Nova vest
Tenis

Utorak, 31.08.2010.

00:04

Pobeda dobrog Tipsarevića nad Rohusom

Janko Tipsarević plasirao se u drugo kolo Otovrenog prvenstva SAD u tenisu pobedom nad Belgijancem Olivijeom Rohusom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Posle 4:6, 7:5, 7:6, 6.2 u duelu sa 74. teniseorm sveta Tipsarević, 42. na ATP listi, sastaće se sa devetim nosiocem, Endijem Rodikom iz Sjedinjenih Država.

U prvom setu Tipsarević je imao više as udaraca, bolji procenat prvog servisa i više 'vinera' ali je Rohus uspeo da iskoristi dve od čak pet prilika za brejk (Tipsarević jedinu) i povede.

I jedan i drugi teniser su servirali sigurnije, osvojili 37 poena od 41 ubačenog prvog serisa a samo jedna prilika za brejk u setu bila je dovoljna našem teniseru da izjednači u meču.

U trećem setu bilo je zanimljivo do 6:5 za Rohusa, po jedan oduzet servis na obe strane, sedam as udaraca Tipsarevića i odlično kretanje obojice.

Dramatično je bilo u 12. gemu. Tipsarević, koji je stalno jurio prednost protivnika servirao je za taj brejk, stigao do 40:30 ali i dozvolio Belgijancu da dođe do set lopte. Ipak, naš teniser je, posle tri izjednačenja, dobio gem i u 13. bio više nego uverljiv, dobio ga je bez izgubljenog poena i poveo u meču sa 2:1.

Do 2:1 za Tipsarevića u četvrtom setu igrači su 'držali servis' bez problema, onda je Janko 'pojačao', osvojio Rohusov servis pa svoj i stigao do velikih 4:1. Posle toga obojica su osvojili po gem, a Tipsarević je drugu meč loptu na servis protivnika iskoristio za pobedu posle dva sata i 43 minuta igre.

U narednoj rundi Janko Tipsarević se sastaje sa Endijem Rodikom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve