Petak, 11.09.2015.

11:55

Još korak do finala: Novak ili Marin, Stan ili RF?

Jedanaest dana borbe, 124 tenisera otišlo je kućama, a u Njujorku se za titulu bore Novak Đoković, Marin Čilić, Rodžer Federer i Stan Vavrinka.

Izvor: Saša Ozmo

Još korak do finala: Novak ili Marin, Stan ili RF? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

94 Komentari

Sortiraj po:

dragan

pre 8 godina

Ali najsmesniji su mi Hrvati koji prete po 13 put kako Marin rusi Novaka. Da se razumemo, za ocekivati je da ga jednom pobedi kao sto ce i jednoga dana asteroid udariti u zemlju i posle ce se to ponovo desiti za 100000 godina. Smesno je svako jutro pretiti sa asteroidim i sa Marinom. Desice se jednom... a i kad se desi to ne menja pozicije Novaka i Marina u svetskom tenisu.

sweswe

pre 8 godina

osvaja federer lagano!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mnbvccz, 11. septembar 2015 14:00)

Sta?? Mirku...., tacnu... ili turnir? Tebe je osvojio vec odavno. Zamisli....
Djokovic slucajno pobedi Cilica, 5 setova, 3-2.
Onda Federer zaglavi sa Stanom u 5 setova, opet 3-2. Sta ti mislis ili ne mislis?
Dzemper ili reket??? Ja mislim da bi dzemper imao prednost.

Ps.
Novo Rogerovo vracanje servisa (drugog) u trku.
Recept za isti:
1. Bacis lopticu uvis, Rodja potrci a ti prekines servis, i izvines se...
2. Nakon tri puta da ispadne majmun Rodjer prekida sa novim fazonima.
Novak mi javio da ce to da radi, ili da servira u telo u fazi pokreta...
Mada do tog meca nece ni da dodje, Novak ce da razbije Marina, i Stan....

Dragan

pre 8 godina

Marin je ponovo teniski eksplodirao na US Openu i ne postoji način kako Džoković može da ga dobije ...

(Hrvat u Beogradu, 11. septembar 2015 12:06)

Mislim da niste objektivno sagledali sve okolnosti.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sprski poslovni rečnik, 11. septembar 2015 14:54) #

Ha ha ha,hvala batice sto si me nasmejao danas :)
No1e FTW !!!

Svete

pre 8 godina

@SASA

Cuj Federer da donese Mirki jos jedan posluzavnik,a to sto je Djokovic Jeleni odneo 4 samo sa ovog turnira plus jos 5 sa drugih gs se ne pominje? :-D
(sasa jokic, 11. septembar 2015 13:48)

GS finala Djokovic 2-1
WTF finala Djokovic 2-0
Masters 1000 finala Djokovic 4-3
ATP 500 finala nereseno 2-2
Djokovic 10-6 Federer...

Vidis da je Novak omogucio Mirki vise posluzavnika nego Rodjer Jeleni, misli Novak i na Mirku ?
Nemoj u tu pricu da mi ubacujes ona finala gde je Djokovic igrao sa Nadalom, Marejem i Wawrinkom a Federer sa Bagdatisom, Gonzalesom, Filipusisom, Safinom, Hewittom i Roddickom !

Неко из масе

pre 8 godina

A, можда, Роџер пре има тежи задатак у полуфиналу, него Новак, који има лакшег противника у виду Чилића који не зна на који начин да га победи..У сваком случају добро оба меча ће бити без сумње икакве..

Miki

pre 8 godina

Federer je u strasnoj formi, izace lako na kraj sa Wawrinkom. Isto tako, Novak ce lako izboriti finale i okrsaj sa Rodzerom. U ovom trenutku, njih dvojicu su daleko ispred svih. Bice to pravi spektakl i nadam se pobedi i osvajanju drugog Us Opena Novaka!

Dejan

pre 8 godina

STAN
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dax, 11. septembar 2015 13:00)

Kupujes ili prodajes?

oglo

pre 8 godina

svi i u sf i u finalu ce biti stegnuti u prvom setu. mislim osim novaka ovi su tanki kad izgube prvi set. e sad dal ce nole uspeti da izvuce prvi videcemo. na rg-u je bilo kontra al i tu bi ko zna sta bilo da je novak izguro peti set. jednostavno nije mu se dalo a stanimal em nije maso em je imo srece ko konj.
pitanje je kolko je novak motivisan da isteruje do petog seta al tu je najaci.

Serbian Michael Jackson

pre 8 godina

Pa i detetu je ocigledno da su, po prikazanoj igri, to Marin I RF. Nasem Nolu ni najlaksi zeb u istoriji GS turnira nece pomoci.
(sasa jokic, 11. septembar 2015 12:12


Bitno da je Cilkan sa imao veoma težak žreb

Alex

pre 8 godina

Plaši me ovaj Federer, ne verujem kako čovek igra, neverovatan je. Jedino Stan može - možda - da ga zaustavi pre finala, a ako prođe i Novak Čilića, biće extremno težak meč za Novaka, ne znam.

Veljko Marinkovic

pre 8 godina

Da se ne lazemo,velika masinerija i lobi stoji iza Federera i on " mora " u finale.Plus,stvarno igra odlicno.Sa druge strane ni Djokovic ni Cilic nisu briljirali i malu prednost zbog bolje serve dajem Cilicu

sinki

pre 8 godina

Ako se desi finale Djokovic-Federer,onaj koji izgubi,nevjerovatno mnogo gubi...Novaku je ovo jako bitno,da dodje do svoje 10-te gren slem titule i tako krene da juri Nadala,jer je Federer jos uvijek dosta daleko...Znaci,ako zeli Novak sto vise gren slemova,mora osvojiti ovaj Us open...Sa druge strane,ako Federer izgubi,to ce biti treci uzastopni poraz u finalima od Novaka,sto ce biti ogroman udaraca za Rodzera.

Aca Znalac

pre 8 godina

Pazite imena ovih legendi svetskog tenisa Novak, Rožer, Stanislas (zvani Stan) i Marin. Imena koja nešto znače. Imena tri male minijaturne zemlje na ovoj našoj plavoj planeti Zemlji. Srbija, Švajcarska i Hrvatska.
Stvarno toliko igrača u recimo USA, Francuskoj, Kini, Indiji, Indoneziji, Brazilu, Velikoj Britaniji, Australiji i da više ne nabrajam, jer sve ovo zemlje imaju više tenisera nego što ove tri imaju stanovnika, ali ovo su tri zemlje koje odavno gaje svetski dobre igrače. Feda je stvarno No 1, naš Nole je stvarno No 2, Čila je svetska sila, a Vava je nekako tako prostosrdačan i igra tebra kad igra nema zezanja.
Naravno Nole će pobediti i osvojiti svoj jubilarni 10 Gren Slem jer on je trenutno mnogo iznad ove pomenute trojice.

Sprski poslovni rečnik

pre 8 godina

Marin je ponovo teniski eksplodirao na US Openu i ne postoji način kako Džoković može da ga dobije ...

(Hrvat u Beogradu, 11. septembar 2015 12:06)

Mislim da niste objektivno sagledali sve okolnosti.

Bosanac

pre 8 godina

Nole mora biti vrlo oprezan jer ce Marin biti napaljen do neba da ga pobijedi, kljucan ce biti servis jer u razmjenama udaraca Cilic nema puno sanse protiv Noleta. Volio bih Vavrinku u finalu da mu se Nole revansira za RG.
(mahir, 11. septembar 2015 13:44)
Prije zbog toga što bi ga RF mogo oderat u finalu...

Vuja neznalica

pre 8 godina

Marine, Gorane... Jeste li spremni? Ako niste, sprem' te se, sprem'te, pa javite Tompsonu da nema ništa od očeka ove godine...
A finalu osveta ili za RG ili za Cinicinati, svejedno mi je (možda ipak više volim dedu da odere)

MI6

pre 8 godina

Kome c' ovu casu nazdraviti?
Ako cu je napit' po starjestvu,
Napicu je starom Rog-Federeru;
Ako cu je napit' po visini,
Napicu je Cilicu Marinu;
Ako cu je napit' po junastvu,
Napicu je Stanu Vavrinki;
Ta nikom je drugom napit' necu,
Vec u zdravlje Novak Djokovica!

Vuja neznalica

pre 8 godina

@SASA

Cuj Federer da donese Mirki jos jedan posluzavnik,a to sto je Djokovic Jeleni odneo 4 samo sa ovog turnira plus jos 5 sa drugih gs se ne pominje? :-D

Bravo pametnjakoviću, naučio si u svom bednom životu bar da brojiš pa si tako izračunao da Novak ima 19 i ovo će mu biti 20. finale na GS. I jubilarna deseta titula!

Ivan

pre 8 godina

A šta ako u švajcarskom polufinalu proradi opet "Švajcarska veza"? Ja lično sklon sam da verujem da je do sada radila bar dva puta! Prvi put u Rimu ako se sećate, kada je Stan maltene bez borbe pustio Rogera da protutnji kako bi bio što odmorniji i što svežiji za meč s Novakom u finalu i kako bi pokušao da najzad osvoji Rim koji mu, uz Monte Carlo još uvek nedostaje u kolekciji Mastersa! Drugi put je ta veza radila odmah nakon Rima, na Roland Garossu kada je Roger uzvratio Stanu i prilično lagano ga pustio u četvrtfinalu da pokuša on da spreči Novaka da osvoji jedini Gren Slem koji mu nedostaje (što je nažalost uspeo!!) jer je, teškim porazom od Novaka u finalu Rima uvideo da on nema igru za dobiti Novaka na šljaci ni u 2 seta a kamo li u 3 na Roland Garossu! Razmislite o tome! Šta mislite da li će sada proraditi opet ta veza? Mislim da da, i da će Roger lagano dobiti Stana bez izgubljenog seta kako bi u 34.god bio što odmorniji u pokušaju da uzme i 18. Gren Slem što bi ga definitivno zaokružilo kao najvećeg i nedostižnog zauvek po broju osvojenih GS-a! Sa druge strane, naravno, ima par mečeva kada ta veza, ne da nije radila, već je bilo na ivici sukoba izveđu njih dvojice, setimo se skandala u Londonu prošle godine i Mirkinog "učešća" u tom meču a setimo se i Stanove pobede prošle godine nad Rogerom u finalu Monte Carla, jednim od Mastersa koji Rogeru nedostaje, Ito ga je veoooooma naljutilo i razočaralo!

Serbian Michael Jackson

pre 8 godina

Plaši me ovaj Federer, ne verujem kako čovek igra, neverovatan je. Jedino Stan može - možda - da ga zaustavi pre finala, a ako prođe i Novak Čilića, biće extremno težak meč za Novaka, ne znam.
(Alex, 11. septembar 2015

Ja mislim da Federera treba izdržati u prva tri seta posle lagano

Koje ime sad' da stavim

pre 8 godina

"Novak kalkulise i to po meni vrlo glupo.
Posldenja dva turnira gubi u finalu da bi kao bio spreman za US.
Izgubio je na samopouzdanju veoma."

Uvek uz tebe

pre 8 godina

Naš Nole je car. Kada ga gledamo svi bi voleli da pobedi u tri seta, rutinski, pa da de ne nerviramo. Ali ne može ! Svi teniseri u igri sa Novakom su dodatno motivisani da ga pobede. Oni što ga nikad nisu pobedili da im u biorrafiji ostane zabeleženo da su pobedili prvog na svetu a ovi drugi da zabeleže još jednu pobedu nad najboljim na svetu
Nole nije mašina, već dečko od krvi i mesa, i na njegovu igru utiču razni faktori.
Međutim, mi koji ga volimo i gledamo, nadamo se njegovim pobedama ali moramo razumeti i eventualne poraze.

No1emikic

pre 8 godina

Ko vama kaze da je No1e u mnogo losoj formi, ne bih se slozio.
Samo da popravi servis i bice ok, mnogo ste raumazeni pa cim No1e izgubi set odmah los odmah sve. Polako ljudi, No1e je protiv Lopeza imao 37 vinera i 17 gresaka sto i nije mnogo lose. Idemooo No1e jos dva koraka do titule, ovi je tvoja godina. Na svakom grend slemu si u zavrsnici podigao formu pa ces i sad, na RG si naleteo na odlicnog protivnika ali verujem da i dalje sve zavisi od tebe, ako odigra malo bolje moze napasti titulu, IDEMMMMOOOOOO, MOZES TI TO!!!
MIKIC?

No1emikic

pre 8 godina

Nemojte pricati kao da je Novak vec odigrao polufinale, mora prvo pobediti Cilica pa onda o finalu pisati i razmisljati ali mozes to No1e! Samo da popravi servis i bice sve uredu! MIKIC?

napred nole

pre 8 godina

novak mora odigrati agresivno i napadacki na riternu, dobro servirati, i popraviti bekend dijagonalu, i insajd forhend jer su ti udarci plitki i nisu opasni, generalno treba dignuti nivo igre i odigrati napadacki i agresivno......

No1emikic

pre 8 godina

I jos nesto, vec danas cemo videti kakav je Fedex kada mu sa druge strane mreze dostojan protovnik, dali i tada sve izgleda onako lako i dobro, nije isto igrati se sa Gaskea i igrati protiv Vavrinke a pogotovo Djokovica, ovo mu doduse najbolja prilika za jos jedan GS. Bilo bi stvarno kao iz bajke da ga No1e dobije opet u finale GS i tako treci put u nizu posle WIM 14' i 15' unisti Fedexov 18. GS. Veliki sam No1etov navijac ali moramo priznati da ce biti pakleno tesko osvojiti titulu ali verujem u No1eta. Idemooo champ na 10. GS titulu. MIKIC?

sasa jokic

pre 8 godina

@SASA

Cuj Federer da donese Mirki jos jedan posluzavnik,a to sto je Djokovic Jeleni odneo 4 samo sa ovog turnira plus jos 5 sa drugih gs se ne pominje? :-D

Washington

pre 8 godina

Bilo kako bilo nece ovo biti lagano finale za Novaka. Nije da je nekad lako i bilo ali u ovom slucaju i Stan i Roger su mi najopasniji po Novaka. Ali nebitno, trebamo uzivat :) jer ko zna kad cemo opet imati igraca top klase kao sto je Novak. Verovatno nikad. Mozda sledeci koji se rodi bude neki top fudbaler ili tako nesto drugo.

znanje-imanje

pre 8 godina

Nažalost biofizika dolazi po svoje. U bioritmu svakog, pa i formi sportiste, kao da postoje dugi i kratki talasi. Kao plima i oseka, koje se smenjuju spram meseca dnevno ali su i veće ili manje zavisno od mesečeve mene. E tako i našem heroju je potreban duži odmor - isuviše dugo je na vrhu. Na silaznoj je putanji dugog talasa. Nije slučajno da se Viktor povratio - to je sreća suspenzije, a tek je za Čilića doping podmetačina bila pravi blagoslov bez kojeg USO osvojio ne bi!
Na sve te situlacije dođe pravilo 25 sekundi. Ono je dodatno uništilo Nadala a dodatno pomoglo, dalo drugu mladost Federeru. Rodžer je idealnog stila za GS jer završava svoje mečeve brzo. A u drugoj, odlučujućoj nedelji Slama presuđuje ne kao u prvoj: ko je bolji nego ko je spremniji i svežiji. I još je Rodžer odrađivao šljaku samo sa ciljem da postigne 2 pika forma na 2 slama posle RG!
Srećom je Novak izvukao formu kroz Wimbldon a tako i sezonu. Ali nije pametno uradio potom. Kako bilo treba mu da npr. prijavi povredu i preskoči Aziju. Resetuje se, zaleči i uđe u formu. Zato on i jeste tolko letovao - i možda je moralo, prosto nije bilo druge - ali sad ne zavisi sve od njega...
Trenutno situacija je čak lošija nego u finišu Sinsinatija. Ali žreb i rasplet su dosad bili vrlo srećni - treba i nadalje. A Novak ima veliki i redak talenat da je odličan kao loš, da najbolje iskoristi sebe kad je daleko od svog maksimuma. Da se ponadamo da će nekako da nađe lokalni maksimum i da će to biti dovoljno.

Goran

pre 8 godina

Ovaj US Open je poslednja sansa Rodzera Federera da stavi tacku na pricu o najboljem svih vremena. Ako osvoji titulu, niko nece moci da dovede u pitanje da je najbolji svih vremena jer ce pobediti Novaka na vrhuncu i postati najstariji GS sampion svih vremena. Ako izgubi, ostace da lebdi sumnja da je osvojio 17 GS titula zbog slabe konkurencije jer ce nanizati 3. uzastopni poraz od Novaka u finalima GS turnira a drugi uzastopni ove godine. Ljudi ce sve vise poceti da ga pamte po porazima od Novaka u finalima GS turnira. On mora da zna da ce duze pamtiti njegovi porazi od Novaka i Nadala nego pobede protiv Rodika i Hjuita iz prostog razloga sto su Novak i Nadal neuporedivo veci igraci od Rodika i Hjuita.

Jack

pre 8 godina

danilo, slabo znas... jer ako Wawrinka odigra blizu maksimuma dzaba je svima drugima i maksimum. Pa i Novaku. Na zalost.
(cheers, 11. septembar 2015 12:53)

Dobar vic. Vavrinka u top formi NIKADA ne moze dobiti Novaka u top formi ili Rodzera u top formi. Uostalom, evo sutra igra sa "vremesnim" Rodzerom pa pogledaj i sam da li ce makar set uspeti da mu uzme.

charlotte sometimes

pre 8 godina

Novak danas dobija pa makar i u pet setova. Ubedjena sam. Ipak je on klasa, ovo je polufinale, odmorio se, dace sve od sebe. Idemoooo.

Albus

pre 8 godina

Mnogi su i pred finale Vimbldona davali vece sanse Federeru i nisu verovali u Novaka, pricali kako je Rodzer u boljoj formi, kako je "oprao" Endija u polufinalu. Trenutno je najtezi posao u tenisu uzeti tri seta pre Djokovica. To i sami protivnici kazu, bez obzira ko je preko puta mreze.

mahir

pre 8 godina

Nole mora biti vrlo oprezan jer ce Marin biti napaljen do neba da ga pobijedi, kljucan ce biti servis jer u razmjenama udaraca Cilic nema puno sanse protiv Noleta. Volio bih Vavrinku u finalu da mu se Nole revansira za RG.

Eliminator

pre 8 godina

Sanjao sam da Cilic vodi 2:1 u setovima protiv Novaka. Znam da je besmisleno, ali jos jednom sanjao teniski rezultat (Marej-Nadal 2:0 turnir u Madridu).
(jone, 11. septembar 2015 12:58)

E burazeru šta ja sve sanjam.

Djolle

pre 8 godina

Mislim da će finale biti Novak-Rodžer i ono poslednje rušenje samopouzdanja i da shvati da treba da se povuče koliko god dobro on igrao. Jednostavno on tri godine nije osvojio grendslem a isto toliko godina nije pobedio Novaka na GS, čovek nema šanse da ga dobije više kad si igra na tri dobijena seta, jasno se vidi kad na Vimbldonu gubi dva finala za redom a trava je podloga na kojoj je Novak "najlošiji" ili bolje rečeno najmanje dobar, a Rodžer najbolji na travi

Svete

pre 8 godina

Sve si to lepo napisao ali Federerov servis danas je mnogo kvalitetniji nego u njegovim najuspesnijim sezonama i cini se kao da i dalje napreduje. Mnogo toga mu krece i zavisi od tog udarca i od prva 2 udarca u poenu ako se tu protivnik odbrani onda Rodja ima probleme i on sa onim visokim igracima poput Iznera ne izlazi lako na kraj zbog nekakvog čip riterna i slicnih budalastina vec iskljucivo i samo zbog svog ekstremno kvalitetnog servisa !
Wawrinka je igrao onoliko koliko je trebalo, dosao je do SF sa jednim izgubljenim setom, zapinjao je kada je trebalo i to govori koliko je kvalitetan igrac postao, sanse 50-50....Imao je Federer prosle godine situaciju pobedi Cilica i Nisikorija i osvajas GS on je izgubio glat sa 3-0 tako da.....
Sto se tice Djoleta, otprilike kao Wawrinka do sada je otaljavao posao, trazio igru, isprobavao razne varijante, procenice on to ali moze da se dogodi i da veceras bude slicna prica i onda kada se stvari poklope dobijas Novaka kao u finalu Wimbledona gde ko god bio na drugoj strani nece imati prevelike sanse....
Sto se tice Cilica, on je mlad za njega ima vremena !

Sesilije

pre 8 godina

Hoce Nole, ali telo nece. Vidi se da je Noletu stalo da ode do kraja, ali telo ga ne slusa. Fali mu pola koraka, fali mu bistro oko, ma fali mu sve ovih dana. Iz aviona se vidi gde ce da posalje mlohavi forhend. Ovakav kilav bolje da se ne pojavi Svajcarcima.
Mislim da je Nole upao u sopstvenu zamku. Ideja da bude okruzen velikim timom i porodicom funkcionise neko vreme ali ne moze da funkcionise neprekidno. Kada je covek u minusu, guzva moze vise da odmogne nego pomogne.
Naravno da je Nole svestan svog trenutnog stanja. Ono sto me brine je medjutim da mnogi elementi igre skripe a Nole je fokusiran samo na popravku svog riterna. OK, ritern je vrlo bitan, ali sta je sa sopstvenim servis gemovima. Nema potencije, nema testosterona, neka killing instinkta, nema maste, nema onog "dajte mi ga da se igramo".
Ali, ako se desi klik koji svi prizeljkujemo, onda u finalu mogu da se pojave Roger i Stan zajedno - opet ce da skupe pet, sest gemova.

simke

pre 8 godina

S obzirom kakva je Novak klasa,mislim da je vrijeme da osvoji jos jedan US Open,jer sammo jedna titula za takvog igraca je premalo,mislim da ce te se svi sloziti.

nenad

pre 8 godina

Naravno iz sveg srca za naseg Novaka ali Fedi igra neverovatno,najlepsi tenis koji moze da se vidi, wavrinka takodje. Mislim da je njihov mec finale pre finala. Ako Nole jos malo podigne svoju igru ima sanse da osvoji ovako tesko

jone

pre 8 godina

Sanjao sam da Cilic vodi 2:1 u setovima protiv Novaka. Znam da je besmisleno, ali jos jednom sanjao teniski rezultat (Marej-Nadal 2:0 turnir u Madridu).

Sasa jokic

pre 8 godina

Kada samo pomislim da pored ovoliko vrhunskih igraca, igra u skoro 95% finala, pa to je ravno cudu.
Nole ce proci Cilica u 3 ili max 4
Sto se drugog polufinala tice, Roder je favorit, ali ako Stan gurne u cetvrti set, bice cupavo. Ako ode u peti, Stan ima vece sanse.

GM

pre 8 godina

Vreme da je Novak prekine neobjasnjivu dozu srece svog protivnika dve godine za redom u Njujorku.

Vavrinka ima sanse koliko god to delovalo nemogue protiv 'poletelog' Federera, koji je imao zreb po svom ukusu, bez protivnika koji bi mogao da ga natera da trci malo vise, sve teniseri iz mesta.

robenzon kruzers

pre 8 godina

Uvek postoji prvi put! Sada će biti prvi put da Novak pobedi 14 put Marina. ne može dva puta da bude trinaesti put, tako da će danas biti prvi put da Novak pobedi 14 put! He, he!

DPb

pre 8 godina

Bilo bi lepo kada bi se u finalu našli Novak i Rodžer, ali pod uslovom da nakon tog meča bude izjednačen skor u njihovim međusobnim duelima. :-)

Mitrev

pre 8 godina

Novak u karijeri nije igrao ovako loše u završnici jendog GS. Realno, Marin bi trebalo da pobedi 3:0. Samo ga labava psiha može sprečiti da odbrani USO.

danilo

pre 8 godina

Otprilike baš kako je napisano od onog koji se u tenis vrlo razume.
Teško je tu šta dodati, sem podatak sa kladionica gde je kvota da Novak osvaja turnir 1,85 a Rodžer 2,6,Sten na 8,5 a Marin na 30.
I na te kvote nema šta da se kaže a ako neko misli da nisu dobre, eto pirlike da zaradi novac.
Jedno znam:
Ako Nole odigra blizu maksimuma, osvaja turnir.
U protivnom teško jer su ovo i ovde trenutno najjači svetski igrači i protiv njih nema pobede ako se igra na 98%.

Nebojša

pre 8 godina

Ne verujem da će baš biti laganica ali verujem da Novak prolazi 3-0 ili 3-1 što se tiče drugog polufinala tu je svašta moguće od toga da jedan od njih dobije sa tri nula do toga da bude maraton u pet setova mislim da bi Novaku više odgovarao Federer u finalu ali o tom potom.

danilo

pre 8 godina

Otprilike baš kako je napisano od onog koji se u tenis vrlo razume.
Teško je tu šta dodati, sem podatak sa kladionica gde je kvota da Novak osvaja turnir 1,85 a Rodžer 2,6,Sten na 8,5 a Marin na 30.
I na te kvote nema šta da se kaže a ako neko misli da nisu dobre, eto pirlike da zaradi novac.
Jedno znam:
Ako Nole odigra blizu maksimuma, osvaja turnir.
U protivnom teško jer su ovo i ovde trenutno najjači svetski igrači i protiv njih nema pobede ako se igra na 98%.

DPb

pre 8 godina

Bilo bi lepo kada bi se u finalu našli Novak i Rodžer, ali pod uslovom da nakon tog meča bude izjednačen skor u njihovim međusobnim duelima. :-)

Sasa jokic

pre 8 godina

Kada samo pomislim da pored ovoliko vrhunskih igraca, igra u skoro 95% finala, pa to je ravno cudu.
Nole ce proci Cilica u 3 ili max 4
Sto se drugog polufinala tice, Roder je favorit, ali ako Stan gurne u cetvrti set, bice cupavo. Ako ode u peti, Stan ima vece sanse.

robenzon kruzers

pre 8 godina

Uvek postoji prvi put! Sada će biti prvi put da Novak pobedi 14 put Marina. ne može dva puta da bude trinaesti put, tako da će danas biti prvi put da Novak pobedi 14 put! He, he!

simke

pre 8 godina

S obzirom kakva je Novak klasa,mislim da je vrijeme da osvoji jos jedan US Open,jer sammo jedna titula za takvog igraca je premalo,mislim da ce te se svi sloziti.

MI6

pre 8 godina

Kome c' ovu casu nazdraviti?
Ako cu je napit' po starjestvu,
Napicu je starom Rog-Federeru;
Ako cu je napit' po visini,
Napicu je Cilicu Marinu;
Ako cu je napit' po junastvu,
Napicu je Stanu Vavrinki;
Ta nikom je drugom napit' necu,
Vec u zdravlje Novak Djokovica!

Sesilije

pre 8 godina

Hoce Nole, ali telo nece. Vidi se da je Noletu stalo da ode do kraja, ali telo ga ne slusa. Fali mu pola koraka, fali mu bistro oko, ma fali mu sve ovih dana. Iz aviona se vidi gde ce da posalje mlohavi forhend. Ovakav kilav bolje da se ne pojavi Svajcarcima.
Mislim da je Nole upao u sopstvenu zamku. Ideja da bude okruzen velikim timom i porodicom funkcionise neko vreme ali ne moze da funkcionise neprekidno. Kada je covek u minusu, guzva moze vise da odmogne nego pomogne.
Naravno da je Nole svestan svog trenutnog stanja. Ono sto me brine je medjutim da mnogi elementi igre skripe a Nole je fokusiran samo na popravku svog riterna. OK, ritern je vrlo bitan, ali sta je sa sopstvenim servis gemovima. Nema potencije, nema testosterona, neka killing instinkta, nema maste, nema onog "dajte mi ga da se igramo".
Ali, ako se desi klik koji svi prizeljkujemo, onda u finalu mogu da se pojave Roger i Stan zajedno - opet ce da skupe pet, sest gemova.

Eliminator

pre 8 godina

Sanjao sam da Cilic vodi 2:1 u setovima protiv Novaka. Znam da je besmisleno, ali jos jednom sanjao teniski rezultat (Marej-Nadal 2:0 turnir u Madridu).
(jone, 11. septembar 2015 12:58)

E burazeru šta ja sve sanjam.

Goran

pre 8 godina

Ovaj US Open je poslednja sansa Rodzera Federera da stavi tacku na pricu o najboljem svih vremena. Ako osvoji titulu, niko nece moci da dovede u pitanje da je najbolji svih vremena jer ce pobediti Novaka na vrhuncu i postati najstariji GS sampion svih vremena. Ako izgubi, ostace da lebdi sumnja da je osvojio 17 GS titula zbog slabe konkurencije jer ce nanizati 3. uzastopni poraz od Novaka u finalima GS turnira a drugi uzastopni ove godine. Ljudi ce sve vise poceti da ga pamte po porazima od Novaka u finalima GS turnira. On mora da zna da ce duze pamtiti njegovi porazi od Novaka i Nadala nego pobede protiv Rodika i Hjuita iz prostog razloga sto su Novak i Nadal neuporedivo veci igraci od Rodika i Hjuita.

GM

pre 8 godina

Vreme da je Novak prekine neobjasnjivu dozu srece svog protivnika dve godine za redom u Njujorku.

Vavrinka ima sanse koliko god to delovalo nemogue protiv 'poletelog' Federera, koji je imao zreb po svom ukusu, bez protivnika koji bi mogao da ga natera da trci malo vise, sve teniseri iz mesta.

Nebojša

pre 8 godina

Ne verujem da će baš biti laganica ali verujem da Novak prolazi 3-0 ili 3-1 što se tiče drugog polufinala tu je svašta moguće od toga da jedan od njih dobije sa tri nula do toga da bude maraton u pet setova mislim da bi Novaku više odgovarao Federer u finalu ali o tom potom.

Sprski poslovni rečnik

pre 8 godina

Marin je ponovo teniski eksplodirao na US Openu i ne postoji način kako Džoković može da ga dobije ...

(Hrvat u Beogradu, 11. septembar 2015 12:06)

Mislim da niste objektivno sagledali sve okolnosti.

znanje-imanje

pre 8 godina

Nažalost biofizika dolazi po svoje. U bioritmu svakog, pa i formi sportiste, kao da postoje dugi i kratki talasi. Kao plima i oseka, koje se smenjuju spram meseca dnevno ali su i veće ili manje zavisno od mesečeve mene. E tako i našem heroju je potreban duži odmor - isuviše dugo je na vrhu. Na silaznoj je putanji dugog talasa. Nije slučajno da se Viktor povratio - to je sreća suspenzije, a tek je za Čilića doping podmetačina bila pravi blagoslov bez kojeg USO osvojio ne bi!
Na sve te situlacije dođe pravilo 25 sekundi. Ono je dodatno uništilo Nadala a dodatno pomoglo, dalo drugu mladost Federeru. Rodžer je idealnog stila za GS jer završava svoje mečeve brzo. A u drugoj, odlučujućoj nedelji Slama presuđuje ne kao u prvoj: ko je bolji nego ko je spremniji i svežiji. I još je Rodžer odrađivao šljaku samo sa ciljem da postigne 2 pika forma na 2 slama posle RG!
Srećom je Novak izvukao formu kroz Wimbldon a tako i sezonu. Ali nije pametno uradio potom. Kako bilo treba mu da npr. prijavi povredu i preskoči Aziju. Resetuje se, zaleči i uđe u formu. Zato on i jeste tolko letovao - i možda je moralo, prosto nije bilo druge - ali sad ne zavisi sve od njega...
Trenutno situacija je čak lošija nego u finišu Sinsinatija. Ali žreb i rasplet su dosad bili vrlo srećni - treba i nadalje. A Novak ima veliki i redak talenat da je odličan kao loš, da najbolje iskoristi sebe kad je daleko od svog maksimuma. Da se ponadamo da će nekako da nađe lokalni maksimum i da će to biti dovoljno.

sinki

pre 8 godina

Ako se desi finale Djokovic-Federer,onaj koji izgubi,nevjerovatno mnogo gubi...Novaku je ovo jako bitno,da dodje do svoje 10-te gren slem titule i tako krene da juri Nadala,jer je Federer jos uvijek dosta daleko...Znaci,ako zeli Novak sto vise gren slemova,mora osvojiti ovaj Us open...Sa druge strane,ako Federer izgubi,to ce biti treci uzastopni poraz u finalima od Novaka,sto ce biti ogroman udaraca za Rodzera.

Uvek uz tebe

pre 8 godina

Naš Nole je car. Kada ga gledamo svi bi voleli da pobedi u tri seta, rutinski, pa da de ne nerviramo. Ali ne može ! Svi teniseri u igri sa Novakom su dodatno motivisani da ga pobede. Oni što ga nikad nisu pobedili da im u biorrafiji ostane zabeleženo da su pobedili prvog na svetu a ovi drugi da zabeleže još jednu pobedu nad najboljim na svetu
Nole nije mašina, već dečko od krvi i mesa, i na njegovu igru utiču razni faktori.
Međutim, mi koji ga volimo i gledamo, nadamo se njegovim pobedama ali moramo razumeti i eventualne poraze.

No1emikic

pre 8 godina

I jos nesto, vec danas cemo videti kakav je Fedex kada mu sa druge strane mreze dostojan protovnik, dali i tada sve izgleda onako lako i dobro, nije isto igrati se sa Gaskea i igrati protiv Vavrinke a pogotovo Djokovica, ovo mu doduse najbolja prilika za jos jedan GS. Bilo bi stvarno kao iz bajke da ga No1e dobije opet u finale GS i tako treci put u nizu posle WIM 14' i 15' unisti Fedexov 18. GS. Veliki sam No1etov navijac ali moramo priznati da ce biti pakleno tesko osvojiti titulu ali verujem u No1eta. Idemooo champ na 10. GS titulu. MIKIC?

Dejan

pre 8 godina

STAN
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dax, 11. septembar 2015 13:00)

Kupujes ili prodajes?

Albus

pre 8 godina

Mnogi su i pred finale Vimbldona davali vece sanse Federeru i nisu verovali u Novaka, pricali kako je Rodzer u boljoj formi, kako je "oprao" Endija u polufinalu. Trenutno je najtezi posao u tenisu uzeti tri seta pre Djokovica. To i sami protivnici kazu, bez obzira ko je preko puta mreze.

No1emikic

pre 8 godina

Nemojte pricati kao da je Novak vec odigrao polufinale, mora prvo pobediti Cilica pa onda o finalu pisati i razmisljati ali mozes to No1e! Samo da popravi servis i bice sve uredu! MIKIC?

Svete

pre 8 godina

Sve si to lepo napisao ali Federerov servis danas je mnogo kvalitetniji nego u njegovim najuspesnijim sezonama i cini se kao da i dalje napreduje. Mnogo toga mu krece i zavisi od tog udarca i od prva 2 udarca u poenu ako se tu protivnik odbrani onda Rodja ima probleme i on sa onim visokim igracima poput Iznera ne izlazi lako na kraj zbog nekakvog čip riterna i slicnih budalastina vec iskljucivo i samo zbog svog ekstremno kvalitetnog servisa !
Wawrinka je igrao onoliko koliko je trebalo, dosao je do SF sa jednim izgubljenim setom, zapinjao je kada je trebalo i to govori koliko je kvalitetan igrac postao, sanse 50-50....Imao je Federer prosle godine situaciju pobedi Cilica i Nisikorija i osvajas GS on je izgubio glat sa 3-0 tako da.....
Sto se tice Djoleta, otprilike kao Wawrinka do sada je otaljavao posao, trazio igru, isprobavao razne varijante, procenice on to ali moze da se dogodi i da veceras bude slicna prica i onda kada se stvari poklope dobijas Novaka kao u finalu Wimbledona gde ko god bio na drugoj strani nece imati prevelike sanse....
Sto se tice Cilica, on je mlad za njega ima vremena !

Miki

pre 8 godina

Federer je u strasnoj formi, izace lako na kraj sa Wawrinkom. Isto tako, Novak ce lako izboriti finale i okrsaj sa Rodzerom. U ovom trenutku, njih dvojicu su daleko ispred svih. Bice to pravi spektakl i nadam se pobedi i osvajanju drugog Us Opena Novaka!

No1emikic

pre 8 godina

Ko vama kaze da je No1e u mnogo losoj formi, ne bih se slozio.
Samo da popravi servis i bice ok, mnogo ste raumazeni pa cim No1e izgubi set odmah los odmah sve. Polako ljudi, No1e je protiv Lopeza imao 37 vinera i 17 gresaka sto i nije mnogo lose. Idemooo No1e jos dva koraka do titule, ovi je tvoja godina. Na svakom grend slemu si u zavrsnici podigao formu pa ces i sad, na RG si naleteo na odlicnog protivnika ali verujem da i dalje sve zavisi od tebe, ako odigra malo bolje moze napasti titulu, IDEMMMMOOOOOO, MOZES TI TO!!!
MIKIC?

Washington

pre 8 godina

Bilo kako bilo nece ovo biti lagano finale za Novaka. Nije da je nekad lako i bilo ali u ovom slucaju i Stan i Roger su mi najopasniji po Novaka. Ali nebitno, trebamo uzivat :) jer ko zna kad cemo opet imati igraca top klase kao sto je Novak. Verovatno nikad. Mozda sledeci koji se rodi bude neki top fudbaler ili tako nesto drugo.

charlotte sometimes

pre 8 godina

Novak danas dobija pa makar i u pet setova. Ubedjena sam. Ipak je on klasa, ovo je polufinale, odmorio se, dace sve od sebe. Idemoooo.

Alex

pre 8 godina

Plaši me ovaj Federer, ne verujem kako čovek igra, neverovatan je. Jedino Stan može - možda - da ga zaustavi pre finala, a ako prođe i Novak Čilića, biće extremno težak meč za Novaka, ne znam.

mahir

pre 8 godina

Nole mora biti vrlo oprezan jer ce Marin biti napaljen do neba da ga pobijedi, kljucan ce biti servis jer u razmjenama udaraca Cilic nema puno sanse protiv Noleta. Volio bih Vavrinku u finalu da mu se Nole revansira za RG.

nenad

pre 8 godina

Naravno iz sveg srca za naseg Novaka ali Fedi igra neverovatno,najlepsi tenis koji moze da se vidi, wavrinka takodje. Mislim da je njihov mec finale pre finala. Ako Nole jos malo podigne svoju igru ima sanse da osvoji ovako tesko

Jack

pre 8 godina

danilo, slabo znas... jer ako Wawrinka odigra blizu maksimuma dzaba je svima drugima i maksimum. Pa i Novaku. Na zalost.
(cheers, 11. septembar 2015 12:53)

Dobar vic. Vavrinka u top formi NIKADA ne moze dobiti Novaka u top formi ili Rodzera u top formi. Uostalom, evo sutra igra sa "vremesnim" Rodzerom pa pogledaj i sam da li ce makar set uspeti da mu uzme.

Vuja neznalica

pre 8 godina

@SASA

Cuj Federer da donese Mirki jos jedan posluzavnik,a to sto je Djokovic Jeleni odneo 4 samo sa ovog turnira plus jos 5 sa drugih gs se ne pominje? :-D

Bravo pametnjakoviću, naučio si u svom bednom životu bar da brojiš pa si tako izračunao da Novak ima 19 i ovo će mu biti 20. finale na GS. I jubilarna deseta titula!

Vuja neznalica

pre 8 godina

Marine, Gorane... Jeste li spremni? Ako niste, sprem' te se, sprem'te, pa javite Tompsonu da nema ništa od očeka ove godine...
A finalu osveta ili za RG ili za Cinicinati, svejedno mi je (možda ipak više volim dedu da odere)

Serbian Michael Jackson

pre 8 godina

Plaši me ovaj Federer, ne verujem kako čovek igra, neverovatan je. Jedino Stan može - možda - da ga zaustavi pre finala, a ako prođe i Novak Čilića, biće extremno težak meč za Novaka, ne znam.
(Alex, 11. septembar 2015

Ja mislim da Federera treba izdržati u prva tri seta posle lagano

napred nole

pre 8 godina

novak mora odigrati agresivno i napadacki na riternu, dobro servirati, i popraviti bekend dijagonalu, i insajd forhend jer su ti udarci plitki i nisu opasni, generalno treba dignuti nivo igre i odigrati napadacki i agresivno......

oglo

pre 8 godina

svi i u sf i u finalu ce biti stegnuti u prvom setu. mislim osim novaka ovi su tanki kad izgube prvi set. e sad dal ce nole uspeti da izvuce prvi videcemo. na rg-u je bilo kontra al i tu bi ko zna sta bilo da je novak izguro peti set. jednostavno nije mu se dalo a stanimal em nije maso em je imo srece ko konj.
pitanje je kolko je novak motivisan da isteruje do petog seta al tu je najaci.

Djolle

pre 8 godina

Mislim da će finale biti Novak-Rodžer i ono poslednje rušenje samopouzdanja i da shvati da treba da se povuče koliko god dobro on igrao. Jednostavno on tri godine nije osvojio grendslem a isto toliko godina nije pobedio Novaka na GS, čovek nema šanse da ga dobije više kad si igra na tri dobijena seta, jasno se vidi kad na Vimbldonu gubi dva finala za redom a trava je podloga na kojoj je Novak "najlošiji" ili bolje rečeno najmanje dobar, a Rodžer najbolji na travi

Ivan

pre 8 godina

A šta ako u švajcarskom polufinalu proradi opet "Švajcarska veza"? Ja lično sklon sam da verujem da je do sada radila bar dva puta! Prvi put u Rimu ako se sećate, kada je Stan maltene bez borbe pustio Rogera da protutnji kako bi bio što odmorniji i što svežiji za meč s Novakom u finalu i kako bi pokušao da najzad osvoji Rim koji mu, uz Monte Carlo još uvek nedostaje u kolekciji Mastersa! Drugi put je ta veza radila odmah nakon Rima, na Roland Garossu kada je Roger uzvratio Stanu i prilično lagano ga pustio u četvrtfinalu da pokuša on da spreči Novaka da osvoji jedini Gren Slem koji mu nedostaje (što je nažalost uspeo!!) jer je, teškim porazom od Novaka u finalu Rima uvideo da on nema igru za dobiti Novaka na šljaci ni u 2 seta a kamo li u 3 na Roland Garossu! Razmislite o tome! Šta mislite da li će sada proraditi opet ta veza? Mislim da da, i da će Roger lagano dobiti Stana bez izgubljenog seta kako bi u 34.god bio što odmorniji u pokušaju da uzme i 18. Gren Slem što bi ga definitivno zaokružilo kao najvećeg i nedostižnog zauvek po broju osvojenih GS-a! Sa druge strane, naravno, ima par mečeva kada ta veza, ne da nije radila, već je bilo na ivici sukoba izveđu njih dvojice, setimo se skandala u Londonu prošle godine i Mirkinog "učešća" u tom meču a setimo se i Stanove pobede prošle godine nad Rogerom u finalu Monte Carla, jednim od Mastersa koji Rogeru nedostaje, Ito ga je veoooooma naljutilo i razočaralo!

Aca Znalac

pre 8 godina

Pazite imena ovih legendi svetskog tenisa Novak, Rožer, Stanislas (zvani Stan) i Marin. Imena koja nešto znače. Imena tri male minijaturne zemlje na ovoj našoj plavoj planeti Zemlji. Srbija, Švajcarska i Hrvatska.
Stvarno toliko igrača u recimo USA, Francuskoj, Kini, Indiji, Indoneziji, Brazilu, Velikoj Britaniji, Australiji i da više ne nabrajam, jer sve ovo zemlje imaju više tenisera nego što ove tri imaju stanovnika, ali ovo su tri zemlje koje odavno gaje svetski dobre igrače. Feda je stvarno No 1, naš Nole je stvarno No 2, Čila je svetska sila, a Vava je nekako tako prostosrdačan i igra tebra kad igra nema zezanja.
Naravno Nole će pobediti i osvojiti svoj jubilarni 10 Gren Slem jer on je trenutno mnogo iznad ove pomenute trojice.

Serbian Michael Jackson

pre 8 godina

Pa i detetu je ocigledno da su, po prikazanoj igri, to Marin I RF. Nasem Nolu ni najlaksi zeb u istoriji GS turnira nece pomoci.
(sasa jokic, 11. septembar 2015 12:12


Bitno da je Cilkan sa imao veoma težak žreb

sasa jokic

pre 8 godina

@SASA

Cuj Federer da donese Mirki jos jedan posluzavnik,a to sto je Djokovic Jeleni odneo 4 samo sa ovog turnira plus jos 5 sa drugih gs se ne pominje? :-D

Bosanac

pre 8 godina

Nole mora biti vrlo oprezan jer ce Marin biti napaljen do neba da ga pobijedi, kljucan ce biti servis jer u razmjenama udaraca Cilic nema puno sanse protiv Noleta. Volio bih Vavrinku u finalu da mu se Nole revansira za RG.
(mahir, 11. septembar 2015 13:44)
Prije zbog toga što bi ga RF mogo oderat u finalu...

Mitrev

pre 8 godina

Novak u karijeri nije igrao ovako loše u završnici jendog GS. Realno, Marin bi trebalo da pobedi 3:0. Samo ga labava psiha može sprečiti da odbrani USO.

dragan

pre 8 godina

Ali najsmesniji su mi Hrvati koji prete po 13 put kako Marin rusi Novaka. Da se razumemo, za ocekivati je da ga jednom pobedi kao sto ce i jednoga dana asteroid udariti u zemlju i posle ce se to ponovo desiti za 100000 godina. Smesno je svako jutro pretiti sa asteroidim i sa Marinom. Desice se jednom... a i kad se desi to ne menja pozicije Novaka i Marina u svetskom tenisu.

Svete

pre 8 godina

@SASA

Cuj Federer da donese Mirki jos jedan posluzavnik,a to sto je Djokovic Jeleni odneo 4 samo sa ovog turnira plus jos 5 sa drugih gs se ne pominje? :-D
(sasa jokic, 11. septembar 2015 13:48)

GS finala Djokovic 2-1
WTF finala Djokovic 2-0
Masters 1000 finala Djokovic 4-3
ATP 500 finala nereseno 2-2
Djokovic 10-6 Federer...

Vidis da je Novak omogucio Mirki vise posluzavnika nego Rodjer Jeleni, misli Novak i na Mirku ?
Nemoj u tu pricu da mi ubacujes ona finala gde je Djokovic igrao sa Nadalom, Marejem i Wawrinkom a Federer sa Bagdatisom, Gonzalesom, Filipusisom, Safinom, Hewittom i Roddickom !

Koje ime sad' da stavim

pre 8 godina

"Novak kalkulise i to po meni vrlo glupo.
Posldenja dva turnira gubi u finalu da bi kao bio spreman za US.
Izgubio je na samopouzdanju veoma."

jone

pre 8 godina

Sanjao sam da Cilic vodi 2:1 u setovima protiv Novaka. Znam da je besmisleno, ali jos jednom sanjao teniski rezultat (Marej-Nadal 2:0 turnir u Madridu).

Veljko Marinkovic

pre 8 godina

Da se ne lazemo,velika masinerija i lobi stoji iza Federera i on " mora " u finale.Plus,stvarno igra odlicno.Sa druge strane ni Djokovic ni Cilic nisu briljirali i malu prednost zbog bolje serve dajem Cilicu

Dragan

pre 8 godina

Marin je ponovo teniski eksplodirao na US Openu i ne postoji način kako Džoković može da ga dobije ...

(Hrvat u Beogradu, 11. septembar 2015 12:06)

Mislim da niste objektivno sagledali sve okolnosti.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sprski poslovni rečnik, 11. septembar 2015 14:54) #

Ha ha ha,hvala batice sto si me nasmejao danas :)
No1e FTW !!!

sweswe

pre 8 godina

osvaja federer lagano!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mnbvccz, 11. septembar 2015 14:00)

Sta?? Mirku...., tacnu... ili turnir? Tebe je osvojio vec odavno. Zamisli....
Djokovic slucajno pobedi Cilica, 5 setova, 3-2.
Onda Federer zaglavi sa Stanom u 5 setova, opet 3-2. Sta ti mislis ili ne mislis?
Dzemper ili reket??? Ja mislim da bi dzemper imao prednost.

Ps.
Novo Rogerovo vracanje servisa (drugog) u trku.
Recept za isti:
1. Bacis lopticu uvis, Rodja potrci a ti prekines servis, i izvines se...
2. Nakon tri puta da ispadne majmun Rodjer prekida sa novim fazonima.
Novak mi javio da ce to da radi, ili da servira u telo u fazi pokreta...
Mada do tog meca nece ni da dodje, Novak ce da razbije Marina, i Stan....

Неко из масе

pre 8 godina

A, можда, Роџер пре има тежи задатак у полуфиналу, него Новак, који има лакшег противника у виду Чилића који не зна на који начин да га победи..У сваком случају добро оба меча ће бити без сумње икакве..

Mitrev

pre 8 godina

Novak u karijeri nije igrao ovako loše u završnici jendog GS. Realno, Marin bi trebalo da pobedi 3:0. Samo ga labava psiha može sprečiti da odbrani USO.

Veljko Marinkovic

pre 8 godina

Da se ne lazemo,velika masinerija i lobi stoji iza Federera i on " mora " u finale.Plus,stvarno igra odlicno.Sa druge strane ni Djokovic ni Cilic nisu briljirali i malu prednost zbog bolje serve dajem Cilicu

jone

pre 8 godina

Sanjao sam da Cilic vodi 2:1 u setovima protiv Novaka. Znam da je besmisleno, ali jos jednom sanjao teniski rezultat (Marej-Nadal 2:0 turnir u Madridu).

Koje ime sad' da stavim

pre 8 godina

"Novak kalkulise i to po meni vrlo glupo.
Posldenja dva turnira gubi u finalu da bi kao bio spreman za US.
Izgubio je na samopouzdanju veoma."

sasa jokic

pre 8 godina

@SASA

Cuj Federer da donese Mirki jos jedan posluzavnik,a to sto je Djokovic Jeleni odneo 4 samo sa ovog turnira plus jos 5 sa drugih gs se ne pominje? :-D

Sesilije

pre 8 godina

Hoce Nole, ali telo nece. Vidi se da je Noletu stalo da ode do kraja, ali telo ga ne slusa. Fali mu pola koraka, fali mu bistro oko, ma fali mu sve ovih dana. Iz aviona se vidi gde ce da posalje mlohavi forhend. Ovakav kilav bolje da se ne pojavi Svajcarcima.
Mislim da je Nole upao u sopstvenu zamku. Ideja da bude okruzen velikim timom i porodicom funkcionise neko vreme ali ne moze da funkcionise neprekidno. Kada je covek u minusu, guzva moze vise da odmogne nego pomogne.
Naravno da je Nole svestan svog trenutnog stanja. Ono sto me brine je medjutim da mnogi elementi igre skripe a Nole je fokusiran samo na popravku svog riterna. OK, ritern je vrlo bitan, ali sta je sa sopstvenim servis gemovima. Nema potencije, nema testosterona, neka killing instinkta, nema maste, nema onog "dajte mi ga da se igramo".
Ali, ako se desi klik koji svi prizeljkujemo, onda u finalu mogu da se pojave Roger i Stan zajedno - opet ce da skupe pet, sest gemova.

nenad

pre 8 godina

Naravno iz sveg srca za naseg Novaka ali Fedi igra neverovatno,najlepsi tenis koji moze da se vidi, wavrinka takodje. Mislim da je njihov mec finale pre finala. Ako Nole jos malo podigne svoju igru ima sanse da osvoji ovako tesko

GM

pre 8 godina

Vreme da je Novak prekine neobjasnjivu dozu srece svog protivnika dve godine za redom u Njujorku.

Vavrinka ima sanse koliko god to delovalo nemogue protiv 'poletelog' Federera, koji je imao zreb po svom ukusu, bez protivnika koji bi mogao da ga natera da trci malo vise, sve teniseri iz mesta.

Ivan

pre 8 godina

A šta ako u švajcarskom polufinalu proradi opet "Švajcarska veza"? Ja lično sklon sam da verujem da je do sada radila bar dva puta! Prvi put u Rimu ako se sećate, kada je Stan maltene bez borbe pustio Rogera da protutnji kako bi bio što odmorniji i što svežiji za meč s Novakom u finalu i kako bi pokušao da najzad osvoji Rim koji mu, uz Monte Carlo još uvek nedostaje u kolekciji Mastersa! Drugi put je ta veza radila odmah nakon Rima, na Roland Garossu kada je Roger uzvratio Stanu i prilično lagano ga pustio u četvrtfinalu da pokuša on da spreči Novaka da osvoji jedini Gren Slem koji mu nedostaje (što je nažalost uspeo!!) jer je, teškim porazom od Novaka u finalu Rima uvideo da on nema igru za dobiti Novaka na šljaci ni u 2 seta a kamo li u 3 na Roland Garossu! Razmislite o tome! Šta mislite da li će sada proraditi opet ta veza? Mislim da da, i da će Roger lagano dobiti Stana bez izgubljenog seta kako bi u 34.god bio što odmorniji u pokušaju da uzme i 18. Gren Slem što bi ga definitivno zaokružilo kao najvećeg i nedostižnog zauvek po broju osvojenih GS-a! Sa druge strane, naravno, ima par mečeva kada ta veza, ne da nije radila, već je bilo na ivici sukoba izveđu njih dvojice, setimo se skandala u Londonu prošle godine i Mirkinog "učešća" u tom meču a setimo se i Stanove pobede prošle godine nad Rogerom u finalu Monte Carla, jednim od Mastersa koji Rogeru nedostaje, Ito ga je veoooooma naljutilo i razočaralo!

Bosanac

pre 8 godina

Nole mora biti vrlo oprezan jer ce Marin biti napaljen do neba da ga pobijedi, kljucan ce biti servis jer u razmjenama udaraca Cilic nema puno sanse protiv Noleta. Volio bih Vavrinku u finalu da mu se Nole revansira za RG.
(mahir, 11. septembar 2015 13:44)
Prije zbog toga što bi ga RF mogo oderat u finalu...

Aca Znalac

pre 8 godina

Pazite imena ovih legendi svetskog tenisa Novak, Rožer, Stanislas (zvani Stan) i Marin. Imena koja nešto znače. Imena tri male minijaturne zemlje na ovoj našoj plavoj planeti Zemlji. Srbija, Švajcarska i Hrvatska.
Stvarno toliko igrača u recimo USA, Francuskoj, Kini, Indiji, Indoneziji, Brazilu, Velikoj Britaniji, Australiji i da više ne nabrajam, jer sve ovo zemlje imaju više tenisera nego što ove tri imaju stanovnika, ali ovo su tri zemlje koje odavno gaje svetski dobre igrače. Feda je stvarno No 1, naš Nole je stvarno No 2, Čila je svetska sila, a Vava je nekako tako prostosrdačan i igra tebra kad igra nema zezanja.
Naravno Nole će pobediti i osvojiti svoj jubilarni 10 Gren Slem jer on je trenutno mnogo iznad ove pomenute trojice.

Goran

pre 8 godina

Ovaj US Open je poslednja sansa Rodzera Federera da stavi tacku na pricu o najboljem svih vremena. Ako osvoji titulu, niko nece moci da dovede u pitanje da je najbolji svih vremena jer ce pobediti Novaka na vrhuncu i postati najstariji GS sampion svih vremena. Ako izgubi, ostace da lebdi sumnja da je osvojio 17 GS titula zbog slabe konkurencije jer ce nanizati 3. uzastopni poraz od Novaka u finalima GS turnira a drugi uzastopni ove godine. Ljudi ce sve vise poceti da ga pamte po porazima od Novaka u finalima GS turnira. On mora da zna da ce duze pamtiti njegovi porazi od Novaka i Nadala nego pobede protiv Rodika i Hjuita iz prostog razloga sto su Novak i Nadal neuporedivo veci igraci od Rodika i Hjuita.

znanje-imanje

pre 8 godina

Nažalost biofizika dolazi po svoje. U bioritmu svakog, pa i formi sportiste, kao da postoje dugi i kratki talasi. Kao plima i oseka, koje se smenjuju spram meseca dnevno ali su i veće ili manje zavisno od mesečeve mene. E tako i našem heroju je potreban duži odmor - isuviše dugo je na vrhu. Na silaznoj je putanji dugog talasa. Nije slučajno da se Viktor povratio - to je sreća suspenzije, a tek je za Čilića doping podmetačina bila pravi blagoslov bez kojeg USO osvojio ne bi!
Na sve te situlacije dođe pravilo 25 sekundi. Ono je dodatno uništilo Nadala a dodatno pomoglo, dalo drugu mladost Federeru. Rodžer je idealnog stila za GS jer završava svoje mečeve brzo. A u drugoj, odlučujućoj nedelji Slama presuđuje ne kao u prvoj: ko je bolji nego ko je spremniji i svežiji. I još je Rodžer odrađivao šljaku samo sa ciljem da postigne 2 pika forma na 2 slama posle RG!
Srećom je Novak izvukao formu kroz Wimbldon a tako i sezonu. Ali nije pametno uradio potom. Kako bilo treba mu da npr. prijavi povredu i preskoči Aziju. Resetuje se, zaleči i uđe u formu. Zato on i jeste tolko letovao - i možda je moralo, prosto nije bilo druge - ali sad ne zavisi sve od njega...
Trenutno situacija je čak lošija nego u finišu Sinsinatija. Ali žreb i rasplet su dosad bili vrlo srećni - treba i nadalje. A Novak ima veliki i redak talenat da je odličan kao loš, da najbolje iskoristi sebe kad je daleko od svog maksimuma. Da se ponadamo da će nekako da nađe lokalni maksimum i da će to biti dovoljno.

Vuja neznalica

pre 8 godina

@SASA

Cuj Federer da donese Mirki jos jedan posluzavnik,a to sto je Djokovic Jeleni odneo 4 samo sa ovog turnira plus jos 5 sa drugih gs se ne pominje? :-D

Bravo pametnjakoviću, naučio si u svom bednom životu bar da brojiš pa si tako izračunao da Novak ima 19 i ovo će mu biti 20. finale na GS. I jubilarna deseta titula!

DPb

pre 8 godina

Bilo bi lepo kada bi se u finalu našli Novak i Rodžer, ali pod uslovom da nakon tog meča bude izjednačen skor u njihovim međusobnim duelima. :-)

MI6

pre 8 godina

Kome c' ovu casu nazdraviti?
Ako cu je napit' po starjestvu,
Napicu je starom Rog-Federeru;
Ako cu je napit' po visini,
Napicu je Cilicu Marinu;
Ako cu je napit' po junastvu,
Napicu je Stanu Vavrinki;
Ta nikom je drugom napit' necu,
Vec u zdravlje Novak Djokovica!

robenzon kruzers

pre 8 godina

Uvek postoji prvi put! Sada će biti prvi put da Novak pobedi 14 put Marina. ne može dva puta da bude trinaesti put, tako da će danas biti prvi put da Novak pobedi 14 put! He, he!

simke

pre 8 godina

S obzirom kakva je Novak klasa,mislim da je vrijeme da osvoji jos jedan US Open,jer sammo jedna titula za takvog igraca je premalo,mislim da ce te se svi sloziti.

Vuja neznalica

pre 8 godina

Marine, Gorane... Jeste li spremni? Ako niste, sprem' te se, sprem'te, pa javite Tompsonu da nema ništa od očeka ove godine...
A finalu osveta ili za RG ili za Cinicinati, svejedno mi je (možda ipak više volim dedu da odere)

Nebojša

pre 8 godina

Ne verujem da će baš biti laganica ali verujem da Novak prolazi 3-0 ili 3-1 što se tiče drugog polufinala tu je svašta moguće od toga da jedan od njih dobije sa tri nula do toga da bude maraton u pet setova mislim da bi Novaku više odgovarao Federer u finalu ali o tom potom.

Djolle

pre 8 godina

Mislim da će finale biti Novak-Rodžer i ono poslednje rušenje samopouzdanja i da shvati da treba da se povuče koliko god dobro on igrao. Jednostavno on tri godine nije osvojio grendslem a isto toliko godina nije pobedio Novaka na GS, čovek nema šanse da ga dobije više kad si igra na tri dobijena seta, jasno se vidi kad na Vimbldonu gubi dva finala za redom a trava je podloga na kojoj je Novak "najlošiji" ili bolje rečeno najmanje dobar, a Rodžer najbolji na travi

Serbian Michael Jackson

pre 8 godina

Plaši me ovaj Federer, ne verujem kako čovek igra, neverovatan je. Jedino Stan može - možda - da ga zaustavi pre finala, a ako prođe i Novak Čilića, biće extremno težak meč za Novaka, ne znam.
(Alex, 11. septembar 2015

Ja mislim da Federera treba izdržati u prva tri seta posle lagano

Svete

pre 8 godina

Sve si to lepo napisao ali Federerov servis danas je mnogo kvalitetniji nego u njegovim najuspesnijim sezonama i cini se kao da i dalje napreduje. Mnogo toga mu krece i zavisi od tog udarca i od prva 2 udarca u poenu ako se tu protivnik odbrani onda Rodja ima probleme i on sa onim visokim igracima poput Iznera ne izlazi lako na kraj zbog nekakvog čip riterna i slicnih budalastina vec iskljucivo i samo zbog svog ekstremno kvalitetnog servisa !
Wawrinka je igrao onoliko koliko je trebalo, dosao je do SF sa jednim izgubljenim setom, zapinjao je kada je trebalo i to govori koliko je kvalitetan igrac postao, sanse 50-50....Imao je Federer prosle godine situaciju pobedi Cilica i Nisikorija i osvajas GS on je izgubio glat sa 3-0 tako da.....
Sto se tice Djoleta, otprilike kao Wawrinka do sada je otaljavao posao, trazio igru, isprobavao razne varijante, procenice on to ali moze da se dogodi i da veceras bude slicna prica i onda kada se stvari poklope dobijas Novaka kao u finalu Wimbledona gde ko god bio na drugoj strani nece imati prevelike sanse....
Sto se tice Cilica, on je mlad za njega ima vremena !

oglo

pre 8 godina

svi i u sf i u finalu ce biti stegnuti u prvom setu. mislim osim novaka ovi su tanki kad izgube prvi set. e sad dal ce nole uspeti da izvuce prvi videcemo. na rg-u je bilo kontra al i tu bi ko zna sta bilo da je novak izguro peti set. jednostavno nije mu se dalo a stanimal em nije maso em je imo srece ko konj.
pitanje je kolko je novak motivisan da isteruje do petog seta al tu je najaci.

Miki

pre 8 godina

Federer je u strasnoj formi, izace lako na kraj sa Wawrinkom. Isto tako, Novak ce lako izboriti finale i okrsaj sa Rodzerom. U ovom trenutku, njih dvojicu su daleko ispred svih. Bice to pravi spektakl i nadam se pobedi i osvajanju drugog Us Opena Novaka!

danilo

pre 8 godina

Otprilike baš kako je napisano od onog koji se u tenis vrlo razume.
Teško je tu šta dodati, sem podatak sa kladionica gde je kvota da Novak osvaja turnir 1,85 a Rodžer 2,6,Sten na 8,5 a Marin na 30.
I na te kvote nema šta da se kaže a ako neko misli da nisu dobre, eto pirlike da zaradi novac.
Jedno znam:
Ako Nole odigra blizu maksimuma, osvaja turnir.
U protivnom teško jer su ovo i ovde trenutno najjači svetski igrači i protiv njih nema pobede ako se igra na 98%.

Albus

pre 8 godina

Mnogi su i pred finale Vimbldona davali vece sanse Federeru i nisu verovali u Novaka, pricali kako je Rodzer u boljoj formi, kako je "oprao" Endija u polufinalu. Trenutno je najtezi posao u tenisu uzeti tri seta pre Djokovica. To i sami protivnici kazu, bez obzira ko je preko puta mreze.

Sprski poslovni rečnik

pre 8 godina

Marin je ponovo teniski eksplodirao na US Openu i ne postoji način kako Džoković može da ga dobije ...

(Hrvat u Beogradu, 11. septembar 2015 12:06)

Mislim da niste objektivno sagledali sve okolnosti.

Washington

pre 8 godina

Bilo kako bilo nece ovo biti lagano finale za Novaka. Nije da je nekad lako i bilo ali u ovom slucaju i Stan i Roger su mi najopasniji po Novaka. Ali nebitno, trebamo uzivat :) jer ko zna kad cemo opet imati igraca top klase kao sto je Novak. Verovatno nikad. Mozda sledeci koji se rodi bude neki top fudbaler ili tako nesto drugo.

No1emikic

pre 8 godina

I jos nesto, vec danas cemo videti kakav je Fedex kada mu sa druge strane mreze dostojan protovnik, dali i tada sve izgleda onako lako i dobro, nije isto igrati se sa Gaskea i igrati protiv Vavrinke a pogotovo Djokovica, ovo mu doduse najbolja prilika za jos jedan GS. Bilo bi stvarno kao iz bajke da ga No1e dobije opet u finale GS i tako treci put u nizu posle WIM 14' i 15' unisti Fedexov 18. GS. Veliki sam No1etov navijac ali moramo priznati da ce biti pakleno tesko osvojiti titulu ali verujem u No1eta. Idemooo champ na 10. GS titulu. MIKIC?

mahir

pre 8 godina

Nole mora biti vrlo oprezan jer ce Marin biti napaljen do neba da ga pobijedi, kljucan ce biti servis jer u razmjenama udaraca Cilic nema puno sanse protiv Noleta. Volio bih Vavrinku u finalu da mu se Nole revansira za RG.

Alex

pre 8 godina

Plaši me ovaj Federer, ne verujem kako čovek igra, neverovatan je. Jedino Stan može - možda - da ga zaustavi pre finala, a ako prođe i Novak Čilića, biće extremno težak meč za Novaka, ne znam.

Sasa jokic

pre 8 godina

Kada samo pomislim da pored ovoliko vrhunskih igraca, igra u skoro 95% finala, pa to je ravno cudu.
Nole ce proci Cilica u 3 ili max 4
Sto se drugog polufinala tice, Roder je favorit, ali ako Stan gurne u cetvrti set, bice cupavo. Ako ode u peti, Stan ima vece sanse.

Jack

pre 8 godina

danilo, slabo znas... jer ako Wawrinka odigra blizu maksimuma dzaba je svima drugima i maksimum. Pa i Novaku. Na zalost.
(cheers, 11. septembar 2015 12:53)

Dobar vic. Vavrinka u top formi NIKADA ne moze dobiti Novaka u top formi ili Rodzera u top formi. Uostalom, evo sutra igra sa "vremesnim" Rodzerom pa pogledaj i sam da li ce makar set uspeti da mu uzme.

Eliminator

pre 8 godina

Sanjao sam da Cilic vodi 2:1 u setovima protiv Novaka. Znam da je besmisleno, ali jos jednom sanjao teniski rezultat (Marej-Nadal 2:0 turnir u Madridu).
(jone, 11. septembar 2015 12:58)

E burazeru šta ja sve sanjam.

No1emikic

pre 8 godina

Ko vama kaze da je No1e u mnogo losoj formi, ne bih se slozio.
Samo da popravi servis i bice ok, mnogo ste raumazeni pa cim No1e izgubi set odmah los odmah sve. Polako ljudi, No1e je protiv Lopeza imao 37 vinera i 17 gresaka sto i nije mnogo lose. Idemooo No1e jos dva koraka do titule, ovi je tvoja godina. Na svakom grend slemu si u zavrsnici podigao formu pa ces i sad, na RG si naleteo na odlicnog protivnika ali verujem da i dalje sve zavisi od tebe, ako odigra malo bolje moze napasti titulu, IDEMMMMOOOOOO, MOZES TI TO!!!
MIKIC?

charlotte sometimes

pre 8 godina

Novak danas dobija pa makar i u pet setova. Ubedjena sam. Ipak je on klasa, ovo je polufinale, odmorio se, dace sve od sebe. Idemoooo.

No1emikic

pre 8 godina

Nemojte pricati kao da je Novak vec odigrao polufinale, mora prvo pobediti Cilica pa onda o finalu pisati i razmisljati ali mozes to No1e! Samo da popravi servis i bice sve uredu! MIKIC?

Serbian Michael Jackson

pre 8 godina

Pa i detetu je ocigledno da su, po prikazanoj igri, to Marin I RF. Nasem Nolu ni najlaksi zeb u istoriji GS turnira nece pomoci.
(sasa jokic, 11. septembar 2015 12:12


Bitno da je Cilkan sa imao veoma težak žreb

Svete

pre 8 godina

@SASA

Cuj Federer da donese Mirki jos jedan posluzavnik,a to sto je Djokovic Jeleni odneo 4 samo sa ovog turnira plus jos 5 sa drugih gs se ne pominje? :-D
(sasa jokic, 11. septembar 2015 13:48)

GS finala Djokovic 2-1
WTF finala Djokovic 2-0
Masters 1000 finala Djokovic 4-3
ATP 500 finala nereseno 2-2
Djokovic 10-6 Federer...

Vidis da je Novak omogucio Mirki vise posluzavnika nego Rodjer Jeleni, misli Novak i na Mirku ?
Nemoj u tu pricu da mi ubacujes ona finala gde je Djokovic igrao sa Nadalom, Marejem i Wawrinkom a Federer sa Bagdatisom, Gonzalesom, Filipusisom, Safinom, Hewittom i Roddickom !

Uvek uz tebe

pre 8 godina

Naš Nole je car. Kada ga gledamo svi bi voleli da pobedi u tri seta, rutinski, pa da de ne nerviramo. Ali ne može ! Svi teniseri u igri sa Novakom su dodatno motivisani da ga pobede. Oni što ga nikad nisu pobedili da im u biorrafiji ostane zabeleženo da su pobedili prvog na svetu a ovi drugi da zabeleže još jednu pobedu nad najboljim na svetu
Nole nije mašina, već dečko od krvi i mesa, i na njegovu igru utiču razni faktori.
Međutim, mi koji ga volimo i gledamo, nadamo se njegovim pobedama ali moramo razumeti i eventualne poraze.

sinki

pre 8 godina

Ako se desi finale Djokovic-Federer,onaj koji izgubi,nevjerovatno mnogo gubi...Novaku je ovo jako bitno,da dodje do svoje 10-te gren slem titule i tako krene da juri Nadala,jer je Federer jos uvijek dosta daleko...Znaci,ako zeli Novak sto vise gren slemova,mora osvojiti ovaj Us open...Sa druge strane,ako Federer izgubi,to ce biti treci uzastopni poraz u finalima od Novaka,sto ce biti ogroman udaraca za Rodzera.

sweswe

pre 8 godina

osvaja federer lagano!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mnbvccz, 11. septembar 2015 14:00)

Sta?? Mirku...., tacnu... ili turnir? Tebe je osvojio vec odavno. Zamisli....
Djokovic slucajno pobedi Cilica, 5 setova, 3-2.
Onda Federer zaglavi sa Stanom u 5 setova, opet 3-2. Sta ti mislis ili ne mislis?
Dzemper ili reket??? Ja mislim da bi dzemper imao prednost.

Ps.
Novo Rogerovo vracanje servisa (drugog) u trku.
Recept za isti:
1. Bacis lopticu uvis, Rodja potrci a ti prekines servis, i izvines se...
2. Nakon tri puta da ispadne majmun Rodjer prekida sa novim fazonima.
Novak mi javio da ce to da radi, ili da servira u telo u fazi pokreta...
Mada do tog meca nece ni da dodje, Novak ce da razbije Marina, i Stan....

napred nole

pre 8 godina

novak mora odigrati agresivno i napadacki na riternu, dobro servirati, i popraviti bekend dijagonalu, i insajd forhend jer su ti udarci plitki i nisu opasni, generalno treba dignuti nivo igre i odigrati napadacki i agresivno......

Dejan

pre 8 godina

STAN
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dax, 11. septembar 2015 13:00)

Kupujes ili prodajes?

Неко из масе

pre 8 godina

A, можда, Роџер пре има тежи задатак у полуфиналу, него Новак, који има лакшег противника у виду Чилића који не зна на који начин да га победи..У сваком случају добро оба меча ће бити без сумње икакве..

dragan

pre 8 godina

Ali najsmesniji su mi Hrvati koji prete po 13 put kako Marin rusi Novaka. Da se razumemo, za ocekivati je da ga jednom pobedi kao sto ce i jednoga dana asteroid udariti u zemlju i posle ce se to ponovo desiti za 100000 godina. Smesno je svako jutro pretiti sa asteroidim i sa Marinom. Desice se jednom... a i kad se desi to ne menja pozicije Novaka i Marina u svetskom tenisu.

Dragan

pre 8 godina

Marin je ponovo teniski eksplodirao na US Openu i ne postoji način kako Džoković može da ga dobije ...

(Hrvat u Beogradu, 11. septembar 2015 12:06)

Mislim da niste objektivno sagledali sve okolnosti.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sprski poslovni rečnik, 11. septembar 2015 14:54) #

Ha ha ha,hvala batice sto si me nasmejao danas :)
No1e FTW !!!