Federer navija za Nadala

Petostruki šampion US Opena Rodžer Federer izjavio je da će u finalu poslednjeg Gren slema sezone navijati za - Rafaela Nadala.

Izvor: AY

Ponedeljak, 13.09.2010.

12:52

Default images

Švajcarac, koji je posle poraza od Novaka Đokovića u polufinalu US Opena pao na treću poziciju, smatra da mu je Nadal najveća konkurencija na terenu, ali se ipak nada da će Španac ostvariti svoj san da postane najmlađi teniser koji je kompletirao "zlatni slem".

"On je fantastičan. Dobro je za tenis, a i za njega da već tako mlad ima tu šansu. Ne znam kada se meni prvi put ukazala prilika u Parizu, koliko sam tada imao godina, ali on je ipak mlađi. Ipak, nije ni toliko bitno da li je mlađi, ili ne, već da li ima šanse da to učini, a i te kako ima, naročito sad kada je Novak toliko iscrpljen, a Nadal igra toliko dobro. U svakom slučaju, uzbudljivo je i dobro za tenis da nekoliko nas čini posebne stvari u isto vreme. Neću gledati finale, ali se nadam da će Nadal pobediti", rekao je Federer.

Bivši svetski broj jedan je dodao i da je u polufinalu protiv Đokovića igrao odlično, te da je možda i zaslužio da prođe u finale.

"Svakako da bi u onakvom meču (pet setova) bilo najbolje da postoje dva pobednika, ali samo je jedan mogao da pobedi. Bio je to težak poraz za mene, ali to će mi samo dati dodatnu motivaciju da naporno treniram i ponovo igram Gren slem finala, što nisam uradio na poslednja tri Slema. Mislim da igram dobro, možda i da sam bio zaslužio prolazak u finale. Sada Novak ima šansu da osvoji novi Slem i želim mu sreću", zaključio je Švajcarac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

107 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: