Nova vest
Tenis

Nedelja, 12.09.2010.

02:28

Đoković: "Ne mogu da verujem"

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je posle plasmana u finale US Opena da će zauvek pamtiti pobedu protiv Švajcarca Rodžera Federera.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Novak je u polufinalu Otvorenog prvenstva SAD eliminisao Federera sa 3:2, po setovima 5:7, 6:1, 5:7, 6:2, 7:5, pa će u nedelju igrati svoje drugo finale u Njujorku. "Za mene je bilo veliko zadovoljstvo što sam uopšte igrao u jednom ovakvom meču", rekao je Đoković, posle tri sata i 44 minuta velike borbe.

"Jednostavno ovo je jedan od onih mečeva koje ćete uvek pamtiti u svojoj karijeri. Veoma sam uzbuđen što ću igrati u finalu. Prosto ne mogu da verujem da sam samo deset minuta pre poslednjeg poena bio na korak od poraza", dodao je najbolji srpski teniser, koji će u finalu igrati protiv najboljeg tenisera sveta Španca Rafaela Nadala.

"Iskreno, u odlučujućim trenucima meča samo sam zatvarao oči i udarao forhende najbrže što sam mogao", priznao je Đoković, koji će od ponedeljka ponovo biti drugi teniser na ATP listi.

Đoković je tako napokon rešio enigmu zvanu Rodžer Federer. Srbin je posle tri uzastopne eliminacije sa Otvorenog prvenstva SAD od Švajcarca, uključujući i poraz u finalu 2007. godine, napokon došao do prve pobede u međusobnim duelima na Flešing Medouzu.

"Nisam mnogo razmišljao – ako uđe, uđe. Sa druge strane, ako loptica završi u autu to će biti samo još jedan poraz od Federera na US Openu. Na kraju sam, ipak, uspeo da se vratim u meč i spasem dve meč lopte. Mogu da kažem i da sam imao sreće", zaključio je Đoković, koji će za manje od 24 časa igrati finale sa Nadalom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve