Nova vest
Tenis

Utorak, 31.08.2010.

19:50

Jankovićeva jedva do drugog kola

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u drugo kolo US Opena posle skoro dva i po sata mučenja protiv Rumunke Simone Halep.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Jankovićeva je posle dobijenog prvog seta bila u podređenom položaju, i tek u samoj završnici meča, najviše zahvaljujući iscrpljenosti protivnice uspela da pobedi sa 6:4, 4:6, 7:5. Četvrta nostieljka je loše servirala protiv 19-godišnje Rumunke, imala je samo 43% uspešnosti na drugom servisu, a loše je branila brejk lopte jer je Halep iskorstila 7 od 9 šansi.

U drugom kolu Jankovićeva će igrati protiv Hrvatice Mirjane Lučić koja je sa 7:5 (5), 6:1 savladala Alisiju Molik iz Australije.

Jelena je odlično počela meč i napravila brejk već na prvom servisu njene rivalke te brzo povela sa 3:0. Međutim, Rumunka se nije odmah predala, smanjila je na 3:1, a onda i ona uspela da oduzme servis i vrati se u meč.

U nastavku seta teniserke su nastavile da oduzimaju servis jedna drugoj. Jankovićeva je uspela da povede 5:3 i servira za set, ali je Rumunka ponovo uzvratila i došla do servisa za izjednačenje. Međutim, posle velike borbe u desetom genu Jelena je iskoristila svoj kvalitet i dobila set 6:4.

Drugi set protekao je u dominaciji Simene Halep. Rumunka je ovaj počela bolje nego Jankovićeva prethodni, napravivši dva brejka na startu pa je povela sa 4:0.

Ni posel ovoga Jelena nije počela bolje da servira, nastavili su se priblemi na drugom servisu pa je Rumunka bila blizu novog brejka. Ipak, najbolja srpska teniserka nije dozvolila potpunu katastrofu pa je smanjila na 4:1.

Potom Jankovićeva koristi izmorenost Halepove i vraća jedan brejk pa posle svog servisa smanjuje na 5:4. JJ nije uspela da ponovo oduzme servis protivnici, pa je Halep sa 6:4 izjednačila u setovima.

19-godišnja Rumunka nastavila je sa sjajnom igrom i u trećem setu. Iako je bio mnogo izjednačeniji nego prethodna dva, Rumunka je u finišu bila na korak od velike pobede. Posle nove brejk lopte Halepova je servirala za meč, od trijumfa su je delila dva poena, ali je Jankovićeva izvukla iz ove neprijatne situacije i uzvratila brejkom za 5:5.

Međutim, JJ je nastavila da se muči na servisu, pa je Halep povela sa 30:0 u sledećem gemu. Ipak, iscrpljena Rumunka nije uspela da održi isti nivo igre, pa je Jankovićeva iskoristila nekoliko njenih grešaka i povela 6:5.

To je bio i poslednji gem u kojem je Halepova parirala Jankovićevoj koja je u sledećem lako došla do brejka i plasmana u drugo kolo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

11 h

U fokusu

Vidi sve