- Heroj dana -

Heroina dana IX: Godine nisu prepreka

Italijanska Roberta Vinči neočekivano se plasirala u polufinale US Opena.

AK
Podeli

U 32. godini ona je ostvarila najveći uspeh u teniserkoj karijeri, iako je svojevremeno bila 11. teniserka sveta.

Vinčijeva je na terenima Flašing Medouza pokazala da godine nisu prepreka kada postoji volja, čak ni protiv deset godina mlađe rivalke kakva je Kristina Mladenović.

Dubl specijalista, Vinčijeva je prvi put u 18 godina dugoj teniskoj karijeri stigla do četiri najbolje na nekom Gren slemu.

"Ovo je sjajan trenutak za mene. Neverovatan. Moje prvo polufinale u karijeri. Meč je bio veoma težak, izjednačen. Razmišljala sam samo o sledećem poenu, nisam mislila o rezultatu, niti o polufinalu, već samo da ostanem mirna i igram agresivno", rekla je Vinčijeva.

Italijanka je na putu do polufinala prvo savladala King, potom Alertovu, zatim Duke-Marino, a onda joj je meč predala Judžini Bušar, međutim, pobedom nad Mladenovićevom je pokazala da joj nije samo lak raspored omogućio sjajan niz.

U polufinalu je čeka najbolja teniserka sveta Serena Vilijams, koja pokušava da ponovi uspeh Štefi Graf iz 1988. godine i osvoji sva četiri Gren slema u kalendarskoj godini.

"Možda je ovo moj turnir. Ne znam, desi se nekad. Nije lako igrati protiv Sesrene, vrši veliki pritisak", rekla je Italijanka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu