Crno u belom sportu

Nekada je bela oprema bila simbol tenisa – „belog sporta“. Vimbldon je danas jedini turnir koji je zadržao obavezni dress code odnosno na kojem teniseri moraju da oblače belu sportsku opremu. Potpuna suprotnost je US Open koji se smatra najliberalnijim po pitanju odevanja. Viđali smo leopard dezen, zlatnu boju, kristale, čizme, teksas, a boja koja iz godine u godinu postaje sve popularnija je crna.

Izvor: Nina Kolundžija

Sreda, 01.09.2010.

16:11

Default images

Marija Šarapova, koja važi za jednu od najelegantnijih među teniserkama, pre četiri godine je izazvala brojne komentare pojavivši se u maloj crnoj haljini po uzoru na Odri Hepbern u filmu „Doručak kod Tifanija“. Kako bi upotpunila elegantan izgled, u kosi je imala šnalu u obliku mašnice.



Naredne godine, uvek elegantni Rodžer Federer je sve iznenadio kada se pojavio na centralnom terenu Flešing Medousa u Njujorku kompletno odeven u crno – majica, šorts, čarape i patike. To je bila kombinacija specijalno pripremnljena za mečeve u večernjim terminima.



Samo nekoliko meseci kasnije, u januaru 2008. godine, Novak Đoković je na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu bio 'man in black'. Baš kao i Švajcarac, i srpski teniser je imao opremu za dnevne i večernje mečeve.



Treba li podsetiti da su svo troje osvajali turnire upravo u crnom...

Ove godine, za tamnu opremu opredelio se i najbolji teniser sveta, Rafael Nadal. Španac se u prvom kolu mučio sa Teimurazom Gavašvilijim. US Open je, za sada, jedini Gren slem na kojem Nadal nikada nije osvojio titulu, niti je ikada igrao u finalu. Možda mu crno ove godine donese sreću...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: