Kim Klajsters odbranila titulu!

Belgijanka Kim Klajsters uspela je da odbrani titulu na US Openu, pošto je u finalu lako savladala Ruskinju Veru Zvonarjovu sa ubedljivih 6:2, 6:1.

Izvor: LB

Nedelja, 12.09.2010.

03:41

Default images

Klajstersova je tako, posle samo 59. minuta igre, osvojila svoju treću titulu u Njujorku, nakon trijumfa 2005. i 2009. godine. Sa druge strane, Zvonarjova je posle poraza u finalu ovogodišnjeg Vimbldona doživela još jedan neuspeh u finalima Gren slemova.

Kim Klajsters je nastavila svoju apsolutnu dominaciju na Otvorenom prvenstvu SAD u tenisu i zabeležila i 21 uzastopnu pobedu na terenima Flešing Medouza.

Belgijanka nijednog trenutka nije dozvolila Veri Zvonarjovoj da ugrozi njenu pobedu, a Ruskinja, na drugoj strani, jednostavno nije uspela da pronađe pravi ritam i da se na adekvatan način suprotstavi sjajnoj Klajstersovoj.

Kim je tako ujedno postala i prva teniserka koja je odbranila titulu na US Openu, posle Amerikanke Venus Vilijams koja je to učinila 2001. godine.

Druga nositeljka je prvi set osvojila posle samo 27 minuta igre rezultatom 6:2. U prva četiri gema Zvonarjova je uspevala da drži korak sa Belgijankom, pa se na prvi brejk čekalo do šestog gema u kome je Ruskinja prvi put izgubila svoj servis.

Klajstersova je na najbolji mogući način iskoristila psihološku prednost u kojoj se našla posle prvog brejka i vođstva od 4:1, pa je bez problema osvojila i naredna dva gema, a prvi set je završila dominantnim brejkom, bez izgubljenog poena.

Belgijanka je pobednički momentum prenela i u drugi set u kome je odmah, bez ikakvih problema, povela sa 3:0 u gemovima, uz jedan brejk. Zvonarjova je u četvrtom gemu uspela da zaustavi crnu seriju od čak sedam uzastopno izgubljenih gemova i smanji rezultat na 3:1, ali je već tada je bilo jasno da Ruskinja neće uspeti da napravi preoktret i odvede meč u treći set.

Iako je u završnici drugog seta podigla nivo svoje igre i pružila nešto jači otpor Zvonarjova, ipak, nije uspela da spreči ekspresni poraz u finalu.

Klajstersova je bez muke trijumfovala u naredna tri gema, pa je osvojila i drugi set posle samo 22 minuta igre. Ona je do drugog brejka, u šestom gemu, stigla zahvaljujući dvostrukoj servis grešci indisponirane Zvonarjove, što joj je omogućilo da već u narednom servis gemu reši konačno pitanje pobednika.

Iskusna Belgijanka nije propustila tu šansu - snažnim forhendom je materijalizovala već prvu set loptu i tako osvojila svoju treću Gren slem titulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: