Nova vest
Tenis

Utorak, 14.09.2010.

06:41

Novak: "Nadal je najbolji"

Drugi teniser sveta Novak Đoković izjavio je posle finala US Opena da je pobednik Rafael Nadal najbolji teniser današnjice.

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

Iako je Đoković u finalu pružio jednu od najboljih partija sezone, Španac je fantastičnom igrom stigao do devete Gren slem titule rezultatom 6:4, 5:7, 6:4, 6:2. "Tom čoveku morate da skinete kapu za sve što radi na terenu i van njega. Veliki šampion, veliki čovek i primeran sportista. On je najbolji teniser današnjice, a moguće i da će biti najbolji ikada", rekao je srpski teniser za Nadala.

Osvojivši US Open, Nadal je sa 24 godine postao najmlađi od sedam tenisera koji su u karijeri osvajali sva četiri Gren slema, kao i jedini teniser pored Andrea Agasija koji je osvojio "zlatni slem", odnosno četiri Gren slema i zlatnu medalju na Olimpijskim igrama.

"Ovo je više nego što sam ikada mogao da zamislim. Sama činjenica da sam stigao do finala bila je velika stvar, a sada kada ću imati i ovaj trofej, sve mi se čini neverovatno", rekao je Španac.

Nadal je takođe imao samo reči hvale za Đokovića, sa kojim se srdačno rukovao i izgrlio po završetku meča.

"Želim da čestitam Novaku na odličnom turniru, ali i na stavu po pitanju poraza. Svojim dobrim stavom pruža odličan primer mladima i ne sumnjam da će i sâm uskoro osvojiti US Open", dodao je Nadal.

Ipak, Đoković je bio vidno razočaran posle poraza.

"Ne mogu da sakrijem razočaranje, ali neću plakati zbog ovoga. Tako je, kako je. Naravno da se osećam loše, pošto sam veoma želeo taj trofej i dao sam svoj maksimum da ga osvojim. Ipak, kada se budem sutra probudio, osećaću se kao novi čovek i nastaviću da radim na ostvarenju svojih ciljeva", zaključio je svetski broj dva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve