Nova vest
Tenis

Petak, 10.09.2010.

22:02

Zvonarjova prva finalistkinja

Ruska teniserka Vera Zvonarjova prva je finalistkinja poslednjeg Gren slem turnira sezone, US Opena.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Zvonarjova je u polufinalu eliminisala prvog nosioca na turniru u Njujorku Karolinu Voznijacki maksimalnim rezultatom, sa 6:4, 6:3 po setovima.

Dankinja je vrlo loše ušla u meč i Zvonarjova je vrlo brzo došla do prilika za brejk, a iako je Voznijacki uspela da ih sačuva to je ‘podiglo’ Ruskinju, koja je u trećem gemu uspela da oduzme servis protivnici. Trenutno druga teniserka ne svetu je imala priliku da dođe do izjednačenja u narednom gemu, ali je sve rezultiralo povećanjem prednosti sedmog nosioca na turniru i bacanjem reketa od strane Dankinje.

Ubrzo je Voznijacki počela da se ‘budi’, ali je to bilo prekasno što se tiče prvog seta pošto je Zvonarjova brzo povela sa 1:0. Ruskinja je istim tempom nastavila i u nastavku meča i vrlo brzo se našla u istoj situaciji kao na startu meča, sa nekoliko brejk poena. Kao što je bio slučaj u prvom setu ni ovoga puta Zvonarjova nije uspela da napravi brejk, ali je to učinila dva gema kasnije. Ipak, usledio je odgovor Dankinje u obliku prvog brejka za nju na meču, ali je to nateralo Zvonarjovu da bude još agresivnija i ubrzo je ponovo oduzela servis protivnici.

Ruskinja je potom imala problema sa reketom, pošto je mogla da ostane bez dovoljno reketa da bi završila meč, ali je potom petom asom dana povećala svoju prednost, dok je u narednom gemu Voznijacki servirala za ostanak u meču. Dankinja, ipak, nije uspela u tome, dok je Zvonarjova novim brejkom zaradila svoje drugo Gren slem finale u karijeri.

Ruskinja će se u finalu, koje se igra u subotu po završetku muških polufinala, sastati sa Belgijankom Kim Klajsters, koja je pobedila domaću teniserku Venus Vilijams.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve