Jelena Janković: "Veoma težak meč"

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković uspela je uprkos velikim problemima da savlada svoju prvu protivnici na US Openu Simonu Halep iz Rumunije.

Izvor: JT

Utorak, 31.08.2010.

22:18

Default images

Četvrti nosilac na poslednjem Gren slemu sezone je do trijumfa došla tek posle tri seta sa 6:4, 4:6, 7:5, a meč je bio težak za obe teniserke zbog temperature od oko 40 stepeni i velike vlažnosti.

"Bio je ovo veoma težak meč, moj prvi ovde, tako da sam morala da se naviknem na uslove. Bilo je veoma vruće, a uz to i vetrovito, a ja sam bila i pomalo nervozna, da budem iskrena", rekla je Jankovićeva.

Srpska teniserka je istakla da je njena protivnica igrala poprilično dobro tako da je ona morala da se trudi za svaki poen.

"Simona nije mnogo grešila pa sam morala da se potrudim za svaki poen. Nisam igrala svoj najbolji tenis, pokušavala sam da pronađem neki svoj ritam i dam sve od sebe. Drago mi je što sam na kraju pobedila, ali je bilo zaista teško", naglasila je Jankovićeva.

U drugom kolu Jankovićevu očekuje duel sa Hrvaticom Mirjanom Lučić, koja je na startu takmičenja u Njujorku pobedila Ališu Molik rezultatom 2:0 (7:6, 6:1). Njih dve se do sada nikada nisu sastajale.

"Pokušaću da protiv Mirjane nametnem svoj stil i da igram sa više samopouzdanja", istakla je srpska teniserka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: