Impresivni Nadal u polufinalu

Rafael Nadal napravio je još jedan korak ka osvajanju jedinog Gren slema koji mu nedostaje.

Izvor: B92

Petak, 10.09.2010.

05:28

Default images

Prvi teniser sveta plasirao se u treće uzastopno polufinale na US Openu pobedivši sunarodnika Fernanda Verdaska sa 3:0, po setovima 7:5, 6:3, 6:4. Ovo je bila 19 uzastopna pobeda na Gren slemovima za Nadala, koji će se u borbi za finale sastati sa 12. nosiocem Mihailom Južnim.

Rus je posle maratona savladao 25. nosioca Stanislasa Vavrinku rezultatom 3:6, 7:6, 3:6, 6:3, 6:3. Rus i Španac igrali su na US Openu 2006. godine kada je Južni odigrao fenomenalno i pobedio u meču četvrtfinala.

Španac je sada na samo dve pobede od osvajanja devete Gren slem titule u karijeri. Mada je protiv Verdaska nastavio trend fantastičnih servisa tokom celog meča, Nadal je u prvom setu izgubio svoj prvi servis gem na turniru nakon što je dobio 62 za redom.

Verdasko je pomenuti brejk napravio na startu meča, posle čega je Nadal uspeo da se vrati, a onda u 12. gemu napravi drugi brejk na meču, i već tada slomi otpor protivnika. Do kraja meča Verdasko nije imao nijednu brejk loptu što dovoljno govori o igri prvog tenisera planete.

Nadal je igrao sve bolje što je meč odmicao, pa je Verdasko u drugom i trećem setu bio nemoćan. Vetar je ponovo dosta uticao na igru, a osvajač Rolan Garosa i Vimbldona se mnogo bolje privikao na uslove.

Nadal je imao 18 vinera i 16 neiznuđenih grešaka, dok je Verdasko u tom segmentu bio u debelom minusu – 25 vinera i 41 neiznuđena greška.

"Bila je ovo veoma bitna pobeda za mene. Lep je osećaj biti u polufinalu tri puta za redom na jednom od najvažnijih turnira, za mene u ovom trenutku verovatno i najvažnijem", rekao je Nadal nakon meča.

Osmostruki osvajač Gren slema je potom dodao da ništa nije gotovo i da će naredna dva meča biti najteža.

"Moram da nastavim da igram ovako, ako mislim da osvojim turnir. Sada se dobro osećam, naročito pošto još nisam izgubio ni set. Svaki dan igram sve bolje", zaključio je Nadal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: