pravopisom ,znamo sta je čovek hteo da kaže.PS.Meni lično kao Užičaninu smeta to SJEDI.

dominus

pre 8 godina

Sledeca godina je olimpijska.RG ove nije osvojio,ali je uradio nesto drugo,za psihu mnogo bitno-konacno je dobio Nadala.Zato verujem da ce sledece godine imati drugaciji pristup tom turniru.Ako ga osvoji,do kraja 2016te bi mogao uraditi ono sto nikom nije poslo za rukom u muskom tenisu-kalendarski slem + olimpijsko zlato.Verujem da mu je to cilj.Ovom izjavom to delimicno potvrdjuje,pa sta Bog da.

Blajv

pre 8 godina

Prosto pogledajte celu open eru koja traje nekih 45 godina i u kojoj je odigrano oko180 gs turnira.
Mislim da su svega 3 ili 4 titule od tih 180 osvojili teniseri koji su imali preko 30 godina.
Prosti zakoni prirode na koje niko nije imun pa ni teniseri.
(ja, 15. septembar 2015 23:11)

Neko ovde nije gledao baš mnogo tenisa.

Svete

pre 8 godina

Nadal ako se vrati u formu moze pokvariti Novaku put do 18 titula ovo ostalo je sve boranija
(Muratoglu, 15. septembar 2015 23:44)


Meni se cini da Nadal ne moze tek tako da zaigra kao sto je nekada igrao, po meni kada bi se to dogodilo ozbiljno bih posumnjao u njegovu ispravnost, jednostavno on je atipican igrac sa nikada ranije vidjenim stilom igre, pohaban, kada se nesto pohaba to ne moze da obnovi !
Djokovic samo neka gura polako i strpljivo kao do sada i sigurno ce to ostvariti, on ce biti prvi favorit na sledecih 20-tak GS turnira i neka osvoji svaki treci i eto ga. Mladima je danas mnogo teze da se probiju zato sto je, svidelo se to nekome ili ne, danas mnogo jaca konkurencija nego kada je Novak imao 19,20 godina, mnogo vise igraca moras da prodjes da bi dosao do Novaka, dok su on, Nadal i Marej na brzinu projurili do vrha, maknuli odatle Federerove pajtose i predstavljali mu najozbiljnije protivnike i to se sve dogadjalo kada su oni imali 19 i 20 godina !
Gde su svi oni Hewitt, Roddick, Safin, sta su svi oni zajedno uradili u poslednjih 10 sezona, ne bas previse a svi su oni Federerovo a ne recimo Borgovo godiste...
Nastavi ovako Novace!

Vladislav

pre 8 godina

Sledece god je paklena god , tako da ne ocekujem da ce Nole ponoviti uspeh ... imamo 4GS i olimpijada ( sve se ogra u 3 dobijena seta ) ...to ce biti prenaporno za tenisere , sama cinjenica da ce raspored biti mnogo gusci i da nece imati vremena za odmor a drugo treba podneti i te vremenske zone ...to itekako ubija , cak se moze ocekivati veliki broj odustajanja sa pojedinih turnira zbog iscrpljenosti ,

Ivica Đurović

pre 8 godina

Ukoliko ga zaobiđu povrede u naredne tri godine gotovo je izvesno da će Nole osvojiti još najmanje pet ili šest gren slem titula. Nama preostaje da ga podržavamo i uživamo u trenucima sreće koje nam je ovaj izuzetan čovek podario.

Melenci

pre 8 godina

Drago,bas ti je komentar i zloban i pun zavisti.Ocigledno je,da je Nadal isao iznad svojih mogucnostii stao u svojoj 27.Zar ne mislis da su te godine najjace u svakom smislu?Stao covek,ne ide vise!Volela bih da mu krene,ali tesko ce sve to ici!Sto se tvog vidjenja Noletove buducnosti,postoji poslovica "tiha voda breg roni",korak po korak!O pasno je preskakati stepenice,okliznes se,padnes!

fancy

pre 8 godina

Pa uz raspalog Nadala, nista mladjeg Federera, prevrtljivog sa formom Stanimala i ajde Mareja mislim da Nole ima realne sanse bar 2 slema godisnje da uzima...minimum, znao on i to, znamo to svi samo zdravlje da ga posluži..predvidjam sl godine da uzima napokon RG! A za njim odmah i Wimbledon!

Melenci

pre 8 godina

uvek odmeren i skroman,iznad svega kulturan,sjajni nas Nole!Samo kada se izborio sa publikom,sa tonom bezobrazluka.Dostizni su jos cetiri Gren slema minimum,samo zdravlja!Da osvaja "samo"po dva u sezoni,a da igra jos cetiri godine sto je realno bice na 18!Ali pre svega samo da se sacuva od povreda,titule ce dolaziti!

Marko

pre 8 godina

Sledece godine su najvazniji AO,RG i OI.Tako bi kompletirao sve najvece titule i imao bi nekalendarski grend slem.Ako uzme nekalendarski grend slem (nadam se da hoce) onda moze da napada i kalendarski GS bez pritiska.Idemo korak po korak.Sledeci cilj treba da bude osvajanje zavrsnog turnira (bice prvi teniser sa 4 uzastopnim titulama).Pa tek posle zavrsnog turnira trebali bi da razmisljamo o nekalendarskim ili kalendarskim grend slemom.

joki

pre 8 godina

e ovako

ovi sto spominju godine..
novakove nisu samo sledece 2 godine,vec sledece 4 god gdje ce biti glavni favorit.
pa ljudi jeste li vi svjesni,da je federera koji ima 34 god.jedino novak sprijecio da ne uzme 2GS ove godine.
hajmo sad logicno gledati.novak je mladji od federera 6 godina.
novak kad bude imo 32 god trebace neko da ge sprecava da uzima GS KO IMA 28 GOD.
izvinite ali ja ne vidim ko je taj igrac.
vavrinka ga moze uvijek dobiti ali vavrinka je starij od novaka.

tako god nisu problem..dokaz je federer koji sve dere bez imalo muke ali ima tu nesrecu da je tu nevjerovatni novak u najboljim godinama.
novak sa 32 god siguran sam nece imati toliku nesrecu..

i da ne zaboravite da novak i te kako zna igrati i ofanzivan tenis koji je i igrao do 2012.
i suguran sam kad vajda i beker a i sam novak bude osjetio da tijelo ne moze vize izdrzati taj tempo,
da ce novak opet igrati onfazivan tenis jel on to moze.

Anti-Jumko

pre 8 godina

Jumko sine, jesi li nam dobro ? Bas si nam nedostajao. A gde si skrivao ova dva-tri dana ? U kojoj rupi ? ...
A jel znas sta se dogodilo u NY ? Ne znas jer nemas TV tamo na planini ? ... Ah, OK dobro reci cemo ti. Cika Nole je osvojio svoj deseti GS ... A jel ti malo krivo ? Jeste ? Pa navikni se malo, jer ce ih cika Nole jos drmnuti bar desetak.
Nego znas sta, pusti nas da bar malo uzivamo u necemu sto niko nikada sa ovih nesretnih prostora nije napravio niti ce napraviti.
Mozda da iskoristis ovu guzvu u Evropi pas preko Madjarske prosvercaj u planine kod ujka Feda, pa mu onda cuvaj onu kravu sta je na dobio na poklon (tamo davno, davno).

Željko

pre 8 godina

E, na ovo se čekalo. Ova izjava je pečat na ovu sezonu. Nadali smo se od prvog turnira u 2015 da godina bude ovakva i dobili smo čemu smo se nadali... a nadalje...Novak percepira horizont onako kako su iskreni i realni fanovi sanjali!
Kompletna izjava je realna i zrela. Čovek nastupa sa pozicije aktuelnog i neprikosnovenog lidera, svestan svojih mogućnosti, usklađen savršeno između svojih poriva i stvarnosti(trenutne i potencijalne).
Zato, jasno i glasno imenuje sledeći cilj: 14 i više GS.
Prihvata oberučke priču o kalendarskom GS dajući do znanja da je svestan da on i samo on u bliskoj budućnosti(2016) može to da uradi ali i da je to proces toliko težak i kompleksan da "ćemo prićati sledeće godine pred US Open".
RG i OI se podrazumevaju kao dugogodišnji ciljevi...

straja

pre 8 godina

Pazite wawrinka gazi 30, nije ozenjen, ko zna sta se njemu vrzma po glavi. Nadal mora da se preokrene za 180 stepeni, nije to vise isti igrac, fedex je najjaci i to je pokazao u ovom finalu, po meni sreca ali i godine fedexa, jedini kanididat je marej koji moze da ugrozi novaka. novak obelezava 2016 sigurno, gledajuci realno, od 3 do 7 osvaja do kraja karijere.

LOL

pre 8 godina

@ajde

Pa ako mene pitas 5 GS za naredne 3 godine je sasvim realno, ako uspe vise od toga svaka mu cast i naravno bicu srecan ako osvoji vise ali polako jer ipak je sada lako reci da ce da uzme i jos 10 posle ove pobede ali po meni je mnogo tesko da se osvoji gs titula.

Ova godina je bila jos uspesnija od 2011, mislim da je fer ocekivati da se malo odmori i da je sasvim ok iako ne odbrani sve ove pobede sledece godine.

Ako bi uzeo sledece godine "samo" Roland Garros bio bi presrecan!

Mambolina i Krco

pre 8 godina

Nole sledece godine uzima sva cetiri GS i to je vec 14 videcete....i ove godine sam to prognozirao ali sam omanuo za Pariz ali dogodine ce biti jos zesci Noletov teror - videcete.....

polako

pre 8 godina

Zaboravite reč "najbolji svih vremena" jer vreme nije niti prošlo niti "zaustavjeno",dakle Federer ima 17 gs titula i tačka,a Nole može i više.Srećno junače.

Mirko

pre 8 godina

Čitajući komentare i vesti iz raznih svetskih novina, stičem utisak da nije dovoljno naglašena jedna činjenica.
Ovo što je Novak Đoković postigao, gotovo da je nedostižno, za sve ostale tenisere koji se u ovom trenutku bave tenisom. Zašto? Pa zato što on nije proizvod trenutka, već mašina koja je pravljena od njegove 5.te godine. To su sve lekcije Jelene Genčić, njegovo skijanje na Kopaoniku, sve lekcije koje je dobio od svojih trenera, holistički pristup životu, tenisu, ishrani, ljudima, godine rada i exponencijalnog napredovanja i usavršavanja pristupa i igre. Zatim ponovnog samo-usavršavanja, da bi smo na kraju dobili Srbskog Terminatora Novaka Đokovića.
Svi teniseri današnjice prosto nisu prošli sve ovo, ni na njihov specifičan način niti ikako, i svakome od njih fali "nešto" od nauka. Jer, da im ne fali - oni bi bili tu gde je Novak, a ne on. Dodatna stvar je što on i ovako najbolji, i dalje napreduje i usavršava se brže od ostalih, tako da je mogućnost da ga neko skoro stigne ravna nuli. Slično tome kako je i njemu i koliko bilo potrebno da stigne Federera i Nadala, a sad kad ih stiže i prestiže, svaki novi izazivač moraće da se bori i sa iskustvom pobeđivanja najvećih - Federera i Nadala, i plus samog Novaka Đokovića. Brzina napredovanja nekog potencijalnog izazivača morala bi da bude blizu brzine svetlosti.
Najveći i najbliži njemu, skoro je abdicirao i ostavio uplakane milione podanika, a novog koji će zameniti Novaka nema ni u mislima, a kamo li na vidiku.

Mirko

pre 8 godina

Velika tragedija bi bila da ih stigne u vreme kada su mu protivnici Sardi, Dolgopolov, Vavrinka, Cilic, Raonic, Dimitrov, Berdih, klasicni Marej i matori Federer. Nadala naravno ne racunam. E sad me vi izvolite dopunite i napisite ko je jos konkurencija... Hvala!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije
(Jumko, 15. septembar 2015 23:25)

Jel bolelo? Preživeo šok? Šta kažu, jel mora da paziš na ishranu i na sekiraciju?
Pa nego... Nemoj molim te više da pratiš Noleta, strefiće te srčka i nema povratka. Šta ćemo mi jadni posle bez tebe? Stvarno bi mogao da pomogneš sebi a i nama, i da prestaneš da se samopovređuješ.

Aj zdravo.

komšija

pre 8 godina

@Mare NS

Mare, volim tvoje komentare, ali si ovaj put omašio. 2011 nije igrao sva 4 slam finala. Rođo ga je dobio u polufinalu nakon one Noletove monstruozne serije pobeda, nikad neću zaboraviti onaj bezobrazni Rođin prst.

TenExpert

pre 8 godina

Moze Nole i da osvoji 4 GS u nizu, vec ima u dzepu Wb i US, jos da osvoji naredne AO i RG i vec je tu. Statisticki gledano, tesko je verovatno da naredne godine osvoji sva 4 GS, jer bi to bilo vec 6 u nizu. Ali opet, sve je moguce, Nole je to...

silvaner

pre 8 godina

Federer je i dalje najveca opasnost za Novaka.I potrebno je da Rodja konstantno bude drugi teniser sveta pa da se srecu samo u finalima GS kada je vec umorniji a samim tim njegovo kretanje i koncetracija losije.Da nema Novaka,Federer bi suvereno vladao ATP turom.Posle Vimbldona sam rekao da ce deda jos dugo nabijati komplekse svim igracima na turu, narocito ovim mladjima i da ce igrati sve dok bude mogao da trpi poraze od Novaka na GS.Njegova sansa su brze podloge u dva seta narociti kada Novak tek dolazi sa plaze,odmora i tempira formu za GS kao sto se ove godine i desilo prvo u Dubaiju pa i u Sinsinatiju(super brze podloge).
Videli smo kako je Novak ostao ove godine bez RG tako da se ne sme zanemariti zreb za koji sam 100% siguran da je namesten.Analizirajte ga u detalje i videcete da je prosto nemoguce napraviti gori zreb od ovoga za Novaka.Sve najbolje sljakarose baciti u Novakovu polovinu a betonase i travare u Federerovu.Jedino su Vavrinku morali baciti kod Rodje koji ocigledno ovog puta nije hteo da ga pusti.Vavrinka je kao posledicu ovakvog zrebanja sacuvao snagu i koncetraciju na najtezoj podlozi i umesto usluge Federeru on je iskoristio Novakov surov put do finala.

"Kako trese, lupa, udara..."

pre 8 godina

Meni je najrealnije da u sledeće tri godine osvoji minimum pet GS.... Daj Bože neka ih bude i više, ali pet minimum za tri godine.Sa srećom!

vamossss

pre 8 godina

federer,nadal,borg pa Novak ... Po meni je Nole bolji od Samprasa jer je mnogo svestraniji igrac.a svakako ce ga dostici po broju GS. ima i mnogo vise mastersa . Nisam siguran ali mislim da Sampras nikad nije stigao ni do polufinala Roland Garosa.do finala sigurno nikad. tako da Nole napred do 18 GS.sa tvojom posvecenoscu to mozes sigurno

Svete

pre 8 godina

Ne kazem ja, Novaku svaka cast. Jos ako dostigne i prestigne takve velicine.
Ali Sampras je bio najveci svih vremena a Djokovic i da prestigne Nadala stoji cinjenica da mu je 90% vremena gledao u ledja gledao u ledja. 100% do sada i 10% ako ga prestigne za 2 godine. Pricamo o Slamovima, sto je jedino i bitno.
Na Slamovima je 9:4 za Nadala (ali finala samo 4:3).
(drago, 16. septembar 2015 10:58)


Ti si izgleda malko opterecen ?
Kako je to Novak 90% Nadalu gledao u ledja gledao u ledja ? Tom logikom je Federer Agasiju 100% gledao u ledja gledao u ledja, pokusavam da razumem ? Kada ga Novak bude prestigao Nadal ce gledati njemu u ledja narednih 500 godina, kontas ?
Sto se tice skora to ti je isto kao i sto je na slemovima 9-2 za Nadala protiv Federera, u finalima 6-2, ukupno 23-10, Federer igra sa njim i izgubi a Nadal izgubi od Fonjinija, Raonica, Lopesa i da ne nabrajam od koga je sve gubio pogotovu od 05-07...
Ista je prica i u mecevima Novak-Nadal mnogo vise puta je Novak dosao do Nadala nego Nadal do Novaka, 7 puta su igrali na RG a 6 puta na preostala 3GS, moras da razumes takve stvari da bi mogao da shvatis !

I cemu tolika opterecenost, vidim Novosel laje, neki tata nekog polukosarkasa laje, novine u lijepoj vasoj pisu svasta, komentatori, kaj se to s vama desava dijecki ?
Ne sekiraj se ti za Novaka, tek ce on da melje i trebace ti jos mnogo zivaca da to prezivis, tako da samo polako !

Lepo si rekao, Sampras je bio najveci svih vremena (bio)...

anica

pre 8 godina

(Svete, 16. septembar 2015 12:56)
Sampras nema RG, ali i po meni je prvi na listi, Rafa ima 9RG i zato je ispred Novaka medjutim na ostalim GS ...US open 2/2, Wimbldon Nole 3 Rafa 2...AO NOle 5 Rafa 1...stici ce ga Novak i njega i Samprasa, htedoh reci, bolje i nemati RG kao Sampras nego ga imati kao Rodja.

Zoran

pre 8 godina

Gledajući kako Nole teško osvaja GS titule (konkurencija), deluje neverovatno da se sve to može izdržati još mnogo puta. Ali, on je od sve tvrđeg materijala. Ako se ne pojavi neko novi, ostaće mu jedino Mari kao konkurencija. Kad bi se bar do nekog GS-a prošetao... Evo, sad sam mislio da je taj, nijedan težak meč do finala, a onda meč do uništenja...

Boban Nikolic

pre 8 godina

Ako pazljivo procitate Novakovu izjavu "cilj mi je da dostignem Nadala i Samprasa" bice vam jasno zasto ih je poredjao tim redom.Razlog je prost:Nadal jos uvek igra a Sampras je davno prestao.Sam taj podatak , u potpunosti ne otkriva zadnju nameru tj.konacni cilj.Posto Nadal jos uvek igra vise je nego normalno da ce on svoj broj GS titula biti u prilici da uveca i samim tim Novakov cilj ucini daljim ali dostiznim.Sto se Nadal bude vise priblizavao Federeru,Novaku ce biti lakse da ih obojicu prestigne.Samo prisustvo Federera na GS turnirima Novaku odgovara.Kao sto je neko napisao:"Federer cisti Novaku put do finala".U samom finalu tih turnira,bez obzira na podlogu,Novak ne moze da izgubi od Federera.
Samim dostzanjem Nadala i Federera po broju GS titula u naredne 3 godine Novaku i ukupan broj Federerovih nedelja na prvom mestu Atp liste nece biti nedostizan(ako na ovih 164 nedelja dodamo 156).Sta mu je potrebno u tom periodu?Da u svakoj narednoj godini 2016,2017 i 2018 osvaja po cca.11000 bodova.Kako?Pa jednostavno.Jureci GS, Materse i Zavrsne masterse(GS 8*2000,Masters 12*1000,Zavrsni masters 2*1500,Masters serije 500*4)Sve preko toga je cist car.
Juce,u jednom od svojih komentara, napisao sam da verujem Novaku kada je sa 7 godina izjavio da mu je:" cilj da bude najbolji na svetu".S`obzirom da je tu svoju zelju davno ispunio a nastavlja i dalje izgleda da je nisam razumeo.Ocigledno je mislio na krajnji cilj.
Sto rekose nasi stari:"Neka je zdravlj,sve ce biti".

Svete

pre 8 godina

Svete

...idi lepi tapete :)))
Salim se naravno.
Iatina je to da se gleda kako ce biti na kraju ali Nadal je i dalje ouno vece ime od Djokovica. Vidit cemo ko ce biti cece jad zavrse jarijeru. Evo Wlander ima vise Slamova od Mcenroea, Beckera, Edberga ali nije tolika legenda.
Vjerovatno ne bi ni Djoko bio da prestigne Nadala jer recimo nema 9 trofeja na Wimbledonu ili RG-u, najvecim Slamovima.
Nemam nista protiv Djokovica, na kraju krajeva pola munje rodbine u Vinkovcima, Hrvati kao i ja. Stalno u ljetuje u HR, dolazi u Umag.
(drago, 16. septembar 2015 13:29)


A ti si 100% siguran da ste svi vi Hrvati ?
Tacno je ne gleda se to tako, to sam ja ovde vise puta napisao ali tvoji sunarodnjaci su se i tome smejali!
Po cemu je RG najveci GS ? Koliko ja vidim taj turnir je trenutno jedna od najvecih ruina u svetskom tenisu sa najmanjim nagradnim fondom od svih GS i sa jos mnogim manjkavostima !
Djokovic je najuspesniji igrac na 1 od 4 GS turnira a od Nadala je uspesniji na 3od4, i da tko to ima 9 trofeja na Wimbledonu, dakle i Federer otpada iz te price, Nadal na vrhu a to sto osvoji RG pa izgubi na Wimbledonu u 1R je nebitno, i sto 11 sezona ne preskoci nijedan turnir na sljaci a stalno prica o nekim povredema, ko te pita ? Malo si se zaneo !
Neka on prestigne Nadala pa cemo mi da vidimo tko je kolika legenda!

anica

pre 8 godina

(drago, 16. septembar 2015 13:29)
Cemu toliko nipodastavanje Noleta u svakom vasem komentaru, dobar je momak, sportista za primer, nema mesta za ista ruzno...kada gubi nagomilate se na ovom forumu kao pijavice, a onda posle osvajanja gs vas nema nigde tek po koji komentar, umete li da pozdravite ono sto valja, dobrog coveka, lepu bastu, dobar krompir, kolach, brodet, sportistu...vama je jedini smisao u zivotu da ga omalovazite i da dokazete da nije bolji od Federera i Nadala, pustite to, to su price koje gube smisao, velicina je Nole i bez 14 GS verujte, pred njim su tek godine rada i osvajanja titula, znate i sami koliko ih ima za sada, i sta je sve osvojio, da nista vise ne osvoji puna kapa, ponosite se Blankom Vlasic, Cilicem, Srnom, onim sto igra u prvom timu Barse, Kostelicima, pustite vise Novaka, ne razumem zasto ga uopste "uzimate u usta"...smeta.

kum

pre 8 godina

"Tiha voda, breg roni" , samo nek te zdravlje dobro sluzi a u naredne 4 god.osvojiš isto koliko si osvojio u ove 4 a realno možeš, onda možeš 'ladno' da razmišljaš kao Serena. Živ i zdrav ti nama bio sokole ...

Alex

pre 8 godina

Pročitajte intervju sa Tipsarevićem: "Znam Novaka odlično, i ako mene pitate, on neće stati dok ne postane najbolji svih vremena."

Djordje

pre 8 godina

Sledece god je paklena god , tako da ne ocekujem da ce Nole ponoviti uspeh ... imamo 4GS i olimpijada ( sve se ogra u 3 dobijena seta ) ...to ce biti prenaporno za tenisere , sama cinjenica da ce raspored biti mnogo gusci i da nece imati vremena za odmor a drugo treba podneti i te vremenske zone ...to itekako ubija , cak se moze ocekivati veliki broj odustajanja sa pojedinih turnira zbog iscrpljenosti ,


Olimpijada se igra na dva dobijena

Sava

pre 8 godina

(m., 16. septembar 2015 12:06)

Rod Lejver je kalendarski gren slem osvojio 1969. Open era je pocela 1968. u muskoj, a 1975. u zenskoj konkurenciji.

Sasa

pre 8 godina

Nole, ako uzmes jos RG, Sinsinati, i OI, ne vidim ko moze da kaze da nisi najbolji u istoriji. Bio bi jedini ikad ko je uzeo sve velike turnire koji postoje. Matorom RF i "umornom" RN je "dopuna" nedostajucih trofeja nemoguca misija. SLEDECA GODINA MOZE DA BUDE ODLUCUJUCA!!!