Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 07.09.2015.

12:41

Heroina dana VII: Kiki kao Federer

Svoje najveće uspehe ostvarila je u miksu, ali joj je singl i dalje glavna preokupacija, a konačno se to isplatilo prvim plasmanom u četvrtfinale Gren slema.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Kathy Willens

Francuskinja Kristina Mladenović do ovogodišnjeg US pena nije nikada prošla dalje od treće runde na najvećim turnirima na svetu, a sada je otišla dva koraka dalje.

Pobedila je Ruskinju Jekaterinu Makarovu sa 7:6, 4:6, 6:1, i naredna prepreka biće još Roberta Vinči iz Italije, kojoj je kanadska teniserka Judžini Bušar predala meč bez borbe zbog potresa mozga.

Mladenovićeva je imala uspona i padova tokom duela sa Makarovom, ali je na kraju pobedila svoju nervozu i rivalku i zasluženo slavila. Na trenutke je bila i nestvarno sjajna, koristeći udarce kakve smo retko kad videli na terenu tokom duela teniserki. Tako je i Makarovoj vratila lopticu kroz noge u stilu švajcarskog tenisera Rodžera Federera i zadivila sve koji su pratili meč.

Plasman u četvrtfinale Gren slema je nešto što su mnogi od Kristine čekali već dugo, ali joj je on uvek izmicao. US Open bi mogao da bude prekretnica za nju da konačno pokuša da se probije među najbolje na svetu i da za Australijan Open bude barem među nosiocima. To bi joj potom olakšalo posao, a potom bi sve bilo na njoj.

Kristina je trenutno 40. na svetu, a svoj najbolji plasman na WTA listi imala je sredinom jula, kada je bila na 35. mestu. Ipak, iako je najviše koncentrisana na singl, svoje najbolje rezultate je postizala u miksu i dublu. U paru sa Kanađaninom Danijelom Nestorom osvojila je dva Gren slema – Vimbldon 2013. i Australijan Open 2014. U dublu je najdalje stigla do finala Vimbldona prošle sezone, kada su ona i Mađarica Timea Baboš izgubile od Sare Erani i Roberte Vinči iz Italije.

Mlada francuska teniserka je više puta tokom karijere pokazala da ima nešto što bi moglo da je odvede do vrha, samo je pitanje kada će to iskoristiti. Predispozicije za uspeh ima, pošto potiče iz prave sportske porodice – majka joj je bila profesionalna odbojkašica, otac rukometaš, a brat joj je fudbaler. Uz to je i naše gore list, što dovoljno ide u prilog tome. Sama za sebe kaže da je u srcu Francuskinja, a u glavi Srpkinja, pa ako nađe pravu meru u toj kombinaciji, ostale teniserke bi trebalo da se čuvaju…

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve